Червеното Ламбо(рджини) Ламбо е всъщност лада, та дрънка

“Защо сме на този хал”, обичаме да се вайкаме по ориенталски неразбиращо този “хал” ( “положение” на арабски).

Свят широк, обяснения много. Ето ви едно от мен, което ми хрумна тази сутрин докато гледах поредното домашно видео с “доайена на БСП” Стефан Данаилов- този път по Нова телевезия, за да не изостане от конкуренцията в жанра “гостуваме на Ламбо у дома по негово благоволение”.

Отговорът на въпроса за този “хал”, от който се оплакваме, се крие в нашата корумпираност. Но не ( само) в онзи, финансовия смисъл на думата. Много лесно ни купуват и ни продават след това. Колко пъти БСП купи “народното доверие” и го продаде след това- повече и от ГЕРБ, нали?

Трудно може да се измисли по-подходяща илюстрация на тази покупко-продажба от соцдвойника на Бойко Борисов, какъвто е Стефан Данаилов, употребяван от десетилетия за улов на червен планктон, който да захранва ненаситния властови търбух на столетницата. Същият псевдоинтелектуалец е като Борисов, но с още по-беден речник и е далеч по-зле по отношение на правилния изказ. Откровено каканиже непрекъснато на нелитературен език “нема” и “голема”, но това, ще рече някой, е друга тема…

А нима наистина е “друга тема”? Че това е коскоджмити ( “доста голям” на турски) професор, който учи поколение след поколение на правилно говорене студенти по актьорско майсторство! Само че Данаилов, комуто медиите са изградили образа на недосегаем за критики и му се мазнят както дори и на Борисов не са се мазнили, минава за мъдър и поради това не му придирят, когато снизхожда да се обръща към водещите не само на “ти” и на “бе”, а дори и когато ги обвинява, че дрънкат глупости ( както направи тази сутрин).

Този човек, много се извинявам, е откровено прост и заиграва с простите – досущ като Борисов. Но същевременно е докачлив в самомнението си на незаобиколим фактор в партията и в културата- същата тази, която явно му липсва говоримо , че и писмено ( както се видя от онова негово “Збогом”). Очаквал бил да го питат кой да е министър на културата в служебния кабинет на Герджиков, защото “все пак…” не кой да е, а връх на културата на правата на бивш министър в тази област ( когато в края на 2008-ма отчиташе министерския си успех според това колко много руски артистични изяви имало в България през годината).

Подкупната българска аудитория , обаче , купува този продукт на Правешката култура такъв, какъвто й го п(р)одават на медийния тезгях. И защо? Ами заради…харизмата, казват продавачите. Още една прилика с Борисов!

Има и друга причина поради която доайеънът дои кравешкия възторг на зрител(к)ите. Склонността му да клюкарства. Понеже на него му е позволено всичко, той обича да пуска някоя и друга партийна клюка от суетната поза на познавач на спалнята в столетната бърлога. Днес, отричайки казаното от други клюкари, всъщност косвено потвърди думите им, че истинският господар на положението на “Позитано” е Кирил Добрев ( онзи, когато бяха заловили на границата с 200 000 марки, но нищо не му сториха, приемайки лъжите му за куриерската му дейност за чиста марка). Разказвайки клюката как (не) се е запознал със съпругата на генерал Радев в кабинета на Кирил Добрев , сладко(д)умният събеседник на Нова тв “издаде четата”. Всеки, който е чул излияниято на доскорошния, но вече обиден бивнш съратник на БСП Цветелин Кънчев, веднага е свързал намеците му с разказа на Ламбо в чий кабинет се явява- в този на същия Кирил Добрев.

Апропо, пак се извинявам, но Данаилов явно  не е и особено умен, което няма нищо с възрастта, като знаем.  Продължава да понижава президента Румен Радев без да си дава сметка за това, наричайки го упорито и многократно “генерал Радев”, макар днес той да стърчи над целия генералитет като главнокомандващ, т.е. е нещо като демократичен генералисимус по конституция.

