Едно в три, вместо обратното

На конгрес ( едва) днес! Това успяха да постигнат след два неуспешни опита за обединение партиите от Реформаторския блок. Твърде късно. Или вярват, че никога не е късно ( за резил- не им го пожелавам).

(Ре)капитулацията е: “Да,България” не иска общо явяване на изборите с “Нова република”, която е разочарована от това. А пък Реформаторите- или онова, което остана от тях след опустошителното им пребиваване във властовата сянка на Борисов, се скупчват на конгрес.

Да, България има нужда от реформатори за една Нова република. Можеше да е три в едно, но…

Парадоксът е, че не лявото им пречи, нали така. То би трябвало да ги обединява като мотивиращ за общи действие противник на дясното, либералното, консервативното- както искате го наречете, но да е с обратен знак на лявото.

Различията им минават през отношението към ГЕРБ в битката за (почти) едни и същи избиратели. Е, кой е тогава противникът, който пречи на обединението?

Би трябвало обединяващата пречка да е идиотизмът, произтичащ от миналото несвършено, свързано с Партията, осигуряваща нерез за всяка (свине)майка.

Оруел  е преписал от нашата действителност сюжета на “Фермата” , в която нерезите управляват. По-лошото е, че не можем да загърбим този сюжет и живеем в едно реформирано, но не напълно ТКЗС, вместо да кажем ДА на една Нова република. Получава ни се нещо като Нова република България, нещо като НРБ.

 

Нерез

48 мнения за “Едно в три, вместо обратното”

 1. Толкова ли е трудно да се проумее …
  Да вдигне глава т.н. десен човек ( а по-точно всички, омерзени от 27-годишната отвратителна подмяна)- написано е, покрай “жълтите павета” – не е чак толкова нависоко – на стария конак :
  “Съединението прави силата” …

 2. Аз имам въпрос към ах, чистите&неопетнени ДА България: При тази “кристална чистота” ако няма поне 50 депутата в парламента с кого ще се коалират за епичната им борба с корупцията и съдебната реформа? ГЕРБ?БСП?ДПС?ПатрЕотете?Мутрата Марешки? А тази тяхна фраза: “Дългосрочната цел не е влизане в парламента” означава: Даваме още време на мафията да “расте, крепне и не старее”. Р. Кънев направи най-големия жест към една НЕдоказана,БЕЗ регистрация още партия,засега позната единствено и само с добри намерения, с малки изключения хората в тази партия си нямат ни най-малка идея с/у какво чудовище се изправят. РъБъ – за умрелия или хубаво или нищо.За мен е достатъчен факта че разни астролози т.е. социолози им правят изкуствено дишане за да им “вдигат самолета” на тези импотентници.
  В една кошница ако сложиш здрава и гнила ябълка,гнилата няма да стане здрава,но здравата със сигурност ще загние. РъБъ вече не само гние,а и мирише.
  Изхода е: НОВА РЕПУБЛИКА – личнoсти, хора десни и свестни никога не предали съмишлениците си, доказали с ДЕЙСТВИЯ думите си

 3. “Lieber den Spatz in der Hand als die Taube auf dem Dach”(По-добре врабчето в ръката, отколкото гълъбът на покрива.)
  Явно тази хубава немска поговорка, не важи за нашите географски ширини. Ние искаме изведнаж: да забогатеем, да станем шефове, да станем влиятелни или да направим партия, която да получи веднага пълно мнозинство. Не че няма примери за подобни сбъднати мечти (Пеевски-ДПС, Борисов-ГЕРБ, Симо Крадеца-НДСВ, Лидеров-Атака и други проекти на “Кой”)
  Бавното израстване, с много труд и жертви, е срамно и унизително.
  По мое скромно мнение, едно предизборно обединение между Нова република и Да България, би привлекло много повече истинска подкрепа, отколкото оттегляне на сравнително малък брой недоволни от него. Както винаги, гласът на недоволните е по силен и остава да си помечтаем за големия гълъб на високия покрив, защото сме на път да смачкаме врабчето. Кукловодите отново са на път да успеят.

 4. SIМEONЕ, тези дни имаш силно авторско вдъхновение, браво и за предишния коментар!
  Моето мнение за основата на мечтаното единство на проевропейската десница е омръзнало на редовните съблогъри.
  ПРЪВ И НАЙ-ВАЖЕН КРИТЕРИЙ Е

  1. ОТНОШЕНИЕТО КЪМ АГРЕСИВНА РУСИЯ. Обединение е възможно с ВСЕКИ, който не иска България да бъде изтръгната от евроатлантическата орбита и закачена за евразийската.

