Колко слаб е бил Плевнелиев и колко дебел(ашки) е “патриотизмът” на Каракачанов

Днес всички, на които телевизиите подадоха микрофон и популяризираха “предсмъртните” им депутатски стонове в изпадналия в кома по волята на властелина Борисов парламент, се надпреварваха да оценяват последните дни на президента Плевнелиев. Всеки според умствените си възможности и евентуалните заплащания.

Общото усещане от този (не)строен хор – строен по уставите на петата колона- беше за руски марш от съветски композитор. Ето защо малко ме стресна на първо чуване дисонасът  с изявлението на един типичен представител на маршируващите, който заяви буквално:

“Много слаб президент. Росен Плевнелиев е най-слабият държавен глава, който сме имали”.

За миг ми се стори, че с това Воле(ново)изявление Красимир Карачанов напада своя прозападен враг извън опорните точки на останалите му подобия заради външността на Плевнелиев и то напълно основателно.

Факт е, че Плевнелиев е слаб.

Но бързо се окопитих и си припомних, че – за разлика от Петър Младенов и донякъде от Желю Желев – Петър Стоянов и др. Георги Първанов също бяха слаби. Докато завистливият Каракачанов си е направо дебел, за да не кажа тлъст, охранен от слугуване на народа.

И тогава ми просветна, че бившият кандидат-президент Каракачанов е имал друго на ум. Помогна ми да се ориентирам в простоватата му мисъл следващата сложна част от дебелашкото му разсъждение:

“Мислите ли, че президентът на България трябва да дава съвети на американския и руския президент каква политика да водят“.

Хммм, не мисля, пък и няма такъв факт, над който бих могъл да се замисля- Каракачанов си го измисля.

Но си мисля, че трябва да си голям кремълски, а вече и тръпметов ( от онези, които му гласуваха на Тръмп и възбудиха надеждите на руските националисти в България ) нахалник, за да защитаваш главите на която и да било чужда държава от собствения ти държавен глава, който уж им давал съвети.

26 мнения за “Колко слаб е бил Плевнелиев и колко дебел(ашки) е “патриотизмът” на Каракачанов”

 1. След като Волен ти е партиен съдружник за изборите,какви ще ги дъвчеш?И Ташева и тя там.За Русия и Атака Плевнелиев ще бъде дълги години рибена кост в гърлото,както Костов за комунистите.

 2. каракачанов ако има грам самоуважение да вземе първо да отслабне поне с 50 кила. Да имаш толкова излишни кг е все едно да носиш една торба с цимент=горницата.
  Как пък не видях тук една публична личност с неговата корпулентност.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 3. Слушайки речта на президента Плевнелиев си дадох сметка колко много е израсъл като политик и духовен водач по време на трудния си мандат!
  И като си представя само КОЙ ще го замести не мога да си намеря място от възмущение и потрес!
  Народе ????

  А породата “каракачански брадавичен шопар”, издаващ войнственото грухтене “ГРУ, ГРУ”, който превъзхожда по наглост дори фалцетното квичене на “цацаровия шопар” около корупционната копаня и почти се доближава по лакомия до московската порода “пеевски сумтящ” (шопар) всеизвестно е за какво го отглеждат и хранят – за руска опиперена сланина и македонски луканки!

