Шивиков-Шариков-Хрушчов

Какво разбира червеният избирател, когато му кажат да гласува за един (бивш) бригаден генерал, освен че го мобилизират да марширува след поредния генерал от бригадирското движение на партията?

Изглежда на тази първосигналност разчита др. Корнелия Нинова, която представи днес публично бригадния генерал от запаса Димитър Шивиков като предводител на червени ескадрони по пътя към реванша на предстоящите избори.

Откровено казано, този пореден “генералски” подкуп към електората нямаше да ме впечатли толкова, ако Нинова не го беше обяснила на пресконференцията си днес като “продължение на модела Радев”.

Ето защо си стува да се добави нещо по темата каква принадена стойност точно принажда БСП към “модела Радев” с кандидатурата на подобния му Шивиков ( забележка: на мястото на Радев бих се засегнал от сравнението, но това са си някакви техни , смейни взаимоотношения).

Извинявам се за калабмура с имената и физиономиите- признавам, не е “висока топка”. Но съм готов да си понеса мъмренето пред строя ( на петата колона у нас), като кажа, че по име Шивиков напомня на Шариков (  болшевика-куче от фентъзи-риалитито на Булгаков “Кучешко сърце”), а по физиономия- на бореца за световно съветско господство Никита Хрушчов, обещал през 1980-та да настъпи комунизмът на света, т.е. раят  за мързеливците, които да не правят вече нищо върху руините на разгромената Америка и пречее малки пречки към това благоденствие.

 

default

КОЙ Е ХРУШЧОВ И КОЙ Е ШИВИКОВ- ИЗБЕРЕТЕ ВИЕ

Резултат с изображение за Шивиков снимки

 

Ето какво пише  по повод повторението на “модела Радев” чрез Шивиков коментаторът в ivo.bg Богдан Кримски

ШИВИКА Е БИВШ ПОЛИТИЧЕСКИ ОФИЦЕР

О. з. бригаден генерал Шивиков е кандидат за депутат от листите на БСП в Пловдивско.

Софийската военно-окръжна прокуратура обвини бившия командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков и в длъжностно престъпление, след като вече му бяха повдигнати обвинения в злоупотреба със служебно положение.

Според държавното обвинение в качеството си на командир на 18-ия български контингент Афганистан през 2010 г. той е присвоил одеяла, якета, панталони, зимни комплекти, спортни и футболни екипи. Те са били осигурени от мисията на НАТО в Афганистан ИСАФ и е трябвало да бъдат раздадени на местното население, но ген. Шивиков ги е доставил в България. Общата им стойност е над 10 000 лева.

Разследването е установило, че доставката е пристигнала в България с военен полет от Кабул до Пловдив, като Шивиков обяснил, че става въпрос за поръчка на Българската армия и съдържа само стоки за нейни нужди. Имуществото обаче е било връчено на Шивиков от коалиционните партньори и той не е разполагал с правомощия да се разпорежда с него извън целите, за които е предоставено.

“От доказателствата по делото е установено по категоричен начин, че присвоеното имущество не е дарявано на детски домове на територията на Република България, каквато версия е лансирал обвиняемият пред подчинените си”, посочват военните обвинители.

В крайна сметка на летище Пловдив пристигнали 104 одеяла, 87 зимни комплекти (яке с панталон, ръкавици, шал и шапка), 104 зимни якета, 135 спортни екипи, всички с емблемата ИСАФ и надпис „Афганистан”, 20 топки и 18 походни легла.

Първоначално военната прокуратура обвини Шивиков, че е използвал подчинените му войници, за да му ремонтират апартамента в София. Впоследствие обаче срещу него бяха повдигнати и други обвинения. Въпреки обвиненията Шивиков се кандидатира за кмет на Карлово, но загуби на балотажа от Емил Караиванов.

Това е вторият обвинителен акт срещу ген. Шивиков и е внесен във военния съд в София. Първият обвинителен акт бе внесен в пловдивския военен съд в средата на декември 2013 г. Според обвинението, Шивиков 13 пъти е злоупотребил с властта си и със служебното си положение, не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта си. Ако не беше повдигнатото обвинение, ген. Шивиков, щеше да продължи кариерата си като национален военен представител в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс.

