До Брюксел със “Спартан”, а до Москва- с балон

Интересното в турбуленцията около първия популистки ход на президента Радев, решил да полети към Брюксел с по-бавен самолет, за да спести на държавата 800 долара- по изчисления на Нова телевизия ( и да загуби време, което един държавен глава би трябвало да цени повече от въпросната сума), не е в сравнението му с предишните президенти.  Любопитно е кой го е посъветвал за подобен фалстарт.

Радев е още практически непознат на широката публика и поради това сме принудени да съдим за него по обкръжението, което си е избрал. То издава “вкусовете” му. А то, колкото и да отрича това в своите няколко интервюта, включително за западни медии, са доказано промосковски. Промосковските дейци явно “толкова си могат” на пропагандния фронт.

Най-близо до ума е, че съветници с опит в комуникацията с публиката ще да стоят в дъното на идеята новият президент да блесне със спартанска скромност, с каквато Бойко Борисов например никак не се отличава. Казано иначе, следата, по силата на логиката, води към бившите журналисти, с които се е обградил.

Може да е по-бавен военният “Спартан”, но пък за сметка на това е и по-малък. По-тесен е и не може да побере големи групи журналисти, сред които непременно би се промъкнал някой “враг”. А така- само “каймакът” между тях може да бъде подбран от президентския екип. Военна хитрост!

А може би Радев сам се е досетил да загуби двойно повече време за полета до Брюксел и по този начин да впечатли българската аудитория като антипод на досегашните управници и да се хареса едновременно с това на чужденците на летището в Брюксел, които да си кажат: “ето най-после един спестовник, който долетя от най-корумпираната държава в ЕС с отговарящо на мащабите и бедността на страната си самолетче”.

Посланието е: от малка и жалка България-толкоз!

Ако е вярно предположението за опита на Радев да бъде адекватен в очите на чужденците според техните очаквания, то в такъв случай трябва да лети за Москва в кърпен кош с балон. Така ще се впише в образа, който руската пропаганда създава систематично на България като за беден западен роднина, страдащ дотолкова от европейското иго, че дори и самолет не може да си позволи.

Но да спрем полетът на въображението си дотук. Може пък то да ни се окаже бедно като самата България!

30 мнения за “До Брюксел със “Спартан”, а до Москва- с балон”

 1. А дали привидно спартанският полет с въпросния Спартан е действително по-евтин? Защото ми попадна (съвсем случайно) една статия от позитанския помиен парцал, хулеща министър Ненчев, че е летял май със същия самолет:
  http://www.duma.bg/node/115125

  Смях в залата!

 2. Паралелът с летателните апарати е убийствен ! Да видим още нещо за придвижване из руските сказки- шапка невидимка, самоходни сапоги, летучий кафтан, что ли?

 3. След глупостите, които сричащата foe-раШка е наплещил в Брюксел, второ посещение май няма да има. Марш в Сибир с еднопосочен билет!

 4. И на кое летище ще се приземи военният самолет,май няма да е Брюксел,за военни самолети има предвидено друго летище,та няма да изгуби само 4 часа.Мисля,че хората които се занимават с пиара на този нещастен човек имат много първични,да не кажа опротачени представи за един държавен глава,това е нещо като късата пола на президеншата

 5. Аз смятам,че е посъветван от своите съветници да отиде с военен самолет.Вижте го та се почудете.Той преди всичко е войник.Утре като тропне по масата за преговори и поиска сваляне на санкции срещу Русия няма шест пет.Ще слушат военният президент.Демонстрира сила ,доблест,чест ,както вече каза той.
  Бих го посъветвала да не слуша много съветниците си да не стане за посмешище някъде.А от там и България,Излишни движения не са нужни.

 6. След мача Франция-Югославия 3:2, три гола на Мищел Платини, на европейското по футбол през 1984г. във Франция, Монд за пръв в историята си път писа за спорт. Само три думи под заглавната страница.
  Платини! Платини! Платини!
  Та и аз така. За брилянтният анализ, за неподражаемата ирония и за блестящата сатира:
  Иво! Иво! Иво!
  И междувременно, нека видим какво правят “нашите победосни войски”.

  http://news.liga.net/articles/politics/14680720-kontrudar_armiya_ukrainy_tesnit_rossiyan_i_boevikov_v_donbasse.htm

 7. Поздравявам Стопанинът на БЛОГА НИ за участието му току що в предаване на Радио Пловдив посветено на пресните изяви на ДТ.
  Само за протокола да отбележа, че именно това радио още в далечната 2001г. след проведено образцово журналистическо разследване продължило 4 месеца желязно, с факти и обстоятелства показа, че тогавашният главен секретар на МВР, полковник бб е кръстникът на наркомафията и проституцията и използва поста си за техен чадър. Естествено, баце както само той си знае и може, голословно всичко отрече и поиска от шефовете в София чистка на осмелилите се да извадят на показ кирливите МУ ризи. От трите, получи най-дългото.

