Тръмп настъпи мотиката на неизпълнимите обещания

Дълбоки, широко скроени и плиткоумни коментари за програмната реч на новия американски президент Доналд Тръмп предстоят да залеят световното медийно пространство.

Не мога, не искам и не трябва да давам своя малък принос към този океан от анализи на броените думи, с които започва управлението на най-овластения да влияе върху световните дела човек.

Но ще си позволя само две откъслечни забележки.

Тръмп направи ( поне две ) неизпълними заявки и това е лош предварителен атестат за оставащата част от мандата му.

Тръмп обеща Америка да бъде “номер едно във всичко”.

Тръмп обеща да изкорени тероризма от лицето на земята.

Няма как , обаче,  нито едното, нито другото да се случи.

Неблагодарна задача е да обяснявам защо претенцията за абсолютизъм на вождизма ВЪВ ВСИЧКО е футуристична фукня, която не прави чест на президент на наистина водеща, но не във ВСИЧКО, нация .

А за тероризма, който може да бъде организиран, но и индивидуален акт на въоръжена реакция на отчаяни глави, съвсем не ми се говори- защото той е неизтребим като реваншизма, екстремизма, шовинизима и прочее болести, характерни за човечеството и човеците – с цялото им несъвършенство.

Да обещаеш неизпълними по дефиниция неща е мотика, която настъпваш повторно след кандидатпрезиденската кампания, след която би могъл да заровиш тази томахавка.

Предстои да видим дали мотиката няма да закопае онзи, който отказа  да я заобиколи.

47 мнения за “Тръмп настъпи мотиката на неизпълнимите обещания”

 1. Доналд разби американската комунистическа клика.

 2. Охарактерезирам ли речта на ДТ четири квалификации ми идат на първо четене.
  Изолационизъм, протекционизъм, популизъм и волунтаризъм.
  Колкото и да не ми ще, съгласен съм с коментара на живо на мекият пропутински (отнемай къде)сайт газета.ру на възловите места на фактически първото официално изявление на Президентът на САЩ.

  https://www.gazeta.ru/politics/2017/01/20_a_10482971.shtml#

 3. Тръмп и Радев

  Изледах инаугурацията на Тръмп. Речта му беше силна, изключително силна. Впечатлен съм, защото за мен той е простак. Ще изпълни ли много от това, което обещава? Едва ли. Не мога да се освободя от впечатлението, че лицето му, в паузите, излъчваше и някаква насмешка. На кого се присмиваше вътрешно Тръмп: на себе си, на другите, на какво точно?
  За първи път използваше изключително „ние:, „вие“, „хората“ вместо „аз‘!
  И той, като Радев, спомена, че времето на празните разговори свърши, настъпва часът на действието. Това не предизвика насмешки. Ръкопляскаха му. Силно представяне на Тръмп! Надявам се да попари очакванията на Путин. Ще разберем скоро.

  Тресех се неудържимо от смях, четейки неспирните коментари за излагацията на Радев. Искам да отбелeжа, че поставянето му на този пост има и безспорно положителна страна: и най-задръстените, които наистина го харесват, ще видят Разликата. Плевнелиев остави президентската летва високо, толкова високо, че на фъркатия мужик ще му трябва първа космическа, за да я достигне! Това е невъзможно: фатмакът с генералски чорапи е поставен в президентския самолет не като пилот. Пилотските места са заети от Нинова и Йотова. На Фърчиф Фрадеф му е поверена длъжността стюард, ще свежда до знанието на пътниците обявленията на командир(к)ите.

  Българин

 4. Наистина не започна добре. Но както се казва-ще поживеем, ще видим.

 5. Черно на бяло.
  Как говорится на сайте белого дома, Трамп обещает создать 25 миллионов рабочих мест в США и снизить налоговую нагрузку на простых американцев и малый бизнес. Трамп подтверждает намерение возвести стену на границе страны для борьбы с нелегальными мигрантами. США будут развивать оборонные и наступательные возможности в киберпространстве. Америка при Трампе будут добиваться энергетической независимости от ОПЕК. США выйдут из Транстихоокеанского партнерства, а при необходимости из североамериканской зоны свободной торговли с Мексикой и Канадой. США разработают современные системы ПРО для защиты от ракетных угроз со стороны Ирана и КНДР. В программе также говорится, что Трамп прекратит сокращение численности Вооруженных сил США.

