Московските комици изпаднаха в кома- колаборационистите им у нас колабират мълчаливо

Многоочакваната позиция на втрещения Кремъл след призива на Тръмп Русия да върне Крим произведе днес виц, който се концентрира върху оставката на съветника Флин – цитирам дословно:

“Това е вътрешна работа за американците, вътрешна работа за администрацията на Тръмп. Няма нищо общо с нас”.

Значи за Москва демонстративното уволнение на един от най-влиятелните по дефиниция хора в американската администрация заради контактите му с Русия е само “вътрешна работа” на САЩ?

Ситуацията напомя за онзи пияндурник, когото не го пускали да се прибере у дома в свинското му състояние и в желанието си да уязви жена си измучал на четири крака пред прага, преди тя да му затръшне вратата: “ И да знаеш, тия деца не са от теб”!

А също предизвиква асоциации с една жена във влака, която отбивала атаките на един мераклия дълго време в купето, но накрая станала и се подпряла на прозореца. На възползвалия се от нейното благоволение мъж обяснила след това, че не се интересува какво става зад гърба й. Но този виц, понеже е малко нецензурен, не мога да го разкажа.

Руското външно министерство се включи с друга смешка чрез небеизвестната разказвачка на анекдоти от името на ведомството Мария Захарова.

“Ние не връщаме собствената си територия. Крим е територия, която принадлежи на Руската федерация”, казва говорителката на министерството, цитирана от Reuters.

Този неосъзнат хумор наподобява позата на онзи офицер ( чувал съм шегата да си приписват чехи, румънци и българи, а ето че и в руски вариант ми прозвуча), който след прекарана нощ в публичния дом се наканил да си ходи, но бил спрян от възмутената “комнаньнонка” с въпроса: “ ами парите”? А той се обърнал и й казал гордо: “ руският офицер пари не взима”!

Изглежда, че изпадналите в кома комици в Москва са се надявали да има някаква грешка и виновният за изявлението говорител на Белия дом, оповестил вчера позицията на Тръмп, да бъде разстрелян, ако може. От тази дрямка ги извади самият Тръмп днес, който ги “разстреля” лично в своя стил в туитър:

“Крим беше ЗАВЗЕТ от Русия по време на администрацията на Обама. Беше ли Обама прекалено мек към Русия?”

Уж щеше да бъде страшно, пък то се оказа смешно. Но най-големият майтап предстои в процеса на разлюбването на Тръмп- първо в Москва, след това и сред други г(р)адове.

trumpRussia

39 мнения за “Московските комици изпаднаха в кома- колаборационистите им у нас колабират мълчаливо”

 1. Циркът наистина е пълен.Руснаците са решили.че са си купили царя/президента/.Но в СЩА няма цар,а има институции и закони и там никой не може да си помисли да ги нарушава.Ако ги нарушиш си аут.
  По смешни са нашите безмозъчни главанаци.В това число и Президентът Радев.Живеят в абсолютизма.За тях и Френската революция не е дошла.Само кънти залпа на Аврора.
  Ще дават рамо на Тръмп.Ами да му дадат Сега и те да викнат в един глас *Русия да върне Крим на Украйна.
  Чакаме да го направят щом поддържат и се възхищават от Тръмп.

 2. Другарят Путин е изпратил голям руски шпионски кораб край Източния бряг на САЩ, до щата Делауеър, т.е. възможно най-близо до Вашингтон, да подслушва комуникациите в смутните дни и шумотевицата около Тръмп, Флин и сие:
  http://www.salon.com/2017/02/15/theres-a-russian-spy-ship-hanging-out-off-the-east-coast/

 3. Както обясних преди време тук за тези, които мислеха, че има някаква любов между пут.ин и Тръмп, американският президент никога не започва пръв. След неизбежното осиране на путя вчера с облетяване о на американския кораб в Черно море и изпращането на руски шпионски кораб на 70 мили от брега на Масачусетс, майтапа само започва, но майтап на голия руски задник си е чисто е… очаквам рублофилите от Тръмп обществото в България да го преименуват на антиТръмп.

 4. Право да си кажем, Обама беше мек и поради това Путин си развяваше байрака. В Москва ще има да си спомнят с умиление тези времена.

