Логото на червената логорея: “всичко мога, всичко знам”

Хващам се в греха за втори път в рамките на деня да си “говоря с телевизира”, но какво да се прави, когато телевизиите ни заливат с логореята на червени екземпляри, които не могат да скрият еуфорията си от възбудения им властнически нагон и предизвикват омерзението ми!

Сутринта но Нова тв гледахме и слушахме самовлюбения водач на червени листи за изборите Стефан Данаилов, а привечер си общуваме задочно с друг водач на листи- “новото лице”, всеотдайния путинист Иво Христов, доцент в Пловдивския университет.

Общото между тези водачи не е само партийната писта за кариера, макар Христов да кокетничи със своята независимост като представител на гражданската квота и дори въздиша колко трудно му било да се включи в политиката- щото бил интелектуалец ( скромен, та скромен)!

Тъкмо “скромността” на този род кадри е дебелата червена нишка, която ги свърза допълнително по веригата на безпрекословната вярност към Москва. В скоби казано, същото явление можеше да бъде видяно вчера в друго телевизионно предаване, в което намусеният от пиедестала на своята експертност Боян Чуков на няколко пъти подчерта, че съобщава от екрана на БНТ неща ( на опонента Руслан Трад и на водещия), които могат да бъдат разбрани само от онези, които са в състояние да ги разберат- толкова е начетен той, а също велик и мъдър. Конкретно опонента си Чуков директно обвини, че не е компетентен, защото …не бил гледал достатъчно телевизия и затова не знаел, че мюсюлманиТЕ режат глави на християни.

Доц. Иво Христов също на няколко пъти засната в предаването “Лице в лице” в позата на преподавателя спрямо Цветанка Ризова, която обвини, че не е чела достатъчно,  за да си позволява да му задава уточняващи въпроси. Поводът за изразеното от него презрение беше недоумението, което предизвика у водещата репликата, че сме били “на ръба на войнатата” неотдавна- нещо, което явно само на него му е известно. Или може би преди това е станало известно на онези началници в руския шпионаж, които дърпат конците на българското русофилство?

За голямо съжаление, липсата на уточнение относно току-що подминалата ни война ( с Русия) не остана единственият увиснал въпрос в студиото. Опитът на стопанката да получи прогноза за признаването на Крим (от САЩ) удари на камъка, в който Христов се препъна толко явно, че посегна веднага към спасителното хвърляне на камък срещу признаването на Косово.

Руско и плоско като вярата на средновековнитие фанатици, че земята е плоска въпреки фактите!

Доц. Христов така и завърши победоносното си ( според усещането му, видно от самодоволната поза) участие в предаването с контравъпроса за Косово и с обещанието да отговори за признаването на Крим тогава, когато водещата му отвърне защо сме признали Косово.

Молодец! Така се отговаря по конспект, спуснат от Москва. Нищо, че е тъпо да сравняваш многонационалната военна операция за предотвратяване на геноцида на Милошевич, надвиснал над десетки хиляди мирни жители като една започнала, но все пак осуетена в по-големи мащаби реалност в Косово, с вероломната окупация на Крим, където косъм не е паднал от ничия руска глава. Тя беше мотивирана с шовинистични и експанзионистични аргументи от един голям побойник, възползвал се от слабостта на своя съсед. Да не говорим, че Косово не е анексирана територия от страна военните победители, какъвто е случаят с Крим.

Всъщност отговорът на въпроса на “експерта” ( в качеството на какъвто Христов обеща и друг път да отваря очите на Цветанка Ризова и на нас, невежите зрители) се съдържа във факта, че Косово има признанието на мнозинството държави , членуващи в ООН ( 109 от общо 199), докато Крим е признат за законна руска плячка практически само от Русия и от няколко мизерстващи клиенти на руската политика, корумпираща Армения, Беларус ( през 2014 г. но вече с големи резерви към днешна дата), Боливия, Куба, Северна Корея, Никарагуа, Судан, Сирия, Венецуела, Зимбабве + Марин льо Пен, която е разобличена в буквалния смисъл като клиент на руското финансиране.

“Финансиране” ли написах?

Да, това също трябва да се добави към темата за фундамента, който прави толкова самоуверини и надменни адептите на кремълските интереси в България. Не че някой се е засилил тук да ги разобличава ( и в това отношение), но поне ще бъде интересно да наблюдаваме как ще си променят на бърза ръка “възгледите”, когато Русия повтори съдбата на СССР от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Между срамните тайни, които изплуваха тогава, бяха конкретни разкрития за това как съветската пета колона е била финансирана десетилетия наред в в “капиталистическите държави”, където органите на комунстическите партии до един колабираха след спирането на съветското кранче- от английския “Морнинг Стар” и френския му аналог “Юманите”, до италианския “ Унита”.

