Sorry,  Сори(н) Гриндеану, не е виновен Сорос

Romania-Insider: Председателят на румънските социалдемократи оттегли подкрепата си за спорните промени в законодателството след четири дни протести

Председателят на Румънската социалдемократическа партия Ливиу Драгня заяви, че спорният декрет, изменящ наказателния кодекс на страната ще бъде оттеглен, ако и правителството също се съгласи. Това е неговото първо отстъпление след като страната стана свидетел на продължили четири нощи протести срещу намерението на правителството да отслаби борбата срещу корупцията, предаде Romania-Insider.

„Мога да кажа, че членовете и симпатизантите на партията вече не могат да бъдат държани. Те също искат да излязат на улиците и да изразят своето дълбоко неодобрение към вдъхновеното от Джордж Сорос движение, на което сме свидетели. Партията се самоорганизира и чувствам, че не мога да сдържам от тук, в центъра, натиска от организациите по страната, които могат да доведат близо един милион души по улиците на Букурещ“, заяви Драгня. Той добави, че като отговорна личност, не може да стои и да гледа как Румъния е разделена заради „безотговорността на президента Клаус Йоханис“ и ще предложи на правителството и на коалиционните му партньори да открият решение на ситуацията.

„Обещавам отговор за слагане на край на конфликта свързан с указа, който се надявам да бъде приет от правителството. Може да говорим дори и за неговото отменяне, ако министър-председателят Сорин Гриндеану приеме. Надявам се да убедим членовете и симпатизантите да не излизат на улиците да ескалират напрежението. Не искам конфликт в който румънците да се изправят срещу румънци и да разцепят страната на две“, добави той. ( Фокус)

От многобройните съобщения в медиите за успеха на гражданските протести в Румъния  избирам  да цитирам думите на главния виновник за тях Ливиу Драгня, който се опита да си уреди амнистия за условната присъда, получена за корупция.

Спрях се на този цитат задари неговата “конвертируемост”.

Както се вжда и в Румъния едни другари се оитват да оправдаят собствената  наглост и неадекватност с обвинения към…Джордж Сорос.

На път съм да повярвам почти, че световната демокрация си има вожд, направо диктатор-демократ, на име Сорос. Обаче, сори (  sorry)…

Съжалявам примитивите, които не могат да си обяснят неразбираемия за тях свят. Верни на своя “диалектически материализъм” те продължават да сричат творящата се пред невярващите им очи истроия на сектантския си диалект. Убедени са, че само подкупите ( на Сорос) са в състояние да мотивират и мобилизират недоволството от тяхното самодоволство.

Ами ако го нямаше “универсалния злодей” Сорос? Кой щеше да им е виновен?

Едно време в НРБ, когато министър-председател беше съветската марионетка с руския акцент Гриша Филипов, имаше виц, според който на социализма трите основни пречки са “сушата, кишата и Гришата”.

Сори, но не Сорос, е виновен на Сори(н) Гриндеану, който не вижда гредата в своето око!

Потвържадава се още една аналогия с обратен знак от миналото, която ни караха да повтаряме – дефиницията на фашизма като див и варварски навсякъде по света, както е казал др. Г. Димитров на Лайпцигския процес. Можем да се убедим отново, тзи път от убедителното румънско  потвърждение ( за да не ходим чак до Венецуела, например), че социализмът навсякъде и винаги води до бунтове на народа срещу “народната власт”. Не защото не е питомец на тоталитаризма и не е варварски ( претендиращ по дефиниция да разруши “стария свят”), а защото е петимен да раздава сътвореното от други – най-вече на най-лакомите другари и другарки, сдобили се с власт.

32 мнения за “Sorry,  Сори(н) Гриндеану, не е виновен Сорос”

 1. На 04.02.2017а на официалното учередяване на НОВА РЕПУБЛИКА никъде НЕ видях Сорос на трибуната, но на конгреса на БСП всички показваха посоль Макаров почетен гост.

 2. Колкото и да крият румънския напредък се получи когато скъсаха с русия преди 10 ина години. Иначе те бяха по изостанали от нас. Факт за това е че им паднаха визите за ЕС 6 месеца след нас. Затова вън от парламента на 5 те Проруски партии ( по w.p.)

