Евразийският реванш в България успя- време е за черешово топче

Това, което подозирахме за Цветлин Йовчев, началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев в продължение на цяла година, беше потвърдено днес от бившия държавен глава в интервю за БТВ: Йовчев му е бил натрапен от ГЕРБ, т.е. от Бойко Борисов. Плевнелиев употреби по-вежлива формулировка, но в превод тя означава точно това: Борисов му е сложил “ухо и око” в кабинета. А фактът, че Йовчев после се оказа вътрешен министър в правителството на Орешарски, срещу което уж се бореше опозиционно Борисов, само подчертава факта що за осмоза между различните хищници дебне в подмолите на властта.

Не ми се иска да се присъединявам към борещите се и днес по инерция срещу отпадналата заплаха за тях, каквато беше Плевнелиев в битността му на действащ президент заради отказа му да се подмазва на Русия ( както почти всички останали фактори в държавата ни правят). Ето защо няма да хвърля камък с въпроса защо досега Плевнелиев не е съобщил тази истина за пратеника на Борисов, който да му диша във врата.

Обаче не мога да подмина с мълчание обстоятелството, че монтирането на двукрако подслушвателно устройство в президентския екип е чиста проба проява на недоверие към държавния глава от една страна, а от друга- изобличава лъжите на Борисов, че не се бил месил на Плевнелиев. Каква по-голяма намеса може да има от това, да му внедри свои шпионин, който не само да има достъп до всички документи и решения, но и да ги формира поради своята близост до президента?

Интересно е дали някога ще узнаем как се появи в екипа на Румен Радев, издигнат от БСП за президент, журналистът Иво Христов, известен с левичарско-русофилските си възгледи, но само на ограничен брой потребители на маргиналната му журналистика ( ако и днес, въпреки новия му пост и кариерния му скок, бъде направена анкета на случаен принцип в България, вероятно 9 от десет души не биха могли да кажат кой е Иво Христов). Дали Радев сам го е избрал в близкото си обкръжение по време на кампанията, а след това- да му бъде началник на кабинета? Или пък Христов сам се е предложил?

Мога да се обзаложа смело на каквото и да било, че Иво Христов е същият случай като  Цветлин Йовчев. Имплантиран е по препоръка ( т.е. по решение) на централата, която е избрала Радев за кандидат-президент. Но с тази разлика, че най-вероятно между Христов и Радев няма противоречие по най-важния въпрос за петата колона: отношението към Русия.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://frognews.bg/news_127625/Teoriia-na-sluchainostta/

Ако ми посочите поне един “русофоб” от екипа на Радев или в служебното правителство днес, който да си е позволил публична критика към каквото да било явление, деяние или наследство на евразийството в България, ще обявя себе си за путинофил ( по-голямо самонаказание не се досещам да си наложа в контекста на текста).

Така че, смея да твърдя: истинският кадровик, колкото и да звучи абстрактно като колективен образ, в днешна България, е московската пета колона, която бди косъм да не падне от главата на плешивото наследство на ленинизма в България.

Първото и главно условие да бъдеш допуснат  днес до властта, която е проекция на президентските избори от миналата година, е да не си като Раковски, ученика му Левски, революционера Ботев, поборниците за българската свобода Стефан Стамболов и Захари Стоянов, че дори и като създателите на социализма в България Димитър Благоев и Георги Кирков. Те са смятали Русия за враг на България ( не друго, а именно враг) и са заявявали това на висок глас. Било е висша форма на патриотизма, а противниците на тези патриоти били наричани презрително с термина “русофили”. България, както отбелязва Симеон Радев, е била разделена на патриоти и “русофили” – техния антипод.

Великаните на българския европейски дух без колебание са посочвали Русия за враг, но онези от нас, които в днешно време се опитваме да кажем нещо подобно, често в много по-мека форма от изразните средства в публицистиката на Раковски, Ботев и Захари Стоянов, както и други големи възрожденци, биват заклеймявани като врагове на България или “поне” държани колкото е възможно по-далеч от заемането на позиции, с които да навредят на дружбата с империята на доброто ( за рашизма старо време).

Това е резултатът от 45 години съветски колониализъм, успешно трансформиран в руско постколониално влияние на всякакви нива в държавата, в която селекцията на висшите държавни служители се формира на базата на верността към една чужда държава.

