Социалдемократическият сутиен в Румъния и ръката на Русия в България

Доказано корумпираният чрез ( макар и условна) присъда лидер на румънските социалисти Ливиу Драгня, който подпали фитила на протестите в Румъния и отрече днес необходимостта от оставка на правителстовото в Букурущ под техния натиск , си намери в България (не)очакван защитник в лицето на журналиста Петър Волгин. Той твърди, че протестите на румънците са фалшиви и са организирани просто поради това, че са срещу левите, както било и у нас преди. http://onovini.com/2017/02/петър-волгин-хора-ставащото-в-румъния/

Не бих си позволил да коментирам толкова незаменим коментатор в националния ефир ( и не само на БНР, но и на БНТ, ако се броят неговите изяви в запазеното за важни персони предаване “Панорама”) , като Волгин, от моята незначителна блогърска камбанария. Обаче ще направя маргиналната си реплика единствено под формата на призив да не се посяга на Волгин от страна на желаещи да се възмутят граждани във връза с факта, че на практика Волгин подкрепя корупцията, поради това, че поне в Румъния тя беше разобличена съдебно и политически ( чрез указа в подкрепа на корупцията) да действа на принципа “лява ръка, ляв джоб”.

Волгин, казано без ирония, наистина е прав, че в България корупцията не получава отпор и по отношение на (уж) десните управници. Без да иска така той уличава основателно в сговор соцгербаджийството. Обаче явно няма как да е прав при поставянето на знак за равенство също между България и Румъния. Там в затвора са вкарани министри от всякакви политически цветове, но точно червенеещите опитаха да употребят властта си, за да измъкнат своите. А Волгин им адвокатства.

Волгинопободните защитници на соцкорупцията имат тежък проблем и с руския фактор в случая. Защото в Румъния нито доказано корупираните социалисти, нито техните политически опоненти могат да бъдат заподозрени в русофилия. Иначе казано, протестиращите не могат да бъдат обявени за русфоби, които се бунтуват срещу други русфоби.

Протестират стотици хиляди румънци. Волгин ги обявява за незначителни като бройка спрямо гласувалите за социалдемократите, които обаче си стоят по домовете и кой знае защо не излизат да защитят протестиращите срещу борбата срещу корупцията.

Волгин морализаторства с въпрос, дали и в Румъния разголени девйки не участват в протестите, както у нас.

Според вица за социалдемократите, те са ката сутиена: притискат силните, обединяват левите и десните, и подкрепят слабите.

В този смисъл румънският сутиен определено се оказа преди всичко място, в което едни социалдемократи искат да им подпъхват пачки.

Главното в случая е Волгин, обаче, да бъде оставен да доказва, че да си русолюбец и защитник на лявата корупция е едно и също. За България тази илюстрация е важна.

Така че, моля, не пречете на Волгин. Той върши в националния ефир онази работа, която никой политик или коментатор, с претенцията да е десен, не може да свърши толкова безнаказано.

27 мнения за “Социалдемократическият сутиен в Румъния и ръката на Русия в България”

 1. Иво Инджев: RESPECT
  Не е конкретно по темата,но следвам фразата :”Ръката на Русия в България” и скорошната публикация “Вместо 3 в 1, едно в три”.
  По стар милиционерски манталитет днес се проявиха ченгесарските номера взаимствани от КГБ(ФСБ),а именно: 99% сигурно че Да България няма да може да се яви на изборите.
  Както коментирахме мафията/олигархията голям страх я тресе и продължават опитите “да бъде изстърган прозападния елит в България” по Решетников.
  Една от мнoгoто разлики м/у България и Румъния (и не само)

 2. P.S.Може и с Марешки или Дончева да се явят. за да сa ах,чисти и неопетнени от Радан Кънев

 3. Eто как действат с такива като пьотр вольгынь в Естония!

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/94205-estoniya-pusna-cheren-spisak-s-opasni-ruski-medii.html

  Но пък си казвам ужасен- че то ако приложим ефективното естонско ноу-хау ще си останем без телевизии, без радиа, без вестници! Чудо голямо- тук поназнайваме чужди езици а и блогът на Иво ни стига!

 4. Волгин е противна журналистическа гнида,която заслужава само погнуса!Точка!

