Борисов попържа комунизма , но не смее да каже дума срещу съветската причина за него

По повод подновените предизборни изблици на Бойко Борисов срещу комунизма, който иначе обгрижва(ше) не само като приближен слуга на Тодор Живков, но и в качеството си дългогодишен съзаклятник с Георги Първанов и благосклонен “опонент” на БСП, мнозина припомнят отново как сме пропуснали да затворим темата за комунизма през и след 1997 г.

Казват, че сега вече да се говори за комунизма е “претоплена манджа”. Нима? Става дума за точно обратното- за една замразена, лоясала, гранясала истина, която другарите и другарките не желаят да бъде сервирана за публична консумация, за да не им приседне на тях.

Когато на 20 януари тази година ТАСС илюстрира възмущение на външния министър на Русия Лавров как се оскверняват съветски паметници в чужбина ( в онази, която в Кремъл наричат “близката”, т.е. “тяхната” чужбина) със снимка на българския партиен монумент в Борисовата градина, написах, че Москва пак се гаври с покор(е)ната България. http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Moskva-se-oplaka-Strani-ot-ES-vazhvaliavat-Hitler-i-oskverniavat-save_644952.html

Онова, което наистина пропуснахме бумерангово обаче, беше не  само и дори не толкова да развенчаем българската комунистическа митология и нейната символика, колкото далеч по – устойчивата, ръководната спрямо нея съветска демонстрация на руско влияние у нас , охранявано от огромните монументи на окупаторите, необозпокоявани на пиедестала и днес в качеството им на “освободители”.

Все пак на “светините” на БКП беше посегнато. Направиха го самите другари и другарки, когато си сменяха козината и наредиха да се махнат петолъчките, сърповете и чуковете, а срещу взривяването на мавзолея на съветския наместник Георги Димитров ( не дори преместването, каквото е искането ни за МОЧА) направо не шукнаха.

Прави ли ви впечатление, че в околностите на също достатъчно внушителния партиен паметник в Борисовата градина, представен от ТАСС като съветски монумент, срещу който е имало посегателство, няма и не е имало подобие на свирепите мерки за сигурност, предприети по искане на Москва в защита на пазителя на статуквото , какъвто е Монументът на окупационната червена армия МОЧА?

Така че , големият пропуск беше именно в това: да кажем сбогом на колиниалното ни минало, което продължава да бъде част от настощето за нас безмълвно, но всъщност крещящо постсъветско настояще.

Ако през април 1993 г., когато МОЧА беше подготвен със скеле за демонтиране в изпълнение на решението на Столичната община не се беше намесил руският посланик Авдееев и ако неговият подчинен , назначен от лобито на от проруската корпорация Мултигруп, какъвто беше Желевият съветник Любен Беров, днес България можеше да има друга съдба. Прекършена обаче беше българската воля за съпротива срещу наследството на съветския колониализъм и проблемът се превърна от кариес в гранулом.

В резултат на това тук беше изпълнена заповедта кръгом и през парадния вход на най-високия пост в държавата беше допуснат угоден на Москва президент, продукт на дългогодишното “продуктово позициониране” на московската пета колона, която го мобилизира на терена от резервната скамейка.

13418757_1272443662767516_4897929085146451661_n

16 мнения за “Борисов попържа комунизма , но не смее да каже дума срещу съветската причина за него”

 1. 3/4 от националното ръководство – Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. В Националния съвет на лявата БСП б ившите комунисти са по-малко в процентно отношение – само 50%.
  Или по-простата математика показва, че
  Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство – Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при Бай Тошо.

  Не е случайна приказката:
  “Остави го тоя, той е комунист.
  То,ясно е комунист,ама от ГЕРБ или от БСП”

 2. Борисов е лъжливото овчарче – не допускам все още да има някой в тази страна (България), който да вярва на този професионален ЛЪЖЕЦ!

 3. Дисекцията на отношението на Борисов към комунизма и съветската окупация е много принципна и напълно актуална и днес.
  Комунистите и досега не признават, че са взели властта единствено благодарение на Съветско-Българската Война и последвалата окупация и преврат, извършен от Съветския Съюз.

