Румен Радев не спомена санкциите срещу Русия в програмната си реч

Ако има някаква видима новина, която може да бъде доловена в прочетената днес от президента Румен Радев реч, това на пръв поглед е “уточнението”, че този парламент ще работи точно още една седмица. Прозвуча от неговите уста като “ уволнявам ви” по отношение на депутатите, някой от които беше реагирал от залата на думите му, че трябва повече дела, отколкото думи.

Фактът, че Радев влезе в пререкание с политически опонент със заканителни нотки в гласа си още в първата си импровизация на политическия президентски подиум, прекъсвайки програмната си реч, го вкара в противоречие с претенцията му да бъде “надпартиен”. Малка, но показателна подробност за това какво можем да очакваме от него…

Истинската новина обаче е онова, което той за първи път не спомена в контекста на досегашните му публични изяви: Радев не се застъпи за отмяна на санкциите срещу Русия дори и с намек.

С фразата “очевидна е кризата между ЕС от една страна и Русия от друга” Румен Радев продготви очакванията и за известната си теза, изразена само преди дни пред германския вестник “Франкфуртер Алгемайне цайтунг”, че президентът не трябва да търси врагове. Дотук-нищо ново. Само че досега това негово твърдение, този негов намек за различност от президента Плевнелиев, беше опакован под някаква форма от констатации за вредата от санкциите срещу Русия. Не и този път.

Трудно е за вярване, че Радев си е променил мнението по въпроса за санкциите, но ако е преценил, че е по-добре това искане да не става част от уводните му думи като президент, това все пак е неприятна изненада за петата колона на Москва, която и без това трудно смила уверенията му, че е “натовски генерал”.

И нещо дребно по отношението на визията по линия на “първата дама”: ако трябва да се подхожда по гадничкия начин, по който беше посрещнат от насъсканите срещу Плевнелиев медии, към новата президентска двойка може да се подхвърли, че съпругата му можеше да не се качва на толкова високи токове, за да не стърчи над него и да създава впечатление, че е “под чехъл”, т.е. един “чехльо”.

Но да оставим жълтите тълкувания на жълтурите, за да кажа за червените реакции на “откривателката” на Радев, заподозрян, че е под нейния “чехъл”.

Накачулена от представители на медиите, Корнелия Нинова се опита да отрече индикациите, че менторства над Радев с твърдението, че не знаела какъв ще е съставът на служебното правителство. Това нейно невероятно твърдение може спокойно да бъде добавено към дългия списък от случаи, в които беше хваната в кратката история на нейното партийно лидерство в лъжа. Още повече, че тя хем не знаела кои ще са министрите, хем пък ни увери, че тези неизвестни за нея лица ще са родолюбци, т.е. наясно е какво представляват без да знае дори имената им…

Политическият извод , който може да се направи от акцента върху родолюбието, с който започна и завърши речта на Радев, както и от фройдистки изпусната реплика на изпадналата в противоречие със собственото си твърдение Корнелия Нинова, е, че в БСП са притеснени от конкуренцията на всякакви патриотстващи елементи в българската политика в навечерието на наближаващите парламентарни избори. Остава да видим кой кого ще надвика по този въпрос в предизборната кампания.

Обещания за по-високи пенсии и по-висок жизнен стандарт могат да се дават лесно, но да се осъществят е доста трудно. Докато патриотичният барабанен бой е нещо, с което столетницата марширува още от зората на демокрацията, когато рязко загърби нихилистичния комунистически “интернационализъм” , превръщайки национализма в последно убежище на комунизма ( извинявам се за клишето, но тази щампа е неразривна част от своето време).

Не е трудно да се прогнозира в този смисъл, че БСП се връща към корените на успеха си от началото на 90-те години, когато успя да заблуди мнозинството от гласуващите български граждани, че е носител на “българщинАта” и неин пазител пред заплахата от загубата на национален суверенитет в прегръдките на настъпващото западно влияние. От това “побългаряване” на посткомунизма избуя например кариерата на Георги Първанов ( играещ ролята на виден националист, изпратен от партията в Кърджали да се бори за “българщинАта”), по чиито стъпки върви днес Румен Радев като кандидат, изненадващо издигнат за президент от БСП и за мнозина- изненадващо избран за такъв.

51 мнения за “Румен Радев не спомена санкциите срещу Русия в програмната си реч”

 1. Радев тържествено ни убеждаваше, че водата е мокра, че слънцето грее, че снегът е студен и че утре ще съмне… Последното – благодарение на това, че той ще работи уединствено и само за благото на народа.
  Затвърдих убеждението си – той не е моя президент!
  Загадка остава за мен как са го проспали съответните служби на НАТО?!
  Лощото е, че заедно с тях и ние ще сърбаме попарата!

 2. На мястото на Решетников е назначен бившият директор на външното разузнаване Михаил Фрадков. И ето какво цъфна:
  https://riss.ru/smi/38306/
  Информацията се позовава на, каква изненада, сайта http://bgpravda.blogspot.bg/2017/01/blog-post_92.html, т.е. ченгетата произвеждат новина и се самоцитират.