  2. ОТНОШЕНИЕТО В ЦЕННОСТНИ ИСТОРИЧЕСКИ КАТЕГОРИИ КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ. Може ли например партньор да бъде партия, чиито лидер веднъж плаче за “убития от комунистите дядо” (да приемем на кредит това за достоверно!), а друг път заявява, че “Тодор Живков управлява добре, изгради две България и не допусна като в Унгария, Полша, Чехия да СТАНАТ ИНЦИДЕНТИ, и да загиват хора” (??!!)
  КАКЪВ НЕГРАМОТНИК, ИДИОТНИК И НАРИСУВАН ” АНТИКОМУНИСТ” върху чаша за сапунени мехури трябва да си, за да наречеш …”инциденти” ВЕЛИКИ И ТРАГИЧНИ ПОРИВИ НА ЦЕЛИ НАРОДИ КЪМ СВОБОДАТА- ПРОТИВ СЕСЕСЕРСКАТА ТИРАНИЯ – като Унгарското въстание 1956, Пражката пролет 1968, Гданск 1970; 1981 ?

 5. Да Симеоне, сто здрави не лекуват една гнила ,но тя поразява 100 здрави ! Това е извратената утопия на комунизма.

 6. Остави нашия, но очевидно и за този коскоджамити унгарски външен министър ВЪСТАНИЕТО от 1956 г. е “инцидент”. Парадът на рубладжиите в Европа върви с пълна сила! Да му пратя линк за унгарския филм “Елдорадо”,че да види какви са ги вършили комуняги и руснаци
  в родината му?

  http://www.mediapool.bg/ungariya-iska-sblizhavane-s-rusiya-i-chaka-podobryavane-na-otnosheniyata-sas-sasht-news259390.html

 7. @СТАМБО: Благодаря за подкрепата. Тези дни нещо съм по-бесен от обикновеното. 27 (с 2 изключения – Филип Димитров и Иван Костов) ИЗГУБЕНИ години за този народ (моите работи не ме притесняват). ЧЕТВЪРТ ВЕК изгубен. Майната им на унгарците, отдавна Германия и Полша са ми фаворити, напоследък – Полша и поляците – железни са.

 8. Нелогично е бившите министри и коалиционни партньори на комунистическата мутра да не се обединят.

 9. *Да България* я духа северният вятър.Оказа се гнила ябълка.
  И по добре.Къде ще се приобщават те към най добрият ,подготвен,изпитан,узрял в битки ТРАЙЧО ТРАИКОВ.ПОЛУЧИЛ ЛИЧНО 300 000 МАЖОРИТАРНИ ГЛАСА .
  Ясно е какви са.Трето поколение от унищожителите на България.
  Да откажеш да се обединиш с най активната част от депутатите от миналото НС със същатата като твоята кауза значи има нещо гнило.Защо трябва да мълчим.
  НЕКА ГИ ЗНАЯТ ВСИЧКИ ЧЕ СА ФАЛШИВИ.
  Сещам се за Ради Найденов,нов министър,когото всички величаят..Препоръчвам му да си смени името защото името което носи е на дядо му прокурор убиец поискал и получил смъртна присъда на Никола Петков.

 10. P.S.@СТАМБО: Благодаря за допълнението ти към мен. Иван Костов НЕ пусна руските самолети над България и НЕ пусна НИТО един бежанец от Косово, а онази мишка “десният” Тиквеник (да ме прощава сладкиша) пусна не знам колко самaльоти и предаде не знам колко хиляди човека на султан Ердоган като животни на заколение ей така “да му не кършим хатъра”. Турците винаги са уважавали ДОСТОЙНС ТВОТО и смелос тта, дори на победения.

