България става все по-видима за света руска мишена

В рамките на денонощие България беше спомената три пъти във връзка с Русия от чужди лидери.

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън посочи България като руска мишена, заедно със САЩ, Франция, Германия, Холандия ( и в трите западноевропейски страни тредстоят избори през тази 2017-та), както и Черна гора.

“Интересното” е, че на изборите в Черна гора проруските сили се провалиха миналата година, но на  последвалите президентски изборите в България победиха категорично. Ще видим какво ще констатират по темата журналистите от “Ню Йорк таймс”, които наскоро бяха в София и проявиха интерес към тези процеси у нас и в региона.

“Русия явно тества НАТО и Запада. Тя се стреми да разшири своята сфера на влияние, да дестабилизира страни и да отслаби Алианса. Става въпрос за подкопаване на националната сигурност на много наши съюзници”, заяви британският министър на отбраната, цитиран от “Дневник”.

Фалън добави, че Алиансът и Западът трябва да се противопоставят на “дезинформацията по съветски образец”.

Почти по същото време украинският президент Петро Порошенко зададе риторичен въпрос в рамките на свое интервю за гераманския вестник “Берлинер моргенпост”, питайки дали България няма да се окаже сред следващите цели на Русия, която да “помага” на своите в тази страна. https://clubz.bg/49995-poroshenko_kyde_oshte_putin_shte_pomaga_na_rusko_malcinstvo_v_bylgariq

Както се вижда, не авторът на тези редове ( този път) обръща внимание на руската заплаха за българските национални интереси чрез разпространяване на руска дезинформация и чрез други оръжия на хибридната война, прилагани срещу България за целите на руското влияние тук. България отдавна е руска мишена, която обаче едва напоследък започна да става “видима” за мнозина и в чужбина.

Най-достоверното потвърждение, че Кремъл “тества” реакциите на София, е вчерашната подигравка на Путин по адрес на България, която по думите му няма мъжество ( да се противопостави на Запада по въпроса за сътруднчеството с Русия в рамките на предлаганите от Москва газови проекти). Самодържецът избра като трибуна за гаврата си за българска сметка Будапеща и компанията на Орбан, когото употребява като пример за подобно “мъжество”.

И трябва да се признае, че вече втори ден София “женствено” мълчи, потвърждавайки обидните квалификаци от октомври 2014 г. на руския шовинист, вицепремиера на Русия Владимир Рогозин ( главният ястреб на руската външна политика, според определението на сп. “Форбс”) . Като продължение на предишни негови обиди към “невярната съпруга” ( на Русия), той обяви България и за предател.

За онези, които ще се “зарадват”, че този път мълчи не Бойко Борисов, а проекцията на президента Радев в изпълнителната власт, трябва да добавя, че това днешното софийско мълчание е само продължение на продъжителното банкянско такова през всичките години, когато Москва проверваше склонността на Борисов да понася униженията й. Сред най-звучните шамари, които той прие за братска ласка, беше изявлението на руския външен министър Сергей Лавров с лична обида към премиера Борисов, призовавайки го на 13 октомври 2015 г. “да се срамува пред избирателете си” , на което българският министър-председател отвърна с констатацията, че Лавров бил най-добрият дипломат на света.https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5054326

27 мнения за “България става все по-видима за света руска мишена”

 1. Прав е Путлер,при всяка обида отправена към България някой трябва отговори,да коментира .Не е нужно се изстерясва,но един достоен и възпитан отговор е повече от задължителен!А те мълчат,снишават се,дали защото са взели едни пари,направили са едни далавери и сега трябва да слушкат,иначе ще ,,изтекат”сведения?!Сигурно не съм само аз с такова усещане?

 2. Болгария на др.радев вече е тестван,за сега,услужливо изчаква др.КУРНЕЛИЯ да си каже ДУМАТА в прав текст,защото не е лесно пред тавариш путин да се правиш на мъж,въпреки натовската си ,,пренадлежност,,.Друго си е вън.министър ЛАВРОВ да те одобри на финалната права,озъбяйки се на ЗАПАДА.

 3. Господин Инджев, “Ню Йорк таймс” ще напише същото каквото и “Вашингтон Пост” и много други – комунистически лъжи и клевети. За това им плащат техните американски уж, а инак проруски търтеи като нашия Пеевски.

