Разединителят на нацията Радев дава козове за обединението на ГЕРБ и БСП на трапезата на властта

Отново ще се съглася, че не харесвам ( управлението на) Бойко Борисов по “културни причини”- както ме заподозря основателно веднъж един известен бълтарски политолог.

Нещо повече, причината да не харесвам Борисов и компания се олицетворява от неговата емблематична и неотлъчна компания в лицете на “културиния” му министр Вежди Рашидов. Защото той е еманация на онова, което не харесвам(е) в ГЕРБ: Байганьовската безпардонност, агресивност, нетърпимост към различното мнение и простотия не само в областта на културата, а и в алъш-вериша, който се върти от нейно име.

Днешната телевизионна изява на Рашидов е ярко потвърждение на онова, което не харесвам(е) в ГЕРБ. http://offnews.bg/news/Kultura_33/Novinite-koito-ne-se-haresvat-na-Vezhdi_646456.html

Дотук с кОлтурта ( идва от колт, който може да направи “велик” всеки , който е готов да си служи с него срещу невъоръжени противници).

Има обаче и чисто политическа индикация в кОлтурната проява на гербаджията. С типичната за него ( тях) безцеремонност, той се оптива да избегне каквато и да било отговорнст за досегашните си (без)действия и да пренасочи разговора към най-хубвото, което, спред него( тях) се случва. А то се оказва говореното на президента Румен Радев в Германия.

По време на посещението си в държавата, на чиито управляващи ГЕРБ дължи нистина (почти) всичко ( доколкото получи решаваща германска помощ за своето създаване и властови възход), Румен Радев каза няколко стандартни хубави думи за положението в България. Вторият човек в ГЕРБ Цвтан Цветанов веднага интрерпретира това като висока оценка за управлянието на абдикиралата от ( успешното?!) управление партия.

За да не остане по-назад и Рашидов се включи в пропагандата, препоръчвайки да се взрем в хубавите неща, които Радев е казал в Германия, вместо да му търсим сметка за неговите недодялани дела. Той държи на тях да се гледа като на сътворени от Гради Рашидов, а не от Руши Рушидов.

Когато в държавта си имаме кОлтурни министри с културен праг на нивото на “Градил Илия килия”, резултатът е на лице, т.е. наопаки на онзи, който се полага на една страна, управлявана от граждани за европейско развитие на България.

Ако оставим настрана, обаче, кОлтурната тема, зад нея днес надникна отново хипоте(ну)зата за тъпогълния двуъгълник, който БСП и ГЕРБ подготвят за евентуално съвместно управление.

На вълната на изборния успех през миналия ноември Корнелия Нинова заяви, че БСП ще преговаря с всяка партия, без ГЕРБ ( за бюджета). http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/ninova-zapochva-razgovori-s-vsichki-partii-bez-gerb. Няколко месеца по-късно в БСП вече говорят за преговори с ВСЯКА партия в рамките на следващия парламент.

Ето, че президентът Радев наистина е на път да се окаже обединител, но не на разделената нация ( за което допринесе с подмазвчествто си на русофилите по събори и седенки и с назначаването на такива в най-близкото си обкръжение), а на ГЕРБ и БСП. Думите му за доброто развитие на България веднага бяха употребени от ГЕРБ като платформа за онази “гъвкавост”, която да позволи при съответния парламентарен карамбол след някой и друг месец двете партии да се окажат в положение да ни спасяват коалиционно от безвластието, фрагментацията на политическото пространство и вакуума в политиката. Защото са “жертвоготовни”, а жертвите им трябва да бъдат подготвени за този сценарий.

17 мнения за “Разединителят на нацията Радев дава козове за обединението на ГЕРБ и БСП на трапезата на властта”

 1. “Причината да не харесвам Борисов и компания се олицетворява от неговата емблематична и неотлъчна компания в лицете на “културиния” му министр Вежди Рашидов. Защото той е еманация на онова, което не харесвам(е) в ГЕРБ: Байганьовската безпардонност, агресивност, нетърпимост към различното мнение и простотия не само в областта на културата, а и в алъш-вериша, който се върти от нейно име.”
  Съвършено! Ех да можеше кат позив-SMS да стигне до всеки българин. Па да видим после колко “десни” избиратели ще дадат трети шанс на Слънчо. А дано, ама надали!