 5. Признавам смешката не е моя, но много ми хареса.
  Българското Тръмп общество е взело решение да изключи Тръмп от своите редици.

 6. Великолепен Иво Инджев! Благодарност и за вицовете, някои ги бях позабравил но са 100% попадение по темата. А иронията стартираща от заглавието до самият финал е съвърщена.
  Явно “меденият месец” на тръмпутин, съчетанието е по Андрей Пионтковски, свърши. Ако въобще е имало такъв. По-скоро голи, необосновани илюзии, че първи секретар на ващингтонският обком е тръмпнаш.
  Дори и да приемем, че кремълските “стратези” го водят ДТ за свой “агент на влияние”, спецслужбите ноито по свои си причини стопанинът на Белият дом се опитва да игнорира в комбина с могъщите медии могат да направят службата на държавният глава на единствената планетарна суперсила от сложен, по-сложен, най-сложен. На ватниците не им остава нищо друго освен да сменят надписите на задното стъкло по трошките си. Вместо неактуалният вече Обама-Тръмп чмо. И дотам.
  Никога няма да забравя как се подиграваха с Ронълд Рейгън при встъпването му в длъжност-Президент на САЩ. Третораредният холивудски актьор ще го водим за носа. Благият Джими Картър им се виждаще черен. Всички знае кой беще гробокопачът на СССР. Сега, лилипут.ин да се готви нереализираното негово недоносче ссср 2.0 да последва съдбата на “Империята на злото”.
  Много мина, мъничко остана!

 7. “Министърът на външните работи на Франция предупреждава Русия да не се меси в предстоящите избори в страната и не се стреми да направи така, както с Доналд Тръмп при американските избори”:
  http://www.dailystar.com.lb//News/World/2017/Feb-15/393722-france-warns-russia-against-meddling-in-election.ashx#.WKSaG4aEWsU.linkedin
  Е, пък тука направо президентът, Червеният Румко, и Боко Тъпото, гражданин за европейско предателство, се месят на страната на Русия, и изборите си стават какта ги иска Путинко.
  Нали така, бе, Румко, а пък после се правиш на НАТО-вец и се кичиш в биография, че си завършил курс в Америката – стари са плоските ти номера!!

 8. Примитивната арогантност ,която цари в конюшната на лавро-сабачата лошадь показва нивото до което е “достигнала” в слугуването на кагебистката си альфа-сабака.
  Щом като за лавро-сабаките Крим е “наш”, то трябва да поназнайват ,че пък санкциите НЕ са “техни”. Няма Крим – НЯМА и отмяна на санкциите. Освен това и Чечня НЕ е тяхна, и Сибир не е техен , и Байкал не е техен и Камчатка не тяхна. От което следва ,че ПОНЕ всичко зад Урал не “принадлежи” на Путлеристан рай(Х).А също и Кьониксберг, Карелия, Кишинев….. , а понеже няма никакви руснаци в Осетия и Абхазия – също трябва да не принадлежат на путлеристите!
  И ако в крайна сметка се види къде няма “арийски” рашисти ,и колко “територии” НЕ им принадлежат, то от “Федералният” им Рай(Х), няма да остане и за една Федералная Рай(Х)SSия(ФР), а още по-малко за една Рай(Х)SSийска Федерация(РФ).

 9. “В серия операции, турската полиция само за един ден, понеделник, е заловила из страната 820 души (!) на комшийската й Ислямската държава.
  “В Истанбул е открито училище (!), свързано с Ислялмската държава, и са арестувани 35 души”:
  http://aa.com.tr/en/todays-headlines/turkey-820-people-detained-in-operations-against-daesh/742315
  http://www.hurriyetdailynews.com/isil-spreads-ideology-in-istanbul-school-prosecutors-allege.aspx?pageID=238&nID=109589&NewsCatID=341
  К’во става при комшиите, бре, пак ли ще има кланета като навремето!?
  Разшета се нещо халиф Ердоган, и той футболист по мачлета, след като преди седмица на гости му дойде новият шеф на ЦРУ-то и го настъпи по мазола стига да своеволничи и праща оръжие на брадясалите главорези и си подкастри двора, пълен с подобни.
  А Боко-мачлето, иначе д-р Борисов, гражданин, ходи да му държи манерките на Ердоган, че и да му предава посланията в Брюксел. Това отношение към Турцията, като към Русията – нис/з/ък поклон с изпъкване на задните части – е подшушнато пак от Кремъл, добре уловено и ретранслирано чрез гени/т/ални съветници като Георги Марков, и той от ДС-то, т.е. “от Русията”.

