Вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев крие членството си в БСП

Помните ли лъжите на Корнелия Нинова? Тя твърдеше, че оглавяваната от нея партия нямала да има представители в служебното правителство, назначено от президента Радев?

 

Лъжата датира от ноември 2016 г. http://www.marica.bg/нинова-хора-на-бсп-няма-да-участват-в-служебен-кабинет-на-радев-news670565.html

 

БСП , обаче , се сдоби във властта с вицеприемира Деница Златева ( не просто кадър на БСП и депутат с червената бюлетина в 42-то Народно събрание, а и член на ръководния орган на партията, Изпълнителното бюро). Това нямаше как да бъде скрито.

След като лъжата за неучастието на БСП със свои кадри в служебното управление на държавата се спука, темата беше заметена под червения килим на медийното раболепие.

Боклукът обаче, когато се натрупа, има свойството с времето да издува издайнически червения килим.

Оказва се, че БСП има още един, дълбоко засекретен свой член, назначен за вицепремиер, отговарящ при това за отбраната и сигурността в държавата.

Вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев е бил приет за член на БСП в организацията на партията в община “Оборище”  в София на 20 ноември 2011 г. , веднага след президентските избори.

Дали членува и днес? Този въпрос могат да му зададат желаещите да внесат яснота журналисти с достъп до задаването на въпроси към управляващите.

Ще попитате откъде знам. Питайте. Питайте съзаклятниците Корнелия Нинова и Стефан Янев.

Освен това те трябва да бъдат попитани защо крият този факт.

Във времето , когато в интернет гъмжи от информация за всяка публична личност, за членството на Стефан Янев в БСП не можете да научите нищо. Но пък обилно на преден план се изтъква неговия “американски профил”- точно както в случая с президента Румен Радев.

Това е “моделът Радев”. Той предвижда да бъде скрит фактът, че офицерът Радев е бил член на БКП ( както Янев е станал член на БСП), за да се хванат на неговата кукичка не само  цивилните червеноперки, но и други избиратели сред шараноподобните.

Не по-малко интересно е, че Стефан Янев е бил внедрен като партиен кадър на промосковката столетница в структурите на съюзническата сигурност. И това е още по-важна причина членството му в БСП да е военная тайна.

Ето официалната биографична справка в сайта на Министерството на отбраната, в която членството на “деполитизирания” по закон Янев не се споменава: http://armymedia.bg/archives/79455

18 мнения за “Вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев крие членството си в БСП”

 1. Странно как в днешно време на лъжците не им се случва нищо?! Сакаш светът забрави, че да се лъже и краде е срамно и много конфузно и уличените в лъжа и кражба трябва да понесат клеймото и да напуснат публичната сфера!. Но не – да си лъжец си е (почти) българска гордост?!

 2. Как е възможно в съвременният свят хора като Радев, или този Янев,овластени ,с претенции за чест и достойнство да си крият биографиите си.Това показва само едно ,че те са убедени,че БСП е престъпна организация,те се срамуват и страхуват от това и крият, че са и членове.
  Но истината винаги излиза и тя е винаги в черни краски.
  А в българите е залегнало отдавна усещането,че членовете на БСП са склонни на национално предателство към Русия.Примерите са неизброими.Мисля ,че и това също е повод да се крие членството в БСП.

 3. Поредното потвърждение ,че краснорезидента на НРБ няма други контакти и таваришчи освен партийните си другари от БКП и слугите им от БНА, ДС,милицията. Сега пък е назначил и друг партиен офицер ,който официално се води летец и “натовец” ,като него! А уж по закон всички афицери от БНА трябва да са ДЕПОЛИТИЗИРАНИ!
  Съвсем друга е и философията на ИЗИСКВАНЕТО президента и министъра на отбраната да са ЦИВИЛНИ, след като началника на ГЩ е военен. Но от партийни афицери с фатмашки манталитет не може да се очаква много. И това се потвърждава безгрешно от действията на камарадев.
  Партиецът кожата си “мени”, ама “акъла” – НИКОГА!

