Герджиков обеща приемственост ( на модела КОЙ след модела РАДЕВ и модела ЦАР)

Бившият монархически фаворит за шеф на Народното събрание Огнян Герджиков, който сега е предпочетен от издигнатия от БСП президент Румен да реанимира монархо-социализма чрез завръщане на съответните кадри в служебното правителство, обеща днес в първото си публично изявление в новото си качество да осъществи приемственост. В такива случаи се добавя обикновено “каквото и да значи това”.

Наистина, какво значи това?

Убеден съм, че Герджиков, за когото веднага изригнаха комплименти от устата представителни за приемствеността на модела КОЙ публични говорители, е искрен. Както искрено се надпреварват да го хвалят фактори, като Стоян Денчев, шефът на люпилнята на кадри за модела КОЙ, какъвто е библиотекарския институт. Или като отявлени пропагандатори на модела ПУТИН, като политологът Иво Христов по БНТ днес. Същият нарече “клевети” твърденията, че президентът Радев ще вкара във властта ( поне “приближени”) до БСП кадри. Часове по-късно дойде новината, че за вицепремиер ( и партийна патерица) на Герджиков е определена бившата депутатка от БСП и дългогодишен секретар на БСП по международните въпроси Деница Златева. http://frognews.bg/news_127545/A-na-bas-che-finansoviiat-Kiril-Ananiev-e-chovek-na-Peevski/

С нотки на фалшиво ( понеже знаят истината) прискърбие червените политолози коментираха тази сутрин по телевизиите, че привържениците на БСП щели да бъдат “малко неприятно изненадани” от липсата на социалистически назначения в служебния кабинет, но пък било ясно ( уви?), че се потвърждавала проевропейската и проатлантическата заявка за политика, каквато многократно направил Румен Радев. И как? Ами чрез заявеното намерение министър на отбраната да стане бивше военно аташе във Вашингтон. Неговото основно качество за пред публиката, поне засега, обаче, е пълната му неизвестност. С което се повтарят и неизвестностите около модела РАДЕВ.

Всъщност на министъра на отбраната началник ще е тъкмо далеч по-опитната от совалките до Бюксел и от рабатата си в парламента кадрова звезда на БСП Деница Златева. Нейното монтиране  напълно повтаря модела РАДЕВ: на един титуляр извън средите на БСП му се слага или една Илияна Йотова или подобната й Деница Златева сега на Герджиков. Или както Маргарита Попова на Росен Плевнелиев.

Сред най-често употребяваните похвали за Огнян Герджиков, които се леят от телевизионноете екрани вече, е констатацията, че той бил много “обран” ( да не се бърка с Орбан). Факт. Върти се като обран на политическия бостан и няма нищо против в края на краищата пак да услужи със себе си на статуквото на модела КОЙ, а вече и на модела РАДЕВ, след като беше ключова фигура в модела ЦАР. Добрата новина е, че ще ни оправя не 800, а някъде около 80 дни.

Колкото до емблемата на модела КОЙ в новия служебен кабинет, неговият несъмнен фаворит е също така “обраният” финансист Кирил Ананиев. Само той да беше, щеше да е достатъчно да кажем, че това наистина е кабинет на приемствеността, който си има премиер от лобито на доказаните експерти в политическата борба срещу съдебната реформа. http://frognews.bg/news_127545/A-na-bas-che-finansoviiat-Kiril-Ananiev-e-chovek-na-Peevski/

И една аналогия с близо 25 годишна давност като за финален размисъл с неминуемо продължение.

Заявката на Герджиков за приемственост буквално цитира протежето на Мултигруп ( тогавашния вариант на днешния модел КОЙ ) Любен Беров. И той беше лансиран като експерт, много обран съветник на президента Желев, който през 1992 г. стана премиер на България с обещанието, че продължава управлението на СДС с неговата програма ( макар и с мандата на ДПС и мнозинството на БСП в парламента, постигнато след комплота срещу правителството на Филип Димитров, предизвикал разпада в сините парламентарни редици тогава).

НА СНИМКАТА: Приемствеността между Мултигруп ( с шеф Илия Павлов) и модела КОЙ на успелия млад бизнесмен Пеевски

Резултат с изображение за Любен Беров Мултигруп снимка

21 мнения за “Герджиков обеща приемственост ( на модела КОЙ след модела РАДЕВ и модела ЦАР)”

 1. Преди да се хване със сериозната проза обаче Герджиков експериментира и в мерената реч. Забавни и доста изненадващи са детските стихове на Герджиков от книжката “История с Мечо, с патоци и с Лиса – История, дето съвсем ще ви слиса”. От нея е и масово споделяното в социалните мрежи след указа за назначаването му за служебен премиер стихотворение “Запек”.

