Борисов потвърди и повтвърди намеците за общо управление с БСП

Някой вярва ли, че Владислав Горанов, финансовият министър на Борисов, може да си позволи фриволен намек за вероятност да бъде създадена коалиция между ГЕРБ и БСП без санкцията на своя началник? 

“Ако се наложи да се прави широка коалиция, вероятно ще се сложат приоритетите на масата и ще се дискутират”, заяви вчера в “Панорама” по БНТ Горанов. Той се аргументира с това, че на коалиционните партньори на ГЕРБ в кабинета Борисов-2 не можело да се разчита.

На пресконференция днес Борисов не само потвърди , но и повтрърди намеците за все по-отворената врата пред възможността за коалиционно управление с БСП.

“Благодаря за изказването на президента Румен Радев в Германия, че България е стабилна и със стабилен икономически растеж. Аз нямам спор с БСП за състоянието на държавата, каза бившият премиер Бойко Борисов. “Ще дойде време и ще разберете защо предприехме тези действия за изминалите парламентарни избори. Но сега е рано още”, доближи се той още малко до Радев и БСП, дистанцирайки се все повече от онези, с които управляваше доскоро. А към уж големия противник направо направи реверанс с думите, че НЯМА ПРОБЛЕМ С БСП.

Апропо, да припомня ( понеже отдавна и много пъти съм прогнозирал такова развитие на генетично близките ляво-десни близнаци), че Борисов беше готов да управлява с БСП и след изборите през октомври 2014 г., когато предложи публично на лидера на на победената соцпартия Михаил Миков поста председател на Народното събрание, а извън кадър и на кадрите му- цели 4 министерски поста, включително на отбраната.

Какво ли ново се заканва да ни разкрие “един ден” Борсов по този въпрос? Може би “новото” ще е в това, че старата любов ръжда не хваща ( както и пачаврата -леке)?

32 мнения за “Борисов потвърди и повтвърди намеците за общо управление с БСП”

 1. Да, някой от коментаторите тук беше писал че задачата на бб е да се прави на пич и да се показва по телевизията, да изгражда медиен образ. Беше по повод посочената неизбираема кандитатура за президент. А Радан Кънев няколко пъти му предлагаше да се направят вътрешни избори, както се прави в нормалните държави. И така бб провали по заповед на КОЙ издигането на обща дясна кандитатура. Затова само бб може да спре бсп е НОНСЕНС(дървено желязо). Десните (свестните) ало: Стига с тия проценти, листи, чисти, кални и т. н. Ама тия били такива,онакива, цитати от пленената ни държава. Спасениетието е НОВА РЕПУБЛИКА. Всеки честен и достоен, вече не може да се оплаква че няма избор и няма кауза за която да се борим (работим).7

 2. Отдавна го чакам този момент вече 8 години ,да си се съберат и да си се вземат.Стига лъжи,шикалкавене.
  Краденето обаче ще е като за световно.Това КТБ ,Белене,магистрали,саниране всички кражби ще ни се видят като детска игра.Ечемишка,Хитрино,Бисер,газови потоци ,нови руски проекти ще бъдат всекидневие.Цацаров главен защитник на крадците.Дано само Господ ни пощади.Не знам само за един мандат ще стигнем ли до излизане от ЕС и НАТО.А неминуемо ще стигнем.
  Вижте само министрите от РБ са подсъдими или натоварени с негативизъм за спрени средства от ЕС.Всички са под един знаменател и Ненчев и Москов и Кунева и Радан,всички вкупом оплюти от Б.Б. и виновни.Едно време Костов беше виновен за всичко,сега Б.В. за нищо.И една добра дума не каза за министрите на РБ,а те му се кълняха.Така трябва .Да изпият първо те горчивата чаша
  Грешката на сините без изключение беше ,че два пъти се спънаха в пипалата на тиквата.Дай боже трети път да няма.За това трябва да се учат бъдещите десни лидери.Ще ги има.

