Рашистката пропаганда пак се гаври с покор(е)ната България

България отново е употребена по вероломен начин за целите на рашизма чрез пропага(н)ден трик за българска сметка- ТАСС илюстира оплакване на външния министър Лавров със снимка на чисто партиен паметник в София. http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Moskva-se-oplaka-Strani-ot-ES-vazhvaliavat-Hitler-i-oskverniavat-save_644952.html

Защо България, която и друг път назидателно е употребявана от рашистката пропаганда като негативен пример какво се случвало в една европейска страна под “западното иго”, е толкова привлекателна за подобен тип манипулации на Кремъл за българска сметка?

Отговорът е много прост: защото съветската символика, за която всъщност се възмущава Лавров, нито веднъж не е поставена под въпрос от която и да било българска институция. Дори напротив – при опитите на граждански организации да поискат мнение за статута на тази символика в държавата ни, която е била окупирана от СССР без да е причинила нито една съветска жертва и е единствената завзета от Червената армия чужда територия в Европа без да са водени за нея бойни действия, на експертно ниво съответните специалисти от Министерството на външните работи систематично и автоматично отговарят в полза на съветската версия за окупацията ( като форма на освобождение – при положение, че на българската територия не е имало военна съпротива срещу Червената армия, ). Това се случи както при министър Николай Младенов, така и при служебното правителство на Марин Райков, а след това и при министър Даниел Митов, макар въпросните политици лично не са давали повод да се смята, че споделят подобно просъветско отношение.

Окрилена от устойчивата позиция на съветско-руската пета колона в българските институции, днешната рашистка пропаганда оперира с тази даденост, останала непокътната в и евроатлантическа България, за да се гаври с българския интерес да възтържествува истината и справедливостта десетки години, след като България бива брутално окупирана след безпричинно обявяване на война от Съветския съюз на 5 септември 1944 г. въпреки поддържането на мир и дипломатически отношения от царството с империята на Сталин през цялата война дотогава.

Вместо да извади пред скоби историческата специфика, която прави българският случай различен от всички останали на континента, днешната рашистка империя употребява гарантираното мълчание на агнетата тук за нови мечешки набези срещу имиджа на България, която отново няма да протестира срещу това евразийско вероломство. Как искате евроатлантическите ни съюзници да ни подкрепят срещу руската хибридна война, ако ние самите позволяваме на рашисткото масло да се сипе безнаказано в този огън, на който системно ни пекат, вместо да се извинят за причиненото на окупираната без повод и лишената 45 години от национална самостоятелност клета България?

А би трябвало, както вече напълно сериозно съм предлагал, София  да поиска да бъде вдигнат паметник на премиера Константин Муравиев в Москва като жест на благодарност, че е наредил половин милионната армия на царството да остане в казармите и да не даде нито един изстрел срещу нашествениците с цел да няма разрушения и жертви ( включително сред червеноармейците). Можеше на българската земя да загинат хиляди съветски войници и офицери, както се е случило поколение по-ранох на руснаците при нападението на Русия срещу България през 1916 г. Но със заповедта си българското правителство предотвратява повторението на руско-българската война , макар не България, а северната агресивна страна да е нападателят отново.

За съжаление тази българска риба отдавна е вмрисана откъм главата- вече и откъм държавния глава със сигурност.

IMG_9387

78 мнения за “Рашистката пропаганда пак се гаври с покор(е)ната България”

 1. Ако някоя жаба бъде пусната в казан с хладка вода и водата бавно се подгрява, жабата ще усети горещината едва когато е толкова сварена, че вече не може да се спаси. Но ако жабата бъде пусната във вряла вода, тя веднага усеща опасността и изскача навън.
  “Докато има овце, ще има касапи” проф. Брадистилов

 2. Четейки долните призиви, напътствия, лозунги от “такова беще времето”, продукт на “освобождението” ни от най-тоталиратарната държава на планетата през 20-ият век се питам на какво основание лавров може да има претенции как да се разпореждаме с натрапено наследство.

  http://www.dw.com/bg/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC/g-19399392

 3. Инджев, нема сеа да се караме за теа работи с руснаците, аз съм казáл на Данчето да го чисти паметника с общински средтва, да не го драскат некои, че Путин ше ми се кара… Аз как уредих едно време с Лужков Камчия, имотите на руснаците, казáх, че нема да правиме у Черно море бази, само яхти и туристи, нали, сеа за Радев се разбрахме с Путин за изборите, че нема да е некой ястреб Плевнелиев, ама Божо ме е учѝл, пък той е най-големиа историк, че на 5 септември ние нападаме сесесер и чакаме Аржентина да ни помогне като богата, нали, Натовска държава, ама тя баш тогава фалирá, и сесесер влезе, ама помогнá на Бай Тошо-голем държавник, той ме е учѝл, да построи две Българии, дето ги съсипáхме през таа демокрациа..

 4. По повод думите на Иво Инджев за символиката:
  ДЖИХАД в превод на руски: СВЕЩЕННАЯ ВОЙНА (неофициалния химн на СССР 2.0)

 5. Аз предлагам тук да съберем някакви идеи и да разпратиме до посолствата на натовските държави голямата фалшива истина,която и в момента се пробутва, както и с националния ни празник трети март 1978 г. Нека тези лъжи се отчетат като водене на ХИБРИДЕНА война спрямо НАТО и ЕС. Следва ТОТАЛНА ИЗОЛАЦИЯ на россия.

 6. По горе пропуснах “голямата фалшива истина МОЧА и освобождението 1944 и …..

 7. Ами няма нищо неморално някой да се гаври с държава, която строи,охранява и подържа рояк паметници на своите окупатори.
  Ако някой се гаври с държави, които се грижат и строят паметници на хора, армии, държави, генерали , офицери и войници, които са освобождавали тази държава, това е лошото, това е обидното, това е неморалното…
  А мисълта, че комунистическа и посткомунистическа България е покорена и покорна, в това никой разумен човек не бива да се съмнява.
  Тази квалификация на Иво Инджев несъмнено ще бъде потвърдена от новия президент на България-руски резидент.
  То въобще цялата ни държава е руска резиденция.Няма да казвам колко статии и къде са публикувани по този повод.
  Само една покорена и опозорена държава може да строи такива идиотизми като окупаторските цинизми!

 8. Станев, идеята ти е повече от похвална, но на кого да се оплакваме, като точно Англия и САЩ ни предиставиха на болшевиките, а не само нас. Още преди Съветските войски да дойдат до Българо-Румънската граница, сътрудници в Югославското правителство в Лондон разбират недвусмислено, америте и британците са предали Крал Петър -Втори и държавата му на руснаците. А щом Кралство Югославия е било предадено на болшевиките, какво остава за съседната на Изток държава-Царство България, което предателство се реализира точно според плановете в Москва.
  Твърде вероятно е Правителството на Иван Багрянов да е разбрало извода на югославскоя дипломат Сръджан Брадисавлевич, защото обявява поредни трети дипломатически неутралитет в “германо-съветския конфликт”-още на 26 авг.1944г.
  Заслужава си да се оплачем единствено на Германия, че не можа да унищожи болшевиките, а след войната тази държава се денацифицира и всичко човешко реализира.

 9. “АНТИКОМУНИСТ” ли си, “ДИВЕРСАНТ” ли си-не знам, но пак пробутваш хибридните си лафове.
  Англичаните подпомагат съпротивата и в Гърция, и в Югославия и със пари, и с оръжие и с военни инструктори.
  България те НЕ подпомагат, защото СЪПРОТИВА НЯМА. Шумкарите/ мандраджиите/ по- късно са наричани от пропагандата упорито “партизани”, а действията им са хиперболизирани.
  Както казваха навремето съмишлениците:
  “Ако активните борци преди 9-ти,бяха толкова, колкото след 9-ти, сами щяхме да победим и Хитлер и Мусолини!”
  То май и “антикомунистите” преди 10-ти ,ако бяха толкова, колкото и сега, след 10-ти- не ни трябва ни НАТО , ни ЕС!

 10. В смисъл, че сами щяхме да се оправим, а не, че не съм за НАТО и ЕС. Южна Корея е по- малка от България/100 срещу 111 хил. кв. км. /, нито е в НАТО, нито е в ЕС, но има по голям БВП, от най- голямата по територия и богата на природни ресурси Русия!

 11. Клюкар,

  Една внимателна корекция – UK подпомага и БГ шумкарите. Всеки месец по 1 “Ланкастер” с оръжие, боеприпаси и по около 700,000 паунда в кеш. Достатъчно е да погледнете снимките на Трънски отряд и “Чавдар” – картечници “Брен” и “Люис”, автомати “Томпсън”, “Ланчестър” и “Стен”, пистолети, гранати, радиостанции. Едно време част от тях бяха изложени в Музея на революционното движение на “Царя”. Като ученици ни водеха през 2-3 месеца там. Веднъж попитах уредника що само британско оръжие, а никакво сАвецко. Намалиха ми поведението с 2 единици.

  Според злите езици на БКП повечето кешавица изчезва загадъчно у другарите цола драгойчева и дюкянджията григор шопов. Опитът за ревизия на нещастника майор Томпсън завършва знаете как. Имаше и разследване на в. 168 часа, като след публикацията двамата автори странно защо бяха уволнени.

