Решетников пак ни баламосва за президента Радев, но дано познае този път

Няма да му накривя ушанката, нито ще повлияя на маршировката на петата (му) колона в България, обаче отказвам да се впечатлявам повече от изявленията на специалиста по поддържането на руското влияние в България, генерала от КГБ Решетников. Впечатлявах се някога от това, че никой тук не се впечатлява от манипулациите и ролята му в тази демонстративна дейност, поради което, при пълното “радиомълчание” ( за да не се издадат пред “врага”) на медиите у нас, разгласявах негови интерюта със същите оценки, каквито днес изведнъж се оказаха “интересни” не само за медиите, но и за някои политици, лично засегнати ( вече) от него. 

Само че започнах да публикувам всичко преди 6-7 години. Междувременно мрежата от структури за укрепване на руското влияние тук, инвестирано в политици, в партии, в цели институции, в недвижима собственост и в движени от лакомия продажници на шумния пазар в медиите си свърши работата. Всичко това се случи в звездните години на изгрелия безалтернативно във властта, (без)действащия от уж десни и прозападни позиции Бойко Борисов. Тъкмо неговото активно безгрижие обгрижи пасивно това, което се случи на този уж невидим фронт.

И осъмнахме като държавата в Европа, в която беше извършен пробив, какъвто Москва не успя да постигне дори в по-агресвно бомбардираните с инвестиции в прокремълската политика страни, като Черна Гора и Сърбия. Там проруските партии заубиха миналата година изборите, докато в евроатлантическа България ги спечелиха. Категорично при това.

Сега в Москва ни пускат същия този Решетников 

да коригира създалото се вече впечатление ( не само в България, но и в големите западни медии- а най-вече в руските), че си имаме проруски президент, който се е обградил с лица от първите редици на петата колона, движещи се плътно около него като лична охрана и по времето на предизборната му кампания. Самият Радев вече, както изглежда, се опитва на думи да разсее създалото се впечатление за него като марионетка на руското влияние, но на дело, както отбелязах, има Иво Христов за началник ( на кабинета) заклет русофил – френски възпитаник, който громи в угода на руската пропаганда европейския избор на България. 

В опита за разграничаване от делата на Радев сега се включва Решетников, опитвайки се да ни изиграе “разочарование” от бившия летец, на когото възлагаше публично ( пак в интервю) надежди, да извади България от НАТО и ЕС и отвлече българския самолет в Русия. http://dnes.dir.bg/news/leonid-reshetnikov-prezidentat-radev-25135453?nt=4

Звучи парадоксално, но точно Решетников да скърби за измамените си надежди от Радев, който не е дал никакви доказателства за своята “измяна”, е зле скалъпена постановка. Най-малкото издава Радев със задна дата като русофил, какъвто той отрича да е бил.

Ето защо ( продължавам да) не вярвам на Решетников и оставям да се “борят” с неговите манипулации новите желаещи да направят това, които толкова години съучастнически не си пипнаха клавиатурата в опит да се противопоствят на изградената от него московска мрежа за улов на български души ( за да не кажа мухи).

Много по-автентично звучат думите в оценките за самата Русия, че и за нейния народ, от устата на също така отявлен путинст, който обаче е и безспорен талант в областта на изкуството ( да режисира филми), като Никита Михалков. Него никой не може да обвини нито в русофобия, нито в “соросоидност”. Ето защо описанията му са наистина убийствени със своята отчаяна искреност. Ето няколко от тях:

„Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. Нито военната ни мощ, нито космическите иновации ще оцелеят без това. Те, извинете, ще затънат в лайна.“

Ние обичаме обидените и обичаме да се обиждаме.“

„Ние, руснаците, сме електорат, а не народ. Не сме страна, а територия.“

„Ако бях враг на Русия, щях да й обявя война и да я спечеля за три дни.“

„Проблемът на руснаците е славянският им характер, отсъствието на воля за живот.“

„Руската литература погуби Русия.“ http://www.ploshtadslaveikov.com/mihalkov-mezhdu-rusofobiyata-demokratsiyata-i-prosveteniya-konservatizam/