Всичко дотук нямаше да има особено значение, ако на фона на демонстрираната  си простотия Данаилов не демонстрираше генералско самочувствие спрямо редниците в партията и в медиите, към които театрално се обърна за финал и като в лоша пиеса им обясни като един Наполеон да го слушат какво казва, ако искат да спечелят. “Играе -пичели”, би обобщил един друг нашенски кумир.

Ако някой пита, кой е режисьорът, който ангажира актьора за тази повтаряща се роля ( и то след като го помним не веднъж публично разплакан за съдбата на любимата му партия, за да стигне до днешната му поза на агресивен треньор, нахъсващ червения отбор от най-големите телевизионни трибуни), ще трябва най-напред да си отговори пред огледалото на въпроса защо допускаме подобни лъжепророци да ни будалкат със своите пороци и да ни ги представят като “харизма”.

Който купува ладата с убеждението, че е по-добра от ламборджини, нека се хваща на въдицата на Ламбо, набеденото ламборджини на Партията.

В края на краищата “кьорав карти не играе”, нали. Който забелязал, забелязал…Останалите да се сърдят на себе си, че сме “на този хал”.

16 мнения за “Червеното Ламбо(рджини) Ламбо е всъщност лада, та дрънка”

 1. БЛЕСТЯЩО!
  Т.н.ламбо е еманация на скучната, досадна, Посредственост!
  Пишман “интелектуалец”. Като човек е пресечена нула, кат политик-мухъл, като актьор, с кощ да ги ринеш.
  Не е по темата но си струва четенето.
  http://rusjev.net/2017/02/13/v-rossii-provalilis-vse-ekonomicheskie-reformyi-za-16-let/

 2. Сладникавият захаросан образ на соц-ален делона тази сутрин чудесно се допълваше от озъбените мутри на елинпелиновските “патриоти”. Те, начело с кметската архимутра, за чиито тъмни далавери из нета има достатъчно http://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/do-10-dni-otstranyavat-kmeta-na-elin-pelin_news478688.html
  от (ВМРО/НБ, има си хас!) изпробваха бабаитлъка, простащината и скотщината си над едно сирийско семейство. То изпълнява 100% всички български и международни закони, за да получи правото да живее и работи у нас, каквото вече и има. Видимо прилични и добри хора. Но развилнелите се скотове искаха да ги покръстват, да ги гонят, да ги колят… И гласували това в съвета си- да не се заселват чужденци в мечтаната община.
  Веднага се обръщам към кмета Симеонов- другарю доцент, московски патриоте, мутро, кои “чужденци” попадат под местните ти закони? Ако са от ЕС, как и на какво основание ще ги спираш, след като плюскаш еврофондове и си тропаш трандафорите из ЕВропа на държавен масраф? Ако са турци, ясно, ще ги колиш! А-а-а-а-ми ако са советские люди, руснаци, а-а-аа? Няма ли тогава да ги посрещнеш на четири крака, с червен килим и с вазелин!
  Който продължава да дрънка за вродената, уникалната, глобално неповторимата, нравствено недостижимата етническа толерантност на българина (сякаш по отношение на евреите освен Цар Борис Трети, “фашистите” ФРАНЦИСКО ФРАНКО, АНТОНИО САЛАЗАР, КАРЛ МАНЕРХАЙМ /вечна им слава!/, че и баш фашистът Мусолини -докато управлява, Република Сало е друга държава- не са казали едно непоклатимо НЕ!-на Хитлер) трябва да види днешната сцена в Елин Пелин. И да чуе онова жалко комунистическо агитаторче-потомък на ПРОГОНЕНИ от родината си хора- Хекимян да донажда пред ръкопашния Райчо “затова хората гласуват за патриотите”! Консерватор съм, никога не съм се унасял лирично по мигрантската тема- сред тях-хора всакакви, много по-близа ми е ОРИАНА ФАЛАЧИ, отколкото мулти-култито, но в случая със сирийците ме гори срамът, че съм българин и че все пак народът ни е дал примери за човещина, каквато днес унищожават по московски терк разни политически уроди!