 12. Клюкар, искам първо да те поздравя за ника ти, съвсем правилно си го избрал.
  Съпротивата в окупирана Югославия, по-скоро Сърбия, Македония, Черна Гора и др. , която имаш предвид ти и комунистическите мръсници е организирана от болшевиките в Москва и ВНИМАВАЙ, съвсем не след започване на ГЮВ( Германско-Югославската Война) на 06 април 1941г., а след започване на ГСВ(Германо-Съветската Война) на 22 юни 1941г.
  “Съпротивата” в нашата страна също е организирана след нападението на Германия срещу Съветския Съюз.
  Сега идва ред самостоятелно да се сетиш кога и кой организира “Съпротивата” в Гърция, имаш думата!
  Може и да не я взимаш, ти явно се придържаш към комунистическата “историография”.
  Истинската съпротива в окупирана Югославия е организирана от Генерал Дража Михайлович ( наричан от народа “Чича Дража”)и непосредствено след инвазията на Германия.
  Той е офицер от армията и създава т.нар “Четнически покрет Равна Гора”.
  Виждайки че Ген. Дража е създал сериозен отпор, болшевиките от Москва изпращат Тито да организира “комунистическа съпротива” , която след войната да вземе властта в свои ръце и под съветско ръководство да билшевизира Югославия, което и става.Кактоми у нас.
  И до днес сръбските комунисти смятат, че Комунистическата партия на Югославия е повела борба срещу германския окупатор. Нищо подобно, политически партии не се занимават с войни и въоръжени борби.
  Тито с Коминтерновски псевдоним “Валтер” идва в Сърбия и организира и той свой “покрет”, също както правят комунистическите мръсници в България.
  Руснаците им дават подобни названия-НОВА, а в Сърбия -АВНОЙ.
  Болшевиките заповядват на Тито да се свърже с Дража и да го убеди двете “съпротиви” да се обединят, но генерала знае много добре що за мръсници са комунистите и отказва на двете срещи с Тито, а по-късно заявява , че комунистите са “международни бандити”, което е първата в света точна квалификация на слугите на Москва.
  Точно затова тези бандити го разстреляха на 16(8) юли 1946г. заедно с още 11 негови сътрудници.
  Какво прави Правителството начело с мръсника-превратаджия Ген. Душан Симович. След като болшевиките не му помагат и запазват неутралитет, той бяга със самолет в Гърция, после в Палестина, Египет и Англия. Там отиват и двамата крале-Павел и Петър( баща му е бил много близък с нашия Цар).Занасят и близо 50 тона злато от държавния трезор.
  И англичаните им “помагат” -така им помагат, че го подлъгват да оторизира Тито за негов представител в преговорите със Съветския Съюз, а после Тито организира “референдум” за премахване на монархията и Крал Петър “увисва”….., същото става и у нас.
  Тогава сърбите разбират мръснишката игра на Чърчил и мнозинството от тях заедно с кралете емигрират в САЩ. Там и умират, включително посланика им в Съветския Съюз Милан Гаврилович, чиито спомени разобличават съветската мърсотия.
  Твърдиш че британците не подпомагат българските комунисти( “съпротивата”), а кой изпрати британския офицер майор Франк Томпсън заедно с неговите сътрудници в пълно бойно снаряжение в бандитския отряд. Да си чул ж.п. Гара “Томпсън”.
  Да, британците подпомагат както Дража, така и Тито(по съветски внушения), но излъгаха Дража. Затова и Тито го уби.
  За Гърция нещата са аналогични, затова след войната там до 1947 г. имаше “Гражданска война”, да ти казвам ли кой я провокира и кой снабди гръцките комунисти с оръжие. А къде емигрираха най-много от тях, сещай се ти. Ако си от София чул ли си фразата “Гръцките общежития”?
  Айде стига ти е толкова за тази нощ и ако имаш въпроси, задай ги човешки а не по комунистически, ти си толкоз добър и толерантен към мен, че как няма да ти отговоря.
  Но няма да казваш тези неща на комунистите,те няма да те разберат, това си остава само между нас двамата. Сещаш се, че и никой от сайта няма да ни обърне внимание, нали, а знаеш много добре защо. Но няма да казваме, съгласен?
  Следващия път ще ти кажа нещо много интересно, но в Ръбеста България неизвестно.

 13. Към спора между КЛЮКАР и АНТИКОМУНИСТ

  Аргументът на Клюкаря е точен. Ако изключим мисията на майор Томпсън, Съюзниците нямат никакъв интерес към шайките мандраджийски обирджии, нарекли се “съпротива”, “партизани” и т.н. Прочетете Алек Попов “Сестри Палавееви”. При партизанския щаб на Тито в Ужице има британски военен (и на практика ДИПЛОМАТИЧЕСКИ представител). Но Тито води близо милион души, които се бият срещу елитни SS дивизии. Нашите шумкари с друго не са останали, освен да обират мандри и да убиват ранени и сакати немски войници в лазарета в Жабокрек. Това, освен зверщината, е отвсякъде престъпление по международното право за водене на война. И вместо да затрием и мръсното им семе в обществения живот, внуците им днес ни командват.

 14. Само за протокола.
  В дневниците на Богдан Филов темата “партизанско движение” дори не е маркирана. Правете му сметка какъв фактор са били-никакъв.

 15. АЕРОФЛОТ, и ти май си от льотчиците на Радев!
  Имал съм изпит във ВУЗ по История на БКП – то не беше съвеЦки парашутисти, то не бяха съвеЦки подводничари . Известна е съдбата им при “огромната всенародна” подкрепа и огромната партизанска съпротива.
  А ти ми изреждаш някакво английско въоръжение- на кого е необходимо, за да превземе една мандра и после да разтяга лакърдии?
  А покрай въпросния “музей” съм минавал 4г. всеки божи ден.
  Спирам, защото го превърнахме на ЧАТ.
  Напразно си губите времето в този блог да ловите заблудени душици.
  Но кой знае?
  Наслука!

 16. П.П Правилно, че не случайно съм избрал КЛЮКАР.
  За да напомням на всеки /и най-вече на себе си/, че човек трябва да се въздържа да прави неща, от които после ще се срамува.
  Защото все ще се намери някой да го изклюкяри.
  ” …И всичко тайно, ще стане явно…”- особено в ерата на Интернет!

 17. @КЛЮКАР: Поздравления за коментара.Бих искал само да добавя че в Сърбия е имало цели области в които Вермахта се е осмелявал да влиза само с бронетанкова техника. Така нареченото “оставяне” от страна на Кралството и САЩ т.е. просто са вдигнали ръце от нас след като освен окупационен корпус в Македония нашата войска изтребва около 15’000 души мирно население при т.нар. Драмско въстание и най-вече след безмисленото, непровокирано нападение над американските самолети бомбардиращи рафинериите в Румъния в обратния им курс. Поклон пред Списаревски (единият ми дядо е бил член от екипажите свалили US самолет над Горна Оряховица), но ние просто сме ги провокирали и казано на жаргон “сме си ритнали канчето”.
  А в много близкото ни минало (има-няма 10-15 години) кое точно англичаните ни “оставиха”? Че ВР искаха да закупят НЕФТОХИМ? Че ВritishАmericanТobacco искаха да закупят БЪЛГАРТАБАК? Че направиха МИЛИАРДИ инвестиции в България и сега най-очевадния пример е че не могат да разполагат със СВОЯТА собственост и се борят с Пеевски? В цивилизования свят няма как да си хем съюзник, хем троянско магаре.
  Господ дава,ама в кошера не вкарва.

 18. Извинявам се на останалите, че досаждам, но не казах най главното.
  Тук присъстват 5-6 човека, които са много стойностни и чийто коментарии и препратки си „прекопирам” на отделна флашка.
  Но има някои „диверсанти”, след като прочета 1-2 изречения, спирам.
  Та кое е главното.
  Опорната точка/О.Т./: „Запада ни хариза на СССР”/пък и цялата Източна Европа”
  За да отклонят вниманието от ИСТИНАТА- Сталин излъга Запада/както сега лъже Путин/ ,че ще рповеде свободни избори, а всъщност наложи терор, шумкарите избиха фабрикантите и се настаниха в домовете им, а „освободителите” опустошиха държавите, демонтираха фабриките им и ги замъкнаха в Русия/ включително и от България-напр . фабриките за самолети./
  Най- сполучлива и устойчива е лакърдията/О.Т./, как в Ялта на една цигарена кутия се разбрали за 25% Западно и 75% Руско влияние. А аз цял живот така и не разбрах в коя стая у нас или на коя улица колко % под чие влияние съм.
  Новата реципрочна опорна точка „ ЕС нищо не прави за нас!”
  Ами ЕС ли ни души икономически и ментално?
  Ами ЕС ли да децентрализира Прокуратурата, централизирана по съвеЦки модел- цитаделата на политическата мафия от ВСИЧКИ цветове на прехода.
  Ами ЕС ли да гласува вместо нас на изборите, че избираве все същите маскари.
  Ами ЕС ли да ни избере Президент, който да не е руски резидент?…
  Та драги ми , „по опорните точки” ще ги познаете. В конкретния случай- харизването ни на Сталин.

 19. Не е важно размера на английската помощ за шумкарите – важно е ,че те ги снабдяват с оръжие и пари, както е отбелязал АЭРОФЛОТ. Дори Сталин не им дава повече от Чърчил. Грешката на Чърчил е, че снабдява с оръжие и пари всички антинацистки свижения, и най-много комунистическите – в Югославия, Гърция, България ,Италия, Франция. Чърчил въоръжи комунистическите бандити от Южна Европа, и след войната те го използваха , за да вземат властта ,като най-организирани и безскрупулни от всички съпротивителни движения.Сталин дава оръжие едва след като окупира Източна Европа.
  И Царство България е била в правото си да сваля всякакви самолети на противника, и в мирно време и още повече по време на война. Чърчил е наредил да се бомбардира София и другите градове без да има никаква военна необходимост. Сталин също е одобрил бомбардировките, защото е знаел ,че така ще се засилят антиангло-американските настроения, и така ще му бъде по-лесно да окупира и съветизира България.

 20. P.S. Опорният алабализъм че сме били “оставени” от Запада включва ли предложението България да бъде включена в плана МАРШAЛ отказано от Гошо Тарабата и Сталин?

  Дядо ми Бог да го прости казваше, че е изпълнявал дълга си като офицер и заповед от командването. Но винаги добавяше че бомбардировките над София са започнали по заповед на Чърчил СЛЕД като авиацията ни сваля американски бомбардировачи в ОБРАТНИЯ им курс от Румъния. Преди България да проведе бойни действия с/у американската авиация със седмици бомбардировачи са летяли над България и не са изстреляли и един патрон, така както и започват бойни действия с/у Япония СЛЕД като са били нападнати в Пърл Харбър

 21. Към спора за Тито, съпротивата и т.н.