 4. Слугите на москва се чувстват богоизбрани. Над тях е само москва. Вниманието им е свързано единствено със слугинаж на россия и тогава пътя им е само нагоре.Ако засегне Българските интереси ще върви по бързо към благоденствие, а за да няма промяна на пътя има правосъдие, служби, медии, парламент, президент……

 5. Другарите има от кого да се учат,тавариш путин колко пъти си сменя биографията,2 или 3,той самия не знае,та какво остава за ст.янев и прочие-другари,има слънце,а няма бе др.нинова.Тези таварищи от столетницата са винаги в,, кондиция да управляват,, да обещават светло бъдеще, ама ЗАПАДА им пречи, а сега и БАЦЕ-техен кадар, но завил малко надясно, да не се надяваш,на друзята наши и космоса им пречи,като онази ракета,на крива ракета и космоса и пречи.

 6. Това си е реваншистко правителство в ясно червен цвят с прозиращи бизнес-интереси и няма нужда от дипломатически увъртания – ама експертно, нюансирано, балансирано, дистанцирано и т.н.!
  VKR е абсолютно прав- фатмащината вече напира навсякъде. И е срам за европейска държава, из всички сфери на политиката и управлението да се шматкат фуражки и зелени чорапи бетер гватемалска хунта от 50-те години.

 7. Не е по темата ама ако авторът ме допусне за това съобщение : утре 04. 02 от 13.00 часа ще има тържествено представяне на лидерите на Нова Република според мен единствената пробългарска партия с лидери доказали с дела и постоянство защитата на Българския интерес. Поканени са споделящите ценности на ДСБ И НОВА РЕПУБЛИКА. Мястото е бизнес експо център (срещу Метро магазина на Цариградско шосе към 8 ми километър).

 8. Без да адвокатствам, не ми се струва достоверна тази информация, тъй като от май 2011 до май 2014 е аташе по отбраната. По-вероятно е да е бил член на БКП до есента на 1989 г., до момента на деполитизацията на армията. Но това също не е прецедент, тъй като всички офицери на длъжност командир на рота/батарея и по-висока задължително членуват в БКП до деполитизацията.

 9. Колкото питаха Плевнелиев дали е членувал в БКП, толкова ще питат и Радев. Този въпрос е забранен за българските журналисти.

 10. Към mika:

  Не е ли време да споделите за вашето спецално отношение към ( отсъстващия вече от публичността, да не говорим за институционалността) Плевнелиев?
  Би било интересно да узнаем поради какви специални причини намирате начин да намесите Плевнелиев като нищожество номер едно но света с повод и без такъв.
  Докато той беше президент, ок, лицето на властта трябва да бъде критикувано, макар и страстта, която влага(х)те без да обясните защо, да изглеждаше поръчана.
  Сега, обаче, нали вече го няма, низвергнат е, паднал е- а продължавате да го ритате?
  Въпросът не е в Плевнелиев, когото моя милост също е критикувал ( мога да дам доста линкове). А в упоритостта , с която го преследвате дори и в “гроба”. Трябва да има някакава особено важна и твърде лична причина за това.
  Ако нямата доблестта да я посочите, имам неудоволствието да Ви съобщя, че повече няма да служа за проводник на тази мерзост чрез тази трибуна тук.

 11. Г-н Инджев,подкрепям ви.Същото съм го забелязала и аз.Тази двойственост,че уж подкрепяме определени принципи ,а когато стане въпрос за конкретни хора,започваме да се гаврим.Мисля,че това е метод на определени кръгове.
  Не понасям тази двойственост.
  Плевнелиев е един достоен български държавник.
  Може да го цитираме само за пример.

 12. MIKA, най-трудно е, най-истинско е когато си имал партийна книжка и въпреки нея, или точно заради нея защитаваш с делата си демокрацията . Не само с думите си, а с делата си. А най-трудно и най-истински е когато си на върха на държавата, и всички виждат това , и даже “доброжелателите” от БКП и ДС ти натякват постоянно това. А още по-по-най е когато нямаш НИЧИЯ подкрепа, както Плевнелиев – всички са против теб, и най-много тези които са те “номинирали” и са очаквали безпрекословно подчинение. В добавка към ВСИЧКО това имаше и постоянни кризи , които лично те са предизвикали поради своят “всестранен капацитет” за това!
  Ето тогава е най-трудно и най-истинско!
  А най-подлото е когато си нямал партийна книжка , но с делата си ,и с манталитета си принадлежиш към БКП, КПСС,СССР,КГБ и ДС.
  Ето тогава си най-истинският комунист , макар и “без партийната си книжка”!