 11. Въпросът е – какво иска Да България?
  И има ли някакви предложения? Или са само някакви неопределени и неуточнени предварителни разсъждения?
  Ако смятат ,че като заявят своето неопределено позициониране спрямо лявото и дясното ще привлекат по-голяма подкрепа и от ляво , и от дясно , то дълбоко се съмнявам в това!
  Такива заявки дава и каракачански. И той е за премахване на ляво-дясното и всякакво друго “деление” , и за “обединяване в името на НАЦИоналните хинтереси”. Т.е. и той иска всякакви гласове , както и “Да България”. Има и други такива “обединители”, като ГЕРБ.И те дойдоха с всякакви обещания от целия политически спектър. А преди това беше и Сакскобургитски. Да не забравяме и сидеров.А и бареков….
  Така че …..Да България неволно(?) попада в една кохорта от “обединители”, които се обявяват за загърбване на партийните различия в името на някаква химерна “обединяваща цел” – патроиотарска, антикорупционна, “общонародна” и т.н.. Което ги сближава и с ДПС, които са еманацията на всеядността в името на властта.
  А пък да приемем ,че все пак “Да България” осъществи своята “цел”, която ги обединява – тогава какво следва? Целта вече е “постигната”, и би трябвало да се разпуснат?!?! Или пък ще си намерят нова химерна цел , зад която да се обединят?!?!
  И най-накрая се вижда че ЕДИНСТВЕНАТА “обединяваща цел” , за всички е досегашни “обединители” е властта. А всички предизборни “идеи” и химери са само един неосъществим ,необуздан и циничен популизъм.
  П.П. Ето патреотите се “обединиха” , по техни си съображения и цели. Макар че общо патреотарските гласове са по-малко от десните гласове, и поотделно нито една от трите патреотарски партии няма да влезне в парламента! А десните , с повече гласове, няма да влезнат в парламента , заради разделението си. Ако все още “Да България” се възприема като дясна?!?!? Но ако сега няма представителство в парламента, то до другите избори няКОЙ друг може успее да заеме тяхното място.

 12. Колко добре е да получиш 2% на изборите и да си осигуриш 800 000 лв годишно за борба с каквото и да е.

 13. @ ЦЕЛОДЕЛЕНИЕ,
  напълно съгласен с БГ мъжделение за “цар освободител”“ Той, иска някой друг да му свърши черната работа. Мокрите сънища за “освободителя”, ” обединителя” много лесно се имплантират в неграмотни тълпи. Тръмп нарита Вашингтонската бюрокрация, Лъо Пен рита Брюкселската в хор със Брекекзитите. Що пък тази модна тенденция да не се поеме например от някой Марешки против Софйиската бюрокрация. Рефренично като – Статуквото не живее в Горно Камарци то живее в ….И, хооп идва човекът “бензиново 20% хапче” с конкретно визуално хапче и тамян против 27 годишното статукво. Детските болести на десните политики след толкова години мотане трябва да получат все пак, точен и ясен образ , конкретизиран в реалната Бълграрска действителност.

 14. Тъжно е.
  Тъжно е, че има такива нападки към една съвсем нова формация от неопитни в партийните и политическите игри.
  Тъжно е, че тези нападки идват от такива, които се обявяват за приятели.
  Тъжно е, че Кънев покани през телевизията Да, България.
  Тъжно е, че Кънев и останалите не разбират, че са заложници на регионални корумпирани членове, които са основната причина да се появи Да България.
  Тъжно е, че капсулираната ДСБ до 1% електорална подкрепа при 50% гласуващи не остави Да, България да реши сама и без натиск какво и как го иска. Тъжно е, че лицата и подкрепящите идеята Историческия Компромис и провалени политици обвиняват другите в своите грехове. Тъжно е! Днес дясното в България изглежда Тъжно!

 15. ‘ДА, България’ изглежда вярват, че броят на хората, които гласуват срещу корупцията, е значително по-голям от броя на десните гласоподаватели.
  Слепотата тук е разочароваща.
  Членуващото ляво в България е в преобладаващата си част крадливо, грабливо и повратливо.

  Възможно е и да променят решението си.

 16. Или може би ‘Да, България’ се надява на аполитичните ‘граждани’, който ще се политизират по техен зов… и ще гласуват за ‘Да, България’.
  Нещо като неродената мома да вземе да се роди като мома.

 17. Г-н Инджев, много уважавам разсъжденията и мнението Ви,но този път не съм съгласен с Вас.
  “Да,България” с нищо не са показали,че са с дясна политическа ориентация,а по скоро са “всеядни”.Също така никъде не съм прочел за позицията им спрямо най голямия ни враг Русия?!

 18. Предлагам фотографията на табелката за нереза да бъде поставена редом до фотографията горе вдясно.
  Страхотна комбинация става,разбира се отново по “течния метод”.Източника на светлините на мрака и създателя на нереза е един и същ-комунистическата смрад.