 3. За речта на военният пенсионер-резидента Хвърчилков. Политкоректна на мах. Даже с бая горница над правомощията му.
  Добър знак е, той и КОЙ си знаят какво му е коствало да не подеме пак мантрата със снемане на санкциите към любимата матушка на която И в голяма степен дължи днешната си позиция.
  Като непосредствен ефект.
  Скука, скука, скука-това по Мопасан.
  И ще ви разкажа една случка от “такова беще времето”. Действието се развива на терасата на легендарното заведение “Ялта”- срещу столичният университет. Седят там двама “асоциални” младежи и всичко им от досадно по-досадно. Единият се обръща лениво към авера си: “Копеле, ще взема да се и….. на масата”. Другият, от немай къде го репликира: “Остави, копеле. Няма да те разберат”.
  Та, ей този спомен ме споходи по речта на новият ни президентин.
  Ще да видим!

 4. НИКОЛАЙ, точно такъв е механизмът на манипулацията! Но- въпросните кремълски “анализатори” служат служба и получават заплати, за да ринат и подкопават България, ЕВропа и света. И ги получават от кремълския самодървец съвсем заслужено, защото 70 години не можем да се отървем от тях. Казвал съм го хладно и премислено – това са мотивирани психологически хора и професионали, които действат с ВСИЧКИ средства в името на руските интереси. А КОЙ стои срещу тях в България?!

 5. И да ни е честит новият Президент Чехлю Ботушев!
  Под чехъла на Трите Каки ,и под ботуша на ген. Решетников.
  ……………….
  След президентските избори.
  Мач на „Бистришките тигри”
  Коментаторът на мача:
  -И така! Център-нападател за домакините – Г-н Премиерът Борисов. ..Удар с глава- в гредата….
  И пак удар с глава… и пак в гредата!… Абе няма ли кой да му подаде една топка… или да прекрати тази истерия…? Голяма работа… Не била Цачева…

 6. Червен Радев и той същата боза като Тиквата.Единият ще съсипва&проваля външната политика, другия в коалицията с БСП&ДПС ще продължи да съсипва икономиката.
  Ако им позволим.
  Тези които няма да им позволят ги видяхме и знаем: ДСБ, ДА БЪЛГАРИЯ (с очаквания), Мартин Димитров, Петър Славов…

 7. Фактът, че руският резидент “политкоректно” не спомена на встъпителния ритуал В ПРИСЪСТВИЕТО НА ЦЕЛИЯ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ КОРПУС У НАС своя изконно патриотичен блян (на натовски генерал) 🙂 за отмяна на санкциите срещу Русията му, не значи, че няма “политНЕкоректно” да ги прокарва толкова години, колкото му позволим.
  ТОЧНО ТОВА ЩЕ ПРАВИ!

  А че страхът от слуховете за протести (срещу встъпването на руския резидент в ролята на “български” президент) явно силно ги тресеше путинофилите в държавните институции и беше очевиден от пресилените мерки за сигурност, обхванали значително по-широк от обичайното периметър около Парламента.

 8. До герберите които преди 3 месеца убеждаваха че “кочината на ГЕРБ е по-малката кочина” да ме “светнат” каква щеше да е разликата (в думи,визия и СЪДЪРЖАНИЕ) ако днес Цачева полагаше клетва?

 9. Иво и колеги, чета и не вярвам на ноздрите си- в “пык” трещи това епохално заглавие:

  РАЗОЧАРОВАНИЕ! Румен Радев попари избирателите си – програмната му и безсмислена реч напълно го обезличи, писана е от грантаджии русофили от кръга “А-спекто”

  Обърнете внимание на историческия факт- за пръв рубладжийската помиярница говори за русофили на грантаджийска копаня!

 10. Еххх ако знаят колко народ иска да им каже същото! И на “левите” и на “десните”! Остава ви една седмица и не се връщайте никога! Обаче те са толкова нахални, че се мислят за незаменими. Чак се обидили. А защо не се обиждате Мишоци, като гледате опустялата си разорена Родина и състарените си обеднели съграждани!!? Бих приветствал още мъжки постъпки от Другаря Радев но за съжаление не съм убеден, че може да бъде лъв сред чакали и хиени! Липсата на позиция по важните външнополитически въпроси за България ме кара и Аз да му викна! Нямаш нито една седмица да шикалкавиш и да се перчиш! Този пост не ти е даден за слава а за служба!

 11. Преди 30 години ,когато РР е имал идеята да става военен , обикновено това се случваше не поради някакъв патриотизъм , а поради следните приоритети.
  Гарантирана държавна служба – хранилка.Ако се подчиняваш ще има папу , не като да си в производството.
  Ранно уволнение , почти младежи ( най-големият им проблем е фекалното производство – друго не произвеждат….. а …..ааа и камъните от едно място на друго да пренасят ) излизат в пенсия.Привилегии и заплати накуп накрая.Това къде го има ?
  При полицаите и пожарникарите , важи същото .
  Раздават си звания и титли , непокрити с кой знае какви заслуги , така като в цивилния живот си раздават титли – професори и всякакви други подобни псевдонаучни , “народни артисти “.
  Сякаш другите” обикновените “ , спазващи работно време и не по лесни правила и условия в живота , са по -малко заслужили.

  Та днес като назоват някого генерал или пък с друга титла , сякаш кой знае какво е направил ,хайде не се знаем ние българите , какви царе на фалша сме .Какъв генерал ? Нали го избраха за президент !Сега се води Президент !