 4. МВРО както винаги е за “равнопоставеност” между САЩ, ЕС и путлер. Само че има една мънинка “подробност”. Всички се съобразяват , най-малкото, че който дава парите – той поръчва музиката. От ЕС и НАТО в НРБ влизат по над 4 милиарда лева, докато за путлер всяка година излизат над 8 милиарда лева. От което следва, че ЕС и НАТО трябва да “поръчват музиката” СИ в НРБ, и обратното – НРБ ТРЯБВА да “поръчва музиката” СИ на путлер.
  Ето такава ТРЯБВА да е РАВНОПОСТАВЕНОСТТА между ЕС, НРБ и путлер. Докато каракачански иска хем да даваме на путлер 10 миларда лева всяка година, хем той да СИ “поръчва музиката” в НРБ.
  Е , верно е ,че каракачански може да си получава личните от путлер, и затова говори за “равнопоставеност” на ЕС и путлер. Но КОЙто си получава личните деньги от путлер нека да си му свири поръчаната от него “музика” , за своя лична сметка!
  Докато НРБ обратното – НРБ дава всяка година на путлер милиарди долари, и затова путлер трябва да слуша какво му казва Плевнелиев.
  Също както и НРБ ТРЯБВА да слуша и ЕС , и НАТО!
  КОЙто дава парите си , си поръчва и “РАВНОПОСТАВЕНОСТТА”. А КОЙто получава парите на другите – най-малкото е абсурдно да се прави на “равнопоставен”, ако ще и да е цартрап туплер!
  Още повече, че “равнопоставеност” има съвсем едно звучене в ЕС и НАТО , и съвсем различно за путлер!
  А такива като каракачански в НРБ,които си имат лична “равнопоставеност” с путлер – трябва да си я търсят от НЕГО, не от ЕС и НАТО!

 5. На вниманието на ‘оценяващите’ – тлъсти, циментово-горнични (по Monsieur Nikolov), бюстопъпно-достъпни (мярнах една в предишната публикация), шаренково-тупирани, кремълски превъзходни, путински превъзбудени и производни, както и на посочените от SMS:

  https://www.president.bg/cat86/Angajimenti-na-Prezidenta/&lang=bg

 6. Тук можете да видите поредната гнусна манипулация на руската свиня аркадий мамонтов за България и част от петата колона на путин в многострадлното ни Отечество: https://www.youtube.com/watch?v=P1I4oeOF41k

 7. Този ,,националист,,Каракачанов виждал ли си е в огледалото на живота,това не е свинефермата на дядо му.За каква Европа говорим-за Русия или за неговата на Болен и Путин, там е Евразия другарю-палачинков, запомни тавариш мой,не е лошо да станеш ЕВРОПЕЕЦ защото живеем в ЕС.

 8. Скъпи Жорж, ояденият рублояд, който през живота си на потомствено комунистическо ченге освен да доносничи, да лае срещу умряло македонско куче, да лапа присвоените от ВМРО имоти и да позори името на достойната антикомунистическа организация, да с..е и да лиже московски кенефи, друго не е правил, е торба, но не с цимент. Той илюстрира турското определение “бок-фабрикъсъ”, на български-машина за…, ей ти го и на френски “machine à produire de la merde”…

  SMS, шапо за описанието на породата, особено за ГРУ!

 9. Пладнешки обир на име , история , наследство. Това могат само масковските и каракачанските дрогари. Чел съм от неправилните места че първита ВМРО е била много богата и силна. След атентата в Марсилия почват да я подменят. Истинските ръководители ги преследват и повечето напускат България.Следва менте ВМРО, а сега второ. Чудя се цивилизования свят как не налага тотална ИЗОЛАЦИЯ на россия, заради поведението и на агресор, включително ХИБРИДЕН (по бившия достоен военен министър Велизар Шаламанов). Вмешателството на россия ни отклонява от правилния път и това трябва да се заявява от трибуната на НАТО и ЕС. И да последва тотална ИЗОЛАЦИЯ на россия докато не стане нормална държава. Дотогава да ходят на майната с техния “российский мир”, както забиват беларуската рок банда на Михалков.(благодаря на Стамбо)”.

 10. Многоуважаемий СТАМБО, съгласен съм изцяло със “забележката”. Сравнението с торбата с цимент е на лекар. Бях се опущил в един момент, няколко килограма над “бойното тегло”, уволних се на 72 килца и се зарекох, да правя, да струвам, но там и да си остана и в свободен разговор с джипито, последният нагледно ми илюстрира какво означава практически кат усещане за тялото свръхтеглото.
  И понеже при свинеподобний каракачанов нещата отиват към торба цимент за това и дадох горният пример. Между другото, преди 50-тина година нормативът за максимум тегло на въпросната торба тук е бил 50 кг. Днес вече имат милост към нашего брата-30 е.