 2. Сега, не е по темата но вижте как трябва да се процедира с москалите когато случаят го изисква. Всички, без изклчюение, червени са на леда.
  Първо видеото, после обяснението. На съвеЦки е, ватник го е писал но за мен е обективно.
  https://www.youtube.com/watch?v=tvJ2KxJHgkk

  https://www.championat.com/hockey/article-72310-1987-god-mordoboj-v-peshtjanakh.html

 3. “Комунисти от ГЕРБ, БСП, ДПС – съединявайте се” – новата инструкция от Гаварит Масква.
  Отсега прогнозирам че се работи за една патова ситуация на изборите, астролозите неслучайно дават 6-7 партии да прескочат 4% и разбира се важното е да са “правоверните партии”. След това в името на България разбира се – много широка и обтекаема коалиция м/у комунистите от ГЕРБ,БСП,ДПС,ПатрЕотите и МутроМарешки + Лукавски&Кунева и сие (ако прескочат).
  С един изстрел-няколко заека. “Консенсус” т.е. тотален политически монопол стоманено-бетонен за олигархията.Поравно крадене на еврофондове + загробване чрез Белене и нова проба Южен Поток и безкрайно пробване докога ще ни търпи ЕС и накрая не ни изгони за да кажат: “Еми,като не ни ще ЕС,отиваме в Евразия”.
  Изход? НОВА РЕПУБЛИКА

 4. “Господ винаги си прибира дълговете.Колкото по-късно толкова по-голяма е лихвата.И не главницата е тежка,а лихвата”Стивън Кинг
  Аз мога да добавя само едно: Страшното е когато децата и внуците плащат дълговете и то с лихвите.

 5. Може да се каже ,че са готови да се обединят в името на ,, НАЦИЯТА,,ГРОБ-БКП-БСП отбори от,, класа,, най-висша с джуджетата,,воля,патриотарите,атакистите на болен лидеров и вся сволач от разници и подобни безродници.Тя властта е сладко нещо,нищо че те вкарва в филм на ужасите,изпитахме го при БАЦЕ-СЛЪНЦЕТО и сега при ДР.нинова и нейният избранник льотчика съгражданин на веждичката,едва ли има по-света по безумен народ от нашия и ЕВРАЗИЯ на путин,тази попара смея сърбали дълги години и продължаваме да я ГЪЛТАМЕ.

 6. Едно евентуално обединение на комунистите от БСП и ГЕРБ може да има и добра страна. Да не забравяме, че след подобно властване се отървахме от НДСВ.

 7. Няма какво да коментираме главният мултак. Той даже не може да загрее защо са загубили президентските избори. Нали льотчика говорил “хубави неща” за боковото правителство , и от това би следвало ГЕРБ да са спечелили изборите.
  Но изборните резултати опровергават изцяло пропагандните дитирамби на Цв.Цв. и халтурният мултак, в които единствено те си вярват и се самозомбират.
  А и льотчика също не може да си обясни избирането си, след като говори само хубави неща за мултаците и милиционерите от ГЕРБ, и то в Германия, откъдето идва подкрепата за ГЕРБ.
  От това може да се предположи ,че коалицията между ГЕРБ и БСП е договорена, а пък порциите се раздават между тях задкулисно вече от 2 години.
  А льотчика е само фигурант, който им служи само за фасада.

 8. В момента който се отървахме от НДСВ се появи ГЕРБ. В момента изтикват на сцената МутроМарешки. Докога? и по-важно: Цената?

 9. SIМEONЕ, прав си, за такава ситуация се работи много активно и със стратегически кроеж. Ясно е, че и луд не може да си представи откровени руски облизанковци и местни рекетьори като каракачаны и марэшкы да бъдат посрещани в Брюксел, колкото и гласове да вземат. Да не говорим за Балканите. Тогава ще довтасат със съвети путерингите: да се обединят “проевропейските, предсказуемите, системните, сестринските, братските и съребрените с ПЕС, ЕНП и АЛДЕ партии герб, бсп и дпс в името на европейското развитие, стабилността и т.н.” Картината по-нататък си я описал.
  Спасението на ЕС е в промяна на пълномощията на Европарламента- чрез мониторинг, скрининг, хъринг и още купешки думи, дето ги обичат младите дърдорковци- “политолози”, да се допускат до избори и съответно евродепутатски мандати само партии, които НЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ РАЗРУШАВАНЕ НА ЕС. Не може паразитният толум каракачан, кремълската кенефна отрепка волэн сыдэраф и пр. да вият, че ЕС ни колонизира и че трябва да го напуснем, а депутатите им да плюскат и да дрискат в Брюксел.