 6. Без да съм многословен, сякаш този филм оживява все повече с всяка седмица, пред очите на малкото останали трезво мислещи хора…

 7. Не е съмсев по темата, но не мога да го премълча:

  Не виждам офицерска доблест и смелост у “обрания” и “събран” (па-русски) резидент радэв, за които пише г-н Методи Андреев в отказа си да присъства на иногурацията.

  Кукловодите на “смелчагата” вкараха цяла рота армейски снайперисти в пълен боен екип в Парламента и претърсваха депутатите за оръжие на входа. Това безумие не е било дори при съветско-шумкарския преврат 1944. Тогава 3 въоръжени савецки павиана стоят ПРЕД сградата на НС, но НЕ ВЛИЗАТ вътре!

  ПИТАМ – защо никоя медия не отваря дума за това крещящо нарушение на Конституцията?

  Защо никой дупетат не призова за бойкот и прекъсване на церемонията? Ако го бяха направили, я да видим пред кого щеше да се закълне “обраният”? Как щеше да встъпи в длъжност? Дали щеше да му просветне под фуражката, че властта е НС, а не той? Или чака обща национална стачка, та да вдене?

  Безмозъчни ли са избраниците ни да чакат воени камиони да почнат да ги товарят за концлагерите? “Доблестният” радэв вече им каза в прав текст колко дни им остават, днес им го повтори отново – с ден по-малко! Това какво е – почваме курс към въоръжена борба? За това ли бяха снайперистите? Или по путлеристки образец водим с нас “вежливи зелени човечета”? Явно кукловодите и съветниците на “събрания” пробват докъде ще стигне търпението и тъпотата на матряла.

  Един сал РБ протестира и наруши мълчанието. А патриотите излязоха – че не казал резидента директно че ще обърне курса за напускане на НАТО и ЕС. Че радэв не знае кой е Сантаяна, 100% съм сигурен. Но и мнозина от овчето стадо също. Затова този матрял ще преживява историята си отново и отново. Поне докато не вдене, че рАЗИЯ е враг, комунизмът – престъпление против човечеството, а БКП-организирана мафиотска шайка, срещу която трябва да се действа тъкмо като срещу организирана мафиотска шайка.

  И то сега, днес, веднага – инак ще видим реализирани указанията на ген. Решетников за прочистване на прозападния елит.

  Респект на Стопанина!

 8. Гледах на живо инаугурацията по BBC както и многобройните повторения след това и въпреки че стисках палци за Хилари заради безкомпромисната и позиция по отношение на безобразията на кремълския алфа-дог оценявам поведението на Тръмп като много сдържано и достойно по време на цялата церемония.
  Видях друг смисъл в два пъти повтореното, по-скоро натъртено “America First !!!” в контекста на другите много силни думи с които гарнира този лозунг.
  Посрещна и изпрати Хилари с особени почести на официалния обяд (а искаше да я вкарва зад решетките по време на телевизионните дебати).
  Дано обаче успее да вкара в клетката на едно всеобхватно ембарго един друг субект (който пък бе обект на особено внимание и почести по време на кандидат-президентската надпревара) и алфа-догът се озапти и действително спре да ръмжи срещу всички наоколо. А дано ама надали ! Засега не виждам как ще го направи въпреки че някои съблогъри от САЩ са готови да се обзаложат че това ще стане ?!?!

  Нито дума за съюзниците по време на целия ден и това е най-обезпокоителното. Оставаме изоставени на заден план в съседство с открай време ръмжащия застрашително срещу нас путбул…

 9. Към БЪЛГАРИН

  Малко преди да прочета вашия коментар, гледах по немската tv NDR(Norddeutscher Rundfunk) интервю със специалист по тълкуване на жестикулация и лицево изражение.
  При Тръмп, каза той, излъчването е на разглезен човек, който се чувства обиден. Каквото и да означава това, да се надяваме че няма да му бъде позволено да подчини своето президентстване на личните си настроения и благоразположение.

 10. Когато слушах Тръмп, неволно ме споходи моята младост. Спомних си речите на др. Хрушчов, когато представяше програмата на КПСС за достигане и изпреварване на САЩ по всики показатели. Пак заявка за световна доминация.
  Като му гледах жестикулацията, напомни ми за Мусолини, речи на когото съм гледал в исторически документални филми. С разликата, че Мусолини се изпъчваше по-ярко след всеки параграф.
  Все аналогии, които нищо хубаво не предсказват.

