Путин пак се гаври с България

Путин има навика да се надсмива над България от чужбина. Така направи при посещението си в Анкара на 1 декември 2014 г.

„България винаги е твърдяла, че е много заинтересувана от създаването на” Южен поток”, но ако тя не може да действа като суверенна държава, след като тя има и други ангажименти, това вече не е наша работа”, заяви в турската столица , където прозвуча и намерението му да строи “Турски поток” ( вместо български, без участието на Турция). http://www.investor.bg/nachalo/0/a/rusiia-se-otkazva-ot-iujen-potok-shte-si-sytrudnichi-s-turciia-184816/

Понеже България, ( т.е. гъвкавият в кръста пред Кремъл “силен човек” в България Бойко Борисов) има навика да се снишава пред Путин,  днес самодържецът отново се изгаври, но вече от унгарската столица, където коментира липсата на мъжество в България- този път не пред турчина Ердоган, а пред унгареца Виктор Орбан.

“Няма да се обиждаме на България или на други страни, които не намериха мъжество в нужния момент да се противопоставят на Европейската комисия. Готови сме да се върнем към това, но са ни нужни гаранции. Повече не можем и не искаме да понасяме загуби за необмислени решения”, каза Путин.

Нито турчинът, нито унгарецът са длъжни да защитават българското достойнство пред московския подигравчия.

Защо,обаче, София мълчи (отново)?

Апропо, има един Георги Марков, особено фанатичен фен на унгарския “модел Орбан”, който непрекъснато го рекламира безплатно (?) от екрана на гостоприемните за неговите истерии български теливизии, обяснявайки от “десни позиции” как трябва да си дружим с Путин ( понеже така прави и Орбан).

Марков е яростен апологет на Борисов, който му се привижда като “българския Орбан”.

Сега е моментът при някоя от постоянните му телевизионни изяви да го попитат дали му харесва унгарско-руската дружба с елементи на подигравка към неговия кумир Борисов- защото “липсата на мъжество” от страна на България , за която говори Путин в присъствието на домакина му Орбан, е обвинение, че уж “силната ръка” на България е “мека китка” ( както биха се изразили хомофобите, внушаващи омраза към “толерастите”  в духа на кремълските опорни пропагандни точки).

15 мнения за “Путин пак се гаври с България”

 1. Това е нормално за путин, щом му играем със свалени гащи-БСП,герб,атака и,,патриоти,,за него не остава нищо друго,освен да се надява на съпричастност от,, братска Болгария,, и др.радев,за пъклените си замисли,цели осъществими в страна която е готова да бъде сателит на МАСКВА и РАССИЯ на путин.Какво да очакваме от ПР.радев служил в БКП и НАТОВСКИ ЛѝОТЧИК,определено тавариш.Нищо добро за БЪЛГАРИЯ, а за ПУТИН.

 2. Много моля дущеприказчиците на баш “потърпевшият” от язвителноста на кремълският гном ексдабълпремиеринът баце сред които Николай-Стефан (георги марков) е на видна синекурна длъжност-съветник по правните въпроси на банкянското слънце Фнимателно да прослушат думите на клипчето по-долу.
  Денгите са на изчерпване, ерго, гъзолизачеството на лилипут.ин само заради пустата МУ “харизма” е файда-йок. Така ще си отидат нащите съветофили, по съвместителство путиноиди без да разберат, че ватниците са азиатски народ и разбират само от езикът на силата. НАТО е най-силната военна организзация в историята на планетата. ЕС е най-мощната икономическа структура на съвременноста. Нали сме лоялни техни членове. Говорейки от свое име ние се опираме на тези два НЕЗАОБИКОЛИМИ ФАКТОРА. Чисто и просто кат милцифайка след баня.

 3. Преди 20 години руският посланик в София Леонид Керестеджиянц въпреки името си (керестето!) и образцовата си биография на дипломат/КГБст се държеше изключително коректно към вече управляващите ОДС. Чувал съм, че той е информирал точно шефовете си в Москва,че България неотклонимо и необратимо се е насочила към НАТО и ЕС, колкото и да им е неприятен този факт. Изглежда, и поради това Керестеджиянц не се задържа много в София. Сравнението – тогава руският посол е калкулирал точно ВОЛЯТА на България като общество и политически елити да бъде част от цивилизования свят. Днес тов.посол Макаров също точно калкулира и вярно констатира, че България -въпреки евроатлантическото си членство- е абсолютно податлива на руски и евразийски шантаж, понеже се управлява от различни фракции рубладжии. И поради това тов. посол може да си разиграва Коньок-Горбунока както си хочет.

 4. “Повече не можем и не искаме да понасяме загуби за необмислени решения” А бе сетих се да питам че то приходите загуби ли са , защото имаше едни 800 милиона евра ли бяха, гадни USA долари ли бяха, а бе дребна сума която изтеглихме ( някой от държавните холдинги ) за да плащат за южен паток. Кредитът беше банката на путин, за да се плаща на техните мекерета които превиваха гръб над многото тръби.,а сигурно влизат и тръбите, които ги съхранявахме в някое от големите пристанища. Та ако смее някой (президент, премиер, прокурор) па да пита путинчо. Може да се е объркал, нищо че казват че акъл на високо не вирее. Народотворецът сигурно под високо е смятал че се разбира самодържец.

 5. Рядко събитие! По БНТ се представя българския превод на изключителната книга на АН ЕПЪЛБАУМ за Източна Европа 1944-56.
  Задължително четиво за всеки антикомунист с исторически интереси!