 3. Само заглавието и резюмето в последното изречение стигат да поздравим за н-ти път Стопанинът на БЛОГА НИ за чудесната статия. Но и останалият текст разположен между тях си заслужава вниманието. Играят го бесипето и гробарите както едно време в италианският романтичен филм “Измъчвай ме но ме обичай”. Там поне работата беше истинска. Тук театрото е от фалшиво, по-фалшиво, най-фалшиво.

 4. Витае усещане за “голямата” коалиция.
  “По необходимост”, както се казва…”За да не дойде ДПС на власт” – за вътрешна консумация. И за “да не влязат в управлението популистите и т.нар. “патреоти”” – за пред западните ни партньори и приятели. Около месец и половина преди изборите имах надежда, че “Нова Република” и “Да, България!” ще превъзмогнат неособено големите си различия(поне видими такива) и пред все по-реалната опасност тези близо 250 000 българи, дали своя вот за г-н Трайчо Трайков, да останат без парламентарно представителство, ще направят една мощна коалиция!
  Защо не, и заедно с Обединение ДОСТ и НПСД, за да пробият и в т.нар. “смесени райони” крепост на Сараите! Нищо по-логично и естествено не би трябвало да има от това широко обединение.
  Но…за съжаление, това не се случва. Приятели, вярно в София има един милион избиратели, но София не е България!
  Даже и да постигнете всеки поотделно двуцифрен резултат в София, това никак, ама никак няма да ви е достатъчно да минете 4% бариера в национален мащаб! Не съм фен на Кънчо и Стойчо, точно обратното, но май натам вървят нещата…Ще е жалко, наистина.
  Очаквах, надявах се на такава голяма и силна коалиция.И да бъде медийно подкрепена, достатъчно и силно.Лидерите и да започнат кампанията си, посещавайки три знакови места: (1)Остров Белене – и да отдадат почит пред хилядите жертви и страдалци на комунистическия режим. (2) После да минат и да се поклонят на Шипка – пред паметта и саможертвата на българските опълченци, пред загиналите украински, руски, беларуски, румънски и финландски воини за нашата независимост. Да изземат инициативата на т.нар. “патриоти” на кремълска хранилка у нас по тая тема! Да отидат на Шипка всичките, със знамената на България, сините знамена на надеждата, и сините знамена на НАТО и Евросъюза до тях редом до националните трибагреници!
  И (3) Да завършат своя поход в село Корница – да отдадат почит на убитите и пребити хора през събитията от зимата на 1972-1973-та година, отказали да сменят имената си и да предадат родовата си памет под давление на престъпната БКП, МИРНО отстоявали седмици наред в студа своята позиция и чест!
  Ето това очаквах от лидерите, за които винаги съм гласувал вече 27 години!
  Един единствен път прескочих – при избора между Гоце и Сидера…и не съжалявам, че тогава си останах у дома!

 5. Пагубно е, че обеззъбената журналистическа гилдия не алармира за предстоящата катастрофа от евентуалното управление на БСП/БКП+ГЕРБ!

 6. Извън темата, но актуалностите на геополитиката не бива да ги пренебегваме.
  линк водещ към интервю с няколко янки експерти накъде Тръмп ще се определи в отношенията с кремълският гном. Много са сдържани спецовете. Но при Фнимателен прочит няма да му е лесно на първият секретар на вашингтонският обком да играе по свирката на джуджи1.
  http://www.svoboda.org/a/usa-today-trump-sanctions-congress/28303552.html

 7. Старата любов ръжда не хваща! – както гласи една поговорка.

  Да си припомним, че в началото на 90-те години на миналия век другарят милиционер-пожарникар напусна любимата си служба в милицията за да остане в(ерен на) БКП-то!

 8. Б/р/ойко само се направи на голям западен приятел, вкл. на Европа, САЩ, НАТО, ЕС и тъй нататък, в началото, когато те го “одобриха”, подлъгани, докато бе прокарван пред германските фондации и европейските ръководители май чрез “ц.” Симеон, с подшушване от КГБ. Нали по едно време той дори изтъкна, че е “най-големият приятел на Америка в България” и на “оня край на телефонната му жица стоели партнрьорите от ЦРУ, а на тоа край в София бил той – техният доверен приятел”. Западните му повярваха и дори го харесаха за премиер и тъй стана, заедно с неговата “евро-партия”, преструвайки се също, че започва голяма атака срещу “Б”СП-то и Станишев, уж ругаейки го всеки ден, наляво и надясно.
  С всяка измината година тази преструвка изчезваше, защото не бе нито негово естество, нито убеждение, а престорен напън. Такова поведение у всеки човек просто се изпарява и той се завръща към нормалното си. И така, ето го отново той любящ Русия, Путин и сепе-то, както навремето Тато-то и “Б”КП-то.