 3. По същата причина Тиквата не иска съдебна реформа защото всички комунисти от ГЕРБ,БСП и ДПС отиват в затвора, а Марешки за пране на пари с произход от другата стрaна на Черно Море.
  Закъснял отговор до Стамбо: Съгласен с теб на 100% – т.нар. европейски лидери воглаве с Юнкер и Жозеп Дол могат да са само срам за себе си и за консерваторите в Европа.

 4. Един е майсторът на всички леваци по Източна Европа, пък и не само там. Толкова си могат. Опорни точки на мах и “Рейгън, враг №1 на тутраканската селищна система”.
  Сега, пускам без линк, изцяло на съвеЦки диалект коментар за посещението на моят любимец в адмистрацията на Президентът Тръмп, Джеймс Матис-войнът-монах. АК (“антикомунист”), пускащ се в пресен тролски ник Аwаcs да не се чувства служебно задължен, както вече нееднократно съм го помолил, нито да чете, нито да коментира.
  С няколко думи, вкратце, ДТ на думи ще изпълнява предизборните обещания, на дело ДМ и останалите свестни капацитети в администрацията на Белият дом ще реализат реална политика.

  Новый министр обороны США Джеймс Мэттис только что совершил весьма многозначительные, я бы даже сказал сенсационные визиты в Южную Корею и Японию, первые в нынешнем качестве главы Пентагона. Китай, ясное дело, следил за этой поездкой с особым вниманием и уже выразил свое разочарование. «США,— заявил официальный представитель МИД КНР,— должны прекратить ошибочные заявления и не привносить в наш регион факторы нестабильности, которые еще больше осложняют существующие проблемы». Ну, а военные союзы США в регионе китайский дипломат с раздражением назвал «порождением холодной войны».
  Так что такого натворил в Токио и Сеуле отставной боевой генерал морской пехоты Мэттис, известный своим пугающим прозвищем «Бешеный пес»? Будете смеяться, но сенсационность его поездки была именно в том, что он провел ее совершенно скучно и традиционно.
  Мэттис как будто вообще не слышал того бурного потока пугающих обвинений и угроз, который извергал во время избирательной кампании его нынешний непосредственный начальник, новый президент США Дональд Трамп. Который говорил, что японцы и южные корейцы едут «зайцами» в военном союзе со Штатами и мало платят американцам за свою безопасность. Что США могут вывести оттуда свои если азиатские союзники не раскошелятся. И пусть тогда японцы и южные корейцы защищают себя сами, пусть даже обзаводятся ядерной бомбой – мне мол, наплевать.
  Но невозмутимый «Бешеный пес» Мэттис сейчас уведомил союзников, что не надо пугаться и переживать, все и при Трампе будет, как при бабушке Обаме. Он подтвердил прежние американские обязательства, сказал, что военные союзы с Токио и Сеулом нерушимы. Что Вашингтон будет защищать даже находящиеся под японским контролем острова Сэнкаку в Восточно-Китайском море, которые Пекин именует Дяоюйдао и провозглашает своими незаконно оккупированными территориями. Что касается военных расходов, то, как объявил бывший генерал морской пехоты, японская модель финансирования американских баз – вообще пример для подражания. (Еще бы, Токио практически полностью берет на себя все коммунальные расходы военных объектов США на своей территории и покрывает зарплату их местного гражданского персонала).
  Короче, все хорошо, о словах Трампа забыто. «Бешеный пес» своим скучным визитом в Азию пока поддержал рассуждения тех, кто уверяет: новый президент США веселит публику, а его ближайшее окружение проводит реальную политику.

 5. Ех ,този Сорос.Той като Христос или Мохамед се споменава.Какво ги е толкова страх от него.Чак пък и соросоиди.Значи ,всеки борец за истината ще му казваме соросоид.Аз така го разбирам.А всеки ,който се бои от него ,него е гузен,нещо е съгрешил,нещо е крал,нещо е излъгал.
  Неяо има задни мисли,нещо служи на мафията.Получава се обратният ефект.
  Снощи ,сценаристът на Слани Триф.на забележка,че по повод референдума социолозите имат данни ,този отсече разговора – *соросоиди*.Други ,които искат празрачност на информацията били сящо *соросоиди*.Трети ,дето искали разследване за КТБ също били *соросоиди*.
  При което в мен се породи истината

 6. Соросоидите са честни хора и се борят за истината.Толкоз.
  Липсва ми само Издислав.

