Путин пощипва пред строя Радев по въпроса за неговото мъжество

.

Трудно е да повярва човек, че руският посланик Макаров се е “изпуснал” случайно, когато призова в свое интервю президента Радев да покани Путин. http://www.mediapool.bg/ruskiyat-poslanik-bi-bilo-mnogo-dobre-putin-da-doide-v-bulgaria-news259633.html

Всеки руски дипломат е обучен да спазва йерархията и правилата “по вертикала” ( както обичат да се изразяват в Русия по отношение на строгата дисциплина във военизираната традиция на бзусловното подчинение в рамките на руската бюрокрация). Изключено е посланикът да “импровизира” на своя глава без одобрението и нареждането на Кремъл.

Макаров отне на практика възможността на българския президент Радев да покани Путин на посещение в близките месеци поне. Няма как да изглежда иначе, освен като изпълнение на на руското нареждане, ако Радев козирува и изпълни заръката.

Вече е достатъчно парадоксално, че Макаров постига обратния ефект на заявката си, правейки я (почти) невъзможна за изпълнение. Но още по абсурно е, ако по този начин Кремъл предприема ход, чрез който иска да накаже Радев за избора му да посети Брюксел преди Москва и го призовава да “компенсира пропуска” по този нагъл начин. И като му връзва ръцете да поеме инициативата за подобна покана, да го обвини след това може и чрез местните говорители на Русия от петата й колона) , че изневерява на Русия и русофилите в България, които са го избрали.

Както и да го погледнеш, нахалното поведение на руския пратеник в крайна сметка има, обаче, положителен заряд. Защото ще помогне на някои българи да прозрат с кого си имат работа ( колкото и малко да са прогледналите, пак е от полза- особено ако са от русофилското обкъжение на самия Радев).

Макаров катализира процеса на изясняване кой наистина е Радев. Колкото по-бързо настъпи развръзката на дилемата “натовски генерал или руска пионка”, толкова по-добре за България. Яснотата винаги е за предпочитане, пред мъглата, в която мечката те дебне.

Или може би греша по отношение на поредната руска военна хитрост, чрез която помагат на Радев да отстоява позата на “натовски генерал”, който изобщо не е под руски чехъл, щом мълчаливо отказва да се подчини на публичните наставления на руския посланик в София?

Във всеки случай Радев мълчи, както той и проекциите му в изпълнителната власт премълчаха обидите на Путин, отправени по  едно “съвпадание” посъщото време от Будапеща, според които на България й “липсва мъжество” ( да се изправи срещу Брюксел по въпроса за руските газови проекти). http://rusofili.bg/путин-няма-да-се-обиждаме-на-българия/

Мислехме си, че “генерал” Борисов е най-мъжественият мълчаливец пред руските унизителни пощипвания в най-новата ни история, но може да се окаже, че си е намерил майстора в това отношение.

НА СНИМКАТА: Негоно превъзходителство Анатолий Макаров приема парада в София при встъпването в длъжност с официалния мундир, изискван за целта в руската дипломация

35 мнения за “Путин пощипва пред строя Радев по въпроса за неговото мъжество”

 1. “Натовски генрал” има толкоз смисъл колкото ‘”варшавски генерал”.
  В цивилозованите държави такива квалификации не се дават.
  Всеки генрал и офицер си е просто на по държавата-френски,румънски,полски британски….,
  но ние трябва все нещо да измислим различно от нормалното.
  А че самия Румен Радев никога не се е самоквлаифицирал като “натовски генерал”,това не е важно.
  И че той сега въобще не генерал,също…

 2. Двама генерали най-отгоре( 21век в ЕС???????)и съществени прилики. Мълчание към руските провокации, шпагат в посоките ЕС-еас, мълчание-шпагат и сначале.
  На всичкото отгоре и двамцата приличат визулно и не само на “първият партиен и държавен ръководител” тодор ж. Томов.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 3. Вече писах,че Радев ще види две и двеста с наглеца Путин.
  Притискането и гаврите ще бъдат ежедневие.И ограбването на България също.Как ще го преглътнат не ми е ясно.Защото всеки човек има предел на търпимост.Защото всеки повик за приятелство ще бъде повод за изнасилване от страна на Путин.Започна се.
  Затова трябваше да стоим далеч от Русия.
  А Тръмп няма да получи нищо.Освен ненавист в собствената си страна и по света.Той живее в миналото.Трябва най напред да нахрани руснаците,а след това да ги захрани с технологиите.Тук санкциите няма да свършат нищо.Те са само за *репчене*.
  План Маршал в днешни дни не може да има,и не върши работа.

