Др. Румен Радев е бил ясен на др. Бойко Борисов

Нашият “загадъчен” президент Румен Радев изобщо не е бил загадка за властта (на Бойко Борисов, играч в отбора на московската колода от жокери) по отношение на неговия политически профил.  Радев е (бил) напълно ясен . Вероятно точно по тази причина е спазарен като кандидатпрезидент на московската потна от антибългарския си маратон колона.

Нали не си мислите, че цитираната по-долу информация, достъпна в интернет, не е била докладвана на Борисов и компания така, както е била употребена от петата колона, за да бъде номиниран “антиполитикът” Румен Радев, спечелил изборите именно с профил на човек, който никога не се е занимавал с политика?

Вижте как бившият министър на отбраната в кабинета “Близнашки” Велизар Шаламанов, който явно познава летеца Радев от обща войнишка служба,  спори на политическа тема с др. Румен Радев много преди същият да бъде катапултиран в позицията на кандидатпрезидент, подкрепен от БСП.

Rumen Radev

January 17, 2016

Velizar Shalamanov, изненадан съм от коментара ти, свързан с участието ми в БНТ на 15 януари. Защото точно ти знаеш най-добре, че всичко, което си написал срещу мен и българските ВВС е абсолютна клевета. Явно имаш къса памет.

Не аз се занимавам с политика, а ти. И то още от ранните си курсантски години. Забрави ли активното си участие като делегат в последния конгрес на БКП? Явно да.

Както си забравил и собственоръчните си резолюции върху изпращаните от мен до теб документи и разчети. За твое сведение, тези документи все още са на разположение във ВВС и в МО, ако случайно решиш да си опресниш паметта…

“Velizar Shalamanov

Вчера в 19:39 ·

Не е нормално авиацията да бъде заложник на договор с Русия 12 години след приемането ни в НАТО (14 години след поканата). Това не е признак на добро управление на ВВС и БА като цяло. Не знам за по-рано, но септември 2014 година на ген. Радев бе поставена задача да представи план за развитие на ВВС в различни варианти, като поне един от тях да е без зависимост от Русия, във връзка с наложените санкции, развитието на плановете на НАТО в отговор на руската агресия в Украйна и доктриналните текстове на Москва, определящи НАТО (т.е. и България) като противник.

Задачата не бе изпълнена, включително и в контекста сроковете, поставени във връзка с авио шоуто на 11-ти октомври, разрешено с цел да се отдаде заслуженото на летците и техниците, на воините във ВВС. Естествено това шоу бе отложено от края на септември за 11 октомври, за да не се използва с предизборни цели, както бе планирано от ръководството на ВВС и утвърдено от подалия оставка министър Найденов.

Сега отново и абсолютно некоректно към Министър Ненчев се води медийна кампания от командира на ВВС, която едва ли е санкционирана от ръководството на МО – това е недопустимо по стандартите за професионално ръководство на въоръжените сили на демократична страна.

Можем ли да защитим демокрацията, държавността си, суверенитета си, чрез добро управление на въоръжените сили, модерно проекто управление на модернизацията с прозрачност, отчетност и отговорност за използване на ресурсите – първо на професионалното ръководство.

Именно във ВВС са разходвани над 80% от всички средства в периода 2002 – 2014 – над 2 милиарда лева, а резултатите са крайно незадоволителни във всяка една област по оценка на командирите, които ползват придобитите способности. Всичко това е документирано от Инспектората на МО.”

коментар на Велизар Шаламанов:

Velizar Shalamanov Румене, интересно е това, което пишеш – част е неверно (не съм бил делегат, а като курсанти май бяхме да поздравим конгреса, но това е дреболия), друга част е внушение без факти, но по-важното е, че ти добре знаеш истнината за модернизационните проекти на ВВС и теорията на гражданско-военните отношения, изискванията към професионалните военни в демократична страна – учил си го в САЩ. Просто е време да се действа професионално в демократична и свободна България, част от НАТО и ЕС. Всеки сам избира, а времето ще отсъди за нас след време. Бъди жив и здрав!