  Всичко онова, което ни е внушено от партизанските югоепопеи в киното (с Ричард Бъртън в ролята на Тито) НЕ СТАВА в СЪРБИЯ при режима на ген. Недич, коюто е най-твърд нацистки колаборант, а в Босна и Херцеговина, които тогава са част от Независимата хърватска държава на Анте Павелич.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D0%BE_%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0

 22. Още корекции. Ако Сърбия на Недич беше бореща се окупирана територия, а не колаборантска държава, англоамериканската авиация нямаше да бомбардира Белград 11 пъти през април 1944 г. като наказание за изтребените евреи и концлагера в Саймище

  Ето и данните:
  Към спора за Тито, съпротивата и т.н.

  Всичко онова, което ни е внушено от партизанските югоепопеи в киното (с Ричард Бъртън в ролята на Тито) НЕ СТАВА в СЪРБИЯ при режима на ген. Недич, коюто е най-твърд нацистки колаборант, а в Босна и Херцеговина, които тогава са част от Независимата хърватска държава на Анте Павелич.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D0%BE_%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0

  Така че, смелите югопартизани са другаде. Сърбия си е нацистки колаборант. Международноправният статут на режима на ген. Недич донякъде наподобява Франция – Виши на маршал Ф. Петен и все още е предмет на спорове. „Марионетна” , „куислингова” и „колаборантска” държава” обаче са публицистични определения, а не формално – юридически термини. Недичева Сърбия притежава основни атрибути на държавен суверенитет като национални символи, въоръжени сили (жандармерия), пощенски марки, национална банка и валута. Правителството на Недич няма външно министерство и дипломатически представителства, но с него контактуват чужди дипломати.

 23. Позволявам си да се намеса в спора за помощта на на партизаните от Трънския партизански отряд.От този край съм и познавам много добре фамилиите на Славчо Трънски /десет деца и баща пияница/,фамилиите на ген. Симови и Радомирски.Също от бедни и мързеливи семейства.Склонни към авантюри./ За разлика от дядо ми,строителен работник с 20 дк.ниви и непосилен труд дава висше образование на тримата си сина./По нареждане на Москва излизат в гората.Срещу кого са се борили.В България няма немски войски а страната ни не води бойни действия.
  Обират местни хора и мандри.Съпротивата е срещу вятърните водни/ мелници в прекия смисъл /на думата.Крадат брашно.
  Във връзка са с Титовите партизани,които са военизирани.
  Искали са и са получили помощ от англичаните.Вждала съм коприненият парашутен плат.
  А през 50-те години когато се влошиха отношенията с Югославия ги вкараха в затвора во главе с Сл.Трънски и там започнаха да се клеветят.Голяма част от английските помощи във вид на златни английски лири бяха намерени под бял камък в една кошара в с.Рани-луг.
  Излежаха присъдите и отново ги туриха на власт.
  Това е за английските помощи и комунистическите идеали.

 24. Абе, “клюкар”,

  Това дежурните по блога агент-провокатори всичките ли сте тъпи като милиционерски манерки с рАЗИЯтски самагон? Що ли питам, самото допускане че съм от “льотчите на радэв” е достатъчно, без коментар. Ами порови какво съм писал досега тук, може и да ти просветне нещичко под фуражката (ако не си с цивилен каскет).

  Зле са нещата в Задунайски Милиционеристан, щом на вас вече са оставили дежурството, едно време какви фатмаци имаше, дори четяха “Шакеспере” (Shakespeare) в оригинал.

  Аре бегай до столовата да си сипят порцията боршч за дежурните, че днес е събота и затварят по-рано.

  Г-н Инджев, простете просташкия ми тон към въпросното същество и респект!

 25. Еее, как да не е имало “загинали” съветски войници в България! Чувала съм за плячкосана аптека в русенско, при което войниците са пили някакви спиртосъдържащи препарати и са се отровили. Местните са успяли да спасят повечето, но един е починал. Аптекарят по-късно е бил изпратен в лагер. Друг случай: Периодично се организират чествания (от БСП, предизборно, като последното е удостоено с присъствие на руския вице-консул)на паметника на геройски загинал съветски войник в село Ракево, Врачанско. На въпрос на баща ми: Ама в България не е имало военни действия на съветската армия! Как тогава е загинал?, местна възрастна жена е отговорила, че войникът е насилил девойка от селото и е убит от братята й.

 26. Към Аэрофлот:

  Избягвам да се намесвам, но понеже се обръщате към нем, ще кажа, че най-добре било коментатори със сходни позиции да не водят междуособни войни за радост на кибиците…

 27. Факти:
  – Чърчил хариза Източна Европа на Сталин
  – Чълчил призна за редовни “изборите” в окупираните от съветски войски източноевропейски държави(включително в ползващата се с особен статут Полша!)
  – Изхвърленият от ОН СССР не само, че беше приет в новосъзданеното ООН, приеха с аплаузи и окупираните от СССР източноевропейски държави.

 28. Винаги е хубаво човек да научи нещо.Признавам че не съм особено вещ в материята за Съпротивата в Сърбия (това което знам за факта че в определени области Вермахта е посмявал да влиза само и единствено с бронетанкова техника е от разкази на съвременници,а не от филми),но определено няма нищо общо с “партизаните” в България

 29. И аз бях наругана ,когато изразих съмнения.Касаеше се до съвременните политици.Съмнително е да се ругаят хора обърнали посоката на България.Подкрепям Клюкар.

 30. АЕРОФЛОТ,
  Да не превръщаме сайта на селската кръчма.
  На кого са „намалявали” поведението, на кого са „увеличавали” годините,месеците и дните едва ли толкова ги интересува тук .
  Дежурен съм от ЧЕТЯЩИТЕ, но не съм чак от толкова пишещите „ дежурните по блога агент-провокатори”
  Признавам си че съм един от „..всичките … тъпи като милиционерски манерки”.
  Не съм бил касиер, склададжия и инвентарчик на шумкарите, но техните „дела и документи” са същите, както после при соц.плановете- „5 за 4”!
  И ако се върнем на началото и същината – опорната точка за предателя Запад зорлен ни набутал в ръцете на Сталин и не си мръднал пръста при безчинствата му,
  Моля те просветли ме по любимата О.Т.-„цигарената кутия от Ялта” с 25 на 75% сфери на влияние /също” геополитическо” обяснение за натрошени кокали и „излежани” години/.
  Ще си умра с отворени очи- така и не разбрах.
  Та в коя стая у дома да застана, за да се почувствам 75%. Под западно влияние?
  Или от коя страна на МОЧА да застана?
  Предварително благодаря!

 31. Клюкар и АЭРОФЛОТ, наистина не доставяйте радост на действително чужди тела в блога! АЭРОФЛОТ присъства активно като интересен коментатор и съмишленик от доста време, дискусията ви е за нюанси, а не за цветове. А точно от такива дискусии дясното и проевропейското в България е на сегашното дередже, заляна от един цвят- червеният.

 32. И аз приканвам най-добронамерено да се спре с търсенето на “врага с партиен билет” и шоследващият го “приятелски огън”.
  Стамбо е прав. Не разликите в детайлите, нюансите са ни събрали в този чудесен БЛОГ. Да не ги преекспонираме.

 33. Първоначалната тема,както и заглавието е относно рашизма.Ялта 1.0 приключи с гарантиране на териториалната цялост на Украйна от САЩ+Великобритания+Русия и с обединението на Германия. Това че от 2008а насам Путин много държи да има Ялта 2.0 е нещо което целия Западен свят проспа и трябваше Путин да създаде Ислямска Държава, създаде бежанска криза и окупира Крим за да стане като немската поговорка “Който не разбира, трябва да усети”. Тези алабализми за гадният Запад и гадният ЕС дето ни “оставили” са НЕ-безопасна приспивна песен за оправдания. Много сме недоволни от Запада,ама ако попиташ НИЕ в България какво освен високопарни философии направихме като действия отговора е САМО един: ОДС+Иван Костов ’97a-2001a. Преговорите за България прключиха за 4-5 години, Турция скоро ще празнува 50 години, Полша, Чехия, Унгария преговаряха цяло десетилетие.Изпуснахме ОГРОМНИ инвеститори като British Петролеум, British American Tobacco, Alcatel които искаха България да е регионален лидер в тези браншове и тези концерни да плащат данъци, създават заетост и да имаме достъп до модерни технологични платформи. Такива концерни обикновено довеждат и други компании доверявайки се на големите концерни. НИЕ ги изпуснахме заради ДС структурите и комунистите от БСП, ДПС, НДСВ а по-късно и ГЕРБ.
  Един от мотивите за BREXIT беше че с Гърция кавото било-било. Има нови реалности, както в Кралството,така и в ненадеждна и все по-опасна Турция. И всякакви дървени философи – волно или нарочно искат да ни засилят в “трета глуха” с алабализми как САМИ и БЕЗ никакви съюзници и алианси една малка държава на географски кръстопът, без въглеводороди и други стратегически ресурси,технологично джудже, последна по жизнен стандарт, немощен национален капитал направо ще цъфне и върже и ще удари Швейцария в земята.Единствената цел на тези приказки е да постигнат ефекта на неусетно сваряване на жаба в тенджера – когато се усети,вече е късно.
  А относно изначалната тема и заглавието: Нямам нищо против руснаците (без лигавщини “обичам” и “мразя”), но много много много имам против рашистите – имперски,сталински, путински – все тая.

