БСП и ГЕРБ почти се сбили в парламента- почти им повярвах

( Представители на) БСП и ГЕРБ почти се били сбили в парламента по темата за енергетика, информират ни медийни кибици. Почти им повярвах.

Тази почти новина си заслужава почти коментара.

Този път БСП вдигна топката на ГЕРБ с обвинението, че имало скрит режим на тока. Изглежда, че връщат услугата на ГЕРБ, която почти спечели президентските избори с номинирането на почти подходящата за победител Цецка Цачева. Не е нужно човек да е министър на енергетиката и да се казва Делян Добрев, за да знае, че ( поне) в национален мащаб режим на тока няма. Просто щяхме да знаем. Това не е като далаверите с кражбите на едро, които остават почти невидими с просто око от нас, простите избиратели.

А и електричеството, както знаят от ГЕРБ, е политически взривоопасно, за да заиграват с него. Дори и малко късо съединение с големите сметки за ток беше в състояние да накара гневни граждани започват да ги палят. След което наистина се активираха едни другари с организационен опит на терена на конспирациите и създадоха повод на Борисов да абдикира от власта, за да се подготви за ново разпределение на властовия кокал.

Когато БСП и ГЕРБ почти се бият за каквото и да било, обаче, винаги възниква въпросът за тяхната почти бременност с власт. Какво се напъват да родят предизборно е ясно, но трябва да бъдат питани все пак защо се сещат да имитират истински сблъсък почти на прага на изборите, а през останалото време почти не ги чуваме да се карат. Живеят си като задружното семейно, което спокойно дели опозиционно-управленските порции.

И едните, и другите са гузни пред избирателите си и се опитват да се докажат пред тях, но им е трудно да изиграят едно истинско скарване. Много им личи фалшивата постановка.

Освен обичайната причина да ни разиграват театъра на противопоставянето, който цели да мобилизира съответните избиратели, зад завесата на представлението този път прозира тънкият интерес в следващия парламент двете партии да се окажат на прага на отдавна лелеяна мечта да си направят коалиция и да се отърват от необходимостта да се съобразяват с някакви си малки политически субекти. Само че преди това на ГЕРБ и БСП им трябва максимален резултат на изборите, за да могат да се позиционират по-добре при пазаренето в рамките на евентуалната коалиция на “лапкането” ( изразът е на Борисов от един записан по време на първия му мандат телефонен разговор по адрес на едни прокурори).

Остава да видим сега след като БСП почти върна услугата на ГЕРБ с глупавата атака по темата за несъществуващия режим на тока, как Бойко Борисов ще се реваншира. Нали сам казва за себе си, че е (почти) най-толерантният, (почти) най-подготвеният да управлява и (почти) най-големият демократ!

7 мнения за “БСП и ГЕРБ почти се сбили в парламента- почти им повярвах”

 1. Моля да бъда извинен, че не е по темата, но не мога да устоя на изкушението! Мекотелото огнян герджиков отново изпълзя на сцената, провлачвайки лигавата си “надпартийна” слуз. Поредният “професор”-кандидат за приза НАГЛОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ! И каква сладникава идилия каква снежно-бяла невинност, каква свенлива неочакваност – той, милият, хабер си нямал. Грабнали го буквално от ръцете на герганчето паси /той навремето и царот така го отвлече от любимите му нАучни занимания и взе та го направи политик/… Льотчикът хич не го питал, направил му предложение, на което милият не можел да откаже и въпреки огромното си нежелание и отвращение почти, пак се захванал с тази неприятна, изтощителна и неблагодарна задача – да служи на ползу рода /позитанскаго/.
  Тази година, въпреки тежката /какво ти тежка, направо бедствена/ зима, охлювите не дочакаха пролетта и изпълзяха на паша.