 10. Добре дошли, съюзници!
  И родните власти да не се разсейват и изпълнят час по-скоро препотвърдените и от бясното куче Джеймс Матис препоръки за 2% от бюджета да се отделят за отбрана. Помогни си сам за да ти помогне и чичо Сам.

  http://focus-news.net/news/2017/02/15/2364978/reuters-sasht-razpolagat-voyski-v-balgariya-dokato-dzheyms-matis-se-sreshta-s-nato-v-bryuksel.html

 11. Новина която почти, да не кажа изцяло, родните медии ще се разсеят да разпространят.
  За това я давам на съвеЦки.Има думата отново моят любимец в администрацията на ДТ, монахът-воин Джеймс Матис.

  http://censor.net.ua/news/428156/rekomenduem_nashim_diplomatam_vesti_peregovory_s_rossieyi_s_pozitsii_sily_glava_pentagona_mettis

 12. БАЛКАНДЖИ ЙОВОВ, това е поредният “преврат” , който султан Ердоган “предотвращава”. И всички “преврати” са ислямистки. Предишният беше от гюленистите, сега от даешистите. Най-накрая ще види ,че единственият ислямист е той. И както е тръгнал може да си спретне сам ислямистки “преврат”.И , да се надяваме че поне той ще е “успешен”. За да спре да си прави сам контрапреврати.

 13. Маринчето льо-Пенова е получила 9 млн. евро заем от руска банка:
  http://boingboing.net/2017/01/05/e9m-russian-loan-to-french-far.html
  http://www.politico.eu/article/marine-le-pen-asked-to-repay-e9-million-bank-loan-reports-czech-russian/
  Т.е. получила е подкуп от Путин в замяна на “признаването” от нея и нейната френска нацоналистическа партия на заграбването на Крим, което тя вече заяви,
  че подкрепя.
  Банката пък взела че фалирала. И Руската застрахователна агенция по депозитите взела да иска обратно изплащане на заема и т.н.
  Т.е., отново е спретната схема за Франция, че, като се обединят противниците на Льо-Пеновците и ги победят на изборите, изхвърлянката с френско признаване на Крим вече кучета я яли.
  Въпросът е нашите като Румения президент Румен, Воленските руски Атакисти, Руските ни националисти, нарекли се “български” “войводи”, и подобните екземпляри, дали и колко са получили от редовните им руски контакти и редовните потвърждавания, че “Крим е руски”? Заем или дарение?

 14. “песков към лилипут’ин: Не се нерви, ти си го избра…”

 15. Драги 500 S&W,

  пиши по-често, не ни забравяй там, отвъд океана! Тук празнувах и Зарезан, и черния ден за рублите и рубладжиите, та вдигнах една чаша за теб и всички наши американци!

  Жив и здрав!

 16. аз мислим да пратим нашето вице да преговаря с тръмпа,она има опит,ще добавя и йончето от нашия отбор,всеотдайни другарки,ще се разберат с америката на тръмпа.ще го погалят по главата като нашто момче-велико,а може и да опитат нещо не стандартно .не се знае, може и да спечелят тръмпа,кой знае,трябва да се помага на братушката-путина, човяка е в беда,не може да оставим другаря,човек в нужда се познава.

 17. =================================================================================

  Американские СМИ сообщают о контактах помощников Трампа с разведкой РФ
  15 февраля, 2017 – 17:32

  Члены избирательного штаба Дональда Трампа, отвечавшие за проведение его кампании на пост президента США в 2016 году, а также другие приближенные к политику лица на протяжении “года, предшествовавшего выборам”, поддерживали “контакты с высокопоставленными сотрудниками российской разведки”. С таким утверждением во вторник, 14 февраля, выступила газета The New York Times (NYT), которая ссылается “на четырех бывших и действующих американских чиновников”.

