Успешните провали на властта и нейната псевдоопозиция в България

Коментаторът в ivo.bg Димитър Симеонов е обобщил какво постигнаха управляващите от ( НДСВ, БСП, ДПС и ) ГЕРБ за 10 години, през които Бъгария е захранвана от еврофондовете и постъпленията от българите , работещи на Запад. Авторът Димитър Симеонов е озаглавил коментара си “След двете управления на ГЕРБ да погледнем статистиката”, но справедливостта изисква да добавим и “приноса” за тази черна равносметка на споменатите по-горе партии, управлявали също в този период, включително чрез съзаклятието си с ГЕРБ в периодите, в които се правят на опозиция.

Правя уточнението ( без редакторска намеса в текста на автора) за съучастието на НДСВ, БСП и ДПС в провала, който от ГЕРБ наричат успех, за да не си помисли някой, че целта на публикацията е да помогне на червено-кафявата пропаганда в отстраняването на своя конкурент по пътя към властта.

Желаещите да прибавят и вината на онези от Реформаторския блок, които не пожелаха да се разграничат от “успешния” Борисов и позволиха да ги обезличи по този начин, имат основание да го направят, колкото и незначителна да беше ролята им на дребния сателит, неспособен на каквото и да било самостоятелно решение в сянката на премера-слънце, който вече заплашва да направи разкрития какво го е накарало да ги приюти във властта, т.е. да им прехвърли отговорността за провалите, за да блесне отново “целият в бяло”. Защото Борисов не е като вечната Фандъкова, чиято сила е в излъчваната от нея слабост на добрата жена, отказваща да се конфронтира с когото и да било, което й гарантира образа на най-доброто и познатото малко зло. Борисов мачка  с наслада слабите като носни кърпички, след като ги е употребил и макар да отиват в коша, повече не успяват да преперат биографиите си на осополявени парчетии от смокиновите листа на властника.

А също така искам да добавя изпреварващо срещу радостта на евромразците сред евразийците, че провалът, посочен с факти от автора на статистиката Димитър Сиеонов, е чисто нашенски, за да не кажа “нашистки”, т.е. “рашистки” и е постигнат не по вина на Европа и ЕС, а въпреки милиардите, които се изсипват тук от общата европейска хазна. За което се изисква специален мутренски талант от един български Атлант, затвърдил статута на европейска и натовска България в постсъветския период като придатък на руския неоколониализъм – цели 22 на сто от българската икономика е зависима днес от Русия. По този показател сме не просто най-застрашената европейска страна, а направо сме уникални в това нещастие. Защото сме уеднаквили законодателството си с европейското, но на практика тук важи законът на сибирската джунгла: на почит е корупцията и налагането на решения от позицията на силата и мускулите, а не равенството пред закона и здравият разум, подсказващ интелигентни решения.

Мислите, че преувеличавам? Замислете се преди подобен упрек що за ( руска ) демокрация имаме, в която натовареният с най-много власт управник говори за себе си като за “най-големия демократ” и “най-подготвения да управлява”, депутите от собствената му партия ( наистина собствена, осъдена на смърт, ако вождът реши да я убие като Иван Грозни сина си) са негови ( т.е. без автентична законодателна воля), а същевременно се признава за “прост”, за да бъде вожд и на “простите хора”. Това е властовият език на политика, който не може да си каже две думи с никой чужденец без преводач, освен ако чужденецът не позназнайва руски, като нашият “познавач на руската класика” Бойко Борисов – по Антон Тодоров, доколкото може да му се вярва за това смайващо разкритие, направено от него за неподозираното досега от нас качество на (по)читателя на “Винету”.

Същият самохвалник, който разиграва държавата със своите оставки на принципа “иди ми, дойди ми”, преследвайки личната егоистична цел да си преподрежда властовите карти с цената на съответните политически кризи, си умира за фотосесии. Подобно на Путин се демонстрира ту гол до кръста ( с бръсната гръд и небръсната физиономия), ту облечен по мутренски маниер, а най-вече като “човек от народа” по табиета на своя образ(ец) Живков, чийто образ и подобие е.

 

Резултат с изображение за Бойко Борисов шарани снимки

 

 

Ето и класацията на Димитър Симеонов:

1.София е най-замърсената столица в Европа (данни на Европейската агенция по околна среда). 18 000 българи умират годишно от мръсен въздух.

