Радев подкрепи завета на Левски да се освобождаваме сами

Факт е , че днес президентът Румен Радев каза следното пред паметника на Васил Левски:

“… днес с особена сила тежи заветът на Апостола – че истинската свобода е тази, която сами извоюваме и отстояваме“.

На практика Радев преразказва завета на Апостола да не позволяваме на Русия да ни зароби, който е известен със синтезираното изречение “Който ни освободи, той и ще да ни пороби”, но в оригинал изглежда така:

“ Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…” https://ivo.bg/2017/02/19/къде-е-другата-гледна-точка-в-медиите/

Еманципация? Сензация?

БСП – излагация в залагането на предполагаемата русификация чрез президентската им номинация?

Предстои да разберем.

25 мнения за “Радев подкрепи завета на Левски да се освобождаваме сами”

 1. Конгениално!
  С техните камъни, по техните глави.
  Имам обосновано предположение, че военният пенсионер-резидент Хвърчилков не е имал и ни най-малкото съмнение какъв автогол си вкарва.

 2. Ами ако Президента почита паметта и думите на Левски, още утре да издаде Указ за демонтирането на символите на руската окупация.
  Ама той вярва ли си, че може да ма свобода под тяхната бясна светлина.
  Абе има ли някой който да е с разума си от тези комунисти

 3. Смятам, че няма нищо изненадващо – тезата за “освобождаването” в устата на Радев, чийто ментор е журналистът русофил Иво Христов, е същата теза, заради повтарянето на която на първо място в депутатската листа в Пловдив е поставено лицето Иво Христов, самопровъзгласило се за социолог (а всъщност е най-дълго пребивавалият юридически експерт към Правната комисия в шест последователни парламента; пръв приятел на Янаки Стоилов)…

  А тезата е следната – трябва да се освободим с всички сили и средства от … игото на ЕС и да станем “самостоятелни”, “горди”, “необвързани”, с възстановяване на дружеските отношения с “освободителката” Русия.

  За такова “освобождение”, от всички европейски обвързаности и ангажименти, както и от всички европейски културни, политически и икономически институции у нас, които макар и побългарени, все още ни държат в близост до Европа, става дума. И никаква сензация няма в това, уви.

 4. Ха дано, ама надали. А днес хванах малко от интервю на Стефан Данаилов. Ама той съвсем е изкукуригал. Такава излагация, че чак се развеселих. Сетих се за една карикатура на “Стършел” с Данаилов и облаче от устата му с думите: “Срамувах се, когато Жан Виденов съсипа България. Срамувах се, когато бях министър в тройната коалиция. Срамувах се, че съм професор, а пиша “Збогом”. Но си траех като истински социалист. Защото истинският социалист срама си няма!” Но така е – чашата на търпението ни май е с пробито дъно. Илюзиите ни ги натрапват, но поне надеждите си избираме сами.

 5. Замисляли ли сте се някога колко е висок паметника на Левски и колко МОЧА?А паметника на “Цар освободител”?Знаете ли ,че във Видин дори няма паметник на Левски ,има една паметна плоча пред едно училище и днес там се”покланяха”предизборно.
  За сметка на това най-високия паметник в града е този “На загиналите партизани “…И някак правя аналогия с християнските църкви по турско време ,дето не трябвало да са по-високи от джамиите !

 6. Президентът-резидент, за пореден път прави българите на абдали.
  Но и те много обичат, да слушат сладки приказки за свобода, демокрация, равноправие социални помощи и т.н.
  Политическият ладшафт в България , след преврата на 10.11.89 е същият,
  както след преврата на 9.9.44г.
  Тогава цялата власт е в ръцете на БКП, което се прикриваше от маскировъчният храст ОФ.
  Сега , под маската на „демокрация” 17г. ни управляваха джуровистите БСП и вече 10г.взимат своя реванш живковистите ГЕРБ.
  Маскировъчният храст ОФ сега са коалиционни/понякога УЖ опозиционни/ многобройни мимикрии – всевъзможни екологични , земеделски, патриотични и т.н.
  организации. Актуалните към момента са ДС ДПС-тата, ДС-ПФ, АБВ, К-21, Бензинаджията Марешки /руският Жорж Ганчев, но не толкова атрактивен/ и т.н.
  Ако на хоризонта се появи натрапник, застрашаващ статуквото /в случая НОВА БЕПУБЛИКА/ всички се нахвърлят върху нея да я унищожат още в зародиш.
  Разбира се сега методите са по-цивилизовани.
  Тогава с Калашников и концлагери.
  Сега с вулгарисзми , измислени „факти” и фалшиви новини.
  Основното оръжие/”Калашников”/ са медиите със съмнителна собственост, повечето руска-България вече е на 113-то място по свобода на словото!
  След повечето африкански държави!
  В „концлагер” /натикани в миша дупка/ са пратени/ останали единици /почтени журналисти.
  Като Иво Инджев, например.