  Ето го:

  Слушай, палавнико мой,
  хайде с кротко, не със бой.
  Твойто крехко детско тяло
  много е храна събрало,
  в която, за беля,
  има вредни вещества.

  Без да мислиш, без да чакаш
  трябва ти да ги изакаш.
  Да, ама за зла беда,
  не го правиш досега.

  Затова си има лек.
  Той помага в студ и пек.
  Този лек е дуфалак
  И е кат товарен влак.

  Влиза вътре във корема,
  всичко вредно пътьом взема,
  във вагони го товари,
  без да подминава гари.

  И поема към дупето –
  орган важен на детето.
  Всичко ясно е, нали?
  Хайде, моля, го глътни!

  Но детето, на което
  в крайна сметка е дупето,
  дуфалака го не иска.
  Ако го насилиш – писка.

  – И да викаш, и да крякаш,
  трябва ти да се изакаш!
  Почваш пак да обясняваш.
  Всичко мило, драго даваш
  дуфалака да го глътне.
  Инак баба ще се гътне.

  Всички сме се наредили,
  поглед в дуфалака впили.
  Но детето не, та не,
  дуфалака го не ще.

  Трябва тука нов подход.
  Дядо вече е на ход.
  Взема дядо важна поза.
  Почва в рими, не във проза:

  – Днес мъжете сме на мода.
  с теб сме от една порода.
  Ако искаш да си мъж,
  ще го глътнеш изведнъж.

  В миг събуди се във него
  пустото му мъжко его.
  И с решителен замах,
  докат мама каже “ах”,
  дуфалака той налапа,
  дето е със вкус на тапа.

  Ето, чуйте, влака трака.
  Значи действа дуфалака.
  Мама, тати, баба, кака,
  всеки гледа как ще ака.

  Възкачен на своя трон,
  във устата с биберон,
  вперил във тавана взор,
  вижда Алекс страшен зор.

  Но геройски той се справя.
  Дълго чаканата гадост
  предизвиква бурна радост.

 2. Тия са ясни, но очевидно истинските десни не се стряскат/ме – разделение до дупка…
  Може и да не сме от простите, които се разбират с Простия, но упорито действаме в тяхна полза – защо, Господи …

 3. @Добрева
  Дано под “истински десни” нямате предвид вечните Кунева,дясната ръка на ген.Гоцев Даниел Вълчев,цариста Борислав Великов или напористия Лукарски,Антони Тренчев/кръстник му е Андрей Луканов и сега кара чисто нов Мерцедес за 320 хил.лева/или сладникавия Зеленогорски и т.н.
  Мен нищо не ме свързва с подобни “десни”.Съжалявам…..

 4. С най-голямо прискърбие патрЕтът-македонист, “воеводата” Каракачанов днес първи се оплака на репортерките, че с този служебен кабинет (уви!) нямало да има промени в проевропейския и проатлантически курс на България!
  А как му се искаше, как се надяваше, че още в първата си реч след клетвата в Парламента РР ще обяви жадувания “нов” курс за излизане от омразните НАТО и ЕС! Щото там руските “патрЕоти” не ги искат, както не приеха преди време и кандидатурата на АТАКА, но Перхидроленото джудже им отмъсти като замеряше с тапи от шампанско брюкселските келнери по ресторантите. 🙂

  Точно затова, разочаровани и възмутени, руските “патрЕоти” напуснаха залата преди края на президентската реч, защото, както сподели и Валери Симеонов с парламентарните клюкарки в кулоарите, “нищо не казал Радев за санкциите”. Ама как да си го каже РР съкровеното желание за отмяна на санкциите, като там беше целият дипломатически корпус и щяха да го “зачеркнат” още от първия ден?!

 5. Приемственост??? А много заблудени души гласуваха за Радев уж против статуквото. Подсъзнателно всички си признават очевидното: “Пременил се Илия, погледнал се-пак в тия”