 8. Няма голямо значение с какъв самальот е пристигнал камарадев в Брюксел. Спартана е доста по-бавен , а в добавка към по-дългият полет се прибавя и по-ниският комфорт в кабината и салона му. Но друго е от значение. Защото камарадев отново е казал, че санкциите срещу путлер са неефективни. Но това не е вярно, защото санкциите са срещу путлер и бандата му, а не срещу целият путлеристан. И след като се въведат реални реакции срещу цели сектори и сфери в путлеристан , само тогава камарадев и другите зависими от путлер в ЕС могат да искат вдигането им.
  За сега само путлер е ВЪВЕЛ едностранно санкции срещу определени сектори и продукти от ЕС, но не и срещу секторите ,които доставят компоненти за военнопрестъпната му промишленост,която и без това се захранва само от кражба на технологии и шпионаж, докато той краде дори парите за военнопрестъпните си сили. И за да има баланс в санкциите ТРЯБВА и ЕС и САЩ да въведат пълномащабни секторни санкции, за да има ефект от тях.Тогава може би и камарадев, и петата колона на путлер в ЕС ще поискат ОЩЕ санкции, след като видят че ИСТИНСКИТЕ санкции са ЕФЕКТИВНИ. А сегашните НЕ са “санкции”, и за това нямат ефекта “търсен” от камарадев и тролянците му в ЕС!
  Трябва спартанските “санкции” на ЕС да станат ДРАКОНовски и ефективни, както “искат” те.

 9. Което си е вярно, вярно. Никакви забележки нямам, нито по подредбата, нито по представянето на шестимата кандидат-президенти.
  За мен, Макрон е човека!
  http://echo.msk.ru/blog/openworld/1918876-echo/

 10. към Стамбо:
  Колега, що да не потърсим летателни аналози и във възточните шехерезади. Малкият Мук ми се види бая подходящ за целта- нахлузваш там едни везани папуци и те прелитат от тоя свят до оня веднагически. Може да снисходим и до Настрадин Ходжа- колко му е да яхнеш едно магаренце. Таръм, таръм, та там- в Брюксел, бакалъм. Лошото е, че ако пристигнеш в Брюксел като Настрадин Ходжа, като такъв и ще те посрещнат. Абе искам да кажа, че ебаването с пристигащия е неизбежно. Както той си прецени, не знам докъде носи на майтап. Не е задължително да си луд, но мейби чать-пать помага.

 11. По-притеснително е агресивното пробутване на МутроМарешки и учиндолската гювендия. Както бях втръснал отдавна с вижданията си че ГЕРБ успешно вървят надолу по пързалката, сега идват “новите спасители” лансирани от Руслямска държава+ДС структурите на олигарсите. БГ Варненски вариант на Доналд Тръмп и за по-сигурно добавката на учиндолската гювендия.
  Имам само един въпрос към герберите: Наистина ли още мислите ГЕРБ за десни?!?И то след 10 години в ЕС?!?Ако е така Издислав наистина е прав за наивността ви.

 12. ГНУС! Вижте кого честват и славят във Варна- най-коварния враг на България, интригантът и мръсникът граф игнатиев! Не в Стрелча, а ВЪВ ВАРНА, разбира се, управлявана от успешен кмет на партията за евраз…, пардон!-такова развитие! И тов. Портных е на милото тържество, ред поредом с “нощните вълци” на Путин и новия генерал-губернатор на Задунайката!
  Няма по-голямо доказателство за въображаемата “алтернативност” на герб спрямо бсп, атака, рублопатриотари, абв и пр. откровени кремълски агентури. Алтернативни са само в стръвта си да заслужат благоволението на самодървеца и по- удобна позиция на кремълската копаня!

  https://trud.bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%B5-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4/

 13. Сигурно са го изпратили с военния самолет малко да ги поизплаши. Или като няма с какво да блесне то да е с превозното средство. И да даде отчет на суверена ( по глутницата на слави) какво е свършил. Защото не трябва да гледаме само разходите, но са важни и приходите.

