БНТ “назначи” военния министър Стефан Янев за шеф на МВР

В новинарската си емисия в 18 ч. днес БНТ съобщи, че Стефан Янев е министър на вътрешните работи, който…

Кой съм аз, че да се съмнявам, че Стефан Янев командва полицията, а не армията, след като от държавната телевизия ми съобщават тази рокада?

Изчаках да видя, дали не е грешка на езика ( и на напрегнатото подсъзнание). Водещите също са хора и могат да грешат. Знам от опит.

Оказа се обаче, че незнанието е продукт на онова нещо, което на професионален език  в днешно време, дори и в русофилските структури, са нарича “нюзрум” ( събирателно за редактори, продуценти и т.н.).

Какво беше изумлението ми да видя в крола, т.е. в надписите под новината, че Стефан Янев беше обявен именно като министър на вътрешните работи. Водещата не знае дали е така и чете, каквото са й написали незнаещите й началници. Обаче всички те вкупом имат претенцията да информират зрителите.

Не, не е вътрешна работа на БНТ фактът, че Стефан Янев е министър на отрбаната и вицепремиер дори. Именно в това качество той произвеждаше новина, цитирана от БНТ.

ОСТАВКА ( но не точно на Янев)!

Правилото, обаче , е че в българските медии никой не подава оставка, освен ако не го натирят по заръка на някой автокрад.

Уж са четвъртата власт медиите ни, а всъщност ги ползват за своите цели  като пето колело на своята каруца в блатото и ги оставят като Андрешко да се излагат точно толкова, колкото тях ( властите).

12 мнения за “БНТ “назначи” военния министър Стефан Янев за шеф на МВР”

 1. Тази независима талавизия БНТ ги произвежда серийно на бързи обороти,не признава петилетки,може би пламен Узунов е станал външен м-р, кой знае,не са питали премиера,или греша, Радев е по-голям,Кой кои е в тази държава може би знае посланника на РАССИЯ,трябва да го питаме там е най-сигурно,там няма грешка,ако има ще ни поправят нашите друзя.

 2. Ами аз като казвам,че всичко в България е наивно и несериозно,някои скачат….

  Да,човешко е да се греши,но не в държавната телевизия,която е назована и “национална”,имайки и “национален” ефир.
  Каква ли щеше да бъде ако нямаше такъв.

 3. Не пряко по темата.Вчера по “Нова” Цветанка,без да иска,илюстрира настоящето и бъдещето,което ни дебне отвсякъде.
  Видяхме щастливото семейство Кутеви,син и дъщеря му,съпроводени от духа на бащата.Доволсващият,както винаги Кутев,представи току що излизащата от младенческата си възраст дъщеря.Видяхме възторженото щастливо лице на бодрата смяна,която се готви да ни управлява.След нея се изяви Лиляна Павлова.Тя не дебне, тя действа.
  И двете си приличат по убеденост свише,изписани лица,дълги черно боядисани коси,червени тоалети,респектираща физическа внушителност.Всичките тези неща не съвсем идеологически издържани,но млъкни сърце.Най-решаващото е здравият семеен произход.
  За тях наивното соросоидче издава тайната не с думите “царят е гол”,а цитирам – “червена свиня”.Класикът би казал “червени лоени топки”,а днешният презрян соросоид-“лоени мозъци, видяхте ли какво ви чака”?
  Написано от една долна,мръсна гад (по Г.Николов).

 4. В армията на Беларус започнала пълна проверка на бойната готовност.
  https://www.youtube.com/watch?v=tNiUed5QuOg
  Ако не искаш да ставаш субект на Русия, готви се за война и имай армия!

  Кремълския каморски капо Кобзон щели да го пращат да пее през май на Евровизията в Украйна – та да опява заедно с главатарите на сепаратистите жертвите?…
  http://pl.com.ua/v-gosdume-predlozhili-otpravit-kobzona-na-evrovidenie-v-kiev/

 5. Гледахте ли снощи “инагурацията” на праф.Иво Хыстав като кандидат депутат на БСП в “Панорама” по БНТ?