 9. “Остави го тоя,той е комунист.
  То ясно че е комунист,ама от БСП или от ГЕРБ”.
  До агитаторите “ГЕРБ е по-малката кочина”:
  “Господ винаги си прибира дълговете и колкото по-късно толкова по-жестока е лихвата.Винаги.И не главницата е тежка,а лихвите.”Стивън Кинг. Страшното е когато децата и внуците плащат дълговете (заради лихвите)

 10. винету си управляваше и досега с ДПС и БСП, а използваше РБ и ПФ само за фасада за пред Брюксел и Берлин, за да пуснат спрените фондове при олигархски, и да си раздават пак порциите.
  И при първият мандат стана същото. Та се чудя дали заради хЕнтелЕгентността си, той и съветника му А.Тодоров ще си могат да си обяснят ДВА загубени мандата?!?! Като и в двата мандата управляваше с ДПС и БСП, а и двата пъти предсрочно ги прекрати! Като втория път даже не каза на своите “коалиционни партньори” от РБ и ПФ, че ще прекрати предсрочно “коалиционното” ИМ “управление”. Докато с “НЕкоЙалиционните СИ ПАРТНьОРИ” от ДПС и БСП се разбра да прекрати формалният си мандат с РБ и ПФ!
  А и според А.Тодоров буда бил хЕнтелЕгент и успял самостоятелно(!), като суперхерой , да стабилизира НРБ и даже сме имАли “растеж” , а пък в същото време се наложи повторно и позорно за ВТОРИ път да сдава мандата си.
  Не е логично при такава “успешна” и ЕнтелЕгентна пОлитика да си подаваш САМ оставката?!?!
  П.П. А колкото за “антикомунизма” то има някаква любопитна тенденция през прехода, която може да определи с достатъчна точнос – КОЕ управление е било наистина антикомунистическо!
  През 1994г. БСП спечели изборите след Беров!
  През 2005г. БСП спечели изборите след Сакскобурготски!
  През 2013г. БСП спечели изборите след Борисов1!
  През 2017г. БСП с голяма вероятност ще има ДВОЙНО повече дупетати след Борисов2!
  Като след 2001г., БСП от около 40 дупетати е УДВОЯВАЛА бройката им след управлението на Сакскобурготски и Борисов!!!! УДВОЯВАЛА е дупетатите си , след като е започвала от около 40 дупетата, вместо да ги намалява!!!
  Това ясно показва ,че Сакскобурготски и Борисов със своите “антикомунистически” управления, са УДВОЯВАЛИ дупетатите на БСП, след като е била на границата на изчезването си!!!
  ТА толкова за “антикомунизма” и “коалициите” на ГЕРБ и винету! Когато фактите говорят – и боговете МЪЛЧАТ!

 11. Слушам ги тези от Да Бълг. и им се чудя. Сигналите, които изпращат са объркани за десен избирател като мен. Това са сигнали планувано-целенасочени към ляво. Говорят едно, а какво са в действителност, никой не знае, действията им са разнопосочни. Неадекватна и половинчата програма с послания за борба с корупцията, без да има лустрация, осъдително отношение към миналото на БКП/БСП, изчистване на силовите структури и съдебна система от агенти и клиентелисти, както и без Велико Нар. събрание!? За мен Да Бълг. е едно ново НДСВ, позиционирано в ляво, дори не е център, една нова либерална партия и това е причината за нежеланието им да се самоопределят…Дори и да влязат в този парламент, аз виждам само едно ъъъкане и хъкане от тяхна страна, Щяли да правят антикорупционен блок?! С кой, бе хора? Отхвърляйки протегнатата ръка на Нова република, с кой ще го правите?! Снощи в Панорама аз видях един десен Радан и двама леви от двете му страни. Единият щял да се бори с картелите на горивата, а другият щял да се бори с корупцията…Горанов е ясен, Герб и БСП вечна дружба.

