Вместо благородници, тук си имаме благодарници

Разни подробности от пейзажа у нас и по света внасят смут в ориентацията на загледаните в миналото настоящи наблюдатели на смайващи неща, които рушат представите за ляво и дясно, или пък за това  кой кум, кой сват на Путин по широкия свят.

Новият министър на културата Рашко Младенов в кабинета,станал възможен след лявата победа на президенските избори, заяви, че не би дал наградата “Златен век” на Димитър Иванов ( Гестапото). Същата награда му я даде на Гестапото с кеф Вежди Рашидов. Той не беше ли част от “дясното” управление на магнита Борисов, обединяващ разни десни стружки като управленски дружки? Колко десен е Рашидов и колко ляв е Младенов?

Но това тук е дреболия по мащаб и значение в сравнение със ставащото в държавата на имигрантите САЩ, която излъчва антиимигрантски сигнали за радост на всички изолационисти от какви ли не разновидности в Европа и Евразия. И докато все по-добрата ( за путинистите) Америка се самозатваря, то лошата ( за путинистите) Европа напук на всеобщото вайкане за нейния разпад и деградация излъчи друг сигнал: с невиждано единодушие правителствата на страните от ЕС се договориха да отпадне през юни кожодерският за нейните граждани роуминг. Как да не я мразиш тази Европа ( от завист)?

Но и това е някак си “в реда на нещата”- все пак за общ финансов интерес става дума, макар и против интереса на монополистите в предоставянето на телефонната услуга.

Обаче е трудно за разбиране как така последният диктатор в Европа, както наричат белоруският Лукашенко, все по-малко харесва диктата на своя руски съсед. Лукашенко не само вкарва в ареста разни проруски елементи, но и отвори границата си за безвизово пътуване на западняци, сред които и прокълнатите ( в Москва) американци. Което пък възбуди моментално братската славянска и православна реакция на Кремъл да изпрати пълчища агенти да пазят границата с враждебната ( щом прави приятелски жест на Запада) Беларус, за да не проникнат в матушката западни врагове.

Оставете това, но знаете ли коя е най-пострадалата на глава от населението страна по време на Втората световна война- същата касапница, чиято кървава история Путин си е присвоил като основна опорна точка за обясняване на днешното величие на  поверената му Руска Федерация? Да, най-много жертви през ужасната война дава Беларус. Работата е там, обаче, че в днешно време руските мислители без много да му мислят отричат Беларус да е някаква отделна страна- точно като Украйна тя се определя от руските управляващи шовинисти като някакъв руски придатък ( и потенциална плячка във всеки момент, подобно на Крим).

Най-пострадалата от войната Белурасу отвръща, като започва да демонтира паметници на Червената армия, символ на руския болшевишки терор над белорусите.

Спирам дотук, че пак ще ми приписват русофобия. Нека възмутените да се разправят с Лукашенко- него да питат защо така постъпва с паметта на черноармейците.

Аз само ще попитам пак: ние къде сме в тази каша и каква е ролята наша? Нарочно римувам по този, признавам, елементарен начин. Защото така се пишат текстчета за частушки – като за братушки.

Бих искал да мога да кажа, че сме най-благородните, но всъщност се оказваме най-благодарните на света, единствените, които благодарят за чуждата окупация и я честват като освобождение. Ето защо тук си нямаме благородници, но е пълно с благодарници и самодоволни от дирници.

24 мнения за “Вместо благородници, тук си имаме благодарници”

 1. Тезата за “ляво” и “дясно” е напълно несъстоятелна и неприложима за България. Тя дори играе ролята на покритие(укритие) на съветско-болшевишките стереотипи(мърсотии) на българска територия.
  Тя помага изключително много и на комунистите, защото отвлича в неправилна посока постоянното противопоставяне между хората и комунистите.
  Едни смятат че комунистите са “леви”, други че са “десни” и всичко се завърта и боксува.
  Налице е пресен пример-комунистите предоставиха за президент лице, което е далеч от политиката, следователно то не може да бъде кавлифицирано по този шаблон и затова абс.никой не оприличава Румен Радев нито за “ляв”, нито за “десен”.
  Определението му като “резидент” на Русия също изключва за валидни и двата шаблона.
  Тази квалификация засега е най-обективна и се доказва както от него така и от комунистическата пропаганда.
  Доказва се и полуциничната му изява по повод Деня на жертвите от колунистическия терор.
  Едва ли в бъдеще Румен Радев ще бъде определян за “ляв” или “десен”, но за резидент неминуемо ще бъде определян. Както казах, след като комунистите досега не са казали: ” Абе един журналист определи нашия Радев за руски резидент, но това е погрешно, той изобщо не е такъв”, значи те считат че журналиста не е допуснал грешка.
  Практически той нито е “независим”, нито пък “незапознат със задкулисните игри”, както тръбят комунистите.

 2. Точно Беларус…Много боли в Кремъл.Много.

 3. Невероятно нагло !

