Медийна светлина в тунела на тъмните руски пропагандни ходове у нас

Най-после в българска медия се появи информация, която разконспирира  ( за широката аудитория ) личността и част от делата на генерала от КГБ, специалист по днешната русификация на насилствено съветизираната ни 45 години страна Леонид Решетников, когото от 6 години наричам в книгите и статиите си “неофициален генерал-губернатор” на България. http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/01/27/2907055_aso_dama_pop_shpionin_v_igrata_mejdu_rusiia_i_bulgariia/

“Капитал” осветява нюансите в боричкането на  личностите, обществено-партийните инструмченти, чрез които Москва и нейният обслужващ персонал тук се надпреварват да (у)служат за налагане на руския интерес в България.

(Препро)четох събраната в този текст информация с интерес и уважение към труда на авторите му с единствената коригираща забележка по отношение на оглавявания от Решетников (до 4 януари 2017 г. )Руски институт за стратегически изследвания ( РИСИ): тази пропаганадно-шпионска институция се рекламира свободно със собствен щанд на изложението на книгата в НДК от години, а не от миналото лято.

Щандът на РИСИ се излага в рамките на изложението в София година след година сред шумните тълпи купувачи наоколо. На показ е с малоумната си печатна рашистка пропаганда. Но българските купувачи на книги не й се връзват, а продавачите, бидейки наясно с този факт, скучаят по цели дни с увисналите бради на православни фундаменталисти над своите четива.

Кремълският хибриден юмрук е на дълги, необезпокоявани от властта у нас позиции. Дреме върху старите си съветски позиции, но на кого му дреме!?

16 мнения за “Медийна светлина в тунела на тъмните руски пропагандни ходове у нас”

 1. – Защо този политик е против ембаргото към Русия?
  – За да може спокойно да продава и майчиното си мляко на тях…

 2. Статията, за кой ли път е 1:1 към безпощадна ни реалност. Платените маши на рещетников-петоколонците и кохортата на полезните идиоти у нас се вихри и “вие снага космата” поставяйки на първо място интересите на раззия.
  А, Да, България и Нова република, първите изцяло, вторите повече от срамежливо пренебегват напълно най-голямата заплаха за евроатлантическият избор на България-северният мечок.
  Ако греща, моля да бъда поправен и одма се извинявам.
  Заклел съм, че на президентските избори във Франция ще гласувам за този който ясно и категорично се е определил като антипутин и без никакъв нищан за корупция.
  Няма десен, няма ляв!
  Как ще се оправям после си е само мой проблем.
  Връщайки се към нашите си работи в България ето какво казва Иван Костов по въпросът на въпросите:
  “…освен Росен Плевнелиев, нито един политик не е защитил евроатлантическата кауза, което по думите му се дължи на страх.
  “Мълчат и от дясно, мълчат и от ляво, и от центъра. Защо мълчат, защо са обзети от този страх. Как може толкова страхливи хора да отидат в политиката?”

  “Аз съм човек с консервативни възгледи и не приветствам либералната идеология, особено пред лицето на нейната пълна безпомощност пред съвременните предизвикателства – пълната безпомощност пред Путин, пълната безпомощност пред нелегалните имигранти, пълната невъзможност да се защитят страните от тероризъм, пълната невъзможност да се отговори на въпроса за дезинтеграцията на държавите, за изчерпания им потенциал да интегрират имигранти и малцинства”.

  http://offnews.bg/news/Politika_8/Kostov-Liberalna-Evropa-e-bezpomoshtna-pred-Putin-i-migrantite_645692.html

 3. А, у нас кога?
  Лидерът на Общокраинското обединение “Свобода” Олег Тягнибок призова да се “приложат максимум усилия, които да разпданат Руската федерация на множество държавици. Московската империя а главен враг на Украина.
  Докато Москва не се разпадне, за Украина мир няма да има”.

 4. На злодей, наглец и провокатор като решетников една Беларус тегли пръта тези дни! Повтарям- Беларус! Сигурен съм, че и русофилските Сърбия и Черна гора биха постъпили така. Не и България. Глупави са приказките, че решетников говори като анализатор, коментатор, изследовател, наблюдател, обозреватель,свободен мислител и пр.- гебисткото говедо си е на служба при Путин, макар и формално дегизиран. Това би оправдало дипломатическата реакция и една забрана мръсникът да посещава България.