 5. “Добре, че у нас няма корупция и преборихме контрабандата, иначе и и у нас тук хората щяха да протестират” – Това е от фейсбук, думи приписани от Б.Борисов. Може да не ги е казал, но се държи като че ли това е истината. Има много примери от неговото управление, които потвърждават, че той като че ли не вижда ужасяващото корупционно, невъзможно вече дори за контрол, мафиозно статукво. ПЕЯТ НИ СЕ ЕДНИ ПЕСНИ ОТ ЛЯВО И ОТ ДЯСНО, КАК ПРЕЗ СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ , БИЛО НА НИНОВА, НА БОРИСОВ, НА МАРЕШКИ, НА КАРАКАЧАНОВ, ЩЕ ЖИВЕЕМ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ- ОТ ВСЕКИМУ СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ. И нали сме електорат, недообразован, наивен и беден се замисляме, ама “дълбоко”, за кого да пуснем пустата му бюлетина.ЗА ПЕНСИИ НАД 500 ЛВ. ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 1000 ЛВ. ИЛИ ПО НАМАЛЕНИ ЦЕНИ ЗА ТРАУРНИ И ПОГРЕБАЛНИ УСЛУГИ. Съвременен болшевизъм в действие. Здравейте съотечественици! Румъния е на крачка от нас, но за разлика от ВАС се бори. Не се примирява.Въпреки, че кражбите на държавно ниво, не са на нашето високо “европейско” ниво.

 6. След половин час започва ИСТОРИЯ. БГ Темата “Граф Игнатиев – архитект на свободна България” (?!) Молодцы редакторы! Посол Макаров вече отваря втора бутилка “Посольская- КГБсткая”. Любопитно ми е, какво ще бъде съотношението между върло рубладжийски, “академично” рубладжийски, крипторубладжийски и – ако остане място и за тях- пробългарски гледни точки за мерзкото дело на големия българомразец, коварен интригант и архиподлец игнатиев. Костите на П.Р.Славейков трещят и се обръщат в гроба, като гледа какви негодници и ибрикчии са неговите потомци, за които той ВЪПРЕКИ ИНТРИГИТЕ НА игнатиев е извоювал независима Българска църква! И си казва

  Народ такъв, за друго недостоен
  освен за мъки, нужди и тегла,
  неучен род, безсмислен раб, спящ воин,
  що чака той за тези си дела?
  ………….

  Проклех и вси достойни за проклетства
  и срам, и свяст притъпкали във прах,
  виновници за всички тези бедства,
  а заедно и себе си със тях…

  И вслушах се… И близо, и далеко
  все пак тоз глас: “Ах, помощ иде ли?”
  Въздъхнах аз и толкоз само рекох:
  “О, спи ли бог? О, бог не види ли?”

 7. Странно глупаво се изказва другарЯТ Волгин!
  Ужким е умен комсомолец?! Ужким е отдаден на комунистическата, пардон националсоциалистическата, пак пардон – социалистическата кауза, а защитава КОРУПЦИЯТА с плам и гръм, както умее!???!

  Че то какво да защитава от любимата си Русия освен корупцията? Има ли нещо друго по онези земи????

 8. Винаги съм се чудел на такива птици като волгин.Как да си обясниме човек който може да придобие всякаква информация да работи за кауза, която е ретроградна по хиляди признаци и факти. Остава за пари или са те притиснали здраво. Но за пари не можеш да извършиш всичко,ако си нормално мислещо същество. Хайде работещите хора, нямат време да търсят алтернативни източници, а са облъчени от лесно достъпните медии.

 9. Господ наказа един телевизионен манипулатор,да се надяваме,че няма да ни изостави и този път.

 10. Да, даа, в Румъния няма Волгин, няма Москов, Московска, Додунков ли е какъв е, няма Руси, Русков, Руснаците, Освободителите, няма “да обичаш Русия означава да си български патриот”.
  Румънското правителство предложи за флотилията на НАТО в Черно море – нашенското правителство я провали – Б/р/ойко се изкефи, че така е “спасил” Русия – но от Румъния дойдоха коментари, че премиерът и правителството ни са предатели в НАТО.
  Румъния прие ракетните инсталации от Европейския щит на НАТО, по-точно американците станаха убедени, че там е по-сигурно да ги завинтят за земята, а не тук. Защото тук разбраха, че ще бъдат посрещнати от протести като срещу шистовия газ, водени от големите европейци Калфата и Станишов, дето изгониха Шеврон да ни проучва безплатно, а и са възпитани да обичат повече Русията от Българията и руското оръжие повече от европейското и американското.
  Румъния повече безрезервно подкрепи НАТО и САЩ в операциите из пустиняците в Близкия Изток и Афганистан и сътрудничеше с повече инициативи, а ние все дотърчвахме най-последни, след всички, с едни мобилни кенефи да се натегнем, че сме големи евроатлантици.
  Румънците имат самочувствие на евро-романско племе посред море от славяни, заляло Източна Европа като петоколонници на Русия, неславянскоезично, латинско и свързано добре с Европа.
  И няма румънците да се оставят архивите им да бъдат оставен из руските архиви.

