Тръмп вече се оправдава за руските си пристрастия, а натовският Румен Радев закъснява

В свое интервю за “Евронюз” президентът Румен Радев пророчески казва, че “събитията се развиват много бързо”. И наистина: развиха по-бързо, отколкото в Москва ( и в София) очакваха. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/17/2920098_prezidentut_radev_oshte_razchita_trump_i_putin_da_se/

От позицията на своите очаквания Радев казва на 28 януари пред телевизията, че вярва в разбирателството между Тръмп и Путин. Дали обаче при бързото развитие на събитията, при което Тръмп  беше принуден от обстоятелствата да заяви на Путин да върне Крим на Украйна, Радев би казал същото днес?

Явно не е очаквал Тръмп да каже толкова категорично и толкова скоро “чиба” на руската мечка. А пък и “Евронюз” не е Дарик радио, в което един руски посланик ( Исаков) може да се обади и да нареди да махнат от записаното с него интетрвю абзаца, в който ругае българския президент ( Плевнелиев), защото е размислил и е преценил, че е прекалил.

Тръмп междувременно даде пресконференция, на която вече напълно изпада в обяснителен режим, чиято главна цел е да разсее създаденото от самия него впечатление, че иска да си дружи с Путин ( на всяка цена). Днес Тръмп дори напада със задна дата “покойната” в политическо отношение Хилари Клинтън, че “дала” на Русия 20 процента от американския уран на руснаците.

Кога и Радев, който на всеки въпрос за руските му пристрастия вади пред строя обучението си в САЩ като някакъв контрааргумент ( сякаш в самите САЩ няма напазарувани руски марионетки), ще даде подобна пресконференция – след като действително събитията се развиват толкова бързо?

20 мнения за “Тръмп вече се оправдава за руските си пристрастия, а натовският Румен Радев закъснява”

 1. Американски сенатори предлагат проектозакон, в отговор на руските нарушения на договора за крилатите ракети, подписан от Рейгън и Горбачов. Линк към страницата на единия от тях:
  https://www.cotton.senate.gov/?p=press_release&id=620

 2. Браво! Страхотен анализ и неотразимо питане към военният пенсионер-резидент Хвърчилков.
  На последният горещо препоръчвам с химилка да подчертае изводите които прекрасно е извел Андрей Пионтковски за перспективата на несъстоялата се симбиоза тръмппутин- с три думи, “Надежда всяка оставете”.
  За мен, денят 17 ануари т.г. когато палавото кремълско джудже, ни в клин, ни в ръкав, по време на пресконференцията след срещата с президента на Молдова Додон се разглаголства за неговите “най-добри на планетата девочки с ниска социална ангажираност” (не)отзовали се в леглото на ДТ по време на визитацията на тогавашният шоумен ДТ през 2014г. в масква е необратимо фатален. Някой обясни на оше невстъпилият в длъжност Тръмп, че го изкарват кретен пред цялата планета. Параноичното его на КОГАТО трябва биде засегнато до степен оттук-нататук кремльовските експерти да не могат да си простят, че дадоха всичко от себе си договороспособната “вещица” Хилъри Клинтън да я пенсионират преждевременно.
  Каквото сам си направиш и най-злият ти враг не е способен да ти причини.