По същата причина, свързана с искреността на един овластен руски циник, петата колона у нас подскочи като ужилена, когато Пьотр Толстой, председател на една от най големите организации на партията на Путин в Москва, депутат и впоследствие- заместник председател на Руската Дума, откровено заяви на всеослушание истината, че България е обект на покупко-продажба за Русия. От това най-много се ужасиха продажниците тук. Разкрити бяха като такива и се възмутиха така, както никога преди от доста по-възмутителни за българското достойнство изявления на съвременни руски властници, като Рогозин и Жириновски, обиждащи България не веднъж и далеч по-остро с квалификации за “предателство” и намеци за “изневяра” в качеството си ( бивша?) съветска държанка. Ужасното за ужасените беше това, че нямаше как да определят руския депутат Толстой за “соросоид” , “американска подлога” или дори просто за евреин- самият той обижда с измислената в кремълските лаборатории за пропагандна продукция дума “соросоид”  наляво и надясно, а наскоро даде воля с познатата ни цинична откровеност и на дълбоко вкоренения в руските традиции антисемитизъм.

Да обобщя: ако моя милост беше си позволил да изрече или напише за Русия и руския нород онова, което Никита Михалков казва, просто щях да получа поредната доза заплахи от “верващи” в друга нация туземни “националисти”. Няма особена полза да дописвам казаното него. А да се вярва на Решетников, когато “заклеймява” Радев, че се бил отметнал от русофилството, е меко казано наивно и вредно за самоуважението на всеки нормален българин.

В същото време, ако ли пък Решетников този път се окаже прав да лее сълзи на бългтарските му гробища, ( веднъж и той), то сценката с покрусените от приземяването на Радев на Запад рублофили у нас ще бъде апокалиптична за тях и поучителна за всички останали като пример, че българското национал-комплексарско заболяване, каквато е русофилията като хемофилия на европейския български дух, е лечимо.

Много на място за финал е да се припомни още веднъж каква е диагнозата на русофилството у нас, дадена не е от друг, а от родоначалника на българския социализъм Димитър Благоев. Защото и той също определено не може да бъде о(без)качествен като “сороид” и “американска подлога”:

“Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”. („Принос към историята на социализма в България, С., 1976)

55 мнения за “Решетников пак ни баламосва за президента Радев, но дано познае този път”

 1. Цитирам от Дир.бг:
  Решетников за българите.
  “У хората, у мнозина се появява желание да махнат с ръка на всичко, да заминат. От България заминаха милион, два. Заминаха и работят в Европа”, резюмира той”.
  В едно е прав Решетников и не се ли замисля защо е така? Защо не заминават за Русия, а в Европа? Интересно, според него къде е Русия? Може би само в Азия?

 2. Иво Инджев: RESPECT .
  Да си жив и здрав, ние знаем&помним какво си видял и написал мноooго преди другите да вденат

 3. Моят малък принос към н-тата чудесна статия на Стопанинът на БЛОГА НИ е споделянето на нещо което мернах съвсем случайно но и същевременно толкова показателно вчера на телето. По един от каналите тук вървеще дисциплина от европейското по биатлон някъде в Полша. Гледах не повече от минута и ти да видиш. Сред малцина зрители се открояваше, очеизвадно щото няма кой друг да го сътвори едно куко от третата възраст от “нежният” пол. Размахваще на един прът две, едно под друго закачени знамена. А познайте отраз, чие беще отгоре. Раззийското, отдолу нашето. И нали се сещате, не ще да е кацапка. Е, това са бг патрЕотите.
  Много ми е интересно, нащето момче Валентин Илиев който стана щампион какви чувства са го споходили ако е забелвзал въобще подкрепата на “сънародничката”.
  Няма по продажно племе от родните петоколонци и полезни идиоти.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. Димитър Благоев, наричан от последователите си Дядото, е български политик и философ, основател на организираното социалистическо движение в България и на първата социалдемократическа партия на Балканския полуостров.
  Роден: 14 юни 1856 г., Егейска Македония, Гърция
  Починал: 7 май 1924 г., София

 5. Димитър Благоев от с. Загоричани, Костурско, Егейска Македония – “Принос към историята на социализма в България”, София, 1906 година

 6. Ето го един от главните пропагандисти на путин вече прогледнал за доста истини! Започвам да се притеснявам да не му се случи някаква голяма неприятност:

 7. off topic:
  В момента в уважаваното от мен предаване “Вяра и общество” се коментира предложението да бъде номинирана БПЦърква за Нобелова награда във връзка със спасяването на българските евреи. Говори се много за приноса на църквата тогава, но не се казва, че представителите на днешната БПЦ са коренно различни от тогавашните, които в мнозинството си бяха репресирани и дори буквално избити от каскетлиите! И какво се получава на практика, ако Нобеловият комитет присъди наградата на днешната БПЦ, тя ще бъде получена от ченгетата в раса?!