  Соответствующие данные получены в рамках расследования ФБР по выявлению возможных связей членов команды Трампа с российскими властями и уточнению обстоятельств хакерского взлома серверов Демократической партии в 2016 году, пишет газета.

  Как следует “из распечаток телефонных переговоров и перехваченных звонков”, речь идет о “неоднократно повторявшихся контактах”, отмечает NYT. Причем с российской стороны их поддерживали не только сотрудники российских разведслужб, но и не связанные с разведсообществом “члены российского правительства”, отмечает далее газета.

  Среди сподвижников Трампа, предположительно, стоявших за подобными контактами, собеседники издания назвали, в частности, Пола Манафорта, на протяжении нескольких месяцев возглавлявшего предвыборный штаб Трампа, а до этого работавшего в качестве политконсультанта в России и на Украине. Имена других лиц в публикации не называются.

  Ранее американские спецслужбы уже обвиняли Кремль в проведении “кампании с целью повлиять” на результаты президентских выборов 8 ноября 2016 года в США. Москва эти обвинения отвергала.

  Трамп обвинил спецслужбы в сливе информации прессе

  Президент США Дональд Трамп обвинил американское разведывательное сообщество в незаконном предоставлении информации газетам New York Times и Washington Post.

  “Разведывательное сообщество (АНБ и ФБР -?) незаконно передает информацию несостоятельным NY Times и Washington Post . Как было и с Россией”, – написал он.

  “То, что разведслужбы, словно конфетки, незаконно раздают секретную информацию, это настоящий скандал. Это очень не по-американски!” – добавил Трамп.

  “Очень серьезная ситуация для США”, – подытожил американский президент.

  Трамп также назвал сообщения о его “российских связях” бессмысленными. По его мнению, подобные обвинения – попытка скрыть ошибки, которые были допущены в ходе избирательной кампании кандидата на пост президента США от Демократической партии Хиллари Клинтон, проигравшей выборы.

  Заявлениям Трампа предшествовал скандал с бывшим советником президента Майклом Флинном, который 13 февраля подал в отставку.

  Причиной стал телефонный разговор Флинна с российским послом в США Сергеем Кисляком, который произошел в конце декабря. Флинн, тогда еще не занимавший государственных постов, обсудил с Кисляком возможность снятия санкций.

  Первой об этом сообщила газета Washington Post. Сам Флинн изначально отрицал, что обсуждал с Кисляком санкции. Об этом же заявил вице-президент Майк Пенс. Позже Флинн признал, что давал неполную информацию о своих контактах с послом и принес извинения Трампу.

  Пресс-секретарь Белого дома Шон Спайсер во вторник заявил, что министерство юстиции еще в конце января сообщило Трампу, что Флинн скрыл некоторые детали своих телефонных разговоров с Кисляком.

  ================================================================================

 18. След известно време “Тръмп враг номер 1 на Тутраканска околия”.

 19. Ей, ама това червенушките са хем смешни, хем жалки създания….
  Ама не си мислете, че им е лесно, но поне са свикнали….Легнат си с името на Сталин( Хитлер, Хрушчов, и так далее…) на устата, а на сутринта започват по команда “от горе” яростно да го плюят….
  Най-пресния случай беше с Ердоган, който за броени часове от дружка се превърна в злостен враг, а след няколко месеца пак стана пръв приятел и хубав човек…
  Българските комунисто-социалисти обаче са вероятно световни шампиони по обръщане на палачинката! Чакам скоро да обявят Тръмп за най-големия враг на Тутраканската селищна система !!!