 11. Комунистическата смрад се издигна на по-високо над комунистическото блато.
  Такъв възторг в комунистическа България не е бил регистриран скоро…
  Този маймунски възторг е пряко насочен към Москва и засвидетелства отново идиотизма на българите, избрали незаконно регистриран кандидат за президент-руски резидент.
  Слава на Русия !-това крещи българската дивотия.
  Напред към промяна- в Кремълска премяна, това е “Европейска България”, от комунистическа русофилия оляна!

 12. Преди години, по случайно стечение на непредвидими обстоятелства, живеейки в Родопите, се бях сдобил с овчарско куче от каракачанска порода /т.н. „каракачанска овчарка”/. Обитавах подходящо за отглеждане на такова куче ненаселено място в планината и кучето растеше на воля, необезпокоявано от нищо и никого. Не познаваше що е каишка, ремък или синджир. За четири съвместно прекарани години опознах породата детайлно. По-късно, на два пъти животът ме сблъсква с кучета от същата порода. Ето с какво се отличават тези животни:
  – „Каракачанският овчар”/кучето беше мъжко/ е ненаситно лаком ;
  – Каракачанецът е всеяден, непридирчив към храната – консумира много хляб и дори картофи и други зеленчуци;
  – Породата не е пригодна към живот сред хора, в градска среда – тегли я дивото, гората, овцете, кошарата;
  – В природата ѝ е да слугува, да се умилква /въпреки внушителния си ръст – моят пес достигна 42 кг!/, да проси; показва липса на собствена воля, на характер; амбицията ѝ за лидерство отстъпва пред първата заплаха /или след първия кокал/;
  – Държат се наперено /вероятно чувствайки превъзходството си в килограми и сила/, но при твърд отпор, незабавно подвиват опашка и отстъпват;
  – Не обичат съприкосновението с вода /за разлика от всякакви други кучета/;
  – Глупави са, трудно се поддават на обучение, трудно изграждат добри навици;
  – Природно нечистоплътни са – хранят се и спят като прасета.
  С цялата тази безинтересна и незначителна история се опитах да насоча вниманието не към кучето, а към названието на породата. Защото в повечето случаи прастарите родови фамилии водят началото си от прякори, а прякорите рядко са случайни и безоснователни. В този ред на мисли, често се натъкваме на учудващи на пръв поглед съвпадения…

 13. На този партиот, Защо? му е на турски език фамилията?.според WIKIPEDIA КАРАКАЧАНОВ са влахи ” черни бежанци” от гърцски произход приели исляма за да си спасят кожите.

 14. това нищо Каракачанов ако беше се родил 100 години по-рано единственото което щеше да получи от тогавашното ВМРО е сто дрянови пръчки на гол задник.
  Онова ВМРО при Сръбско-Българската война мобилизирва за 3 дни 3’500 опълченци,които попиляват 5’000на сръбска кавалерия при Сливница и за малко не пленяват Сръбския крал и чието верую е било: “Който ми каже че не съм македонец-режа му езика, но който ми каже че не съм българин-режа му главата”

 15. Щом Каракочанов така се е изказал за Президент Плевнелиев, значи важи точно обратното.Кой не е разбрал, че това е най-голямата руска подлога у нас.Рашите не могат да му простят на П-т Плевнелиев, дотойното про-българско, про-европейск, про-цивилизационно поведение.Затова сложиха един фатмак, който да изпълнява и козирува на Решетников и государя му Путя.Но поживьом -увидем, кой-кого.Комунягите с Орешарски видяха само репетицията, истинската битка сега ще е – да си приготвят белия автобус.