Ген. Шивиков напусна армията през юни 2016 г., след като бе обвинен, че е използвал труда на четирима войници за ремонт на апартамента си и по закон му бе отнет допускът до класифицирана информация. За да защитят генерала, Министерството на отбраната, премиерът Борисов и ред политически партии се обявиха за законови промени, които да наложат спорна норма: разследваните за престъпления да имат право на допуск до класифицирана информация, вместо да се ревизира работата на обвинителите под пагон.

“Извинявам се, но не мога да не го коментирам – че отишли няколко негови приятели да му помогнат да си направи ремонт, анонимен сигнал по телефона във Военна полиция… “, защити лекето с лампази Борисов-Тиквоций. “Половин Карлово излиза да го изпраща. Бригадата реве”, заяви тиквата-премиер.

„Карлово реве”, но не гласува за „великия” генерал, а преизбра друг клиент на правосъдието – Емил Кабаиванов (СДС).

Сега задникът с пагони ще се пробва като социалист

17 мнения за “Шивиков-Шариков-Хрушчов”

 1. Природата е велико нещо,какъв е този в човешки одежди др.Нинова,това копие на тав.никита сергеевич хрущчов,е върха на айсберга на партията-любимка, Няма по изящно същество от въпростния другар в червена окраска,този чорбар заслужава номер 1 в листата-водач на веки-полага му се на шиви.Заслужава човечецът да си увеличи пенсийката,толкова е дал на БКП,факт неоспорим,пример за младите красноармейци.

 2. В днешното издание на рубриката “Наивността в България”,пействам следния цитат:

  “Поздравления за възванието на Фрог нюз ”Искаме Републиката на Левски – чиста и свята!”. Надеждата ми е на 19 февруари да дойдат безброй сънародници, за да изразим нашата вяра , че българският народ не е заспала рая, която все чака някой да дойде и да го събуди от дълбокия робски сън. Това каза ген. Димитър Шивиков – председател на Комитета на випуските на Национален военен университет „Васил Левски“.”

  Що за цинизъм,що за неграмотност,безотговорност,наглост….

  Васил Левски никога не е могъл да достигне момента в България да има каквато и да е република.Причината е много елемнатарна-той умира пет години преди България въобще да бъде освободена от Турско владичество.
  Левски не е имал никаква представа за “републиканско” държавно устройство и не е бил нито философ,нито държавник,че да знае.
  Но дори да се пренебрегнат тези факти,до днес в България не е съществувала практически нито истинска “република”,нито такава по образец на Левски. НРБ беше създадена само проформа като република.Тази държава беше диктаторско-комунистическа и нямаше нищо общо с каквито и да е идеи на Левски,дори да са били “републикански”.НРБ беше “антиЛевски”-държава.

  А за следващата държава,която малко повече прилича на република,нещата са дори по-трагични,впрочем по-жалки.

  Република България има за Държавен глава убеден комунист и проруснак,страната е окупирана от верига символи на чужда агресия (руска) и не се вижда абсолютно никакъв шанс в близко бъдеще да имаме за държавен глава нормален човек и задължително антикомунист.
  А за паметниците на съветската окупация не може да се даде абсолютно никакъв ,дори приблизителен срок,кога ще бъдат резрушени.

  Така че комуниста Шивиков няма никакви познания нито за републиканска държавна структура,нито за някаква,несъществувавала и несъществуваща “република на Левски”.

  Още повече тя да е “чиста” и “свята”.По повод тези две думи пуснах един коментар,но чекистите не го допуснаха…

  Но каквото и да се каже,засега се сбъдва моята трагична прогноза-комунистите са започнали още по-мащабна и безогледна кампания за парламентарните избори.
  Не виждам коя партия може да им устои,още повече че тук бе даден изключително точен извод-мото:
  “Комунисти от БСП,ГЕРб и ДПС-съединявайте се”.
  Друг колега пък каза,че те са вече съединени.
  Който има по-различна информация,нека да бъде любезен и да я сподели с всички нас на сайта.