 4. В руската дипломация дори и псувните са калкулирани, така че наистина импровизациите при тов. посол Макаров са изключени. Въпросът е, дали в Кремъл искат да “легендират” Радев с негово съгласие и желание, или собствената му кариерна стратегия не съвпада с плана на кремълските дресьори.

 5. Относно принадлежността на “натовския” “генерал” Румен Радев няма съмнения откакто наляво и надясно пледира за сваляне на санкциите наложени на Русия заради анексирането на Крим! Какво не е ясно от позицията на Радев? Той си е руска пионка, при това безгласна (относно обидите към България) и жалка!

 6. “boreto” E 100% прав. А мъжеството на Радев може да се прояви във защита на българските интереси вън и вътре в изтерзаната ни Родина. За съжаление дълбоко се съмнявам, че го има (извън пилотирането).

 7. Посоль Макаров е включил в програмата си за “устройване на съотечествениците” из България двустранни срещи на МЕСТНО ниво с кметовете на селища, в които са се заселили масово или ще се заселват руснаци, за устройването им (с предимство!) на високо платена работа и за ускореното решаване на други техни “битови” проблеми!

  Интересно как гледа на тези визити държавната ни администрация и службите “ни”, защото не е виновен този ,който яде българската баница, а който му я харизва !?

 8. D.SAVOVA: не може да се очаква от Фатмака “праг на търпимост”.Kакто са казали старите хора за такива като Тиквата и Фатмака: “Пачавра леке не хваща”

 9. Посоль Макаров е включил в програмата си за “устройване на съотечествениците” из България двустранни срещи на МЕСТНО ниво с кметовете на селища, в които са се заселили масово или ще се заселват руснаци за устройването им (с предимство!) на високо платена работа и за ускореното решаване на други техни “битови” проблеми!

  Интересно как гледа на тези визити държавната ни администрация и службите “ни” ?

 10. Издислав, със своите “съждения” (или изпражнения), пак се “изака” на метеното и размириса всичко наоколо!!

 11. Не е по темата, но само за протокола, че преди малко кандидат на левицата Бенуа Амон направи на 5 сантима които трябва. Цитирам по памет, смисълът запазен 1:1: “Не мога в никакъв случай да приема тези отляво и отдясно които само при споменаването на путин изцяло тестостеронизират”.
  И веднага щефката на щаба на клоуна Меланщон-кандидат на крайната левица, btw почитател на фидел кастро рус, даде заден ход. От допреди митинга днес на БА “кримнаш” се оказва, че те само искали да се диалогизира с президента на русия който и да бил той. Даже не посмяха да назоват името на кремълският гном.
  След като и самият Тръмп вчера не отрече пред любимата Fox_News, че путин е убиец да му правят сметка и родните МУ фенове начело с военният пенсионер, резидент Хвърчилков.

 12. Повече от ясно е, че не е нито натовски, нито български /за успокоение на “АНТИКОМУНИСТ”/ генерал.
  РУСКА ПАРТЕНКА Е!
  Но вижте излъчването на “превъзходителството” макаров.Колко одухотвореност, колко аристократичност, колко финес, колко интелект лъха от благородното лице?!…
  Егати нереза! Емблематична физиономия на скапан от системно наливане със самогон, див мужик, навлякал откраднат мундир!

 13. В нормалните,традиционни межудържавни отношения думата “мъжество” не се използва.Изполат я само комунистите и чекистите.Те постоянно говорят за мъжество.

 14. Преди малко прочетох в “Пыг” изключително свеж коментар на Hans Castorp,München,Bayern,BRD за мутрата и мутренския медиен орган.Скоро ще го изтрият пикливите цензори, затова цитирам:

  “Една дясна партия не може да има никога (вече ) партньорство с мутри като Борисов и с комунистически повлекани като Кунева. Коментарите в този сайт, който е уникален ляв парцал, не будят никаква изненада.Беден език, често сбъркана фактология, за щяло и не щяло се “изригва”. Типично в стил тежкия психопат и демeнтен евнух Юлиан Вучков, именуван като “легенда”. Толкова пошлост рядко може да се намери и в другите левичарски медии.”

 15. ИНЖ. СИМЕОНОВ И КОЛЕГИ, извинете, разсеяност, не знам как съм пропуснал, но кой е Издислав?
  Знам за чалгаджийски парцалив хит някакъв, “is this love”, демек, но сериозно, този съблогър ми се губи?