 6. Нека да чуем разсъжденията на руския историк и режисьор Евгений Понасенков относно някои особености на руския отрицателен подбор и “благотворното” му влияние върху руския генофонд!
  ===============================

  https://youtu.be/Okv2dbqpj-s

 7. Който е гласувал за Льотчиков с идеята да променя статуквото,сериозно се е объркАл. Статуквото си е статукво от 2001г. насам, не се е разклатило ни на йота- нито от недесевето, нито от Новото време, нито от Янето, христо му ковачки, бай ти бареков, хеле пък от гражданята за нам’кво си развитие. Всички до един си бяха олигархо-комунисти, като такива възникнаха и като такива отшумяха. Олигархо-десарската доминация тегне върху нас още от зората на демокрацията. За Герджиков е излишно да ви разправям, но да не пропускаме, че политическата кариера на Илко Семерджиев тръгна от правителството на Беров, alias Мултигруп. Останалите служебни министри са от същия котилник; сега очаквайте най-спешна реабилитация на Куневица, Дани Бой Вълчев, Монката Паси, жената му и балдъзата Грънчарови / деца на асеновградски Партиен велможа/, Шулевата снаха и така нататък до стрина Петковия зълвин девер. Жалко е само, че се пренесе в отвъдното господин ГинЬО. Под егидата на ген.Любен Гоцев тоя последния довлече величеството от Мадрид; сега КОЙ ли ще се грижи за свитата му.

 8. Още една приемственост: Писмо с дата 31.12.2030 г.
  “Мили бабо и дядо, Мили родители: Защо не ни построихте държава като Швеция или Германия? Строихте 45 години комунизъм като НРБ и с 2 изключения (1992а и 1997а) – 27 години посткомунизъм. Защо пролетта на 2017а или ви домързя да гласувате, или пък настъпихте мотиката с русофилистичните комунисти от ГЕРБ,БСП,ДПС или ПатрЕотете. И това в 21и век БЕЗ телени мрежи, БЕЗ концлагери за инакомислещи,а век на ИНТЕРНЕТ, информация,България член на ЕС, примери от Румъния КАКВО и КАК?”
  Защо толкова ни мразихте бабо и дядо,и вие мили родители – нас вашите деца, племеници и внуци?
  @ДОБРЕВА: Ако в една кошница сложиш една гнила и една здрава ябълка гнилата няма да стaне здрава, но здравата ще изгние

 9. Още от първото действие на “АНТИсистематическият” пРЕЗИДЕНТ се видя , че не само не е антисистемен, което не е чак толкова лошо, а си е директен представител на статуквото , но не и на “системата”.
  И тъй като “статуквото” в НРБ традиционно е “антисистемно” , особено след 2001г. и етно-монархо-социализъма , а вече и национал-социализъма, то наистина камарадев НЕ е “системен”.
  Не е системен, както не са “системни” всички “антисистемни” след сакскобурготски. За сметка на това ВСИЧКИ са СТАТУКВОВИ, на “антисистемното” СТАТУКВО на етно-монархо-(национал)социализъма.
  Само в НРБ “антисистемността” е статуквова. И няколкото министри(след 2001г.) ,които се опитваха да са системни(и против статуквото) – СТАТУКВОТО ги изхвърли извън “системата си”.

 10. Все си мисля, че ако не беше толкова звучно и славно името България, че Източна Румелия отдавна я няма, ако благодарим Богу, че все пак Болгарско-Задунайская АССР не се случи, от 25 години можем спокойно да си прекръстим страната на Консенсия /Сonsensusland/. Това най-точно ще отразява нейната политическа същност и система.
  Консенсусът е най-цененото нещо между Дунава и Родопа, и между Ком и Емине.
  Малка хронология.
  1989-90. Консенсусно Кръглата маса реши, че БКП/БСП е легитимен и водещ фактор в “реформите”, а на “синята опозиция” се отреди ролята на статист на сцената в големия грабеж на червената номенклатурна шайка
  1990 -1991 Консенсусно се приеха резултатите от явно манипулираните и фалшифицирани избори, консенсусно беше избран консенсусен президент, консенсусно се констатира лукановата катастрофа и се пръкна консенсусно правителство, консенсусно беше скалъпена консенсусна Конституция..
  1991 окт.-1992 окт. Малко поразклащане на консенсуса с правителството на филип Димитров
  1992-1994 ЗЛАТНО ВРЕМЕ НА КОНСЕНСУСА при правителството на консенсусния експерт Любен Беров (виж повече в горния коментар на ИВО)
  1994-1997- След поредната комунистическа катастрофа- триумфална победа на ОДС с Президент и парламентарно мнозинство. Първото заседание на Парламента вместо с думи като през 1925 г. “Обявява се за престъпна организация…”, започва с.. Декларация за националното съгласие, дето на чужд език му казват “консенсус”.
  1997-2001 Отново поразклатен консенсус, но пък през
  2001-2005- Какъв по-голям консенсус от Обединението на всинца ни под Августейшата Особа на Негово Величество…

  Няма да продължавам до днешния консенсус. Само дето в Чехия, Полша, Прибалтика, че и Румъния от последните години не консенствуваха, ами реформираха, лустрираха, декомунизираха, десъветизираха, инвестираха и приватизираха така,че всички граждани да имат дивиденти.
  Нищо пък. Ние имаме консенсус.