2. Четири от петте най-мръсни градове в Европа са български.

3. София е сред най-рисковите градове в света – Световната здравна организация от 2015 г.

4. България е най-бедната страна в ЕС – Евростат.

5. България е най-бедна и с най-лоши условия за живот в Европа – Евростат.

6. От 1 януари 2016 г. минималните работни заплати в ЕС варират от 210 евро в България /420 лева/ до 1923 евро в Люксембург /над 3800 лева/ – Евростат.

7. Последно място сме по покупвателна способност.

8. Около 1,5 млн. са неосигурените и никой от тях не ходи на лекар, Разчитат само на Бърза помощ.

9. Българските граждани са най-бедните в Европейския съюз.

10 България е на трето място в света по смъртност. Пред нас са Лесото и Украйна – Доклад на ЦРУ за 2015 г.

12. България е с най-много болници на глава от населението в ЕС и с най-висока смъртност в ЕС.

13. Средната продължителност на живота в България е най-ниска в ЕС – 74 години. Детската смъртност на деца е най-висока в ЕС – два пъти по-висока от средната за Европа.

14. Един на всеки петима българи живее под долната граница на бедността с 323 лева месечен доход.

15. Пациентите в България плащат много повече за здравеопазване, отколкото могат да си позволят.

16. Ширещата се корупция надува и без друго високите разходи за здравеопазване.

17. България е най-корумпираната държава в ЕС по данни на Transparency International.

18. Последни сме в Европа по икономическа свобода. Най-сериозните слабости: проблемите с независимостта и безпристрастността на съда, корупцията в средите на магистратите, както и недоверието в полицията, бюрокрацията и високото ниво на преразпределение и вмешателство от страната на държавата.

19. Последно място в Европа по върховенство на закона. Основна пречка е корупцията.

прокуратура, спецпрокуратура

20. България е лидер по брой органи, които имат функции по противодействие на корупцията –, ДАНС, НАП, Сметна палата, Комисия за конфликт на интереси и т.н. Резултатите обаче са най-ниски. Изследването е на асоциация „Прозрачност без граници“.

21. Най-ниска обществена подкрепа имат парламентът (10.6%) и главният прокурор (11%). Данните са на Алфа рисърч.

22. За последните 15 години, независимо от смяната на поколения, правителства и политици, неизменно по стойност остава подозрението в корупция на българските политици. Според хората това е основен фактор за лошото управление и неслучващите се реформи (така са считали 46% през 1999 г. – 42% през 2012 г. – 45% през 2015 г.).

23. Казусът с КТБ е сред актуалните примери за силна обществена нетърпимост към всякакви опити за “замитане на следите” и задкулисно преразпределяне на икономически активи на банката.

24. България е на 136 място в света по Свобода на словото. За последните 10 години тя е паднала с около 40 места.

25.Най-труден достъп до кредити в ЕС.

26.Най-труден и скъп достъп до здравеопазване.

27.Лоши условия за живот по стандартите на ЕС.

28.Едни от най-висиките нива на стрес в ЕС.

29.Най-ниска средна заплата.

30.Най-стари коли.

31.Изключително високи нива на психичните разстройства.

32.Тромави или неработещи институции и пр. и пр. Турете дипломатическите гафове, мракобесните действия на службите ни, разпада на МВР, зависимостите на политици и бандити – и драмата става пълна.

И как трябва да бъдат наричани управниците, които докараха страната и хората до това пропадане? Безалтернативни? Единствени? Патриоти? Кадърни? УСПЕШНИ?

Искали трети мандат…айде у лево..!!!

Вземете ги да управляват домашния ви бюджет и този на фирмата ви…

21 мнения за “Успешните провали на властта и нейната псевдоопозиция в България”

 1. Това са резултатите от “управлението” на страната, когато “народът” връчва ключа от хазната си на бандит, доказан бандит, какъвто е другарЯТ милиционер-пожарникар Бойко Борисов! Нима може да се очаква нещо друго? Дали биха му връчили ключът от хазната на семейния си бюджет или на фирмата си, както казва авторът? ???