 34. Не виждам нужда когато се спори да се ползват обиди и квалификации,които нямат връзка със спора и материята.
  Никой от нас не е бил “на място” и никой не е всезнайко.
  Коментара на Г- жа Савова е много верен и показателен.
  Аз съм убеден че британците изиграват най-мръснишка политика и точно главния виновник разбра това веднага след войната,той разбра колко наивен е бил когато е вярвал на болшевиките.Точно той пръв ползва фразата “желязна завеса”. Но не има доблестта да си признае грешките. Всеки който по някакъв начин е общувал с руснаците, винаги е ял дървото, изключение няма и няма да има.
  Британците са помагали на българските бандити в съгласие с руснаците, защото са знаели че те са счели България за техен приоритет, имайки предвид разговорите между германците и руснаците преди ГСВойна.Както и предишната война на Балканите, както и обемната информация за интересите на руснаците към Проливите.
  Другата причина е че не са считали българските комунисти за серозен факт и структура.
  Стамбо, а що ми се стува че точно ти си Клюкар, да не би нещо да съм объркал ай-питата ви, я се опитай да ме опровергаеш, ама много смешно става, нали, ти си толкова Стамбо колкото аз съм Мамбо.
  Как пък досега не посочи поне един факт за верен , който аз предоставям, не два, само един.
  Всичко е толкоз позрачно че става вече мрачно…
  Към Щаба на Дража е имало и български подофицер, какво ли не е имало, какви ли не игри и мърсотии.
  Верно е че британците не са и предполагали шо за мръсници са руснаците, но те са си виновните за тази наивност.
  Навремето не позволиха на Царското семейство да емигрира в Англия и болшевикит го растреляха като за показ.
  Точно британската мърсотия към България беше причина нашата Царица Йоанна да не стъпи в Англия и да не разреши на Престолонаследника да учи там. Е, точно тя не може да греши, с очите си е виждала стотици убити софиянци и безброй разрушения, които ни нанасят англичаните при бомбардировките.
  Точно британците предадоха на болшевиките Ген-лейт. Власов и те го обесиха….и ред други мизерии.
  Следва..

 35. Много въпроси се зачекнаха…Следата английски лири се явява при Междуречки и при любовната връзка на Вапцаров-Иванка Димитрова.Английско оръжие се появява едва през късната пролет на 1944 г.Българските шумкари получават връзка с югославските съпротивителни сили и край Црна Трава получават оръжие.Москва усеща ,че по този начин губи влияние и заради това праща оръжие и ръководител-Станке Димитров,но авиокатастрофата попречва…Друг канал за английско оръжие е Гърция.

 36. Интересна дискусия, чудесни коментари, не обръщам внимание на дърленето.
  Но от всичките казани и споменати неща и факти, подчертавам дебело с маркер споменаването (от СИМЕОН) на гошо тарабата.
  ПЛЪХЪТ, КОЙТО ИЗГРИЗА БЪЛГАРИЯ.

 37. PUMP IT!, малко по-полека!
  Никой не искал да ХАРИЗВА нищо на никой.
  Сталин е искал да окупира България ОЩЕ от 1940г., след окупацията на Буковина, Бесарабия, Естония,Латвия и Литва. Когато се подписва Тристранният пакт септември 1940г., и двамата СЪЮЗНИЦИ – Сталин и Хитлер искат да вкарат България в своята сфера на влияние и за това ни дават Южна Добруджа.
  Като Сталин иска бази в България, а освен това бази в Проливите на преговорите между Молотов и Хитлер през ноември 1940г. Което принуждава Хитлер да нареди да се разработи плана Барбароса, за превантивна война срещу Сталин, който застрашава единственият голям източник на Третият райх в Румъния.
  Сталин щеше да окупира България дори без да му я “дава” Чърчил през 1944г., защото той иска това още от 1940г..
  И никой не признава никакви “избори” организирани от Сталин и неговата колониална администрация в Източна Европа. САЩ и Великобритания настояват да се спазват всички права и политически свободи, и да няма гонения срещу всички партии различни от БКП и нейните казионни клонинги.
  В ООН бяха приети и Япония и ФРГ, които бяха победени във Втората световна война.
  П.П. Чърчил може да има други грешки ,но никога не е искал да дава нищо на никой.
  След Втората световна война Сталин окупира Полша и Чехословакия, които са окупирани от Хитлер още от 1939г., и не са участвали като нас в Тристранният пакт.Само Югославия остава извън окупацията на Сталин. И Финландия. Но по съвсем други причини.

 38. Малака кореркция : Което принуждава Хитлер да нареди да се разработи плана Барбароса, за превантивна война срещу Сталин, който застрашава единственият голям източник на НЕФТ , на НЕФТ на Третият райх в Румъния.

 39. Споделям коментара на PUMP IT! Това не може да се облича в приемливо оправдание!

 40. Дали с Чърчил или с Хитлер мечтата на Сталин е Източна България с пътя към Проливите и Константинопол.Черно море -руско езеро.Мечтата е още от Империята.
  Мечтата е жива и при Путин,което е страшно.
  На руснаците не им трябва каменака на Гърция , само проливите.
  Затова България ще бъде най желаната плячка,блянът на руснаците.
  С армия,пета колона или отделни глупендри като новоизбраният ни президент могат да бъдат лесно подведени,особено със съветници,които сега ги е назначил -без мозъчни руски подлоги .Елена Йочева,Иво Христов.И двамата с два грама мозък.
  Няма кой да ни пази,ако сами не се пазим.Няма НАТО няма ЕС.
  Няма го Президентът Плевнелиев.няма го Министър председателят Костов.
  Докато се появят такива като тях с аналитичен ум и чувство за държавност ,Русия може да ни прилапа.
  Няма да се уморя да говоря по този начин.
  Правете го и вие.Белким стигне до празните и продажни кратуни.

 41. Дали британската политика е била правилна или неправилна по време на ВСВ и особено по времето на ГСВ, може да се ползва случая със СФВойна.
  На 30 ноември Съветския Съюз напада Финландия без никаква причина( също както и България на 08 септ 1944г)
  Британците протестират масово срещу Съветската агресия, Правителството обмисля воення помощ на Финландия, но нищо не правят,тогава внасят офциален протест в Обществото на народите(Лига на нациите) срещу СССР, последния е обявен съвсем справедливо за агресор и е изключен от Световната организация, (14 дек.),англичаните ликуват за тази морална и политическа победа, манифестации и всичко “заспива”.
  Какво правят същите тези честни, морални, справедливи и състрадателни англичани след една година и половина????
  Ами стават съюзници със агресора СССР, да, да, точно така, съюзяват се със същия агресор, когото изхвърлят от Обществото на народите по най-позорен начин, при това съвсем заслужено.
  Съюзяват се със съветските агресори дори след като те са реализирали още много по-големи и мащабни в оперативно отношение агресии-окупират Естония, Латвия, Литва, Буковина и част от Румъния-Бесарабия(Молдавия).
  И се готвят да нахлуят в Румъния и България.
  Но този план се неутрализира от Германия.
  Хайде сега Стамбо и Клюкар да кажат в коя държава се намират окупираните финландски територии от Съветския Съюз , заради които британците изгониха болшевиките от ОН.
  Нима те след победата срещу Германия са се отказали от своята мърсотия и агресивни действия???
  Боже мили, руснаци без агресия…
  Драги Клюкар,обади се на Стамбо и го питай по какви причини окупираните фински територии ,вкл. Карелския полуостров не се връщат обратно на Финландция а си остават за окупатора СССР, а днес са в Русия.
  Ако оговорите правилно на въпроса имате по един Джак Даниелс-спешъл едишън с цена 180$
  И ще почерпите останалите колеги, които взеха отношение в спора, навито, нали?

 42. АНТИКОМУНИСТ,
  1.Благодаря за почерпката-аз отдавна съм си изпил всичкото пиене.
  2.Попитай Стамбо, не мога да говоря от чуждо име.
  3.Не ти го пожелавам, но ако ти се случи да ти натрошат кокалите “вежливо”/без другите “екстри” във времето и пространството/спомни си всичките “геополитически” обяснения.
  А може и някой още по голям “антикомунист” да ти ги обясни “геостратегически”- универсално оправдание за всички руски дивотии.

 43. Е, Клюкар, оказа се че си пък скромняга, но все ми се струва че може да си оставил малко местенце за напитка от Тенеси, какво съвпадение, точно там съм сега и от 12-тия етаж се наслаждавам на светлините на града на Елвис Пресли, купих си една чаша с неговия лик и китара.
  За трошене на кокали ако говорим, само на теб казвам, въпреки че съм споменавал няколко пъти.Извинявам се на тези, които помнят казаното.
  От комунистическите мръсници имам точно счупени две ребра, лява ключица, счупен череп на три места, като едното е с почти два сантиметра дълбочина от предпазителя на автомат Калашников. Не са чак толкоз много строшените ми кокали, но не са съвсем безобидни . От кръвозагубата изпаднах в студена хемотреска и загубих съзнание. Но и това е нищо в сравнение със десетките хиляди жертви, глад, студ, побоища и др.
  За комунистическите смрадове аз не намирам дума поне в езиците, които говоря, търся постояно, питам , но никой не може да намери адекватна.
  Затова аз заставам зад една от най-достойните жертви на комунистическата паплач Стефан Вълков. Той казва- “дори само един антикомунист да остане в България, аз заставам зад него”. Е, двама сме поне.
  Александър Сталийски , Бог да прости казваше-няма бивш негър, бивша проститутка и бивш комунист!
  И на мен ми става много мъчно, когато някои се опитват да докажат, че в България няма комунисти и ги наричат със съвсем наивни имена. Да бе, точно пък комунистическа България да остане без комунисти, точно тази държава чийто президент е абсолютен комунист и се грижи(държавата) за паметниците на своите окупатори.
  Добре, вдигам ръце и се предавам-който смята че в България има комунисти е мерзавец и неграмотник!
  Изказвам силна благодарност за силния коментар на Г-жа Савова, невероятно е точен!

 44. Забравих да обърна внимание на думите ти за някой по-голям антикомунист.
  Явно не знаше, антикомунизма е противоположно на комунизма и няма малък, голям, по-голям,най-голям и огромен антикомунист.
  Да, приемам да се уча от всеки, който знае неща, които аз не знам. Последното което ще запомня е поредната квалификация на Иво Инджев за България-те е покорена и покорна държава. Това е силно, вярно и обективно.
  Аз само бих допълнил че тези две думи са напълно приложими и към българското население-покорено и покорно!

 45. Да задам и аз въпрос и приемам само конкретен отговор, а не бягане по тъч-линията. След като Източна Европа е харизана на Сталин, защо стартирахме ’90те от едни позиции приблизително равно с Полша, Чехия, Унгария, Балтийските републики а сега 27 год. по-късно къде са те и къде сме ние? Румъния,дето ги наричаме презрително мамалигари? Къде са те, къде сме ние като те също бяха харизани на Сталин? и да вметна че те не са викали монарха си да ги “оправя” и те също имат своите съветски паметници на красная армия по териториите си.
  Чърчил е виновен?