 16. Да, точно като “голям човек” ще влезе Росен Плевнелиев в “голямата история”, защото от “голямото(високото) място” не видя или се направи че не вижда ” голямата трагедия” на Българите, предизвикана от ГОЛЯМАТА СЪВЕТСКА АГРЕСИЯ и не “видя” ГОЛЕМИТЕ Мочи и Алочи, “не видя” и ГОЛЕМИТЕ ПРОЖЕКТОРИ,които осветяват ГОЛЯМАТА им ТЕЧНА МЪРСОТИЯ….
  Добре че поне видя ГОЛЕМИЯ МРЪСНИК Владимир Путин, поне за това еваллах машала!
  А точно “течащата мърсотия” доведе новия президент-руски агент.
  Нека само някой да каже че няма “течна дружба” между Москва и София….
  Тя е просто блестяща, но кой ли я хваща

 17. Президент Плевнелиев беше вкаран в политиката и издигнат за Президент от Бойко Борисов…

 18. Прави много лошо впечатление, че абсолютно никой, дори “факторите” от БСП, не познава лицето румэн радэв и дори те само се упражняват в догадки за неговото предстоящо президентстване (което ще се управлява дистанционно от Кремъл). Като знам КОЙ го е спуснал с парашута в българското политическо пространство, дopи аз мога да направя относително точна прогноза за президентстването му, без изобщо да го познавам. Явно руслямска държава издига в българскaтa политикa което безличие си поиска. Днес при Ризова кутэв не знам фройдистка грешка на езика ли допусна, или нарочно спомена опорната точка, че pэшэтникaв бил Сорос с обратен знак (заради нарочените за “соросоиди” политици като Плевнелиев). Но каквото и да е от двете, говори достатъчно красноречиво за начина, по който червената банда “разсъждава”.
  Нищо добро не очаквам от новия президент – ще бъде маргарыта пaпова номер две, на квадрат (последното заради мис пиги йотова, чиято основна функция като вицe вероятно ще е да дресира радэв и да му пише речите). Добре, че рубладжийският “дриймтийм” нито във вътрешен, а още по-малко в международен план ще има някаква тежест, и все пак е голям срам за българската нация, че го допусна да се случи. Дано успеем да го изритаме по същия скоропостижен и позорен начин, както изритахме олыгарскый, когато прекали с безочието и продажността си.

 19. Симпатизанке,
  Последния Ви коментар влиза в рубриката “Наивността в България” без никакви пречки.
  Вие твърдите, че комунистите не са знаели кой е Румен Радев??? Брей че са наивни и неграмотни тези наглеци.
  У нас комунистите следят под микроскоп всички сфери на живота, включително армията и полицията.
  Всяко показано различие от нормалното комунистическо блато комунистите изучават и тестват.
  Така са постъпили и с Г-н Румен Радев. Комунистите имат ДВА тестинг-листа, които практически са ЕДИН.
  Първо се проверява дали лицето е с просъветски и проруски убеждения и второ дали е с комунистически.
  Г-н Радев незабавно е преминал тези тестове положително и без никакви компликации и комунистите го одобряват.
  След това задължително се консултират с господарите си от Русия, те пък отварят своите архиви и виждат че той попада в техните списъци на “руски човек”. Схемата се затваря и всичко заспива.
  Приказките за “натовски генерал” нямат никаква стойност ,след като някой е комунист и проруснак.
  Основната грешка на Държавното ръководство е в лицето на Президента Г-н Плевнелиев. Както съм казвал няколко пъти, той беше задължен (юридически) НЕЗАБАВНО да извика Ген-майор Румен Радев и да поиска устно обяснение за съобщеното негово име от комунистическите функционери, след което да поиска “писмен рапорт” за осъществените му контакти с комунистите.
  Отделно от това, Правния му отдел отваря ПРЕПИСКА за нарушение на ЗОВС от двете “страни”-БСП и Ген.Радев. И сезира Главна Прокуратура-Военна колегия.
  При подаването на Рапорта за “освобождаване от военна служба” от страна на Ген. Радев Президента го “завежда” , но не взема отношение и не поставя резолюция докато траят следствените процедури от оторизираните органи вкл. ДАНС и Дирекцията за сигурност на БА.
  Незабавно Ген. Радев се суспендва(отстранява) от длъжност и се назначава Вр.ИД “Командир на ВВС”, обикновено за такъв се удостоява първия заместник на Ген. Радев, като може и да не е от ИА, а от ЗРВ или РТВ.
  Случая е толкоз лесен за следствените органи, че просто е наивно да се анализира.
  Г-н Росен Плевнелиев е основната причина Г-н Румен Радев да бъде лансиран от комунистите за “кандидат-президент”, а българското наивно-глуповато население да избере за Държавен глава “военнослужещ”( според друг колега).