 8. Димитър, преди 10 ина години имаше разделение ( не РАЗКОЛ както казва всезведния вартоломей). С чужда помощ победи “правилната” антибългарската църква. Другите бяха низвергнати . Патриарх ИЛАРИОН МАКАРИОПОЛСКИ от гр.Елена и още двама други български патриарси отказват да произнесат името на руския император и гръцкия владика ( нечувано събитие) през османското владичество. Няма да разказвам цялата велика история впоследствие със султански ферман през 1876г е обявена за самостоятелна и е покривала ДВЕ днешни Българии.Но днес в нашите църкви ОТНОВО се споменава руския император в нашите църкви на неделната литургия. Нямат обяснение и не могат да минат с номера че сме подвластни на друга църква тъй като след 9 ия вселенски събор нашата църква е обявена за САМОСТОЯТЕЛНА (има точен термин). След това следва ВЕЛИКИЯ РАЗКОЛ. Друг статут на нашата църква може да стане на нов Вселенски събор.

 9. ДИМИТРЕ, и аз се замислих по темата.
  Нобел за БПЦ, така или иначе, няма да има. Лобито на солунските и македонските евреи е много силно и активно. Колкото и случаят с екстрадирането на техните предци в Треблинка да е сложен от правна и административна гледна точка, и колкото примитивна да е пропагандата на скопските шибидардимитровци, не сме без вина в случая. По-важно е друго.
  Казано е в този нов тропар още от Радой Ралин:
  Ой, вази, наши духовници!
  Духовници,още полковници!
  Даже и изпод хитоните,
  пак ви прозират пагоните!
  Днешната БПЦ, която не се е произнесла по никакъв важен въпрос, освен за имоти и свещоливници, която не прави нищо, освен да мъкне като реликви всякакви руски кокали, да канонизира руски светци, да резили България на православната с реща в Крит, БПЦ, която не е казала дума за избитите свещеници и вярващи от комунягите преди и след септ. 1944 г., няма морално право да получи дори доста деградиралия Нобел. Но няма как да стане посмъртно, това е институция. Казус!

 10. “…поддържането на руското влияние в България, …” мрежата от структури за укрепване на руското влияние “…тук, инвестирано в политици, в партии, в цели институции, …”-И.И.

  Аз бих направил малка корекция,по-скоро става въпрос за управление на България.

 11. Нема а са плашите!
  Шумкарите от шумата са произлезнали и на шума пак ше станат!

 12. Петр Толстой е определен за шеф на руската делегация за ПАСЕ.

 13. “А сега, ние ги почваме”
  Ключова фраза от филма “Парижки потайности”.
  За другите области не знам и честно, много-много не ме вълнува, но по отношения на военното строителство и силата на непобедимата й армия Америка става още по-фърст.
  На бясното куче, шефът на Пентагона Джеймс Матис са издадени съответните разпореждания.
  Подробности-по-долу.

  http://newsua.one/novosti/wp-tramp-prikazal-pentagonu-razrabotat-strategiyu-borby-s-rossiei-kitaem-i-igil.html

 14. Ето как се подменя с фалшификат историята на едно българско село (на българска територия) и как се подменя българската православна традиция с руска “старообрядна” с активното съдействие на несменяемата кметица-измекярка Гергана Петкова(през 2006 г. в Москва, удостоена със званието “атаманка” и произведена в казашки чин есаул. 🙂

  Подобен захаросан кич, смърдящ на казашки сапоги, сигурно отдавна не сте чели и чували!

  https://trud.bg/%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%88%d0%ba%d0%be-%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%bd%d0%b8%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8-%d0%b8/

 15. Да,не дурак Лукашенко.Гледа интереса на белорусите,не е като Р.Овч. и Параванов с глутницата.

 16. Изводът засега пък и за в бъдеще е един-България е и ще бъде обречена на Русия!

  Не съществуват и минимални надежди това статукво да се промени.
  Едва ли има друга държава, която толкова да е свързна с Русия, държавниците априори са проруснаци, както съм казвал и друг път, дори да се възвърне Руската Империя, комунистите пак ще са русофили.При тях всичко е твърдо.