  Ако допуснем че комунистите имат право да крият и манипулират истината, Българските държавници не бива да са като тях.
  Точно това е причината да твърдя че всички президенти до този момент са комунисти или поне поддържащи комунистическата пропаганда.
  Смисъла на заглавието може да се приложи и към бившия президент Г-н Плевнелиев. Той отдаде почит към жертвите на комунистическия режим, но не каза кой е палачът, не каза и кой е дал властта на палачите, кой ги е инспирирал.В името на коя държава избиха толкова българи, всичко мълчи и тъпее….
  А от сегашния президент ще се очаква още по-голяма манипулация поради неговата съветизация и съпричастието му към мърсотията на Съюза и Русия днес.
  Като цяло, българското население не можа да схване посочвната дисекция.
  А като съвсем цяло, Българската държава е комунистическа и проруска.
  Ако не е такава защо са й комунистическо-окупационните Мочи и Альочи.
  А руския чекист е напълно прав, той прекрасно знае че България е била подчинена по всички критерии на Свъетския Съюз (вкл. териториално) и затова смята тези паметници за “съветски”.А те са си чисто български.
  И никой не му противоречи, защото всеки знае че фактически НРБ беше част от СССР.
  Не се забелязват никакви причини да настъпят промени и България ще си остане завинаги комунистическа държава.
  Този път няма да казвам какво я осветява….и заслепява.
  България е заспала дълбоко и безвзвратно.

 4. т.нар. антикомунист: Издиславе, България се пробужда за твое най-голямо съжаление и ВЪПРЕКИ теб и кукловодите ти. и не е била само заспала последните години.Иво Инджев припомня че по времето на Филип Димитров се взе решение на СОС и подготвени дейности по изпълнението, но именно структурите на ДС го спряха. Иван Костов не бутна МОЧА, но премахна гробницата на Гошо Тарабата (RESPECT EVERYONE ELSE) за скорошното определение цитирам “Плъхът,който изгриза България”.

  “Бъивали хужие времена, но более подлие не бъивали” Некрасов
  Времена на МЕНТЕ-десни, МЕНТЕ-антикомунисти, МЕНТЕ-прокуратура, даже и социалистите ни, и те менте – обикновени русофилистици

 5. Българите не могат да се мобилизират да гласуват срещу “бившите” и настоящи комунисти, вие очаквате съветски паментници да събарят. Забравете, овцете не си дават “робството” и си искат “освободителите”. Руският коптор ги привлича повече от европейската подредба и чистота. Единствената причина България да влезе в НАТО и ЕС е, че комунистите със съгласието на Кремъл го позволиха. На Москва и трябваше Троянски кон, а на нашите комуняги им трябваха мангизи за крадене. Като свърши далаверата ще поемат краткия път обратно към Белокаменната.

 6. А, забравих да задам един изключително елементарния въпрос с повишена трудност. Политбюро на два пъти гласува България напълно да си отпише суверенитета и да стане съветска република. Руснаците отказват, за да не стане международен скандал и да не изкукуригат румънците от ужас какво ги чака тях. Ако обаче руснаците се бяха съгласили и България беше станала съветска република, щеше ли като Украйна и балтийските републики да си тръгне след разпадането на СССР или щеше да остане като част от Руската федерация? Отговорете си на този въпрос и ще ви стане ясно всичко останало.

 7. Баце е готов в огъня да влези но БИЛЕТА не си дава,верен е на партията,на комунистическият Идеал, на Столетницата, само без Курнелия, с не може да влези в уговорка,работи го тя на чуства ,а той е ,,джентаалмен,,не е възпитан да бъде груп с Жените-Кавалер е той.

 8. @ SIМEON
  Какво не е вярно от това, което казва АНТИКОМУНИСТ, А И QUEST? За огромно мое съжаление положението е такова и става все по-шибано! Нормално мислещите хора в БГ са около 5-6%, толкова колкото гласуваха за Трайчо Трайков, и то след 27 години на относителна свобода на словото. Това население си мре за робството и го защитава със зъби и нокти!

 9. @ДИМИТЪР: Кое не е вярно в моята публикация?Отговорете ми кое не е вярно в моята публикация и автоматично си давате отговор на въпроса към менл
  Отговорете ми кое не е вярно във фактите посочени от Иво Инджев и автоматично си давате отговор на въпроса към мен

 10. P.S. @ДИМИТЪР: На Издислав вече отговорих, че всичките му алабализми могат да имат стойност и покритие,ако ПОНЕ ВЕДНЪЖ е присъствал на протести пред МОЧА след многократни покани.
  И един въпрос от мен: Говорейки че народа бил заспал, Вие и QUEST част от този народ ли сте или само “над тези неща”? Вие и QUEST искате ли това робство или само народа го иска?

 11. Констатации са ясни. Положението е ясно. Окупацията ни от русия става все по обхватна. Едно време след ” освобождението” се използваха народен съд , лагери, разстрели. За да останат верните на москва. В днешно време се използват медиите, всички властови структури . За да останат верните на москва. Та не съм съгласен че психиката на населението ни е виновна. Мисля че хората ги е страх от всякаква репресия. А от друга страна една лъжа повторена 100 пъти….. Трябва да бием камбаната сред световнита общност че сме жертва на ХИБРИДНА ВОЙНА. Както признава автора Иво Инджев , россия се е намесила в демонтирането на МОЧА. А не се ли меси навсякъде. Фактите са достатъчни. И да си припомним Берлинския конгрес на който западните държави са задължили русия да си изтегли войските, които според Санстефанския предварителен договор се е уреждала безсрочната окупация на България (по проф. Пламен Цветков)