 2. БЕЗ ПОЩАДА! Без упойка! Безпощадно!… Така е разкрита истината за властването на описания субект. Пораженията над реалната икономика, институциите, административната система са тежки, но трудно сравними с почти пълното разрушаване на езика, елементарното приличие, стандартите на общуване между политиците и обществото, стандартите в международните контакти. По- нагла тирания на мутренския маниер държавата да се командва като махленска банда и на антикултурата (пропускам периода на Гошо, Тошо, Пеко, Тако, Мако, Дако и Людмилините психотични “визии”) не е имало от времето на калпака Стамболийски.
  Сега по-конкретно. Ясните жестове на Банкянския от последните 2-3 дни са:
  -ръмжене и вой срещу реформаторите
  -мили очи към каракачанските рублопатриоти
  -мили очи към Радев
  -лицемерен антикомунизъм на срещи с репресирани
  -самохвалство като “гарант на евроатлантизма” (израз на скритата тревога, че май на Запад вече проумяват с кого са имали работа)

  Целите са ясни. Едната (и не най-маловажната) от тях сме ние, скъпи приятели- четвърт милион десни и проевропейски българи, които гласувахме за Трайков и Събев. Да се деморализира тази общност, да се паникьосаме, да се отчаяме и да кажем накрая – ау-у-у-у, комунистите идат- дай да хвърлим бюлетина на сигурно! Няма да стане-нито 1 наш глас за герб! В каквито и да е обстоятелства.
  Комунистите ли идат?!
  Комунистите ли например натресоха Манолова на поста, от който с държавна пара да прави от сутрин до вечер червен пиар?
  А комунистите ли направиха от престъпницата Цеца официална икона?
  Комунистически министри (за министри говоря!) ли дуднеха в Санкт Петербург и навсякъде срещу санкциите?
  Ами освен комунисти КОЙ плюскаше кебапчета на Копринка в казачок-ритъм?
  Комунистически кметове ли направиха от Черноморието руски анклав, те ли издигат паметници на палачи на България като граф игнатиев?
  С такива “антикомунисти” комунисти не ни трябват- трябват им на тях, на “антикомунистите” за партньори.
  Пък ние ще преживеем, ако стане нетърпимо- ей я Румъния!

 3. Когато ДСБ напуснаха правителството целият реформаторски блок трябваше като един да бият дузпата на слънцеподобния бб и впоследствие да бият дузпата и на парламента. Следваща достойна стъпка е излизането на площада и призоваването на техните симпатизанти да направят същото. Тогава десните симпанизанти на герб щяха да разберат що за партия е тяхната и да я сменят. Ето затова ръководството на рб2 да се пенсионират и да спрат да лъжат хората които им вярват че само десния герб може да спре чумата, която ни управлява. А към всички десни: посока НОВА РЕПУБЛИКА. Няма независими, като царя и другите независими проекти на москва.
  Иначе голям смях от първата част. Благодаря на автора за уникалния изказ. Благодаря и на Димитър Симеонов за обобщените факти, които трябва да помогнат да пратиме окупаторите на държавата ни в бунището, а в последствие и по затворите,като им вземем откраднатите имоти по курортите ни, включително на който са ги продали.