Прословутата тема за лустрацията цикли безуспешно в парламента вече 27-ма година. Отвреме-навреме цикленето произвежда по някоя законодателна стърготина, която Борисов хвърля предизборно на дебалансираните везни на чувството за справедливост на своите избиратели след поредния цикъл на парламентарно бездействие по темата. Но и без да има писан закон за задължителната любов към Русия, той действа днес лустрационно с кремълския си филтър толкова успешно, че само лоялни по този признак ( и лоясали в много случаи от властово преяждане) български граждани могат да се надяват да бъдат качени в кадровия асансьор на властта – във висшата администрация, службите, медиите и т.н.

А най-зрелищното развитие на въпроса напоследък е свързано с факта, че за разлика от онези кандидати за постове, които за всеки случай все още крият биографиите си, за да не им попречат случайно в кариерата във връзка с бившите тайни служби, русолюбците днес не само не се маскират, а направо се бият в гърдите като верни евразийци в надбягването към кабинетите, където ги настаняват за заслуги, подобни на онези, за каквито руският премиер Медведев награди гражданката на България Шаренкова и нейния сподвижник в прокарването на прокремълската линия в пропагандата у нас Димитър Иванов-Гестапото.

С други думи, руският реванш срещу прозападната ориентация на България, която по материални причини се подкрепя от мнозинството българи дори в тази ненормална духовна среда, триумфира в България към днешна дата, която може да бъде сравнена само с нахлуването на червената армия в България през септември 1944 г. Разликата днес е в това, че репресиите срещу “русофобите” са безкръвни, макар да обезкървяват европейскиу дух на България. Което не пречи екзалтирани русофилстващи еврофоби да заплашват със скорошна разправа ( например автора на този текст, който избягва да цитира всички подобни закани, за да не доставя удоволствие на садистите, радващи се на подобни “вопли”).

Партиите, които наистина искат да се разграничат от статуквото ( на победилия рашизъм), би трябвало да привлекат вниманието на българите с прагматичен подход към непривлекателната в което и да е отношение Русия, гласуващи с краката, компютрите, хладилниците, гаражите, екскурзиите си и т.н. за западната ориентация на страната. За целта преди всичко тези партии трябва да се (о)позиционират, но не с кухите фрази за пристрастеността към евроатлантическата кауза, която кънти дори в рецитациите на президента Радев.

Нужна е ясната заявка на черешовото топче, която да прокламира въстанието срещу евразийското робофилство в България.

До момента нищо подобно не се забелязва на хоризонта, който наричаме “десен”, но продължава да е твърде тесен в разбирането си къде наистина ни стяга чепикът, който заплашва да ни спъне като развързан цървул при прескачането на евразийския плет по пътя към европейското ( относително, но несравнимо с никое друго на света) благоденствие на свободно пътуващи, общуващи и търгуващи човеци.

Да, борбата срещу корупцията заслужава да е център на внимание ( от страна на центристи, десни и леви). Но без да бъде изцяло вносен феномен, тя вирее тук особено ефективно именно заради евразийската почва, върху която насилствено е присадена. Няма как 22 процента от българската икономика да бъде, зависима,  завързана за руската каруца и това да не влече след себе дирята, произтичаща от факта, че по официални данни на руската статистика в самата Русия половината БВП изтича в частни джобове по корупционни канали.

Който иска и България да не се удави, да изтече в тези кални канали, може да продължава да се прави, че не вижда и не чува тропота на московския ботуш и не усеща вонята от неговите партенки. Алтернативата е българите да се окопитят и да подхванат националноосвободителна борба.

Ако ви звучи  прекалено патетично, приятни сънища- докато залповете на “Аврора” и Кремълските камбани не ви събудят някой ден с повиквателна да марширувате лоялно в крак с петата колона. Това вече ще бъде въпрос на личното ви оцеляване след дългогодишното скатаване.

Има и оптимистичен сценарий. За успокоение на евентуално стреснатите от споделените по-горе мисли, тъкмо той е по-вероятен.

Путинизмът е на път да катастрофира икономически, както стана и с комунизма, неговия прототип. Когато това се случи, много неща ще се променят автоматично и тук с отслабването на московската хватка върху поставената в партер България. Питонът може и да пусне треперещото зайче, което да оживее. Но да се надяваме отново Русия да ни “освободи” – този път от себе си ( а не “само” от “турци, фашисти и комунисти”), е доста унизително, не мислите ли?