 17. Вижте европейската “призова” тройка на готовите да “умрат за Нарва”, това по лилипут.ин, според изследване на Галъп Интернешънъл. Що ли не съм хич изненадан, че иде реч за граждани на три съседни страни на раззия.
  А нас, както обикновено, никъде ни няма. Сал един баце се е заявил кат истински Рамбо, 1,2,3,4 с голи ръце, готов да отстоява любимата формула от 70-те години на полезните евроидиоти: “Нито Москва, нито”( Или преведено на банкянски жаргон: Янките да платят още и още за мариците за да се издължим на братушките за БЯлене).
  http://censor.net.ua/news/425385/finlyandiya_turtsiya_i_ukraina_lidery_evropy_po_protsentu_grajdan_gotovyh_voevat_za_svoyu_stranu_opros

 18. Извинявам се-да се чете : “Нито Москва. нито Вашингтон”.

 19. Едно време да овладееш църквата е било от голямо значение . Може би като в днешно време да овладееш медиите. Затова борбата за църквата е била голяма. Много достойни наши църковни служители са се борили срещу овладяването на църквата ни за имперския интерес на россия.

 20. ТЪПАНАРКО, аз отдавна му симпатизирам на Александр Хрихоревич (в определени стратегически параметри) и често драсвам по някой ред за Беларус в блога. В момента липсва само адекватна западна стратегия за Лукашенко. Той и сега яко е погнал московската агентура, защото знае, че искат да го премахнат. Но усети ли се приютен, ще прочисти москов-кьопеците така, че ще завиждаме на беларусите.

  SMS, и на мен ми се повдигна от това наистина вонящо рубладжийско излияние, но ще споделя лични впечатления- имах състудентка от другото старообрядско село- Татарица, Силистренско, сега вече е част от Айдемир. Кротко и много добро момиче, рядкост е да ги пускат да учат навън. Канеше ни да ги видим. Веднъж се хванахме компанията, отидохме на Великден,защото в останалата България знаете как се “празнуваше”- ченгетата и комсомолските посерковци дебнат и душат кой ходи на Църква, а по телевизията- малей-й-й, жив Запад!- Воппеу М и италианска кримка в полунощ:) Старообрядците си празнуваха като хора християни, много сърдечно ни посрещнаха, а там срещнах такъв дядо антиболшевик и антикомунист,че не мога да го забравя, щели са да ги депортират в СССР като нищо. Въпреки това, почти пълната им изолация ги прави нещо като амишите в САЩ-изобщо не пушат например, иначе жулят ракията яко.Та- те са далеч по-безобидни от новодошлите у нас като “новодомци” руски мутри и бандити.

 21. ЧЕРЕН ДЕН ЗА РУБЛАДЖИИТЕ! Фалшивката, с която се подмокряха и баламосваха наивните, само преди часове звучеше така: “БОМБА! ВРЕМЕ БЕШЕ! СВЕТЪТ ТРЪПНЕ! Тръмп сваля санкциите срещу Русия довечера в разговора си с Путин!!! Това потвърдиха ексклузивно пред “Пыг, Россия днес, Дума, Земя, Стандарт, Труд”, помощник-заместникът на заместник-помощника по въпросите Джон Смит и секретаря на асистента по асистиране на секретите Фил Анки Шията!!!”
  Само че-Большой Член!…

  http://www.mediapool.bg/tramp-obyavi-sled-sreshtata-si-s-mei-che-e-rano-za-vdigane-na-sanktsiite-sreshtu-rusiya-news259413.html

  Ето лявата СNN
  http://edition.cnn.com/2017/01/28/politics/trump-calls-putin-world-leaders/index.html

  Ето десните Foxnews

  http://www.foxnews.com/politics/2017/01/28/kremlin-trump-putin-call-focused-on-improved-relations-defeating-isis.html

 22. Стамбо,никаква московска аентура не е погнал товарищ Лакашенка!
  Вкара един-двама проруски блогъри в ареста и … това е!
  Само като му завъртят шайбата от масква и добре,че си слага овреме памперсите.
  Ама,пак е една идея по-харен от нашите,че поне за пред хората се плюнчи пред лавров. :–)

 23. Вижте как червеното говедо нарекло се *Антикомунист* с каква наслада се гаври с нас ,българите ,че сме обречени на Русия и на комунизъм.
  Какво по различно казва от руснаците Толстой и Решетников.
  И ние му позволяваме тази гавра.Претендира даже за висок интелект и познание, получен в службите на КГБ и ДС.Хиляди пъти му се каза,че не се приема неговото мнение но това червено псе продължава с упорството на комунист ит миналият век.Такива трябва да ги наритаме за да си знаят мястото.
  Мръсна долна гад.