 16. Тази вечер по Канал 1 гледайте непременно хубавия грузинско-естонски филм “Мандарини”!
  А като е думата за Грузия- ето как ПРОЦЪФТЯВА една достойна страна, която плати свободата си с кръв в борбата срещу варварството на руския агресор!

  http://www.capital.bg/light/mesta/2017/02/03/2911001_drugata_gruziia/?utm_source=dnevnik.bg&utm_medium=widget&utm_content=homepage&utm_campaign=owned-media&ref=embedfp

 17. Днес по Нова ТВ пак беше поканен да сподели идеите си за бъдещето на България руският възпитаник (със съпруга рускиня и с тъст- олигарх) Веселин Марешки, който по време на кандидатпрезидентската си кампания обещаваше, че ако го изберем, първото нещо, което щял да направи, щяло да бъде да отиде при Путин, за да “оправел” влошените ни отношения с Русия.
  На въпроса колко възлиза капиталът от бизнеса му той отговори скромно около 200 000 000, които е спечелил честно, без протекции, започнал още като “беден студент”! 🙂
  Във Варна са виждали и знаят как пазарува симпатизантите си. Събира възрастни жени на определени места (варненските червени бабички и рускини, получили българско гражданство), там ги черпи, пуска им “подходяща” музика и им прави дребни подаръци по случай женски и църковни празници.
  Като се прибавят и купените цигански гласове, подправените изборни протоколи…и ето ти възходящият електорат на фармацевтичния и енергиен “бизнесмен”.

 18. https://ria.ru/world/20170203/1487168892.html

  Виждаме от това интервю, че Александър Хрихоревич не си поплюва срещу Москва! Браво! Сега, както зовем тук, ЕС и НАТО бързо трябва да го окуражат по примера на доктрината ГЕН. ДЪГЛАС МАККАРТЪР – ДЖИЙН КЪРКПАТРИК/РОНАЛД РЕЙГЪН- от дърво и от камък да е даден автократ или диктатор от нецивилизования свят- САМО АНТИКОМУНИСТ ДА Е, после демократ става лесно! Та- какъвто ще да е ДА БЪДЕ ПРОТИВ КРЕМЪЛ- и е готов съюзник!

 19. Метаморфозата на БСП е част от успеха на Кремъл в дестабилизацията на източната периферия на ЕС,част от кризата на днешна Европа.
  Тиквата и Фатмака са “един дол дренки”,а тези които агитираха че Тетката е по-малката кочина – и тя същата вкисната боза като Фатмака. 1:1

 20. Ако все пак путин бъде поканен в България бих участвал в протести срещу посещението му.

 21. Драги SIМEONE,
  точно е равенството 1:1, а предпазно-пъзливата реплика на Тиквоний вчера- “аз и досега не знам кой издигна Радев” го изобличава директно. Знае той, знае си много добре! А подлото му риене срещу президента Плевнелиев по кремълска команда беше най-голямото национално престъпление от последно време! Сега остава и онези розовобузи еврочиновници от “сестринската ЕНП”, които наричам путеринги накрая да разберат кого и на каква цена лансираха 10 години.

 22. Днешната официална визита на Радев в Германия е смразяващо протоколна, без среща с Ангела Меркел (!). Вместо това-лакърдии с Негово Високопреосвещенство Антоний – Западно и Средноевропейски митрополит, като че ли Синодът в София не гъмжи от проруски ченгета…

 23. настана време,, натовският,, генерал да си каже тежката дума на патриот-БЪЛГАРИН,а не плахо да подвива опашка на КРЕМЪЛ и тав.путин да го задява като ЧЕСТНА мома на седянка.Има ръст, отсанка, е няма кураж на ДЖЕНЕРАЛ, не е лошо да се сети защо е на ВЪРХА на НАЦИЯТА,да спре да сънува МАСКВА и РАССИЯ,той е в НАТО и ЕС.

 24. Драги СТАМБО, както знаеш Иво Инджев е знаме и ориентир в тази мътна вода.Някакъв ерзац(т.е. МЕНТЕ) антикомунист със и БЕЗ НИКове успешно чалгализира идеята за антикомунизма и забравя че “прекален светец и богу не е драг”, по мои подозрения че си е трол който изобщо не е случайно че е в блога на Иво Инджев от самото начало е просто пинчера/пудела на блога. Отказвам да го наричам анти-комунист защото НЕ е такъв.
  С 2 думи: Иво Инджев = “Is this love” на White Снаке,а ментето = Издислав.
  Същият който те обвиняваше ТЕБ че пишеш И под ник КЛЮКАР. Тая дребна,злобна душица е чалгализирал идеята за антикомунизма и затова го наричаме Издислав