  Справка за некадърност на пожарникарите , полицаите , разследващите , прокурорите и всякаква подобна паплач окичена с титли и разследвала катастрофата в Хитрино – където професионализма на двама външни експерта е по-висок от титулованите службари на територията.

  Та какво може да се каже за сега за РР със сигурност – Президент ама….. военен !
  Риба , ама цаца !

 12. Честитка от Москва: Институтът на Решетников предупреди – готви се “майдан” срещу Радев
  16:24 | 19 януари 2017 | 0 коментара

  Колаж: Mediapool.bg

  Руският институт за стратегически изследвания, добил особена популярност в България, предупреди, че се готви Майдан срещу новоизбрания президент Румен Радев. В деня, в който Радев се закле пред парламента, държавната руска агенция РИА Новости публикува материал на служителя в центъра Игор Пшеничников, който, позовавайки се на “българския интернет”, твърди, че в събота в София ще се проведат “демонстрации с цел дестабилизиране на обстановката в страната в полза на определени партии”, които щели да бъдат насочени и срещу Радев.

  Авторът е съветник на новия директор на института Михаил Фрадков, който преди това беше шеф на руското разузнаване. Той замени на поста бившия генерал от КГБ Леонид Решетников, който се похвали, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е споделила с него в аванс намеренията си да издигне Румен Радев за президент. Тя отрече твърдението му и го определи като “компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси”.

  В публикацията за РИА Новости, озаглавена “Кой готви майдан в България”, Игор Пшеничников твърди, че акцията срещу Радев била планирана за събота и организирана от действащи у нас неправителствени организации, финансирани от САЩ.

  Авторът изрично пише, че не му е известно кои са тези организации, след което без никаква връзка в духа на руските хибридни атаки от последните години посочват враговете – Джордж Сорос и фондация “Америка за България”.

  Засега не е известно в събота да е планиран протест срещу Румен Радев. В центъра на София обаче ще се проведе поредната демонстрация на украинската общност у нас срещу “войната на Путин в Украйна”. Пшеничников не посочва дали визира тази акция, но обяснява, че в една от неправителствените организации били получени инструкции за организиране на масовите безредици. Те съдържали препоръката за участие в тези “активни мероприятия” да бъдат привличани лица на възраст до 40 г. Всеки ще получава хонорар от по 30 евро на ден. Протестът трябвало да премине под лозунги срещу Радев и Русия.

  Говорейки за “Америка за България”, авторът неизвестно на какво основание стига за заключението: “Ясно е, че зад тази фондация стоят същите американски кръгове, подкрепяли Майдана в Киев през 2014 г.”.

  След това той цитира български медии, според които към “провокациите” пряко отношение има американския финансист и филантроп Джордж Сорос. Позовавайки се на българския сайт “Блиц”, Пшеничников пише, че “Сорос използва отдавна отработената схема за предоставяне на грантове на НПО”, които били “гнезда на оси” и представлявали “заплаха за националната сигурност, като умишлено създават напрежение в различни региони, особено на Балканите”.

  Според Пшеничников Радев е пълна противоположност на Росен Плевнелиев. По думите му отиващият си български президент през цялото си управление е следвал строго политическата линия на Барак Обама. Като пример авторът посочва, че през последните си дни като президент Плевнелиев, следвайки “вашингтонския си патрон”, заявил, че “Русия уж финансирала антиевропейски партии и медии в България и други страни от Европа, като се стреми по този начин да подкопае ЕС отвътре”.

  Изявленията на Радев свидетелстват, че той смята да поеме курс към сближаване с Русия, пише по-нататък Пшеничников. След което цитира изявлението на Радев, че членството в ЕС и НАТО не означава, че Русия е враг на България, и припомня позицията му за отмяна на западните санкции срещу Русия.

  “Освен това Радев смята, че макар световната общност да не признава законността на включването на Крим в състава на Русия, жителите на полуострова сами трябва да решават бъдещето му, включително това дали искат Крим отново да стане част от Украйна”, посочва Пшеничников. И припомня и положителната реакция на Радев спрямо позицията на Доналад Тръмп за диалог и подобряване на отношенията с Москва.

  “Затова в очите на световния елит Радев изглежда “агент на Кремъл”, също като Тръмп, на когото, като минимум, трябва да му се отрови живота”, заключава Пшеничников.

  Според него победата на Радев е свидетелство за това, че българите са за сближаване с Русия.

  Братското отношение на българския народ към Русия изобщо не съвпада с русофобския курс на отиващата си власт, отбелязва Пшеничников.

  По думите му, “в контекста на съобщенията за готвещи се провокации срещу новия президент много показателни били коментарите на обикновени българи в социалните мрежи по адрес на “организаторите на безредици”. След което авторът цитира следния коментар на неизвестен автор: “Соросоидите са позор за българския народ, политическо малцинство. Срещу мръсните пари на Сорос те продължават да превръщат такова райско място като България в концлагер… Чрез купените от него медии и образователна система Сорос успя да изскубне българския дух от мнозинството млади българи”.