 24. Решетников и БКП-РУС ТРОЛЗАВОД ЕООД ни баламосват и за друго:
  1.Безкрайно повтаряне че няма смисъл да правим каквото и да е.
  1.1. Чакай някога, някой евентуално защото,понеже, обаче Апокалипсиса ще оправи нещата, а ние дотогава само трябва да пълним гушата на мафията и русофилистичните комунисти.
  1.2. Изместване на вниманието от очевадните проблеми чрез разни менте-антикомунисти да компрометират антикомунизма и десните идеи
  2. Всички са маскари особено десните партии
  3. Русофилистичната църква тайно или явно да обработва вярващите в русофилия и “смирение” пред комунис тите от ГЕРБ и БСП
  и т.н. и т.н. и т.н.
  Цяла наука е. Нацис тите и Гьобелс са го прозряли и поставили дори на научна основа. След края на ВСВ имено СМЕРШ изнасят института на Гьобелс в Москва и оттогава го изучават и прилагат на практика.

 25. Драги ТЪПАНАРКО, не зная, чия информация е повече, но имам доста направо от Минск, а и един такъв материал още от 2010 г. потвърждава прогнозите ми. Не е до 1-2 московски блогъри, а за тенденция.

  http://www.nv-online.info/by/67/20/12905/

  Този е съвсем пресен.
  http://udf.by/news/main_news/print:page,1,32077-rossijskie-smi-lukashenko-vedet-sebya-kak.html

  Ето го, че бяга и от ЕВразийския съюз.
  http://www.belaruspartisan.org/politic/366046/

 26. Забравих да спомена любимата ми дивотия: Нашата кочина е по-малката кочина.
  Нищо че десните,свестни хора искат изобщо да няма кочина.
  Не помня кой точно го беше казал: “Цивилизования свят когато се сблъсква с проблеми търси,намира и прилага решение и преодоляване на проблемите. Русия само и единствено създава проблеми”

 27. @СТАМБО
  За “казашкото” село в България:

  Наистина т.н.старообрядници преди 1989 г бяха нещо като православни “дисиденти”, низвергнати и от БПЦ, и от РПЦ, и от комунистическата власт.
  Но те бяха отиващо си по възрастови причини брадато МАЛЦИНСТВО в едно българско село, а това, което сега “възраждат” там, са неавтентични руски традиции, с единствената цел да претендират след време, че там ОТДАВНА живее КОМПАКТЕН руски етнос, който има право на своето самоопределение, обособяване в независим район след референдум и (защо не?) административно присъединяване към Матушката им.

  Да не подценяваме и “бизнес интерсите” на новозаселилите се със статут на “постоянно пребиваващи” частни инвеститори, които смятат да се разпореждат и търгуват с природното находище на лечебна кал, да строят в “частен имот” балнеосанаториуми, спа-центрове с минерална вода (по закон минералните води са изключителна държавна събственост!), въобще да експлоатират и печелят от българските природни, туристически и исторически обекти.

  Познайте и как изглежда “реставрираната” преди 10 години(с двуглави мутанти, руски кръстове и руски икони) българска църква, построена през 1935 г.и на какъв език се провеждат службите там! Пълна подмяна на българската православна традиция с руска!

  За това иде реч, за подготвяне откъсването на частица българска земя от тялото на майка България!
  Затова и новите “местни” казват за кметицата “атаманка” Гергана Петкова, кметуваща вече 5-ти мандат, която е чиста българка, потомка на градинар от Велико Търново „ОНА НЕ БОЛГАРКА, ОНА НАША!”

 28. Д. Савова, аз на Антикомунист още преди повече от половин година му “обещах” и на йота не съм се отклонил, че нито го чета, нито го коментирам. Помолил съм го и за аналогично ответно поведение. Ако съдя по твоята реакция, така и на Симеон и др. той се е взел много насериозно и направо иска да ни убеди, че е по-голям капацитет по всичкология не само от целокупният ни БЛОГ но и от самият Збигнев Бжежински. Който, както знаем сите е прогнозирал, че през 2017г. приключва гражданската война в раззия с победа на белите. Каквото и да означава това.
  Приятелски съвет-давайте го Анти у лево и няма да сгрещите.