21 мнения за “Евразийският реванш в България успя- време е за черешово топче”

 1. Да, изглежда, че крахът на путинщината ще е единственото ни спасение! А за оплитането, осмозата, тайната връзка, общите корени между Банкянския и родната му партия все си мисля и нещо друго, освен това, че курдисването му като “алтернатива” е тактически и стратегически премислено от кремълската агентура у нас. С извинение за нескопосаната дума -НИКАКВОСТТА на герб като кадри и личности (десита, цецерони, лъчовци, калинки), идеи и ценности (такива категорично няма), говорене (“работим в интерес на гражданите” “да превърнем страховете…” и пр. словесни идиотизми) е дългосрочно заложена като матрица. Защо ли? Върху такъв фон бсп винаги ще изглежда “по-така”, и когато й отърва, ще посегне пак към властта. Вие как предвиждате резултата от дискусия между Елена Йончева и създанието, наречено…Джема Грозданова, което определяше ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЛАСТТА НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА?

 2. Перифразирано: “Свободата иска и Екзарх и Караджата”.
  Това което не ни струва нищо освен мързела или оправданията е НОВА РЕПУБЛИКА особено след вчерашните обиди от Хр.Иванов към Пендачанска и всички нас които сме митингували и протестирали от 27 години насам (за разлика от него).А извинението му днес към Пендачанска е втора обида тъй-като не само тя е била “жълтопаве протестър” – повечето от нас са се борили от митинги и барикади; ДА и барикади имаше ’97а
  Мафията и руските паразити трабва да бъдат икономически натискани отвъд откат: ЛУКОЙЛ има да внасят за 10 години данъци, прага на инвестиции с/у гражданс тво трябва да бъде вдигнат многократно. Съд и конфискация на всякакви авоари и активи на руски и под руско влияние икономически субекти с мотив: икономически престъпления. ТОВА трябва да се направи с всички законови средства (да не забравяме че Ал Капоне никога не е бил осъден за 40 -те убийства за което се е знаело,но не доказано че е извършител)
  Според трябва микс от двата варианта: Натиск от улицата ПРОТИВ русофилистичните колонизатори и натиск КЪМ управляващите за изпълнение на тези мерки.и на последно не по значение място: натиск КЪМ европейски институции и “лидери” за идиотската им “европейска солидарност” с комунистите от ГЕРБ,БСП,ДПС и вся осталная БКП сволоч.
  Сега е момента НОВА РЕПУБЛИКА да даде път и изява на хора на сегашното (а не онова време) които да не са обременени с мръсотия и русофилистични зарази без значение млади или стари.Има можещи и неможещи,а не млади или стари

 3. Малко допълнение от anti-colorados, относно сАвеЦко-германската МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКА война 1941-1945г.:
  http://defence-line.org/2017/02/za-chto-pogibli-30-millionov-chast-4/
  Всеки може да прочете и другите три части.
  Всички 4 части разглеждат ПРИЧИНИТЕ Хитлер да нападне превантивно Сталин!
  Целият анализ на anti-colorados се базира на речта на Хитлер, проинесена през октомври 1941г., 3 месеца след началото на войната. Ето и линка към речта(на руски и германски език):
  http://militera.lib.ru/research/pravda_vs-2/11.html
  П.П. Ето и много малка част от цялата реч на Хитлер, която се отнася до 4 ДОПЪЛНИТЕЛНИ точки ,които Сталин е изискал да изпълни Хитлер през ноември 1940г., по време на “преговорите” в Берлин между Хитлер и Молотов , въпреки всички “договори за дружба”, които са сключени преди това”
  “”«Первое: Германия должна окончательно согласиться с тем, что Финляндия ликвидируется как государство, поскольку Советский Союз снова почувствовал угрозу с ее стороны. Мне не оставалось ничего, кроме как ответить отказом.

  Второй вопрос касался Румынии. Он заключался в том, будут ли немецкие гарантии защищать Румынию также от Советского Союза. И здесь я должен был держаться данного мной когда-то слова. Я не жалею об этом, потому что в Румынии, в генерале Антонеску, я нашел человека чести, который, со своей стороны, твердо придерживался данного слова.

  Третий вопрос касался Болгарии. Молотов требовал права для Советского Союза разместить свои гарнизоны в Болгарии и таким образом гарантировать ей свою защиту. Что это значит, мы уже прекрасно поняли на примере Эстонии, Литвы и Латвии. Я мог в этом случае сослаться на то, что такая гарантия должна быть обусловлена желанием гарантируемого. Мне о таком желании не было ничего известно, я должен был сначала навести справки и обсудить это со своими союзниками.