 12. everyone else | февруари 11, 2017, 16:50
  Благодаря Ви !
  Все (още)има надежда..

 13. До Българин: 1, 2 ,3 са добри предложения но изискват доста пари, а пък медийното отразяване ще бъде нищожно. Но ще им го предложиме. Аз мисля че всички тук знаем откъде се управлява България. Единствените които се противопоставиха на “генералното командване” на цирка са хората които държат управлението на НОВА РЕПУБЛИКА. При другите не отричам да има достойни и мислещи хора. Но като са такива посоката им е НОВА РЕПУБЛИКА. А в противен случай да ходят при цирка. Хем ще ги стимулират материално, хем ще им осугуряват медийно присъствие. И стига сме унивали. Има достатъчно време да се пръсне светлината на просвещението в блоговете, във фейсбук. Вярно че има платени тролове, но има и безплатни елфи.

 14. Ех ЕНП, ЕНП, докога ще търпиш банкяския цървул Геройкото да се подиграва с теб и ще поддържаш и съучастваш в шмекерийте му?!

 15. “Този, който е преболедувал глупостта не може да се зарази от нищо.”
  Карлсон който живее на покрива

 16. От статията се потвърждава моя стара теза,изказана още при първите избори,след кото ББ стана министер-председател.
  Всички са комунистически мърши от БСП и ГЕРБ,както и от ДПС-перифразирам друг колега отпреди няколко дни.

  Досега се правеха някакви изкуствени гимнастики,сега завесата се повдига съвсем искрено и всичко се вижда.

 17. … “Ще дойде време и ще разберете защо предприехме тези действия за изминалите парламентарни избори. Но сега е рано още”…(ББ)
  Тоя явно мисли българите за малоумни, за бавноразвиващи се, които още не са в състояние да разберат “некои съображения” и “висши стратегии” на вождовете!
  Тя нали и Корнелия Нинова на въпроса на Решетников кога най-после ще поемат курс към излизане от НАТО и ЕС също отговорила, че “още е рано”, но се работи.
  То се видя, че Майданът няма да ни се размине!