 3. София и България заслужават да имат летище на името на Апостола.

  Това са думи на Министър-председателя Герджиков.
  Комунистите не осатвят на мира духа на Левски.

  А летателните средства,въздухоплаването и авицията въобще не са били познати на Левски,тъй като не са били развити в целия свят.

  Значи личността на Левски и неговата кауза нямат нищо обще с въздушния транспорт в България.

  Но нали трябва да се тъпее..

 4. С естествено, органично, биологично, физиологично и биографично преклонение на Банкянския и партията му пред всеки ботуш, фуражка, каиш, пагон, партенка, ако не се лъжа, този тоже “НАТОвски” генерал беше дондуркан за депутат, кмет и не знам какво още.
  За герб важи принципа- Равнис!Мирно! За поо-о-чест!” пред всеки фатмак, който по дефиниция в НАТОвска България е червен бойлер с кънтяща “Катюша” в кратуната!

 5. Боже, това ли заслужихме като наказание, да ни унизяват пред човешкия род най-долнопробни крадци!Вярвайте ми, но това е грехопадение!Да крадеш вещи дарени, за хора, които са далеч по-бедни,е отвратително!И такива се натискат да ни управляват отново и отново.Няма спасение от тази сволъч.

 6. Защо (ли) заблуждават народонаселението, че така наречените “генерали” от армията са се деполитизирали?!?
  ОчевАдно всички са приложили почина на милиционера-пожарникар станал 2 пъти премиер на България – носят любовта към Партията и СССР-то в сърцата си.

 7. Срам и позор.
  Нинова и нейните генерали.Може ли да вкараш в Народното събрание един доказан крадец и мародер при това.
  Не че няма в БСП други крадци и мародери ,но този бе публично заклеймен.
  Да крадеш чужди дарения за чужди бедстващи деца е позор .
  Позор ,който не е характерен за българският войник.
  Ако този нещастник Шивиков влезе н НС/ мисля,че българина има морал и няма да допусне това/,всеки път когато минавам покрай сградата ще ги заплювам.
  Във фамилията ми е имало военни и в тяхна памет ще го правя.
  Между впрочем майор Димитър Савов ,адютант на военният министър и регент Михов е от моята фамилия.

 8. До ‘Антикомунист”:Сигурна съм,че го носиш в съзнанието си-антикомунизма. Но се питам,какво носиш в сърцето си?
  За генерала си прав.Написах във ФРОГ, боже, всички генерали ли ще стават политици,а кой ще брани България?Останахме аз,Карбовски и Динко. За призива на ФРОГНЮЗ,използван от Шивиков не си прав.По-добре да откликнеш с присъствието си на този призив,отколкото да разсъждаваш, върху термина Република.Поколения наред са чували за “чиста и свята Република”,написано от Левски.От сайта просто са обърнали думите,за да звучи по-убедително.Може и да не е граматически правилен призива на ФРОГНЮЗ,но е истински и емоционален и препратка към всички,които имат лъвски сърца да кажат “НЕ”, на лъжите на поредните “спасители”на България,която загива.Това е пътят, друга алтернатива не съществува вече.Румънците протестират,гърците също.Европейските народи отричат СЕТА и искат нова визия на идентичност,политика и ред.Защо не провериш за грешки и ‘кървавото писмо” от Априлското въстание?Такива писма се пишат спонтанно под емоционален стрес и обикновено стигат до сърцето на тези,за които са предназначени.Но явно ти не си от тях!

 9. До г-жа Иванова. Г-жо Иванова,
  Почти никога не влизам в дискусия с форумци, ако не са ме поканили, но ми позволете да направя изключение.
  Аз лично не искам да протестирам, губейки време, енергия, сила, вяра, надежда и свободно време, за да може на мястото на герб (бсп) (дпс) да дойдат други прокомунистически, прокадесарски и прокремълски(в крайна сметка) креатури, примерно от рода на тъй наречените “патрЕоти”, Магарешки, Бюреков, та даже и зетя на ДС генерал Бриго “гласът народен”!
  Без мене!
  По-добре време за семейството, хобито, приятелите, оградата на село и покрива, дето има нужда да се постегне, разходка сред природата в планината, отколкото да дотътря с участието си в някакъв фалшив “протест” някой от гореспоменатите лапачи!
  Това е моя лична позиция, с нея не ангажирам никого! Няма да позволя повече да бъда лъган!Същият съвет отправям и към Вас – много внимавайте, като ходите да протестирате, КОЙ организира и впоследствие – ЯХВА, протеста Ви!
  Хубав и спокоен уикенд Ви желая от сърце.