  http://www.svoboda.org/a/28313352.html

 3. “Полша изпълнява своя военна програма за закупуване на 100 самолета от страни от НАТО (“бръкми”, по гражданина-премиер), основно F-16, за подмяна на руските (не-бръкми?) самолети МИГ-29, СУ” (колко са глупави, глупави поляците).
  “Румъния си купува за 1,6 млрд. евро последно поколение 4 корвети (за Черно или друго море?), пряко от холандския производител Damen, която фирма ги строи в румънската корабостроителница Галати”.
  “Естония купува американски противотанкови ракетки Javelin”.
  “В Унгария – любимка на генерал Б. Борисов и полковник Г. Марков – се очаква американско оръжие”.
  “Хърватия купува германски верижни гаубици, американски хеликоптери и американски оръдия”.
  http://www.janes.com/article/66925/poland-may-buy-100-extra-fighter-aircraft
  http://www.romania-insider.com/romania-pay-eur-1-6-bln-four-corvettes-damen/
  http://news.err.ee/114312/estonia-buys-javelin-anti-tank-missile-system-from-the-us-for-40-million
  http://bbj.hu/politics/nyt-us-may-send-weapons-to-hungary-in-signal-to-russia_110848
  http://defence-blog.com/army/croatia-received-the-first-self-propelled-howitzers-pzh-2000.html
  http://defence-blog.com/news/the-first-five-helicopters-kiowa-delivered-in-croatia.html
  “А, бе, я се разкарай оттука с тия НАТОВ-ски тенекии, бе, идиот, ние бланкетно искаме яхти, чайки, рускини по крайбрежието – мир и секс с рускини срещу руските танкове и кораби”.
  “Е, да де, ние сме от НАТО, това е нашият съюз, аз съм генерал от НАТО бре, ей, к’ви ги дрънкате там”…
  Мамма миа!!!!

 4. Радев е в положение на изчакване,така беше и при ББ,да не расърдим Кремъл,нинова,решетников.Натовския льотчик играе ганкиното,но бърка крачката,залита на изток,явно бърка посоките, от както се пенсионира нещата загрубяха, не вървят в правилната посока,някой му е сменил хапчето,може би вицето.Или съзнателно взема грешната страна едвали,поръчките са за това да се изпълняват-той е военен.

 5. ШИВИКА Е БИВШ ПОЛИТИЧЕСКИ ОФИЦЕР

  О. з. бригаден генерал Шивиков е кандидат за депутат от листите на БСП в Пловдивско.
  Софийската военно-окръжна прокуратура обвини бившия командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков и в длъжностно престъпление, след като вече му бяха повдигнати обвинения в злоупотреба със служебно положение.
  Според държавното обвинение в качеството си на командир на 18-ия български контингент Афганистан през 2010 г. той е присвоил одеяла, якета, панталони, зимни комплекти, спортни и футболни екипи. Те са били осигурени от мисията на НАТО в Афганистан ИСАФ и е трябвало да бъдат раздадени на местното население, но ген. Шивиков ги е доставил в България. Общата им стойност е над 10 000 лева.
  Разследването е установило, че доставката е пристигнала в България с военен полет от Кабул до Пловдив, като Шивиков обяснил, че става въпрос за поръчка на Българската армия и съдържа само стоки за нейни нужди. Имуществото обаче е било връчено на Шивиков от коалиционните партньори и той не е разполагал с правомощия да се разпорежда с него извън целите, за които е предоставено.
  “От доказателствата по делото е установено по категоричен начин, че присвоеното имущество не е дарявано на детски домове на територията на Република България, каквато версия е лансирал обвиняемият пред подчинените си”, посочват военните обвинители.
  В крайна сметка на летище Пловдив пристигнали 104 одеяла, 87 зимни комплекти (яке с панталон, ръкавици, шал и шапка), 104 зимни якета, 135 спортни екипи, всички с емблемата ИСАФ и надпис „Афганистан”, 20 топки и 18 походни легла.
  Първоначално военната прокуратура обвини Шивиков, че е използвал подчинените му войници, за да му ремонтират апартамента в София. Впоследствие обаче срещу него бяха повдигнати и други обвинения. Въпреки обвиненията Шивиков се кандидатира за кмет на Карлово, но загуби на балотажа от Емил Караиванов.
  Това е вторият обвинителен акт срещу ген. Шивиков и е внесен във военния съд в София. Първият обвинителен акт бе внесен в пловдивския военен съд в средата на декември 2013 г. Според обвинението, Шивиков 13 пъти е злоупотребил с властта си и със служебното си положение, не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта си. Ако не беше повдигнатото обвинение, ген. Шивиков, щеше да продължи кариерата си като национален военен представител в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс.
  Ген. Шивиков напусна армията през юни 2016 г., след като бе обвинен, че е използвал труда на четирима войници за ремонт на апартамента си и по закон му бе отнет допускът до класифицирана информация. За да защитят генерала, Министерството на отбраната, премиерът Борисов и ред политически партии се обявиха за законови промени, които да наложат спорна норма: разследваните за престъпления да имат право на допуск до класифицирана информация, вместо да се ревизира работата на обвинителите под пагон.
  “Извинявам се, но не мога да не го коментирам – че отишли няколко негови приятели да му помогнат да си направи ремонт, анонимен сигнал по телефона във Военна полиция… “, защити лекето с лампази Борисов-Тиквоций. “Половин Карлово излиза да го изпраща. Бригадата реве”, заяви тиквата-премиер.
  „Карлово реве”, но не гласува за „великия” генерал, а преизбра друг клиент на правосъдието – Емил Кабаиванов (СДС).
  Сега задникът с пагони ще се пробва като социалист.

