Българските социалисти са в ужас, че при съседите в Румъния играе мечката, която не е руска

По ирония на съдбата БСП си организира днес най-висшия форум тъкмо на 4 февруари. Дали празнува по този начин сдаването на властта през 1997-ма, принудена да го направи от най-големите протести ( срещу социалистическото управление) в България?

Не е изключено да е търсена реваншистката символика. Един вид, “тръгнахме от загубата на 4 феврурари и започваме от 4 февруари да си го връщаме за нея 20 години по-късно”.

След като другарите и другарките най-серозно наричат съветската окупация “освобождение”, а фалитът на НРБ, определен като катастрофа от собствения им лидер Петър Младенов на ноемврийския пленум на ЦК на БКП през 1989 г. , днес се вече се припознава пак от социалистите като “ времето, когато се живееше най-добре”, няма нищо чудно да си празнуват и онова , четвъртофевруарското харакири.

В навечерието на конгреса, най-светлото събитие за партията, нейната ръководителка Корнелия Нинова призна една външнополитическа истина. Каза, че румънските социалисти са извършили “голяма грешка” с указа си за амнистията, който предизвика най-бурните протести в страната от декември 1989-та насам. Прозвуча като “как може да сте толкова глупави да изпуската властта толкова елементарно”.

И защо този път Нинова казва истината? Много просто. Мечката играе при съседите. И не е руската мечка, която си разиграва троянския кон у нас.

Освен това от признанието на Нинова лъха и друга откровеност: може да се преведе като  “ние тук не бихме направили същото”.

На това всеки ще повярва също. Защото тук няма кого да амнистират. Сговорът на “дясната” ГЕРБ с “опозицията” на левите, депесарите и реанимираните в служебната власт днес царисти, не допусна в затворите “свои хора”.

За хората, които помнят червените катастрофи, но у нас са разпилени в дясно от тях, остава надеждата в Румъния да се случи техният 4 февруари и социалистите да бъдат изгонени от властта. След което румънският синдром да се завърне и у нес.

Напразни надежди? Ще видим. Особено ако социалистите отново вземат властта тук и най-после ядосат приспаните от билето на царско-гербаджийския популизъм и колаборационизъм с руския неоколониализъм българските граждани.

30 мнения за “Българските социалисти са в ужас, че при съседите в Румъния играе мечката, която не е руска”

 1. От една страна, невижданите от пояече от 15г. протести през лятото на 2013г. при назначението на най-успешният на всички времена и народи дебелак дп за щеф на ДАНС дават надежда, че може и да може да последваме светлият днещен румънски пример. От друга, като гледам как матРияла се е засили да кълве по н-тите продукти на КОЙто трябва-учидонският калтак с неговият референдум с подкрепата на друхг корпелентен безконтрален фактор, руският зет мГарешки с евтининджана който ръси на мах, в с обединените

 2. патрЕоти, с рененсансовата бсп, с устременият към третн, непълен премиерски мандат Слънчо и вечните балансьори депесето, кукички за балами колкото щете.
  Ще, да видим.

 3. Румънците глупави те.Няма на топло у дома да коментират Тръмп,геополитики,теории на всичко,кемтрейлс,лакърдии за анти и про комунизъм,няма ляво няма дясно.Вместо това излезли на студа,упорстват и се занимават с глупости като корупция,кражби,презряни теми за материалното ,а не духовното,вдигане на доходите чрез пресичане на кражби и добър money-management, въобще дребнотемия.Ама пък ние сме с най-висок коефициент Ентелегентност и ултра мега гига намбър уан.

 4. “Особено ако социалистите отново вземат властта тук и най-после ядосат приспаните от билето на царско-гербаджийския популизъм и колаборационизъм с руския неоколониализъм българските граждани”
  Я по-добре да не я вземат, че гражданите ако се ядосваха толкова лесно, отдавна да са им духнали под опашката при толкова техни провали…
  Познавам хора, гласували за Радев, за да се разкара Бойко. Дано сега да не гласуват за Корнелия, та да се ядосат гражданите…