 2. Простете, добавям още нещо към поста си от вчера за арсенала на епичната битка. Той основно включва: дървени мечове, картонени саби, гумени шпаги, пластмасови копия и боздугани от стиропор. Това са хладните оръжия. Огнестрелните всяват още по-голям ужас- пистолети-тапанлии, водни автомати, картечници с бонбонки и миномети с конфети.
  Битката се ожесточава, в нея се използват и неконвенционални оръжия!: фунийки, изстрелвани от тръбички, снежни топки и забраненият от хуманитарното международно право кръвопролитен пейнтбол!

 3. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1639208

  “Сред страните, които са след България са Беларус, Албания, Босна и Херцеговина, Македония – с 37 точки на 90-та позиция, Косово – с 34 точки на 95-та позиция. В по-ниски позиции са Молдова, Украйна, Русия, Казахстан.”
  РУСИЯ Е ПО-КОРУМПИРАНА ОТ КОСОВО!
  Ето това е новина, но на нашите (почти) свободни, (почти) независими и (почти) еднакви медии (почти) не им прави впечатление!

 4. “МИД РФ как будто проглотил язык. Исключительно смелый, бравый, и до ужаса самоуверенный, когда речь идет о Грузии и Эстонии, Лавров хранит на удивление глубокое молчание.
  Единственный, кто выступил по этому поводу, был пресс-секретарь президента Дмитрий Песков, который заявил, что военные приготовления Китая не содержат никакой угрозы России. Ну конечно, кто бы сомневался. Что более опасно для 145-миллионной страны – ракеты, которые ставит у ее границы 1, 5 миллиардная сверхдержава, или несчастный учебный центр в 3, 7-миллионной стране?

  Вы прямо такие вопросы задаете, аж неудобно отвечать… Ну конечно учебный центр намного опаснее… Кто бы сомневался…

  Ну хорошо, правительство хранит молчание. В кои веки, в России вспомнили слово «дипломатия».

  Но куда пропали целые табуны экспертов, обозревателей, все это стадо маньяков, подсчитывающих подлетное время ракет от Риги до Москвы? Где все эти охранители, строители Пятой империи, все эти дугины, кургиняны, мамонтовы, все эти психически больные люди, куда она все подевались? Где их искреннее возмущение, где угрозы наказать неразумных китайцев?

  Где Рогозин, златоуст русского империализма, который во время выступления в Госдуме с издевкой подсчитывал количество грузинских танков?

  Все они молчат в тряпочку. Потому что приказа поливать грязью не было. А без приказа – бабло не заплатят. Даже могут лишить финансирования.
  А приказа не было, потому, что – Китай. Не Грузия с Эстонией. И не Европа, которая просто пытается игнорировать бред больных россиян просто потому, что европейцам ничто не угрожает. Не Запад, который действует по правилам, и до сих пор думает, что диалог – это лучшее средство борьбы против хамства.

  Потому что Китай – не Запад. На него рычать не получится. В ответ по морде врежет так, что по инерции до Москвы дойдет.”

  Горният цитат е от този линк:
  https://inforesist.org/rossiyane-zamolchali-v-tryapochku/

  П.П. Куда са путлерските “искандерьi”, куда е маршал-генераллисимус шойгУ, куда е самият кагебистки бандит – туПлер?
  Нещо се си глътнали граматиката, когато Китай разполага НАПАДАТЕЛНИ стратегически ядрени ракети на границата на кагебисткият бандитустн?
  Куда са путлерските шлюхи от НРБ, които протестират срещу ОТБРАНИТЕЛНАТА ПРО ,която САЩ искат да разположат в Европа.
  И след като путлер не иска отбранителната ПРО в Европа, а няма нищо против Китай да разполага НАПАДАТЕЛНИ ядрени оръжия награницата му, то тогава трябва и НАТО да разположи НАПАДАТЕЛНИ стратегически ядрени оръжия в Източна Европа. Явно повече ще му “харесат”?!?!?

 5. Много им личи фалшивата постановка!

 6. Китайците вземат мерки срещу евентуален разпад на Русия, който е вече в ход.Самия факт, че всичките им надежди са в Тръмп, отчаяно показва неспособността на Путин да удържа държавата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.