 7. този льотчик отново се уля,нищо ново под слънцето наше,с този съветник и фърс лейди,,дамата на сърцето,,всичко върви в ,,правилната посока,,а тя е познай от раз, напред към светлото БЪДЕЩЕ на ДРУГАРИТЕ наши.ЛЕВСКИ е ГЕРОЙ на ВЕКИ,ПАТРИОТА които ние е показал пътя по който да вървим,да се борим срещу ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО и ВСИЧКО зад КУЛИСТНО което,, ражда,,това понятие.

 8. Никаква изненада, никакви съмнения!
  И волэн сыдерав плещи за освобождаването на България от колониалните ѝ зависимости, но визира членството ни в ЕС и НАТО.
  От комунягите нищо свястно, нищо човешко не може да се очаква!
  И с резидента радев “българите-юнаци” изтеглиха късата клечка!

 9. Според мен тезата на 1НАУМ е по вярна, въпреки че си вкарва автогол, обаче съдята (медии и журналисти с малки изключения) не вижда голът (че царят е гол )

 10. Според мен по-скоро иска САМИ да ОТСТОЯВАМЕ независимостта .т.е. без НАТО. 🙂

  Позволил си е да ‘допълни’ апостола.

 11. https://www.24chasa.bg/novini/article/6067822

  Пък като е за “НАТОвски” генерали- ето добра новина покрай мародера шивиков от Карлово. Круела му е била текмето от листата, но сега пък може да му се отвори място в листа на герб. Че каква разлика? Нито за него, нито да електората- фатмащината и калтащината са на почит и в двата филиала на промосковския лагер у нас, като респектът към червени фуражки дори е много по-явен в герб! Тази сутрин по БНТ, ако не знаех, че сме в НАТО, нямаше да го разбера много ясно от един от гербовите военни експерти- бивш началник на служба „Артилерийско въоръжение“, директор на Института за перспективни изследвания на отбраната, зам.- министър, депутат и т.н.

  А мародерът шивиков може да се пише и в листата на “патриотите”. Изобщо у нас- комундел и рубладжия да те е родила майка ти, възможности безброй.

 12. Не искам да бъда голословен-ето точен цитат от тази сутрин на НАТОвския експерт с петолъчка на будьоновката в джоба на европейския му шлифер. В Румъния, Полша, Естония за подобно усукване щяха да го изритат от постовете дори и социалистите им, но тук др. Радев казва, че
  “…Балансът е много важен. Какво се случва в Черно море, каква флотилия ще има там? Ние сме за повече НАТО, но при определени условия. Крим е само на 400 км. Много лесно могат да насочат радарите към България. Кому е нужно това? Другото е лицемерието. Нас ни обвиняваха, а сега искат повече кораби в Черно море. Това дразни…”

 13. Става дума за др. Валентин Радев, а не за президента Румен Радев, макар че една и съща им е школовката и залповете на Аврора, ако не трещят в главите им, поне ей, тъй, ле-е-е-е-хичко, ти-и-и-ихичко и глъ-ъ-ъ-ъхнещо поотекват, колкото да не е без хич!

 14. Льотчика вижда смисъла на свободата в думите на една песен от сравнително ранни сАвеЦки времена:

  “… я другой такой стране не знаю, где так волно дышит человек…”
  Мисля, че до там му стигат културата и емоциите.