  “Именно с това, че от младите е изскубнат българския дух, може да се обясни препоръката за провокациите да се рекрутират не по-възрастни от 40 години хора. По-възрастните, дори и да излязат на демонстрация, по-скоро ще бъде в подкрепа на Радев и дружбата с Русия. Въпреки че и младите българи още не са докрай загубени за своята страна”, заключава Пшеничников.

 13. WHITE.TREE
  Другарят Радев се изложи с мухлясалите си съветници,които една свястна реч не могат да напишат.
  А вашият призив *всички са маскари* е призив на на ДС мафията и руските подлоги.
  Не споделям това виждане за депутатите за които аз съм гласувала.
  За ваше сведение аз и моите близки искаме да видим в следващият парламент повече хора с позиции като Радан,Мартин Димитров,Славов,Атанасов,Караджов, много други.
  Така,че моля не обобщавайте,говорете за себе си.Не всички са руски подлоги и мафиоти.
  Целта на упражнението е десните да бъдат изгонени.
  Нали по предният парламент направиха така,че да ги няма и нещата както казват руснаците *сговнились* /кабинетът Орешарски./

 14. SIМEONЕ, щеше да има огромна разлика. Тьотка Цецка (която веднъж казва, че научила за престъпния характер на комунизма от…. бозите в съветския перестроечен журнал “Огоньок” през 1986-87 г., но предизборно – че носи семейната трагедия на потомствена антикомунистка), щеше и да изпее “Покаа-а-а земляа-аа еще ве-е-ртитьсяа-а…”. Няма да линквам известното й изпълнение. Манталитетно то ни отнася към комсомолска бригада от 70-те-80, където дрането на Висоцки и каканиженето на Окуджава (иначе изобщо не ги подценявам като творци!) минаваше за нещо по-нестандартно сред комсомолските гаулайтерчета.

 15. Очаквано-Бай Чепик трудно чете.

 16. А бе , като се замисля – то целата БНА е е по-малка от една боеспособна дивизия. А пък ВВС-то и ВМС-то са колкото една обикновена ескадрила плюс два кораба за отчитане на няква дейност, която да оправдава милиардният бюджет на БНА.
  А пък така споменатите “военни съединения” на БНА предполагат наличието на един генерал-майор за сухопътните сили , един капитан за ВВС и един капитан III ранг за ВМС.
  Откъде радев е придобил опит в командването на големи авиационни съединения , за да се титулува – ГЕНЕРАЛ?!?!?
  През последните 15 години в ВВС летят по-малко от 10 самолета, т.е. по-малко от една ескадрила. Което предполага най-висшият офицер да е най-много капитан , или майор. И ,ако радев отиде в някоя армия, дори и в армията на путлер – едва ли биха му присъдили по-висок чин от капитан, и длъжност по-висока от командир на ескадрила, най-много.
  Но в БНА продължава традицията от времето на соЧиализЪма да се раздават длъжности на калпак, макар армията да е 5 пъти по-малка. И се стига до абсурда военни с опит на ескадрилен командир да се титулуват “генерали”.
  Още по-голяма е безмислицата в “службите” и МВР. Там не могат да стигнат дори “нивото” на БНА. Макар численият състав да си е същият , докато БНА е 5 пъти по-малка от преди.

 17. В днешния Стършел Ивайро Нинов е направил чуден коментар само с една карисатура.
  Беше крайно време да спрат изцепките на Р. Радев по кримския въпрос. Дано, като е спрял да говори, да не е решил да действа. Малко извън темата, като капак на всичко разбрах, че пфуфесор Искра Баева казала по БНР, че не желае да коментира Крим, защото въпросът бил много сложен…. „защото в исторически план и Крим и Украйна са били част от Руската империя“. Майко мила! Не мога да повярвам, че историчката Баева не знае, че части от България са били част от Турция до 1912. Много по-дълго отколкото Крим и Украйна са били в Руската империя. Или тя смята, че Турция има основание да претендира към тези части? И ако в тези части сини човечета развеят турски флаг, това агресия ли ще бъде или „връщане в родното пристанище“? Какво мисли проф. Баева ми е дълбоко безразлично (да му мислят нейните студенти или техните родители, които плащат, за да бъдат обучавани от такъв специалист). Но какво мисли бъдещият главнокомандващ, хич не ми е безразлично. Според него какво трябвя дя правим? Да изпозастреляме сините човечета (по съвета на Лукашенка) или да направим референдум? И международната общност трябва ли да въведе санкции срещу агресора или само ако те няма да се отразят зле на икономиката ѝ?
  Ние сме свободна страна и всеки може да си мисли, говори и пише каквото си иска, и съответно да става за смях. Но Президентът не е всеки! Като стане за смях, той прави за смях цялата страна. Включително и тези, които не сме гласували за него или са гласували за него, само и само да си отиде Борисов (и да освободи място за някоя по-достойна, ама това е друга тема). Дано наистина да го е разбрал…
  В интервюто си по БНР истинският Президент каза „Загубите са си загуби, но когато става дума за нарушаване на правото, никакви икономически съображения не трябва да ни пречат да сме на страната на правото, защото войната е по-лоша от икономическите загуби (цитирам по памет)“. Слушах и кипях от възмущение – защо не го интервюираха поне веднъж седмично?