 29. SMS, точно за това време преди 1989 г. говоря и за Татарица, сегашната отчайваща ситуация край морето си я описал много точно!
  Но виждаш и ти-отново не толкова руската лакомия и наглост (природни качества), а българското лакейство отвращават повече- въпросната кметица. “Атаманка- рубладжийска блядь!…”

 30. GEORGI NIKOLOV
  Аз също не го чета .Само от време на време за да разбера дали продължава с лъжите.Даже го предупредих,че нямам скрупули за лъжците.
  Така че ще го сритвам от време на време.Защото хич не е луд ,а е наемник. И току виж ,че някой му повярва.

 31. Гледайки днес ЛукаВски, ядът ми към комуняги и руски агенти намаля- те просто и сръчно използват продажни безличия като него. Но НИЕ сме тези, които ги избират, осигуряват техния лукс като данъкоплатци, вярват на алабализмите им.Барабанния ритъм на появите на Москов и ЛукаВски по медиите служи на една цел. Да се внуши, че мутренската шайка е единствената бариера пред управление на комунягите. И че на десните проевропейски българи не им остава друго, освен да гласуват за олицетворения на антикомунизма и атлантизма като тази Джема например, простете, Джема е друга, не я знам въпросната случайница и анонимница, а който я е чувал, чел неин законопроект, ръкопляскал на нейна политическа реч да ми се обади чрез Стопанина, черпя, ама като гледам, другата чаша ще си остане празна.

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/93442-daniela-saveklieva-pravitelstvoto-borisov-2-be-edno-ot-nayuspeshnite.htm

 32. О, извинете, вече разбрах с какво е известна тази видна гражданка за евроази.., пардон! за такова.. там развитие! Да са им честити на ЛукаВски и подобните му политически мърши коалициите и с други милиционерки!

  http://www.blitz.bg/politika/deputatskiyat-sprug-vladimir-savekliev-naznachen-v-ikonomicheska-politsiya_news261022.html

 33. @GEORGI Извинявай че се намесвам,100% съгласен с позицията ти на свестен и разумен човек,имам само допълнение:
  Наричайки го “антикомунист” вече е отбелязал един гол “от съблекалнята” и по този начин подсъзнателно Издислав бива възприеман като такъв. Ако Издислав е дълго за писане подходящи са: Менте, пудел или пинчер на блога (тях също ги водят към кучетата).Както беше казал съмишленик докато не направи партия с програма за изпълнение на вкиснатата боза в главата му си остава домашния любимец на блога.

 34. Съгласен съм с бързото пълзящо завладяване по всички направления. А властовите структури направо им съдействат. Тези двуглавия орела ги виждам в нашата църква на ул Черковна в София. Както и споменаването на руския император в неделната служба.
  Съгласен съм изцяло с написаното от SMS.

 35. Към D.SAVOVA:
  НЕ ГО НАСТЪПВАЙТЕ! То само ще се оттече. ПРОСТО ГО ПРЕКРАЧЕТЕ.

 36. От комунист по-дебил не съм срещал,каменни глави,идеята на фантасмагориите,присъща на всеки олигофрен от тази наша ,,столетница,,дори и ДТ не откликна на кремъл и путин,остава -тати ще ми купи колело ,ама друг път.Сега и на нашия президент ще му покажат къде му е мястото, в Брюксел или в Москва,надявам се сам да е разбрал що за генерал е решетников.

 37. Гледах Костов в 120 мин.
  Титан сред пигмеи.
  Жалко , България не го заслужи.
  Най големият държавник на нашето време.Направи много ,но можеше България да се възползув още.
  Костов – Плевнелиев единствено достойните да се нарекат български държавници.

 38. @SMS

  Илиян Василев е подценил ‘техническите причини’ зад това законотворчество на Кремъл. Но си струва да ги посочим. В момента издръжката на един затворник е над 2 euro на ден, пари няма, затворите са препълнени, а амнистиите вече не са практика (http://www.dw.com/en/kremlins-prison-amnesty-benefits-only-few/a-18512876)
  «ФСИН: гуманизация провалилась!» – https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/01/09/71078-ni-slova-o-tyurmah
  Напоследък се заговори за ‘смъртни наказания’. Приемлива възможност за финансово облекчение?
  https://newsland.com/community/7978/content/ot-popkova-do-uliukaeva-ili-o-smertnoi-kazni/5658082
  Кремълският часовник ще отброява все по брутално.

