Шпагатът на президента Радев между НАТО и Тато

“Днес отбелязваме Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Началото на тази традиция бе поставено по инициатива на двама български президенти. В нашата история отворените рани и незатворените страници все още са много.

Като държавен глава споделям убедеността, че единствено заедно, казвайки цялата истина и без да търгуваме с миналото, можем да преодолеем болезнените разделения в обществото ни. Всяка невинна жертва заслужава нашата почит.

Поклон пред паметта на жертвите!”

Това е начинът, по който новият президент Румен Радев показа в своя профил във Фейсбук, че се опитва да е президент дори на българите, които не са гласували за него.

Хайде сега да прочетем между редовете какво (не) казва той в няколкото изречения, над които явно много, много внимателно са умували неговите промосковски съветници за всяка дума, намек и оставена празнота. Да я запълним тогава. Защото е прозрачна като кръстословица с написани в края на вестника отговори, подсказани от умниците за кеф на кибиците, които биха се подразнили иначе от голямата загадка и не биха си купили повече същия вестник.

“Отбелязваме”!

Радев  май вече си е повярвал дотолкова , че говори за себе си като монарх в множественото число.”Пропуснал” е да открои личното си отношение. Скрил се е зад “отбелязваме”. Казва ни, че не той лично отбелязва.

Намирисва на подготовка за 9 септември, когато ще оправдае клането на десетки хиляди българи под закрилата на съветската окупация с “ днес отбелязваме…”.

Този лупинг на мисълта е любим трик на петата колона. Тя упорито оправдава предаването на българския суверенитет на чуждия съветски болшевизъм. Постига това с цената на десетки хиляди избити българи ( “все пак” българи, нали!).

За целта тази пропаганда внушава, че жертвите на българските медуособици преди съветската окупация са оправдание за масовите убийства на българи в условията на съветския окупационен режим. Един вид- освободили са ни братушките от българите ( защото германци на българска територия не е имало при нахлуването на Червената армия), затрити с хиляди, за да могат други българи свободно да слугуват на окупаторите десетки години след това.

Радев не е посмял да оспори истината, че става дума за жертви на комунистическия РЕЖИМ.  Но не успява да докаже натовския си профил и да посочи съветския произход на “отворените рани”, т.е. на смъртоносното раняване на България, превърната от български лъв в съветски пудел за посмешище на цял свят като най- верен слуга на СССР.

Регресът в президентската изява днес се вижда и на базата на сравнението с президента Плевнелиев, който не само използваше ясни определения за престъпленията на комунизма, но и посещаваше лично поклонението в тяхна памет в София.

Иначе Радев споменава “инициативата на двама български президенти” за честването паметта на жертвите на комунизма. Това  непременно се нуждае от финален коментар. Манипулация е недомлъвката. Не става дума за Първанов, вторият във времето назад преди Радев.

Двамата президенти са Желев и Стоянов.

Първанов, който не си падаше по скърбенето за жертвите на комунизма, е онзи, който посочи Радев за президент с надеждата, че генералът ще е продължител на неговото дело. После боричканията в редиците на петата колона пренаредиха със задна дата “истината” за зачеването и  бащата на президента Радев. Той се оказа др. Корнелия Нинова. Поради което Първанов тегли една майна и му се наложи да се оттегли с подвита опашка.

Днес Радев не признава политическото бащинство на Първанов, но поне синовно го щади с пожелателни внушения като инициатор за честването на жертвите на комунизма, което мнозина биха разбрали в рамките на манипулативна недоизказаност за “двамата президенти”.

На пръв поглед, добре са го посъветвали съветниците му, но на практика са подценли отново анализа на шизофренията, която демонстрират в шпагата му между между НАТО

Резултат с изображение за Румен Радев снимки

и наследството на Тато.

Резултат с изображение за Тодор Живков снимки

9 мнения за “Шпагатът на президента Радев между НАТО и Тато”

 1. Мръсен червен/ румен/ боклук! Колко жалко е така бързо един пилот на изтребител да се превърне в неуправляем безмоторник, теглен от яхналите метлите си червени вещици и заклинанията на червените върколаци.

 2. Защо не каже подлецът за десетките хиляди избити още в началото на октомври, защо не каже за офицерите , на които им е казано да тръгват за фронта да се бият срещу германците, за да има България по добра съдба след войната и застреляни още на наша територия, защо не каже за застреляните в гръб офицери на фронта, защо не каже за десанта на специалните части над Македония, защо не каже за превземането на Драва Соболч на няколко пъти от българската армия и последвалия веднага след това убийствен огън от съветската артилерия, чиято цел е била да избива българите…. 35000 убити на фронта, 30000 убити без съд и присъда под съветска окупация ,
  45 години терор и после 26 години замитане на следите….. Мърша. Но още са живи хора , които помнят. За прошка не знам, но няма да забравим. И последно ще напиша. Другари путинисти, добре си преговорете историята, руснаците не обичат предателите, върнат ли се пак , първо вас ще изтребят, защото веднъж предател… Завинаги предател

 3. седефчов отново в немилост към др.курнелия,защото др.та посочи др.генерал,а гоце е имал също шанс да бъде първи в избора за нашия човек,спуснат от кремъл и РИСИ-дала старт на льотчика- натовският генерал в оставка.Как президент радев да признае за геноцида на КОМУНИЗМА като Татко гоце не го признава.Другарите не признават нищо което може да ги компрометира пред света,в България може,няма кой тук да ги съди,или такива бяха,, времената,,-да са ,,мислили,,по друг начин-нашия на БКП.