 6. Всъщност Путин удря по егото на мурзилките, стимулира ги да продължават предателствата си с нови сили. Откъде накъде България ще спазва правилата на ЕС, вместо да угоди на Русия в разрез с тях. В очите на Путин мъжеството се изразява в безцеремонно погазване на всякакви норми, когато то налива вода в мелницата на Кремъл.

 7. Текст който всеки който има грам чувства и разум, поне за кнутка трябва да го накара да се замисли.
  Мои земляки – свердловчане, да, которые воевали, звонят и такие, рассказали мне чудную историю. Как они возили сами, чтобы хоть как-то отдать дань сослуживцу по “народной милиции” «герою-защитнику», тело в РФ.
  Они привезли «груз 200-ти» в маленький русский город Торжок, а их родня покойного обматерила, обвинила в хищении миллионных выплат, которые ждала по гибели «кормильца семьи», побила, и выгнала прочь. Тело лежало на улице несколько дней. Осень. Дождь. Его даже не занесли в дом. Однополчане, ошарашенные всем этим, взывали к разуму и родни, и соседей и услышали народное, русское творчество, поговорку, которую им бросили в лицо русские: «Умер Максим, да и х@ с ним. Положили в гроб и мать его йоб!».
  Свои выводы они сделали, сдавшись СБУ по программе «Вернись домой»:
  «Русские даже не похожи на стадо. У животных есть какой-то стадный инстинкт, –рассказывают, давая показания,- У русских инстинкт страшный – разрушить, убить, сожрать, выпить и идти убивать дальше. Для них люди, просто ресурс. Города -ресурс. Им не жалко Донбасс, это не их города. Это как саранча. Они бездумно пожирают все, даже сами себя. Нет ни сострадания к землякам, русскоговорящим, россиянам, ни сопереживания. Им все равно, сколько их сдохнет. Они не говорят «умереть», говорят «сдохнуть», «окочурится», «скукрыжытся». Для них смерть, всего лишь повод напиться. И вот это, правда, что мы разные, мы просто никогда не присматривались. У них города выглядят так, как будто война шла все эти годы. Все разрушено, изношено, и они не пытаются даже сделать ремонт у себя в доме. Не требуют от власти, чтобы что-то делали. Живут, как свиньи, хотя, у нас на Донбассе, даже свиньи в сараях жили в тепле, со светом и убранным навозом»…
  …Они будут воевать, не смотря ни на какие соглашения. Понимаете? И мы не освобождаем Донбасс, а защищаем всю Украину, ведь завтра судьбу Авдеевки, ДАПа, Волновахи, Должанска, Луганска, или сирийского Алеппо, могут повторить украинские города.
  Они безумно будут умирать. Они даже не задают себе вопросов, почему. В их голове уже забито клише. За Путина. За царя. За Октябрьскую революцию! Знаете, им все равно за что, главное, халява, украсть, выпить, ненавидеть и умереть.
  И если вам будут махать русско-украинским флажком и шипеть «мышебратья», помните, это не для вас, а для них, чтобы быстро смыть с себя нашу кровь, оправдаться и почувствовать себя снова великими, благосклонными, порядочными и могучими.
  Любой либеральный пацифизм оппозиции в России заканчивается на украинском вопросе.
  И още
  https://allbeukraine.blogspot.fr/2017/02/blog-post_2.html

 8. Какъвто гасударя (газ дарява и с газ удря :-)), такива и робите му! Зли и жестоки към по-слабите.

 9. Ама я какво се оказа. гп отбелязал, /че използването на военен самолет за визитата до Брюксел е било знаково и е било с цел Радев “да покаже сила, мощ”./
  Това някакъв майтап ли е ?? Ха Ха.
  Значи не било за спартанско пестене а за петелско перчене. Да не се окаже само, че Българския петел е пиле (недопечено). 🙂

 10. Придържайки се към един моите най-морални принципи човек “да е безобразен към безбразията(безобразниците)”, аз смятам че не е лошо някой да се гаври с покварата. Не може една държава да има Държавен глава-чужд резидент, напълно самодоказал се и да не е покварена.
  Може ли една държава да не е покварена, ако е издигнала буквално В КУЛТ своите окупатори.
  И всяка година строи паметници на личности, които са провеждали окупаторска политика срещу нея.
  Аз приветствам такъв вид гавра.И пожелавам още по-силна гавра с държава, която повече от 70години се гаври със собствения си народ.
  Ако не съм прав, излиза че самия народ се гаври със себе си.
  Но и двата варианта са пълно безобразие и падение.

 11. GEORGI NIKOLOV

  Скъпи Жорж, за втори път се кикотя на тези ДУРАЦИ от клипа, благодарство!

 12. АНОНИМЕН, чудесен материал! И веднага си казваме- “щом в УНГАРИЯ е така, какво ли е у нас”. Честно казано,като чух това за паметника, помислих, че е фалшивка. Между другото, дори и резкият обрат на Орбан към националконсерватизма с дрипавата мантра за Русия като консервативната, нравствената, антсемитската, християнската и пр. идиотщиини антитеза на “покварения Запад”, от компроматната гледна точка в материала изглежда легитимираща маскировка на Орбан.

 13. Днес в Луганск е гръмнал джипа Тойота на началника на “народната милиция”Разчистване на неудобни свидетели.Загинал е и шофьора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.