  В днешното издание на рубриката “Наивността в България” посочвам фразата “т.н.десен човек”.

  Засега хем няма “десен човек”,хем няма и “човек”.Ще се чака докато се появи,а дотогава ,пак наивитети….,и ще се чака да “вдигне глава”.
  Но доакто се разбуди и убеди и да я вдигне,няма да има срещу кого.

 19. Бях изумен като разбрах какво решение е взел управителния съвет на “Да България”. Това решение показва или неразбиране как се прави партия, или са превзети от хора със съвсем други намерения, които нямат нищо общо с предварително обявените цели. Това ми напомня как в началото на 90-те беше превзето и ликвидирано автентичното ВМРО от милиционерските тарикати.
  Слушах по Дарик в “Кой говори” двама представители на тази партия (все още не е регистрирана) да казват, че ако не влезнат в парламента ще направят анализ и ще се коригират за следващите избори. Удивително! Тези хора са забравили изключително важния фактор ВРЕМЕ. България няма време за промени, които ще се точат бог знае колко. Ние сме в изключително тежка демографска криза.
  Зная как се прави партия от началото, тъй като съм учредител. Започнахме с дискусионен клув на членоове и симпатизанти на СДС, който се казваше “Диалог” (където бях впечатлен от младо и умно момче на име Радан Кънев), минахме през учредяване на ДСБ и се започна с дарения, събрания в градинки и читалища и т.н. Големият ни проблем и до ден днешен е работата в малките населени места, където цари пълен феодализъм. Хората ги е страх да не загубят препитанието си, ако решат да станат членове и симпатизанти на ДСБ и не само в малките населени места.
  Пожелавам успех на “Да България” в желанието им да започнат да обикалят страната за привличане на гласове.

 20. От цялата тирада *тъжно е* ,разбрах едно – Радан Кънев да го няма*Както Костов да го няма.После Трайков да го няма .
  Но мен ме има.
  Кажете го направо -*мафията да я има*,Борисов да го има,Кунева да я има Сидеров да го име.
  Анонимник – не си пишете името защото се срамувате или страхувате.Ето такива страхливци са предателите на българите.
  Проклети да са.

 21. Нещата изглежда продължават да са несериозни .
  И възможно ли е нещо сериозно да се получи с такива креатури като “Да , България”, “Нова Република”, блокове, движения, течения , “Воля”, “Атака”, патриоти, националисти и какви ли не “провинциалисти”.
  Един ден ще си остане само комунистическата партия, а другите ще утихнат и ще се закрият.
  По този начин отново ще имаме еднопартиен режим, но ненасилствен ,ненароден и непролетарски, а демократичен, воден от комунистите.
  Бъдещето просто се оказа че действително е тяхно. Забелязва се в техните редици,е постъпват много млади хора, явно усещат посоката не “течащите промени”.
  Комунистите се променят, народа си е все така простоват. Утре те да налижат следваща промяна, народа пак ще ги подкрепи.

 22. Издиславе, вече ти се обясни че когато направиш партия за изпълнение на кашата в главата ти, тогава може да поучаваш другите сериозни ли са.
  Дотогава си пинчера на блога

 23. D.SAVOVA
  Да, тъжно ми е. Но явно за някой и тъгата вече е нещо лошо и го приемат лично.
  В моята тъга не нарекох Радан кънев лош.г-н Кънев има много заслуги, много неща направи с 3-мата депутати в Парламента. Много неща успя да спре, надявам се сега да успеят и с машинацията на ЦИК. Но е тъжно, че ДСБ в момента се разпада, тъжни са нещата които съм виждал в провинциалните им структури. Тъжно е. Може би смятате, че аз съм виновен за разцепването на ДСБ? Моля, ви не ме правете толкова силен и можещ. Но ако това ви донесе душевно спокойтвие – обвинете ме. Дано ви олекне.
  https://offnews.bg/news/Politika_8/Oblastniiat-lider-na-DSB-Burgas-hvarli-ostavka_645629.html

 24. Тъжно е да се дават линкове и на много народ да му се иска разпад за ДСБ,след 2 месеца ще броим кошерите. ДСБ Бургас си има нов лидер + областен координатор.
  Приятел ми каза че вчера на конгреса на РБ от ДСБ е имало 7-8 души. Толкоз за “мощната” подкрепа и “цели структури”; тази боза я има само в главата на Москов да си доказва на себе си че е нещо.