Like · Reply · 5 · January 17, 2016 at 3:37pm

Plamen Darakchiev

January 29, 2016 ·

Ако цивилна гарга (като мен, например) вземе та нагази в полето на военната експертиза, бъдете сигурни, че от това за държавата няма да произтекат кой знае какви последствия. Най-много някой от генерал от съответния вид войски да се усмихне пренебрежително под мустак (макар че в момента не се сещам за български генерал на действителна военна служба, който да носи мустаци). Виж, в обратния случай – висш командир да коментира публично политически аспекти на отбраната – нещата не изглеждат толкова безобидно.
Ето защо, мога да разбера командващият ВВС ген. Румен Радев, когато говори за за колесника на МиГ-овете, но не и, когато става дума за промени в закона, които предвиждат като възможност съвместния Air policing.
Дори човек като мен без пагон и съответно неносещ отговорност по устав и други специфични разпоредби, не би се наел да се твърди, че има нужда от подробности в ЗОВС (Закон за отбраната и въоръжените сили) що се отнася до понятието съвместна охрана на въздушното пространство. Най-малкото, заради това, че в същия закон (а и в други подзаконови и специфични документи) e записано ясно кой издава разпорежданията, когато става дума за хипотеза, свързана с нарушение на въздушното ни пространство. Да не говорим пък, че въобще няма такава хипотеза, при която при съвместно дежурство изтребител на съюзна държава, или пък екипи на наземни съоръжения изпълняват разпореждания на политическото или съответно военно ръководство на съответната държава.
Ето защо, с публично изказаното си мнение български висш офицер на практика изрязява публично своето недоверие първо към българските държавници (президент, премиер и министър на отбраната). В смисъл, че при последващото договаряне на условията за съвместната охрана ще загърбят българските закони и ще предадат изцяло въздушния ни суверенитет на съответната съюз на държава. Второ, това е израз на недоверие като цяло към НАТО и съюзниците. Един вид, ако не сме пунктуални в закона, те ще вземат да турят ръка и на наземните съоръжения и ще ни отнемат правота да се разпореждаме с охраната на въздушното пространство.
Освен това си представете как оттеква навън подобно непремерено изказване на висш български военен.”

А за финал, ето и линк към “Stаnd up” ( изява на микрофон), от който е видно и се чува, как на 8 октомври 2016 г. в Садово кандидатът за президент Румен Радев от сърце се кълне във вярност на Русия ( като “наш вековен приятел”..”санкциите трябва да  отменени”). https://www.youtube.com/watch?v=aytiaGV0efY

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://www.blitz.bg/politika/gen-radev-vleze-v-ruskite-medii-s-antinatovsko-izkazvane_news434176.html

23 мнения за “Др. Румен Радев е бил ясен на др. Бойко Борисов”

 1. То да е само в Садово… да го мислим като грешка на езика. Пуснете във видеотърсачка ‘радев за русия’- ще ви бъдат изсипани рояци доказателства:
  За президент имаме кремълско молекулно съединение.

 2. Едва ли някой може да си обясни защо буда не уволнИ льотчика в края на 2015г.?!!?
  Тогава се разбра ,че безпилотният льотчик отговарящ за 10 летящи самолета във БНА , искаше да подаде оставка заради скъпата поддръжка на остарелите миговете ,и заради възможността съюзнически пилоти от НАТО да помогнат за защита на българските граници от нарушаването им от алфа-престъпните ВКС на путлер!!!!
  Т.е. камарадев е против бързата модернизация на ВВС, и иска да се влагат пари за остарелите мигове , вместо да се купи с тях нова техника. И в “добавка” е против съюзни пилоти да помагат на нашите ВВС срещу реален и ОСНОВЕН ВРАГ за тях!
  И ако това не е основание за моментално уволнение от армията, то кое е?!?!?
  А, че камарадев има предимно политически протекции и петолъчка татуирана в главата – то това се вижда и без да имаш информация за неговата партийна книжка от времето на социализъма. А, буда по партийна линия почти не уволнява дори партийците си от герб. А пък истинските си партийци от истинската си партия БКП – никога! Още повече ,че ниКОЙ от ЗКПЧ-тата му ,не му го е разрешил по партийна линия!

 3. Никога не съм се съмнявала,че ниската топка Цачева е решение взето от петата колона със абсолютното съгласие на Борисов,а Радев го пробутват вече 2ра година с глупостите за охраната на въздушното пространство и никой не му каза в прав текст и публично,че е лъжец

 4. Колкото и нескромно да звучи,аз определих новия преизидент г-н Румен Радев за комунист,но благодарение на квалификацията му като “руски резидент”. До извода си стигнах много лесно.
  Комунистите се самоидентифицират не само по изказаните думи и тези,а по изражението на лицето (физиономията).