  Четвертый вопрос касался Дарданелл. Россия требовала разместить там опорные пункты. Если сейчас Молотов будет это отрицать, я не удивлюсь. Если завтра или послезавтра его не будет в Москве, вероятно, он тоже будет отрицать, что его там нет».””

  Всеки може да си направи изводите!

 4. “Човек има нужда от малко лудост, в противен случай никога няма да се осмели да среже въжето и да бъде свободен.”Никос Казандзакис

  И пак препратка към общия случай – българския народ има нужда от малко “лудост” за да скъса комунистическо-милиционерското въже, с което сме омотани вече над 70г.

 5. ДА СПРЕМ ПЪЛЗЯЩИЯ ПРОПУТЛЕРИСКИ ПРЕВРАТ!
  В хибридната война срещу България засега отсъстват военни компоненти, но съвсем видими са икономическите, политическите и информационните съставляващи. Срещу българската държавност тече тотална, нескривана и нарастваща агресия от страна на официални руски източници и особено от пропутинските партии, НПО, икономически фактори, медийни магнати и платени тролове у нас. Сред най-дейните путинисти се открояват някои съюзи на запасни военнослужещи като СОСЗР, Съюз на ветераните от войните и т. н.
  Всяка държава, подложена на икономическа или информационна агресия, взима мерки за заздравяване на имунната си система. У нас управляващата коалиция се държи пасивно, колебливо и примиренчески спрямо явните опити за дестабилизация на обществото и на държавата.
  Ето някои предложения за конкретни стъпки:
  1. Тестове и извънредно атестиране на офицерския състав в БА и МВР, следвани от незабавно освобождаване на лицата, за които се появят доказателства за връзки с КГБ, ГРУ, руското посолство, руски бизнес и други съвместни проекти. (Смехотворно явление, невиждано в друга държава от НАТО: български космонавт и генерал-майор о. р. ,“герой“ на ссср, е щатен представител на руската фирма РСК „МиГ”. Същият 7-8 години открито лобира за техниката на вероятния противник, върти политически и икономически интриги, ерозира съзнанието на офицери от Щаба на ВВС, но никой не реагира!? Даже го канят на всички национални и военни празници. Нали е „сАветцки“ космонавт…!!!)
  2. Преструктуриране или още по-добре закриване на ДАНС, където близо 50 % от офицерския състав все още се състои от служители на комунистическата ДС. Европейски и може би световен рекорд! По примера на Полша, която през 2006-2007 г. разпусна и наново създаде военното си разузнаване и контраразузнаване, редно е ДАНС да бъде ликвидирана и създадена след прецизен подбор на нови, млади, обучени в натовски държави служители, нямащи нищо общо с комунистическия режим.
  3. Действията, пропагандата и призивите за протести срещу НАТО, ЕС и европейските ни съюзници и партньори да бъдат санкционирани по законово определения начин. Забрана на антибългарските и антиевропейски медии( като ТВ „Алфа” и др. путински медийни точки).
  4. Преглед по съдебен ред и забрана на партии като „Атака”, проповядващи расизъм, ксенофобия и насилствено сваляне на законното правителство.
  5. Преглед по съдебен ред и забрана на всички НПО, които не могат да докажат произхода на финансирането си, организират антибългарски сборища, зоват към присъединяване към враждебни на българската държава съюзи и коалиции.
  6. Нова медийна политика на държавата. Подбор и преназначаване на журналистите в държавните медии, превърнали се в рупори на комунистическата и проруската пропаганда.
  7. Премахване, преместване, преименуване (като в Украйна) на паметници, градове, улици и др. държавни и обществени обекти, свързани с окупацията на България, с антибългарски действия и вредни последици за страната и за народа ни (граф Игнатиев, Иван Аксаков, Съветска армия,Жуков,Толбухин, Че Гевара, Радко Димитриев, Георги Димитров и др. убийци и предатели). Премахване на всички символи възхваляващи чужди окупационни войски, агенти на чужди държави и откровенни предатели на България!!