 10. Проф. Нина Хрушчова, правнучка на Никита Хрушчов и преподавател по международни отношения в Колумбийскоя университет: “Колко много си приличат Путин и Тръмп, капитализират слабости на противниците си, стратези и тактици по бизнес и джудо, използващи сила” и т.н.:
  http://www.salon.com/2017/02/15/watch-granddaughter-of-khrushchev-notes-the-similarities-of-trump-and-putin/

 11. Уважаема Иванова,благодаря за вниманието към моя милост..
  Въпроса Ви е определено уместен,въпреки че е от емоционално естество и много известен.

  Дали нося нещо в сърцетео си?-не,абсолютно нищо ,няма и не може да има нищо в моето увяхнало сърце от напълно увяхнала държава.Не позволявам от нея да влиза абсолютно нищо в него.Защо ли-ами защото държавата е комунистическа и проруска.
  Поради пустоша в сърцето си,нямам нищо и в душата си-аз съм безучвствен,напълно безчувстен към всичко,коетосе ражда България.Затова нито обичам,нито мразя цели държави,нации,етноси,малцинства и др,вкл и българската нац….Единствено усещам,че изпитвам неописуемо нещо-някакъв вид отношение към комунистическата смрад и комунистическите мръсници;най-вероятно ще проключа живота си с неоткрита квалификация към тези изроди.

  Но когато се приписват такива сериозни думи като “република” на човек,който никога не е живял в република,нито пък е посещавал република,нито пък е срещал нещо републиканско в Турция,аз изразявам своя протест.В днешното издание на рубриката “Наивността в България” ще посоча квалификацията на комунистическия функционер Г-н Божидар Димитров за Васил Левски.Той го нарича “политик”.

  Но не казва кои са другите политици от български произход в Турската империя,в която съставна част е и България.Този “политик” Левски от коя политическа партия е?

  Толкова Левски е бил политик,колкото България е “република” днес.Към историята ,историческите събития и исторческите личности трябва да се постъпва адекватно,обективно,справедливо..
  Самия Левски никога не се е орпеделял за политик,то тогава не е имало никакъв политически живот,пък и той е знаел прекрасно че не се е занимавал с политика.Просто няма политика в гората,по тъмното,в студа,глада,с два револвера и кама….

  Политика има в парламента и на улицата ако щете.

  Но да се върнем към “републиката” в България.Както навярно знаете,аз чета и коментирам тук още от самото начало на отварянето на сайта.
  Понеже съм абсолютно примитивен и консервативен човек,на сериозните въпроси отговарям от историческата,правната и моралната база на сайта.

  За каква република въобще може да се говор в една комунистическа държава,която е пронизана от символи на чужда агресия и окупация.

  За каква република може да става въпрос,в която на Държавни празник Деня на Независимостта,комунистите вдигат передн паметник на маршал-ръководител на последната окуапция на страната.
  За каква република ства въпрос,която в буквалния смисъл на думата е осеяна със символи на убийци,терорости,атентатори,шпиони и др. в интерес на Съветския Съюз .

  За каква републка може да говори население,което избира комунист за преиздент-който недвусмислено се доказва като руски резидент.

  Ама то България няма държава,Вие говорите за република,при това чиста и свята.
  Хайде уважаема Иванова избройте по списък “светлите-святи” и “чисти” неща в днешната “република”,че населението после да си построи друга република,арзлична от сегашната-Република “а ла Левски”.

  Наивниците и цинците са се хванали с една далечна историческа икона,като игнориат напълно днешната липса на икони.