  Особено това е характерно за комунистките-вижте я Йотова,Робева,Дърева,Йончева,Баева,Червенкова,забелязвате ли каква антиженственост излъчват тези жени.
  На мъжете -комунисти повече им отива да са с такива физиономии,но при жените-комунистки е просто отвратително,неприродно,неестествено….

  Когато казвам че България е обречена на комунистите и Русия,някои ме обиждат,хайде сега нека да прочетат няколко пъти статията и да ме разобличат.

  Да,напълно е прав коментатора,който казва,че Министър-председателя Бойко Борисов трябваше да даде предложение до Президента г-н Плевнелиев за дисциплинарно уволнение на Г-н Румен Радев.Налице е категорично нарушение на ЗОВС и уставите в БА.
  Но Борисов много добре знае кой инспирира изказванията на Генерал Радев,докато беше Командир на ВВС,така че той е съучастник в изваждането му от страна на комунистите от редовете на БА.Неминуемо с тази информация е разполагал и Президента г-н Плевнелиев.
  Както съм казвал няколко пъти,Държавното ръководство на страната изигра главната роля в избирането на Г-н Румен Радев за президент.
  То,ръководството прекрасно е знаело,че Радев е оригинален комунист , с проруски и просъветски убеждения.Това го потвърждават и негови колеги.

  Следователно ,след като Държавния глава на България е комунист,нито една човешка и антикомунистическа кауза могат да бъдат реализирани в близките пет години.

  Наивниците ще продължават да чакат поне още пет години,едва ли “резидента-президент” ще се откаже от комунистическите си и промосковски убеждания.
  Погледнате мрачната му и свирепа физиономия-автентичен комуноид!

 5. До Ирис
  Без съмнение това решение не само е било взето, но и наложено на “десния” Гражданин за Евразийски Регрес на България Бойко Методиев Борисов.
  Информация по въпроса дава Илиян Василев в статията си “За наследството на Плевнелиев”
  ………….
  Той /Р. Плевнелиев/ знае много, вероятно дори прекалено много, което е опасно за някои, включително по операцията на руските специални служби за предотвратяване на кандидатурата му за следващ мандат. Да, президентът Плевнелиев беше предаден от своите, в традиционен за българската история казус. Лидерите на ГЕРБ се сетиха сега да раздават високи оценки, но забравят, че се срещнаха с Решетников и поеха ангажимент да не го издигат и да повярват на “нагласената” от РИСИ социология, че е неизбираем. Сега имат остра нужда от авторитета на Плевнелиев, особено след прозападния електорат. Класика в жанра – първо предаваш, след това ухажваш. Сигурен съм, че от тук нататък Росен Плевнелиев ще има по-малко нужда от ГЕРБ, отколкото ГЕРБ от него. Защото той има принципи, а те имат интереси.”
  http://idvassilev.blogspot.bg/2017/01/blog-post_21.html
  Статията е много качествена и обективна и я препоръчвам на читателите на блога на г-н Инджев.

 6. Препоръчително е след като всеки разумен човек,или поне читател на сайта знае,че Държавния глава е квлаифициран съвсем справедливо като руски резидент,нека да се опитаме да дадем квалификация на САМАТА ДЪРЖАВА.
  Знаейки що за държава е Българската държава,след това идва логическото мислене и въпрос-тази държава трябва ли да се променя и ако трябва, подлежаща ли е на промени.И трето,най-важното- В КАКВА ПОСОКА.

  Засега евентуалната посока е посочена,пак няма да я показвам,остава само времето да покаже,но първоначалните данни сочат,че резидента няма да се изложи и да кривне от посоката….
  Ако той изпълнява методично и хронологично поставените му от Москва задачи,аз смятам че надеждите държавата да става по-цивилизована и човешка са пренебрежително скромни.
  Не аз и такива ,които считат показаната посока за вярна са виновни или недоброжелателни,виновна е ПОСОКАТА.
  Както читателите на сайта знаят,ТЯ не е мой патент.Да се обърнат към …..айде сега новите читатели да се пораздвижат…

  За пореден път ще припомня,че след като комунистите не спорят за посоката ,значи те са убедени че не са допуснали грешкаПОСОКАТА Е ПРАВИЛНА (затях).И много добре знаят,че познавачът на “българо-руските течения” е квалифициран специалист по двете държави -Русия и Малка Русия.И са спокойни,грешка не са допуснали в избора на “човека” и “посоката”.

