Майдан срещу президента Радев?-май да, ама не

 

16107278_632252413627595_6940780128377441710_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днес, на 21 януари 2017 г., се състоя първата протестна проява край сградата в българската столица, която вече е работно място на новия президент Румен Радев. И първият “контрапротест” -също.

Протестът беше организиран от украинската общност в България като част от глобален световен митинг срещу руската агресия под надслов: #StopPutinsWarInUkraine. Така София стана част от международната инициатива за едновременен митинг в десетки държави.

16113146_632252183627618_7679465115063418044_o

 

 

 

Събитието се “прочу” предварително чрез руската РИА “Новости”, която разду новината в аванс като “майдан” срещу новия президент Румен Радев. По този начин тя го издаде още веднъж като клиент на руската пропаганда, която скача да го защитава без да е заплашен от нищо. Ами ако наистина имаше протест срещу любимеца на контролираните от Кремъл руски медии Румен Радев?

На руския страх от няколко десетки европейци в България, готови да зъзнат за омразна на Кремъл кауза, очите са големи.

Руската мечешка услуга е като едноименната й прегръдка- обсебваща е до пълно задушаване, щом не й се съпротивяваш. Радев трябва да знае, че така ще бъде и в бъдеще, ако не се сопне на онези, които го правят за смях с превантивна защита срещу граждани, които с нищо не го застрашават. Или му харесва на този “натовски генерал” да го защитават едни сополанковци от липсата на заплаха?

Другият куриоз от днешния следобед беше, че да бранят Радев , за когото изобщо не стана дума на законно разрешения митинг, се събраха групичка професионални контрапротестиращи от онези, на които от лятото на 2013 г. чичковците – кукловоди на тази агресивна забавачка на петата колона раздават едни (  мизерни,признавам – защото знам) пари, за да създават впечталение за реципрочност на “народното недоволство” срещу всяка изява на демократично действащи граждани.

Една от тези групи носи претенциозното с болшевишкото си внушение название   “Червена сила” и е на пряко подчинение на Спас Колев, активен борец срещу “Града на истината” и прочее граждански бунтове  срещу посткомунизма от началото на 90-те години на миналия век. Същият беше ативен борец и за избирането на Румен Радев от обкръжението му в предизборния му щаб.

Още нещо да “призная”: от разстоянието, на което полицията държеше провокаторите, не мога да твърдя, че пак са ни пратили точно “Червена сила”. Може този път да беше и чисто кафява. Във всеки случай, тя беше “въоръжена” с някои познати атрибути, с които дефилират претендиращите да са “повече патриоти” ( защото обичат една чужда държава преди всичко).

Все пак ми е интересно дали въпросната тайфа е имала разрешение да демонстрира под прозорците на президента ( срещу нас).

Организторите на законния митинг ми споделиха, че не са били допуснати да митингуват там, поради което бяхме се събрали пред входа на бившия Партиен дом между сградите на Министерския съвет и Президентството. Контрапотестиращите ( незаконно- басирам се , на каквото искате, имам опит с полицейско-кметската благосклоност към хулиганите, насъсквани срещу законни изяви на граждани), оказва се, са били “по-безопасни” за г-н президента в съботния ден под неговите прозорци и пред входа на  историческия музей.

А какво общо има рашисткият “патриотизъм” с “отбраната” на президента Радев, оставям на въображението на всеки, който е в състояние да прозре плитката дълбочина на национализма с руско лице в България.

16177869_632252936960876_1499538451510486430_o

16 мнения за “Майдан срещу президента Радев?-май да, ама не”

 1. Просто е ужасяващо колко са промити мозъците на много наши сънародници,но рано или късно истината за пагубното влияние на Москва и нейните агенти по нашите земи ще лъснат

