Радев премълча в Брюксел за санкциите срещу Русия – крачка назад или е за пред чужденците?

Най-напред да направя уговорката: не ставам за президент и не се сравнявам с президенти. Още по-малко с Румен Радев- не умея да пилотирам и да правя определени лупинги. Страдам от морска болест и затова избягвам да се качвам на люлеещи се ( политически) платформи.

Въпреки това ще си позволя нахалството да дам пример със себе си: не си сменям мнението според аудиторията, за да й се харесам. И в личната си кореспонденция пиша така, че да мога да се подпиша под всяка своя дума, ако тя стане публична. Пред случайни събеденици на улицата изразявам същото становище като пред чужди дипломати или в журналистичските си изяви от всякакви трибуни, на които заставам с лицето си за тезите си.

Ето защо имам самочувствието да попитам дали президентът Радев, който не повдигна върпоса за санкциите срещу Русия при посещението си в Брюксел, прави това само за пред чужденците.

Ако се окаже, че той отново се завърне към несъстоятелните си твърдения за голямата вреда от санкциите ( една лъжа по отношение на реалния им ефект върху нашата икономика, загубите за която са пренебрежимо малки- особено в сравнение с онова, което бихме загубили при отказ от европейската и евроатлантическата солидарност, изключваща толерантността към руската аресивност) , Радев ще потвърди, че се държи избирателно в зависимост от това на кого говори.

Едно да си направиш правилния извод и крачка назад от погрешно становище- макар и без да се самобичуваш, друго е да се нагаждаш.

Предстои да узнаем кое от двете е валидно за Радев във връзка с факта, че от сцената в Брюксел той спести музиката за ушите на Путин по въпроса за санкциите. Ако отново запее старата песен, ще имаме всички основания да го смятаме за нагаждач, който олицетворява принципа за музиката по вкуса на онзи, който плаща.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://www.dw.com/bg/разбрахме-за-радев/a-37344768

26 мнения за “Радев премълча в Брюксел за санкциите срещу Русия – крачка назад или е за пред чужденците?”

 1. Честно казано, дори и на най-върлите русофили им увират главите след като се срещнат с жестоката действителност. Сещам се за Ангел Найденов, когато беше министър на отбраната, започна да говори, че Русия ни шпионира, провокира, че сме зависими от нея и т.н. Не знам как не го изгониха от БСП.

 2. Радев се прави на “премълчал в Брюксел за санкциите срещу Русия”, но май, че си е отворил устата и по този въпрос. Има статия на Татяна Ваксберг в DW за посещението на Радев в Брюксел, която е разобличително точна за неговата проруска ориентация, продиктувана от “загриженост за ЕС”!?

  http://www.dw.com/bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2/a-37344768

 3. Преди доста време ако не ме лъже паметта Евгени Дайнов беше казал, че комунистите много са сбъркали с преценката си за Радев и че той няма да им ходи по свирката.

  Тогава реших че г-н Дайнов е голям оптимист и греши. Но всеки път, когато чуя Радев да твърди, че е НАТОвски генерал се сещам за Дайнов и си викам, дали пък няма да се окаже прав.

 4. http://www.euractiv.com/section/global-europe/interview/bulgarias-radev-i-fear-eu-will-remain-hostage-of-sanction-war-against-russia
  “Страхувам се че EC ще ocтaне заложник на санкциите срещу Русия”.

  Казал го е,но по-перфидно вследствие от заплахата че можем да бъдем лишени от председателство на ЕС ако работим против единността на ЕС+снишаване по заповед на Москва за да се види резултата от действията(а не думите)на Тръмп:

 5. Страхотно г-н Инджев
  Браво.
  Някой трябва да каже,че царят е гол.
  Ако Президентът Радев смята и може да докаже ,че България губи от санкциите към Русия , обяви официално това и да отиде в списъка на неподкрепящи санкциите.
  И ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТОВА.
  А не да се държи като мижитурка.Борисов ги практикуваше тези неща.
  Искам като Плевнелиев – да бъде ясен и отговорен.
  Пак повтарям не понасям мижитурките.

 6. Стопанинът на БЛОГА НИ има на 100% основание да навлезе и декларира споделеното от “личното си пространство” защото и там и пред публиката е ЕДНАКЪВ. Смеа да го твърдя и от срещите ни на живо и елписмата които отвреме-навреме разменяме.
  А ако военният пенсионер, резидент Хвърчилков е решил да го играе и той кат баце-щпагат според случая по такава деликатна тема като санкции към любимата МУ матушка, нищо добро не го чака.