 20. От Америка новини: Някаква важна птица си подала оставката. При нормална обстановка това щеше да гръмне. А пък сега на никой не му направило впечатление.Сега всички новини били с разкритията за руската връзка
  На Тръмп службите ограничили достъпа на информация, поради съмнения за свързаност (съпричастност).!!! Браво на службите, не са като нашите “дадени на концесия на сараите от бб.” (по Атанас Атанасов). Това е другата много важна причина за да напуснат правителството ДСБ, сега НОВА РЕПУБЛИКА. Всеки който мисли с главата си вижда: ГЕРБ Е МУТАНТ НА БСП. ДРУГИТЕ КОИТО ВИЖДАТ ГЕРБ ДЕСЕН И ПРОАМЕРИКАНСКИ ЧЕТАТ МАСОВИТЕ ВЕСТНИЦИ И ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ. За последно да разкажа последната ми случка, която е много показателна. Докато си пия кафето сяда на масата пенсионер и почва да разказва все проруската . На въпроса ми от къде го знае това той ми сочеше вестника (стандарт). Изведнъж му отправих въпроса: Ти деца имаш ли? Той:Да. Аз: Къде са те ? Той: В Холандия. Аз: А бе ти нещо не си наред. Последва възмущение от третия по маса: Недей да обиждаш така човека.Аз: А бе хора отворете си очите това не нормално. Възрастния човек си тръгна ,без да се беше обидил ( с усмивка).
  Деца оставили възрастните си родители в България. Не ги оставяйте на съветЦката пропаганда в България, която е завладяла дори националните ни медии (основен източник на информация за нашите родители). Дерзайте . Или ние тях или те нас.

 21. ”Сърбия днес”: Тръмп е от Трън
  stat
  – A +
  11:16 | 9 февруари 2017 / Редактор Димитър Михайлов / обновено преди 2 минути
  Виж 1 снимка
  Доналд Тръмп имал сръбско-български произход
  Сн.: БТА

  Тема:
  Тръмп
  Сенатът позволи да се продава оръжие на лудите

  Тръмп: ”Две държави за два народа” не е единственият вариант

  Тръмп може ”да намали ангажимента си” към НАТО

  Изданието “Сърбия днес” съобщава, че новият президент на САЩ – Доналд Тръмп, е 50% сърбин, 50% българин.
  Информацията идва от Тодор Дичев, бивш български посланик в Япония, предаде БНР.

  До това откритие Дичев стигнал след обстойно изследване на произхода на Тръмп.

  Дипломатът твърди, че най-старите корени на американския президент стигали до град Трън, който се намира на сръбско-българската граница.

  Дичев се надява, че Тръмп ще започне първата си обиколка в Европа, като посети първо България и родния Трън, пише още “Сърбия днес”.

  Неотдавна обаче германският град Калщат, откъдето някога са емигрирали бабата и дядото, отказа да даде почетно гражданство на американския президент.

 22. До Милко.
  Бройте го и това за плюнка по лилипут.ин.

  За январь текущего года «реальная инфляция» продемонстрировала резкий рост относительно декабря. Об этом сообщается в отчете исследовательского холдинга «Ромир», с которым ознакомилась «Газета.Ru».
  В то время как официальная инфляция в январе, по данным Росстата, составляет 0,6%, данные «Ромира», которые рассчитываются через формулу дефлятора, отражающего реальные изменения уровня цен на товары и услуги, показали месячную инфляцию на уровне в 3,2%.
  «Виновниками столь резкого роста стали выросшие в январе цены на продукты (+7%) и алкоголь (+12%)», — сказано в отчете.

 23. Нивотo на русофобия в Администрацията на Тръмп достигна 7,5 бала по скалата на Маккейн.

  Колко възхитително е ватническото разочарование в Тръмп. Възхитителна е само тъпата вяра, че ватници са избрали президента на САЩ!

  Това, разбира се не е нож, а нещо друго и не в гърба, а малко по-ниско.

 24. Аз съм един от тези, които отвращава мястото на тази публикация. На свой ред авторът е кариерен дипломат от “онази школа”, но, доколкото съм чувал и чел едно-друго от него, изглежда човек с добри езикови компетенции, познания и културни интереси. Както и да е, ледено протоколната и нулева откъм практически резултати визита на Радев в Германия е много точно описана.

  http://pik.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%81-%D0%B2-%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%B4%D0%BE-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F—%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B5-news632619.html

 25. Тръмп е “русофил” показва само едно. Кацапите вече са изгубили всички илюзии, че имат сили и ресурс сами да се оправят и разчитат на Президентът на единствената планетарна супер сила да ги “оправи”.
  Скоро Тръмп ще го нарекат хохал и бандеровец. Дядо му пък е бил дясната ръка на кървавият пастор.