 18. След двете управления на ГЕРБ да погледнем статистиката.
  1.София е най-замърсената столица в Европа (данни на Европейската агенция по околна среда). 18 000 българи умират годишно от мръсен въздух.
  2. Четири от петте най-мръсни градове в Европа са български.
  3. София е сред най-рисковите градове в света – Световната здравна организация от 2015 г.
  4. България е най-бедната страна в ЕС – Евростат.
  5. България е най-бедна и с най-лоши условия за живот в Европа – Евростат.
  6. От 1 януари 2016 г. минималните работни заплати в ЕС варират от 210 евро в България /420 лева/ до 1923 евро в Люксембург /над 3800 лева/ – Евростат.
  7. Последно място сме по покупвателна способност.
  8. Около 1,5 млн. са неосигурените и никой от тях не ходи на лекар, Разчитат само на Бърза помощ.
  9. Българските граждани са най-бедните в Европейския съюз.
  10 България е на трето място в света по смъртност. Пред нас са Лесото и Украйна – Доклад на ЦРУ за 2015 г.
  12. България е с най-много болници на глава от населението в ЕС и с най-висока смъртност в ЕС.
  13. Средната продължителност на живота в България е най-ниска в ЕС – 74 години. Детската смъртност на деца е най-висока в ЕС – два пъти по-висока от средната за Европа.
  14. Един на всеки петима българи живее под долната граница на бедността с 323 лева месечен доход.
  15. Пациентите в България плащат много повече за здравеопазване, отколкото могат да си позволят.
  16. Ширещата се корупция надува и без друго високите разходи за здравеопазване.
  17. България е най-корумпираната държава в ЕС по данни на Transparency International.
  18. Последни сме в Европа по икономическа свобода. Най-сериозните слабости: проблемите с независимостта и безпристрастността на съда, корупцията в средите на магистратите, както и недоверието в полицията, бюрокрацията и високото ниво на преразпределение и вмешателство от страната на държавата.
  19. Последно място в Европа по върховенство на закона. Основна пречка е корупцията.
  прокуратура, спецпрокуратура
  20. България е лидер по брой органи, които имат функции по противодействие на корупцията –, ДАНС, НАП, Сметна палата, Комисия за конфликт на интереси и т.н. Резултатите обаче са най-ниски. Изследването е на асоциация „Прозрачност без граници“.
  21. Най-ниска обществена подкрепа имат парламентът (10.6%) и главният прокурор (11%). Данните са на Алфа рисърч.
  22. За последните 15 години, независимо от смяната на поколения, правителства и политици, неизменно по стойност остава подозрението в корупция на българските политици. Според хората това е основен фактор за лошото управление и неслучващите се реформи (така са считали 46% през 1999 г. – 42% през 2012 г. – 45% през 2015 г.).
  23. Казусът с КТБ е сред актуалните примери за силна обществена нетърпимост към всякакви опити за “замитане на следите” и задкулисно преразпределяне на икономически активи на банката.
  24. България е на 136 място в света по Свобода на словото. За последните 10 години тя е паднала с около 40 места.
  25.Най-труден достъп до кредити в ЕС.
  26.Най-труден и скъп достъп до здравеопазване.
  27.Лоши условия за живот по стандартите на ЕС.
  28.Едни от най-висиките нива на стрес в ЕС.
  29.Най-ниска средна заплата.
  30.Най-стари коли.
  31.Изключително високи нива на психичните разстройства.
  32.Тромави или неработещи институции и пр. и пр. Турете дипломатическите гафове, мракобесните действия на службите ни, разпада на МВР, зависимостите на политици и бандити – и драмата става пълна.
  И как трябва да бъдат наричани управниците, които докараха страната и хората до това пропадане? Безалтернативни? Единствени? Патриоти? Кадърни? УСПЕШНИ?
  Искали трети мандат…айде у лево..!!!
  Вземете ги да управляват домашния ви бюджет и този на фирмата ви…

 19. Много точен анализ, но се надявам да не се сбъдне. Бойко Борисов може да е всякакъв, но не е кръгъл глупак. И сигурно вижда, че който се е хванал да управлявя с БСП, не е прокопсал (ДПСто го спаси само твърдият електорат, но де е НДСВ?). Но ще е много лошо, ако ни се наложи да разчитаме само на разума на Б.Б. Дано десните избиратели се събудят…

 20. Слънчо спирка няма. Вкарал се е безнадеждно в сапунка от кочто излизане няма и няма. Отнийде взорът надежда не виде. Прочетете вчерашното МУ извержение в Търново. Тюрлю гювеч сготвен от неподражаемият МУ поток на съзнанието. На мах. Ама отдолу, под дописката виртуали добре са го нахранили.

  http://offnews.bg/news/Politika_8/Ima-li-sluchaj-kato-napravish-remont-zhena-ti-da-vleze-i-da-kazhe_646910.html

 21. Силни коментари, специален поздрав за БЪЛГАРИН! Ботевият стих “Пътят е страшен, но славен…” в момента има следния практически смисъл. Дясната и проевроатлантическа линия у нас няма да спечели АБСОЛЮТНО НИЩО, ако се присламчи тактически към повсеместното грачене, лаене и виене на рублопатриоти, каракачански кремълски копои, волэны, бесепари и пр. “България за българите, куршуми за бежанците, мръсните фесове – под ножа, циганите -на сапун, Брюксел да не ни командва, щото сме си и така с Москва!”, и т.н. Вече нескрито започна мазненето на герб към тази тумба патриоти на кремълска копаня, . Смелост трябва- това значи ДОСТОЙНО, ЯСНО, ГЛАСНО и АГРЕСИВНО отстояване на евроатлантизма, означава протегната ръка към ДОСТ, означава да се говори и прави всичко ОБРАТНО на изброената антибългарска глутница!