 7. Колко са еднакви в наглостта си ВСИЧКИ политически крадци – социалисти предимно, но не само! Нека да си припомним, че нашите “десни” гербери са не по-малко крадливи, макар и в тандем с ДПС или БСП – та нали всички са от котилото на БКП!

 8. “Кой кой е: Нова Република; Реформаторски блок; Да, България”:
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/02/03/2911947_nova_republika_da_bulgariia_reformatorski_blok_koi_koi/
  Защо ли все се нарояват тези десни неща – вместо от много да стават едно?
  Как ще бъде победено “ед/ин/ното” БСП / пост/комунизъм, ГЕРБ, проруски псевдонационализъм и т.н.

 9. Иво и приятели, май и ние като Вазовите ХЪШОВЕ накрая ще емигрираме в Майка Румъния- ТАКА Я НАРИЧА ВЕЛИКИЯТ ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ! Хем близо, хем политически на друг полюс! Че МАЙКА е РУМЪНИЯ, МАЙКА Е, не е руската мечка -по-лоша от машеха, я! Искаш да учиш като ПЕТЪР БЕРОН в Букурещката академия- форте бине!, искаш бизнес да правиш и милиардер (по тогавашна стойност) да станеш като братя Георгиеви и самия Берон-моля заповядайте, ва ругам са вина!,вестник да издаваш като Ботев и Каравелов- друм бун!, в бардаци да ходиш и сифилис да гепиш от букурещките кокотки- твоя воля, за революции да мечтаеш – сукчесул! 20 000 сме българите само в Тулчанско, колко, начело с ДИМИТЪР ПЕТКОВ (СВИРЧО) са родени там! ЧЕ КОЙ така се е отнасял с нас изобщо? И това, че ни раздалечиха и охладиха с този наистина братски народ, е една зловеща победа на Северния звяр- първо заради късогледството на Фердинанд, после заради двамата идиоти Живков и Чаушеску, а сега заради нашите и техните роши (червени) боклуци!

 10. Да не напомням, че румънците се бият за свободата ни, че като окупатори след Първата св. война, без да са добре дошли, не са издевателствали (само в Добрич например излизат 2 списания и 6 български вестника!) и че единствено румънците са ни казали коректно и добросъседски през 1940 г.- “взехме ви Добруджа насила-връщаме ви я, ларевидере!”

 11. Всеки разсъждава според собствения си манталитет. За такива като Гриндеану логиката е наобратно. “Да се сменяме викал тоя дето бил най-отпред на голото хоро.” А последния казвал – ” Харно си върви хорото.”
  Та такива не могат да разберат защо хората недоволстват и винаги, според тях, някой финансира недоволството. Ама някой много богат.

 12. Относно квалификациите за ДА България не мога да се съглася с определението “дясно”.Те самите казват “няма ляво,няма дясно”,което означава ляво.Плюс огромния гаф на деня на жертвите от комунизма да излизаш с номера “всички жертви,ама преди+по време+след ВСВ” за мен лично е много показателно. Допирни точки – да. Тотална съдебна реформа (мафията няма цвят и ориентация), лустрация на деца и внуци назначени капиталисти сегашни олигарси, промени в конституцията (защото нова конституция чрез ВНС е огромна загуба на време), реформа в МВР и някои други допирателни за които е нужно огромно мнозинство.

 13. Преведено от съвеЦки
  1. Тръмп е банкрутирал 6 пъти
  2. Банките в САЩ не му дават кредити отдавна, защото той не ги връща.
  3. След това Тръмп започва да го кредитира Дойче банк, която не може да не знае, че Тръмп е мощеник на когато не трябва да дават заеми и той за пореден път обявява фалит. И въпреки това продължават да го кредитират. Дебили? Съмнявам се.
  4. Дойче банк е замесена в скандали с пране на русси пари.
  5. Тръмп много люби Вова Путин.
  6. Тръмп още не е обнародвал своята данъчна декларация.