 13. Oще нещо,което произлиза от историята в отношенията между България и Русия.
  Последната води антибългарска политика повече от век и половина-тази политика е подчинена само на една цел-политическа и физическа(триториална) доминация на България и съответно на Балканите.Тази теза е развивана десетки пъти на сайта и е позната на сериозните изследователи у нас.
  Когато човек като Г-н Плевнелиев говори за Русия и нейната политика днес,не може да не знае “историческата съставна(компонента)”.
  Трите руски държави-Руската империа,СССР и Русия днес имат същата цел.
  Не върви да се упреква Русия само за политиката й в последните две-три години.Водила “хибридна война” срещу България,ОК,ама тя води историческо-епохална борба срещу нея-както срещу Княжеството,така и срещу Царството,така и към НРБ,така и към РБ днес.
  Така че непридържайи се към историческата борба на Русия срещу България,позициите на Г-н Плевнелиев по тази “течна дружба” са спорадични и конюнктурни.Ако той беше представил всеобхватно тази борба,Запада щеше да остане впечатлен.
  Явно той не се подготвяше сериозно към някои негови изяви.
  Преди всяка такав,той трябва да търси сериозни и обективни източници за информация.Такъв е несъмнено този сайт-обръща се към своите съветници и ги моли да прегледат какво се пише тук,а той не може да не знае какво се пише ТУК.
  Сайта се следи от най-високопоставените (държавнически) среди.

  И за броени минути на него му се предоставя обемна информация,която ще му послужи за проедстоящата презентация.Всичко е толкоз просто и логично,но трябва да се постъпва по-тактично.И научно разбира се…

 14. “Това показва само едно ,че те са убедени,че БСП е престъпна организация,…”-Савова

  А избирателите,които избраха комуниста Радев от престъпната организация БКП-БСП знаели ли са това?

 15. До “ФИЛАН КИШИЕВ”:

  ПЪРВО, от 1990 г., откогато е в сила правилото военните и полицаите (и други държавни служители) да не са членове на партии, до 2014 г., докогато Стефан Янев е бил на редовна военна служба, той е бил задължително безпартиен. През 1990 г. той се е департизирал (наречено де”политизиран”), излизайки от БКП. От юни 2014 г. той e влязъл в гражданския живот, на работа във фирма, и е станал АБСОЛЮТНО свободен да се запише и стане член на всяка партия в България.

  ВТОРО, вземането му в кабинет, който не е на РБ или СДС и т.н., а в кабинет, режисиран от проруските БСП, ГЕРБ, НДСВ и други подобни, подкрепян плюс това от подобните на тях националисти и утвърден от подобния на тях президент Румен Радев, всички от които част от Петата Колона на Кремъл у нас, е свидетелство за продължаващата наклонност у него към проруското и пролявото. Както е добре известно, БСП стана просто резервен вариант-продължение на БКП, след това, т.нар. “неутрални” като Беровци и Поповци и по-късно НДСВ и ГЕРБ, бяха резервни екипи на БСП, а сега като нова резерва на БСП се очертават – и биват изграждани – нови “неутрални” и също Марешковци.

  ТРЕТО, ако той е бил с политическа наклонност не в споменатата посока, досега е трябвало да се покаже като такъв, евроатлантик, например както вече се идентифицираха бившите полковници Велизар Шаламанов или Тодор Тагарев.

  ЧЕТВЪРТО, над 98% от уволняващите се генерали и офицери на високи постове вече почти 30 години доказват, че са пристрастни към комунизма, Червена Русия, БКП-БСП – и това го пише навсякъде по вестниците. Това е като правило, а изключенията като споменатите, са единици, за голямо съжаление на България и нейния сектор на сигурността, който в съзнанието си остава едно червено продължение на онова предишно червено състояние. Десетки генерали и полковници свързват живота си след пенсиониране отново с “любимата партия”, за пример са само бившия генерал Румен Радев, защитаващ в Брюксел позицията на Русия, но не на НАТО и ЕС, и преди него още трима генерали, командвали нашите (военно)въздушни сили.