 10. СТАМБО: RESPECT и 200% съгласен с теб .Проблема е че точно сега вариантите са два:
  1. Европа се капсулира до 20 държави т.е. реже гангренясалото и запазва ядрото,а останалите в Евразия (ако има Путин останало от златния фонд дотогава)
  2. Заради географията ни и поради Турция ние като външна европейска граница ще бъдем ПРИНУДЕНИ ” со кротце, со спиране на еврофондове и со малко кьотек от европейските прокуратури” българската глава да уври преди павето с което е затисната”. Ама требва Чърчил, Аденауер и Франциско Франко за това, а нема на хоризонта Стамбо, нема.

 11. “Като чуя за култура и се хващам за к.. обура” е бил един от девизите на Шестаците, занимаващи се с тази сфера.
  Нещо като “Винаги готов!” по пионерски.
  Нали Шесто е било за борба с интелигенцията, най-вече културната, научната, просветната, журналистическата, религиозната и коя ли не още, т.е. срещу ума на нацията, наречено “срещу идеологически врагове на народа”, и срещу проникващите идеи от запад на свобода и демокрация, наречено “идеологическа диверсия” и “контрареволюция”…

 12. На “Б”СП, “Б”КП и подобни партии-изроди би трябвало да се Забрани Със Закон да използват качеството “Българска”.
  Това не е българска партия или каквото и да е българско образувание. “Български” е хубавият ни Балкан или Родопите, Левски и хан Аспхарух, дето е докарал българските хора и войска от Средна Азия да направят тази държава тук, ракията на прадядо ми, баницата на баба ми или кравата на другия ми прадядо.
  “Б”КП е зачената в Москва, 1919 г., като секция на Коминтерна, дирижирана от Ленин и другите мустакати, по рарушителна античовешка концепция на едни брадати, дето още им стои паметника в Германия, Маркс и Енгелс, като една от ръцете на многоръката руска комунистическа партия със замисъл един ден да бутне системата в България, взмеме властта и управлява еднопартийно и от името на Москва, чрез масови убийства, репресии и кръвопускане.
  По-нататък, от нейните вътрешности, през червата и надолу бе снесена “Б”СП и нататък от нея се излюпиха още подобни изчадия. Но коренът им е един – там далеч, на североизток.
  България си имаше скоро след 1878 г. републикански, демократически партии и подобни, чисто български, без да са имали нуждата и да са използвали “Българска”.

 13. #КОЙ да изберем от всичките Му издънки (в селскостопанския смисъл на думата). Където и да пипнем излизат “ТЕ”. Бивши комунисти, настоящи пишманкапиталисти, “патриоти”, “политици”. Обещават…обещават. Само глупости. Популизъм и меркантилност. Това е нашата политика. За кого да гласуваме сега? Обръча се свива все повече.

 14. “Комунисти от ГЕРБ, БСП, ДПС – съединявайте се”

  Това вече здраво казано,това е обективно,това е реално,това е адекватно,ТОВА Е ГЛАВНАТА ЦЕЛ,това е НОВАТА партийна линия.

  Тази теза-процес е водещ в България,не че е непознат,но колегата го казва пределно ясно и кратко.
  Това повтарям,но по други способи и аз.

  Ето още една здрава мисъл казана от друг колега:

  ” “Б”СП, “Б”КП и подобни партии-изроди би трябвало да се Забрани Със Закон да използват качеството “Българска”.”

  И въобще не трябва нито една партия,организацият,комапния,агенция и др. да носи квалификацията “Българска” или България.
  Както комунистите наложиха със своите мърсотии-коалиция за България,Лява България,Русофилска България,но и разбира се “Да,България”.

  Политическия речник е достатъчно широк и все ще се намери дума,различна от историчееско,непартийното,традизионно и юродическо понятие БЪЛГАРИЯ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.