Сирийският режим е поставил световен рекорд по бесене на конвейр

Гражданската война в Сирия започна преди 6 години след опити за мирни граждански протести, смазани с брутална жесткост от режима в Дамаск. После…

После на терена на пропагандната война се появиха главорезите на “Ислямска държава”, които , за разлика от сирийския режим, превърнаха собствените си зверства в “самореклама”. Тя бързо измести фокуса на световното възмущение от масовите убиства и изтезания, практикувани от касапите на Башар Асад, макар сред първите пробиви за ставащото зад кадър в Сирия да бяха именно смразяващи видеосвидетелства как униформени представители на властта обезглавяват заловени дезертьори с електически резачки за дърва.

Състезанието по бруталност, тон за която дадоха тъкмо сирийските сили за сигурност, беше спечелено от пропагандата от “Ислямска държава” по парадоксален начин, защото тя искаше тази победа, макар да е трудно да се каже, дали в действителнст тя е заслужена в конкренцията с такъв съперник по зверства. Нейните екзекутори се хвалеха с отвратителните си деяния, докато тактиката на правителствените палачи (беш)е да крият и да отричат вината си за масовите убийства.

Така “сметката” някак си се загуби- както и споменът какво породи лавината на взаимното унщожение, отприщена от целенасочената политика на режима да смазва всеки опит за съпротива.

В рамките на този текст няма как да бъде преценено в крайна сметка кои главорези са избили повече пленници, заложници и просто цивилни, набедени или реални врагове. Но че правителството на Асад е отговорно за масови екзекуции “на конвейр”, стъпвайки върху дългата традиция на масовите репресии в страната, в това няма съмнение. И е твърде вероятно държаните в тайна масови убиства, извършвани от защитниците на сирийския ржим, да са много по-големи по мащаб от широко рекламираните бруталности на “Ислямска държава”.

Нови данни говорят за огромен брой избити сирийски граждани във военизирани  фабрики на смъртта, където правителството поддържа машина за бесене с ужасяваща ефективност. Потвърдените от мнгоо източници ( вклчително и от бивши надзиратели в затворите), данни говорят за повече от 13000 обесени затворници за 5 години. Това вероятно е някакъв световен рекорд в бесенето като “ техника” , прилагана в човешките скотобойни, организирани за разправа по политически причини от терористични режими през десетилетията назад.

Нацистите са изплзвали газ, а болшевиките са били любители на разстрелите ( в СССР се били щедри на разходите за олово), докато техните сирийски клиенти се оказват пристрастени към бесенето, за да постигнат с малко средства ефективността в масовите убийства на своите учители в съответния сирийски мащаб. Май само Червените кхмери в Камбоджа могат да се мерят по пестеливост със сирийските екзекутори, избивайки в оризищата подгонените от градовете хиляди жертви на своята “социална революция” със селскостопански сечива.

В Кремъл, където подкрепиха безрезервно кървавия режим на Асад, тероризиращ собствения народ, обосновавайки своето покровителство с “борбата срещу тероризма”, няма как да не са знаели ТОВА. http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37204042

17 мнения за “Сирийският режим е поставил световен рекорд по бесене на конвейр”

 1. Да, палач на конвейр е стар руски (при Иван Грозни) и разработен съветски патент. Ето го и най-известният:

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B9_%D0%91%D0%BB%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%BD

  И съветските другари щедро споделят своя богат опит. В София още през 1946-50 г. е командирован да обучава местните сесесерски копои и комунистически изверги като мирчоспасовци, лэвглавинчевци,изидорлевиеци/бачизеевци, ей този получовек с това специфично имце…

  http://protivpytok.org/sssr/antigeroi-karatelnyx-organov-sssr/shvarcman-l-l

 2. Ислямската държава е лицето на войнстващия човеконенавистен ислям, а руското примитивно и също така войнстващо православие, пък е туземен монархo- олигархо комунизъм… Рано или късно, маската от лицата и на двете туземни некултурия ще падне и ще видим, че става дума за едно и също. Ислямския халифат е рускo-сирийско творение, създадено от останките на армията и спецсилите на Садам,което „путлер” подхвърли като занимавка на Обама, за да позабрави за агресията в Украйна. Скоро ще стане ясно, че Путинията и Халифата са едно и също. Очаквам опорни точки в тая посока на извъртания на нещата да бъдат спуснати много скоро и на нашите непримирими „антиислямисти” от Атака и другите русофилки.. Логичното е тия които си приличат да се обединят срещу другите, които са си лика прилика.Т.е руслямска държава и ДАЕШ срещу останалия демократичен свят.