 14. Лоши съвети давате на льотчика! Не бива така! Трябва да му се помогне на човека да спести още някой-друг лев от пътуване. Левче по левче и току виж след стотина години спестил и за пенсиите на бедните, и за още някоя КТБ-далавера!
  Че не може с кърпен балон е ясно – зичма е, кучешки студове и силни ветрове /кой знае къде ще го отвеят/… Аз, например бих му дал идея да подкара СПАРТАНА сам. Хем работа по специалността, хем ще спести от заплащането на летците, хем ще докаже кураж и професионализъм.

 15. Intelligence Report: Anti-Fracking Enviros Are Funded By Vladimir Putin
  Andrew Follett on January 30, 2017

  President Vladimir Putin’s Russia is funding and supporting anti-hydraulic fracturing, or fracking, environmental activists, according to an intelligence community report
  The Russian government, which relies heavily on selling oil to other countries for revenue is concerned “about the impact of fracking and U.S. natural gas production on the global energy market,” according to the intelligence report. The intelligence community points out that RT, the country’s government-funded international media outlet, ran 62 different anti-fracking stories of dubious legitimacy in 2015. “Buried within the U.S. intelligence community’s report on Russian activities in the presidential election is clear evidence that the Kremlin is financing and choreographing anti-fracking propaganda in the United States,”. High-level Russian oil and political interests have been funding American environmental groups to lobby for new regulations and restrictions on fracking, which reduces the amount of international competition for Russian oil and natural gas….

  http://dailycallernewsfoundation.org/2017/01/30/intelligence-report-anti-fracking-enviros-are-funded-by-vladimir-putin/

  http://www.newsweek.com/intelligence-putin-funding-anti-fracking-campaign-547873

 16. Ами защо не тръгна с колело или поне с автобус? Глупости говоря! Единственото подходящо средство за натовски генерал отиващ в централата на НАТО е МИГ-29. Много груба грешка за натовски генерал. А грешките при нас са, като охлюви след дъжд. Ето още един охлюв след дъжд. Да, България решила да изгражда лика си и докато не го изгради няма да пристане на никого. Ами ако не го изгради независимо, че там има доста добри интелектуалци. Да интелектуалци, с лопата да ги ринеш. Дано поне да имат и един мъдрец. Интересно ми е как са гласували 13-те члена на УС на Да, България при вземането на решението да не се коалират с Нова Република. И най-вече как е гласувал Хр.Иванов. От това могат да се направят изключително точни изводи за бъдещето поведение на Да, България. Извинителната фраза на Хр.Иванов, че сега е по-добре всеки да работи за собствения си политически образ звучи наивно и неистински, защото те вече са образ и то регистриран, а коалиции се правят на база сродни ценности. А имаме ли ценности, които да отстояваме с цената на всичко? Да, България нещо премълчава или по скоро изпитва страх. Ако използвам думите на Иван Костов-човека направил най-много за благополучието България от 1944г насам, бих повторил, че днешната наша политика е изпълнена на 99% със страхливци. А ПОЛИТИКА ОТ СТРАХЛИВЦИ НЕ СЕ ПРАВИ! Има ли още идиоти независимо тъжни или весели, все още да не вярват в това? Няма десни, няма леви. Има БЪЛГАРИ и страхливци. Има БЪЛГАРИ и руски агенти/партии, русофили, рублофили, петоколонници, движения../. Така че, ако искамe БЪЛГАРИЯ да бъде върната на БЪЛГАРИТЕ, това което Радан Кънев определя като преучредяване на републиката гласувайте за смелите, за БЪЛГАРИТЕ. Лесно ще ги различите. Те говорят за истинската роля на Русия спрямо нас БЪЛГАРИТЕ , страната откъснала ни с десетки години от Западната цивилизация и за безкрайното и лицемерие при осъществяване на фикс идеята и за дървено-желязо, т.е. за велика Русия.
  На България и трябват смели мъже и жени, и е много по-добре тези хора да не ги определяме като десни, антикомунисти, либерали и т.н и т.н, а просто като БЪЛГАРИ, които със силата и смелостта на ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ НИ, да защитават европейската и атлантическата ориентация на България и да държат хищния руски вълк далеч от кошарата ни, така както го правеше ДЪРЖАВНИКЪТ Иван Костов. В този смисъл действията на Радан Кънев, въпреки смелите му и достойни прояви, не са все още на нивото на ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ ни, но посоката е правилна. Ето защо трябва му пожелаем още по-голяма смелост и твърдост в борбата му със страхливците- руските агенти/партии, русофили, рублофили, петоколонници, движения/, и да му отдадем цялостната си подкрепа.