 11. Надявам се, то какво ли остава в преломното време в което имаме, според китайците, щастието да живеем, че е точно обратното. лилипут.ин е най-добрият агент на ЦРУ на всички времена и народи и още т.г., това пък по Бжежински ще види сметката на педерацията.
  Ще да видим.
  п.с. Знам само едно. В масква и три села наоколо никой няма да допусне “волности” кат на долната снимка.
  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16114367_2202225753336970_893531288427103495_n.jpg?oh=3426aafc4936eb0b8373959f6f7c6531&oe=59207B8A

 12. Веднага мога да посоча поне едно нещо, в което Тръмп няма как да направи Америка номер 1-
  консумацията на лосиони за вана.

 13. Тъпо-нагломерът ми изключи след безочливото му изявление, че от мига на встъпването си в длъжност, изземва властта от “лошите досегашни управляващи” /вероятно трябва да се разбира – от Обама, от Сената и досегашното Правителство/ и я “връща на хората”!
  Учудващо за мен, изказването беше посрещнато с бурни овации?! Очевидно американците не са се наслушали и нагледали на свинщини “в името на народа”, на притчи за равенство и народовластие…
  Ами ако е искрен рижият – да разпуска и Сенат, и Правителство, и Съдебна система, и разните му там щабове и федерални служби, и сам да си вдига чукалата от Бялата къща. Стига приказки – да се откаже от властта и да я подритне на “улицата” /историята познава и такива изцепки/.
  Да ама не, както казваше бай Петко.
  Само лакърдии, като за наивници. Нещо като “Самозванцев нам не нужны – командиром буду я!”

 14. На сричащия от листчето радев ще му дадем полагащите се 100 дни толеранс, но за Доналд Тръмп – никаква милост! Даже от първия ден ще го сравняваме с президента Камачо от “Idiocracy”! А вчера разни български политически мърши и отпадъци основаха Тръмп – общество?! Да се смееш ли, да плачеш ли?!

 15. Слушах няколко пъти (в новините по БНТ или Дарик) извадки от речта на Тръмп в превод (търся да я намеря черно на бяло в оригинал). Направиха ми впечатление следните неща:

  От днес Америка е на първо място! И то по всичко!
  И веднага питам – коя Америка?

  – На народа на Америка? И що ще рече това – на всички американци? (че той би изгонил над 1/4 от тях по прказките му досега);

  – На велика Америка? (което привържениците му разбират “бяла”, защото се размахваха плакати “Make Amerika WHITE again”?

  – На Америка на ПУТИН???…
  Въпросът е уместен – прочетете, какво пише Андрей Пионтковски в kаsparov.ru (в превод – тук:
  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/92621-razoblichenieto-na-tramputin.html)

  До вчера в почти 100% той говореше като Боци – Аз ще, аз, аз… В речта му: Ние ще, ще, ще… (I shall, we shall…).
  Накрая да не го запомним само като Mr. SHALL…
  Мъка…

 16. Гледайки инаугурацията се замислих как се стигна дотук. Имаше ли нещо по-различно от предишните избори. Според мен, ДА. За първи път разузнавателните служби на САЩ съгласуваха дейността си, следяха внимателно реакциите и на двамата кандидати и контролираха президентските избори до последните им дни. Няколко дни преди деня на изборите Хилари беше абсолютен победител. Но нещо сбърка, с нещо не се съгласи или не можеше да приеме. Тогава само с няколко изречения Директора на ФБР Джеймс Коми и отне огромната преднина и поднесе победата на Тръмп. Тръмп в началото също водеше, но някъде по средата започна да изостава, но за разлика от Хилари започна да осъзнава, че върши нещо нередно и започна да смекчава гръмките си заклинания.Тръмп и Хилари обхващаха по голямата част от желанията на американците. Имаше ли голямо значение кой ще победи в изборите? Имаше! Този път трябваше да победи този, който ще доведе до националното единение на американците, защото в последните десетки години то беше оставено на заден план и славата и самочувствието на САЩ спадаше. Затова и Хилари загуби, защото не заложи на етноса на белите хора. Затова се стигна до такъв консенсус между разузнавателните служби стигайки до този избор, че страната се нуждае от национален заряд, от национално самочувствие. В САЩ има най-различна музика, но единствената обединяващата ги, караща ги винаги да стават и да вървят напред със силата на първите им заселници е КЪНТРИТО. Да на тези избори победи КЪНТРИТО. Това трябва да помни Европа, това трябва да помним и НИЕ БЪЛГАРИТЕ, че силата и мощта на нациите се определя от основния им етнос и от неговите нрави, традиции, песни и танци.
  Не мисля, че ще има Ялта-2, Новият президент ще защитава много по-лесно лидерството на страната си в световната демокрация, и САЩ пак ще бъде страната, която посреща всички „…уморени и бедни, страдалци-копнеещи за глътка свобода….“ от целия свят. А, ако все пак тръгне към „сближаване“ с Русия, за да защитава собствените си печалби и тези на Рекс Тилерсон? Невъзможно е! Да не забравяме, че силата, която му даде президентския пост, НИКОГА НЕ СПИ. Със същата лекота, с която абсолютната претендентка за Президентски пост Хилъри го загуби, с още по-голяма лекота ще го отнемат от Тръмп. Така че да се отпуснем и насладим на