  Ако Левски възкръсне какво ще му покажете Вие-републиката на комунистите-проруснаци.
  То друга република няма и засега не може да има.
  Хем републиката ни е комунистическа,хем президента,хем телевизията,хем пресата,хем облика на страната….
  У нас не бива в тази ситуация въобще да се говори за нищо републиканско,нито монархическо,нито федерално,нито съюзно…..

  България е комунистическа държава,а република съвсем не е ,камо ли свята и чиста.

  Светлина и чистота под ослепителния блясък на руското робство.Само че този път самите българи са си го донесли,просто по братски и любовно.

  България е Малката Русия,а нима Голямата Русия и тя ли е република.Колкото Тя-Русия,толкото и Тя-Малката са републики.Пълни парадокси….

  Въобще в такива държави е непролично да се споменава тази дума.Когато сурогатите на руската окупация бъдат съборени и България бъде освободена от комунистическата смрад и чекистите,чак тогава може да си поръчвате каквито си искате републики,но засега само тишина,комунистие пак набират преднина….

 12. Боре, твърдо е възможно генералите в армията да не са се деполитизирали, но е възможно и да са се деполитизирали…
  Но несъмнено не са се декомунизирали!

  Доказателството е пред нас- държавното ръководство през есента осигури по незаконен път победата на кандидата на комунистическата партия…
  И сега България си има президент-комунист, по съвместителство руски резидент.

  Деполитизацията продължава, а комунизацията се увеличава!

 13. Абе, освен че е закапече и прилича на внук на никита сергеевич, съществото шивиков е същинско въплъщение на всичко комун-милиционерско в Задунайски Милиционеристан от последните 100 години (откак БКП, или както и да се кръщава, води гражданската си война срещу държавата).

  Ами то айдук, краде всичко, дето не е заварено или бетонирано. Идеален кандидат на БКП – матряла ще си спомни с умиление как са крали мандрите и как са “експроприирали експлоататорите”. Да им е честит поредния “генерал”.

  А относно протестите, писането по форумите и прочее, “БЪЛГАРИН” добре казва (макар и да не е политически коректно). Мисля, че вече е време за седящи стачки и отстрел на паплачта, всичко друго е “бошлаф”. Мое мнение, не ангажирам Стопанина!

 14. В продължение на мислите на Аерофлот,ако може по някакъв начин да се открият още генерали и полковници дори,които да се впишат в кампанията на комунистите.
  Вероятността в България да има само двама генерали-комунисти е нищожна.
  Комунистите са пуснали пипалата си навсякъде-няма област в живота,където да нямат проникване.
  Но какво прави впечатление-генрали и офицери от МВР и специално ДС няма толкоз много в комапартията,особено от по-младите поколения.
  Дайте да помогнем на комунистите да наберат максимално голям борй генрали-комунисти и веднъж завинаги да се приключи с андеждите и наивностите.
  Да открием генералите-комунисти и да се включат в изборните на БСП листи.

 15. Генералите-комунисти са поделени между АБВ и БСП/БКП.А може и при Кадиев да откриете някой.

 16. А,значи има подялба на генралите-комунист,това звучи съвсем коректно,браво на комунетата,но и на генералите.
  Твърде възможно е комуниста Тома Томов да е генерал,или поне полковник от ДС.Комунистите няма да пращат и да издържат по света някой сержант или волнонаемен от ДС.

  Но явно избирането му за депутат ще е последния пост в комунистическата йерархия.
  Иначе Томов е изманик-в едно интервю каза,че не е нито рософоб,нито русофил…
  Е,възможно ли е някой да е комунист и да не е русофил.Комунистите ще държат ли в техните редици неориентиран емоционално човек,впрочем комунист.,,,
  Само простотии се леят от комунентата

 17. Буквалистите комунисти като чуят”Да дойдат Генералите”! , и те викат своите пагони бушони! Не тези Генерали, Иван Глупако! Автомобилните Генерали с високата класа в транспортът да дойдат, и да ви избръмчат с 300 километра в час, и да ви паркират в гаражите на Кремъл за бракуване! Което е остаряло и копирано, си остава пародия на оригиналите!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.