 26. И, след като сме на темата за рублофилите , в репортажите от с антимигрантските “протестъри” от Елин Пелин , организирани от МВРО и путинистите, се вижда един “стар познайник” и потомствен рублфилистик и лакей – Ангел Славчев. За последно имаше публични прояви през 2014г. в камарилата на Бареков, която тогава се разпадна и той и МВРО се от отделиха от ББЦ. А сега отново е задействан от петата колона и МВРО срещу емигрантите от Сирия. Както се казва – пачавра и рублофилистик – леке на хващат.
  Сигурно пак са му раздали рубли, както на всичките рублофили активирани по линия на Решетников. Такива като Е.Йончева,Т.Томов, И.Христов, Симов и т.н. и т.н.

 27. http://www.faktor.bg/novini/balgariya/95141-ofitzeri-rusofili-pravyat-neuspeshen-opit-za-darzhaven-prevrat.html

  Хубаво е, че “Фактор” напомня днешния ден- ден на ПОЗОР за рубладжийските маши на Азиатския департамент-превратаджиите срещу СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ и ден на СЛАВА за СТЕФАН СТАМБОЛОВ, за неговата твърдост и сурова решимост срещу тези мерзавци!
  -Я до стената! За стрел-ба! Огън -бий!
  Да, онази България така е наказала предателството на рубладжиите- при това с униформи и под клетва!
  А днешната! Пожалуйста- в днешна България можем да се разходим в Русе покрай паметника на русофилите. Можем да си наберем ябълки във вилна зона “Русофили” (виж, туй си е много подходящо, и аз тъй бих го кръстил, то, аслъ, по комунистическо само русофили имаха там вили, но поне тогава руснаци нямаше, а сега ни се натресоха половин милион!). А като тръгнем на юг да пием една студена вода на чешмата в село Радко Димитриево. Малко му е да бъде почетен с име на село като архипредател, аз бих направил неговата биография задължително четиво за всеки русофил- радка дмытрыев служи вярно като в руски мундир като копой на своята истинска родина, вторият път дори напуска поста си като български посланик в Санкт Петербург, за да се потопи пак във вонята на солдатските партенки! (Само МГИМОвците ли като дипломати ли са руски агенти- малей-й-й-й!- за целия период от Освобождението до 1944 г. НЯМА 1 български посланик в Русия и СССР (леки колебания за проф. Д Михалчев), който ДА НЕ Е зацепен в една или друга степен от куките на Трето отделение или на НКВД!)
  Накрая радка дмытрьев получава заслужения си куршум от болшевиките- и това несъмнено е едно от малкото свестни и полезни дела, които са извършили изобщо!