 7. За документа, коментара на Иво и репликите на съблогърите- ШАПО!Операцията “льотчик” разкри между другото и очевидния факт, че имунитетът на “евроатлантическа” България пред кремълските вируси и бацили е НУЛЕВ!Това беше най-голямата слабост на Росен Плевнелиев като президент. Ако силните му думи за руската заплаха бяха съпроводени от твърди действия, за които му дават право Конституцията и законите…Посланици, служби, съдии…Ами ето ви ги рубладжийска кохорта- бойка коцэв, онези там с чистите ръце, борыс вэльчэв.

 8. Хубава рима тече в момента по БНТ с “алтернативни” гледни точки- събеседници са арабистът Чуков и дипломатът Кичуков. Известно е, че освен арабистиката и дипломацията, двамата експерти представляват и една друга институция, Сещате се коя точно.. За общата им партия- и там няма изненади, др. Кичуков си е верен на БСП, др. Чуков-тоже, но сега Партията майка му гласува високо доверие да напътства филиала й Марешки. На това му казват медиен плурализъм. И той се оценява със 116 място на България по медийна свобода.

 9. Всичко е било решено предварително, другарите са били добре подготвени от кремъл за да няма разминаване с друзята от масква на путин-дерзай тавариш и малчат.Е няма по продажно племе от Русофилското в Болгария на льотчика и др.нинова,радетелка на БКП,близка на РИСИ и,, велика,,Рассия .Льотчика работи на ниво БКП-КПСС и всичко друго е извън графика, в проекта на Натовският генерал и всичко друго е химера в сферата на нло.

 10. Военният пенсионер резидент Хвърчилков е родният Ким Сон Джу.
  Подробно, по-долу

 11. Отново се прочуваме! Отново сме на непостижима “висота”! Отново сме без конкуренти в класацията!
  След като имахме МОНАРХ-РЕПУБЛИКАНЕЦ /цар-премиер/, днес си имаме
  ПРЕЗИДЕНТ – НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!!
  Мъдрият и непогрешим народен “глас-Божи” ни го избра!
  На “българите-юнаци” – честито!
  Да му мислят тези, които ще сърбат/ме/ попарата!

 12. “Look Who’s Talking Too”…”Виж кой говори”. Това в линка трябва да е 3-та серия на тази стара комедия. Та виж КОЙ говори за жертвите на комунизма и още веднъж да се преклоним пред страданията и смъртта им- някога в пипалата на милиционерските изверги, сега в устата на техен колега, съпартиец с невърната книжка на БКП , съидейник в преклонението на правешкия каскетлия- също започнал кариера като милиционер и палач на достойни българи и невинни хора! В лицемерието и двуличието ББ задминава комунягите- те поне не оплакват жертвите на комунизма!

  http://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81-news628660.html

 13. Напълно в реда на нещата от болшевишкия свят! Нали и двамата другари са от котилото на БКП-то.

 14. Атаката на Борисов с/у Шаламанов, като служебен министър е повратната точка за обратното броене на полицейската клика ГЕРБ. Шаламановата Визия 2020 е основният документ- лакмус за принадлежност към ушанките. Политическата дълновидност на Шаламанов за съжаление беше обезобразена и унищожена по най- бруталния начин. Този акт подсказа на комунистите, че могат да си разиграват коня в ляво и защото дясно на практика липсва.

 15. Кариерата на Р.Радев е грижливо и отдалеч подготвяна.Нормалната служба от звание до звание е от 2-3 години мл.лейтенант,после 3-4 години лейтенант,ст.лейтенант,4-5 г.капитан,4-6 г.майор,подполковник и поне 5 г.полковник.Радев за 15,5 г.става от мл.лейтенант полковник и след 4 г. генерал.Ех,Щирлиц,Щирлиц…

 16. А някой сети ли се да попита бившият командир на ВВС колко трябва да е нальот-а на военните пилоти, за да гарантират сигурността на Републиката, та толкова се зъби на съвместният air-policing? Щото нашият ас има 1200, а американският му бивш колега 4200, а неговият заместник дори 4500! Де е Киро на кирия?