 46. ПП
  Като казвам,че Йончева и Христов имат два грама мозък имам в предвид речта на Радев и думата *чуждопоклоничество.Да употребяваш думи от Студената война значи наистина нямаш мозък.Всяко българско дете държи американски изобретения в ръцетЕ ,а ако не знае английски няма шанс в живота.И тези двама изкопаеми съветника ще съветват Радев.Жалка работа.

 47. Г-жа Савова, чуждопоклоничеството е една от основните черти на българското население. Тази черта е показана и доказана от няколко достойни българи в края на по-миналия век, при това по литературен, поетически начин, художествен..
  Славейков, Ботев,Раковски, Левски, Каравелов, Стоянов, Стамболов и др.
  Четейки техни материали, никой не би могъл да ги опровергае,само датите и имената са различни, но имена днес имаме хиляди пъти повече…
  За да бъде донесен новия президент като руски резидент от течната комунистическа помия , той предварително е разкрит като русо-поклонник, иначе кмунистите нямаше да му обърнат внимание,може ли те,комунетата да се спрат на човек, който да няма отношение към Русия, да не говорим за негативно….
  Така че журналистите Йончева и Христов с нищо не биха могли да помогнат в оформянето на Г-н Радев като русо-чуждо-поклонник, той е на много по-високо ниво от тях.
  Отделно от това,самата държава е чуждо-русопоклонническа, но на Вас не Ви остава време да хвърлите кратък поглед на фотографията горе вдясно-погледнете я и всичко ще Ви стане ясно и гласно.Все пак нужна е по-силна впечатлитлност, тя съвсем не стои за развлечение, а на българскиъо чуждопоклонничество е разобличение…
  Но България все още живее в умопомрачение.

 48. АНТИКОМУНИСТ,

  Не съм “КЛЮКАР”, и най-елементарният анализ може да го докаже.
  В краен случай, за да бъдеш спокоен, бих помолил СТОПАНИНА единствено да потвърди, че става дума за 2-ма различни коментатори.
  Не виждам иначе с какво съм те засегнал персонално.

 49. АНТИКОМУНИСТ
  Садистично-мазохистичният тон ,който държите не го понасям.
  Приличате ми на онези най зловещи офицери от ДС,които притискайки те в ъгъла злорадо ти обясняват ,че нямаш избор и изход.
  Познавам това състояние добре.
  Но благодарение на аналитичният си ум винаги съм намирала изход.
  Една от отличителните черти на тези ДС агенти е ,че са много глупави и прости.
  Такива асоциации пораждате в мен и вашите писания.
  Нацията ни не е нито тъпа нито глупава,нито чуждопоклонна.
  Просто добрите примери трябва да се подкрепят и насърчават.Аз това правя.Винаги цитирам имена .
  Правете го и вие.
  Нашия народ има добродетели,които са исконни.От преди 1300 год.
  А вече като нация тези исконни ценности трябва да станат определящи за всички /етноси вкл. циганите/

 50. АНТИКОМУНИСТ, Назраве!
  Нещо не отговаряш на въпроса за Финландия. Защо?
  А освен това , защо питаш СТАМБО дали не е КЛЮКАР? Би трябвало да знаеш ,след като сам казваш ,че имаш изчерпателна информацията и за двамата?!?!?

 51. Симо, ти добре задаваш този въпрос, той поставя и много подвъпроси, но го задавяш в сайт, който има готов отговор и затова не е нужно да се търсят каквито и да е източници да ти отговорят.
  Поглеждш горе вдясно и всичко ще ти стане ясно.
  При това отговорът е осветен възможно най-прясно.
  Българската комунистическа държава е отговорила и днес продължава да отговаря на въпроса ти. Въпросът ти е перманентен, но и отговорът е такъв…..Дори на теб да ти постави някой наивник подобен въпрос,изобщо не се двоуми а му кажи само пет думи-Иво,точка, беге, горе,вдясно.
  Ако не вдене, няма къде да се дене.
  А на теб ти пожелавям да уважаваш повече сайта за да не задаваш повече такива въпроси и комунистите да ти(ни) се смеят, убееен съм че ще изразиш пълно съгласие с мен , поне по този въпрос.

 52. Хитлер иска да унищожи Англия или да я накара най-малко да поиска мир, за да може да се разправи със СССР. Чърчил предсказа събитията довели до избухването на войната и накара САЩ да излезе от изолационизма си. Сталин защитава „независимостта“ на България пред Хитлер през 1940, така както защитава независимостта на Литва, Латвия и Естония през 1939 През първите месеци на съветска окупация в сибирските лагери на смъртта са хвърлени 60973 естонци, 34205 латвийци, 38450 литовци. Не е ли същото и у нас през първите месеци на съветска окупация през 1944г. Между 30000 и 138000 са убитите от комунистическия режим в България. Сравнете ги с жертвите които даваме по време на Априлското въстание. От 3 до 30 пъти повече. И това са хора от духовния, стопански и политически елит на българската нация. Сталин и комунистическата му агентура БКП прилагат успешно изпитаната схема приложена най-напред в Литва, Латвия, Полша и Естония.
  Декларацията от 13.12.1941, на Борис III, правителството и парламентарното мнозинство за обявяване на война срещу САЩ и Великобритания и то в момент, когато се вижда, че германските сили не са непобедими, е не само непростима и осъдителна грешка, тя е и съдбоносна за нас. Цялата така наречена „антифашистка борба“ организирана от БКП се състои от 600-700 апаши, наречени „партизани“ които се занимават с индивидуални терористични акции. Към тях могат да се включат малобройните бандите от съветски агенти с българско потекло изпращани по море и въздух на българска територия и всички те неутрализирани с помощта на българското население.
  През 1942 терористичната дейност на БКП се засилва. Убит е генерал Луков, разкрити са два заговора във войската. Но дейността на БКП е обезсилена благодарение на дейността на тайните агенти на полицията, един от които е и Т.Живков, които помагат за задържането на ръководителите на БКП, между които е Трайчо Костов. Поради неефикасността на БКП, Москва от 17.07.1942 организира предаване на бълг.език чрез радиото си за учредяване на „Отечествен фронт“. До тук добре, правителството успява да притъпи подривната дейност на комунистите, но за жалост, въпреки предупрежденията на САЩ, Борис III, правителството и парламента губят, поради неоправданите си реверанси и очаквания от Сталин и последната възможност за запазване на връзките си със САЩ. Това е акт на безотговорност и високомерие на един малък съюзник на Германия наивно вярващ и доверяващ се на Москва. Защо забравиха 1913г, защо не погледнаха Литва? А още по-добре, защо не погледнаха Финландия ? Падането на Италия обаче, накара най-после Борис III да се замисли за излизането на България от Оста и установяване на контакти с американските представители в Швейцария и Турция. Американските представители заявяват, че единственото условие за примирие е безусловна капитулация. А сега да го сравним това искане на американците, което Борис III и правителството отхвърлиха, и безусловната капитулация пред Москва през 1944. Всички много добре знаем къде се намираме сега, но нека се замислим къде щяхме да бъдем днес, ако бяхме приели искането на САЩ и Великобритания. И изобщо, къде се намират днес страните приели по един или друг начин помощта на САЩ и Великобритания. Примерът с Италия безспорно доказва това. Италия подписва примирие със САЩ и Великобритания и приема безусловна капитулация пред тях. Къде е Италия сега?
  Едноличното управление на Борис III и липсата на пълноценен парламентаризъм, робското овчедушието и идиотското преклонение пред Москва, криворазбрания национализъм, незачитането на стотиците исторически факти в БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, а не % на Чърчил и либералността на Великобритания и САЩ, доведоха до завладяването на народа ни от чужда армия и насилствено натрапване на съвършено чужда политическа и обществена система върху него. За пръв път след 1878г. съществуването на БЪЛГАРИЯ, като суверенна държава беше поставено под заплаха. Като изключим Борис I, БЪЛГАРИЯ никога не е преживявала такова преднамерено избиване на най-просветената и най- предприемчивата си човешка част. Но за Сталин и изобщо за руския империализъм и дума не може да става за бъдещето на народите, които са вече под тяхна окупация или предстои тяхното превземане от руски войски.
  Примери, примери, колкото искаш в историята. ЖЕСТОКОСТИТЕ СА ЗА НАРОДИТЕ, КОИТО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ИСТОРИЯТА.

 53. Към Стамбо:

  Мразя да се намесавам в споровете и предпочитам да призова за кой би пък Антикомунист да се спре да коментира коментаторите и да им раздава оценки ( кой бил наивен и пр.), а да използва познанията си за принос в дискусиите..