 15. Аз като социалистка по рождение и по разбиране, искам да се освободя от всички милионери и олигарси в ИБ на БСП. Всички до един ограбили родината ни. Срамувам се от тези другари. Те са позор за социалистическата партия. Такова е мнението и на всички мои съпартийци. Време е да ги изгоним , ако трябва заедно с председателката.

 16. Корнелия може и дя номинират за премиер.Ако наистина тотално са изкуфяли комунистите.И румънският сценарий следва моментално.Ако им стиска, да го опитат.Моето мнение е, че предстоящият парламент ще е по – пъстър от очакваното. А партии заложили на фалирала във всяко отношение държава като Русия,просто сами си отписват бъдещето. На което не се учудвам. Те друго и не могат. Елементарен и обиден за що годе интелигентните хора е подхода на другарката, да скача и вряка силно по “%злободневни ” теми. С цел палене на първични инстинкти. Елементарно Корнелия, емлементарно.

 17. не е съвсем по темата, но исках да споделя поредния българомразки филм на „Россия 24“ за България, публикуван на 12.11.2016

  трудно се коментира такова нещо и изисква много търпение на границата на мазохизма да се изгледа https://www.youtube.com/watch?v=P1I4oeOF41k

 18. За съжаление, и аз не съм оптимист по отношение на Радев – споделям тезата на 1Наум и Венко.

 19. Изглежда, че от ЧЕРНА ГОРА ше трябва да си внасяме освен политици, и прокурори, поради монополизираното на тази професия у нас от откровени мутри, червени катили, рубладжийски лакеи, гоцэвски апапи и всякаква измет!
  Браво на братята черногорци! Вижте как са подлепнали руските превратаджии – да наблегнем и да прехапем устни!- в малката, балканска, славянска, пишеща повече на кирилица, русофилска и православна страна, която все още не е формален член на НАТО, а на ЕС- чак в бъдеще! Сега са погнали руските нашественици и от вилите им край Адриатика, а нито един черногорски министър не е седнал да реве за руските туристи и пазари като нашите мекерета!

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/95491-chernogorskiya-prokuror-obvini-rusiya-za-opita-za-prevrat.html

 20. Радев даде интервю за Евронюз 16 Февр. 2017

  Според него от санкциите срещу Русия няма полза и от тях страдат икономиките и на ЕС, и на Русия.

  А всички се смяха на Лавров на срещата в Мюнхен, че щели да запазят санкциите срещу Европа.
  На фатмака май не му е ясно или се прави на глупав, че икономиката на ЕС е на светлинни години от псевдоикономиката на Русия.

 21. А ето още едно живописно българско село в близост до гръцката граница ИЛИНДЕНЦИ, с най- голямата на Балканите кариера за мрамор, с минерален извор, свети места, богато на археологически обекти и природни красоти, което вече е напъплено от руските скакалци, готови да развиват свои “бизнеси” с българските природни богатства, които буквално им харизваме за жълти стотинки:

  https://trud.bg/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4/

  http://geograf.bg/bg/articles/36-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/88-%D0%98%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%20-%20%D0%B0%D1%80%D1%82%20%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80,%20%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%20%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B8

  http://svetimesta.com/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%BE%20%D0%98%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8

 22. Иво, това видео е отвратително. Не можах да го изгледам докрай.

 23. Филмът на чекиста е напълно обективен,ама съвсем напълно!

  Това е истинската България и мнозинството от народа й.Ако е обратното,президента нямаше да е комунист и проруснак.

  В целия филм никой не спомена думите социализъм и комунизъм,все едно Съветския Съюз и НРБ не са били комунистически и на тази основа да е била Българо-Съветската ТЕЧНА дружба,сиреч Съветската доминация.

  Единствено позотивно отношение е интервюто с Г-н Генов,но за съжаление и той не спомнеа комунизма.

  Въобще ,който говори за отношенията между двете комунистическо-диктаторски държави и не споменава думата комунизъм е пълен мръсник и измамник.

 24. Прочетох в Уикипедия, че „Решението за издигане на монумент на Левски е взето на 6 август 1878 г. по предложение на граф Игнатиев от току-що съставения Софийски градски общински съвет.” Исторически може и да е вярно, но от морално гледище е странно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.