 11. Аз ще го продължа постинга на Стамбо:
  Август 2005 -2009 Консенсусна Коалиция м/у комунистите от НДСВ,ДПС,БСП = “Тираните бесни върлуват веч” Иван Вазов
  2009 – 2012 Консенсусно ГЕРБ идва с обещания че ще вкара БСП и ДПС в затвора и че НЯМА ДА ДОПУСНЕ КРАЖБИ и ГРАБЕЖИ. Консенсусни “калинки”, некадърност уволнение на единствения кадърен министър защото си позволил да развали консенсусното каре белот: Тиквата,ЛУКОЙЛ, ДПС и Цацаров
  2012-2013 Консенсусна БСП+ДПС коалиция
  2014-2016 Консенсусна коалиция ГЕРБ+БСП+ДПС; “Събрахме се”. 20 МИЛИАРДА дълг+Някъде в дъното на всички класации за инвестиционен климат, бизнес среда, жизнен стандaрт, доходи, пенсии,свобода и независимост на журналистиката. Съдебна Власт и Прокуратура – въобще ни няма в тази kласация

 12. Снимката най-долу е показателна– две охранени мутри от свинекомплекса на КПСС-БКП.

 13. Като ги гледам тези двамата хубавци се чудя дали не е възможно да са баща и син. И ако да – какво следва от това?

 14. P.S.Забравих да спомена РъБъ като смокинов лист на последната коалиция на комунистите от ГЕРБ,БСП и ДПС. Само Радан Кънев и Христо Иванов се махнаха от тази консенсусна шайка за грабене на България и хората.

 15. Може би се налага тъжната констатаци, че многоуважаваните участници в този форум, сме просто малцинство. Докато мнозинството си иска ботуша на милиционера.

  За съжаление “народът” иска само да взема, а не да се труди за да успее. Чака някой да даде слънчеви обещания като южен поток и да псува що пречим на “братушките” да ни оправят.

  Единственото, което ми дава надежда е че трябва да сме тук и да говорим истината. “Капка по капка, вир става”

 16. Към СТАМБО:
  Ами то като погледнеш, и на фасадата на Народното ни събрание така пише:
  “Съединението /сиреч консенсуса/ прави силата.”
  Споминалият се Ал Лильов му викаше “съглясие”. Все тая…
  Тъжното е, че плебсът е убеден в правотата на девиза и искрено мечтае за кротки, консенсусни политици, които да не се карат, да се държат дружно за ръце и в пълно разбирателство да го поведат пряко личните си и партийни интереси към пълния му рахат и благоденствие…
  И комунягите неуморно го убеждават в искренните си усилия да постигнат такъв консенсусен парламент. И самият цар – и той също тоже. Само, че от преизподнята на тъмното ни фашистко минало и от омразното НАТО на американците се промъкват тъмносини талибани, козяци, соросоиди същи и се държат скандално, рушат консенсуса,тикат ни мръсната си демокрация, тласкат ни към отвратителната гейропа /дето не ще консенсус, а посяга към парцуцата ни и към шкембе-чорбата/, опитват се да ни отнемат любовта към тройните ни освободители и всячески пречат на добрите /консенсусни/ политици и на бат Бойко да се гушнат и да ни осигурят дружно най-после сполуката!

 17. Като гледам смущаващата прилика на двамцата от горната снимка, стигам до извода, че за всичко е виновен алкохолът. Защото, каквито и да му бяха кусурите на Илийчо, не мога да си представя, че трезвен би могъл да скочи на онова чудовище “маминка”. Ще трябва да е било след запой…След убийствено тежък запой!

 18. Има надежда-“Нова Република”. Това са хората пред които изпитвам респект и уважение. Надявам се че ще се увеличат в следващите дни. Думите за тях са излишни защото ние които следим от алтернативни източници информацията, знаем кои работят за България. И при тях има единство между думи и дела.
  А между другото доклада на ЕК трябва да го коментираме тук иначе русофилите (изпълнителната власт замазват яко. Новото е МЕДИИТЕ ( тия които лапат най-много от НАШИТЕ ПАРИ) и тяхната роля да вървим назад, а да ее представя че вървим напред.

 19. 100% съгласен Станев.
  Нова Република е платформа от личности доказали с ДЕЙСТВИЯ+ДУМИ. Подкрепим ли ги – правим го за нас,децата си и техните деца.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.