 54. Антикомунизмът е естествена човешка реакция, така както имунната ни система реагира при болестни състояния, но не е показател за културния облик и морала на човек. От него не можеш да съдиш за културата и морала на един човек. Всеки естествено развит човек притежава този имунитет. Освен това да си антифашист, антикомунист е временно явление, докато съществуват антиподите им. Днес няма фашисти, няма комунисти, има олигарси и мафиоти. Тогава защо още обръщаме внимание на хората, които се обявяват или ги обявяват за „антикомунисти“. Вземете например тукашния „антикомунист“ -донка, без ник, панам,………. на всяка манджа мерудия? От сутрин до вечер, без сън и почивка, безспирно плещи изпадайки в опиянение от приказките си за каменните уроди, тотемите на Москва, но никога не пропуска да заявява всеки път:
  „Но генерално погледнато българския народ като тип народ не е качествен,не е буден,не е сериозен“, и „наивния български полународец“, и „С какво българския народ като цяло е по-възвишен от другите народи ,включително и от руснаците“, и „има само една левашка държава,наречена България“, и „Само тотално глупав народ може да се къпе в лъчите на чужда окупация, друг вариант няма.
  А такова удоволствие не може да изпита нормален народ.“, и „идиотизма на българите“, и ……………..
  Това е похват, антиподен похват за манипулация, идеологическа диверсия, хибридна война използван от агентите на Москва! Същото както: турско робство-руско освобождение, ДПС-АТАКА, БКП/БСП-ГЕРБ, Б.Б.-Г.П., т.н и т.н. Но всичко подчинено на една цел. БЪЛГАРИЯ никога да не се измъкне от прегръдката на руската мечка. Сеейки нихилизъм, омаловажавайки, изопачавайки и осакатявайки достойнствата на БЪЛГАРИТЕ, чрез включване в мрежите си на лъжи, полуистини и неистини, преиначени и изопачени исторически факти, с една единствена цел. Да не може никога БЪЛГАРСКИЯТ РОД да разбере, че Русия, докато се смята за велика сила, БЪЛГАРИЯ винаги ще си остава враг за нея. За да не може никога БЪЛГАРСКИЯТ РОД да разбере за своето истинско величие, за което други народи, които дори да притежаваха и една десета част от това, което ние БЪЛГАРИТЕ реално притежаваме, биха проглушили ушите на света. Затова ни е толкова жизнено необходима тази реформа в училищата, за да разрушим “ статуквото“- изкуствено създадената „чалга култура“ от редица небългарски правителства и министри без култура. Научавайки истината за себе си, този народ ще порасне за един ден и ще покаже истинския си потенциал на творец, защото е носител на най-древната култура съществувала някога на БАЛКАНИТЕ.
  Според мен антикомунизма си отиде с отиването на един голям БЪЛГАРИН-ИЛИЯ МИНЕВ. Дали съм прав? Съдете сами. Малко преди да си тръгне, той ни запита : „Ти какво пожертва, за да има и утре България“, и сравнете въпроса му с действията на фанариотите на руска копаня. От тук и извода:
  ДИАЛОГЪТ между хора, за които най-висшата ценност е руска копаня, и хората, които имат РОДИНА, Е НЕВЪЗМОЖЕН!

 55. ТЕRVЕL, поздравления за силния ви коментар! Настръхнах докато го четях.

 56. Тези, които героизират Хитлер и тези, които се радват на съветските паметници, са едни и същи.

 57. TERVEL , постът ти обхваща голяма част от събитията през Втората световна война. Но има моменти ,които могат да се интерпретират в малко по-различна светлина. Например цар Борис умира на 28 август 1943г. , когато фашистка Италия все още не е капитулирала, това става на 8 септември 1943г.(точно една година преди 9.9.1944г.). Което прави невъзможно повлияването на капитулацията на Италия върху решенията на цар Борис, защото той вече не е между живите.
  Освен това Италия е не е заобиколена от германски войски, докато България е заобиколена от германски войски в Гърция и Югославия, а от север и от румънските . Отделна тема е и неустановеният “неутралитет” на Турция, която всеки момент е могла да реши да включи на страната на всяка една от воюващите страни. и само заради Турция България поддържа военни части на българо-турската граница. Така че положението на България и Италия е различно.
  Но ако десанта на съюзниците беше на Балканите, както е искал Чърчил, а не в Сицилия, тогава можеше да се мисли за всякаква капитулация от България.
  Чърчил е искал да дебаркира на Балканите , но Сталин е настоявал да е във Франция, защото е искал да окупира цяла Източна Европа, колкото се може по на запад. А Рузвелт е имал договорки със Сталин ,зад гърба на Чърчил , десанта да е в Нормандия, и така не се е състоял десанта на Балканите , както е искал Чърчил. Който е искал да отстрани Сталин далече от Проливите , и с по-малко територии в Източна Европа.
  А колкото до обявяването на война на САЩ и Великобритания, то това наистина не е най-доброто решение от страна на цар Борис. Но явно е имал някакви основания и причини , за да го стори. Както и да не обяви война на СССР.
  А още по-глупаво е решението на Хитлер да обяви война на САЩ, което довежда до бомбардировките на целият райх, и десантите в Северна Африка, Сицилия и Нормандия.

 58. Не мисля, че да си роден в България ти дава автоматически някакво предимство пред другите човешки души, родени някъде в друга географска точка :-). Ако Българите са постигали успехи, това е защото са пазели , уважавали и развивали своята култура и ценности с векове а в момента точно това се унижожава, защото тези ценности правят народа ни силен, добър и мъдър! Преди няколко дни един коментатор ми каза, че не съм му бил брат а сънародник. Това означава, че това разделение сред Българите е наистина сериозно и почти необратимо а следователно и нашата сила, която произтича от родовото ни съзнание е много намаляла. Когато Аз казах, че сме братя имах пред вид още нещо. Ние ако не се усещаме като близки същества и няма братска любов между нас, това ще отвори празно място, което ще се запълни с това с което е запълнено сега! Всички войни, които се водят в света (и външни и вътрешни) и донасят нещастия и бедност, са точно по тази причина! Нямаме любов между нас си и тя намалява още и още, когато отказваме да се обичаме братски а измисляме хиляди причини, да се припознаваме като нещо различно от другите човеци. И пак ще ви напомня нещо! Идва деня в който всяка душа ще трябва да се срещне със Създателя си и да покаже съкровищницата на душата си, като пчеличка събираща мед! С какъв мед ще нагостим Братя човеци, Бога на Любовта създал ни по свой образ ?? Какво ще му кажем, когато ни попита, защо събирахте омраза вместо Любов? Как ще ни приеме при себе си с тази отрова в душите?? Мислите ли че Той прави разлика между Иван и Атанас или между Осман и Джон ? Мислите ли, че Създателя обича единия повече от другия, защото единия се родил в България а другия в Африка? Ако ние не се научим да обичаме, нито ще помъдреем, нито ще можем да откриваме истината а Христос каза, ако ме обичате, ще обичате и братята си и имаше пред вид всички човеци а не тези, които ние си изберем! Затова и на Мойсей се е казало! Не Крадете, Не убивайте, Не взимайте плодовете на труда и любовта на брат си! Можеше да го каже и само с едно изречение – обичайте се и обичайте Бог, който ви дава любов, мъдрост и истина! И когато ги имате, друго не ви трябва, за да сте щастливи!

 59. Към white.tree

  Пеевски брат ли ви е или сънародник? А българския гражданин ритнал жената в берлинското метро? Да продължавам ли?
  За вас може да са братя или братовчеди, но за мен са сънародници(за съжаление).

 60. Та още нещо за Клюкар и Тервел.
  Нещата се проверяват, тестват, ето и поредния тест.

  Ползвам само казани неща на сайта.
  Кого е избрал българския народ за президент?-руски резидент-комунист.
  За кой народ става въпрос?-за този, когото негов представител го е обявил за мърша.
  Оборил ли е някой твърдението на първия автор, че Президента Ръ.Ръ. на Ръ.Бъ. е резидент на Ръ.Фъ.?
  Не, вече няколко месеца никой дори не се е опитвал да го оспори дори.
  А оборил ли е някой твърдението на писателя, поета, издателя, публициста от преди близо 150 години квалифиакацията за своя народ?
  Не и никой не се е опитал да го стори.
  Ами къде е причината в избора на президент, руски резидент? – как къде , в народа, оприличен на мърша.
  И къде е грешката, явно не е нито в Петко Славейков, нито в Иво Инджев.
  Както и днес разумните хора често цитират писателя, така след много години вече доста по-оределите разумни хора ще цитират журналиста.
  Логика , уважеми колеги, нищо друго.
  И не бива никой да подозира двамата в съзаклятничество, дистанцията на времето ги прави просто съмишленици.
  Ако възкръсне Петко Славейков и някой му прочете какъв президент е избрал неговия народ, той изобщо няма да се очуди и само ще каже-“Нищо ново, човека правилно го е казал, чужд резидент може да избере само народ-мърша, ще да река и ще свърша…”
  И ще се отлети незабавно на небето, втори път няма да възкръсва, та главата си с разочарование да поръсва.

 61. Към ДО TERVEL:

  Капитулацията на Италия наистина е няколко дни след неговата смърт, но не смятате ли, че той преди смъртта си вече е знаел, че това е въпрос на дни. Все пак рода му е от там. И още нещо. След капитулацията на Италия пред САЩ и Великобритания, почти цяла Италия, включително и Рим са окупирани от германците. Грешките на Борис III не са една или две, но най-голямата му е, че обвърза съдбата на БЪЛГАРИТЕ с волята и капризите на диктаторите Хитлер и Сталин. Финландия също е германски съюзник, води война с руснаците, но избира коренно различно поведение и запазва връзките си със САЩ. Финландия не се е намирала в по-благоприятно положение от България, но успехът и се дължи на това, че тя запазва, независимо от изключително критичното си положение, в което се е намирала, ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИ ИНСТИТУЦИИ. А при нас е действал авторитарен режим, при който демокрацията няма стойност. Ако това не беше така, със сигурност независимо от смъртта на БорисIII, българското правителство и Парламент щяха да се възползват от тази възможност.

 62. Към КЛЮКАР:

  НЕ ГО НАСТЪПВАЙТЕ! То само ще се оттече. ПРОСТО ГО ПРЕКРАЧЕТЕ.