 25. Ако в Холандия спечелят националистите на Вилдерс, както се очаква на изборите през март 2017 г., те ще искат да изкарат страната от ЕС, като Британия:
  http://www.express.co.uk/news/world/763424/Geert-Wilders-victory-Dutch-elections-end-European-Union-Marine-Le-Pen
  Така и показват проучванията, че той води в класациите там.
  С това, задачката на Путин ще се улесни да раздрусва Европата, както и потенциалът в същата посока на Петата колона тук, включително и срещу НАТО. Ще се улесни мисията на Радевци, Бойковци в колективна власт, както е зададена от Кремъл и ретранслирана през Решетката. А щом станат две страни извън ЕС, тогава повличането на още ще е по-лесно, най-напред навярно Франция. Тогава вбиванията от Кремъл на клиновете му в Европа и между Америка и Европа ще станат още повече лесни.
  Но пък може останалите партии в Холандия да се обединят срещу националистите.
  Между другото тази “малка” страна, Холандия, с територия 40% от нашата, има нарастващо 17 млн. население, т.е. почти 3 пъти повече от нас надолу към 6 млн., а парламентът й е от 150 депутати и брутният й продукт допреди износите на нефт и газ от Русия след 2000 г. беше с десетилетия по-голям от този на майката-месия дето много си я обичкаме тук.

 26. Стамбо, точно същият “проблем” възникна с газа по договора, подписан по времето на Ив. Костов и натискът върху нас за преподписването му, преди неговото изтичане. Цената се изчисляваше по отношение цената на нефта, но транзитните такси се плащаха с газ, за който стойностите бяха непроменими. Шест долара (по памет) за 1000м3 на км., изчислени по 80 дол. за 1000м3. Цената на нефта/газа се вдигна, но руснаците доставяха почти половината ни газ като транзитни такси. Цената се вдигна и те натиснаха да се подпише нов договор. Лукашенко това и казва. Като беше висока цената, плащахме и руснаците бяха доволни. Сега по същата формула, газа трябва да е 83 дол. за 1000м3, те им го фактурират по 132 дол. за 1000м3.

 27. Само така sms. Лицето марешки ще го избутат като резидентна радев. Той отговаря на критериите ново и непознато лице в политиката, години, пол,(по РИСИ). Ето затова трябва да го представме в неговия нормален образ. Иначе цирка ” демократични избори” е в пълен ход. Затова предлагам да засилим нашите образователни действия в посока НОВА РЕПУБЛИКА. Преди руските методи наследени от златната орда са били победени от нашите велики възрожденци чрез нормалното: ИЗНАСЯНОТО НА НЕУДОБНИ ФАКТИ ЗА русия и РАЗОБЛИЧАВАНЕ НА ЛЪЖИТЕ.

 28. Пореден руски фейк:
  “Глад в ЕС! – Европейските потребители изпадат пред празни супермаркети” (ах тези санкции)
  http://fakeoff.org/freak-show/1-kanal-rossiyskogo-tv-soobschil-o-golode-v-es
  Но, да отвърнем:
  Заледен сталактит от фекалии в свердловско заради избликнал от замръзване тръбопроводен гейзер:
  http://by24.org/2017/02/02/big_shit_crystall_in_russian_building/
  Река от фекалии по някоя си червенофлотска улица:
  https://yartsevo.readovka.ru/news/16676
  И т.н., фекално ежедневие в майката-месия.

 29. СИМЕОНЕ, благодарско за разяснението!

  AWACS, това с празните европейски супермаркети и гърчещата се от глад ЕВропа е супер фейк-(само)убиец.Фейкът доказва, че “кат Русия няма втора…в пропагандния идиотизъм, а фекалният фейк, мисля, че Жорж НИКОЛОВ пусна и видео от сензацията е жестока алегория на “русския мир”! Но-признавам им го- зверски манипулират с атавистичния ужас на Хомо Советикус, поне от тези поколения, които помнят гладорията, страшното нямане,боевете по опашките и мрежата “авоська”.

 30. ОК, ясно е, че др. Камарадев ще си мълчи за наглостта на пасоля щото му скръцнаха със зъби още като го номинираха. Ще си мълчи и назначеното от Камарадев правителство. Но къде са Петър Стоянов, Плевнелиев? Те са били президенти и приехме, че винаги ще ги наричаме така – и приживе и посмъртно… Защо мълчат? Струва ми се, че имат правото да направят изявление в медиите, да протестират срещу безмерната руска наглост! Докога ще подминаваме подигравки?! Защо мълчат и десните деклариращи се евроатлантически ориентирани политици? Докога? Докато ни стъпчат и като държава???!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.