Къде е “другата гледна точка” в медиите днес за пророчеството на Апостола за новите поробители?

В деня на гибелта на Апостола, разбираемо, българските медии се надпреварват за повече подробности от биографията на заслужено, макар и неофициално канонизирания от народната памет като светец на българската свобода от българите  Васил Левски. От тази памет обаче са изтръгнати някои “подробности”, което показва кой се страхува от истинския прочит на неговите завети.

 

Всички вкупом заобикалят опасната за днешния доминиращ в България рашизъм тема, че Апостола наистина е бил пророк, когато е предупреждавал да не бъдем поробени от онзи, който се е запътил да ни “освобождава”.

 

Факт е, че предупреждението му се потвърждава два пъти като повече от основателно. Веднъж, когатоРусия прокламира завоеванието си на Балканите като Задунайска територия ( посочена като такава в договора от Сан Стефано) в режим на руска окупация през 1878 г. ( отменен от Берлинския конгрес, на който чак се появява термина “България”). Един от първите административни актове на руските окупацонни власти е бил да основат “Окупационен фонд”, чрез който населението на тази територия да си плати в злато разходите за руската война и издръжката на окупационния корпус.

 

 

Историята се повтаря като кървав фарс ( нима не е фарс да наричаш окупацията си “освобождение”?) през септември 1944 г. . Без да бъде предизвикана от България,поддържаща до 5 септември 1944 г. дипломатически отношения с Москва, Съветска Русия се нахвърля отново да ни “освобождава” ( от отсъстващите германци, вместо да ги преследва в посока Сърбия ). Следва 45 години съветско иго, заплашващо да обезличи, а след това да заличи идентичността на българите , запазена поне хилядолетие и половина.

 

Единственият “аргумент ” за премълчаването на пророчеството на Левски е отчаяното твърдение на днешните рашисти, че той не бил казал нищо подобно (защото на русифицираната ни историография не й изнася да се знае истината). Нямало доказателства ( например аудио и видео запис?!)., а пък Захарий Стоянов не можел да знае, защото не чул прдупреждението лично от Левски.

 

Първият и ненадминат до днес ( то няма и как да бъде надминат близо век и половина по-късно от събитията) изследовател на живота и делото на Левски, негов съвременник и съратник по революция, признат дори от русофила Иван Вазов за най-автентичния източник за биографията на Васил Иванов Кунчев, е предал на поколенията както е мислил Левски за “освободителните” намерения на Русия и най-вече- как ни е предупредил да не бъдем поробени от нея.

 

Направил го е със следния цитат, който панически се опитват да продължават да крият- нека да се съгласим, че синтезираното послание в изречението “Който ни освободи, той и ще да ни пороби” е съкратен вариант на мисълта на Левски, цитирана от неговия биограф. Но ето какво- абсолютно същото по смисъл, с повече и по-силни думи, е заявил за съвеременниците и потомците им революционерът:

 • Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

Цитатът е от фототипно издание на „Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97

Забележете, че Матушката напълно отсъства със свой пропаганден принос в тази неравна битка за истината.

Ако истината беше, че Русия се е застъпила за Дякона на онзи процес, преместен нарочно в затънтената по онова време София под диктовката на руския посланик Игнатиев, руската пропаганда щеше отдавна да се включи с обичайните си средства, за да “натрие носа” на онези, които са дръзнали да оспорват руската любов като средство за поддържането на руското влияние тук. Вместо това, Матушката е оставила своите робофили, свидните си рожби, излюпени от снесените в българско гнездо рашистки яйца, да се борят сами за закопаването на най-важния завет на Левски , скриван упорито под  утъпканите от съветските танкове пластове забрава и  отрицание.