 18. До СИМЕОН:
  Не съм гербер, но след като питате: Предполагам, че речта на Цецка нямаше да ни зарадва толкова с това, че не е споменала санкциите. Не съм сигурен, но изказвам необосновано предположение, че преди встъпване в длъжност Цецка нямаше да обиколи световните медии с настояването да се свалят санкциите.
  Но само това. Иначе сигурно от речта ѝ щеше да лъха същата скука. Но по-важно е, дано да не ни се налага да се чудим на следващи гафове на Радев, дали би ги направила Цецка.

 19. Радев е дефакто избран от ГЕРБ с нарочно издигане кандидатурата на неизбираемата Цачева !

  ГЕРБ , БСП , Радев, ДПС и БИБЛИОТЕКАРСКИЯТ, играят пошъл спектакъл по московски сценарии за пред МАТРЯЛА !

 20. 🙂 Не робувам на никой! Не ми трябва нито един от тези, които споменавате! България и Българския род имат много по-добри деца и заслужават много повече! Проблема на Българите е че са загубили вярата в рода си и братята си! А истината е че няма никой друг до нас освен тях! 😉

 21. @СТАМБО: Наистина ли вярваш,че Тетката е била “вътрешно-партийна “опозиция”?!? и че тези алабализми не бяха само нескопосан опит за “бунтарство”.Искаше да”лъска” имидж ,но “хотелос получиться лучьше,а обосрались как всегда”.
  Ако днес беше тя вместо Фатмак Радев,все същата вкисната боза.

 22. Не му връзвайте кусур, че не споменал точка 1.САНКЦИИТЕ.
  Ще има възвръщане. Видял е ‘по новините’, че още не уйдурдисват работите. Включвам Портников http://glavred.info/avtorskie_kolonki/tramp-i-putin-pervyy-proval-412710.html.
  Радев изпусна умно точка1 (предстои му визита в Брюксел). Но казано е проницателно: ‘when one engine fails on a twin-engine airplane you always have enough power left to get you to the scene of the crash’.

 23. P.S. @СТАМБО: Заключителната песен на Тетката щеше да е “Цъфнал герб” :),а изпълнението и в клипа беше долнопробна чалга

 24. Днес се върнах в мислите си когато влизахме в НАТО и в ЕС. Виждах измамата в управлението на държавата но си виках че лека полека ще се наложи закона и ще има някаква справедливост. Но тогава нямах никакъв допир с правосъдието и прокуратурата. Сега виждам че владеенето на правосъдието е най важната логистика. Всъщност виновните са тези които бранят българския интерес. А тези които бранят руския са недосегаеми . И така недосегаемите израснаха и политически и властово и материално. И това са главно прости хора,за които парите стоят над всичко.

 25. Да,българският президент е от село Корашлии,в пределите на Княжество България от 1885 г.С указ е преименувано от 21.12,1906 г на Княз Борисово,и с министерска заповед 9159 от 05.01.1946 год.се казва Славяново.Република,все пак,как така ще се казва КНЯЗ БОРИСОВО.Да видим дали няма да върне името на селото си?

 26. “И така недосегаемите израснаха и политически и властово и материално. И това са главно прости хора,за които парите стоят над всичко.”

  Posted by Веселин Станев | януари 19, 2017, 20:56

  Г-н Станев, а най-тъжното е, че немалка част от материалното израстване на тези прости хора се дължи на евра, косвено или пряко потънали в техните джобове и то дошли точно от този “омразен” за тях ЕС!
  Тъжно и жалко!

 27. Ето вече си имаме “натовски афицер” и “европейска дупетатка” за пРЕЗИДЕНТ и вицепрезидент?!?! и колкото единият е “натовец” – толкова другата е “евродупетатка”. И така се получава обща и точно балансирана и взаимнодопълваща “евроатлантическая” двойка на върха на НРБ.
  А няКОЙ спомня ли си дали в Кремль има “вицепрезидент”?!?! Аз нещо не мога да се сетя. А пък уж матушката била президентска республика. Пък си нямат вице на таваришт президент путлер. Докато пък в НРБ “за компенсация” си имаме такъв/а. А уж се водим парламентарна республика. Явно таваришт путлер може да си бъде и вице , докато си е президент.
  П.П. А пък колкото до винету,то той не може да си избере дори обикновени партийни шамани, а чака духа на великата североизточна мечка да му ги избере. И даже той да се беше кандидатирал за президент , пак щеше да си остане “само” премиер. Но той не иска да е само премиер , той иска да е едновременно и двете. И така провали и възможна обща дясна кандидатура. А пък свързването на резултата от президентските избори с подаването на оставка от него – съвсем определи загубата на Цачева, и подейства като агитация за кандидатурата на радев.

 28. Новият Президент на НРБ др.Радев се държа гордо в парламента, но и много двусмислено,неадекватно за президент и льотчик,явно има индикаций от две еднакви групи,мислещи в хора на Рассия и наши другари.,,Натовският,, генерал-е на кръстопът-Брюксел-Масква шанс да спечели и да блесни са в сферата на невероятностите-нещожни,кой е той,един от ,,мъй с група от СССР.