  https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiF18P47r7RAhWqIpoKHQ2aB-UQ3ywIGjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D1TD_pSeNelU&usg=AFQjCNEw1izVFX_PXUTv_cu-ryXG58BJxg

  и заредим от вечното и непреходно БЪЛГАРСКО:

 17. Поне не сричаше и не е бил партиен секретар с РАБФАК. Marco Rubio is the MAN.

 18. Сащ е страна с която всеки се съобразява,да се надяваме ДТ да не наруши статуквото и Кремъл да се намеси с компромата които имат срещу Тръмп. Тогава става лошо,тероризма ще ликува,а ние ще страдаме сега и в бъдеще,какво по зле да очакваме от агресията на една държава която ,, пази,,друга държава, която иска в ЕС,а Русия не дава.

 19. Факт е, че докато различни фракции и чисто анархични елементи бушуват по улиците на Вашингтон, Шарлот и Сиатъл, в белия дом официално встъпи човекът с тупето. Дойде времето за реваншизъм на реднеците с мечти за още по-големи тръкове, на тези които още мислят, че в компютъра им има и поставка за кафе и си плащат да гледат задника на Кейти Пери по нетфликс. Много мразя да използвам думата “системата”, но да, точно стабилно изградената такава от последните десетилетия създаде това устойчиво социално образувание. А мащехите бяха много – социални политики, медии, псевдомесианството като начин на внушение, ултралибералните финансови практики, name it…
  Преди години исках да пиша за надигащата се вълна от политически волунтаризъм като тема на мастър тезиса си в университета на Амстердам. Тогава ми обясняваха, че нещо съм параноидясал, че размерите за които говоря са неосъществими. Това хора-учени със международен авторитет. За съжаление, същите творят своята си теоретична реалност, а Господ напоследък здраво е зает да ги опровергава.

  До АЭРОФЛОТ: Аз отдавна я чакам тая развръзка. Само не знам, кой точно ще е Mr. Not Sure, да оправи нещата. Вероятно хора като посещаващите този блог. Дотогава имаме време да се посмеем наволя отстрани на пиянството на един народ (бил нашия или презокеанския такъв)…

 20. EVERYONE ELSE

  В цялата реч на г-н Тръмп – нито веднъж я няма думата “демокрация”, а “свобода” – само веднъж, и то в множествено число “glorious freedoms”.
  Доста показателно…

 21. @БЪЛГАРИН

  Забележете, че горният мой пост няма за цел да коментира Тръмп или каквото и да било друго. Пуснах линк към вчерашната реч заради Стефанко, който е написал: ‘търся да я намеря черно на бяло в оригинал’.

  Имам отношение към случващото се, ако сте разбрали от предишните ми коментари, извън стройните гласове одобрявам|неодобрявам.

 22. @БЪЛГАРИН

  Колкото до посоченото от Вас, чувствителността Ви към отсъствието на тези думи е разбираема. Да погледнем заедно речите на предишните президенти. Напомням само едно изречение: “America must remain freedom’s staunchest friend, for freedom is our best ally.”

 23. @everyone else

  Здравейте! Следя с уважение Вашите коментари и в огромната си част ги споделям напълно. Просто споделих нещо, което ми хрумна изведнъж, четейки речта. Казах си – най-много веднъж да срещна думите “freedom” и “democracy” – и познах. Може да изглеждам твърде старомоден и консервативен, но тези две думи и смисълът им означават много за мен.Ако някой има време и му се рови в нета, може да провери в другите встъпителни речи на US президенти колко често са били произнасяни тези думи.
  Бъдете здрав!

 24. Аз лично на тези две думи държа много повече, отколкото на “работни места”, “номер 1”, “първи”, “велики”, “водещи” и т.нат.
  Но кой ли съм аз и има ли някакво особено значение моето скромно мнение?