 

Намеците за това, как “някой” искал сега да пренапише историята ( такава, каквато е фалшифицирана от отдавна покорената и все така покорна българска историография), текат днес цял днес от екраните на телевизиите. И нито следа от онази опорна точка за “другата гледна точка” няма!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://ivo.bg/2016/03/23/златен-скункс-се-полага-на-защитницит/

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/95414-rusiya-stedro-se-otplasta-na-ubiytzite-na-levski.html

 

 

 

21 мнения за “Къде е “другата гледна точка” в медиите днес за пророчеството на Апостола за новите поробители?”

 1. Това писмо до Каравелов съхранено в архивите му и то ли е фалшификат?
  “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгaрско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.” — до Л. Каравелов, 25.VIII.1872 г.

 2.  Към SIМEON:

  Точно този цитат е яростно атакуван като измислица на “Бъзикилийкс”, но цитатът, който съм поместил в статията си, не могат да отрекат, защото го има, не са успели да унищожат следите чрез запазеното в библиотеките издание, което посочвам.

 3. Като чета тези писма и документи за изказвания на Левски при сформирането на комитетите и се убеждавам че е соросоид и таен агент на ЦРУ:
  “Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.

  Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение, било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото било, всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласието от всичките народности ще се избере.
  ….
  В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони… и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е… Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни(то) вярата му, а — царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами(те) тур(ци). В Българско не ще има цар, а „народно управление“ и „всекиму своето“. Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът.
  Свобода и чиста република.”

 4. @Иво Инджев: И двамата се теб,както и всички посетители на блога знаем че русофилистиците са способни да атакуват и омазват всичко което не е удобно на пропагандата им.
  Както твоя цитат, така и писмото което съм цитирал са запазени в различни архиви.За разлика от болните мозъци на русофилистиците нормалните хора боравим с факти и мислим с мозъците си,а не с Гаварит Масква

 5. Цитатът е АБСОЛЮТНО ДОСТОВЕРЕН, поради проста причина- много са живите свидетели, някои спорят по разни поводи със ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ (като политически противник на рубладжиите), но казаното за ЛЕВСКИ не е отречено от никого-той не си го е шепнел или споделял тайно, а като в стиха на Вазов :

  Говореше често за бунт, за борба,
  кат за една ближна обща веселба…

 6. Другата гледна точка на Янко Гочев (Българската гледна точка ) няма да бъде споменавана. Това че е било дадена трибуна на Янко Гочев в бтв в едно никакво време задължително с няколко рублофили като последна инстанция значи единствено че се замазва истината. В книгата си “Убийството на Васил Левски. Граф Игнатиев.” със един професинален анализ (Янко Гочев е с 2 висши: история и право и хоби фалшификациите в близката ни история и автор на тритомника “Руската империя срещу България”) извежда следното:
  1 Залавянето на Левски е станало с пълномащабна акция.
  2Правени са много сериозни опити за неговото Освобождаване ( 8 на брой )
  До тук прави на пух ипрах

 7. В кръга на шегата: има запис от думите на Левски-детективите от агенция “Пинкертън” са го открили. Сега извън шегата: дори и да не го е казал, който и да го е казал е бил ПРАВ!

 8. Другата гледна точка на Янко Гочев (Българската гледна точка ) няма да бъде споменавана. Това че е било дадена трибуна на Янко Гочев в бтв в едно никакво време задължително с няколко рублофили като последна инстанция значи единствено че се замазва истината. В книгата си “Убийството на Васил Левски. Граф Игнатиев.” със един професинален анализ (Янко Гочев е с 2 висши: история и право и хоби фалшификациите в близката ни история и автор на тритомника “Руската империя срещу България”) извежда следното:
  1 Залавянето на Левски е станало с пълномащабна акция.
  2Правени са много сериозни опити за неговото Освобождаване ( 8 на брой )
  До тук прави на пух и прах твърдението че Левски е незначителна личност и че е бил изоставен от Българите.
  3.Убийствената съпричастност на граф игнатиев и извода че това убийство е политическо

  НЯМА ДРУГА, ТОВА Е ГЛЕДНАТА ТОЧКА И ТЯ ТРЯБВА ДА Е НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ.
  Ето Янко Гочев ви прави един безплатен подарък.