21 мнения за “Логото на червената логорея: “всичко мога, всичко знам””

 1. ыва хрыстав е отвратително рубладжийско влечуго! Много се надявам Мартин Шулц и евросоциалистите да поискат обяснение от тов. Сергей Дмитрич Станышев за актуалните идейни тенденции в бэсэпэ. Десен човек съм, но признавам правото на левицата да си вярва и да демагогства в името на такива (приписвани) леви идеали и ценности като интернационализма, социалното състрадание към унижените и оскърбените, към слабите, дискриминираните, жените, децата и и т.н. Нормално, че и задължително например е левицата да защитава мигрантите-и западната го прави. Нищо такова няма при нашенските комуняги – в момента те гледат да се докарат на питекантропския електорат на каракачаныте и волэнытэ, и се връщат към ..комитета за защита.. на какво беше от 1990.. с гоцэ сырыщныка в първите редици.
  Това за пореден път показва и доказва, че бсп не е партия, нито “левица”, а чисто агентурна структура, чиято програма и действия се изчерпват ЕДИНСТВЕНО със слугуване на кремълските интереси -В ТЯХНО ИМЕ И ВЪВ ВСИЧКИ КОНЮНКТУРИ- с Ердоган, или против Ердоган, с прослава на Тръмп и Орбан и т.н.

 2. До сега си спомням как изглеждаше на фотокопието разписката на Гюсс Хол за два милиона долара,получени от КГБ.Ако не ме лъже паметта- в “Огонек”

 3. Единствената ефективна “отрова” за такива русофилски мушмороци е тяхното осветяване!Г-н Инджев,ако разобличавате по два такива бацила на ден….България ще се възроди в най-скоро време

 4. Ами да,затова няма да работите във “водещите”телевизии г-н Инджев, защото много и неудобни факти знаете за агресивната рускоимперска политика и петата им колона у нас и по света!?И по-важно,имате куража да ги изтъквате!А я колко добронамерено кухата лейка Цветанка остави “прафесар”Ива да тържествува,вместо да го закове на стената като подъл манипулатор,ярък антиЕвроатлантик и отявлен Путинов апологет!

 5. ъйва хръйстав е професор, господин Инджев, освен ако междувременно не са го разжалвали от Кремъл за това, че не е защитил достатъчно убедително съветската агресия над околните държави, както и лъжите за 3600 американски танка!!! които се оказаха едва 87, интересно как може да пускат такива панайрджийски екземпляри по телевизията, това е възможно само в България! затова освиркаха Герджиков в зала Армеец вчера когато без никой да го е канил взе купата да я връчи на най.добрия български тенесист

 6. Спомняте ли си комедията “Римска баня” от Станислав Стратиев. Там имаще някакъв изкуствовед който правеше и невъзможното да тури ръка на римската баня от времето на Помпилиян като трамплим за научна кариера. И за щяло и нещяло се представяше като доцент Ананиев. До степен главният герой да го иронизира: “Доцент, малкото ви име ли е.”
  Та, така и с бетонената глава, брат ми е имал вземане-даване с него и не говоря по “наслишке”, иво христов. Да им имам “дългата скамейка” на бесипето. От боклук нагоре са им водачите на лиустите. За по-надолу каква гмеж е не смея и да си помисля.
  ДГД от една, долна, мръсна гад!