  С какво сладострастие и дистанцирано презрение българомразецът (плод на българо-съветската дружба и роден в СССР) с присвити азиатски очички и гнусейки се от българите, описваше нещастието на България -оскотяването на нацията, поради умишлено наложената материална и духовна мизерия, демографският апокалипсис и бягството на младите на Запад в резултат на “необмислената” ни евроинтеграция и “формалното” ни членство.
  Всеки път, когато високомерно процеди през зъби поредната си прокоба за съдбата на българите, дръзнали да изберат СВОЙ път на Запад, а не към Матушката му, българите, към които той (като хибрид!) не се причислява, ме побиват тръпки, защото инстинктивно усещам просъствието на нещо чуждо, по азиатски жестоко и НЕбългарско, което настоява да изоставим европейския си цивилизационен избор (като ни принуди да блокираме санкциите срещу агресора в Крим и т.н.) и после равнодушно да ни запрати обратно в руския концлагер. В такива моменти дори нечистоплътните ни и крадливи понякага сънародници ми се струват по-близки и по-мили, защото по ЧОВЕШКИ могат да те разберат и да съчувстват!

 6. Толкова си могат защото са посредствени на мах.
  ОставкИ!
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 7. А по света стават “големи работи-по Швейк-(“Горе ставаха големи работи”).
  Челен опит, едно време, сега по новому-ноу хау.
  Булята на един от малкото “съюзници” на кремълският гном и братя по санкции Мугабе е убедена, че дори гушнал букета другарят й в живота зимбабвийците пак ще го изберат. 37г. не стигат!
  http://rusjev.net/2017/02/18/zhena-prezidenta-zimbabve-poobeshhala-vyistavit-na-vyiborah-trup-muzha/

  И по-сериозно. Нов знак на пробуждане на цивилизованият свят към провокациите на мечката с ракети.
  http://rusjev.net/2017/02/18/rossiya-mozhet-poluchit-novyie-sanktsii-teper-uzhe-za-yadernyie-raketyi/

  Империята отвръща на удара.
  http://rusjev.net/2017/02/17/kongress-ssha-nameren-razmestit-v-evrope-kryilatyie-yadernyie-raketyi/

 8. Няма отърване от Московлука, брей! Снощи “геополитимеските” прокобясвания на ыва хрыстов №1 по Панорама, днес рядко ибрикчийски дори като за “24 часа” и гьотверенския лигаво-слузест стил на ориенталската одалиска Паола Хюсеин апотеоз на ыва хрыстав №2!
  ЧЕТИ САМО С ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА!

  https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6064263

 9. SMS-
  Много точно сте го казали за снощната Панорама и Иво Христов.Мен също ме изби студена пот като гледах змийските му азиатски очи и злобното излъчване.С каква наслада искаше да се изгаври с нас,българите.С каква злоба апострофира Москов.
  Този поглед е патент на НКВД.Спомням си когато се минава граничен контрол на летищата в Москва ,гледаха неподвижно дълго с този особен ,смразяващ поглед.
  Какво ни чака.За това си отваряйте очите.ЗА НОВА РЕПУБЛИКА.
  Иначе,както виждате внуците им са нахъсани отново да отворят каменните кариери.Готови са.

 10. D.SAVOVA

  Thanks, така беше.
  И аз си спомням този смразяващ, втренчен поглед на съветските военни, които нахлуваха въоръжени в купетата на влака след границата на Унгене и питаха :”Оружие есть?”, след което гонеха туристите в коридора и започваха да ровят в багажа им. Карат те да се чувстваш без вина виновен за нещо. Същото беше и при организираното посещение на мавзолея им! Соц.групите от страх едва поглеждаха към Тялото и отминвха, за разлика от западняците, които пред изумените погледи на нкведейците се отнасяха към мумията като към някакъв любопитен експонат, надничаха през преградата, слагаха си очилата и се опитваха да разгледат музейния “артефакт” от близо, без каквото и да било благоговение и респект! 🙂

 11. В днешното издание на рубриката “Наивността в България” ще посоча следния случай:

  “Припомняме съобщението на НСО, че съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, е с държавна охрана заради ”конкретна застрашеност”.