 2. Ако (п)резидента на НРБ – камарадев не се разграничи от своите идейни КОНТРапротестиращи(?!?!?) “защитници” – то той става само техен “президент” , т.е. КОНТРАрезидент.
  Да си ги беше взел и оня ден , докато сричаше в Парламента. А не да прави “шоуто” със снайперистите от УБО и БНА.
  Все повече става ясно ,че в БНА има много вожд , и малко – индианец. А също и ,че фатмашката “школа” в БНА е всеобхватна , и пред нея “не важат” никакви НАТО-вски и генералщабни АКАДЕМИИ и школи , фатмащината е на МАХ, и е всеобхватна в БНА.
  А това е още по-голям аргумент(в добавка и към другите!) да не се назначават военни на високи държавни постове веднага след преминаването им в запаса. Фатмащината е най-главният аргумент за това, дори без да броим това ,че са военни.
  Веднага камарадев трябва да се разграничи от “КОНТРАпротестиращите”, за да не подхранва и най-малката възможност да го свързват с тях , и на стоящите зад тях сводници, които им плащат за проституцията им. И да запази и малкото си останал имидж ,след парламентарното си “представление”. И да си прибира на скрито друг път въоръжените МАЙМУНИ , които се катерят по покривите! Срам!Едва ли другите президенти са били по-малко застрашени от него. Трябва да реформира и ликвидира УБО, отдавна трябваше!
  Ама от фатмащина много не може да се очаква……….

 3. Уважаеми г-н Инджев,
  Ако изпитвате известно притеснение от количеството патриоти, събрали се да подкрепят украинската (общочовешката) кауза, искам да Ви припомня, че от гръко-персийските войни насам се знае, че по-малкото количество само подчертава качеството…
  Сигурен съм, че много хора са били с вас, въпреки че не са успели да дойдат. И не вярвам на приказките, че по-голяма част от българския народ е попутински настроен, както се опитваше неколкократно да натекне на Президента иначе симпатичният водещ на “Панорама”.

 4. Вместо коментар – Михаил Ефремов го е казал по-добре отколкото аз бих могла.

 5. Даа за съжаление започвам да мисля че останалите в България хора в по голямата си част са доста про Путино про диктаторски настроени.Само в последните два дни що хвалба прочетох към Тръмп що раболепие.Изглежда наистина по добрата и мислеща прослойка отдавна напуснахме това недоразумение БГ .Искренно съчувствам на шепата останали борци.Good luck!

 6. ‘…няколко десетки европейци в България, готови да зъзнат за омразна на Кремъл кауза’ – голата истина за баланса русия – Европа в сърцата. За жалост и аз не бях с вас, а само с ‘мислено ви подкрепих’ нещата знаем че не се променят.

 7. Няма как всички ние защитавайки Правото си на граждани на РБ да застанем на барикадата на истината,именно борбата срещу агресията,окупацията на Крим. русофилите в РБ защитаващи Путин и сие,за сметка на исконните права на българи борещите са с неправдата спусната от Москва.др Радев и съветника др.ИВО Христов залагат на рашиското си мислене ,пропаганда,работещи за Кремъл в буквален и всякакъв смисъл.

 8. Дали ще има Майдан в София е подробност от пейзажа за кремльовци. Главната, основната, голямата цел си остава това да се случи в САЩ. Не е за вярване но масковските ескперти сериозно работят по Задачата на задачите. Доколко реално могат да успеят прочете размислите на Владимир Голишев.
  http://rusjev.net/2017/01/21/protivorechiya-posle-trampa-pogubyat-kreml-golyishev/#more-32228

 9. Не можах да дойда и страшно съжалявам.Много е важно да сме там.

 10. Павел
  Куче кремълско.Само русия ти подхожда.
  Майцепродавник/

 11. На всеки мъж може да му се случи да го омае някоя жена.Българската “първа дама “, трябва да е благодарна на Кори-кор, че избра за кандидат РР и така пришпори събитията в личен план и нейна полза, за да изглеждат благоприлични за кандидата.
  Но стават и грешки , като да замениш кон за кокошка , когато нагонът те завладее!
  Дано не му усетим и нагона по властта , ние населението !
  Ето и малко верни клюки !
  http://kliuki.ws/bivshata-sapruga-na-general-radev-progovori-kakvi-taini-razkri-za-noviya-prezident/

 12. Мъка, мъка е новият ни президент. Нова версия на Гоце.Съжалявам, че загубихме Росен Плевнелиев. Неговото присъствие в калната българска политика, поне за мен, беше някаква утеха и ведрост. Ще ми липсва.

 13. Савова,по какво прецени че съм кремълско куче?Аз съм се махнал от БГ за да не съм сред путиноиди и дебили!И коя част от моя коментар реши че е про руска?То от това едва ли има по голяма обида за мен!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.