 7. Направих кратък коментар към статията “Тръмп на(д)гради мюсюлманския екстремизъм”, където не съм се ръководил от правилата на политкоректността, които всъщност са ми почти толкова неприемливи, колкото и тези на социалистическия реализъм. Сигурно на г-н Инджев му се е сторило, че съм бил твърде груб и невъзпитан към лицата (да не кажа някоя друга част на тялото), упоменати в краткия ми политнекоректен коментар, затова сега го давам леко фризиран:
  Не виждам причина да симпатизирам на “борците за справедливост” срещу Доналд Тръмп като едрогабаритния Майкъл Мур, привърженичката на женски ласки Синтия Никсън, обещаващата орални наслади на гласуващите срещу Д.Т. Мадона и подобни! А изпълняващата длъжността главен прокурор Сали Йейтс, назначена от Обама и без това подлежеше на смяна и реши преди уволнението си да си спечели славата на борец за справедливост, но не трябва да се забравя и правилото, че когато си в един отбор, играеш в отбора и за отбора до последния ден, до който си в него!

 8. Милиционерите ги знаем, че нямат скрупули и са гъвкави като циркови акробати но един военен би трябвало да е от друго тесто! Да му пожелаем да си спомни за честта си и за честта на народа си, която е призован да защитава а не интересите на БСП и червените чорбаджии!

 9. (И към постинга ми по предишния текст на ИВО)
  Изобщо, върху фона на въпиющите за всякакъв вид московска ласки бсп, абв, герб, рубло”патриоти”, марешки, учиндолски и пр., а и желаещите да правят дясноцентристко мнозинство С ТЯХ “реформаторски блокари”, то направо му идва на човек да стане поддръжник на Радев. Ами да- той прави-струва- сакън!- да не го помислят за рубладжия. Забележете,че никой освен него от месеци не е казвал “аз съм НАТО-вец”!, докато останалите се надпреварват да вият срещу Брюксел, който ни “заповядвал и колонизирал”, да гледат към кремльовските башни с унес и към отворите на кремльовските кенефи- с готови за близане езици! Ще кажете- кои точно? Ами, номиналните комундели ги оставям, изброените им филиали -също, думата ми е за онези “евроатлантици”, чийто лидер публично заявява, че го е страх да не му се кара Путин, онези, които харизаха на руските бандити Камчия, които друсат казачоци на Копринка, които вчера оскверниха паметта на АПОСТОЛА, носейки венци на гроба на неговия политически убиец, които къде седнат-станат все за руски туристи и руски пазари дърдорят! Радев ли? Това не е ли герб? А колко министри и министърки от тази мутренска шайка, начело с мутрафона -премиер хленчеха против санкциите срещу Русия?
  Или свестни десни и проевропейски лидери ще успеят да направят значима структура, или ще ни остане да избираме между “евроатлантика” Радев и “руския лакей”- който там кажеш в галерията между нынава, гоцэ, каракачан, волэн сыдэрав, марэшкий и пр.

 10. Честно казано, дърварското поведение на президента в международна среда много ме разочарова. Най-паче се разочаровах от съветниците му. Можеха например, да го посъветват да си отсече едни бакенбарди “ала Иво Христов”, да си бодне на ушите малко пиърсинг “ала К.Андролова”, да си поразроши кичето като Волгин. Зер и двамата са еднакво оплешивяващи. Можеше да се барне и с гащеризон тип “Еминем”, топрепортерката Елена Йончева ги има в изобилие. А той кво- поЯви се в Брюксел със стйлинг на страшината Варадин. Такъв му беше и сленгът- такова, онакова, абе бягай от мен до другото дърво. Мъка, мъка, черен етикет.

 11. До Socrates | януари 31, 2017, 12:54

  Мисля, че след тези напълно основателни и верни обобщения и констатации на г-жа Ваксберг, не би следвало в България все още да са останали толкова големи слепци и глупци! Уви!

 12. ДИМИТЪР | ЯНУАРИ 31, 2017, 14:20

  За демократите в момента най-важното е да пищят. Често казано, не очаквах чак такава неадекватност. Един коментар за една от театралните им постановки: http://www.dailywire.com/news/12838/fake-news-media-report-state-department-employees-ben-shapiro

  А за ревящия Chuck Schumer с оплесканите коментари, ето нещо от рубриката ‘PANTS ON FIRE’ http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2017/jan/27/charles-schumer/chuck-schumer-wrongly-tweets-tillerson-wont-divest/
  Направих си труда да потърся как Schumer е гласувал през годините за промени в миграционната политика. Между другото – гласувал е за издигане на ограда на границата с Мексико.

 13. ДРАГИ ДИМИТРЕ,

  Без авторска суета и нахални амбиции за монополист, по темата за

  “едрогабаритния Майкъл Мур, привърженичката на женски ласки Синтия Никсън, обещаващата орални наслади на гласуващите срещу Д.Т. Мадона и подобни!”

  таях скромни претенции да съм нещо като водещ коментатор сред съмишлениците в блога на нашия Стопанин. Левичарската гмеж от двата бряга на Атлантика ми е по-противна дори и от каскетлиите комуняги из нашенско- те са по-скоро биологичен подвид подчовеци, докато цинизмът на онези вече отпраща към морални категории и развращава медии, обраазование, политическа мисъл. Доказателство са много мои постинги. Но за този твой пасаж и контекста ти предавам щафетата! БРАВО!