 9. Включих се към стар видеозапис по повод ролята на Граф Игнатиев по време на „Освобождението от турците“
  Имаше препълнена маса от „изтъкнати“ историци, всичките с титли нагоре, до професор.
  Най– впечатляващото беше, че личеше как всички са учели от един и същи учебник. Това правеше впечатление, всички клатеха потвърдително с глава, когато някой привеждаше факти. Явно добре усвоени уроци от един и същи учебник. Различаваха се само по различната степен се съгласие с това, че Игнатиев е бил посланик и военен обслужващ Русия, и като такъв е преследвал стриктно нейните интереси. Въпреки съгласуването с кимане на глава, трябваше винаги някои да допълни, че въпреки това, е работил и за българския интерес освобождението ни. Бил си противоречал, но поради кариерата на дипломат, е трябвало да разработва няколко варианта, за да постигне целта си.
  Засегна се и обесването на Левски, като някакъв си професор (дори нямах желание да обърна внимание на името му) заяви, че по това време Игнатиев не го е познавал и нямало документация за това!
  За да кажеш от такова високо положение, че е нямало документация, поне за да защитиш научната си степен, би трябвало да споменеш, къде си я търсил. Да кажеш, бях в Истанбул, ползвах турски източници, бях в Петерсбург или където е трябвало да бъдат депонирани руски архиви, прегледах ги обстойно, беседвах със съответните експерти и не можах да намеря нищо!
  Макар, че дори и това да беше казал, щеше за всеки да и ясно, че първо нямаше да го допуснат там и второ, ако беше публикувал нещо противно на руската доктрина, щеше да гледа професурата си през крив макарон.
  На Янко Гочев не се спомена нито името, нито трудът, само се каза, че има противоречиво мнение. Жалкият професор само кимна, иначе пълно мълчание.
  И как може да е иначе, след като тези на масата с голяма степен на вероятност са участвали в преразказът на историята ни. Независимо дали като учители или учащи се.
  Докато това поколение от лакеи не бъде изметено, вероятно само по естествен път, за страната ни вероятно няма да има спасение.

 10. Иво, щях да напиша следното като отговор на един, който коментира моя постинги по друга тема, но то важи с още по-голяма сила за рублофилните русофилистици: “Няма по-сляп от този, който има очи, но не иска да вижда.”
  Поклон пред светлата памет на Апостола, а българите само по име, които обичат РАзия най и по, с позволение от Жорж, ДГД!

 11. Май няма да е зле да вземем думите на Апостола и днес. Ако само не си извоюваме свободата от Кой и руските им господари значи не я заслужаваме. ЕС може да помога ама в кошара не вкарва. Видя се, че тия от добро не разбират и няма да пуснат кокала докато не заиграе сопата по главите им. Както призовава Илиян Василев наскоро – да излезем и да си свършим нашата си работа. Тази дето започнахме през 1996…

 12. Невероятно интуитивна статия…
  Хайде сега любителите на “Републиката “а ла Левски””,наречена “чиста и свята” да намерят сили на фона на статията да продължат да я търсят,особено на фоина на Руско-Съветската агресия и окуапация.

  За делото на Левски е изключително неприлично да се говори днес в комунистическа България.
  Затова никой,дори и комунистите в този ден не се пявяват пред Мочите и Альочите.
  Пророчествата на Левски са сбъднати и поне в следващите пет години ще продължават да се сбъдват,България е руска държавица….
  Добре че Левски и такива няма да въкръснат,видят ли тази държава,веднага ще я заплюят и ще отлетят в небитието….

  Препоръчително е честните хора у нас да не цдемонстрират официално отношение към паметта на Левски,безполезно е,обидно е,явно и той е окупиран от комунистическо-проруската пропаганда.
  Затова комунистите не четат книгите на Янко Гочев.