  Е, още веднъж за нашите архиви:
  http://istinata.bg/?p=1121

 11. Петър(с многозначителната фамилия)Волгин защо не отиде в “страна,где так вольно дышит человек”,за да възхвалява невероятната свобода на словото там и прозрачното управление на Путин,лишено от каквато и да е корупция?Дали ще изкара по-дълго от Департийо(дори да бъде награден с жилище и руско гражданство),който след напускането на Русия заяви че не иска да живее в кочина?

 12. Пустите му руски долари… За тях и Антон Иванов и Цвятко Радойнов и Вапцаров и Младен Исаев и баба Цола иВладимир Заимов и кохорти доларолюбци,а мразещи своя народ.Гангрената се лекува ефективно само с хирургия.

 13. “Румънците имат самочувствие на евро-романско племе посред море от славяни, заляло Източна Европа като петоколонници на Русия, неславянскоезично, латинско и свързано добре с Европа.”-Ауакс

  Колега,би ли могъл да дадеш повече информация,кога и как румънците са започнали да имат “самочувстие на евро-романско племе посред море от славяни…”,това е интерсна теза,досега не бях я срещал,мерси предварително.

  В днешното издание на рубриката “Наивността в България” посочвам думите на един много млад наш спортист,който казва “чувствам се обединител на нацията”.

  Как се е проявил като обединител на пистите в зимния курорт,това е изключително интересно.Но не казва дали се е подготвял за обединяването на нацията преди съзтезанието.И дали обединяването става и извън пистите.Но е сигурно че всеки процес на обединяване е непрекъснат.
  Как ли скиора ще обединява нацията след зимняи сезон.Може би по плажовете на морето.

  Както съм казвал много пъти,комунистите имат свои служители,които следят нашия сайт.От достоверен източник научих,че посочения от мен комунистически идиотизъм под фразата “БСП-лява България” е прочетен от тях и е взето решение да бъде коригиран.Сега вече идиотизма е по-слаб “БСП за България”.

  Логиката задава веднага въпроса,а има ли още политически партии ,които също са “…за България”.

  Следващия въпрос вече е досаден,а има ли политически партии,които са “…против България”.
  Следва единствения извод-комунистите индирекно казват,че само комунистическата партия е “за България”.Другите следователно са против България.

  И нека някой да каже че компартията не се готви серизоно за изборите.
  Тук БСП отново ще излезе на челно място според един служител в консулството,който участва в комисията от дълги години.

 14. Румънците никога няма да забравят жертвите си срещу съветската армия и изстъпленията на последната по-късно при окупацията. Затова и руската зараза там е значително по-малко.

 15. До Григоров.
  Въпросното нищожество по фамилия е Иванов. волгин е псевдоним. Може и с него да се е паспортиризирал.
  При всички положения, ДГД от една долна, мръсна гад!
  Междувременно, от “вашингтонският обком” дори в интерпретация на мекият, пропутински сайт газета.ру нищо добро не чака новоизлюпените фенове на Тръмп-визирам най-паче родното Тръмп общество. Дет казваще навремето хайтов: “Едно е да искаш, второ да можеш, трето и четвърто да го направиш”.

  https://www.gazeta.ru/tech/news

  https://www.gazeta.ru/politics/news/2017/02/06/n_9656123.shtml

  https://www.gazeta.ru/politics/news/2017/02/07/n_9657221.shtml#comments

 16. И още две новини извадщи направо от първият секретар на вашингтонският обком които ще предизват силен сърцетуп, това по любимата тъща, сред новоизпеканите фенове на ДТ-путинофили по света и у нас.

  http://censor.net.ua/news/426720/amerika_stoit_vmeste_s_temi_kto_vystupaet_v_zaschitu_svobody_tramp

  http://newsua.one/novosti/tramp-zayavil-o-reshitelnoi-podderzhke-nato.html

 17. Друг интересен момент е самият “конгрес на БСП”. Доколкто ми е извстно, мафията не прави конгреси, а тайни съвещания. Не, че БСП не прави тайни съвещания, но за парлама прави и “конгрес”. Най авангардното е, че Нинова и шайката и са твърдо против Закон за лустрацията, но провеждат вътрешнопартийна лустрация под благовидния претекст, че искат да влязат млади в шайката им.Като че младият комунист е различен от стария?
  Една нова медия “БГ 24” на всеки половин час показва агент “Иван” с реплики, които да ме накарат незабавно да отида и да гласувам за него.
  Не бива да се пропуска и непрекъснатата изява на бившия щатен комсомолски секретар на завод “Дебелт” и медиен магнат Валери Симеонов. В едно свое хумористично изказване той твърдеше, че преди 10 ноември 1989 г. не ходил да гласува, а се криел. За един щатен комсомолски секретар е твърде нагло да пуска такива “шегички” в ефира.
  Изобщо, медиите, показвайки едни и същи муцуни и дебили-политици, социолози, политолози и журнаГлисти се опитват да ошашавят съвсем клетият празноглав българин без да си дават сметка, че малко по на север от нас става нещо, което ще дойде скоро и тук и ще ги помете като ураган лайняна книжка по стърнище.