 7. Миослене по кацапски
  По опросу ВЦИОМ, 71 процент граждан России одобряют закон, запрещающий иностранцам усыновлять наших детей. При этом 64 процента опрошенных не собираются усыновлять детей сами. С точки зрения логики это кажется необъяснимым, это же одни и те же люди отвечают так: и чужим не отдадим, и себе не возьмём. Садизм в чистом виде.
  По своему личному опыту смею утверждать: никакого садизма. Обыкновенное слабоумие.
  Я вот недавно проводил опрос жителей Санкт-Петербурга. Тема — февральская революция, столетие которой желающие могут отпраздновать буквально через пару недель. Мало того, что большинство респондентов, живущих в городе той самой революции (причём вне зависимости от возраста), вообще не знают, что случилось сто лет назад, не говоря уже о том, почему и как, и просто хлопают глазами. Так ещё попадаются такие, как инженер Караваев (так он представился, по крайней мере), гулявший по Дворцовой набережной с ребёнком. «Революция, — говорит, — зло. Я бы этих революционеров на столбах вешал. Фактически после них Россия пала. Царя убили…». И тут же, вот без преувеличения, отвечая на вопрос о политических пристрастиях: «Я за большевиков».
  Чувак! Так это ж они в революции-то участвовали и царя потом убили!
  «Ну, да… Но эта… Страна-то потом всё равно благодаря им поднялась. Сталин, индустриализация, войну мы выиграли… Без них ничего этого не было».
  Сплошь и рядом.
  Бывает, например, говоришь с ещё инженером каким-нибудь. «Чечню — нахер с пляжа, бандитов этих, выселять и отделять». И спустя пять минут: «Кадыров — молодец мужик, порядок навёл, ни наркоманов, ни пидаров». В одном разговоре.
  Так что не в садизме дело. И не в «некрофильском государстве», как сегодня Райкин сказал. У нас, в целом-то, добрые люди живут, даже слишком. Дело в банальном тугоумии, когда мозг не может осилить простейшую логическую цепочку. Из двух звеньев. Спроси у тех, кто сирот не хочет усыновлять, но и другим не даёт: хотят ли они, чтобы сироты эти подыхали в детских домах? Уверяю вас, совершенно искренне ответят: «Нет! Вы чё?». А осмыслить каким образом будет реализовано это «нет» — мозга уже не хватает.
  Когда я был маленьким, у меня был сосед по дому, дядя Слава. Жуткий антисемит. Я гулял со своей дворнягой, он — со своим огромным чёрным догом. Так что почти каждый день мне приходилось выслушивать лекции о том, что творят жиды с русским народом. «А ты в курсе, что евреи всем новорожденным специальное вещество в головки кололи, чтобы мозг высыхал и человек не соображал ничего?»
  Начинаю верить, дядя Слав.

 8. Преди година повдигнах въпроса,че без трибуна само ще си говорим тук.Нека хората,които са в час,да кажат една цифра,която би дала възможност за скромен телевизионен екран и глас.Гласувахме 250000 за Трайчо Трайков,по 2 лева да дадем,това е половин милион.Мислете,нямаме време.

 9. Вече си ги представям в бъдещия парламент: Тома Томов, Еленка Йончева и праф. Иво Хрыстав като тримата танкисти (заедно с домашния им любимец Велезар Енчев) как се обособяват в отделна параментарна фракция с романтичното име “Руска пролет” в българския парламент!
  Ще заглушат “сразу” патрЕотичният рев в зверилника на белите златки, каракачанските шопари и азиатски монголоиди, ще замлъкнат от благоговение даже бесепарските койоти от породата на тасковци, куюмджиевци, бойчевци и подобни.
  Ще настане православен мир и братска (славянска) любов!

  Само някой и друг дядо Йоцо ще продължава да пита от плащадите на протеста “Де е България?”

 10. Наистина много арогантен путлеристки сциологопат. Освен това КОЙ му е казАл ,че има нещо общо между Крим и Косово?!?!?
  Е верно е, че го водят по ведомост в КГБ за “социологоПАТолог” , но това не значи че има нещо общо с историята и политиката. И по добре да си остане само в ролята на социопутлерист , за да не предизвиква ехидни насмешки дори и в не особено сведущите лаици в международните отношения.
  И какво толкова стана в Косово?
  Войната в Югославия я започна Милошевич, за да остане на власт, защото не можеше да се разбере с останалите републики за оставането им Югославия ,защото не можеше да им предложи нищо , а в замяна искаше да властва като крал над тях. Изисква се “огромен талант” ,за да успееш да посееш смъртна вражда между народите с най-близък етнически и езиков състав в Европа в края на 20 век, които имаха различия в религиите, но в атеистична Югославия това едва ли имаше някакво значение.
  Е ,сега духовният последовател на Милошевич в 21 век – путлер, успя да го задмине, което се дължи на “по-големите и творчески заложби”, които има от тези на предхождащият го югославският болшевик.
  Но да се върнем на Милошевич. Той първи наруши границите в Европа, като създаде “республика” Крайна ,и “республика” Сръбска в Хърватия и Босна, а не както сега говорят путлеристкофилите , че в Косово били нарушени границите в Европа. Първо Милошевич нападна и наруши граници в Европа. Също както и “миролюбецът” Саддам наруши преди него границите на Кувейт, а още преди това “миролюбивият” Кадафи водеше война в Чад и подкрепяше терористите в Африка и Близкият Изток. И сега путлеристите говорят за “миролюбието” им , като в действителност и Саддам, и Кадафи се занимаваха само с войни и тероризъм.
  И всички тези терористични диктатори, се подкрепяха от терористичният световен център – СССР. А сега и от кагебисткият алфа-терорист путлер, който наруши всички подписани договори и ядреният договор с Украйна.
  Така че няма никакво дори далечно сходство между Крим и Косово, но такива социологПАТоложки “професори” на путлер откъде ли могат да знаят?!?! Те само повтарят логореята на рублоносният си вожд, с манталитет на алфа-средностатистически кагебист!