 25. Понеже цититах РОНАЛД РЕЙГЪН. Тук се отвори място и за отговор към Симеон, от един предишен разговор. Ролята на РЕЙГЪН за срутването на сесесерската коруба едва ли някой тук ще оспори. Писали сме много.
  За неговия принос ми напомнят палеативните грижи (на мед. сестри и лекари) за безвъзвратно отиващото си, хъркащо тяло.

 26. Еveryone else, признавам си, че съм доста смутен от това което мастити експерти откъде ли не наричат “непредсказуемост” у Тръмп. С ръка на сърцето, мен главно ме вълнува как ще я подкара с лилипут.ин. Фактът, че дори военният пенсионер резидента Хвърчилков зъб не обели при програмната си реч при заклеването си онзи ден в НС за снемане на санкциите е показателен. И той и по-точно кукловодите му чакат далеч по-ясен сигнал от голямата бяла къща.
  Колкото и странно да звучи, мен в значителна степен ме крепи онзиденшната ти прогноза. Ще я цитирам дословно. Не вярвам да си подведен. А и залогът е голям.
  Няма да се стигне до последното “обещание”.

  “Както вече писах, на противоположно мнение съм за Р.Тилерсън. Един от хората с огромен капацитет за мислене, почтеност също. Следя кариерата му от дълго време, няма нужда да влизам в подробности и да обяснявам защо очаквам от него качествена служба – в полза на US. Времето ще покаже кой е прав.
  Но ако греша, значи сетивата ми са сериозно дефектирали… в такъв случай ще спра да коментирам тук.”

 27. ТАНЮ, пиши по-често по тези (и други) теми тук!

 28. everyone else | януари 21, 2017, 18:27

  Явно мислим в една посока заедно с Вас!
  Бъдете здрав, още веднъж, и спокойна вечер!

 29. Непосредствено след победата на Хитлер група англосаксонски учени анализират речите му. Констатират, че с 15% употребата на “сила” и производните е по-висока от средната честота в говоримия немски. Една от любимите му и посветена лично на него книга от автора Е. Хадамовски се казва “Пропаганда и национална мощ”. Продължават с констатациите, че нулево е присъствието в речите на фюрера на правата, човека, свободата и т.н. Този тип изследвания казват доста неща, но не и всичко. Първите речи на МАРГАРЕТ ТАЧЪР трябваше ДА ШОКИРАТ С БРУТАЛНОСТТА си болната Великобритания, която под благообразния синхрон на “умерени консерватори” и олевяващи все повече лейбъристи и тероризирана от синдикатни босове като щеше да се превърне в социалистическо-профсъюзна държава. Сега- в речта на Тръмп имаше неща, които нас източноевропейците, не могат да радват. Само че той не може да играе някой съвършено друг от онзи Тръмп от кампанията.

 30. до EVERYONE ELSE: Да,наистина сме писали много относно ролята на Рейгън за краха на СССР, но медиците по презумпция спасяват човешко тяло,а посмъртно не мога да си представя Рейгън да го е спасявал.
  Относно приликите м/у Рейгън и Тръмп вече имаме джентълменска уговорка за няколко месеца,но не мога да не посоча разликите:
  1. Рейгън: МВА степен по макроикономика + бакалавърска степен по социология; следвал е не кога да е а в периода на Голямата Депресия (1929-1935). След споразумението за редукция на ядрените оръжия не само не отмени КОКОМ,ами чрез арабските съюзници на САЩ почти десетилетие цената на нефта беше 10-13 долара за барел и ФИНАНСОВО СССР се спихна като гнила ябълка.
  2. Тръмп – роден “със златна лъжичка” в устата и наследява бизнес от баща си – нищо лошо, но не ми е в представата за self-made man kato Марко Рубио и Рейгън. Мои приятели в САЩ които освен върли републиканци са колеги икономисти твърдят че стартовия капитал получен от баща му добре менажиран и при определени “fund-account”е можел да донесе много по-голяма доходност, да не говорим въобще за докарване до 3 официални фалита.

 31. P.S.до EVERYONE ELSE: И за собствено удоволствие си помечтавам за края на разследването на няколко служби на САЩ за връзка на Д.Tp. с подозрителни руски капитали и/или пране на руски пари(така както аз съм убеден и очаквам да приключат) и да дойде момент на импийчмънт за да дойде часът на Марко Рубио т.е. нещата да си дойдат на мястото.
  🙂

 32. @ SIМEON

  Палиативна грижа (в посочения от мен случай) означава не да лекуваш и да се бориш за живота на умиращия (когато няма надежда), а да му помогнеш да си отиде, без да се мъчи излишно. Не знам дали у нас има такава практика в болниците.