 25. ЪЖНО Е
  Не съм пристрастена към личности,а към европейското бъдеще на България.Стига сме се лутали насам натам.За тази цел обаче трябват хора с идеи,постоянство ,смелост в следвана принципите си.Придобиване на опит и нагазване в мръсните води на политиката без страх и комромис.
  В България има много способни хора,но не всики стават за политици.
  А тези,които са проверени в живота по гореописаните показатели и още повече от тях трябва да се тръгне.Те да бъдат стожера около който трябва да се надгражда.В последствие могат да бъдат изместени от по устойчиви по качествени хора,но от някъде трябва да се почне.Не като в детската игра изграждаме кули,събаряме и отново.
  Бях една от първите които поздравиха *Да,Българип*.От този блог.Но сега с отказа им да се обединяват съм еазочарована.И не само аз.Много хора.Нека това да се знае.
  С ЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА.
  Останалото е демагогип,Прах в очите.Двуличие.
  И защо Радан Кънев да не отправи призив за обединение чрез медиите.Стига със задкулисието.То е патент на други хора.
  Нека всички знаем кой кой е.

 26. Проблемът е, че на десния избирател му се сервират за всеки избори нови проекти. Така у неубедените остава впечатлението за несериозност, безпринципност и еднодневност на често прегрупиращите се десни и псевдодесни политици. Така не се прави. Аз съм от твърдия електорат на ДСБ, но през последните години съм гласувал/а и за СК, РБ, а през март 2017г. за НР. Честно казано, дори на мен проектчетата ми идват в повече. Константата за мен е ДСБ, аз заради тях гласувам тaкa. А какво да направят нетвърдите десни избиратели при толкова голям “избор”? Крайно време е БЕЗСПОРНИЯТ ДЕСЕН ЛИДЕР РАДАН КЪНЕВ да наложи MAPKATA ДСБ като политическоTO убежище на честните десни избиратели у нас. Откъдето да бъде изключван всеки, който проявява безпринципност като Петър Москов.

 27. ПП
  Проблемът не се казва Р.Кънев.Проблемът сме ние десните избиратели,които няма да направим компромис.За нищо на света.

 28. Проблемът е, че бр. на индианците < вождовете х 4%. Или вождовете са много, или индианците – малко !

 29. Към ТЪЖНО Е:

  “Гарване, и ти, птицо проклета,
  на чий гроб там тъй грозно грачеш?”