  Изявените позиции от Г-н Плевнелиев срещу Русия и Президента й според мен са акт на прикриване на голямата игра.Тя е елементарна-за Президент е избран напълно страничен от политиката човек.
  Е, може ли такъв човек да е “независим” както тръбят комунистите.
  Той не може да се оформи за такъв кратък период нито като политик, нито като независим политик.
  Та на кого ще ги разправят комунистите тези приказки.
  И понеже и Съда и Прокуратурата са комунистически, никой не реагира.
  Драга Симпатизантке, препоръчвам Ви да се консултирате със студент по право, който дори все още не е преминал дисциплината “Държавно право” и ще видите дали думите ми са погрешни.
  Самия Росен Плевнелиев почти не се опълчва срещу компартията, както през целия си мандат, което е показателно.
  Причините са или от страх или от съпричастност, други няма и не може да има.
  Президента е “юридически” началник, отговарящ за статуса на “Генералския състав” и никой не може да осъществява контакти с хора по политически въпроси, на които по закон е забранено да се занимават с такива.
  В този случай Г-н Плевнелиев дори устно, дори и неофициално не обвини БСП в нарушение на ЗОВС.
  Чак пък такава безотговорност или разсеяност.Ще провеждат политици разговори с подчинение на Президента лица без негово разреешение и той ще мълчи. Дори и да са искали официално от него такова разрешение, Той няма право да го дава.
  Нали се видя какво стана в Турция, когато с политика се занимават високопоставени военни.
  Но сега трябва някои политици да съобщят името на някой активен генерал за техни нужди и ще видим че новия Президент съвсем няма да реагира така както направи Г-н Плевнелиев-изобщо не реагира.
  Този случай е най-силно изиграната негова игра-съдейства да бъде избран за президент руски резидент.

 20. Двама президенти,неибирани с гласове на БКП/БСПи ДПС,дадоха свидни семейни жертви.Това нищо ли не Ви говори??И е случайност?

 21. Красни можеш ли да уточниш за жертвите, мерси предварителн!

 22. На Ж.Желев дъщеря му се самоуби,а на Р.Плевнелиев сина му умря за няма час,от спукана аорта.

 23. Донке, с всичко, което пишеш за Плевнелиев, ще се съглася. Само че аз си обяснявам поведението му със CTPAX, на какъвто всеки има право. Дори ти, която така и не събра кураж да отидеш на мероприятие пред МОЧА, въпреки че обещаваше 😉

  А за другото: аз не твърдя, че БСП не си познават пенсионирания хвърчиляк, а си правя догадки на базата на всичко, което чувам откъм “Партията”. Дори се оказа, че набързо e спретнат журналистически екип, който да му напише хвалебствена биография, която вече вероятно е раздадена на всички на “Позитано” 20, за да не се изказват неподготвени за новото си божество. Сякаш още през лятото няКОИ са знаели, че ТОЙ и никой друг ще е новият президент… И не от наивност, а от горчив опит знам, че когато на червенотиквениците им се нареди нещо от Кремъл, те козируват и изпълняват, без да мислят. Така е станало и с издигането от НИЩОТО на световноHEизвестния пенсиониран хвърчиляк за президентски кандидат на столетницата. Цялата работа с този тип вони до небето. “C какво ли го държат?” остава за мен единственият интересен въпрос, свързан с безличието румэн рэшэтныкав, пардон, радэв.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.