 3. Ами, Лада!
  И Запорожец не е завалията!

 4. За сродна идеодуща на ламбо.
  “Отдавна ми се иска да му кажа на Волгин, че е голямо говедо, но все се въздържам. Ще се въздържа и тоя път. В края на краищата той е полезен. Това, което той може да направи срещу Русия, триста русофоби не могат. Във всички партии има полезни идиоти, но в БСП май ще се получи свръх концентрация.
  Миналата седмица белоруският президент Лукашенко даде много поучителна пресконференция. В нея той обясни подробно методите на действие на бялата мечка. Между многото неща обясни и как Путин го пържел да купува скъпа газ и да пълни касичката на „Газпром“, където руският президент има частен интерес. Но бил така добър да му обещае да го компенсира от държавния бюджет. Където явно няма интерес!
  Четете бе, говеда! Чете, за да знаете накъде отивате и какво ви чака.”
  д-р Тони Филипов

 5. Г-н Инджев
  Това за Ламбдо :)ми даде идея….не да ви кажа за какво да пищете следващия път!..а по скоро да напишете нещо за този….които или е луд или е болен,възможно и да двете.Поставете една поредица :)за Всевъзжожни не до там чак толкова полезни идиоти.Нека да си ги наречем -чисти идоти.Ето ви едно предложение!

 6. Ехото от вика зад километричния репер “Ние сме на всеки километър”, а след това и грохотът от хвърлената бомба , продължават да ехтят вече трето десетилетие , като реликтов звук от уж отминалото време.Изглежда те наистина не са се отказали да са навсякъде -“От тук до края на света” !
  Данаилов , беше комунист , игра комунист и си остана комунист- класика от ранга на Фидел !
  Много поздрави от Тома Томов !
  Преди 40 години беше истински загрижен за сушата в средните щати .Глад грозеше американците , добре че беше Томата-агент да ни информира .
  Иначе ние …затворниците … от къде да знаем … за да им изпратим помощи от развития социализъм!
  Ехо , незаглъхващо ехо на комунизма !

 7. GEORGI NIKOLOV,

  Скъпи ЖОРЖ, казаното от теб за Александър Хрихоревич (както е тръгнало, май ще го пиша и него с големи букви!) може да послужи като упражнение по антипутинска интонация. И тъй:
  -Беларус..Лукашенко… (досада, отвращение)
  -Беларус? Лукашенко?? (учудване, недоумение)
  -Беларус! Лукашенко! (възхищение)
  -Беларус..Лукашенко!…(завист)
  -Белару-у-у-у-с! Лукашенко-о-о-о! (зов за помощ)
  Все пак той носи националните си черти. А те се проявяват така, говорили сме- този кротък, мирен и добър народец с прилична култура и интелигенция, без да разбира защо правят това с него, ужасен преживява страшните зверства и геноцида, който извършват нквдстките изверги, а след тях-в по-малка степен- SSовските айнзацгрупен. Това превръща кроткия народ в страшен отмъстител. “Защо, Господи, е всичко това, кой и за какво го върши?!”- е въпрос на украинските селяни през Гладомора ( РОБЪРТ КОНКУЕСТ го казва, и на беларусите пред ямите в Куропати. Точно това ги прави най-отчаяните в съпротивата срещу червения модел и кафявото му подражание.

 8. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ, ЧИИТО СЪРЦА И ФИЗИОЛОГИИ ИЗДЪРЖАХА ИЗСТЪПЛЕНИЕТО НА проф.ыва хрыстав, който обяви при Цветанка Ризова, че сме били на косъм от война с Русия!
  Ужасно, ужасно!
  Разказвате сякаш
  като че там сте били!

 9. Чудя ви се хора,как издържате да изгледате цяло интервю с бб например?! Или с неграмотния глупак?Аз не мога да издържам и секунда нова, бтв и канала!Просто се чувствам изцапан и оцапан(нещо като неизмито отверстие след употреба)А как се чувстват работещите там?Как осъзнават самите себе си?Имат ли нещо в главите си,освен вата?