 3. Режимът на Асад щеше да се предаде, ако нямаше за защита русия. А нашия приятел украинския посланик МИКОЛА БАЛТАЖИ с открито писмо до генералния директор на БНТ г-жа вяра Анкова в връзка с репортажа за ескалацията на ситуацията в Донбас (вечерна емисия на “по света и у нас” от 1 февруари). То писмото открито ама нашите медии го скриха. Кво се оказа че ние спряхме да се занимаваме с нашите медии та трябва чуждите посланици да се борят срещу манипулациите в най-гледаното време на държавната ни телевизия. Каква перверзия? С нашите пари за руските интереси. Така обичат руснаците. Хем да рекламират руския ” мир”. Хем да не плащат. Това май само в губернията им се получава. Да ги лишим от тези екстри като застанем зад НОВА РЕПУБЛИКА.

 4. А големият смях е, че въпросният конвейрен палач Шварцман се отнася към рубриката… “Разстреляният елит на Червената армия” (о-ох, дайте ми кърпичка, не – две, че избухвам в горестни ридания!)- вижте най-отдолу на страницата какви имена на “военачалници” се мъдрят! ВИКТОР СУВОРОВ пише за “разстреляния елит”- “поне със звездичка да бяха означили- това е палач, а ето това-жертва. Чета отгоре надолу и отдолу нагоре- никакви жертви няма- само палачи”

  http://cyclowiki.org/wiki/Лев_Леонидович_Шварцман

 5. Русия е съюзник, спонсор и идеен симпатизант на абсолютно всички форми на международен бандитизъм срещу цивилизования свят – от ИРА до ДАЕШ, от Северна Корея до Хамас.

 6. А като гледам ООН, кумпънйеруту Гутериш май ще излезе бетер комуняга от др. Бокова и др. Георгиева барабар взети.

 7. 1. Руските комунисти, “болшевики”, са причинили само през Холодомора на Украйна 7 млн. жертви: Умишлена Масова Смърт.
  В графата “причина за смъртта” на умрелите украинци, руснаците са вписвали “украинец”, а не “гладна смърт” или друго!
  http://gazeta.ua/articles/history/_u-1933-roci-v-grafi-prichina-smerti-pisali-duzhe-prosto-ukrayinec-igor-kulik/660140
  Всяко украинско семейство има близък пострадал от руския Холодомор.
  А после руснаците си надянаха, че всяко руско семейство имало пострадал от “великата” отечествена, та да забрави историческата памет, че всяко украинско семейство има пострадал, причинен от същите тях. Колко били изстрадали руснаците и т.н., а преди това с Хитлер деляха Източна Европа и така причиниха Втората Световна.
  http://uslide.ru/istoriya/27163-golodomor.html

  2. По време войната срещу Полша, през 1920 г., руските комунисти, “болшевики”, са набивали на кол живи полски пленници.
  Такава снимка е имало в Н.Й. Таймс от тогава:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Impalement#/media/File:Torture_of_captain_rosinsky_by_soldies_of_red_army.jpg

  3. По време на гражданската война след 1917 г., в едно от писанията на Максим Горки има, че комунистите са заравяли живи пленени “врагове” с главата надолу в земята, почти цялото тяло, само краката да стърчат нагоре и да потръпват и поритват във въздуха, докато след няколко часа умрат, а наоколо хора са минавали и са сочели това като някакво забавно изобретение за умъртвяване.