 5. И още, има и повторения за които се извинявам от вчерашното интервю на Иван Костов пред БТВ. Според мен, тук е по-добре структирано отностно ввп и ДТ, по-обстоятелствено и по-добре разкрива отношението на ИК.

  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37176027

 6. Правете му сметката колко сме зле след като и вчерашният победител на първичните избори за кандидат-президент на левицата във Франция Бенуа Амон, определян от всички анализатори като крайно ляв заяви снощи: “Избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати, натискът на Владимир Путин върху Европа, ситуацията в Близкия изток, заплахата от Ислямска държава, която достигна прага ни, проблемите с околната среда. Но ние не можем да се изправим пред тези предизвикателства със страх”.

 7. Капитал е светлина в тунела. Темата е разделителната линия кой кой е. Точно такива статии трябва да се разгласяват най много. С общи усилия тази светлина трябва да ни изведе от пътя на лъжата. Лъжата която е добре наложена от хора професионалисти, захранени с огромен ресурс, откраднат от нас чрез овладените държавни институции. Аз като чета разни материали, забелязвам че често се прилага принципа на Гьобелс 60/40. С големия процент 60 се обслужва врага (България) а 40 процента се използват за постигане на крайната цел (поробването ни от россия). Същото е и с действията на политиците. Затова трябва да внимаваме много кои са истинските пробългарски медии и политици. Разделът е борбата срещу руската ХИБРИДНА ВОЙНА и нейният основна крепост – Правосъдието. Засега залагам само на хората в Нова Република. Срещу тях естествено ще застанат 5 те проруски партии, всичките медии подчинени на РИСИ, всички държавни институции, статуквото. Зад тях ще бъде ИСТИНАТА, БЪЛГАРСКИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ, СТРАНИТЕ В КОИТО СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ., ЕС, НАТО.

 8. С удоволствие гледах и слушах (макар и съвсем за кратко) вчера мнението на г-н Инджев по ТВ Европа относно указите на Тръмп и ефекта от тях. Това бе в новинарската емисия в 14.00 часа. В 14.30, в следващата им новинарска емисия реших пак да повторя удоволствието си на зрител, читател и ревностен фен – уви!
  Краткото интервю с г-н Инджев вече го нямаше, в замяна на това обаче около 5 минути вървяха стандартизираните приказки на някоя си брокерка относно ръста на недвижимите имоти в София и как качеството влияело на цените, понякога и двойно!Тази банална пазарна истина се въртеше до късната привечер…

 9. Кажи ми, кажи, бедний народе,
  кой те в таз робска люлка люлее?
  Тоз ли, що спасителят прободе
  на кръстът нявга зверски в ребрата,
  или тоз, що толкоз годин ти пее:
  “Търпи, и ще си спасиш душата?!”… Хр.Ботев

 10. След Черногорския провал на решетников, същия е в немилост..т.е, всеки може да се упражнява във наритване…”умрял кон не рита”- Раздаден е от путин за унижение и за назидание на наследникът. Грижливо съхранявания преди този провал -решетников винаги се следешше под лупа тук и благодарение на Г-н Инджев и списващите в блогът, нашите петоколонници бяха осветявани.

 11. Малко уточнение за историята:
  Първата цел от войната на Съветския Съюз срещу България е била териториална окупация. Тя е имала основно стратегическа и глобална цел.
  Болшевиките демонстрират на наивните си съюзници, че там където са влезли съветски войски, там са т. нар. “Съветски интереси за сигурност”. Точно същата фраза и цел болшевиките имаха и с Германия, когато тя беше съюзник на Съветския Съюз.
  Съюзниците се сменят, но целите си остават същите-Балканите и Проливите. Един ден ще покажа броя и наименованиият на 5-тте видове разузнавания на Съветите по отношение на тези територии.
  Втората цел на Съюза след окупацията е била болшевизация(комунизация) на България.
  Третата цел е била русификацията.
  Докато първите две цели и резултатите от тях вече са прекратени, третата цел не само че не е прекратена, но изключително засилена.
  В последните месеци има и реални резултати-новия Държавен глава на България е комунист и проруснак, назован по-ясно и синтезирано “Резидент на Русия”.
  Какво означава това?
  Отговорът е единствен, Г-н Румен Радев ще провежда политика свързана преди всичко с Руските интереси и не само по отношение на България, но и по “небългарски въпроси”.
  На международната сцена Българския президент не би подкрепил нищо , което е против Русия. Това е невъзможно нито “органически”, нито “генетически” да стане.
  Какво означава това за другите държави и институции като ЕС и НАТО?
  Много елементарно-Ръководствата на тези организации ще знаят, че имат член в техните организации, чийто Президент е “руски резидент”.
  Аз съм убеден че има сътрудници които следят сайта на Иво Инджев и черпят информация от неговите тези.
  Убеден съм че те вече са убедени , че са се убедили в правилността на квалификацията му за Президента Радев. Тази информация-квалификация е от голяма полза за съответните органи и не може да не се съобразяват с нея. Все пак колко са държавите в НАТО и ЕС, чийто президенти и главнокомандващи са руски резиденти.
  Убеден съм както вече се видя, самия Г-н Румен Радев доказа и ще продължава да доказва правилността на дадената му квалификация.
  По този начин за пръв път се появява държава в Европа, която вместо да има Държавен глава, който да е съпричастен с политиката на цивилизованите държави срещу Руските предизвикателства и агресии, той е поклоник на Русия и нейния президент Владимир Путин.
  Е, нормална ли е тази държава, цивилизована ли е, европейска ли е???????