 10. Г-н Инджев,тук има поне един голям Ваш почитател,който уважава говоренето на “нема” и “голем”…Колкото до интервюто на Кънчев-в него има поне една огромна лъжа и ако аз съм на мястото на набедения ще го съдя до дупка и ще му взема и гащите от задника.

 11. Към Bai Kiko
  kikotene@abv.bg:

  Много “съдържателен коментар” на червендалест мераклия, който се точи на мъже и не може да скрие този факт дори от себе си, но държи да го сподели. Няма да те е огрее, падам си по жени!

 12. ламбо преди време в рекламата с трамвая , с която рекламираше БКП-то, вживявайки се в “коронната си роля” на бате Серго от “На всеки километър”, ритуално предаде щафетата на следващото поколение сергейовци , в лицето на номенклатурният кадър от второ поколение – Станишев. Първото поколение бутафорни Серговци , в лицето на ламбо ,предаде ритуално в трамвая партийната щафета на второто поколение на истинските партийни Серговци. И това е истинското му “призвание”, да е партиен лакей и “човешкото” лице ,което служи за пиар и партийна пропаганда. За което и “партията” се отблагодарява и го лансира на българска и международна сцена , в промеждутъците между партийните му “задължения” по “културно-масовата дейност” в “КУЛТ(урният) “париен” живот”.
  И сякаш ламбо сам си е повярвал че е червено ферари за БКП?!? А всъщност едва ли някой от партийните ну велможи го взема дори и за нещо друго освен за партийният агитфургон за “партийна” пропагадност.
  П.П. А ето в блога на г-н Инджев се е появил и един “защитник” на ламбо под партийното си нелегално шумкарско име – Bai Kiko, опитвайки се да скрие истинската си самоличност на партийната ку_ва за пълно самообслужване на парийните си сводници от Позитано 20, и по конкретно от определени кабинети “за срещи” на ламбовците и други “партийни дрОгари” и други видове (п)резиденти.

 13. “Столетница”, “столетница”, но “сто лета” това си е гордост. В действителност – то не е обида. “Столетница” употребяват стотици говорещи за тази партия, опитвайки да я заклеймят като възрастна, сбръчкано-окапала бабичка. Но не е това то.
  Номерът е да се запазиш, да продължаваш с посланието и структурата си, да има кой да ги възприема и въплъщава, и така партията ти да пребъдва през времето. Не да се цепиш и разпадаш през пет години, да възникват нови парчета, и пак да няма единност в идейност и структурност. Съществувалите демократични партии от след 1878 г., след ефективното им затриване след 1944 г., сега нито бяха възстановени както трябва, нито пък новите демократични партии показват някаква солидност. Това сме си ние, защото ние живем в тях и те чрез нас.
  Червеното остава по-силно от синьото. 1:0 продължава да е приблизително идейния резултат от след 1944-а и след 1990-а в полза не на сините, включително като преобладаване в главите на хората, обобщен манталитет, гласуване, политически наклонности, русофилизъм спрямо западнизъм и т.н.
  Ако не е така – тогава сините сравнително лесно щяха да намират широка база в обществото, членове и много повече гласове от 5%., да спретнат и съществува с десетилетия една голяма, солидна синя партия, Деморатическа, Републиканска, Консервативна или подобна, та да изкара повече от 100 години.
  Най-старана партия в света, Демократическата партия в САЩ, е създадена през 1828 г., т.е. наближава тя да стане “Двесталетница”, Консервативната партия във Великобритания е от 1834 г., а пък Републиканската партия на САЩ е от 1854 г.
  Мноого хляб има да яде българската демокрация, демократи и демократична общественост, докато станат преобладаващи, по-солидни от левия уклон в милата ни родина.

 14. Г-н Инджев,налазили са ни ватници?Пращайте ги на PAUS144,да целуват визитката на Ярош!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.