 4. Падането в “свободата на словото” е 80(!) места,а не е “само” с 40 места. От 35 място до 113 място. Т.е. всяка година падането е с по 10 места!
  А пък т.нар. “институции” ,просто не съществуват, защото в задунайката има само една “институция” – властта. Тя си ги “избира” министрите, медиите, коалициите, прокурорите, опозицията, милицията, ченгетата и т.н.. Властта е “институциите”, и други просто не й трябват. Или по-скоро й служат само ,за да затвърдят “институционалността” й, на фона на своята несъстоятелност и безсмисленост, изпълнявайки “ролята” и със статут на властовият придатък и лакей.
  А конкретно по въпросите на здравепогазването – сутринта Москов пак беше на екран в бТВ. И пак продължаваше да настоява да го “оправи”, както го “оправяше” последните 2 години.
  Просължава да настоява ,че само “държавата” и лично той , като “държавен представител” можел да го “оправи”.
  А всичко е толкова елементарно. Първо “държавата” дава само 1 милард за здравни вноски за всички пенционери, напълнолетни и администрацията си. Докато другите здравни осигуровки се събират 2 милиарда лева. И така се вижда ,че “държавата” внася двойно по-малко здравни осигуровки в НЗОК, от всички останали,които се осигуряват! Т.е. държавата внася двойно по-малко здравни осигуровки , за двойно повече хора от самоосигуряващите се!
  И така имаме 3 милиарда в НЗОК ,от които само 1 милиард е от “държавата” и Москов. Освен това още 3-4 милиарда лева се дават на ръка , поради недостига на средства в НЗОК. Или общо за здравепогазването всяка година се дават 7-8 милиарда лева, от които “държавата” дава само 1 милиард! Само 1 милиард!
  И как може държавата да командва в здравепогазването , след като дава само 1 милиард, от всичките 7-8 милиарда?!?!
  Няма никаква логика “държавата” и Москов да командят , след като дават само10-15% от всичките средства за здравепогазването! Още повече ,че т.нар. “държава” е в крещящ конфликт на интереси, защото има “държавни болници”, които са получатели на средства от НЗОК, а НЗОК се командари от същата “държава”, която даже не си внася полагащите й се вноски! И Москов ,като министър от 2 години, не може да загрее къде е основният проблем в здравепогазването?!!?!?
  Първо държавата трябва да си внася вноските.
  Второ не трябва да командва НЗОК, защото внася само 10-15% от всички вноски и средства в здравепогазването, и няма никакво право да се разпорежда с ЧУЖДИ и частни средства в НЗОК, които са 80-90% от всички средства в здравепогазването.
  Трето няма право да разпределя чуждите средства в здравепогазването, защото е в конфликт на интереси, като собственик на прекалено големият брой “държавни болници”! И може да раздава привилегировано чуждите средства за огромният брой нейни болници! И така да ги пилее според партийните и корпоративните й назначения в НЗОК, където внася само 1 милард ,а прахосва 7-8 милиарда от частните вноски и допълнителните доплащания!
  П.П. За това в НЗОК трябва да има само 10-20% държавни представители, според рамера на “държавните вноски” в НЗОК, а останалите 80-90% в ръководството на НЗОК трябва да са представители на самоосигуряващите се.
  Това важи ,когато има само една НЗОК, както е в задунайката.
  А когато се демонополизира НЗОК , всеки сам ще определя къде да си внася вноските.
  Но Москов по инерция от социализъма иска да командори чуждите здравни вноски, при положение ,че още не е определил колко “държавни” болници трябват при конкурентна среда с частни болници. Също не е определил и какво ниво на качество на обслужването трябва да имат останалите “държавни” болници. А тръгва направо да командва и пилее чуждите вноски от НЗОК?!?!
  Ето затова в Министерството на здравепогазването министрите не трябва да са лекари, защото администрирането на здравепогазването не е в лекарските компетенции. Освен това много лекари трябва да се отклоняват в бюрократични дейности. А и без това лекарите в задунайката не достигат!

 5. Най голямото падение на българите е даване на властта на този лъжец,некадърник и покровител на мафията.И в всичките си гадости той успява.Срам ме е че съм българка с такъв мин.председател.И въпреки двата си провала и слизане от власт,два пъти е избиран на чело на държавата.Е, няма друга нация в света толкова лековерна и заблудена.*Защо го правим – *за да не дойдат комунистите*.Но те не само са дошли ,а си имат добър слуга наречен Бойко Борисов.
  Такъв наглец като него няма втори.На среща с репресирани им обяснява,че вече ще се изучават в училище престъпленията на комунизма.А на въпрос защо до сега не е станало отговаря *РБ са виновни,Кунева не го направи. И нито дума затова,че искаше да наложи давност на комунистическите престъпления и благодарение на натискът на групата от Нова република това не стана.
  Наглец,лъжец,въжеиграч,мръсник.Тава са неговите качества.
  Срамувам се че съм българка и не мога да направя нищо

 6. Военните разходи на САЩ – т.е. мощ и влияние – са по-големи от на 10-те следващи страни взети заедно: Китай, Русия, Британия, Япония, Франция, Саудитска Арабия, Индия, Германия, Италия и Бразилия:
  http://www.businessinsider.com/chart-of-defense-spending-by-country-2014-2
  ДА ПРЕБЪДЕ!!!!

 7. Според ежегодно прилагания Индекс “свобода на пресата” на Репортери Без граници – Press Freedom Index, Reporters Without Borders – България през 2015 г. e на 106-о място в света, докато през 2016 г. е на 113-о място, т.е. продължава да пада надолу.
  https://rsf.org/en/bulgaria
  E, ама нали има повече километри асфалт: това се види, се мери и се пипа!