  “Хоризонт” – БНР, 2.02., 12.30
  Разговор между благодарника П.В. и новия посланик на Русия, подготвящ общо честване на т. н. Освобождение догодина, говорил бил с когото трябва, че в София има голяма улица с името на граф Игнатиев, а няма паметник!* Само във Варна имало – само във Варна:-( (О, срам!) Доволен бил от президента Радев, а и неговият можело да дойде за честванията…

  * Била създадена обаче съответната организация и догодина столицата ни ще е измила “срама от челото”…

  А ние говорим за позорния МОЧА…

 4. Новина от последния час: В предаването “12+3” при Волгин, руският посланик обяви, че се е уговорил с кмета Фъндъкова, за 3.03.2018 г. да бъде построен в София паметник на граф Игнатиев! За сега имало само един във Варна, което било малко.
  Интерес ще представлява дискусията по БНТ следващия понеделник за приноса на въпросната личност към България.

 5. Изключително ценен и пресен като фактология материал по беларуската тема и границата с източния хищник:

  http://www.belaruspartisan.org/politic/369594/

  Това е от блога на беларуския Иво Инджев. Но и в официалните беларуски медии ще срещнете вече изрази като “шантажа на Русия”, “провокации срещу независимостта” и т.н.!
  Заради подкрепата му за Украйна, видите ли, таварашчи, Лукашенко е “помагач на врага” ( че и терминът НКВДстки!) Сравнете с нашето усукване, мрънкане и подмилкване, ама Крим и правото това, пък Русия и историята онова…
  Е, какво пишем за Беларус тук от 2 години? Кое не се сбъдва?

 6. НАКРАЯ САМО НИЕ,, БКП-БСП,, ЩЕ СМЕ БЛАГОДАРНИ НА НАШИТЕ-,,ОСВОБОДИТЕЛИ,, РАССИЯ НА ПУТИН,ЗАЩО ЛИ ,АМИ НЯМА ПО ПРОДАЖНО ПЛЕМЕ ОТ НАШИТЕ ДРУЗЯ-В ПЪТИ ОВЦЕ.ЩОМ И бЕЛАРУС УДАРИХА КАНЧЕТО НА ПРОМЯНАТА,ДЕМОНТАЖ НА ВСИЧКО ЧЕРВЕНОАРМЕЙСКО,И ВСЯ СВОЛАЧ РАССИЙСКА НА ПУТИН КАКВО ДА КАЖЕМ НИЕ С КАСКЕТИТЕ.

 7. На гестапото трябва да му вземат тенекето ,с което го възнагради веждито.
  Защото веждито е в конфликт на интереси. И двамата са мултаци – главни мултаци, което предполага тежък конфликт на интереси между задкулисно зависими помежду си обекти по мутригрупска линия.

 8. Беларуската историография вече опроверга много сесесерски лъжи. В продължението на този материал се говори направо за “гражданска война” между прехвърлените от Москва на беларуска територия “партизани”, със задача да възседнат действителната партизанска съпротива срещу германската окупация с безсмислената жестокост на Кубе, и антисъветските беларуски формирования.

  http://www.istpravda.ru/bel/research/11264/

  И още един разтърсващ материал, между другото и с истината за изгорения Хатин- има по тази тема и в Ю-Туб-абсолютно НКВДстко злодейство. (В текста под “партизани” се разбират точно “командированите” от Москва.) Те знаят, че беларусите, иначе кротки хорица, вече няма да се кланят на НКВДстки фуражки, след като всеки има накого, разстрелян преди 3 години в Куропати и затова го раздават перфидната.

  http://yun.complife.info/miscell/hatyn-partizans-and-problems-of-belarus.html

 9. БИБЛИОТЕКАРСКИТЕ ТВОРЕНИЯ ГЕРБ И БСП СА УЗУРПИРАЛИ ВЛАСТТТА И СИ Я ПОДАВАТ, КАТО ПУТИН И МЕДВЕДЕВ си подават ПРЕЗИДЕНТСКИЯТ ПОСТ !

  Това е една от многото ни прилики с бандитска Русия !!!!!

 10. Уж не е наглед по темата, ама…
  Президент Украины Петр Порошенко надеется, что Болгария сохранит санкции против России. Об этом он сказал в ходе телефонного разговора с болгарским президентом Руменом Радевым, поздравив его с вступлением на высший государственный пост, передает пресс-служба Порошенко.
  Так, украинский президент проинформировал болгарского коллегу об эскалации на Донбассе, вызванной постоянными обстрелами Авдеевки со стороны российских боевиков. Радев выразил поддержку Украине и согласился с важностью немедленного прекращения огня для восстановления инфраструктуры в Авдеевке.
  “Петр Порошенко отметил последовательную поддержку, которую Болгария предоставляет Украине в вопросе защиты территориальной целостности и противодействия российской агрессии. Он выразил надежду, что новый президент Болгарии продолжит эту политику, в частности в контексте сохранения санкций ЕС в отношении России до полного восстановления суверенитета Украины в ее международно признанных границах”, – говорится в сообщении.
  Кроме того, Порошенко пригласил Радева осуществить официальный визит в Украину в удобное для него время.