 5. Промяната в България фактически се извърши през периода 1989 г., започвайки с “оня” Указ 56, за ранното преминаване към “кооперативност”, вместо 100% държавност, но също режисирано от комунистите, и приключи някъде докъм средата на 1990-те години.
  Тогава се трансформира собствеността от държавно-комунистическа в частно-комунистическа и БКП се разрои на партии-филиали. Оттогава досега няма никаква принципна разлика. На никой опозиционер или опозиционна група от комунистическо време, дето гниеха в затворите и бяха преследвани, не бе позволено след 1990 г. досега да имат по-съществена партия, организация или икономическа единица, нито да им се чува солидно гласът по радио или имат силен вестник / медия.
  Не забелязваме ли, че от година-две вече дори не се говори за “Промяната” и “Годините на прехода” – какъв преход, каква промяна?
  Всичко е затлачено и така ще си остане занапред.
  Само проследяваме ежедневно националната говорилня, парламента, смяната на правителствени фигури и случили се “скандали” по парламентарни и президентски избори и емоционално им се радваме, като политически деца, все чакайки да дойде “Добрия Цар” – премиер, министър, директор. Наивна и безпринципна българска овчедушност, слабост и политическа плахост.
  Всичко от тази картина трява да се изрине и се сложи ново начало – това е промяната. Нова конституция, пълна забрана на присъствие в политика, партии, икономически структури и т.н. на хора и филиали от онова време, премахване на олигархия в общество, икономика, медии и др., въвеждане на закони, които да не позволяват това да се случва по начин, поначало гарантиращ, че друго не се случва и няма място за него.
  Около това трябва да има обединение, това трябва да е център и възел на мислене и действие, а не колко един министър бил лош или прокурор допуснал корупционен случай. Ако говорим само за това, то вече сме приели че преходът е извършен и само преповтаряме чрез вниманието си случващи се събития, които други генерират и осъществяват, и просто шлайфаме вече поставени на мястото им неща – отделни хора и случаи.
  Било “много трудно”, или пък “ела ти да го направиш” – е, тогава си оставаме на същия коловоз и няма какво да се оплакваме за цялостното състояние.

 6. Не е по темата.
  Битовизъм някъде в необятната ссср 2 на лилипут.ин. Прекрасни снимки илюстриращи за кой ли път уникалноста на Третият Рим с неговият руский мир.
  Не знам как може още и докога останалият свят да ги приема за нормални.
  Ултиматум!
  Докато не си оправят кочината суспендиране на членствата им във всички международните организации и отзоване на посланиците от масква.

  http://rusjev.net/2017/02/04/na-dvore-byil-2017-god-zhiteli-sverhderzhavyi-szhigali-vo-dvore-ledyanoy-stalagmit-iz-derma/#more-33476

 7. Господин Инджев, преди 20 години мечката играеше в Белград и после заигра и у нас.

 8. Стамбо, на теб разчитам. Стигнах някъде до средата и всички сили ме напуснаха. Психически, морално-волеви, физически да изкарам докрая безпредела на дневника. Няма как да е съчинителство. Бедна ни е фантазията докъде титаничните усилия на кремълският гном и тамбовската ОПГ (“педики” по текста) и вся остальная сволоч са я докарали раззия.

  http://fakeoff.org/socium/rossiya-davno-uzhe-umrela

 9. Никога не съм подценявал румънците,румънската култура и винаги съм се възхищавал на абсолютния им прозападен манталитет, съчетан с равната на Полша и Прибалтика русофобия. Те ясно личаха дори и при Чаушеску. В случая протестите още веднъж открояват румънците в печално сравнение с нас като ОБЩЕСТВО! Наивно ще е да кажем, че в Румъния не действа промосковска агентура. Има я, но с тази важна разлика, че дори и тя не може ГЛАСНО да пропагандира каквито и да е промосковски призиви, да се кланя на руски паметници- този на Ленин беше попреместен на по-закътано място още при Чаушеску, а бул. Ленин в Букурещ беше преименуван след падането на сталинисткото говедо Георгиу – Деж. Ето защо кремълската агентура там действа направо криминално. Компроментиирането пред ЕС и дестабилизацията на Румъния е в жизнен интерес на кремълския гном- така Молдова пада автоматично, Приднестровието ще се озъби още и т.н.

  România liberă

 10. За 20г.другарите не вдянаха ,че тази работа с управлението на държавата по КПСС-то е збъркано понятие,дори и при новия вожд нинова.Обещания-велики,всичко за човека,за благото на ближния,все неща от времето на тато и сергейчо от ПЕС.А нашите братя по оръжие, комшиите здават знамето,било без,, БОЙ,, според др.Нинова,не е,, ЧЕСТНО,, така, вие не сте социалисти а предатели на ЗАПАДА.

 11. СКЪПИ ЖОРЖ,

  Немея, тъпея, беснея от този НЕВЕРОЯТЕН текст! Че руснак го е писал, да вземем да го изпратим още днес на делегатите-комундели воглаве с тов. Корнэлыя Нынавна, да се порадват хорошенько на първата си родина!
  И като погледнеш, каква природа образно и дословно са ос..али ушанките!…

  http://lkirchner.de/kodar/kodar.html

 12. Има и добри вести. Мине не мине седмица и оп-ла-ла, главатар от Лугандон заминава за “по-добрият от световете”.
  Защото: »Кацапът съблюдава договорът за тишина само в качествто си на чернозем»
  https://www.gazeta.ru/politics/2017/02/04_a_10509341.shtml#page5

 13. Утре 17часа пред румънското подкрепа. Казаха го на представянето на Нова Република.Гениално : ” НОВА РЕПУБЛИКА е обратното на съветска република” Каза го Атанас Атанасов от ДСБ = НОВА РЕПУБЛИКА.