 14. ВНИМАНИЕ! ТОВА НЕ Е УЧЕНИЕ! ТОЗИ МАТЕРИАЛ СЪДЪРЖА ОТВРАТИТЕЛНА ВОНЯ! ОТВАРЯЙТЕ САМО С ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА И НА СИЛНО ВЪЗДУШНО ТЕЧЕНИЕ!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ИЗЛАГАТЕ ВАШЕТО ФИЗИЧЕСКО И ПСИХИЧЕСКО ЗДРАВЕ, КАКТО И ЗДРАВЕТО НА ОКОЛНИТЕ НА СЕРИОЗЕН РИСК!

  http://www.faktor.bg/smotanyatzi/94159-petar-volgin-v-rumanyya-2000-dushi-iskat-da-se-nalozhat-nad-milioni.html

 15. Обществото в Румъния избра да извърви нелесния път към държавно устройство от западен тип – с върховенство на закона и ниски нива на корупция и мафиотизиране на управлението. И следва своя избор и го отстоява твърдо и единодушно.
  Обратно, у нас няма желание за промяна, няма нито координация на усилията, нито достатъчно силни авторитети, около които да се обединят гражданските усилия. Тук има безвремие, лутане, блуждаене, броене на мухите (и/или лапане на последните), тюхкане, оплакване, мрънкане, ядене, пиене, махмурлук, дремене, прозяване, хъркане и газообразуване…
  Жалко, жалки, малки, смешни, слаби, глупави и мързеливи

 16. Г-н Инджев, и аз по подобие на Вас от известно време, като си заключвам вечер къщата, се оглеждам грижливо да не би тоя караконджул Сорос да се е скрил под кревата. Даже викам на децата бързо да заспиват, че оня ми ти Сорос ще ги лапне. Не го намирам, обаче от две седмици в идеалния център на София непрекъснато ми спират тока, парното и топлата вода, еми нема как соросът му ниеден да не е в основата на тия несгоди. Вчера паднА нещо в тунела Ечемишка, една женица си замина безвреме и понеже съм си платила винетките и пътните такси, единствено мога да заключа, че тоа Сорос ще знайш е бутнАл ламарината. Сега, ако на Соросът му харесва повече да ходи по по-европейските държави, ми да ходи там. Даже може да иде в Украйна. Нищо, че е измислена държава по Волгин /Господ да му настави дните, Аллах акбар, Харе кришна и каквото там е предписано да се извиква/. Едно само не ми е ясно- ако земе да Умре тоя Сорос, щото си е бая възрастичък, нема к’во да говорим, кого ще турим за плашило. Аз викам да въздигнем вашто име. Колко му е – днеска в София, утре и в други столици…Как звучи само- “Ивоинджевци” рутят сАвецки паметници, малей страх. Пу, да не ми е уроки.

 17. Цитат от г-н Инджев:
  “……Убедени са, че само подкупите ( на Сорос) са в състояние да мотивират и мобилизират недоволството от тяхното самодоволство…..”

  Той Драгня си разбира само от подкупи , придобил е квалификация и разряд по “вземане на подкупи”. Само по вземането на подкупите , но не и по даване на подкупи.
  Докато Сорос само “дава подкупи”, и е по “другата спициалност” – даване на подкупи! И Драгня не може да се изказва за Сорос защото не познава “специалността” – даване на подкупи.
  И се чудя защо тоя Сорос само “раздава подкупи” наляво и надясно ,пък няма файда от това. Нито печели корупционни поръчки, нито е “успял” бизмесмем. Само раздава , а печалба – йок. А защо не е дал подкуп и на Драгня?!? Поне Драгня щеше да му даде нещо замяна. Я някоя контрабанда, я някоя “приватизация”, я някоя далавера. Ама тоя Сорос не знае на КОЙ да си “дава подкупите”?!?
  П.П. А иначе Драгня е прав. Трябва да има амнистия за точно определената сума от 45 000 евро. Не за 45 001, нито за 50 000. Трябва да е точно за 45 000 евро.
  И всеки румънец ТРЯБВА да се възползва от тази амнистия. Това са 20 милиона румънци , плюс над 5 милиона зад граница, прави над 25 милиона румънци. И ако всеки румънец открадне по 45 000 евро, това прави …..колко прави?…. май прави …. над 1 трилион евро! По точно 1,222 трилиона евро! А в чужбина може да са и повече от 5 милона румънци. Тогава сметката може да стигне и 1,5 трилиона евро.
  И се питам – ЗАЩО самите румънци не искат да ги “АМНИСТИРАТ” , ако откраднат над 1500 милиарда евро?!?!?
  Наистина са будали. Драгня им предлага да си вземат 1500 милиарда евро без да ги връщат – а те не искат?!?!? Е как може да се оправи такава страна?!?!?
  Драгня им “дава” 1500 милиарда евро , а те не ги искат!!!
  Дори Сорос не им предлага такъв “грантов” подкуп, защото Сорос е стиснат, а Драгня не е. Той е трилионен грантаджия, докато Шорош дава само някакви си милиони.