  Спасението се отлага за пореден път…

 13. От ’97а не чета вестници.От 8-9 години не гледам телевизия.Толкоз за медиите в България- или хубаво или нищо.
  За мен ТОЗИ блог + още 2-3 блога са ориентир в блатото което ни потапят постояно. Още една гледна точка допълнение към публикацията на създателя на блога
  Ето какво казва Миралай Тефик бей, след като Левски е осъден на смърт.
  „Хитър и прозорлив е … Умен човек , има честни очи, които дълбоко в мене гледат… Ако не бях турчин и не бях миралай , щях да тръгна след този човек! – Ти си луд, Тефик бей! – възкликва Орхан бей. – Неговите дири свършват до бесилото. – Не! Започват от бесилото! Ти нищо не разбираш – ние с тебе живеем, за да умрем. Той умира, за да живее!…“
  Автор: Добринка Тодорова

 14. Напълно подкрепям мнението на Илиян Василев и Радослав Андреев – трябва да се върнем на улицата да си довършим започнатото.

 15. Поклон пред подвига на АПОСТОЛА! Много често си мисля и мечтая да се появят смели лидери, които да коригират грешката с тежки и дългосрочни последици, направена преди повече от 100г., и позволила имената на българските национални герои да се използват за конюнктурни цели. Имам в предвид използването им от много спортни клубове в страната.
  Зная, че ще бъда обвинен, че одобрявам преименуването, което направи навремето тото кратуньо, но то беше по съвсем други причини. Имаше един отбор на народа (и не само той) дето разгроми отбора на властта и комунистическия елит се почувства застрашен.
  Става дума за паметта и уважението на бъдещите поколения към живота и делото на тези СВЕТЦИ!
  Срам ме е като видя поруганите им имена по фасади, огради и къде ли не. Не зная да има такова отношение в цивилизованите страни към техните герои.

 16. За търсещият спасение “АНТИКОМУНИСТ”
  ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ…
  След 27г. управление на
  или джуровистите БСП
  или живковистите ГЕРБ
  вече си имаме на нашето Черноморие руски анклав!
  В Несебър не можеш си купи цигари, ако не си поискаш на руски!
  Ако продължават да ни управляват креатури на БКП и ДС,
  скоро в цяла България ще е така!

  Всички за Нова България!
  Всички за НОВА РЕПУБЛИКА

 17. @.500 S&W

  Нали не става дума за мен? Добавих нещо със закъснение към написаното от теб до Стамбо на 16-ти февруари, но не беше в противоречие. Напротив, подкрепях казаното за СМдИ. Съклетясвам се, че е станало недоразумение.

 18. До Е. Гаврилов:Това е наистина така. В нормалните държави не ползват имената на нацинални герои за кръщаване на спортни клубове. Но задача номер 1 парламентарните избори. Днес Славов от НОВА РЕПУБЛИКА беше сутринта по бтв в едно наддумване. И както повечето знаем всички са заедно против един. Та Славов каза че 15% от бюлетините били недействителни.Което ще рече на “основния враг” бюлетината се драсва нещичко и тя става недействителна. При машинното гласуване това не става. Да сме готови за всякакви измами.Повече наблюдатели в секциите за НОВА РЕПУБЛИКА.

 19. Една медия днес премина всякакви граници. БНР (програма “Хоризонт”) реши, че най-подходящо е да предава футболен мач на живо по обед на 19 февруари… Срам! Какво повече да кажем по темата за гледната точка?! Срам!

 20. Иво, ако това е вторият един и същ коментар, извинявам се, но iPad ът ми даде едно странно съобщение от блога, че не мога да публикувам втори коментар.
  @EVERYONE ELSE, разбира се, че не става дума за теб. Имах пред вид т.н. AWACS, но на днешния ден не исках да отвличам вниманието от Апостола на свободата. Извинявам се за недоразумението

 21. @.500 S&W
  И аз се фурландисах със същия коментар на AWACS, написах цяла страница в отговор, та и с библиография по темата. Накрая го изтрих; прецених, че няма смисъл.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.