 63. до т.нар. антикомунист: Отговарям ти не защото не си ми ясен Издиславе,а за да не се объркват хората които отскоро четат сайта.
  Твоите алабализми можеха да имат една йота с тойнос т и покритие САМО ако ВЕДНЪЖ имаше учас тие в многобройните протес ти пред МОЧА.
  Както отбеляза ТЕРВЕЛ (адмирации за публикациите му) Илия Минев беше последния автентичен антикомунист.
  Ти си ерзац и понеже няма да я вденеш тази дума да ти го кажа просто&елементарно:
  менте, издислав, чалга-антикомунист.
  Мога и да продължа,но не ми е удобнопред търпението на Иво Инджев, пред дамите и пред (надявам се) непълнолетните читатели

 64. @KIROV: RESPECT.
  Българският клон на Нощните Вълци са му братя на него. Дето българи,ама на якетата им на руски написано “БОЛГАРИЯ”. има търсачки,вижте на снимките тези “български” мърши

 65. Какво да ти кажа колега, имаш пълното право да говориш каквото си искаш, аз нито ще те ругая, нито ще се подигравам с теб, нито ще те иронизирам, мога да споря колкото си искам, но да се държа невъзпитано няма да стане.
  Няма да се подигравам и с никовете ти, които използваш.
  Дори ще кажа че си показателно възпитан човек и истински джентълмен,абе мъжкар си и точка.
  Използвам коментара на комуниста , който се опитва да разобличава Н.В.Цар Борис-Трети.
  Както всички нормални българи и част от комунистите знаят, огромна част от Българските държавни архиви са откраднати от съветските смрадове и до днес са в Русия и няма никакви изгледи да ни ги върнат, ама СЪВСЕМ НИКАКВИ.
  Там са и част от архивите на Двореца, сиреч на Държавния глава-Царя. Част от тях са били изгорени от един генерал, но повечето са запазени .
  Защо тези архиви болшевиките и до днес не ги връщат.Ако Българските власти са били на страната на Германия, значи автоматически са противник на нейния противник-Съветския Съюз.
  Второ, ако България е водила погрешна политика, българските комунисти биха издействали за техни нужди болшевиките да им предоставят тези архиви и по този начин Съветския Съюз ще се оправдае за войната срещу България.
  Политиката на БГ е уникална и точно затова архивите й така старателно се крият, Царят в водил невероятно гъвкава политика, повече от уникална, затова и чекистите го отровиха.
  Въобще кой противник ще крие архивите на неговия противник, ако първия се счита за прав.

  Отделно от това, главната цел на съветските и българските комунисти е била “унищожаване на капиталистическите и империалистическите държави”, а САЩ и Великобритания се класират без никакви проблеми като такива.
  И вместо СССР и неговите слуги-българските комунисти да са доволни , че малка България се е опълчила срещу световния капитализъм и империализъм, всеха та ликвидираха борците срещу капитализма и империализма и поставиха за такива свои хора, да ,ама и до днес нито една комунистическа държава не е обявявала война на капиталистическите и империалистическите Щати и Англия.
  Е, къде е комунистическата принципност в случая, или тя е била прекратена докато трае войната.Може би комунистите са ревнували Царя и проф. Филов че точно те са изпреварили комунистите и са обявили те първи война на вечните врагове на комунистите. Други варианти аз не виждам.
  Какви са резултатите от Българската политика по време на ВСВ и специално по време на ГСВ:
  – Югославия-война
  – Албания-война
  – Гърция-война
  – Унгария-война
  – Румъния-война
  – Италия -война
  – Словакия-война
  – Хърватия-война
  – Полша-война
  – Австрия-частично война
  – България -няма война!
  А там където има война , задължително има жертви в изобилие, глад, плен, кръв, пот и сълзи.
  Какво казва комунето за избити 15 хил. българи в Македония мирно население.
  Всички се съгласяват с него, сиреч всички са на страната на комунистическата пропаганда. А в Македония са убивани само комунистически терористи, организирани от Съветския Съюз за борба срещу “фашизма”.Ето тук е ключа на комунистическата лъжа лансирана от Съветския Съюз.Когато той беше съюзник с Германия близо две години, немския нацизъм(фашизъм) не беше лош и не беше заплаха за “човечеството” и стана лош единствено след нападението на Германия срещу Съюза.
  Следователно , съгласно логиката срещу “германския фашизъм” никой намаше да се бори, ако той не беше нападнал Съюза. Виж, когато същия “фашизъм” нападаше други държави, комунистите не се плашеха и дори поздравяваха съюзника си Германия. Има безброй поздрави от Москва към Берлин и лично към Канцлера Адолф Хитлер.Ако политиката на Царство България в била неправилна, след войната на Мирните преговори Южна Добруджа щеше да бъде върната на Румъния защото Германия я принуждава да ни я върне.
  Що за принципно отношение у Съветския Съюз и неговите империалистически съюзници, които го спасиха-окупираха държава, която не е участвала в нито едно сражение срещу тях, а не окупираха държави, които са воювали срещу Съветския Съюз.
  Има нещо погрешно, нещо покварено.
  Умолявам всички за пореден път да разговаряме като хора , да питаме и отговаряме честно , а не да замърсяваме сайта, защото комунистите ще ни се смеят.
  А всеки има какво да каже на другите.
  Поведението на САЩ и Англия към Съветския Съюз е крайно наивно и не случайно американски генерали още преди края на ГСВойна заявяват че са “избрали погрешен съюзник”.
  Тяхното мнение беше потвърждавано всеки ден в продължение на половин век, но се ПОТВЪРЖДАВА И ДНЕС.
  Та кой срещу кого въведе санкции, съвсем не Русия срещу тях, все пак “посоката” е много важен фактор за всичко в живота.

 66. И един въпрос до редактора. Какъв е смисълът, когато се оставя въпроса на питащия а на отговарящия се задрасква отговора? Направихте го 3 пъти досега и разбрах, че не е случайно. Ето и Аз зададох въпрос? Може би ще го публикувате без отговорите?

 67. TERVEL, всеки прави грешки. И като как си представяш Хитлер да има войски във всички околни страни и само в България да има “демократични” правителство и парламент? То в цяла Европа повечето от режимите са авторитарни тоталитарни още от преди войната. Просто няма как.
  И както сам казваш почти цяла Италия е окупирана от Хитлер след капитулацията , и при вече огромен десант в Сицилия и Южна Италия. Едва след като има десант италианците капитулират. Но на Балканският полуостров няма десант. И капитулацията на България моментално означаваше директна окупация на български земи от германски и може би румънски , и даже турски войски.
  А и не трябва да се заблуждаваме – дори Полша и Чехословакия бяха окупирани от Сталин, и той в никакъв случай нямаше да остави България

 68. TERVEL, Италия капитулира едва когато има десант в Сицилия и Южна Италия. Но не и по-рано. Докато на Балканският полуостров няма никакъв десант . И ако България беше капитулирала през 1943г. пред западните съюзници, това означава директна окупация от германски войски ,които са във всички околни страни, а може и от румънски и даже турски войски.
  И на Сталин пак щеше да има причина за “освобождаване” ни от германските войски. Не забравяй окупацията на Полша и Чехословакия, след войната.А те не са обявявали война на никой от съюзниците, дори и на Сталин.
  Освен това Салин е искал бази в България още през 1940г..Това означава окупация.А след войната още повече.
  След войната Финландия губи огромни територии и излаза си към Северният океан.Освен това политически е “неутрална” с голямо съветско влияние. И остава извън ЕИО и НАТО.
  А анексираните територии от Зимната война през 1939/40 са обезлюдени , защото финландците се изселват в останалата част на Финландия.
  Така че вероятността запазените връзки със САЩ да помогнат за избягване на окупация от Сталин е доста малка. Но безусловно е грешка обявяването на война срещу тях.Вероятно е имало някакви причини за обявяването на войната, но архивите са в Москва.
  И няма как да има демократично управление в България след като Хитлер е окупирал Балканският полуостров, още повече че повечето режими в цяла Европа са авторитарни и тоталитарни още от преди войната.

 69. Към white.tree:

  Вижте, уважавам религиозните Ви чувства, но за проповеди има специализирани сайтове. Тук пишем за политика, история и връзката им с реалността. Повтаряне на библейски истини,които никой тук не оспорва, при това във все по-голям обем, се превръща в спам, с извинение. Освен това не е лошо да не заплашвате другите с възмездие поради това, че не са съгласни с Вашия подход.

 70. Тази вечер реших да повторя някои малко известни неща по отношение на мърсотията в политиката.
  Както всеки разумен човек знае, всяка мърсотия има начало и край, но съветско-комунистическата няма край, тя е безкрайна и необятна.
  Ще изнеса някои мърсотии, които са реализирани още в началото на ВСВ.
  Нейните автори са британците.
  Втората Световна Война започва на 3 септ. 1939 година, когато Англия и Франция обявяват война на Германия по повод агресията на последната.
  До ГПВ(Германо-Полската Война) се стига благодарение на “Договора за ненападение между Германия и Съветския Съюз” от 23 авг.1939г.
  Какво е война?
  Това е най-жестокото и антихуманно събитие, което човека е измислил в неговия живот и еволюция дори.
  Каква е целта на всяка война?
  – да се убива населението на страната-жертва на военната агресия- военни и граждански лица
  – да се разрушават обекти, административни и производствени центрове
  – да се окупират територии, изземват веевъзможни суровини и материали
  – да се създава марионетна власт
  – да се отнемат основни и неосновни граждански права
  – да се всемат пленници и военнопленници
  – да се краде всякаква научна и техническа документация, осоебно във военното дело,архиви и мн. др.
  Това го предприема Германия срещу Полша,а Франция и Англия й обявяват война и обещават че ще защитат жертвата на германската агресия.Самата Германия е обявена за агресор.Справедливо и морално,спор няма! Ето и дипломатческите ходове.
  По предложение на Италия, трябвало е да се проведе конференция между последната, Германия, Англия и Франция на 05 септ.
  Англия и Франция се съгласяват и вместо да помогнат на Полша срещу Германия както са обещали, започват да умиротворяват Германия. Точно на обяд на 01 септ. Франция уведомява Италия,че ще присъства на конференцията, ако на нея бъде поканена и Полша. Аз това го наричам наивност или глупост.Полша е нападната от Германия на няколко места, а французите искат да й се връчи покана за конференция. След обяд Англия и Франция връчват протестни ноти на Германия , казвайки че ще изпълнят своите задължения към Полша, ако ” Германското правителство не е готово да прекрати настъплението и незабавно да изтегли войските си от Полша…”. Но на следващия ден същите държави чрез Италия известяват Германия, че техните “протестни ноти” не трябва да бъдат разглеждани от Германия като ултиматум. Уникален ход, нали? Нещо повече, Англия казва пряко на Германия че ако последната спре войната срещу Полша “Британското правителство е готово да забрави всичко и да започнат преговорите….” Уникално, нали?Това става на 2 септ.Франция пък изобщо не е била против спирането на настъплението на Германските войски.
  На 3 септ. в 11.00 Англия и в 17.00ч. Франция обявяват война на Германия.На 04 септ. бива подписан “Френско-Полски договор за взаимопомощ”. Но полските представители във Франция се натъкват на нарушения в обещанията на Франция и Англия, дори на полския военен аташе е бил отказан прием от Главнокомандващия армията на Франция М. Гамелен. На 07 септ. Франция обещава на Полша че на следващия ден авиацията на Франция и Англия ще извърши масова бомбардировка срещу Германия и дори ще достигне фронта в Полша.Полския военен аташе докладва във Варшава, че нищо няма да последва. После двете държави обещават че през Румъния ще бъдат доставени на Полша въоръжение и суровини, но и това не става.
  На 03 септ. в Англия идва военна делегация от Полша, но тя в приета от Началник-щаба Генерал Айронсайд чак на 09 септ., който препоръчал на полските военни да закупят оръжие в неутрални страни….(Удивително и поразително.) После обещава че Англия ще започне да изучава събитията на фронта. )Страхотна активностъ в защита на Полша, нали.) На 10 септ. британците информират полската делегация, че Английските ВВС са започнали да бомбардират Германия, а в Румъния са пристигнали 44 изстребителя, което се оказва пълна лъжа. Полското предложение към англичаните да изпрати заедно с Франция самолети на полски летища бива категорично отхвърлено.На 13 септ. полската делегация констатира, че “Англия не изпълнява както и преди своите обещания…” На последната среща на 15 септ. с Ген. Айрънсайд на поляците е била обещана помощ от 10 хил. картечници и 15-20 милиона патрона, които са щели да бъдат доставени след 6 месеца. Генерала отново посъветвал поляците да гърсят оръжие в неутрални страни. (Екзотика отвсякъде, нали?)
  Но на 17 септ. започва и СПВ с нападението на Съветския Съюз срещу Полша….
  Следва…