  ПЕТО, това, че сегашният министър на отбраната е станал през 2016 г. член на любимата си партия, чрез една от нейните любими ППО (първична партийна организация) в София е разбрано от автора, г-н Иво Инджев, и написано тук достатъчно ясно, а не като предположение.

  ШЕСТО, от казаното дотук, вие: Първо, принципно не сте прав, защото много добре знаете, че един уволнил се военен може да е член на Всякаква партия, Второ, конкретно ставате неубедителен, със “струва ми се”, тъй като изказвате само предположене, и Трето, навярно сте бивш/военен щом и говорите за “рота” и “батарея”. По същия начин, и аз мога да предположа, че Радев след 2014 г. се е записал в БЗНС, при “националистите” и т.н. Но това е само предположение, нали.

  И СЕДМО “ФИЛАН КИШИЕВ” (Filân Kişi) на турски език означава “Друг Човек”, преносно казано “Един такъв различен образ, тип”. Това е израз, възприет за употребяване по-назад във времето, когато подобни са били повече популярни, и навярно сте “набор” на въпросния генерал от артилерията.
  Нищо лошо, само предположение.
  Поздрав и бъдете какъвто сте!

 16. От мен, малко “лични истории”. В казармата бях комсомолски секретар на взода. Причината, единствен с гимназиална диплома. Смятаха и не сгрешиха тези които ме назначиха, че няма да сбъркам сметките при събирането на членският внос. 10 стинки месечно. То и за друга дейност време-йок.
  После в университета бях избран за зам.секретар на дружеството ни. С един-единствен ресор. Отговорник за физкултурата. Щото другите двама мъже от групата за разлика от мен-нулев интерес към спорта. За мадамите-ясно. Да си призная, имах и мотив да съм в бюрото. Бах влюбен, 50 % работата опечена, в “шефката”. Да съм по-близо, демек, до нея.
  И сега, толкова политобремен, означава ли това да нямам моралното право да пиша в БЛОГА НИ.
  Питам аз и отговор не чакам.

 17. До Георги Николов:наред е драги,не се притеснявай,пиши.Всички или почти всички живяхме 45 год.при социализма/комунизма,е някои имаха повече смелост и избягаха,други останахме тук,мъчехме се да преживеем в средата,наложена ни със сила на 9 ти септември.Баща ми и майка ми до край казваха Пиротска,а не Жданов.

 18. “ЧЕТВЪРТО, над 98% от уволняващите се генерали и офицери на високи постове вече почти 30 години доказват, че са пристрастни към комунизма, Червена Русия, БКП-БСП – и това го пише навсякъде по вестниците. Това е като правило, а изключенията като споменатите, са единици, за голямо съжаление на България и нейния сектор на сигурността, който в съзнанието си остава едно червено продължение на онова предишно червено състояние. Десетки генерали и полковници свързват живота си след пенсиониране отново с “любимата партия”, за пример са само бившия генерал Румен Радев, защитаващ в Брюксел позицията на Русия, но не на НАТО и ЕС, и преди него още трима генерали, командвали нашите (военно)въздушни сили.”

  Четете ли уважаеми читатели какво е казал колегата???

  Като допълнение:

  Стотиците хиляди служители и тези от запаса от редовете на сигурността и отбраната са също комунисти,голяма част от техни близки ,съседи,колеги и др. също,въобще след кратко стъписване и страх,сега се надига огромна вълна от комунисти и проруснаци,които ще гласуват за комунистите след големия успех да бъде избран за президент-руски резидент-комунист.
  А тези ,които са млади и не са комунисти,но гласували за комунистите на изборите,пак ще гласуват за тях,защото както са доволни от избора на резидента за президент,така ще очкават да са доволни от от комунистите на следващите избори.

  Алтернатива засега няма….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.