  Според международните класации, България е на първо място в ЕС по брой на полицаи на глава от населението (мерено обикновено на 100 хил. граждани).
  Тази статистика е отпреди няколко години, когато населението се води 7,5 млн. и видимата полиция се води 60 хил., но със сигурност към 2017 г. са създадени още полицейски и жандармерийски единици, и общият брой на видимите е навярно 70 хил., а като се добави ДАНС от няколко хиляди и поне 200 хил. невидими доносници на униформените и невидимите, България е със сигурност на Първо Място в Света по брой на полицаи и хора от сигурността на глава от населението.
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_dependencies_by_number_of_police_officers
  Каква е ефективността от всичко това – вижда се добре – вкл. полицейщината у нас е важна част от руската пета колона, поддържаща сигурността на Най-Високия-Паметник в София на Червената армия по поръка на руското посолство, сътрудничеща съвместно с ФСБ срещу проевропейския протест през 2013, тренираща с ФСБ покрай границата “срещу” бежанци и т.н.
  Полицай у нас обикновено се става, първо да рекетира вкл. в комбина с престъпници, и второ да излезе рано с най-голямата пенсия 40-и-няколко годишен с подсигурено “да капе” всеки месец, и подхване нещо магазин, услуга, бар, “голяма” охрана и т.н. от мрежата от приятели бивши ченгета дето отдавна е изградена из цялата страна.

 8. Да, ама имаме много инсталирани и неработещи електроенергийни мощности и се каним да строим нова голяма мощност (Белене). Плащаме най-скъпата газ, защото много искаме да я получаваме само от “братушките” и много сме щастливи от това, че техният лукойл вече 10 години не плаща данъци.
  А сега сериозно: Днес се возих в метрото за аерогарата между 10,30 и 11 часа и бях втрещен от това, което вървеше на светлинните информации във влака. Вместо обичайната информация за спирки и час, вървеше нон-стоп реклама на руски език за някаква ростовска фирма. И София вече е “малая русия”.
  Въпрос към “Да България”: Още ли ще се пудрите и мъдрувате?

 9. Ница, атентат с камион, 90 прегазени убити.
  България 900 убити по пътищата , което прави атентати подобни на Ница в 9 месеца от годината.
  За какво са ни огради да се пазим от атентатори , Ганьовците са тук.
  Простотията на цървуланите , е фундамент на комунизма разпространен в целия спектър от партии.Като се започне от стандартните комунисти на БСП , премине се през патриотари, и всякакви Бареци и се стигне до “Реформатори “- с блестящия от лудост поглед на Моско.
  Всъщност , не комунистите от БСП на територията на цървуланите са най-големите комунисти(те просто са доживотно болни циници, лъжци , престъпници , богаташи-крадци, заразени и ползващи комунизъм за прикритие) , най-добрите комунисти са предателите Московисти.Тези същите преди 30 години с приомите и ценностите си , щяха да са достойни последователи , редом до Тошо, охраняван от Боко.
  Цървуланите са Ганьовци, а Ганьовата компонента е най-здравия фундамент на комунизма .
  Е …. как да не са последни ?
  А… пред кого да са ?
  Пред Ирландия , Холандия … майтап!
  Пред Португалия, Чехия,Унгария… шега!
  Пред Гърция…. ,че те да лежат по цял ден … пак не можем ги стигна!
  Пред Румъния … имате много здраве … от праха зад нея!
  Пред кого да са …. пред кого да са цървуланите ?
  Ще са си последни , освен ако Етиопия не влезе в ЕС!

 10. До Огнян Георгиев: То не се знае и Етиопия докъде е стигнала, току виж почнала да ни изпреварва. Така че на работа. И коментатора г -н Гаврилов с неговия пример показва че време за подмоткване няма. Всеки кой с каквото може да помага. Всяко зрънце помощ е решаваща. А към тези които мислят че са добре платени и бранят работодателите си -продажници ще им кажа: Не всичко е пари в живота ви. А опитайте да сравните качеството ви на живот с това на един нормлен европеец и ще видите какво пропускате избирайки живот сред мизерия.

 11. Браво на Огнян Георгив,само бой по безмозъчните чутури на комунистие-проруснаци,впрочем то няма комунисти и да са антируснаци.