 30. В политиката има обективност и реализъм.
  Има обаче измама, лъжа,игри, комбинациии и др.
  Ако даден период е определен като неправилен, нечовешки и пр., той може да бъде променен и коригиран само от неговите противнници.
  Режима на българските комунисти можеше да бъде подменен само от антикомунисти, както се надявяха мнозинството българи с антикомунистически убеждения.Това го знаеха и самите комунисти.
  И точно затова те определиха кои да са лидерите на антикомунизма в България, а после се оказа, че това са техни хора.
  Когато комунистите видяха,че антикомунизма е неефективен в България, те се успокоиха и започнаха да създават различни партии, които в никакъв случай не са антикомунистически, но бяха представени като “партии на промяната”. И народа продължи да гласува за “следващата проммяна”.
  После дойде следваща и преди няколко месеца съвсем следващата-последната “промяна” в името на човек, който въобще не е бил политик.
  Е, откъде българските избиратели са знаели, че Г-н Румен Радев ще прави промени, след като никой не го е познавал, а тези които са го знаели какъв е, изобщо не са смятали че той е фактор на промяната-просто човека е военослужещ. А един военослужещ съвсем не се занимава с политически промени.
  Та на въпроса от кого неговите избиратели разбраха че кандидата на комунистите е символ на промяната?????
  Ами от самите комунисти, те казаха че той не е комунист, независим е и ще променя Държавата.
  И избирателите си казаха:”О, щом като комунистите казват така, това е самата истина, дай да изберем генерала за президент” -и го избраха.
  Значи, избирателите повярваха на комунистите и ги подкрепиха, при това много здраво ги подкрепиха.ГЕРБ стана за смях, а за другите партии да не говорим.
  Какъв е крайния резултат, ама обективно и реалистически квалифициран????
  Той е даден само с една дума на сайта и досега АБСОЛЮТНО НИКОЙ не се е опитал да го отрече.
  Новия президент е РУСКИ РЕЗИДЕНТ, навярно и агент.
  Тази квалификация беше доказана от самия него, не от някой друг.
  За новите читатели ще припомня, че новия президент беше наречен резидент от Иво Инджев , а самия Румен Радев доказа веднага, че е точно такъв.Значи няма нищо погрешно казано за него поне на този сайт, нещата са ясни и точни и в следващите пет години т.нар. “Европейска България” ще има за Държавен глава комунист -респективно и задължително руски резидент. Всякакви други комбинации са невъзможни и необективни.
  Това го знаят най-добре комунистите и затова са във възход и фурор.Вижте им ухилените физиономии!
  Точно и затова се готвят за слвдващата си победа и са убедени че ще успеят, въпреки че единствения им противник ГЕРБ си е тяхно творение, както каза друг колега в негово твърдение.
  И какво правят наивниците-търсят други формирования за да победят двата комунистически мастодонта-БСП и ГЕРБ…. Е, как ще стане това, коя партия би разубедила мнозинството комунистически избиратели да не гласуват вече за БСП и ГЕРБ.
  Кои са тези избиратели, които ще повярват на опозицията и ще гласуват за “тяхната промяна” и ще изоставят “сегашната(актуалната) промяна”, водена от двете комуниститечески партии.
  Ами аз го наричам това наивитет от възможно най-високо ниво, което си е чиста глупост.
  А нека някой да каже дали е възможно тези две партии да станат опозиция в следващото Народно Събрание?
  Или въобще да не влязат в него.
  Силата, силата на комунистите е голяма и затова побеждават.
  Допустимо ли е след такава победа на комунистите през ноември, сега след няколко месеца те да загубят?
  Те ще продължат своята пропаганда за “промяна” и на парламентарните избори. Колко са тези, които са повярвали в “промяната” от Президента, а нама да повярват в “промяната” на Парламента(комунистическия).
  Елементарната логика не допуска нещо по-рзлично!Ние, обикновените хора сме по слаби от нея….

 31. За тервел. Гарваните са едни от най-интелигентните птици. По-добре да съм самотен и тъжен гарван отколкото стадна кокошка тичаща подир петела.
  А ако днес ви се струва моята тъга като грачене, моля обяснете ми как е звучала моята тъга след като тези на които вярвах създадоха понятието “исторически компромис” и ме накараха да се почувствам като тъжен идиот.

 32. Към веселия аноним-ник, на който му било много тъжно?
  “…. и ме накараха да се почувствам като тъжен идиот”
  Никой не те е накарал!, идиот – да!, тъжен – не!

 33. Подавам носна кърпичка на ‘тъжно е’… въпреки, че от последният коментар разбирам, че ‘тъжно е’ се чувства добре в образа си. Интелигентността е пиянството на гарвана.

 34. Историческият компромис бе заради Христо Иванов.
  За сега за тези,които ме предават ,нищо хубаво,само лошо.
  Вие си ги подкрепяйте докато и вас ви предадат.
  *Тишина,самота и …студено.*

 35. Към ТЪЖНО Е:
  Защо не се занимавате с орнитология. Убеден съм, че там никога няма да се чувствате като “ тъжен идиот“ и със сигурност ще бъдете весел.

 36. Гледайки фразата “исторически компромис”, незабавно се сетих за другата наивност “национално помирение”. И двете фрази са родени от комунистическото умопомрачение, точно затова все още блести съветско-руското осветление. Справка горе-вдясно.
  Ама за какви “десни хора” говорите бе добри хора….
  Кой е този “десен човек”, който заедно с другите “десни хора” ще демонтира десетките Мочи и Альочи.
  Умолявам почитателите на “дясното пространство” да кажат как ще се отърват от паметниците на руското пиянство, ама много ги моля!