 17. SIМEON
  Герб върви надолу защото я пускат по пързалката.Даже я и бутат.Дойде това време.Рейтингът на Б,Б, вече го пишат под този на Корнелия.Скоро съвсем ще оттече.Задават се нови проекти от зетьове,внуци,правнуци.Мутрите в канала.По надеждни,по тяхни.
  Мутрите каквото можаха свършиха.Запазиха местата.
  Сега няма да ги срамуват ,я.
  Ще възприема името Издислав.Много е звучно,а има и славянски заставки.Добро попадение.

 18. Памет за 7-те украински герои, загинали вчера, защитавайки Родината си от руските агресори в района на Донецк.Слаба утеха е, че при проведената от украинците контраатака са зачистени 11 русосепаратиста, над 24 са ранени, 5 -ма от тях тежко, а други петима се водят ПБВ – /пропал без вести – безследноизчезнал/.Въоръжените сили на Украйна са унищожили 3 позиции заедно с личния състав на руската терористична армия в Донбас при тежките сражения вчера 29.01.2017.
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  https://www.youtube.com/watch?v=LwE2uPnFP4A
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Золоті луги
  Ведуть у небокрай
  І сумно на вкруги,
  Тополя, тополя похилилася.
  Там старі батьки
  Заплакані стоять,
  Прощати було їм сина,
  А він героєм став.
  Молодий юнак,
  Молодий козак.

  Там, біля тополі калина росте,
  Мамені очі чекають тебе.
  Цила у розпачі плаче,
  Цина все чекає,
  Та в Бога вже його душа.
  Мам, я в бою за волю пішов в далечінь,
  За правду і долю нових поколінь,
  За тих, хто у морі далеко
  І крилами лелеку повернутьця живі.

  Тихо на дворі,
  І тільки чути як,
  Як матері слова
  Летіли, летіли в ніч до козака.
  Бачиш сину мій,
  Свічка не згаса,
  До віку буде вже горіти,
  Горітиме вона.

  Рік вже проминув,
  Прийшла нова весна,
  А спокою в душі не було,
  Не було ну і вже нема.
  Там батько змучений
  Сам торує шлях,
  По ньоми мав іти син його,
  А його вже нема.
  Молодий юнак,
  Молодий козак.

 19. @ИВАНОВА и СТАМБО

  Страхотна комбина сте! Разсмяхте ме ‘вероломно’ с описанията на транспортните от-кутюри.
  Апропо, преди две седмици някой отново беше превел буквално ‘vehicle’ – като ‘превозно средство’; ставаше дума за средство за постигане на политическа цел. Та… нека го мислим буквално. От радев’та канцелария споменават ли нещо за ЕВРАЗИЙСКИ НОМАД ИНШУРАНС?!

 20. Ето го и ‘каймакът’- БНТ, Би Ти Ви, Нова ТВ, БНР и БТА.