 12. Изразявям благодарност към колегата който даде линк с материал за и от Г-н Иван Костов.
  Какво прави впечатление, за какво говори той:
  1. Първо-споменава някаква “Либерална идеология” и я приписва на Европа, не на дадена държава, личност, партия, организация, а просто на Европа. Значи цял континент е квалифициран като проводник на някаква идеология без да се дадат основни нейни положения. Всяка наука и съответно идеология се заражда на определено място и от определени хора-философи, политолози , учени и др.
  Не е възможно изведнъж това да стане в няколко страни на Европа или във всички.
  Г-н Костов не посочва кои институции провеждат тази идеология, тя не може да се провежда по друг начин, освен явно и институционално.
  Друго, досега самата “Европа” не е заявила никога и никъде,че някоя нейна институция или държава(и) е създала и провежда подобна идеология.
  В нито една друга страна нито един политик не е фиксирал тази или друга Европейска идеология.( не допускам че автора и сътрудниците на нашия сайт са проявили невнимание и досега не са регистрирали появата и развитието на тази “либерална идеология” в Европа)
  В Русия също не е открита. А всичко “европейско” русите подлагат на ирония и презрение, така че точно многото руски фактори и “специалисти” по( срещу) Европа не биха могли да направят такъв пропуск.
  2.Второ, Г-н Костов говори за несъществуващи държави както днес така и в миналото – “Хитлеристка Германия” и “Фашистка Италия”.
  Това е терминология създадена в Съветския Съюз след започване на ГСВойна
  3. Трето, Г-н Костов посочва тези две несъщестуващи държави като пример на диктатура , тоталитаризъм и съответно нехуманност,но пропуска най-диктаторската , най-тоталитарната и съответно най-антихуманната ( за всички времена) държава- Съветския Съюз. Особено че съветския тоталитаризъм и диктатура просъществуваха цели 70 години и техни метастази са налични и в днешна Русия. Няма да посочвам днес кой, къде, как и кога ги е регистрирал
  Друго, най-важно: докато нацисткия ( а не хитлериския) режим в Германия и фашисткия в Италия изобщо не са намерили място в нашата страна, то болшевишкия режим в Съветския Съюз е пренесен съвсем успешно у нас и цялата страна е комунизирана. Символите на пренасянето на този режим и самото му установяване са стотици. Днес също няма да казвам къде може да се види ослепителния блясък на светлината на тези символи.
  И съвсем най-важно , нито Германия, нито Италия са обявявали война срещу нашата страна Царство България, нито са ни нападали, крали, убивали, изнасилвали, заграбили държавните ни архиви и пр.
  Елементарната логика незабавно повдига съвсем справедливия въпрос към Г-н Иван Костов: Да, напълно сте прав Г-н Костов, че Германия и Италия са били диктаторски и агресивни държави, а нима Съветския Съюз е бил символ на патологично миролюбие и добросъседство, та коя съседна негова държава той не е нападал и окупирал, дори и несъседни като България, Югославия, Унгария, Албания.
  Та нали точно миналата Съветска агресия е експонирана съвсем показателно в днешна Русия, нали днешна Украйна дава хиляди жертви във войната срещу руските агресори-бандити.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.