 4. Актуално и днес:
  „Какви хора бяхме тогава (1876г.) ние, които разклатихме и подкопахме цялата турска империя? Няколко горещи и екзалтирани патриоти, силни с вярата в своето право и свято дело, готови да умрат за идеята, която проповядваха; фанатици, които предпочитаха смъртта пред позорното робство и които пред нищо не се спираха, от нищо не се бояха само да се увенчае делото им със сполука…

  Тогава ние с ненавист и омраза гледахме не само на турците, но и на немците, австрийците и англичаните, които високо викаха, че Русия не идва да ни освободи, а да ни пороби, завладее и погълне…

  От тогава минаха 10 години и днес всеки разумен българин, всеки патриот, като вижда какво вършат русите в България, ще признае, че са били прави да ни предупреждават така…
  Като разбрахме, че Русия иска да ни унищожи, да завземе земята ни, да погълне народността ни, да се намести в къщите ни, ние се сепнахме, събрахме силите си и се започна една страшна и непримирима дипломатическа война между нас и Русия.

  Война между „освободители“ и „освободени“, между силния Голиат и малкия Давид…”
  Стефан Стамболов, 1886г.

  И за да не откриваме топлата вода нужно е само едно: Да вкараме НОВА РЕПУБЛИКА с колкото се може повече хора в НС. Иначе: Румънския вариант, а комунистите от ГЕРБ,БСП и ДПС няма да се поколебаят да окървавят властта си
  Приемам риска да ме мислят за грандоман,лош,луд който преувеличава и т.н. но нещата определено се влошават повече и повече. Дотам ни доведоха ГЕРБ+БСП+ДПС и ни се заканват и занапред да ги влошават

 5. Ако всички Българи сме достойни да извадим на показ най дълбоко пазената тайна. “България е мишена на россия”. Казал британския министър на отбраната МАЙКЪЛ ФАЛЪН. И е казал че е време за действие. ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЕ .

 6. Нали искате децата да живеят в нормална държава, да имат шанс. Заливат ни с чалга денонощно. Нацията изгни. На Борисов и Пеевски ли искате да подражават децата ви? Да проумеем, че само яростната съпротива дава шанс за нормалност. Само тя може да смаже мутрите в политиката и бизнеса. Иначе оставаме в кочината. Модел на свинари и прасета.Аз отказвам свинщината да властва в живота ми.

 7. София мълчи със “страшна сила”. Що ли не съм изненадан. Дано “братята” китайци свършат черната работа по развала на ссср 2. Лощото е, че жълтите народи са известни с търпението си. Докато ние сме на пангара, т.н. страна на булката и натискът от мечокът се ускорява брутално.
  http://echo.msk.ru/blog/piontkovsky_a/1921582-echo/

 8. Друга “новина” вчера също бива отминавана с гузно мълчание. “Указанията” на руския посланик, че Путин трябва да бъде поканен в България. Днес Гоцэ допълни тези указания, че това трябва да стане за тържествата на трети март идната година. Плановете явно са да се превърнат в русофилска вакханалия.

 9. Прав е кремълския дребосък, “носител” на високи токчета, че на България й липсва мъжесгтво! Ако имаше държавници с “топки” в България, отдавна Путин(ката) нямаше да смее да се гъбарка със страната ни! Както всички знаем и кремълския самодървец е смел само със слабите подобно на българският му лакей Борисов! срещне ли отпор обаче си подвива опашката.

 10. На Радев му е бедна фантазията какво го чака с руснаците ,след като се обяви за техен приятел.
  От тук нататък започва нахалството им,извиване на ръце,вечно недоволство,подигравки,искане на невъзможни неща и грабеж,грабеж безмилостен грабеж и опит за заробване и унищожение на нацията ни.Не напразно Драган Цанков,който им се е продал накрая казва *не ви щем ни меда ни жилото* омърсен от тяхната подлост.
  Руснаците са див ,скотски народ.Казали са го техните философи и нислители.
  Династията на Романови се е опитала да ги очовечи но е невъзможно.
  Идването на комунистическите лидери Ленин,Сталин та до наши дни завършват оскотяването.Те най пасват на натюрела на руснаците.
  Поканването на Путин в България ще удесетори грабежа.
  Следва списък на най наглите грабежи.

