Резоньорите у нас чакат московското ехо след американския шамар

Новината, че Майкъл Флин, съветникът на президента Тръмп,  беше принуден да подаде оставка заради нерегламентирани контакти с руския посланик във Вашингтон, е продължение на дългата и обвита в спекулаци очаквана “любовна афера” по трасето между Белия Дом и Кремъл. Ето , че най-после нещо конкретно се случи и то съвсем не е в полза на онези, които пиша шампанско в Москва в чест на победилия Тръмп.

Би било прибързано да се правят обобщения, а и работа на американските наблюдатели е да наблюдават отражението на скандала върху самата американска политика. Моята скромна цел в следващите няколко реда е да “преведа на български” горната новина.

Ще оставя да се порадват онези, които предричаха, че Тръмп няма да се обича с Путин или поне не толкова, колкото го правеше на думи в кандидатпрезидентската си кампания. Нека да са познали ( на този етап).

По-интересно е какво се случва в редиците на резоньорите у нас, които припознаха Тръмп за свой човек само заради това, че в Москва го представиха като (почти) сигурен борец за отменяне на санкциите срещу Русия. Бих могъл да цитирам няколко еуфорични изблика в това отношние- като на новоназначения за водач на червена листа Тома Томов, размечтал се да види как Тръмп и Путин се сближават толкова ( колкото му се иска), след което “русофобите” в България направо ще пукнат ( я от яд, я от глад). Но не си заслужава да се припомня очевидното злобеене на фантазиращите си някакво повторение на съветско-американското сътрудничество срещу нацизма, чийто съвременен аналог за нашите другари и другарки е непоносимият за тях либерализъм.

Засега, на този ранен етап, резоньорите на шума от американския шамар са притихнали в очакване да видят, дали техният Путин няма да обърне и другата буза. Ще почакаме и ние. Зрелището си заслужава чакането- още повече, че времето никак не работи в полза на самодържеца, който през 2014 г. се надсмиваше над западните санкции, но днес е готов на всичко само и само да отслаби хватката, която сам предизвика с нищо  непредизвиканата руска агресия срещу Украйна. Фактът, че борбата срещу санкциите се е превърнала в абсолютен приоритет на руската външна политика и произтичащата от нея пропаганда ( видно и от напъните на услужливите български резоньори да дадат своя принос в подкрепа на Путин ), издава вътрешната паника в Кремъл.

34 мнения за “Резоньорите у нас чакат московското ехо след американския шамар”

 1. Резоньорите и клакьорите, по всичко личи, че ще останат с пръст в устата, тъй като санкцийте много добре вършат своята работа, а рублите (респективно и доларите)на господаря им вече са напривършване! Нали поради тази причина, рухна и целият социалистически лагер, предал се доброволно!