 29. до КАРАИВАНОВ: А не мислите ли че “скромността” на Фатмак Радев има връзка с предстоящата среща на Д.Тр. с анонс от него за сваляне на санкциите с/у редукция на ядрените оръжия?
  И Фатмака и Цецка имат общ кукловод – Москва.Явно оттам е спусната инструкция засега да не се разлайват кучетата.Да не забравяме че предстои председателство на България с произтичащите от това реални възможнос ти ако се налага да бъде активиран въпроса.
  Апропо: Не съм убеден в това което казвате за Тетката. Има архиви,може да провери: Тя беше същият застъпник на сваляне на санкциите.

 30. Някак си не усетно станахме президентска република , с цялата влас в ръцете на новоизбраният президент Радев ( т.е в ръцете на БСП ).Но това някак си никой не го коментира.И всичко това стана с благословията на ГЕРБ , и дадена като на тепсия на БСП!

 31. Я вижте с каква стратегическа руска инвестиция сме ощастливени! Балони… Замечательно! Многофункционална работа- стават и за пряко наблюдение на каквото искаш, и за пренос на зелени человечета, и за фукня…
  САМО, ЕКСКЛУЗИВНО, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО, РАЗТЪРСВАЩО,ВЛЕДЕНЯВАЩО, СМРАЗЯВАЩО, ВЗРИВЯВАЩО – новинаа, разбира се, тук:

  http://pik.bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BA-%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%8F-news625351.html

 32. ДРАГИ SMS,
  тези рубладжийски питекантропи не само че вилнеят напълно необезпокоявани от ДАНС, но и не изключвам дискретна подкрепа от същото място и други “структури за сигурност”.
  Ти разговаряй с някой военен-млад, средна възраст, действащ, о.р., изобщо няма да научиш, че сме в НАТО, че Русия ни е ВРАГ, а Турция и Гърция- съюзници, че след “бай Добри”, дето направил най-много за армията, вече няма военен министър и изобщо защо цивилни са министри на отбраната (?!), че сега нямаме армия, пък едно време-ех!…
  Това е дереджето- готова, строена и въоръжена 5-та колона!

 33. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3364723/Michael-Moore-pickets-Trump-Towers-Muslims-sign.html

  Нееднозначното отношение пред Тръмп отстъпва пред ЕДНОЗНАЧНОТО ОТВРАЩЕНИЕ от този нагъл лъжец с камера, тлъст плазмодий, мръсен кърлеж и рушител на АМЕРИКА!
  “Всички сме мюсюлмани!”- ами, колкото и толерантни, не сме, бе, долна гад и каца с лой!
  Вземи и прочети “Силата на разума” на лявата ОРИАНА ФАЛАЧИ, дано ти дойде акълът! Или хващай пътя към ислямска държава, че поне да използват тлъстините ти за грес на тойотите! Хванете се с олывэр стоун и пр., Путин ще ви направи руски граждани, не мърсете АМЕРИКА с вонята си!

 34. @ СТАМБО

  Да обърнем внимание най-вече на ПОДБОРА на мястото, където ще се реализира “стратегическата инвестиция” на професора от Академията на военните науки на Руската федерация Александър Викторович Таланов: с.Баня с уникалните минералните извори само на 700 м. от завода!
  Очевидно инвеститорът има съвсем други “инвестиционни” намерения от официално обявените “балонни хобита”: каптиране срещу жълти корупционни стотинки на МЕСТНО НИВО и луда печалба от безценните български минерални води, с които е благословена земята ни! Точно тези води са във фокуса на неговия интерес, защото за производството на балони не е необходима минерална вода и би могъл спокойно да изгради фабриката си в някое равнинно село в Добруджа.

  След несанкционираното предателство на българския интерес на общинско ниво в Поморие,във Варна, в Сапарева баня и криминалната “незаинтерсованост” на службите за национална сигурност, сега следва с.Баня.
  Кои са следващите минерални извори, които ще станат обект на руския “инвестиционен” интерес? Може би софийските?

  Общинският съвет в с. Баня вече бил одобрил изработването на подробен устройнствен план за изграждане на трасе за канализация в местността Конещица за нуждите на предприятието, въпреки че по закон минералните извори в България са изключителна държавна собственост и САМО държавата може да се разпорежда и да разрешава лицензи и концесии за тяхната експлоатация, а не общините!

  Българи, не виждате ли, че руските скакалци необезпокоявани от никоя българска институция нагло крадат или “купуват” на безценица минералните ни извори, ограждат в българския разграден двор най-живописните ни кътчета и природни забележителности и те скоро ще бъдат недостъпни за българите, защото няма да могат да си ги позволят!

 35. и като сме започнали въпроси&отговори:
  Председателя на Парламента е трети по йерархия според Конституцията,а премиера – първи в аспект на националната сигурност.
  Та въпроса ми е прост&елементарен: Защо при наличие на 15ина служби за сигурност + Милицията позволяват на 20ина РУСОФИЛСКИ движения и ПАРАВОЕННИ формирования да се афишират и вече откровено заплашват с кръв. Не от вчера и онзи ден ги има, няма НИКАКВА публичност относно финансирането им.
  Тетката е вече 2 години председател на НС, Тиквата – премиер.Да не разсърдим спонсорчето от Москва или както проспаха виелиците и снега утре ще проспят новата “Поморийска Руска Република” и “Варненска Руска Република”? Или най-важното е “да сме вежливи” и да сме ах, над тези неща.