 33. СИМЕОН,

  МОЛЯ, НЕ МИ ПРИПИСВАЙТЕ ДУМИ.
  Не съществува мой коментар, който да твърди, че има прилики между Рейгън и Тръмп.
  Също така, не ми казвайте, че съм фен на Тръмп.
  Ген. ДЖЕЙМС МАТИС и РЕКС ТИЛЕРСОН са хората за които написах добри думи. Стоя зад тях.

  Нека се четем внимателно, моля.
  Поздрав.

 34. Извинете ме за накъсаното писане напоследък. Набързо влизам и излизам, само дето в стаята не се говори за Микеланджело, а за рижия президент.

  Георги Николов:
  Благодаря за напомненото. Не е забравено!

  Българин: Съжалявам, ако първият ми отговор е прозвучал рязко. Благодаря за разбирането.
  Бъдете здрави!

 35. Предупреждавам желаещите да надзърнат в списъка членове на новооснованото в София “Тръмп-общество” да имат пликове срещу повръщане-пълно е на 100% с върли комуняги, рубладжийски копои и дежурни червени “интелектуалци”. Стар номер- който помни, през 90-те години БСП имаше като коалиционен партньор някаква …Народно- либералнапартия “Стефан Стамболов”. Комуняга срама, род и памет няма- и Гулаг ще направи, и колжози, и в НАТО ще влезе, и европеец ще се пише, и Стамболов ще почита, и ще се кръсти бетер монах час по час-само и само да лази пред Кремъл и да чака кокал.

 36. до EVERYONE ELSE: ако думите ми са разбрани по този начин – е, не съм имал това впредвид.Вие си знаете най-добре и и за да няма други недоразумения в комуникацията за мен въпроса е приключен

 37. След президентските избори честитих на американците новия–техен Бойко Борисов от Куинс-просташки популизъм , кръчмарски изхвърляния гарнирани с политическа демагогия. С всяка следваща негова изява от вида :1.“ Брекзитът е много хубаво решение и ние ще предложим на Великобритания „справедливо“ търговско споразумение със САЩ“; 2. Меркел е лоша- „Гepмaния дoминиpa Eвpoпeйcĸия cъюз. „Eвpoпeйcĸия cъюз e oбщo ĸaзaнo инcтpyмeнт зa Гepмaния“; 3. HATO е „cтapoмoднa“ opгaнизaция“–направо ненужна?; 4. „Щe имa дpyги cтpaни, ĸoитo щe нaпycнaт EC. „Народите, страните искат своя собствена идентичност и Обединеното кралство иска своя собствена идентичност“ е готов за произвището „Мистър КЛИН (да не се бърка с CLEAN” за каузатана обидинена Европа. В паралел с Путин по темата евпропейското единство разликата е само в това , че единия открито изповяда антиевропейската кауза, а другият потайно, по кагебистки я прилага.

 38. М-дааа…, я вижте как реагират свободните хора:
  https://pbs.twimg.com/media/C2sntcqXEAA9LCY.jpg
  Това е от тук: https://twitter.com/stefanssonkarl
  Не си спомням някой от коментиращите тук да го е давал като линк, ако го е направил – се извинявам за повторението.

  п.с. @everyone else: Много благодаря за линка!

 39. Да допълня. Картинката от предния ми пост според мен изключително точно илюстрира съдържанието на поста на МИН.

  Освен това май, че някой вече беше дал този линк:
  http://echo.msk.ru/blog/echomsk/1907850-echo/
  в коментар на пост от този блог, но според мен си струва да се даде пак.
  Обърнете внимание на: тезисы о сотрудничестве Москвы и штаба Трампа

 40. Симеоне, публикували сте следното в ЯНУАРИ 21, 2017, 20:53 – “Относно приликите м/у Рейгън и Тръмп вече имаме джентълменска уговорка за няколко месеца,но не мога да не посоча разликите:”

  НЕ, не сме се разбирали за никакви прилики м/у Рейгън и Тръмп.
  И това не е погрешно мое разбиране, а погрешно Ваше твърдение (вижте цитата от Георги Николов).

  Сега вече и аз смятям въпроса за приключен.

 41. Потвърждение на тезата от предния ми пост от “устата” перото на специалист–http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37157495

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.