 2. Не съм съгласен че са притихнали.Напротив,за да вкарат ликвидност(свежи пари) в икономиката на Руслямска държава всички комунисти от ГЕРБ,БСП и ДПС обещават че ще се стрoи Белене, Южен поток + вече и Бургас-Александропулус. Аз като простосмъртен не мога да се сравнявам с духовно израстналите които не ги вълнува че българските олигарси + задниците на руската мафия крадат веднъж от нашия джоб с нереално завишени цени и втори път от еврофондове:
  1. ЛУКОЙЛ – по груби изчисления трябва да внесе не по-малко от 5 милиарда от укрити приходи + невнесени данъци.Отделно че руския анклав Росенец нефтен терминал е окупирана територия и никой държавен чиновник не може и не иска да стъпи там за да узнае какво изобщо постъпва там като количества
  2. ТЕЦ “Лом” – целогодишно получава плащания за студен резерв, а в дните на “с топлянето му” се оказа че не можело.Парите обаче не са върнати.
  3. Непазарни цени на горивата – с нашите пари си финансират изборите русофилис тичните комунис ти от ГЕРБ,БСП и ДПС
  4. Както е споменвал Иво Инджев съвмес тно с Георги Котев: Рециклирано гориво за АЕЦ “Козлодуй” на цената на свежо
  5. Ковачки – ако започна да изброявам няма да стигнат и 5 страници в блога
  6. Богомил Манчев със скритата лимонка Червен Овч. – отидоха още 5-6 с траници от блога
  7. Пеевски – оставям настрана разврата и пълното разложение на ИНСТИТУЦИИТЕ в България првезети от него – икономически кражби в съдружие с Тиквата:
  7.1. НКЖИ – около 400 милиона
  7.2. Централна Гара – 80 милиона
  7.3. 6’000 лв/метър магистрала Хемус
  7.4. 300 милиона само за пътните строежи и ремонти
  8. Йордан Цонев, Христо Бисеров……
  9. Фирмите на ГЕРБ – кражби ДОСЕГА за санирането: 500 милиона (очаквани кражби за догодина: около МИЛИАРД лева)
  10. Цеко Минев – още 5-6 страници
  и т.н и т.н.
  Няма държава в света чиято икономика да е нормална и печеливша при такава нелоялна конкуренция.Няма и не може да има средна kласа от предприемачи с такава конкуренция.Няма да има нормален живот за нашите родители пенсионерите , няма да спре изчезването на нацията, няма да има деца и детски надбавки, няма да има нормален живот за хората ако продължава така и по този начин.
  Не дали,а кога е единствения въпрос.

 3. P.S.c Mарко Рубио президент+мнозинство на републиканците в Сената и Конгреса нещата ще си дойдат на мястото:в директен аспект за Руслямска държава, в косвен и у нас.Marco Rubio is the MAN

 4. Г-н Инджев може да превежда новината на български по неговия си компетентен начин. Моят некомпетентен превод на още по-български е следният: Братя българЕ, ‘сички вие от трите морета и на трите ракии, забравете ги генералите, не им се кланяйте, не очаквайте от тях и нищо, моля ви се. От тия няма полза, включително и по военни въпроси. Като толкова обичате Рассията, що не обърнете внимание, че там след Генералисимуса няма и един управник с чин, по-висок от младши сержант. Няма да отварям темата Брежнев, че много ще се разводним. В заключение на моя “превод”: Генерал Майкъл Флин изгоря, сега чакайте да ви свети и подопечният му. Нещо ми подсказва, че интересното сега започва. Господ здраве да му дава на сенатора МакКейн, какъвто и чин да е имал някога.

 5. Чувството ми е нееднозначно. Кеф, Голям Кеф. Чакам и реакцията на Тръмп клуб обшеството у нас. Но най-вероятно е по байтощовски да се снищат доде мине бурята. А тя тепърва ще се вихри и вий снага космата.
  Само дето, едно обосновано предположение, оставката на Майкъл Флин е своебразен жълт картон със силно червеникъв оттенък за ексшефа му. Няма и голям избор ДТ. Най-вероятно ако не го тръгнат междувременно опозорен от Белият дом да изгорят акерим едни акции за има-няма 10 ярда бакса на Роснефт.
  И оше по темата с пикантерии но мирищещи на силна достоверност по-долу.
  http://echo.msk.ru/blog/karina_orlova/1927746-echo/