  Прочее гръцкият ВВС началник е с 3900 летателни часа.

 17. Абе има 3900 летателни часа,ама не знае какво е да си член на БКП на 23 години.Те това е нашия президентин-член.

 18. В NATO има вече легална резидентура на Русия, която е съвсем явно проявена от Държавния глава на България.И на практика всяка информация свързана с НАТО , която ще бъде на разположение на Българския президент, той в качеството си на резидент ще я предава на Русия .
  Има безброй начини това да стане, защото самия Президент ще подбира хората около себе си.Ако някой си мисли, че от десетките служители от охраната, съветниците, обслужването и др. , руските чекисти и българските му слуги не са инсталирали агенти, дълбоко се заблуждава. Всяка една информация в посока Москва може да бъде предавана и чрез съпругата му, която също е с комунистически убеждения, което автоматически означава че е и с просъветски и проруски.Отделно от това, вице-президента е още по-голям комунист и проруснак.
  Затова комунистите сияят от радост-те доказват пред руските си господари своята лоялност и практически възстановяват перфектно “българо-руската течна деужба”.
  Както винаги съм казвал, каквото и да се случи в България, то е уникално и неповторимо.
  Българските комунисти заедно с бившия Президент и бившия Министър-председател поставиха за Президент точно такъв човек, на когото чекистите имат и ще имат пълно доверие.Няма да има никаква информация, която достигне до Президента и няма да бъде поднесена на бюрото на Руския президент Владимир Путин.
  След като комунистите прекратиха комунизма, сегашния избор на комунист-руски агент(резидент) за президент е най-големия успех на комунистите.
  Втора държава като България няма, няма и да има.
  Много е интересно какво мисли Ръководството на NATO, това е прецедент в неговата дългогодишна история. Държавния глава и Главнокомандващ на страна-член на организацията да служи на интересите на постоянния й противник-Русия.
  Може би България ще бъде полекичка изолирана от важните задачи на НАТО, защото те ще бъдат проваляни от агента на Русия преди да бъдат започвани.
  Русификацията на България продължав от страна на коминистическата паплач, подържана от населението.
  Прожекторите на тази русификация , гледани всеки ден и нощ никога няма са бъдат изключени. Или поне в близките пет години.

 19. Да, Стамбо казва нещо абсолютно достоверно- ИМУНИТЕТЪТ е причината.
  Аз само бих допълнил, че имунитета се крие в наивно-глуповатото население.
  Московците можеха да предложат за президент и Ирина Бокова, наивниците щяха да я изберат със сигурност.
  Наивността у българчето е недостижима от никой друг народ.
  Комунистите са се засилили много здраво за предстоящите избори, ето мобилизирали са вокалистката-комунистка Йорданка Христова, а за Павел Попандов ……, нямам думи ако и той се окаже комунист.
  Течението към неизвестността е силно…

 20. Сестрата на президента е руска снаха,даже свекъра и се е преместил да живее тук.Ветеран от войната,май че летец?

 21. Към Krasnoselski:

  Опитвам се да си представя как са паз(ар)или натовските тайни с такава рода на по шише водка и не мога да си го въобразя…Невъобразимо е да си представи човек, че решеният да става президент Румен не е излъчил ( поне неволно) сигнал, стигнал до Решетников. След което двамата случайно се срещат в София и никак, ама изобщо не си говорят за решението, което не е довело Решетников за тази среща. В този смисъл Радев не е (п)резидент, изобщо. И да не забравяме: Радев каза, че не е ходил в Москва. Че защо да ходи там, когато тя е кацнала при него? За постоянно, при това. Олицетворние на поговорката за Мохамед и планината…

 22. АНТИКОМУНИСТ, според теб дали Президент Плевнелиев е бил против оставката на камарадев в края на 2015г.? Ако няКОЙ е бил ПРОТИВ оставката му – то това не е Плевнелиев!
  Сещаш ли се КОЙ(от двамата!) беше против оставката на камардев?
  Ако няКОЙ не беше убедил камарадев да НЕ подава оставката си – то той щеше да си е запасняк още от края на 2015г.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.