 18. Нов неприятен сигнал от Америка от вчера:
  “Вицепрезидентът Майк Пенс изтъква, че САЩ в близките месеци могат да вдигнат санкциите за Русия, ако президентът Владимир Путин сътрудничи с американската администрация по борбата срещу Ислямската държава”:
  https://www.wsj.com/articles/u-s-suggests-path-to-end-russian-sanctions-1486319198?mod=e2li
  Това нещо идва, след като на 3 февруари американското правителство вдигна част от санкциите срещу ФСБ, позсказвайки, че вече гледа на тази служба по друг начин и има решение да работи с нея срещу Ислямската държава.
  https://theintercept.com/2017/02/02/what-the-russian-technology-sanction-shift-really-means/
  А пък това решение за санкциите дойде след телефонен разговор на Тръмп с Путин на 28 февруари.
  Подобни телефонни разговори имаше Путин и с наш Б/р/ойко, който му се подчини, въведоха Решетката за посредник и накрая изритаха Плевнелията.
  И не случайно Румко, като посланик на Путин, в Брюксел пред Столтенберга и Юнкера им говори като чист руснак, да свалят тия санкции.
  Режисури, режисиращи, режисирани – ние сме все от последните.

  Накъде отиват нещата, накъде, и онази държава отвъд океана ли я управлява руска агентурна двойка?…

 19. Драги ВЕСЕЛИН СТАНЕВ,

  По-напред от Румъния не сме били никога по прозападни елити и масов манталитет. И по ред други критерии- това на Търговище ли ти мяза:

  https://www.google.bg/search?q=arad&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiApuPm5vvRAhUFcBoKHXfZCH4Q_AUIBigB

  А това- на Монтана ли:

  https://www.google.bg/search?q=brasov&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj_nsmL5_vRAhUlJMAKHesQCqIQ_AUIBigB

  Пък това се води румънския Перник:

  https://www.google.bg/search?q=brasov&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj_nsmL5_vRAhUlJMAKHesQCqIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=craiova

  Да не повтарям известното: Още Чаушеску разстреля двама генерали за шпионаж в полза на СССР, обявявайки официално и точно какви и в чия полза са ги вършили-нещо, което се съобщава с намек “в интерес на една чужда страна”, но страната никога не се споменава. Проблемът с 6-те месеца по-късен безвизов режим беше повече от технически, а не политически характер.
  Нашепваното тогава от някои сирени на ухото на ИВАН КОСТОВ, “ама да ни разделят от Румъния, щото ние…ама кво да говорим…ние сме..” беше чиста уйдурма на руския шпионаж в София с ясна цел- дезинтеграция и обезсилващо съперничество между най-русолюбивата и най-русофобската кандидатки за евроатлантическо членство от източноевропейската периферия. Същите сирени на разделянето сега са върли путинисти, евроазиатци и в най-долрия случай герберофили, не ми се споменават поименно, 2-3- ма от тях киснат често по ТВстудиите. За скептици като мен обаче беше ясно, че ще дойде ден, когато не ние нея, ами Румъния нас ще влачи. И стана така, разбира се.

 20. Радан Кънев пред Екип-ТВ и българските либертарианци: България, демокрация, развитие на идеи, дясно, необходимост институциите ни да са като възрожденските и др.:

 21. Бях болна декември,та и досега,но румънските ни съседи ми дадоха сили да седна и да напиша едно голямо БРАВО на румънските граждани,които не вярват на комунистите,производните им,на корумпираните и отстояват свободата си!
  Имам усещането,че малцина от нас биха излезли отново на протест и срещу корупцията,и за лустрацията,и за свободата ни.Енергията на гражданското ни общество е като че ли в криза.