 22. И БСП и ГЕРБ и ДПС са просто банди, овладели държавата с помощта на руските банди, владеещи Русия и нищо няма да ги спре докато не сринат от кражби и лъжи държавите си.Не им пука за никой освен за тях.Държат се точно като банди , разпределили териториите си.Грабят, бият,убиват а ние сме шушумигите ,които търпят.Не разбирам що за народ сме – уж славно минало, а нито грам съпротивителни сили.В ЕС и НАТО сме и има кой да ни подкрепи.
  ДОКОГА?КАМБАНАТА БИЕ ЗА НАС.

 23. рекламата на льотчика-реклама за милиционера от банкя.Пред изборно за гроб,най-после баце оценен от раз от своите-БСП.ТЕТ а тет,БКП-БСП-ГРОБ-ПФ-атака-батака, като свински черва,за масква и кремля и путина и всьо в парядке за нами-каманисти, народу в БАТАК,кучета го яли.

 24. „АКО СЕ ИВАНЧО НЕ НАУЧИ, ИВАН НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ.“

  Така че, защо действията на членове на комунистическата партия и техните сателити трябва да ни затрудяват? Не знаем ли вече какво може да се очаква от тях? Разбира се само едно. Движение в лявото платно водещо ни към „ дълбоки културни и исторически връзки“ с единствената държава причинила ни върволици от жестокости и злини. Трябва да си или идиот, или изменник, ако смяташ, че навлизането вляво, т.е. в насрещното движение, няма да доведе неминуемо до катастрофа. Затова, за да се радваме на щастлив живот, обичта на хората и благополучието на РОДИНАТА СИ, нито ще си сменяме ВОЛАНА, нито ПЪТНАТА МАРКИРОВКА. Ще караме ПЛЪТНО ВДЯСНО, защото само така СВЕТЛИНИТЕ НА ЕВРОПА ще ни озарят с цялото си великолепие, независимо от неимоверните усилия на системните „катаджии“ да ни потопят в мрака на лявото.

  НОВА РЕПУБЛИКА-ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!

 25. “И БСП и ГЕРБ и ДПС са просто банди, овладели държавата с помощта на руските банди, владеещи Русия и нищо няма да ги спре докато не сринат от кражби и лъжи държавите си.Не им пука за никой освен за тях.Държат се точно като банди , разпределили териториите си.Грабят, бият,убиват а ние сме шушумигите ,които търпят.”=ДАРИ

  Някой да има претенции към казаното?

  Е,ако няма нека се опитаме да доведем надеждата за нещо по-доро.

  Къде ще я проврем-през комунистическия бетон от БСП-ГЕРБ-ДПС?

  Никакъв шанс!

 26. Г-жо (г-це)Добрева | февруари 11, 2017, 16:56 Благодаря и на Вас.
  СТАМБО – особена чест е за мен, че сте забелязали коментара ми и споделяте идеята в него!
  Г-н Веселин Станев, не мисля че самите предложения и изпълнението им (само по себе си) би изисквало кой знае колко много средства. Необходими са два автобуса, ангажирани за три дни, и осигурени две нощувки, примерно във Велико Търново (едната) и в Пазарджик (или Пловдив) другата в що годе сносен хотел. Не ми се иска да изпадам в счетоводни подробности, но цялата сметка едва ли би надхвърлила стойността на един кратък предизборен клип и излъчването му за десетина минути(сумарно) по някоя от големите телевизии.
  За другото обаче сте безкрайно прав – че медийното отразяване на едно такова начало на предизборната кампания ще бъде нищожно. Всички знаем (или поне подозираме) как стават широките, позитивни медийни отразявания…Но това е друга болна тема, няколко пъти сме я коментирали и тук, за липсата на поне една национална медия, прокламираща (ненатрапващо, но убедено, постоянно, не “на парче”) идеите на стабилна, проевропейска и проатлантическа формация.

 27. Българин,
  Твоето предложение е добро,приемливо,човешко и пр.,но е безпомощно като жест и демонстрация на вразумяване.
  Ако някои честни и достойни хра биха поискали да се събират за евентуални протести,първата локация е пространството през всички Мочи и Альочи.

  Те са първичния символ на идиотизмо-комунизма в България.

  От нищо в България не може да има ефект,ако не се премахне комунистическия черен брикет.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.