 11. “Руският президент Путин си позволи да обвини България в липса на мъжество. Ако подобни нахални изявления остават без отговор от държавните власти, той може би ще се окаже за съжаление прав”.
  “Нова република” Трайчо Трайков

 12. Гледам в момента москов по бТВ – Лице в лице.
  Ама тоя съвсем не се различава от ББ и герб. Мот-а-мо. Едни са! И тоя се води “десен”?!?!?!??? Абсурд!
  Ми той каза ни повече , ни помалко че – той се борил за тоталното присъствие на ДЪРЖАВАТА в здравеопазването. И тази тотална държавна намеса в здравето на хората , москов казва че било налагане на “държавността”?!?!!? Ашколсун! Машаллах! Че гербаджиите са ПО-десни от него! Що е дирил тоя случаен човек в ДСБ? Той е по-ляв и от БКП!
  Десен човек никога няма да говори такива глупости!
  Дясното е ДЕмонополизация,ДЕцентрализация,ДЕнационализация.
  Дясното е контролни функции на държавата , а не УПРАВЛЯВАЩИ!
  Дясното се грижи за хората , а не за “държавата”!
  Няма ли хората – няма и държавата!
  А москов щял да “укрепва” държавата и “държавността”. Ми да си върне и тато и соца….
  Който иска може да чуе “в оригинал” совоблудието и левите тъпизми на “десният” москов по бТВ!

 13. Колкото по-снишени, толкова повече поробени. Това значи, че МВнР трябва сериозно да се заеме с руската “пропаганда”. Руснакът е нагъл, нахален до безобразие, и разбира само от сила, т.е. от яка сопа. Примери-войната с Наполеон, Руско-Японската война, безкрайните руско-турски войни, сражението в Цусима, войната с Финландия, “победите” на РККА армия на Халхин Гол и езерото Хасан, остров Даманский и т.н. Винаги, когато руснакът получи силен удар по алкохолизирания нос, и най-вече по по зомбираната тиква, започва да уважава опонента си, има и известно чувство за мисъл. Иначе имперската закваска е в главата на всеки алкохолизиран мужик. Примери – 10000.

 14. Здравейте, г-н москолев | февруари 3, 2017, 17:44.
  Споделям не на 100, а на 150% вашия коментар по отношение на лицето др. (не д-р!) Москов!
  Много мога да пиша за чудовищните безобразия и откровени безумия, които той, др. Москов, сътвори (по нареждане на Вожда си Б.Х.) в системата на здравеопазването, но ще се огранича (за момента) само с думите на ген. Атанасов, когато бе попитан от журналисти дали би захвърлил храчка по Пепи.
  Цитирам по памет: “Аз по Москов храчка няма да хвърля, защото той заслужава ДЪРВО!”
  Точка.

 15. България е силно обидена на от безмерната наглост на кремълския недорасляк въобразил си, че е гасударят на планетата за неспирните му опити за хибридна война срещу нея и ЕС!!!
  Сега ще разберем какво къде има руменокрасния тов. Камарадев!
  И тъй като нашите Оправ(л)яващи ни позорно мълчат, мисля, че е редно някои от десните хора у нас като представители на Нова република и бивши депутати да отговорят публично чрез медиите на поредната обида за страна ни чрез декларазия заклеймяваща путиновата подлост!
  Както е казал британския министър на отбраната МАЙКЪЛ ФАЛЪН ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЕ!!!

 16. С всяко изминато десетилетие България става все повече Троянско-конска държава за ЕС и НАТО.
  От възможност, да речем, над 60% около 1988-1990 г. да изчисти засъхналата червена “пяна” (по обратното на Решетката) налепена върху снагата й, т.е. да се истински освободи и демократизира, тази възможност по късно стана не повече от 20-30% и днес тя е сведена до 5,8%. Колкото са гласовете за Трайков-Събев. Колкото е и възможността да се истински евро-атлантизира. И българите в Чикаго са гласували за Радев, както се изясни. Руското влияние и натиск продължават да изкривяват много от политическите сили и мнения, а и в България мнозина им се поддават и ги изпълняват, отскачайки като готова пружина, възпитана от десетилетията зададен условен рефлекс (по учението на Иван П. Павлов, използван от комунистите за вграждане на “условния рефлекс” в обществото). Като се добави и широкото чалга-балкано-ориенталско манталитетство, нещата стават още по-трагични, но пък още по перспективни за руското въздействие и Петата му колона.
  Такава се очертава да стане нашата родина и със сегашното правителство, назовавано под прикритие “неутрално”, “професионално” и т.н.
  По същия начин комунистите прикриваха “комунистически” зад “съветски” или “отечественофронтовски”. “Мнозинствено-гласови” – “болшевики”, пак вместо комунисти и т.н.
  Комунистите са царе на прикриванията. Те дори през 1920-1930-те години се наричаха “Работническа” партия, вместо комунистическа, т.е. да замажат нещата и уж се омешат със социалисти и социал-демократи.
  Изглежда, у нас все още има милиони лапни-мухи за такива неща.