 18. Не знам дали в обезпокоителен пристъп на мазохизъм сте се самонаказали да изгледате цялото интервю на Вежди Рашидов тази сутрин при Хекимян. На мен, признавам си, нещо ми стана- и реших да се подложа на това мъчение. Какъв примитивизъм, каква ПРОСТАЩИНА, какво помиярско усукване край боса “Бойко Борисов е тип мъжкар.”! В това няма никаква изненада, не изненадаха и хвалебствията за “прекрасната реч на прекрасния президент Радев”. Интересно е обаче да се разчитат, тъй да се каже, политически знаци в първосигнален и деградирал от плюскане и пиянство субект като Веждито. А той казва “Голям праз, че един президентски пост е загубен…” Това косвено потвърждава дискретната комбина и лелеяната мечта герб и бсп да се прегърнат за общо управление.

 19. Шпигел редакционна, за Тръмп:
  “Американският президент става заплаха за целия свят (!). Германия да поведе общо международно усилие на европейски и други страни за защита от Тръмп. Тръмп е лъжец, той прави преврат “отгоре-надолу” на установяване на неграмотна демокрация и подкопаване на равновесието на силите. Използва език на Нерон, който разруши Рим, и на тирани”.
  http://www.spiegel.de/international/world/a-1133177.html
  Е, тук пък Румко иска да бъде сложен между Доналд и Влад, да бъде щракнат на портрет с тях и навярно да го закачи на стената си в президентството.
  И да продължи да произвежда радост най-напред за Влад, и наред с него за “социалисти”, наречени български, за “граждани”, наречени европейски, “националисти”, наречени патриотски, “ганчевци”, наречени християн-жоржевци и цялата плеяда, избрана да е “отгоре”…

 20. Волгин наистина е уникално тъп – иначе няма как да защитаваш корупцията, като обявяваш борците срещу корупцията за “соросоиди”. По тоя начин се оказва, че само соросоидите крепят държавата – борейки се безкомпромисно срещу корупцията. А Волгин защитава корупцията посто като един Матросов на амбразурата. И за това тоя човек получава рубли….. Боже, Боже, то е ясно, че при това положение и в Москва не пращят от ум и разум.

 21. Какви рубли а конспирацията?Долари,евро това получава.

 22. Петър Петров Георгиев с партизанско име Волгин,роден на 28 09 1969 в София,учил в Горнобанското училище,където за да влезеш трябваше да дете най малко на министър,генерал или голям партиен велможа.Национална гимназия за древни езици и култура.Котило на руски щпиони.

 23. АНТИКОМУНИСТ,

  На въпроса ти към АУАКС откога “Румънците имат самочувствие на евро-романско племе посред море от славяни”, доколкото темата ме интересува и поназнайвам едно-друго- отговарям мимоходом-от много време, това е много известна фраза на големия поет и философ Лучиан Блага-има го и на български, а в оригинал звучи «insula latina intr-o mare slava ».

  Ето и още малко инфо по темата.
  https://prezi.com/ou1vecnhprq5/latin-island-in-the-slavic-sea/

  http://www.pure-romania.com/landmarks/romanian-culture/

 24. Да,разбирам,синдрома е същия както у българите,както и при други по-нецивилизовани народи.

  За да изпъкнат пред “света”,те си измислят величаещи себе си квалификации-това са направили,ние сме такива,ние сме дали нещо на света,горди сме,че сме българи,но незабравимата и недостижима квалификация на един спортен журналист си остава връх,той каза преди доста години в момент на заслужена радост,че “Господ е Българин”.
  И никой не се опита да го опровергае,засега това е тема табу,пък и явно много се опияняват от тези думи.Кой знае,може и Българин да е,аз също не споря..
  Нещо подобно имаше при комунистите-ние сме такива,ние сме борци,ние унищожаваме лошите и лошото,ние сме най-прогресивние,най-честните,най-достойните,нас народа ни е избрал,борим се за свобода,ще победим капитализма,а после ще построим социализма…Някой да ги е питал досега защо не построиха този комунизъм…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.