  В съобщението се посочва, че по закон членовете на семейството на държавния глава имат право на охрана в случаи, в които се установи “наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице/а или рискове от извършване на посегателства срещу личността му/им, включително актове на тероризъм по смисъла на Наказателния кодекс”.”-по някои медии

  Кой би могъл да застраши “конкретно” съпругата на най-високопоставения комунист в Република България,който е Държавен глава?
  По какви причини би могло да съществува “конкретна застрашеност” към нея?
  Какви са целите от такава “конкретна застрашеност”?
  Как би могла да бъде реализирана тази “конкретна застаршеност”?
  Кой и как е установил обективно наличието на такава “конкретна застрашеност”?
  Откъде идва заплахата,от какви кръгове-държавни,политически,криминални…и пр.?
  Какви са мотивите за предприетата “конкретна застрашеност”?
  “Конкретната застрашеност” свързана ли е с факта,че г-жа Д.Радева е съпруга на Президента на България,или по чисто персонални причини?
  Кога е регистрирана тази “конкретна застрашеност”?

  Коя е Г-жа Радева? В нета има доста биографични и професионални данни за нея,но най-общо казано,тя не се занимава с политика,не изразява публично своите политически убеждения,не коментира политическите убеджения и на съпруга си,не коментира засега политиката на нито една държава,нито пък взаимните политически отношения на България с водещите държави в светованата политика,не коментира историята на България и т.н.Следователно в политически и държавнически смисъл Г-жа Радева не е абсолютно никакъв фактор(заплаха),което означава че тя нито с убежденията,нито с действията си пречи или би могла да попречи на някоя политическа партия или организация.
  Следователно “конкретната застрашеност” срещу нея не би могла да се квалифицира като произлизаща от политически кръгове(среди) и по политически причини.
  Второ,държанието на Г-жа Радева е абсолютно безукорно,тя не е демонстрирала дори минимална неприязън към никого и нищо.
  По отношение на професията и работата й,нещата са още по-безобидни.
  Четвърто,по отношение на личния и интимния живот няма нещо показано и показно,въпреки че има два брака,така че и по по този критерий едва ли могло да съществува “конкретна застрашенст”.
  Пето,Г-жа Радева има силни интереси и познания към рок-музиката,особено към американската,сиреч идваща от най-империалистическата и буржоазна държава-САЩ,но комунистите отдавна прекратиха упреците към хора,които се “подават на буржоазната пропаганда” на Запада и Америката……Следователно и по въпроса за изкуството,Г-жа Радева не е заплаха за никого.
  Шесто-определено тя е живяла сред комунисти-двамата й съпрузи са отявлени комунсти и с проруски убеждения,следователно “конкретна застрашеност” от комунистическите фактори в България са невъзможни.
  Седмо,понеже Г-жа Радева е с комунистически убеждения,възможно(хипотетично) е тази “конкретна застрашеност” да произлиза от антикомунистически кръгове,но всеки разумен българин знае отлично че българските антикомунисти не са знимават с терор,още повече срещу напълно мирна и невинна жена.

  От тези съображения следва единствения логически извод,че назначената лична охрана на съпругата на Българския президент едва ли е мотивирана по реални съображения.Не се знае дали охраната е вътрешна или само външна ,както и дали е 24-часова.

  Който има някаква информация или предположения за източниците на “конкретанта застрашеност” срещу г-жа Десислава Радева,нека да прояви любезност и да сподели с читателите на нашия сайт.

  P.S. Като допълнителна доза наивност посочвам фразата “държавна охрана”.Ами то освен държавна,не може да има друга,която се назначава към Държавен глава и семейството му.Добре е все пак,че охраната не е наречена и “национална”,както са наречени стотици неща у нас.
  Частна охранителна агенция няма право да охранява Президента и другите държавници.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.