 6. Новината е чудесна! Много се надявам както казва Георги Николов “Един по един до един”, ако и Тръмп не си опича акъла и той.
  Не е по темата, но ще ви информирам за вчерашната среща на Групата за натиск в последния парламент: Мартин Димитров, Петър Славов, Методи Андреев и Вили Лилков с граждани и симпатизанти. На тази среща хората направиха отчет за свършеното от тях като депутати. Прави им чест, че въпреки техният незначителен брой и съпротивата на огромната част от парламентарните групи са успели да свършат добра работа като например: Закона за лустрация на висши държавни чиновници бивши служители на ДС, които трябва да работят с класифицирана информация, успели са парират опита на цацаров да въведе давност за комунистическите престъпления и много други неща, които знаем. Опасността е дали бъдещата изпълнителна власт ще спазват тези закони. Всички министри от Правителството на бб2 са отказали да отговорят на техните официални питания по тази тематика.
  Мартин Димитров е сигурен, че геройкото е подал оставка, защото е имало обещание да се строи Белене и им трябва единодушно решение на бъдещият парламент, в който не трябва да има парламентарна група против.
  Аз ще гласувам за доказали се хора. За мен това е НОВА РЕПУБЛИКА, а не мераклии, които не са ясни, и които казват няма ляво няма дясно.
  Ориана Фалачи казва за характерните особености на комунистическите партии: 1 Олигархичен елит. 2 Служат си с брутална демагогия и лъжа.3 Електорат от гюведжари и неграмотници.
  Всеки от нас може сам да си направи анализа за всяка една партия на базата на тези характеристики. Как така няма ляво, няма дясно.

 7. Скъпа г-жо Иванова,

  От онова Банкянско човекоподобие онзи ден не можах да се вредя да Ви засвидетелствам епистоларно почитта си, но като е за генерали и други висши офицерски чинове, тази новина може да разтресе човек от смях.
  В страната ни вилнее простащина, фатмащина, калтащина, ботуш-каишевщина, която е и генетична среда, и съвместен продукт на герб и бсп.

  http://www.mediapool.bg/polkovnik-ot-suhopatni-voiski-stana-zam-direktor-na-sofiyska-filharmoniya-news260158.html

 8. Следващия, когото CIA ще отстреля е Стивън Банън?
  Тук е място да спомена: съжалявам, че моята категорична подкрепа за Р. Тилерсън и ген. Матис (като избори на Тръмп) ме вкарва формално в парадигмата на московска глуха. Удържането на такава позиция е малко като да почиваш върху фин парапет на три ракии (Иванова). Следя запалено всички публикации и за двамата. Междувременно ме втриса щом чуя по радиото ‘executive order’ и ‘president Trump’ в съчетание.

 9. Г-н Инджев, погледнете снимката придружаваща статията от линка. Как се кипри на трапезата на Путин по случай 10-тата годишнина на главното хибридно оръжие на кацапите “Раша тудей” Ирина Бокова, както и въпросният американски “другар”! В нормалните държави това е доста конфузна ситуация, но за съжаление у нас едва ли… Народ избрал за президент избранника на Рушетников едва ли ще се възмути от едно фото….

 10. Не съм толкова оптимисточно настроен. Тръмп беше принуден да го уволни след статията в Washington Post, които хванаха Флин в лъжа пред публиката и пред Пенс. Лимитиране на щетите е по-скоро целта, защото воденето на дипломация от частни лица е престъпление в САЩ. Тръмп си остава (за най-голяма жалост) доста проПутин.А и само през уиекенда Флин беше във Флорида с Тръмп да играят голф с Абе.

 11. Към nebon:

  Понеже персоната , която на снимката прилича на Бокова, все пак се вижда по малко спорен начин, можем ли да бъдем сигурни ( за да не вдигаме топката на желаещите да ни обвиняват във “фалшификации”)?

 12. Този анализ трябва да го прочете президентът ни (Руският Резидент) който твърди из Европа, че България губела от сакнциите!

  Но той не чете, четат му разни еленийончеви, ивохристовци, курнелии, идиотови, както дяволът чете евангелието!

  http://www.faktor.bg/petak-13/94977-razbivane-na-mita-za-ruskite-sanktzii.html

 13. Днес за празника не спират добрите новини ;):
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/94909-sast-vklyuchi-vitzeprezidenta-na-venetzuela-v-cherniya-spisak-za-narkotrafik.html

  Хаирлия да е, както се казва. Днес – вицепрезидента, след някой и друг месец – и самия президент.
  Наздраве – на всички съмишленици и на Стопанина на блога – от сърце!
  Тази вечер с пелин от Лозарево!:)

 14. Според мен, е ирина Лайнарова. Начинът по който се е заслушала е показателен за нея. Явно никога, засякал съм го и друг, няма да се отърве от комплексът на малоценност. Надскочила с “пъти, пъти повече” нивото си на некомпетентност.
  Дали ще прати утещителен имейл на Флинт, питам аз за един приятел и отговор не чакам.