 4. За 9-ти септември ще се “реваншира” Фатмака.
  А за червените тролчета които четат и списват в блога,да му предадете задочно на Фатмака за подражаването на Д.Тp. за Facebook i Twitter :
  Александър Велики е бил хомосексуалист (не това е темата). След като умрял десетки хиляди станали хомосексуалисти с надеждата да станат велики. Е,никой от тях не станал втория Александър Велики,останали си хомосексуалисти

 5. Прекрасен коментар за поредната излагация на военният пенсионер, резидент Хвърчилков. Не знам кога точно са го включили в соцмрежата рр но мернах и не греща, че вече гонеще обяд и бдителни виртуали пишеха, че държавният глава не реагира по никакъв начин на денят посветен на паметта и признателноста на жертвите на комунизма. От щаба му се видяха принудени да стъкмят нещо. По начин който, Стопанинът на БЛОГА НИ е показал съвършено, че не си е въобще струвало усилието. Налице е обратен на целеният ефект- “отбелязване”.
  Толкова си могат съветниците МУ начело с изглеждащият с постоянно мрачновото лице и внущителни бакенбарди на френски кочиящ иво христов.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 6. P.S. на Фатмака:
  Райна Попгеоргиева (”Райна княгиня”)има четирима сина – ВСИЧКИ ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТЕРОР след чумавата окупация на 9.09. 1944г.
  1. ГЕНЕРАЛ ИВАН ДИПЧЕВ – герой от войните с 5 ордена ”За храброст” и медали за военни заслуги, концлагерист и затворник, убит от комунистите в затвора в Ловеч на 30.03.1954г.
  2. ГЕОРГИ ДИПЧЕВ – умира няколко години след края на Втората световна война.
  3. ВЛАДИМИР ДИПЧЕВ – с 3 ордена ”За храброст” от войните Изчезва безследно на 10.10.1944 г. на път за работа, разстрелян без съд и присъда пт комунисти Синът му Христо Дипчев – офицер, въдворен от комунистическата власт в концлагера Богданов дол. А внукът Владимир (правнук на Райна княгиня) завършва с отличие инженерство, но го уволняват от завода на третия ден след постъпването, тъй като досието върви по петите му.
  4. ПОЛКОВНИК АСЕН ДИПЧЕВ – с орден ”За храброст” от Първата световна война дълги години лежи по лагерите. Лишават го дълги години от пенсия, не разрешават на децата му да следват. Умира през 1964г. в Бургас.
  Така комунистите със завидна последователност и методична жестокост успяват да затрият рода на Райна княгиня, постижение, с което дори османските турци не могат да се похвалят. Една ”патриотична” постъпка на българските комунисти, истински национални предатели.

 7. Едва ли някой се е “изненадал” от теснопартийният “прочит” на датата 1 февруари от красноармейският (п)резидент на “българският” клон на КПСС – БКП?!?!
  Освен това в свой предишен пост съблогъра ни KRASNOSELSKI ни осведоми че камарадев е бил и брат на красноармейска снаха!!! Т.е. сестрата на камарадев е снаха на красноармейски афицер! Но KRASNOSELSKI не е уточнил дали е още и льотчик ,като камарадев, и от коя война е ветеран?!?!????
  И при такава продължителна КРАСНОармейска традиция ,дори и в семейството освен в службата си в красноармейският клон – БНА, няма как камарадев да не смята ,че КРАСНАТА армия е освободител , за което трябва да сме и “благодарни”, както е записано върху МОЧА.

 8. Което не знам,не знам.Но си спомних един анекдот,който ми разправяха седемдесетте години в СССР:един кагебешник разпитва един бендеровец дали няма автомат,нямам,а картечница,нямам,а танк,е гражданин началник,което нямам нямам.Тогава не ми се вярваше това,което приятелски настроени хора ми разправяха,че до към 50 те год.в Зап.Украйна е имало съпротива и във всяка къща оръжие.Успяха все пак да си отвоюват страната от москалите.

 9. Благодаря, Иво! Още като прочетох ентрефилето на Радев си казах “йезуитска работа”. “Социалист” пише за комунизма в България. Не бих могъл да го напиша по-добре. Още веднъж, Благодаря!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.