 14. Какво се върти из главата на нинова, като пощръкляла е? Работи за дни на маршовата песен и четвърти интернационал (третият се провали)? За реставрация на зеленото кебапче и карамфила, планова икономика, СЕВ, гласуване с една бюлетина, кремъл е в нас, за какво е тази опашка, борете се за икономия, дъвка за мотокар, от векове за векове и т.н. до крайното батардисване на България.
  SIMEON e прав! Колкото и да отлагаме, ще трябва да напуснем топлите гъзища на компютрите.

 15. На конгреса на бсп бил рус пасол. Ми то партийката без ръководство на конгреса ли да я остави.

 16. В РУМЪНИЯ УЛИЦАТА ПОБЕДИ: VICTORIE! AM INVINS! ORDONANTA SE ABROGA! В БЪЛГАРИЯ БЛЯБОТЯТ И ОБЕЩАВАТ ПРИКАЗКИТЕ НА ШЕХЕРЕЗАДА

 17. Вместо да гласуват за Курнелия да гласуват за Нова Република ядосаните на Бойко,а не да ми се правят на интересни.
  Най-големия грях на социализЪма е възвеличаването на посредствеността (да се счита и за закъснял отговор до Т.Тодоров за сорошнoте му ръсене на акъл към думата “селяндур” – и да НЕ се бърка със “селянин”).
  Всичко е много хубаво да се говори КАКВО да се направи – но винаги питам КАК и КОЙ да го направи.Отговора е Нова Република защото предлагат радикален, но прагматичен начин и най-вече кадрите на НОВА РЕПУБЛИКА са доказали че знаят,могат и имат топки да го направят. За всички опоненти – Иван Костов и дясната идея са подложени от 25 години на такова сатанизиране защото СДС ’92a-93a и ОДС ‘1997-2001 направиха много нещо (естествено не всичко), а не само да алабалстват и да си търсят оправдание за кишата и международното положение.
  Стара максима е: беден+чалгализиран народ=кочина

 18. Ще видим на куково лято.Половината от гласуващия електорат е верен на БСП плюс ГЕРБ.
  Колкото и да са съмнителни соц. агенциите и техните проучвания няма съмнение че това са двете най големи партии в България.
  Явно много хора си искат 120 годишната партия-майка или уродливото и създание което хем е издънка на същата ,хем публично се отрича и кълне комунетата.
  Познайте КOЙ е винаги в играта?

 19. Социалистите,социалистите и пак социалистите,добре,ОК,а къде са комунистите?
  В Бълагряи няма комунисти????
  Майко мила…

 20. Където Иво Инджев казва “БГ социалисти” разбирай, че се отнася за ВСИЧКИ политическо-театрални трупи производни т.е. създадени от БКП-ДС / https://bivol.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0… /. Само наивниците не са разбрали, че ДО ИЗБОРИ В БГ-тото СЛУЧАЙНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ОБРАЗУВАНИЯ НЕ СЕ ДОПУСКАТ, НА ИЗБОРИ ОТИВАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРОВЕРЕНИ ХОРА, ТЕХНИ ВЕРНИ ХОРА И ОДОБРЕНИ ФОРМАЦИИ … ТАКА ЧЕ КЪДЕТО И ДА ПУСНЕШ БЮЛЕТИНАТА, КАКТО И ДА Я НАПЛЮЕШ И СГЪНЕШ …… ДОБРЕ ДОШЪЛ ПРИ БКП ОТНОВО !!! Изхода за миролюбиви хора които не желаят кръвопролития тук в красивата ни Родина е един – ТЕРМИНАЛ 2 !!! Ползвам го от 10 години и съм доволен !!!

 21. Eто каво казва лидера на комунстите Нинова:

  „Доказахме отново, че сме единствената партия, която стои близо до хората, чухме желанието им за промяна и я започваме от себе си”.Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след края на заседанието на 49-ти Конгрес на партията.

  Според нея, взетите решения са само първата стъпка. „Предстои ни втората, по-голямата и по-сериозната – заедно с народа си да променим и България”

  Ха сега някой да се опита да намери разлика с познатия лозунг на комунистите:

  ГРИЖАТА ЗА НАРОДА-ОСНОВНА ГРИЖА НА ПАРТИЯТА.

  И нека някои да продължават да смятат,че комунисти в България няма.

 22. Лицемерната обвивка на “европейските социалисти” падна на пода в НДК и отдолу се озъби старата комунистическа вещица, зачената в лозето на Габровски и превърнала се в болшевишки придатък на глобалната стратегия на Москва в епохата на и след Коминтерна.

  Това са думи на Огнян Минчев,доказващи,че комунистите са си тук и са си същите мръсници.

 23. Към Анткомунист:

  Редко отговарям на почукванията на отворената ми врата и ги пропускам тук , както много от коментаторите. Но тъй като никой не твърди, че комунисти в България няма, държа да отбележа, че вменяването на малоумност на нас останалите, които уж не разбираме що е това комунизъм, е заяждане, от което има нужда само някой, който иска да провокира ненужни спорове.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.