 11. По-горе се изкуших да отворя тема, богата на факти и фокуси (с факти). Регионалните издания говорят по свой начин за етническата съпротива (срещу русификацията), която опитна Москва професионално задушава, като пропуска да забележи факта, че самата Русия е под възглавницата.
  Един кратък материал на Edward Lucas (неговият е добър за слушане глас): http://www.edwardlucas.com/2017/02/12/mari-the-language-the-russians-want-to-kill/ Споменава в края и конференцията в Йошкар-Ола, за угро-финските езици. Някои статии по темата набързо (ги) изчезнаха. Унгарски и естонски публикации обаче има.

 12. Всичко мога , всичко знам
  и изобщо няма срам
  не е патент единствено на бившите другари господари . Такива са повечето политици ,че и българи

 13. Спомням си,че 80 и някоя година хванаха Тома Томов на аерогара Ссофия с 20000 долара и после задълго изчезна от телевизията…Къде ги е носил не чухме.

 14. И двамата братя Чуковци са еднакви дренки и са от една служба – дето ги е “хранила”, образовала и пуснала да изпълват общественото пространство с гениалностите си.
  Това и е тяхната гордост, че разбират нещата от лява и руска гледна точка.
  Акълът им е като чук на вид, а съдържанието – колкото дренка.
  Руслан Трад е един от малкото специалисти в България по Сирия-Ирак и почти целия Близък Изток. Той денонощно, ежедневно, в продължение вече на 10-ина години, се занимава само с това, включително чете повече от всеки друг, ходи там на място в Сирия, Ирак и другаде, има познати и контакти, участва в много неща и пише много неща.
  Едно от тях е списанието по-долу, дето Чуковците могат само да духат праха по него, наред негови анализи, блогове и още.
  https://remilitari.wordpress.com/
  Тъпунгерите комуняги в България продължават да задават формата на голяма част от интелектуалната атмосфера и дебат у нас.

 15. За ламбо остава,както и преди,да открие и закрие парламента-вечна слава на ХЕРОЯ.А сега да ,,помири,,г-жа.ЛЪЖА и БМБ за интересите на ,,НАЦИЯТА,,и партията-столетница закърмила тези наши ПАТРИОТИ ,,милеещи,,за РОДИНУ и БКП.

 16. Цитат от руски сайт за вицове anekdot.ru:
  11.02.2017 / Свежие анекдоты – основной выпуск
  – Соломон Маркович, в Молдове и в Болгарии выбрали, ви не поверите, таки пророссийских президентов!
  – Шо ви так кричите, Моня? Имею вам сказать, шо любой пророссийский президент будет пророссийским таки ровно до тех пор, пока в России не закончатся американские доллары.

 17. Стефан Данаилов и Иво Христов са просто комунисти

 18. Той лесно си класифицира някои негови колеги като пишман социолози и сектанти в науката социология.И може да е прав по пътя на търсене на обективността и фактите,които- както твърди- желязно следва в академичния си живот и заради това, хората го определяли като черноглед – най-вече като анализирва социалната обстановка в България)
  Но ….преди президентските избори ,твърдеше че Радев участва в изборите като част от един сложен пъзел за разместване на статуквото и обогатяването му с част от хора,които не са във властта от дълго време и вече са гладни.След изборите твърди ,че победата на Радев не е победа на БСП и че сам си е заслужил победата,той е selfmade мъж.
  В друго интервю казва “Аз не съм се родил ,за да се харесам на петстотин милионно дебилно европейско стадо”;смята,че Русия има потенциала да предложи по-добра алтернатива за живот от Европа, но не уточнява как може да се покаже и канализира този потенциал.
  На друга място отсича рязко :”който не харесва Русия, да емигрира, това е положението, защото българите са свързани кръвно, цивилизационно и всякак”.
  В парадираната от него академична логика на мислене(набляга ,че ученият е безпристрастен) все пак се намират някакви пукнатини, от които, стичайки се капки Руска любов,проблематизирват обективността му на учен,гледайки на университета като на ключалка , през която да анализирва свободно обществените процеси по света и у нас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.