 14. EVERYONE ELSЕ, в момента виждам постинга ти- ШАПО и на теб!

 15. Г-н Радев и подкрепящите го социалистки дали знаят какво гласува на 2-ро четене Думата на 25.01.2017? Русия е на път да декриминализира домашното насилие! Прочетох го в английската преса:

  http://www.economist.com/news/europe/21715726-it-fits-traditional-values-lawmakers-say-why-russia-about-decriminalise-wife-beating

  …The bill’s second reading on January 25th won 385 out of 387 votes. It is expected to sail through its third reading and be signed into law by Mr Putin….

 16. СТАМБО,
  За мен е чест!
  Сега нещо друго. Тези дни руския зет марешки разтяга локуми как неговата партия щяла да спечели вота и после да направи бензина 1.80лв.(въпреки че тогава цената на петрола може рязко да падне надолу), да открие евтини магазини за хранителни стоки и най-интересното – да започне ударно строителство на жилища по 300 евро кв.м. Интересно за кого е предвидено това ударно строителство на евтини жилища?! Според мен това е руски план за нова огромна вълна от руски заселници, пред която досегашните такива са нищо. Тези жилища 100% ще се продават изключително на руснаци и то на най – атрактивните места по морския бряг. Тогава ще се осъществи компактно руско заселване на територии от страната ни. Не беше много отдавна, когато Бранимир Ботев предлагаше точно това, но по някаква причина не се осъществи. Сега явно е дадено “добро” от путин, като се разчита на “подавляващото мнозинство” на нашия “много мъдър” народ!

 17. президента радев е в процес на изчакване,едва ли путин и нашите русофили са в ефория от льотчика.пропутиновите съветници за сега не се обаждат,явно изчакват новини от Вашигтон,накъде ще задуха вятъра на промяната,обещанията на ДТ,за санкциите на кремъл.Едва ли Вашигтон ще допусне ДТ да реши проблема с Русия еднолично в посока Москва.

 18. Днес в сутрешния блок на “Нова” или “БТВ” /този, който предават по УКВ радиото/ Гълъб Донев каза, че не бил партийно обвързан, но бил поканен да участва в правителството от Президента Румен Първанов…

 19. Румен Радев е дисциплиниран човек, което означава че е дисциплиниран комунист, проруснак и руски резидент.
  Социолога Дайнов не е прав, комунистите и тейните лидери в Москва са изучавали изключително прецизно личността му и едва ли са допуснали грешки.
  Самия Радев отлично знае, че е назначен от чекистите и никога няма да им изневери.
  Той може да бъде квалифициран по различни критерии, но по главния-резидентско-агентурния няма да има отстъпление.

 20. Ето един блестящ анализ за действията на кукловодите на “натовския” генерал, за контраста между служебното му правителство и екипа му: http://kultura.bg/web/%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5/

 21. @Николай Христов
  Благодаря за препратката към блестящия анализ на проф. Янакиев, който дава доста отговори по темата.
  Интересно, че толкова бързо лъсна как на “независимия” президент служебното правителство е редено от курнэлия И гoцэ. Но няма нищо за чудене – все пак гoцэ пръв извади фатмака от нищото, предлагайки го за президент.

 22. Да,линка към статията на Г-н Янакиев е доста впечатлителен.Професора оприличава поведението на държавниците като “преструване”,което е напълно вярно.Те се преструваха,когато позволиха на комунистите да извадят от БА Генерал Радев.
  Единственото несериозно нешо е споманването в края на статията “десницата”.
  Такава няма и никога няма да има,както и “левицата”.

  Има само две категории хора,политици и държавници в България-комунисти и антикомунисти.

  Движещи,атакуващи,патриоти,десняци,леваци,волеви,течащи,да-ващи и не-даващи,революционери,реформатори,националисти и др. са просто политически провинциалисти.
  Това го доказаха категорично прездентските избори-за Държавен глава бе избран автентичен комунист и проруснак.

 23. И аз не споделям възгледа на проф. Янакиев за дясното, но не защото смятам, че у нас няма такова. Има, и то е “Нова република”.
  Разочарова ме отказът на “Да, България” да се яви на изборите заедно с “Нова република”, но уважавам решението на “Да, България” да не е дясна партия. Ако може да се развие като истинска евроатлантичска лява алтернатива на левите ментета, би било най-добре за политическия ни пейзаж. Тази ниша след цели 27 години демокрация е все още незаета.
  Колкото до остатъчния РБ, трябва да кажа, че като десен избирател не мога да ги приема повече, откакто станаха съучастници на ГЕРБ в неслучването на съдебната реформа.
  Затова всяка партия да се бори за себе си и да видим коя ще убеди най-голям процент десни избиратели (мнозина от тях прясно разочаровани от банкянското божество). Както казва мъдрият германски народ: Konkurrenz belebt das Geschäft.

 24. Поредният тъпак, избран от още по-големи тъпаци. Мръсна руска фуражка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.