 12. Тук ще се съглася! Много низши духове, за които материалното е на първо място (каквато е и идеологията на комунизма) си търсят Голям Батко да им осигури това, което те не могат, тъй като само извисения дух може да живее щастливо с честен труд и талант (когато не му се пречи). Опитвам се да говоря тези неща, защото така стават ясни много събития, които иначе са трудни за разбиране. Тези низши духове избират поклонение и служба на друг, който ще им даде материалните облаги но всяко нещо си има цена и това е душата им!! Затова и Другаря Бойко “попържа комунизма , но не смее да каже дума срещу” Големия Батюшка! Елементарно е! Той не е свободен, не иска да е свободен и е достатъчно низш дух, за да не осъзнава последиците от робството си!

 13. @ SIMEON
  Отговарям ви със закъснение, тъй като тока ни беше спрян за 5 часа.
  Ние тук сме общо взето съмишленици и пак не сме единни, а вие ме питате за народа. И що за въпрос задавате на мен и на QUEST, дали искаме това робство?! Разбира се, че не го искам, но как да ви убедя като не ви познавам, а и вие мен? Бъдете жив и здрав!

 14. @ДИМИТЪР: Радвам се че сме съмишленици и докато се запознаем да убедим първо всички тези които познаваме особено на живо. Тази година и особено след 3 месеца е наистина преломна/вододелна/решаваща – нататък Вие продължете. Аз мисля че около 60% от хората не толкова си искат робството,а по пътя на най-малкото съпротивление просто са “се пуснали по течението”, а “за тези които предпочитат да се носят по течението Господ е измислил водопадите”
  Жив и здрав

 15. “психика на населението”.
  Може ли едно население да живее близо 70 глдини сред смволи на агресия и терор и да има психика(душа)….
  Както каза някой, извън 5-6% нормачни хора, останалите нямат грам морал.
  Цяла държава и цял народ се събужда и заспива под прожекторите на измамата, и това били държава и народ.

 16. P.S.@ДИМИТЪР: Най-малкото за де ни определят бъдещето от Факултето,Столипиново, Максуда, Лозенeц&Чумлека и т.н.

 17. По повод зачекнатия от г-н В.Станев въпрос за Сан Стефанския договор.

  На 3.Март с договора от Сан Стефано се създава РУСКИ ПРОТЕКТОРАТ (защита) върху териториите на Балканския полуостров, населени с българи. Според Международното държавно право това е територия, принадлежаща към територията на покровителстващата държава (НЕ ПОДМИНАВАЙТЕ ТОВА С ЛЕКА РЪКА). С това империята получава излаз на Бяло море. Великите сили не могат да се съгласят с това и се свиква Берлинския конгрес. ТОГАВА се създава Княжество България. империята трябва да се откаже от останалото, освен от ОКУПАЦИЯТА на Княжеството. За компенсация на загубите , ТО трябва ДА Й ПЛАЩА В ЗЛАТО! (с други думи – ИМА КНЯЖЕСТВО = НЯМА РУСКА ТЕРИТОРИЯ – и обратно!!!)
  Следва Съединението с всичките му проблеми и провъзгласяването на Царство България.
  Така сглобената картина слага на местата им много от витаещите в пространството понятия, които обикновеният читател не е в състояние да преглътне (освобождение? окупация? плащане за освобождение? и т.н). Затова да не се чудим, че опростената версия, предложена му след 1944, му се струва най-правдоподобна, понеже е най-лесна.

  Остава въпросът ?кога е създадена отново България?

 18. Едно време, по съвсем друг повод, Мичмана изрече фразата, че Господ е българин. Добре е, че е така и нямаме обща граница с двойните ни “освободители”. Иначе щяхме да се радваме на гости от типа на “зелените човечета”, или вежливите млади окупатори от полуостров Крим. И да пази Господ-малкото лъжливо, крадливо и отмъстително човече да ни стане генерал-губернатор. Умирачка отвсякъде.

 19. Боре, абе не ми се иска да оспорвам никого, защото с изключение на “двойника”, всички останали са антикомунисти, сиреч нормални хора, но защо допускаш че в България няма вече кой да вярва на един лъже , в случая Бойко Борисов.
  Та нима комунистите не излъгаха, че Г-н Румен Радев е “независим”, а той се оказа че е засисим от Русия и комунистическата пропаганда.
  Даже аз мисля, че умните хора намаляват, независимо дали ни управляват комунисти от БСП или комунисти от ГЕРБ.
  В България лъжата е основна “ценност”, държавата се управлява от професионални и двойно дестилирани лъжци, начело с комунистите.Смятам че е раничко да се приписват такива добродетели на българското население…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.