  “Цървуланите са Ганьовци, а Ганьовата компонента е най-здравия фундамент на комунизма .”

  Бравос!

 12. Браво и на Димитър Стоянов,блестящ му е подхода,таблицата му също е блестяща,но за съжаление е пропуснал последния БЛЯСЪК-Българския президент е руски резидент.

  Пропуснал е и БЛЯСЪКА (блъсъка) на ослепителните светлини от снимата горе вдясно.

  Това е най-силния бласък и трябва да се постави като точка номер едно в класацията,скоро на второ място няма да отиде.

 13. Господин Веселин Станев , не думайте !
  Етиопия 550 долара БВП на глава от населението. На месец 45 долара.
  Но ако се случи , и без това се готвим да председателстваме ЕС, ще вкараме Сомалия в ЕС – 150 долара БВП на глава от населението.На месец 13 долара.
  Ще дъвчем по цял ден бетел и ще пиратстваме , докато чакаме да ни настигнат.
  То само това не се е случвало още при нас , но иначе ще гласуваме с машини – щото сме голяма работа и имаме пари за пръскане (настоятелна приумица-поредна глупост от немай къде на нашите “демократи” – беладжий ) ! :)))

 14. Г-н ОГНЯН ГЕОРГИЕВ, вие с вашият вожд винету ,какво “предлагате” вместо машинното гласуване?!?!
  Сигурно повече ви харесва Костинброд’2013 и местните избори’2015?
  Машинното гласуване не е гласувано сега и имаше достатъчно време , за да се приложи във всяка секция.
  Печатането и преброяването на бюлетините също не е нито евтино ,нито е по-сигурно. Особено когато над 30 години са се фалшифицирани тъкмо бюлетините и комисиите ,които ги преброяват.

 15. Машинното гласуване не решава нищо , но то е имитация на правене на нещо- технология !Ако то беше решение , щеше да е масова практика в цял Свят отдавна, още преди да сме се усетили.
  Нещото обаче ,което трябва да се направи , не е по силите на днешните политици, защото трябва да превъзмогнат личните си интереси да стоят на хранилката.
  Мажоритарният вот ще им разбие рахатлъка , затова те никога няма да го приемат .
  Когато си болен високата температура , те разтриса и може да ти навреди , но ако имаш силен имунитет ще се оправиш и в случая тя ти помага.
  Така е и мажоритарния вот , опасен е , но е някакъв изход от безизходицата да се гледат едни и същи мутри .

 16. Г-н ОГНЯН ГЕОРГИЕВ, нито мажоритарният вот ще реши нещо, без да се гарантира честност и точност на гласоподаването.
  Дори и мажоритарният избор може да се манипулира и фалшифицира, даже може би още повече отколкото е при пропорционалната система.
  Защото гарантира представителство в парламента само на малък брой партии, които могат пак да си напазаруват единичните бройки други депутати ,ако са влезнали по случайност в парламента .
  Но темата ни не е мажоритарният избор ,а машинното гласуване. Защото без основното изискване за честни избори – няма значение дали са мажоритарни или пропорционални. Трябва да се гарантира възможно най-честен изборен процес – без значение от вида му.

 17. П.П. г-н ОГНЯН ГЕОРГИЕВ, в последният си пост не допълних основната си мисъл ,че при мажоритарният вот манипулацията на гласуването е даже законодателно закрепена. Защото много по-голям брой от гласовете на гласуващите не се отчитат, и всичко се печели от този който е взел дори с един глас повече от вторият. Така че проблемът с вида на гласуването не е еднозначен, докато въпросът с гарантиране на честността на изборите е.

 18. Никакви видове гласувания и избори може да променят държавата, тя е непроменима, само губене на време. Наивността убива-така се чудеха много хора кой е ляв и кой десен и междувремено комунистите спечелиха президентските избори. Чуденето продължава , сега ще се търсят и откриват русофили и русофоби, ха са видим кой пак ще спечели следващите избори

 19. До този господин , с който си разменяме мисли !
  Уважавам мнението Ви !

 20. 33. 30% емиграция на населението, основно в трудоспособна възраст.
  34. На едно от последните места в ЕС по конвертируемост/качество на висшето образование.
  35. Изключително висока неграмотност сред младите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.