 28. Годината е 2017, но електоратът на БСП отново ще има възможност да гласува за номенклатурните династии от времето на Народна Република България. По имената им ще ги познаете – това са мъже и жени на възраст между 30 и 40 години, със златни дипломи и знатни фамилии, деца, внуци и племенници на “заслужили другари”. Сега те попълват вакуума, който ще се отвори след принудителното пенсиониране на ветерани-парламентаристи като Михаил Миков, Ангел Найденов и Янаки Стоилов. Смяната на поколенията може и да се случи, но партийната политика си остана “семеен бизнес”. Сред новите кандидат-депутати на БСП е Иван Янчов Таков – внук на партизанина Пеко Таков, бивш министър на вътрешната търговия и заместник на Тодор Живков в Държавния съвет на НРБ. 37-годишният Таков е завършил финанси в Канада, директор е на компания за инвестиции в недвижими имоти, а през март ще се бори за мандат в Народното събрание от 24 МИР София. Две позиции след него се нарежда Ана Пиринска – дъщеря на бившия председател на 40 Народно събрание Георги Пирински и Клавдия Кашева, чийто покоен баща ген. Илия Кашев е дългогодишен началник на Пето управление на ДС – УБО. Пиринска е на 32 години, има диплома по политология от СУ “Св. Климент Охридски” и магистратура по “Политика и икономика на Евразия” в школата за дипломатически кадри на Русия – Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО), през която са преминали хора като Андрей Луканов, Петър Младенов, Ирина Бокова. Номер 17 в листата за 24 МИР на “БСП за България” е Ана Ананиева – дъщеря на Нора Ананиева, бивш ръководен кадър в Института за съвременни социални теории към АОНСУ до 1989 г., вицепремиер в двата кабинета на Андрей Луканов, депутат от БСП между 1990-1997 г. През последните 10 години Ана Ананиева направи самостоятелна кариера в администрацията – започна като юридически съветник към Министерски съвет през 2006 г. в мандата на Сергей Станишев, през 2013 г. стана зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето, а от 2014 г. досега е зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. В края на софийската листа, водена от Корнелия Нинова, са подредени още двама наследници на познати партийни фамилии. Под No. 20 е Тома Трайков – син на бизнесмена Марио Трайков (член на Националния съвет и на Контролната комисия на БСП), кръстен на дядо си – бивш началник в отделение Б на ДС от началото на тоталитарния режим. Трайков-младши се прочу по време на местните избори преди 2 години, когато на предизборната му диплянка се вееха едно до друго знамената на Русия и България. След него се нарежда Владимир Илиевски – син на Радослав Илиевски, който беше кмет на Долна Митрополия и депутат от БСП от 2001 до 2009 г. С номинация за депутатски мандат от Пловдив е и 34-годишният хирург Атанас Баташки, син на бившия народен представител от БСП и настоящ ръководител на МВР-Болница Илия Баташки. Кадър “трето поколение” е икономистът Стоян Мирчев – водач на листата в Силистра. Негов баща е социологът проф. Михаил Мирчев, който беше издигнат от БСП за кандидат-кмет на София през 2015 г. Дядо му е 86-годишният Стоян Михайлов, бивш ръководител на отдел “Пропаганда и агитация” към БКП и секретар на Централния комитет на партията до 1988 г., когато е отстранен от Тодор Живков. Това ще бъде втори депутатски мандат за 35-годишния Стоян Мирчев, който започна политическата си кариера през 2013 г. като началник на кабинета на Иван Данов – министър на инвестиционното проектиране в кабинета Орешарски. Водач на листата на БСП в Перник е Станислав Владимиров (38 г.) – племенник на дългогодишния ръководител на местната партийна организация и бивш депутат Ненко Темелков, потомък на известния активист на БКП от 20-те години на XX век Темелко Ненков. За Владимиров това ще бъде трети мандат като народен представител от 2013 г. досега. В листата за 21 МИР-Сливен е председателката на Младежкото обединение на БСП – Вероника Делибалтова (29 г., юрист по образование), чийто баща Атанас е пенсиониран полицай, общински съветник и лидер на градската организация на партията. Делибалтова беше част от червената “контрапротестна” група срещу Ранобудните студенти по време на окупацията на Софийския университет през 2013 г. Член на ръководството в младежката структура на партията от 2016 г. е и Мина Антонова Кутева. В Националния съвет на БСП влизат още дъщерята на покойния депутат Димчо Михалевски – Петя, дъщерята на бившия областен управител на Пловдив Тодор Петков – Ия Петкова-Гурбалова, и др. Няма как “децата на Партията” да не си приличат – те са представители на една и съща генерация, високо образовани, идеологически лоялни, родени организатори, партийци по кръвна линия. Тяхното политическо пълнолетие настъпи достатъчно късно, за да не изпитват угризения заради наследството от тоталитарния режим – но достатъчно рано, за да го помнят с добро заради известни фамилни привилегии. За разлика от бащите си, никога не са скандирали “Вечна дружба КПСС – БКП”. За тях е въпрос на престиж членството в ПЕС, ръководена от сина на Димитър Станишев – Сергей. Научени са, че “демокрацията ни сполетя”, но знаят как да се възползват от предимствата й. Вярно е, че повечето от тях получават по-скоро “почетни”, отколкото избираеми позиции в листите (за сметка на партийни журналисти като Александър Симов или безпартийни капиталисти като Петър Кънев). До преди 5 години нито един от тях не влизаше на Националния съвет. Някои са фактически членове на партията едва от няколко месеца. Появата им на преден план изглежда като резултат от конюнктурната случайност – в случая, заради поредната чистка на “неправилните” лобита. А и не всеки наследствен социалист успява в опита си да направи пробив с политическа кариера (справка: Достена Лаверн). Но сред тях вече има лица, в чиито CV-та е вписан поне един депутатски мандат или ръководен пост в държавната администрация. Корнелия Нинова няма нищо общо с тяхната генеалогия, но и няма друг избор, освен да ги използва – особено след отцепването на АБВ, тоталния организационен срив в края на кабинета “Орешарски” и след кръвозагубата на местните избори през 2015 г. По всичко личи, че рано или късно те ще получат ключовете от “Позитано” 20 след Живкови, Станишеви и Добреви.