 17. СТЕФАНКО
  Тр.Трайков го направи.Лошото е че нямат трибуна.
  СПИСЪК НА РУСКИТЕ ГРАБЕЖИ
  На вниманието на Президентът Радев и Руският посол
  1.Руско турската война.Хиляди българи-опълченци загиват за да спечели Русия войната.Иначе нямаше да има сега *Кримнаш*.
  А България под напора на Великите сили както Сърбия и Гърция щеше сама да получи независимост.
  На всичкото отгоре България заплаща на победителката Русия тази война/Окупационен фонд/.Наглост.
  2.Следват подбуждане на вътрешни бунтове за унищожение на България,които не успяват.Имало е български патриоти.
  3.През 1-вата световна война Русия директно напада България,но войските й са прогонени.
  4.Следват нови опити за унищожение на България от комунистическа Русия.Изпращане и обучение на терористи за унищожаване на България.Атентатът в църквата *Св.Неделя* най големият атентат в световната история,Септемврийското братоубийствено въстание.
  5. На 9.9.1944 г. Русия най накрая напада и окупира България.
  Избива се цветът на нацията.
  Започва грабеж.Храни,тютюн,банки/българо германска кредитна банка/,злато,уран,цветни метали/помните руското предпиятие Горубсо обирало България до наши дни.
  Всичко това подробно е описано от много автори.
  Заграбват дори и държавният архив за да ни лишат от история.
  След 1990 г.
  6.Продават прир.газ на най високи цени.
  7.Крият данъци от предприятията за производство и продажба на горива.
  8.Закупуват на безценица Булгартабак и го докарват до зариване.
  9.Същото е и с БТК.
  10.Ограбват и фалират банка КТБ.
  11.Източват милиарди от Белене,без нищо отсреща.
  12.Но на страшен е Южен поток.
  Искат да заграбят българска територия.Да си построят и с наше финансиране газопровод.Да вкарат войски да го охраняват .Да си събират преносни такси и след 50-100 години да ни позволят и ние да получаваме част от таксите.До тогава газопроводът ще е изгнил,А територията на България зе е руска.
  Какво ли още ни престой.
  Продължаваме да сме бедни защото Русия ни краде.

 18. Гледайте сега от 15.15 ч. в събота на мястото на стойностното и интелигентно предаване на Ал. Йорданов по ТВ Европа каква БОЗА са ни курдисали!
  Лъскане имиджа на Марешки и след него, за “компенсация” един вид, Цецка Цачева!
  Аз лично не можах да издържа и изключих телевизора.

 19. Изявленията на британския министър на отбраната Майкъл Фалън и особено на Порошенко в един от най-големите берлински вестници идват на фона на официалното мълчание на Германия и Франция, първо към ескалацията в Украйна и второ към изявленията на бсп за санкциите срещу Русия. Не е случайно, че предупреждението на официален Киев е точно в немски вестник и целта му, от една страна, е да каже на Берлин да спре да натиска българското правителство да играе ролята на маша на Германия и Франция за свалянето на санкциите, най-голям интерес, от което, след Русия, имат именно те, и от друга, че предавайки Украйна, нито България, нито балтийските републики могат да очакват да бъдат защитени при руска агресия.