  Моя отговор е лесен и прост като къпан милиционер:
  Ако някоя жаба бъде пусната в казан с хладка вода и водата бавно се подгрява, жабата ще усети горещината едва когато е толкова сварена, че вече не може да се спаси. Но ако жабата бъде пусната във вряла вода, тя веднага усеща опасността и изскача навън.

 36. @СТАМБО

  А по Черноморито много местни вярват, че по морето ни нямало бежанци ,защото там имало руснаци и бежанците ги било страх от тях!
  Ето, освен “освободители”, сега руснаците се явяват и наши “охранители”, играят ролята на “московска стражевая”, която безкористно охранява българският кокал. 🙂

 37. WHITE.TREE

  Истината е ,че ако не бяха тези ,които аз съм ги избирала България щеше да е още заграден концлагер с отвор само на изток.
  И за да бъде още по гадно на някои ще спомена още две имена със заслуги към българите, Костов и Неинска.Казвам го провокирана от депутатът Симеонов- Неинска *какво била направила*.Ами от всички външни министри тя направи най доброто за обикновеният гражданин-отварянето на концлагера.
  Това са фактите,а останалото са крадените пари от народа и раздавани от комунистите на свои хора без фактури за да живеят охолно и децата им в чужбина.
  Ето това не трябва да се забравя.
  Съгласна съм със вас ,че новото поколение има много добри деца не обременени от миналото.В тях ни е надеждата.Ако познавате лично споменете ги да ги подкрепим.
  Слушах едно момче при Диков преподавател в СУ за пътя на бизнеса в България и много ми хареса.Каза ,че е от новата партия *Да България*.

 38. Да, определено има инструкция за снишаване, щом от цялата реч на Радев, в. Дума е извел в заглавие “Трябва да се запази единството на ЕС” или нещо подобно (като го чух по радиото – онемях и не можах да го запомня дословно)…

 39. Този талаш от Бяло Дърво (WHITE .TREE) за “братята” които били до нас са “православните фундаменталисти” от Руслямска държава.Рашисти им викат още. Братски влачат 3 МИЛИАРДА USD годишно от България.
  Ако това е български ти дух имаш късмет че не си се родил в близкото минало на Стамболов или Александър Цанков а още по-малко в автентичното ВМРО отпреди 120 години.

 40. Ами да, обаче влизането ни в ЕС без необходимите кадри, закони и подготовка се оказа кинжал с две остриета! От една страна се осигури някаква прехрана на няколко милиона Българи но от друга пък тяхното отсъствие превръща Родината ни в пустиня!! Вие замисляли ли сте за това, колко е вредно? Имаме 3 милиона Българи, които живеят горе долу но пък те страшно много липсват тук, за да работят за България! Техните деца са само наполовина Българи. Ето имаме много Европейски Програми но парите ги употребяват хора свързани с БКП. Според мен около 80 – 90 % от земеделието , туризма и промишлеността вече е в техни ръце! В ръцете на червените! Доказателство за това е и че Български имоти се купуват от руснаци но много по-малко се купуват от Българи работещи в чужбина! Защо? Защото въпреки, че живеят добре са бедни!! Спомням си, когато раздаваха земеделските земи на хората! Беше някакъв кошмар! Нищо не беше както трябва! Земята се даваше на хората по най-мъчния начин и те не знаеха какво да я правят! Даваха им и по една две кози и някоя крава. Всичко беше изколено. А комунисти, които имаха по 5 декара си надписаха по 50 за сметка на общинската земя, която намаля драстично. В резултат на идиотските реформи, повечето хора нямат никаква полза от земите си и са ги подарили за смешни ренти на кой? На червените другари и другарки, които имат подкрепа в съда, прокуратурата, милицията, кметствата и т.н. нагоре!
  Така, че да, одобрявам влизането ни в ЕС но целта не е изпълнена! Положението е още по-тежко, защото собствеността в България рязко се смени в полза на руските интереси а селата са на 60 – 70% цигански, което също е рязко обезбългаряване! Нивите лятото приличат на африкански плантации! А познайте кои са робовладелците!? Тези, които едно време бащите им биеха и убиваха Българи! Спирам дотук, защото темата е доста тъжна и не желая повече да я обсъждам! ЕС се отнесе много несериозно и е голям длъжник на Българския народ! Защо тези партии БСП и ГЕРБ са членове на Европейски Партии? Европейците не могат да разберат и си мислят, че ще ги променят! Те са като мюсулманите. Не се променят а се населват и чакат да вземат властта, за да си я поделят с другарчетата си по жестокост и простотия!

 41. Симеоне, за теб специално ще кажа, че първо човек трябва да погледне и махне гредата в окото си и тогава да скача срещу Брат си?! Знаеш ли защо?? Тази греда пречи да видиш доброто в него!!! А когато не можеш да видиш доброто ти си осъден и поробен завинаги! Би трябвало да се засрамиш от коментара си, защото той е пълен с нечестност и неправда! Но всичко си е за твоя сметка! За твое сведение и прадядо ми и дядо ми са били членове на партията на Александър Цанков! Казах Братя, защото мисля, че всички българи са ми Братя! И защото не искаме да го разберем сме в тази ситуация. Колкото до руснаците ако ги мразиш, защото са руснаци, наистина не си по-горе от тях! Едно време Апостола, какво е казал, когато го попитали какво ще прави след освобождението??