 11. Стамбо, понеже задълба в една от любимите ми исторически теми, ВСВ, вчера бях потресен когато разбрах какво се крие зад “победата” на РККА в най-голямата танкова битка на всички времена и народи. В с. Прохоровка под Курската дъга 12 юли 1943г. Руснаците губят близо 300 танка. Вермахта-3 унищожени и 7 на ремонт. Съотношение на загубите 100:1. Страхотна ефективност! И хиляди и хиляди убити пехотинци. Та, митове и легенди да искащ.

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BF%D0%BE%D0%B4_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B9

 12. Значи,Макаров Нагло си е ЗАръчва /Изисква паметник на моралния убиец на АПОСТОЛА!Фъндъкова козирува и изпълнява!Радев изпълнява мощно Ура!Бесен съм!

 13. Наред с кадрите на БСП, най големият благодарник е Бойко Борисов.Престоят му във властта води до разпад на демокрацията,държавните институции,незачитане на законите и упадък на политическата класа ,която е около него. Вижте,каква наглост идва сега от ЦИК ,че не са си свършили работата.Изгражда се *манталитет на добрия слуга*ограничава се свободата на действие и авторитета на политиците.Този нещастник не трябва па бъде номиниран за висш властник.
  Обръщам се към Радан,Христо,Мартин,Гроздан,Драган и кой ли не,създайте едно *Обединено дясно*,поне да има читава опозиция.
  Само да влезете в Парламента и да се чуе гласът ви ,независимо,че няма да управлявате.Като влезете в парламента и кой накъде види.
  Но поне ще има 10-на читави да се чуе техният глас.
  Иначе България да я отпишем.Доброволно.

 14. пп
  вместо *създайте* да се чете *регистрирайте*

 15. Непременно вижте и тази втрещяваща библиотека от беларуския сайт.

  http://yun.complife.info/miscell/antivict.html

  Много радва появата на български на Кенет Лойд Билингсли. ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПАТРИАРХ в показването на истинския сурат на американската снобска интелектуална левица.

  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/93885-amerikanskata-nositelka-na-leninskata-nagrada-za-mir-talkuva-izborite-v-sast.html

  Имам убийствената му книга за оглозгания от сталинската агентура Холивуд, споменавал съм я.

  https://www.amazon.com/Hollywood-Party-Communism-American-Industry/dp/0761513760

  Ето откъс:

  http://reason.com/archives/2000/06/01/hollywoods-missing-movies

 16. Представяте ли си до Айфеловата кула “паметник” на въоръжени до зъби германски войници и надпис “От благодарният френски народ на Германската Армия Освободителка”!!!!!!!!!!!!!!!!!! Или в центъра на която и да е ОКУПИРАНА държава (като злощастна България след 09.09.1944г. ) от КОЯТО и да е ЧУЖДА АРМИЯ, да има паметник, плоча или какъвто и да е символ, възхваляващ тази ОКУПАЦИЯ!!!???Само в България!!!!Затова-ДЕМОНТАЖ, а ако националните предатели-рубладжии си го искат, моля, поставете си го в двора на партийните централи(може и на ротационен принцип да си го връткат бсп,герб, дпс, юруш, ббц, мвро и прочие путлериски формации. ), а не да стърчи заплашително в центъра на натовска и европейска България!!!

 17. Днес Петър Волгин беше поканил на разговор руския посланик.Той на дълго и на широко разказваше как обикаля из НАШАТА страна и разговаря с хората!После с голямо задоволство каза,че в София ще се прави паметник на граф Игнатиев.Кметицата го е уведомила,че мястото вече е определено и се работи по въпроса. Започва да става страшно!

 18. До Димитър Симеонов
  Примерът ще е по точен ако си представим че и Айфеловата кула е в благодарност от френския народ към освободителите хитлеристи, а площада Етоал и булеварда Шамзе Лозе да носят имена свързани с Германия и да си сменят националния празник с някоя дата на ” освобождението”.

 19. Думата Благо-даря-Вам (давам благо на вас) е прекрасна и смислена но за съжаление vip другарите, даряват Нашите Блага а не техните си. Отдавна са научени от тези, пред чиито паметници идолопоклонничат, да живеят с чужди блага, които ползват като свои и в това не намират нищо срамно.

  Забележете, “православни” вождове и чорбаджии, какво пише! Дух и Истина!! Какво има във вашия Дух, с какво го храните? Как се борите за Истината?

  Йоан гл.4-24
  Бог е дух; и тия, които Му се покланят, трябва да се покланят с дух и истина.

  Йоан гл.4-14
  а който пие от водата, която Аз ще му дам, той вовеки няма да ожаднее; но водата, която му дам, ще стане в него извор с вода, която тече в живот вечен.

  Свещения граал, даващ вечен живот, който са търсили господари и “благородници”, ослепени от глупава алчност, да запазят награбените земни блага, не е чаша а Дар и се дава само от Един! Този който е създал този живот!!! Този, който е и който ще бъде!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.