  8. Санкции срещу комунистически кметове-дерибеи, позволяващи си да издигат паметници на масови убийци и сталински слуги! Напр.като на касапина Жуков (в Стрелча).
  9. Пренаписване на учебници и учебни пособия, изкривяващи историята и настоящето на българската нация, особено в отношенията с руската империя и СССР като вековен враг на българската държава.
  10. Мерки за отстояване светския характер на държавата и за оздравяване на московизираната в момента ченгесарска „българска” православна църква (85 % митрополити-агенти на ДС!!!.)
  11. Политически и дипломатически ходове за оптимизиране състава на руското посолство в София, превърнало се в шпионска централа и пропаганден център на путиновата агентура.
  12. ЛУСТРАЦИЯ-основно положение:
  -Лица,заемали ръководни длъжности и постове по време на тоталитарния комунистически режим не могат да заемат никакви подобни длъжности за период от …(примерно 15г.)!!!В бъдеще при кандидатстване за работа на отговорен държавен,общински и прочие пост, кандидатът да се проверява ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за принадлежност към тайните комунистически служби,дори и да е декларирал че отсъствува такава!
  13. Национална Доктрина-Да се изработи от лица до 40г. възраст,нечленуващи във никакви партии,движения и т.н организации!!!Тези лица е важно да не са вербовани от чужди разузнавания
  14. Задължително гласуване!! Който не си прави труда да уважи държавата в която живее, т.е. НЕ ГЛАСУВА, е длъжен в едномесечен срок да плати глоба в размер на една(1)средна месечна заплата, която се превежда по банков път в сметка на МЗ(Министерство на здравеопазването) за лекуване на болни деца и пациенти доказали нуждата от спешни операции в чужбина!!!
  -Ако лицето което НЕ Е ГЛАСУВАЛО, и заема каквато и да е ДЪРЖАВНА длъжност,то в рамките на двадесет(20)дни след деня на изборите е длъжно да напусне по собствено желание заеманата длъжност,без право на каквито и да е обезщетения,компенсации и т.н.!!
  -Държавните банки да не отпускат кредити под никаква форма на лица неупражнили правото си на глас!Ако вече имат получен такъв кредит,не се допуска рефинансиране!
  -Студенти, имащи право на глас и НЕГЛАСУВАЛИ,в рамките на двадесет(20) дни от деня на изборите са длъжни да напуснат ВУЗ-а,местото им се заема от следващият го по бал на кандидат-студентските изпити,ако той е упражнил правото си на глас!!!
  -Тези НЕГЛАСУВАЛИ студенти не могат да си получат обратно заплатените такси за обучение от ВУЗ-а!!Тези такси също се превеждат по банков път в сметка на МЗ за лечение на болни деца и възрастни!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  -Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено “кучето” за липсата на правосъдие!!
  -ВСЕКИ държавен служител(от чистачката в селското кметство до президента) да подписва клетвена декларация за принадлежност или НЕ към тоталитарните тайни служби!!
  -При постъпване на работа ВСЕКИ прокурор,съдия,следовател,МВР шеф,на ДАНС и т.н. да подписва и имуществена декларация-на определен период,примерно 2-е год. да се проверява дали има разлики от декларираните му годишни доходи придобивки-справка Румъния!!!Ако има нередности-дело,съд,присъда,конфискация,затвор!!!Необходимо е да се гарантира,особено на антикорупционните следователи,получаването на стимулиращ процент от сумите които държавата би получила от конфискацията на незаконно придобито имущество,активи,акции и т.н.!!!!
  -За държавните служители-клетвена декларация за спазване на Конституцията на Република България!!

  Единствените, които не са извлекли поука от Втората световна война и я карат по фашистки .т.е. по комунистически, са руските управници! Крайно време е срещу явната и скритата им агентура да бъдат взети мерки и да бъдат изправени пред правосъдието лицата, действували и действуващи срещу интересите на българската държава.
  Нови хора, скъсване с руските проводници на Путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-вска политика!

  „На война като на война”. После ще бъде късно!!

 6. Уважаеми, господин Инджев,
  Неколкократно споменавате „22 процента” като дял от българската икономика, зависима от Русия. Позволете ми да изразя несъгласието си с посочената величина. По мое мнение /без да претендирам за прецизност/, въпросният дял е многократно по-висок! Достатъчно е да бъдат взети предвид само ЛУКОЙЛ и АЕЦ-БЕЛЕНЕ.
  Когато попитали кръстника на руската мафия в Чикаго – Мурат Балагула защо купува електростанции, той с усмивка отвърнал: „Този, който владее енергетиката, стига да поиска, лесно може да сложи ръка и на оръжейния бизнес, и на хазарта, и на наркотрафика , и на проституцията… И даже на политиката.”

