Ретропоказателите на реваншизма

Признавам си невежеството. Не знам кой е “референта”, който се е подписал под един заклеймяващ в най-типичните за болшевизма ретропропагандни клишета текст, публикуван в “агенция” ПИК – този път СРЕЩУ Стефан Цанев, след като на същото място се появи преди това негова ( май непоискана ) защита от страна на Недялко Йорданов, баща на собственика на сайта ПИК.

Йорданов-баща доста сълзливо защити по БТВ Стефан Цанев не заради отказа му от наградата “Златен век”, мотивиран от връчването  й преди това на Димитър Иванов-Гестапото, а поради усещането за солидарност пред едно отречено и от двамата минало, послужило за повод Цанев да бъде нападан днес.

Нямам претенцията да съм рефер и опонент на “референта” . Стефан Цанев е този, който би могъл да опонира, ако пожелае. Нито съм упълномощен, нито се чувствам в позиция да бъда съдник. Но като наблюдателен наблюдател забелязах (малко случайно) , с какво Стефан Цанев ядоса пожелалия да му съчуства тандем Недялков и син. Поради което сега му пускат за отмъщение отровен реваншизъм в неоповестена като такава рубрика “право на отговор”. Но не с подписа на лично засегнатите, а от името на някой си “референт”.

В предаване на БТВ се опитаха да услужат на госта Стефан Цанев с изненадващ видеозапис как поетът Недялко Йорданов го подкрепя с прочувствено слово ( и с архивен запис от времето на общото им минало по времето на НРБ) срещу оплюванията във връзка с отказа му от наградата.

Уж трябваше да е изненада за Стефан Цанев, но той изненада ( подмазвачите) с реплика, че Недялко Йорданов не е бил в миналото като него, що се отнася до родословието и отношенията му с комунизма…http://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/v-glavnata-rolia/stefan-canev-nagradata-vinagi-trjabva-da-se-posreshta-mnogo-vnimatelno-zashtoto-tja-e-vid-obvarzanost.html

Настъпи неловко мълчание в онова предаване на БТВ. Но ето, че то е запълнено от   “референт” в семейната “агенция”.  http://retro.bg/lichna-drama/pismo-do-stefan-tsanevstrong-sbrka-naborestrong_12125.html

1 мнение за “Ретропоказателите на реваншизма”

  1. Информация от “чичко Гугъл”, която може би ще даде причината:
    http://balkanec.bg/chestit-rozhden-den-na-hristo-hristov-referenta-9094.html
    (Грешката в името е от сайта на Правец)
    “Днес рожден ден празнува видният общественик от Правец Христо Васлиев Христов, познат като Референта. 50 години е работил в системата на горите и МВР. Награждаван с редица правителствени и други награди, най-високата от които е „Заслужил лесовъд”. Автор на редица публикации в регионалния и националния печат. Един от най-известните и обичани граждани на Правец. Личен приятел на бившия държавен глава Тодор Живков, за когото е написал книга.
    Христо Христов е роден на 11-ти септември 1936 г. в Правец. Женен, с две деца.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.