 22. А, ве, ИВАНОВА,
  мноо ми харесà как говориш, разбираш я таа политика, нема шес-пет, треа се видиме некой път, може у некоя листа да те турнеме на по-първо место некое, че да те избѐрат, глей деситата, лилето, данчето кви кариери направѝха, ама не е мноо хубао, дето пишеш при тоа Инджев, сеа, голем журналист, аз съм му звънил некой път, у партията съм го канѝл, не мое така с Русиа, казвàл съм, треа да гледаме пазарите, туристите, руските имоти треба да пазиме, Камчия дадох, сега мисла и Ропотамо да направиме закрит руски комплекс, я, оня ден Портних у Варна беше с посланика руския, паметник откриха на тоа графа, дето улица има у София, граф Игнатиев, дето ни е освободил,пък ние обявихме война на Русия, не мое така…

 23. Приятелю Стамбо. Може и да си прав. Трудно ще измерихме как е било у нас по времето на Иван Костов и по това време в Румъния. Но тогава имах лични впечатления , усещане за Румъния че ние сме по подготвени и по напред . Минавал съм с влак през Румъния.Това което наблюдавах е голяма разруха и беднотия.Наште курорти и зимни и летни не бяха презастроени и бяха доста добри. По свобода на словото бяхме на комфортното 35 то място. Сега разбираме че повечето неща са били нагласени. Да си припомним и голямата измама герб, които наистина ги легитимираха видни европейски партии и политици. Не че аз съм им вярвал, но не съм очаквал от човешки същества такава сплотеност към унищожаване на собствената държава. Хората които са изключение се намират в момента в политическото ръководство на НОВА РЕПУБЛИКА. Ще се радвам и друг път да ме поправяш.

 24. ДРАГИ ВЕСЕЛИНЕ,

  Благодаря ти за репликата! Не те поправям и се съгласявам с всичко в постинга ти. Така ИЗГЛЕЖДАШЕ тогава контрастът. Но, както виждаш, под видимостите има традиции, манталитети, елити, човешки потенциал, които задействат веднага в подходящи условия. В случая с Румъния това е елитарното самочувствие на хора от “римско-латинския остров сред славянското окръжение” (е, тук майтапът още Л. Каравелов го пуска по румънски адрес!), вграденото възприемане на Русия като враг и варварин, румънци- световни интелектуалци Елиаде, Чоран, Йонеско- антикомунисти и т.н.
  Общи са надеждите ни с НОВА РЕПУБЛИКА!
  Жив и здрав, пиши по-често!

 25. @БАНКЯНСКО ЧОВЕКОПОДОБИЕ:

  Шефе, хубао си излезнал, ма да беше пил една ракия по-малко. И мола да не ма слагаш измежду тия бабета, по-ще съм доволна да копнеш отнекъде отбор мажоретки. Айде, че бързам за ресторант “Гамбринос”.

 26. Дадено, ИВАНОВА, никви бабета, до Цеца ше те сложиме, аз мноо я обичам да ми пее Трепни и Громе обичам, още Кукавицата, па и Желько, Аркан, де, колеги бехме… бог да го прости!

 27. Колега Човекоподобний, малко ми е неудобно от стопанина на блога, че на негов гръб си правим кодош, но и той е човек; чувството му за хумор е всеизвестно. Сигурно не ни се сърди, иначе би ни елиминирал на момента. И не съм съгласна да ми предлагате “кукавицата”, по- ми се пее за “чьорная моль”- вино и мужчинй, ета мая атмасфера, ведь я институтка в свободнъй Париж. То сега Париж може и да не е много свабоднъй, ведь Мадам Льо Пен отговаря за тая работа. Нашенските пиано барове обаче са напълно свободни да си се дереш пА русский- с падежите или без тях, абе с дньом рождения, Чебурашка, Ну,погоди и так дале. Прави ми впчатление, че младежта не се справя с мяхкий знак и се налага да ходя да им го натвърдям. Хайде, чао, щото съм на руска вечер и бързам. Не че ми се ходи, но благородството задължава, а аз не се изхлузвам от задълженията си.

 28. Права си, ИВАНОВА, благородството задължава, ноблес оближ, аз съм учѝл френски, помна. Ама като е руска вечерь, що не земеш Цецка, тя е по руските песни, аз, кво да ти рѐдим, знайш, Бела роза ми дай!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.