 8. Както казва една книга на един румънски генерал, издадена в САЩ, Русия е в основата на създаването на ислямския тероризъм, да бъде опасен враг на САЩ и Израел: “По задание на КГБ”:
  https://euroasianews.org/2016/03/26/исламский-терроризм-был-создан-по-зад/
  Това го казват днес институти на литовци, украинци и кой ли не още: “В подножието на Ислямската държава са следите на КГБ, ФСБ, ГРУ”:
  http://ru.delfi.lt/opinions/comments/rossiya-pri-putine-u-podnozhiya-islamskogo-gosudarstva-sledy-kgb-fsb-i-gru.d?id=66820698

 9. А в доганската нр, това по болен лидеров, разборките вървят на мах. Ликвидиран е поредният главатар на бандформированието “сомали”-Гиви. Този иля муромец на нашето време след убийството на дружока Моторола се заканваще, че лично и начело ще оглави похода за завладяването на Киев.
  Колкото повече-толкова повече.
  Един по един-до един!

 10. СКЪПИ ЖОРЖ,
  много блага вест, повечко трябва, но ти виж как оплакват този бандит “българските” рубладжийски парцали:
  http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%80-%D0%B3%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-news630528.html

  И ако е само до тези дрипи-иди/доди, но и официалната БНТ титулува разни катили “министри на Донецката република”, “президенти на Луганската” и пр.- нещо, за което посланикът на УКРАЙНА протестира.

 11. Малко встрани от темата, но не бива да се забравя, че т. нар. Червени кхмери в Камбоджа са комунисти (вярно – по китайски образец, с ръководна роля на селячеството, не на пролетариата), които изпълняват програмата на “титаните” карл маркс и фридрих енгелс буквално: трудови армии, обща собственост (ама действително обща), никаква частна такава (ама действително никаква, дори дрехата на гърба ти днес, утре ще е на гърба на друг), избиване на интелигенцията (на първо място хората с очила – явно много са чели!), умъртвяване за най-малко провинение, бракове по решение на ангка (ръководството на “трудовата” армия), който брак може да бъде между 60-ет годишен и 15-ет годишна или обратно, премахване на парите, обезлюдяване на градовете (защото гражданите само консумират, разбираш ли!) и прочие ужасии, които нормален човек не може да си представи. Продължаваме да наричаме онзи (кампучийски) период военен комунизъм или китайски комунизъм, но е невярно – ТОВА е КОМУНИЗЪМ!

 12. Голямо разчистване е необходимо БНТ и БНР.Това са големите манипулатори на необразованите хора.А виждате,че те са голям процент от гласуващите.

 13. башар асад-бесел поголовно, без съд, без ред,сталин и вся останала сволач убива с един куршум стотици,, врагове,,на своята ,,нация,,просто икономия на олово от арсенала.кремъл работи,, интелигентно с полоний,,и забрави за случката-интелигенцията в небетието завинаги.така е с инакомислещите в масква и евразия,не може да мислещ по-различно от тези на ВОЖДА.

 14. @ПЛАМЕН КОЛЕВ

  Пламене, още по-страшни и смайващи работи има в тази ИЗКЛЮЧИТЕЛНА книга-биография на Пол Пот (това, не знам дали знаеш, не е името му, а съкратен псевдоним, “ВЪЗможната ПОЛитика” от френски “ПОЛитик ПОТенсиел”)
  чете се тежко, но си заслужава. И като стигнеш, мисля на 273 стр. – в момента съм дал моя екземпляр на приятел, ще видиш КОЙ, КОЙ, КОЙ българин вдъхновява камбоджанския касапин- този иначе мил и фин човек, блестящ преподавател и голям познавач на френската литература? КОЙ ли? Ами оня, дето са го забучили пред Операта!Пол Пот просто изпълнява химна на оранжевата гвардия на Стомболийски:
  Къртете буци, бийте гражданята!

  http://www.goodreads.com/book/show/185675.Pol_Pot

 15. @ Стамбо – интересно:

  “Жестокость и садизм Шварцман проявлял в отношении видных коммунистов, высших командиров РККА и тому подобным, – их он мог убить на допросе. «Простым» же арестантам он старался улучшить условия содержания, предлагал поесть, давал чай и табак[6]. Вероятно, в таком поведении сказывалось реальное отношение Шварцмана к большевистскому режиму и его «вождям».”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.