 71. Разбирам Ви но се съгласете, че като пускате коментари с въпроси (и обиди) към мен, следва да им отговоря, защото читателя явно има интерес. Ако не искате да им отговарям, тогава не ги публикувайте, за да има справедливост. Искам и да Ви кажа, че това, което пиша не е религия! Любовта и Истината, религия ли е според Вас?? Това са реални неща и се опитах да обясня причините поради, които не може да се разбере! Зад завесата на видимия свят който възприемаме със земните си очи има друг свят, където се случват всички събития и след това те се проявяват във видимия. Освен това сам виждате, че Православната религия се използва и е тясно свързана с политиката и политиците! И да го кажа ясно! Не проповядвам и не заплашвам и съжалявам, че Вие виждате нещата по този начин!! Моля да публикувате коментара ми тъй като е отговор на ваш коментар и пояснение към него а не спам!

 72. Ха, Стамбо, ама ти заставаш на страната на Югославската и Съветската комунистическа пропаганда по отношение на Милан Недич и го определяш за “нацист” ако не се лъжа.
  Действително той създава марионетна власт под диктата на Германия, но какво би могъл да направи хой и който и да е против Германия????????
  Толкова колкото й се противопоставиха Чехия, Австрия, Франция, Полша и пр.,както и Норвегия, Холандия, Белгия и Люксембург.
  Милан Недич иска да се спре кръвопролитието в Югославия, особено след като там се разрастнаха “движенията” на четниците и комунистите.
  Навярно знаеш че югославските жертви надвишават 1млн. 800 хил. човека, при това държавата е “невоюваща”. От тези жертви само по-малко от една четвърт са били “под оръжие”, останалите жертви са напълно мирни, невиннини и невъоръжени хора.
  Докато съветските комунистически емисари организират напълно нелегитимна и лъжлива “съпротива”, четниците също не са знаели докъде ще доведе и тяхната съпротива, особено след Капитулацията на Югославия.
  Ако Генерал Милан Недич е бил такъв нацист и колаборант, сръбските комунисти нямаше да го хвърлят и да го “самоубиват”, а щяха да го съдят както “съдиха” Ген. Дража Михайлович.
  С неговото убийство комунистите крият истината, както постъпиха и българските комунисти с цялото държавно ръководство. Стотиците държавници бяха избити не че са били виновни с нещо, а щяха да разобличат комунистческата и съветската пропаганда.Пък и британската.
  И щяха да поискат архивите, а те нямаше как да бъдат предоставвни пред съда, защото руснаците ги откраднаха.
  И ги осъдиха, че били обявили война на Америка и Англия.
  Ами защо никой не осъди никого в Англия, че последната е обявила война на Германия и в резултат на това загинаха много повече англичани отколкото българи, а за разрушенията да не говорим, за потопените кораби и подводници също, а за трагедиите в Средиздмноморския басейн да не говорим.
  Знай че освен комунистческата мърсотия има и некомунистчески мърсотии, които понякога са по-мръсни от комунистическите.
  Югославия никога не е била освобождавана от никого, особено пък от югославските партизани, тя беше просто окупирана от Съветския Съюз.
  Британците пък бомбардираха Сърбия по подобни , напълно липсващи причини. Окупирана и марионетна Сърбия изобщо не е била противник на Англия и Съветския Съюз, камо ли на САЩ.
  Просто болшевиките подкукуросаха наивните британци и те извършиха тези масови убийства на гражданско население както и в Бълагрия.
  Мърсотията няма цветове!

 73. Към white.tree:

  Вижте, ще кажа пак и няма да го превръщам в в досадна препирня: можете да проповядвате Любовта и Истината, срещу които никой няма нищо против, някъдето, където подходящ амвон за това. Тук коментираме , с извинение, “злобата на деня”. Това може да е неприятно, но не карам никого да чете насила. Достатъчно ми е, че има ужасно настоятелен Антикомунист, който пали междуособици в блога и ме принудждава да си отделям от времето да водя помирителни действия ( но поне демонстрира исторически познания). Сега и Вие искате да се включите в подобна роля…Моля, ако не желаете да коментите по същество и с принос към познавателната част на темите, потърсете си друго място за изява.

 74. АНТИКОМУНИСТ , според теб какво са можели да направят Франция и Великобритания срещу съюзените Сталин и Хитлер?
  Те обещават помощ на Полша само при нападение от Хитлер. Но не и при нападение от Сталин!
  Според теб дали ако Великобритания и Франция и Полша успееха да победят Хитлер , Сталин нямаше да му помогне?
  Сталин доставя милиони тонове суровини на Хитлер за войната му срещу Франция и Великобритания.
  РАзбира се нито Франция и Англия са ангели , но истинската причина за войната и войните е пакта Моллотов-Рибентроп.

 75. Съжалявам, че мислите, че паля нещо и че досаждам! Дори не съм си го и помислил! Напротив, искам да помирявам и затова говорех срещу омразата и злобата, които са доста в повече, отколкото трябва. Тези, които говорят лъжи и крадат народа, г-н Инджев, те са тези, които палят и тези, които ни заразяват със злоба и омраза. Но това е капан! Опитвам се да го обясня. Капан е когато омразата на някой породи в теб омраза!! Вие също се стремите да казвате да казвате Истина и да, тя пали но пали, защото Истината е отрова за лъжците и те не могат да я понасят. Моля не приемайте коментара ми като препиране. Не държа да го публикувате !!

 76. Колега, не знам дали осъзнаваш колко адекватен въпрос задаваш, при това към всичките участници във войната-Германия, СССР, Франция и Англия.И към историците респективно.
  Въпроса ти има изключително висока научно-историческа стойност и в отговора си ще покажа кой какъв е в действителност.
  Частично отговарям-налице е тотална лъжа от страна на Франция, даже не лъжа, ами нещо по-ужасно.
  Франция още от май 1939г. дава постоянни обещания за протекция на Полша
  Ето каква е нейната помощ след започване на ГПВойна.
  Още на 31май ГЩ на Френската армия разработва план за настъпление на фронта между Мозел и Рейн, който се е считал за основен във военните действия срещу Германия и точно на 01 септ. Ген. Хамелен го представя на Правителството.Главния удар е трябвало да бъде по протежение на Рейн и Майнц, но това не се изпълнява.Вместо това Френското Командване предприема съвсем ограничена операция към Саарбрюкен. На 07 септ. 1939г. френските предни части пресичат границата с Германия.
  На 09 септ. 9 дивизии настъпват пред фронта на линията “Зигфрид”.Заемат позиции на хълма Варнд на запад от града и се придвижват на фронт около 25 км и дълбочина 7-8км между Шпихерн и Хорнбах.
  На 12 септ. Френските войски получават заповед да прекратят настъплението.На същия ден Ген. Хамелен прави съответен доклад пред Висшия Военен Съвет за прекратяване на операцията срещу Германия поради невъзможността да се повлияе на действията в Полша.
  Но ето какво съобщава същия френски генерал на Главата на Полската военна мисия след два дни(14 септ.)
  Колега, чети внимателно и го препрочети и няма да търсиш отговор от никого.
  “На последното заседание на Върховния Съвет на Съюзнците се взе решение за твърда решителност на Франция и Англия да обезпечат на Полша всевъзможна помощ.Формите на тази помощ са набелязани съвместно с нашите Британски съюзници след подробен анализ на общата обстановка и аз мога да Ви уверя че нито една от възможните помощи на Полша и нейната армия няма да бъде оставена без внимание”.
  Вместо нас, ето каква оценка дава на “съюзническата помощ” от страна на Англия и Франция френския историк А. Гутар:”Французите и Британците почувстваха облекчение, а също така и германците го почувстваха, което е изключително рядко събитие такова решение, което е предизвикало такова единодушно облекчение в двата противникови лагера”.
  Какво казва друг историк Ж.Мордал:”…решението прието в Абвил на 12 септ.1939г. от Върховния Съвет на съюзниците е не само отказ от дадената дума(обещание-б.м.), а истинска капитулация без бой”.
  В същото време продължава измамна кампания във Френския печат за заблуда на всички че Франция води военни действия срещу Германия.
  На 04 окт. Френските войски излизат от територията на Германия и германските се дислоциратъ отново на границата.
  И вместо обещаните 35-40 дивизии, Франция използва само 09 , при това без боеве.Друг път ще ти кажа още някои подробности….
  И не забравяй да задаваш същия въпрос при уместен повод, благодаря за вниманието.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.