 6. @GEORGI NIKOLOV

  Хилерия не е пенсионирана. Тя тепърва възнамерява да фучи.

 7. Тъй като интервюто на Радев беше записано преди Тръмп да се изкаже по въпроса за Крим и да изхвърли един от най-доверените си приятели,очаквано нашият летец излетя в руската орбита и не знам дали някой ще го покани скоро за ново интервю

 8. Знаем си го и е самата истина, че нашият блог е център на най-точни, актуални и качествени текстове и коментари на руска тема. Сега, ето ноу хау, което си струва да усвоим като смислен руски, беларуски и украински опит. Вижте само в Ю туб колко документални филми има за ужасите на комунизма, конретно за репресиите и особено важно – за най-зловещите палачи. Погледайте филма за чудовищната садистка Розалия Самойловна Залкинд (мм-м-м, че имце!)-Землячка още с псевдонимите Демон, Фурия и пр., и погледнете отстрани-колко филми по темата. А у нас?

 9. Анализ върху СЕТА и дебата у нас около това чудесно Споразумение, измислено от 1000-кратно по-умни глави от Курлелия.
  Много добър текст!
  Четем го на фона на “Предателите срещу Курлелия”:
  http://ime.bg/bg/articles/seta-mejdu-mitovete-i-realnostta/
  Курлелийо, толкова ти е куха лейката, че полковниците Решетков и Макаров има да наливат и наливат в нея още с години.
  Ама като дойде момента, знаем, че сме “от ЕС” и “от НАТО”, нали??
  Мръсни червени предатели!!
  Винаги са работели срещу България!!

 10. Към БОГДАН КРИМСКИ-АТЛАНТИЧЕСКИ:
  Има някаква грешка по отношение стойността на злоупотребата. 10 хилки са дребни парици. Вероятно има изпусната нула или прокуратурата обгрижва “шивика”.
  Елементарната сметка показва, че завлечените 400-500 дрешки и креватчета не могат да струват само 10000. Как си представяте “зимни комплекти (яке с панталон, ръкавици, шал и шапка)” за по $20-25?
  Очевидно, червеното копеле е отарашило много повече!

 11. До Everyone else,
  Имам ясен спомен, че когато името на ХК изплува евентуално като мераклийка за кмет на Ню Йорк тя не само отрече но и категорично заяви, че повече няма да кандидатства за каквото й да е обществена избираема позиция.
  Сега за нещо далеч по-интересно и важно. Абсолютно подкрепям!
  http://rusjev.net/2017/02/17/vashington-ultimativno-potreboval-ot-partnerov-po-nato-uvelichit-rashodyi/

 12. В живота си съм се срещал с безброй хора,които с лекота подменят причина със следствие,кога от незнание,а по-често, защото така им е изгодно!?Когато това ,обаче го прави Президентът на Републиката е повече от възмутително!Да искаш премахването на санкциите/следствието/срещу Русия,която и според Него е нарушила международното право/причината/,окупирайки Крим е не само неизгодно за политическата принадлежост и ориентация на страната ни,но и противоречи на най-нормална човешка логика!Като си толкова”загрижен”за търговските ни интереси,защо не се обърнеш към колегата си Путин да спази международното право и да върне заграбения Крим.Аз уважавам комунистическата и проруска нагласа на гражданина Радев,но неприемам демагога “натовец”като мой Президент!