 7. Омайваш ме, че вече ще се подмладиш,
  че ти не си оная, а си много по-различна,
  че бъдещето светло пак ще ми градиш,
  звезди ми сваляш колко си ..демократична…

  Уж нова си,.. съвременна.. и със морал,
  а кланяш се на демони от миналото, на тирани,
  на мен все още гледаш като на матр’ял,
  във мрежите си пак опитваш да ме хванеш…

  Сега аз питам те в очите – как така
  мечтите ми за повече от век не сбъдна,
  защо опитваш да им сложиш пак ръка,
  нима отново искаш да ми бъдеш съдник?..

  Кога ще ме оставиш просто да живея,
  без твоите поуки,.. наставления,.. лъжи,..
  кога най-сетне ти ще проумееш,
  че твоето наследство като камък ми тежи…

  Защо си слагаш ореола на невинна,
  че случващото днес не е от теб дошло,
  все още тъй уверена във моята наивност
  напяваш мантрите как хубаво преди било…

  Аз уморих се вече ти живота ми да правиш,
  отказвам се от твоите „успехи„.. и „блага„
  и искам от „доброто„ си да ме избавиш,
  от тебе да отдъхнат моят дух и моята снага…

 8. Иво Христов не е “журналист”.
  Христов е офицер отдавна от ДС, под прикритие на журналист, и сега на член на Президентството, също като Йовчев. От кого пазят там Йовчев и Христов, като Христов участва в антибългарския филм как “България умира”, воден от онази кремълска проститутка?

  “Неофит” не е никакъв патриарх, нито светейшество, нито митрополит.
  Полковник Симеон Димитров, наречен под прикритие “Неофит”, е офицер от ДС, на каишка пратен в църквата и също на каишка-екстензия от Москва.

  Волен Сидерон не е журналист, който бил проамерикански, когато бил в “Демокрация”, пък после се обърнал и станал проруски, и минал в Атака.
  Сидеров е офицер от ДС, само че успял да мине необявен, а и да мине на пряко руско ръководство, за да го лансират в политиката, който поначало си е червен, заедно с баща си и брат си, но е пратен на прикритие първо в Националния музей за литература (като Библиотекарската резидентура), после сред демократичните сили да се прави на американец да привлича, а пък ги разцепва и влияе, и после Атака и тъй нататък.

  Подобни са Константин Тренчев, дето уж беше син на цвят и викаше “Да живеят САЩ!”, а пък после направи протести пред посолството на Украйна, ако някой не знае и Стоян Ганев, дето викаше “Долу БКП!”, заедно със съпругата му – дъщеря на генерал от КГБ, та и Михаил Неделчев, дето викаше “Абе коя е тая Партия!”, също руски проект, отрано имплантирани в опозицията чрез ДС. Малцина знаят за преливащия русизъм и на Неделчев, включително по “църковно-православна” линия.

 9. Иво,това е удивителен текст!Титанична кауза,след която трябва да си готов на всичко!
  Аз съм твой съученик – спомни си V-и клас,Първо СОУ.Половин век се оказа недостатъчно
  време за да те забравя.Краткият период,в който бяхме в един клас,не позволи да
  превърнем другарството в приятелство,но още тогава знаех и запомних,че имаме сходно светоусещане.
  От онези далечни дни си спомням как често сме минавали покрай паметната плоча на великия
  Алеко Константинов,намираща се близо до училището,любопитничко поглеждайки я – бяхме чували поне вицовете за
  Бай Ганьо.Бих ли могъл в такива моменти да зная,че слабичкото,бледолико момче до рамото ми един
  ден ще бъде изключително достоен продължител именно на Алековия дух и остро перо?!Бай Ганьо
  все още е жив,мутирал е зловещо,докопал се е до власт и пари,гази наред!Даже протяга ръка
  през България,готов да я продаде!
  Поздравявам те,Иво и се пази!

 10. Позволямам си да обобщя накратко формулираното от господин Инджев условие:Ако в днешно време искаш да се добереш в България до власт,с Русия трябва да се отнасяш като с мъртвец – или добро,или нищо.Това обаче е неизбежното й бъдеще – разпад по подобие на СССР.