 15. Господин Инджев, ще пиша на блогерката публикувала този пост да предостави снимки от друга точка или видеоматериал. Дано получим по-отчетливи снимки.

 16. Към Българин. Името на сайта на НОВА РЕПУБЛИКА го изпиши така: http://www.novarepublika.bg и пробвай. Аз продължавам да не мога да отварям kafene.net .
  До г-н Гаврилов, приятелю благодаря за коментара.Тия хора от НОВА РЕПУБЛИКА са малко лудо, като нас тука. Да се изправят срещу пълната русификация у нас.Трябва да ги подкрепяме всячески. И за конец още една добра новина. Байрактаров напуска нфсб. Димитър Байрактаров е казал по Евроком тв: Напускам патриотите, защото нещата там са много гнили. “Няма да стана съучастник в този сценарий , който ще завърши с ограбване на Българската държава.” От мен един по един до един.

 17. Г-н Станев, благодаря. От дадения от вас линк свободно влизам в сайта.

 18. ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПУТИН ОТ АНТИПУТИНСКИ КАМПАНИИ

  “Смятам, че президентът на Русия не е само физическо лице, а държавен символ. А действащото законодателство предвижда отговорност за поругаване на държавния флаг и химн”, заяви членът на комисията към Съвета на федерацията по конституционно законодателство Людмила Нарусова.

  http://www.mediapool.bg/rusiya-obmislya-zakon-za-zashtita-na-putin-ot-antiputinski-kampanii-v-chuzhbina-news260183.html

 19. Още много шамари има да отнесат пиячите на шампанско в Кремъл. Темата е обширна, но поради липса на време ще се задоволя само със следната лапидарна формулировка:

  Политиката на САЩ винаги е била и ще си остане АНТРОПОЦЕНТРИЧНА (правата на човека над всичко!), независимо от това дали е икономически протекционистка или либерална, а такава е и политиката на ЕС, поради което НАТО ще продължи да се развива и занапред, без да отслабва своята бдителност спрямо „силната” Русия. А тази последната скоро няма да разбере, че е дълбоко ЕТНОЦЕНТРИЧНА, и затова е същностно противоположна на антропоцентричния Запад, на когото може само да подражава или да се перчи – по свой избор.

  Това което може да ни притеснява е само модното увлечение на нашите политици по така нареченото „българолюбие” в лицето на Президент, БСП и дори ГЕРБ (за „патриотите” да не говорим). Подобно увлечение е глупаво пред лицето на камуфлажните опасности на които то се противопоставя и прахосва обществена енергия, която би следвало да бъде насочена най-вече към ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ.

 20. да, това в четвъртата минута е друга бокова.

 21. Администрацията на Тръмп по Агата Кристи
  Бяха 10 малки негърчета,едното се продало, останаха 9.Ит.н. до последното.
  Чакаме продължение.

 22. Жената на снимката не е Бокова, ами по-лошо – Джил Стайн. Уж независимата кандидатка на зелените, която отне доста гласове от Хилъри на изборите. Явно и тя е в кюпа.

 23. Ако новината за оставката на Флин беше шамар, то вчерашното изявление на говорителя на Белия дом е удар с бейзболна бухалка по всички радетели на любовна връзка между Тръмп и Путин:

  “Президентът на САЩ Доналд Тръмп е дал ясно да се разбере, че очаква Русия да върне Кримския полуостров на Украйна и да намали насилието в Украйна, заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър.”

  Чакам реакцията на русоробите от Българското Тръмп общество, интересно дали ще го разформират преждевременно?

 24. Господин Инджев, колеги са ме изпреварили, наистина това не е Бокова. Ето линк и към видеото, което аз намерих, въпросната персона е – Джил Стайн и се вижда 1:57 минута.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.