 13. Еврокомисията подкрепи Литва в забраната на руска телевизия. (Дневник) Ха ха че ако се случи това у нас ще си останем без телевизия.

 14. И двамата са в някакви отношения с путлер. И това ги прави зависими от него. Което от своя страна ги поставя в конфликт на интереси.
  И докато фалиралият “антисистемно” милиардер, все пак е принуден от цялата американска институционална система да се разграничи от кремълският си (дала)авер , то задунайският му резидент ,който целият си професионален живот “антисистемно” прекарал в “антисистемната” БНА, е подвластен на цялата явна и неявна пета колона , и е тикан от нея точно в противоположната на Тръмп посока – да търси начин да му се отблагодари за помощта му при избирането си.
  И за информация на пильот-резидента – санкциите зависят от желанието на ментора му спазва международното право, а не от ЕС!

 15. Искам да направя два коментара. Първо, всеки, който гледа вчера пресконференцията видя, че Тръмп навря левичарите от вси страни, претендиращи да са журналисти, в кучи задник. Не видях никакви оправдания за това или онова.
  Второ, всеки поне малко осведомен знае, че Хилари (про)даде 20% от американския уран на пут.ин срещу многомилионна донация за клинтъновия криминален синдикат ( също така познат като клинтънова фондация). Освен това шефа на щаба на вещицата, Джон Подеста, седи на борда на енергийната компания Joule Unlimited, която е получила милиони от руски държавен фонд, свързан с пут.ин. Подеста има “само” 75 000 дяла в тази компания. Също да ви припомня, че преди изборите от 2012 г Обама беше хванат на горещ микрофон да казва на Медведев да предаде на путя, че идват едни последни за него избори и след тях ще има много повече гъвкавост, на което Медведев отговори, ще предам на Владимир.
  А сега експертите по американска политика ми кажете, кой е зависим от пут.ин.

 16. И още едно нещо, част Пт ирановата сделка баха половин милион долара от руснаците за една реч на бил клинтън.

 17. Това за 20-те процента, че Хилъри ги е дала на руснаците, не е вярно – не ги е давала. Днес го отрекоха мнозина с положение там. Т.е., не е вярно и твърдението на Тръмп за този “факт”. И той накрая си замълча.
  Но е вярно, че в американското правителство е настанала какафония. То си личи по лицата на Тръмп и екипа му последните дни. Изкривиха се, паднал е гардът. Падна съветника по националната сигурност, новият предложен отказа, насочването на Тръмп към следващи четирима кандидати изглежда неясно.
  Както казва Джон МакКейн в Мюнхен и други във Вашингтон, “Белият Дом е в хаос”, “Републиканската партия е в суматоха”.
  http://edition.cnn.com/2017/02/16/politics/donald-trump-power-white-house/
  От това полза пак има само Путин.
  Този Тръмп е един политически неспособен бизнесмен с една гола по снимките жена, мислещ си, че с Русия ще направи приятелство и така ще оправят Крим, Източна Европа и Ислямската държава, а и ще развият взаимноизгодни големи икономически проекти.
  Колко време ли ще му трябва да преодолее това или да падне?
  Досега не е било такова с Русия…

 18. Снощи забравих да спомена ,че т.нар “антисистемни” резиденти на путлер са още и “върли антилиберали”. Но все пак единият многократно “антилиберално” е фалирал, а след това случайно и “антилиберално” е успял да стане милиардер, и всичко това благодарение на “антилибералният неолиберализъм” в САЩ и запада в последните десетилетия. Путлер също благодарение на “лошият” неолиберализъм успя да открадне 4 трилиона долара заедно с “атилибералните” си рашистки фашисти, които изнесе на запад , а не ги остави в фашистката си империя, за домашно ползване.
  А колкото за пильотчика , то той априори е “закърмен” в БНА с “антисистемност”, а още повече с “антилиберализъм”. То се подразбира ,че фатмащината и либерализма са антиподи – архиантагонисти. И само е чудно как се съвместява “социалното” и “антилибералното” в един средностатистически пильот-резидент , който представлява “антилибералната” и едновременно с това социалната БКП, проводник на фашистката хунта на путлер в задунайката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.