 21. Позволявам си този път, да не се съглася (напълно) с вас.
  Наистина аз не разбирам, какво точно против имате относно „Спартан”-а? Нима предпочитате, новият ни Президент, да бе пристигнал в Брюксел с някой „Су” или „Миг”, или какъвто там до вчера е управлявал, ако все още има такъв в движение? Нима не разбирате, че по този начин, бихме обрекли предварително и 100%, не само старата ни машина (ако би долетяла до там), но и новият ни Президент?
  Наистина не ви разбирам.
  В написаното от вас, прозира и някакво съмнение за недоказана ексцентричност от страна на нашият нов Президент. Нима забравихте, как не толкова отдавна, един друг президент и главнокомандващ, летеше с бронираната си палатка (шатра) до Париж, Франция и я опваше на моравите, не далеч от Le Palais de L’Eliysee, където приемаше високопоставените френски камаради. Нима предпочитате нашият нов Президент, в подобен стил, да се бе катапултирал над Parc de Bruxelles Warandepark и приземявайки се (не принудително, макар), да се бе заел лично с прокопаването на землянки (все пак зима е) и траншеи за посрещането на високопоставените брюкселски чиновници?
  Наистина не ви разбирам.
  Относно „военните хитрости” на новият ни Президент, вижте, тук вече съм съгласен с вас. Особено, що се отнася до „кърпен кош с балон”. Веднага се досещам, че имате предвид един от онези „кърпени кошове” (от двуместните), които спешно се нуждаят от ремонт, но не в Полша. Казвате също „с балон”, т.е. заедно с другарката Йончева, която, да раздува балона/балоните при съответната ситуация. Например: реализираните значителни икономии и ползи, както от самото пътуване, вида на транспортното средство, необходимостта от ремонт на самото транспортно средство, възможността да бъдат засвидетелствани отново и отново нашите топли, братски чувства на взаимност и привързаност на по-голямата част от българите и т.н. и т.н. – всичко в едно. Тук вече мисля, че ви разбирам.
  Открит обаче струва ми се, остава въпроса, кога нашият нов Президент ще получи (нека го наречем) „сигнал за излитане” или ще изчака „по-свеж североизточен повод” (пардон повей), за да пристъпи към изпълнението на тази важна, своя задача?
  Не за друго, но нали се сещате, при тези проблемни самолетни двигатели и този неподправен устрем към всичко военно.
  Все пак, друго си е парашута, да е на една ръка разстояние и верен приятел зад гърба при всеки полет, нали?

 22. Най-после Президент-Спартанец в ЕС,чудо невиждано,съветници друзя,,Брюксел в паника,,доживяхме да видем.От тази малка страна-България се пръкна това чудо.Може би ще кандидатсваме за рекордите на ГИНЕС .За да дадем и ние нещо на света,освен роболепието си към рассия и путин-този ,,гений,,на миролюбие-държава която носи след себе си само международни конфликти и катаклизми на човечествата по света.Е няма по-големи,, патриоти,, от нашите другари-ПУТИНОФИЛИ.

 23. D.SAVOVA: Така е бутат ГЕРБ по пързалката защото изпълниха задачата си: Разбиване на дясното+крадене на милиарди.

 24. Нашият генерал (губернатор) е дал и интервю в подобаваща медия, EurAktiv, един от източниците на материали в проруската пропаганда, зад който стоят наши хора (Готев-син), както сайта zerohedge, зад който пък стои Иванджийски-син.

 25. Според данните, които са изнесени в Дневник БГ, сметката е 4 тона гориво по-малко. По 4 – 5 лева ако е керосин е ясно. За съжаление, всеки журналист смята според писалката си… Шегите също ми харесват в блога но Аз одобрявам спартанската мода, която Президента Радев иска да наложи с една голяма Забележка. Нека убеди и останалите Другари и Другарки в ползата от спартански режим. Мисля, че имат Голяма Нужда, да се освободят (в полза на народа си) от много тежки пороци, заграбено нечестно имущество, разврат, които ги правят Предатели на Нацията, Слуги на сатана, Лъжци и Клетвопрестъпници, Богохулници и Срам за Родината си!
  В Събота видях на магистралата нещо, което говори точно в тази посока. Поръчков джип – лимузина с дължина конкурираща се с дължината на презокеански лайнер, да се движи в посока Бургас. Не зная чия е тази лимузина но явно в бедна България, живеят доста оядени момчета на които и петролен шейх може да завиди.
  А това, което не искам е Милиционер заедно с Военен да управляват България но за съжаление натам отива сценария. Военния си прави глупави реклами а Милиционера глупави клоунади.
  Ех, къде сте Братя, Левски, Ботев, да ни избавите от туй пусто робство, в което нашите глупаци ни продадоха!! Няма го духа, който ви движеше! Станахме Богохулници и Господ ни изостави на Гарваните и на Хиените.

  О, майко моя, родино мила,
  защо тъй жално, тъй милно плачеш?
  Гарване, и ти, птицо проклета,
  на чий гроб там тъй грозно грачеш ?

  Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
  затуй, че ти си черна робиня,
  затуй, че твоят свещен глас, майко,
  е глас без помощ, глас във пустиня.

 26. Не разбирам смисъла Радев да отиде с военен самолет в Брюксел.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.