 39. Фондация “Фридрих Науман”: Борисов не може да е премиер отново

 40. Не е по темата, но преди малко гледах Костов по бТВ. Държавник! Вероятно е казал нещо накрая защото предаването завърши светкавично. Сигурно е играла ножицата.

 41. @ Д.САВОВА
  Точно така, уважаема госпожо Савова! ИВАН КОСТОВ е ПОЛИТИК и ДЪРЖАВНИК от най-висша (елитна) класа и всички негови опоненти, “критици”, недоброжелатели, врагове, клеветници и др. са бездарни аматьори от най-нисша класа! Жалко, че в България не се ценят и използват хора, които знаят как и могат да бъдат полезни за държавата ни!

 42. @ Д.САВОВА: Абсолютно се присъединявам към мнението Ви.
  Един Е Костов. Жалко, че май наистина не желае повече да се занимава с активна политика…

  @ E.GAVRILOV: Да, накрая интервюиращият го младок реши да го постави наред с Доган и Първанов и беше явно, че Костов бе жестоко засегнат от това. И предаването се спихна…
  http://vid.btv.bg/btv/2017/01/29/2017_01_29_18_12_41_cut_20170129_184002_1485708348-1.mp4

 43. @СТЕФАНКО

  Благодарност за интервюто. Ценя политика Иван Костов.

 44. До г-жа D.Savova:
  Напълно се консолидирам с мнението Ви за Иван Костов. За мен, а и за много мои приятели, които му симпатизират и до днес, Иван Костов е повече държавник, отколкото политик (ако вярно разчитам посланието Ви). С приятелите ми констатираме, обаче, че напоследък Иван Костов (ни) озадачава главно с две тези: 1)”свободата не може да има приоритет пред сигурността на хората” (http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/ivan-kostov-svobodata-ne-mozhe-da-ima-prioritet-pred-sigurnostta-na-horata.html)и 2) за страха на политиците да защитят евроатлантическата кауза (изречена в интервюто, което цитирате). Първата тези не е вярна по същество на дясната идеология. Вторта – фактически. Нима Радан Кънев, Петър Славов, Трайчо Трайков, Методи Андреев, Атанас Атанасов могат да се нарекат страхливи политици?

 45. MERI
  Ще почна отзад напред.Костов говори за смелост на властимащите.Каквито бяха Герб.А гореиброените от вас политици са доказали ,че са смели,когато бяха във властта.В опозиция е лесно ,но когато си на власт е риск.
  Но тези хора не се уплашиха и с цената на властта.
  Заради това ги подъжам без компромисно.Някои не идържаха
  Но това са качествените хора.Не измениха на принципите си и избирателите..
  2.Най важният приоритет за десният човек е свободата.Това го казвам не само аз или Костов,това го казват учените политолози.Свобода,законност и ред.Когато ги има всеки сам се грижи за своята сигурност.
  Моето поколение живя в сигурност,но нямаше свобода и аз се чувстван несигурна.
  Свободата това е най важният приоритет за десните.Гербаджиите поднасяха сигурността защото не бяха десни,а някакви измислени.

 46. До г-жа D.Savova:
  Да речем, че първото Ваше уточнение някак принципно бих могла да приема (макар че Иван Костов казва “Българските политици нямат смелост да защитят евроатлантическия избор на България”, т.е. тук не разчитам Вашия прочит “във власт” vs “извън власт”/”опозиция”). Но второто Ви уточнение бих определила като нонсенс. Цитирах Иван Костов, който казва, че “свободата не може да има приоритет пред сигурността на хората”, чието изказване интерпретирам така: “свободата не може да бъде предимство/преимущество; да има преднина; да е повече от…”. Същевременно мнението Ви е, че “най-важният приоритет за десния човек е свободата”. До тук излиза, че за Иван Костов приоритет е “сигурността на хората” (някак аналогично на Цецкацачевото “Националният интерес на държавата е пред отделните права”), а за Вас – “свободата”. В този смисъл още повече не разбирам как така се получава, че “Това го казвам не само аз или Костов (…)” – кое? – сигурността ли е преди всичко или свободата? И за да не бъда погрешно разбрана, отново ще кажа, че след Стефан Стамболов Иван Костов лично за мен е най-големият ни държавник. Струва ми се обаче, че с двете си тези той “изяжда” собствените си деца.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.