 29. Достойни ученици и последователи на Вожда им: кадры решают все. Сто години след това престъпната БКП продължава да бъде все така примитивна, реторгадна, неокултурена и никой техен кадър с каквато и да е световна диплома не може да го направи. Още не са взели властта, но вече кръстосват студията със закани, реваншизъм и селска простотия и агресивност. Никоя диплома на света не ще съумее да им даде ум и образование. Но в едно съм сигурна – колкото пъти дойдат на власт, все така ще си отиват с камъни. Обречени са на това.

 30. Стамбо, приятелю, благодаря за добрите думи и за наздравицата. Доста съм зает и за това повече се проявявам като читател, а не като писател, обратно на чукчата. Иначе цитираната тук статия от NY Times е претоплена манджа от Ноември. След два параграфа от fake news, в третия се признава, че няма никакви доказателства за това, което пишат по-нагоре. Ще са 4 години от лъжене в американските средства за ма сова дезинформация. Тука имаме течащ опит за преврат от СМ(д)И, останки в ръководството на разузнавателните служби от обамунисти, демокрадската партия, левичарите, окопали се в образованието и 30 000 армия от платени агитатори, която баш агитаторът обама тренира по Алински. Тия искат да предизвикат втората гражданска война тука, но ако се почне ще са на погрешния (получателския) край на медно-оловните чипове.

 31. Поздрав и от мен .500 S&W,
  Само допълвам, главната камара европейски медии по темата са жълто ехо разтворимо на американските СМдИ, които спомена. И читателите показват за N път, че няма нужда от факти. ‘Истината’ идва в пакет от медийни внушения.

  IMO, един справедлив глас: http://www.faktor.bg/novini/svjat/95317-otmastenieto-na-blatoto.html

  По-рано и аз се питах дали журналистите на NYT, CNN, WP etc се грабнаха да четат книгата на Флин… и дали имат воля да разберат колко консистентни са (и назад във времето) обвиняваните и обвиняващите страни. Но понеже медиите са също страна, това се оказа препъни-камък за тях. Апропо, споменах, че паметта е къса по отношение на дългата мексиканска стена (Тръмп следва традиция, колкото и да не му се иска), и кой как е гласувал за нея до този момент. Къса е паметта и за мигрантската политика на Обама.
  Истината идва с прекалено много зор по нея. И не се заседява.
  Прозявам се следователно ме има.

 32. Пропуснах да спомена нещо по повод реакцията срещу казаното от Тръмп за НАТО. Прав е Тръмп, прави бяха и другите преди него, казали същото! Но Тръмп успя да стресне съюзниците (абе другите говориха, ама тоя е луд, ще вземе наистина нещо да направи).

  Ето казаното през миналите няколко години:

  Secretary of Defense Chuck Hagel:
  “If the American people do not see European nations stepping forward to invest in their own defense when their own security is threatened, WE RISK ERODING U.S. SUPPORT FOR THE ALLIANCE” (курсив мой)

  President Barack Obama:
  “They expect full [NATO] membership when it comes to their defense; then that means that they’ve also got to make a contribution that is commensurate with full membership”

  Secretary of State John Kerry:
  “Every ally spending less than 2 percent of their GDP needs to dig deeper and make a concrete commitment to do more”

  National Security Advisor Susan Rice:
  “We expect every ally to pull its full weight through increased investment in defense and upgrading our Alliance for the future. Europe needs to take defense spending seriously and meet NATO’s benchmark”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.