 42. @СТАМБО

  Щях да го пусна снощи, но се спрях. Обаче днес видях, че си споменал затлачените камери… Ето едно ехо от техния лагер: http://www.politico.com/magazine/story/2017/01/donald-trump-hollywood-barack-obama-214654
  Смях се, ще разбереш защо.
  Университетският вой, между другото, не е по-слаб. Почти вярвам, че защитават ‘човешки права’. Своите собствени, по свое собствено разбиране. Има известни притеснения за комфорта около комфортабълните фондове по проектите по забележителните нюанси на нокътя при ‘N’ новонабелязаната субкултура.

 43. WHITE.TREE, остави общите приказки , заклинания, и псевдокомунистическа агитация.
  Всички знаем ,че вината е в ЕС ,НАТО, “международното положение”, космическото затъмнение, и галактическото осветление.
  Е .. разбира се най-виновен е – Костов. Той затри България.
  И сега по-конкретно – кажи какво предлагаш?
  Иначе всичко което говориш за ЕС е така. Но да те светна ,че изкуствено затворените граници по време на комунизма само ускори огромната емиграция след отварянето им, защото границите се отвориха едва когато целият социалистически блок се срина икономически. И след него остана ПУСТИНЯТА, а не след сегашната миграция. Пустинята беше от преди това. От хубаво ниКОЙ не бяга. А което все още не беше пустиня другарите и подчинените им ченгета доунищожиха.
  П.П. А колкото за крепостните от путинският хаганат – езикът ни е общ , защото е НАШ – кирилицата им даде сегашният език. Имначе можеха да говорят тюрко-монголски, ако не им бяхме дали азбуката ,която да закрепи религията и езика им. Сега щяха да говорят на ордински диалект. Толкова за братушковщината ти.
  П.П. Джордж Оруел го е казал – “Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели не е жертва. Съучастник е!
  Та така и с “братушките ти”.

 44. Аз си имам и брат и сестра.За мен ти си сънародник.Така както и нямам нищо против руснаците, но много мразя рашистите (дали имперски, дали сталински, дали путиновски – все тая)
  Поклон на дедите ти (ако въобще е вярно), но явно както и при депутата Толстой еволюцията като реши да спи дълбоко….
  Кое по-точно е НЕ-българско при имената които изброяваме с Д.САВОВА? Кое НЕ-българско са направили Иван Костов, Надежда Михайлова, Радан Кънев, Мартин Димитров, Атанас Атанасов, Петър Славов? Кое? С какво е виновен ЕС? Че комунистите не бяха навряни там откъдето са излезли на 09.09.1944 т.е. да пасaт патките.
  Тази мантра за обединяване на несравними величини с говорител прокурор Маргарита Попова от Доганските сараи цели едно: Да се постигне ефекта на сварената жаба и когато се усетим че водата завряла да не можем да се противопоставим

 45. P.S. @white.tree Точно ДСБ и ДА БЪЛГАРИЯ прокламират лустрация на комунистически синове и внуци (вкл. икономическа) и шанс за ВСИЧКИ без лигавщини за братство, това което е основите на ЕС; запазване на идентичността и СОЛИДАРНОС Т и ВЗАИМНА подкрепа. примери: Чехия, Полша, Унгария и т.н.

 46. Скъпи EVERYONE ELSE,
  благодарско огро-о-о-омно, и аз доста се покикотих! А за проектите…м-м-м-м,да, бая ме втрещиха преди 20-ина години няколко заглавия, мисля от Станфорд бяха “Антиколониалният дискурс в афроамериканската G/L алгебра”, “Естетика на хомосексуалната драма”..такива работи…, пфюй, че гадост!

 47. Лустрация на комунистически синове и внуци ?? Икономическа ?? Да разбирам ли че ще им вземете хотелите, земите и фирмите? Ако е така, те съветвам още утре да си купиш билет за Щатите ако ти е мил живота! И те предупреждавам за последен път да не обиждаш ако търсиш диалог. Ако просто правиш реклама на Партията си го прави без да ме включваш!! Дано този път ви се дигне рейтинга! Толкова достойни мъже и жени има там, пък плачете на прага на влизане в парламента! И сигурно са виновни такива “идиоти като мен, които еволюцията не е пощадила” нали ?! 🙂

 48. WHITE.TREE
  Аз съм благодарна на правителството на И.Костов ,че ни приобщи към Европа.Получихме жадуваната свобода и сами да се разпореждаме със себе си.

  Обикалям България и виждам че страната ни става по хубава и по уредена.
  Но корубцията,кадрите на ДС,Мулт
  игруп,мутрите,мафията създадена от БСП в началото на прехода разяждат страната.В това число и прислужващата ги прокуратура в лицето на Цацаров.Ако те се махнат -страната ще живне.На горе изброените Трябва да им се забранят държавни постове ,както и ръководни постове във фирми.
  Ето затова подкрепям Радан Кънев / ДСБ / и Хр. Иванов *Да България*.
  Призовавам ви и вие да ги подкрепите.
  Да се махнат язвите в България.

 49. Диалог там където еволюцията е дълбоко заспала не мога да водя.Учили са ме че там където Господ е ударил аз не мога и не бива да повтарям,Той си знае работата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.