 11. По всяка точка от програмата на г-н ДИМИТЪР СИМЕОНОВ трябва да се произнесат всички политически субекти, претендиращи за дясна ценностна и евроатлантическа идентичност! Голям смях ще падне, ако въпросникът бъде предложен на герб-червеният задник на “дясната, сестринска на ЕНП” партия би лъснал ослепително! И отрезвяващо за онези, които виждат в мутренско-милиционерската кариерна и бизнес-тумба “единствена алтернатива” на бсп. Отнася се за най-вече за хора, които не са ни безразлични като Евгени Михайлов и Едвин Сугарев.

 12. Уникален дори за рубладжийската помиярница “пыг” материал- ама дрънчи на изработена в медийната лаборатория на КГБ към руското посолство тук хибридка! Освен “историческите връзки”, легитимирането на сепаратистки банди на руска команда и копаня, помиярите дори са отбелязали, че мигрантите смущават…руските туристи.

  http://pik.bg/%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D1%8F%D1%82-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-news631872.html

 13. Страхотна статия. Страхотни коментарии. То черешовото топче гръмна тук . Тези които са хранили илюзии че проевроатлантическия път е необратим вече допускат и друго (евразийско развитие или не дай си боже. … Говоря за нормалните хора участвали и участващи във власта. Следваща стъпка: да си НЕЗАВИСИМ в този момент е ясна путинска, антибългарска позиция. Така че да осветляваме положението. Единствено от НОВА РЕПУБЛИКА ясно назовават злото. Разделителната линия е поставена. Достойните българи или да се присъединяват към НОВА РЕПУБЛИКА с партиите, или да напускат партията си и да се присъединяват към НОВА РЕПУБЛИКА. Всичко друго е против България. Бог да пази България.

 14. СССР отпусна желязната си хватка почти преди 30 години, но пораженията върху манталитета на хората ни тежат и до днес. Путинизмът се е отправил към бунището на историята с много по-бързи крачки, но кадрите, израсли в борбата за неговото пропагандиране (Бойчевци, Симовци и сие) още дълго ще ни тровят живота. Колкото по-рано се отървем от тях (от участието им във властта де), толкова по-добре… Аплодирам статията и особено последното изречение!

 15. До г-дата Иво Инджев, Димитър Симеонов, Стамбо. Предлагам напълно сериозно : Да изготвим въпросник към политическите ръководства (или бъдещите кандидати) да отговарят и ако се избегнат да напуснат парламента. Отговорите нотариално заверени от румънски нотариус и санкции от румънски съд ( след консултация с юристи). А за удържане на ангажиментите материални бонуси от Европейските фондове за развитие на демокрацията. А иначе Правосъдие за всеки проведоха препитване, където Трайчо Трайков показа за какво се бори. Ако нещо съм объркал моля да бъда извинен. Действам емоционално, може би малко лудо.

 16. Мисля, че в България има много мислещи хора, които добре познават своя личен интерес. Ако някой иска по демократичен начин да противодейства на “руския” интерес на Балканите то трябва мислещите хора да създадат условия и предпоставки за развитие на населението в традиционни, устойчиви и справедливи условия.Когато образоваме и възпитаме население достойно и прагматично, то дебилната външна политика на мумифицирани империи просто ще е като настинка, за няколко дена и после пак на работа.Мисля, че романтизма на 90те, деленето на “червени”, “сини”, “зелени” вече е неактуален. Вместо да обърнем внимание на обществото ние търсим причина в партиите, какви демократи сме?!Себичността в “дясно” е това което го затрива , когато трябва да се решават проблеми, то “Аз” трябва да отстъпи пред “Ние”.А и между другото съм доволен от Путин, защото той оскоти руснаците, съсипа им икономиката, външната му политика е нагла, арогантна и дебилна(явна,озъбена) , въобще факти, които са в наша полза. Той нанесе повече щети на руснаците отколкото Хитлер, явно за това го наричат Путлер. 🙂

 17. Да Ви попитам г-н Инджев -Каква партия е БСП – лява или дясна ? Как се вписва социалното в тази партия с олигарсите в ИБ на партията ? Как социалиста бай Иван от Люлин не може да си купи хляба , а тези другари капиталисти наричащи се социалисти си присвоиха панаири, СПА комплекси, енергийни фирми, ВЕЙ-та, ВЕЦ-ове,ТЕЦ-ове за милиарди лева ? Как стават тези фокуси ? Със социална политика ли ? Или с пладнешки грабеж под закрилата на партията ? И ето сега пак ни лъжат със безплатното здравеопазване, безлихвени заеми,много деца …. . Обяснете ни г-н Инджев що за социализъм е това .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.