 37. Savova, свикнал съм да ме предават. А най-големите предателства са били точно от хората, които ми заявиха – няма да ви предадем. Най-големи, защото знаеха, че им вярваме. Комунистите са ясни, те си гонят интереса и никога не съм им имал доверие. За това и няма как да ме предадат. Тъжен съм, защото дори не желаете да разберете какви чувства пораждате в хората. До колко съм анонимен – също толкова като вас, всеки може да си напише някакво име и да се представи като някой си. Аз поне не се представям за някой, който не е ясно кой е. Просто показах моите чувства, които се породиха след като видях каква агресия и омраза породи желанието на едни хора сами да се организират и да направят нещо за България по техен начин. Да мен, вие сте сектанти, които трудно мога да различа със сектантите на БКП освен по цвят и фетиш, които следват вожда сляпо и не приемат мнението на другите. Та дори и да греша, това дава ли ви право да ме обвинявате във всичките грехове, които са натворили сините, на които съм вярвал. Отностно историческия компромис – резултата от него беше влизане във властта и назначаване на Христо Иванов. Може би очаквате всички ние сега да козируваме до гроб заради това? Ако нямаше този компромис нямаше да има и министър Христо Иванов но и нямаше да има такова легитивиране на свинския модел, който ни е затиснал от всякъде. Щеше да излязат много по-рано договорките и зависимостите, защото БХ щеше да бъде принуден да си партнира явно с ДПС а не само тайно. А това щеше да доведе до разпад на ГЕРБ и предсрочни избори много преди 2017. И още нещо, ако нямаше този компромис, вероятно днес резидента Радев сега щеше да си е просто един пенсионер и неуспял кандитат за Президент.

 38. Тъжно, ‘тъжно е’, ама е и non sequitur във втората част.

 39. V jivota si poznavam samo edin chovek, koito moje da ni distanzira ot “bratskata pregradka” i da izvede BG ot blatoto, tova e IVAN KOSTOV.Vsichko drugo e shmenti kapeli.

 40. @ТЪЖНО Е и КРЪСТЕВ: Иван Костов каза ясно и просто: “Обидно ми е да ме слагате в едно изречение с Първанов, Доган и Борисов”.
  Е,щом не ви е тъжно Кръстев да сте в процентите на ГЕРБ+БСП+ДПС аз определено не искам да съм в тези много процентил Тази коалиция от ГЕРБ+БСП+ДПС вярно има най-много проценти

 41. Издиславе, ами ти мамин сладък – ти. Чакаме ти,най-десният и най-кристалния анти-алабала да излезе регистрация на партията ти за бутане на МОЧА и да я подкрепим. Теб чакаме да спреш да си домашния любимец на блога

 42. ТЪЖНО Е, съвсем забравяш ,че ДСБ излезе от управлението на БХ още преди година.
  Но както виждаш БХ си намери “подкрепа” от традиционните си задкулисни съюзници.
  Така че връзката между излизането на Реф.Блок от управлението и разпада на ГЕРБ не е правопропорционална.

 43. До ДО ТЪЖНО Е
  Помня много добре. Но има една приказка – когато се обърне каруцата пътища много.
  Ако нямаше компромис нямаше да има коалиция РБ+ГЕРБ+АБВ!!!+Каракръчмаров.

 44. ТЪЖНО Е
  Тъжно е ,че не сте подготвен за спор.
  *Исторически компромис* се нарече не влизането на РБ във властта,а подкрепата с малки компромиси проекта на Хр.Иванов от всички парламентарни партии на първо четене.
  На второ четене обаче те се отметнаха,а най вече Герб,а Борисов отиде да си рита мач.
  Тогава Хр.Иванов подаде оставка ,а в знак на съпричастност цялата група на ДСБ излезе от властта.
  Просто показаха,че нямат място при лъжците.Единствените,които подкрепиха тогава съдебната реформа.За това сега ме учудват маневрите на Хр.Иванов.Радан Кънев и ДСБ Бяха тотално оплюти от Герб и привествани от избирателите си.
  Що се отнася за сектите това са думи от лявата политика.Десните хора ,каквато съм и аз стоят на твърди позиции и не се люшкат напред назад.
  По нататък историята е ясна.Герб се отказа от властта за по добри дни ,където лъженето да продължи.

 45. ТЪЖНО Е, и какво като няма компромис?
  БХ щеше да си направи пак скроена за него коалиция.Той пак си я направи – задкулисно.
  БХ прие Реф.Блок само за фасада за пред Брюксел и Берлин. И след като се видя ,че пак ще си я кара по неговата си – ДСБ го напуснаха.
  БХ го интересуват само фондовете и порциите – друго не! И след като стана пределно ясно на всички – ДСБ го напуснаха. Остава и от Брюксел и Берлин да не се преструват ,че вярват на БХ ,че иска да прави дясна коалиция , или че може да направи някаква проевропейска коалиция , заради личните му разбирания, амбиции и зависимости.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.