 20. Руският президент съвсем не е прав, България е толкова силно мъжкарска държава, че втора в света няма , няма и да има.
  Не е ли с висока степен на мъжество една държава да издига в култ друга държава, която я е окупирала и в буквалния слисъл унищожила.
  Не е ли мъжество повече от 60 години тази държава да се грижи 24 часа в денононощието и 7дни в седмцата за сомволите на тази окупация.
  Не са ли истински мъже всички български президенти, министър-председатели и др. “големи мъже”, които проявиха силно мъжество всички Мочи и Альочи да бъдат обгрижвани с охрана и светлина.
  Не е ли мъжки народ такъв като българския който поставя венци за признателност към чуждите агресори от Русия.По няколко пъти в годината и то на български празници.
  Идва и най-мъжкия момент към Руските окупатори, той бе реализиран от всички мъжкари-от най-долните комунистически помияри та до Държавния глава. Точно на Деня на Независимостта през 2015г. -на 22 септ. български мъжкари издигнаха паметник на окупатора Маршал Фьодор Толбухин.
  През следващите месеци бяха вдигнати още три паметника на руски окупатори, сега според сайта пак мъжкари ще вдигат паметник на Граф Игнатиев, но този паметник няма да е последен в името на Руския агресор и палач.
  Така че Г-н Валдимир Путин не е запознат с изключителното мъжество на Българския народ и Българската държава.
  Дори днес Република България е по-мъжка от Народна Република България, защото докато последната по Конституция и пропаганда беше изцяло подчинена на руснаците, то днешната Република е с евроантлатическа ориентация, но пак продължава мъжки да строи паметници на руските мужици-окупатори.
  Следователно Путин е наглец и мръсник, ще се подиграва този гад с българската смрад.

  P.S. Затова казвам пак, ако Путин беше чел по-редовно нашия сайт , нямаше да се изложи по въпроса на българското мъжество. Посочените по-горе няколко мъжкарски факти са само микроскопична част от огромната информация предоставена от автора и коментаторите на сайта.
  Путин не е мъжкар и няма мъжкото право да се унижава българското мъжество и Българската мъжкарска държава и новия й мъжкар-президент-руски резидент!И той по мъжки се съгласява с Путин!
  Къде Русия ще намери по-мъжка от България държава?
  Слава,Слава, Слава!

 21. Уважаеми любители и пристрастнци към двете “посоки”, опитайте се да не се влияете от тях , а да формирате собствен , истински имунитет срещу новокомунизма и старо-русизма.
  Нито “лявото” нито “дясното” са противоотрова на комунистическата проказа.
  За какво ляво и дясно говорите след победата на изборите за президент.
  Утре комуноидите пак може да спечелят , вие пак ли ще спорите кой ляв и кой десен.
  Лявото и дясното е заблуда, тотална заблуда и прахосване на време и надежди.
  Никъде по света нито леви , нито десни са победили комунистите.
  Това се отнася и за борбата срещу т. нар. “русофили”. Някой да е фиксирал победа на леви или десни срещу русофили. Или на русофоби срещу русофили?

  Просто….няма какво са се каже, въртене в пумпала и наивността.

 22. Мисля, че няма откъде да дойде това мъжество. След дълги години изкуствен подбор във всички видове администрации на нашата мила родина, в крайна сметка са подбрани най-зависимите, най-немислещите, най-послушните и най-изпълнителни кадри. Някой трябва да им каже какво да мислят, за да имат мнение. Защото те собствено няма как да имат. Върха на айсберга е “президента”. От нещата, които изрича, става ясно че няма никаква свобода на мисленето (ако въобще има собствена мисъл). Еманация на държавната ни администрация. Или както се изразявахме на времето “Каймака на утайката”.

 23. Уважаема г-жо Савова, много съм впечатлен/а от списъка с руските грабежи. Вече го поразпратих тук и там. Според мен точно такъв стегнат вид трябва да има подобна информация ако искаме да отворим очите на мнозинството, което не си прави труд да чете умни книги и дори умни статии. Това, което обаче липсва в списъка, за да е напълно убедителен, са съответните числа, сумите пари, за които става въпрос. Мисля, че може би не всички, но по-голямата част от точките в списъка биха могли да се подкрепят със съответните числа и накрая да се тегли чертата и логично да се стигне до извода, с който свършва списъкът: “Продължаваме да сме бедни защото Русия ни краде”.

 24. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ
  За всички тези грабежи има точни данни публикувани от изследователи.Забравих само да спомена 120 милиона долара,които Русия не ни върна в началото ба 1990 г. от двустранен търговски баланс.Беше публикувано през 1997г. от правителството на ОДС,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.