Руският мишок и западната слоница

С вчерашната си заплаха, изречена на международния форум по сигурността в Мюнхен, че Русия също няма да свали санкциите си срещу Запада, Лавров изпадна в смешното положение от вица за първата брачна нощ на мишока със слоницата. Напъвал се цяла нощ гризачът, докато слоницата най после не издържала на досадата и на сутринта въздъхнала : “ох”! “Ох ли, ще те скъсам”, отвърнал злополучният младоженец.

Докато Западът е развеселен от глупавата “заплаха” с ефекта на “бълха го ухапала”, в Русия на някои им се плаче. http://avmalgin.livejournal.com/6814022.html

Както констатира Андрей Малгин, руските власти приличат на екипаж, който внезапно е ослепял насред бурното море. Защото изглежда вече сами си вярват на собствената пропагандата, което е твърде опасно за самата Русия.

17 мнения за “Руският мишок и западната слоница”

 1. Ами, хич даже не си вярват, те са свикнали с лъжите и само заемат героични пози. Бутафория! Не си гледат резила докъде са се докарали. А нима мадам Лъжа си вярва на глупостите, които бълва с апломб и театрални изпълнения? И защо никой не емигрира в Русия?

 2. Горкия Запад,добре че Лавров им казал че има санкции; така и щяха да си умрат ненаучили че са обект на санкции от стрaна на Русия

 3. Проблемът на Русия днес е една малка богата група от бившата ссср-номенклатура,която страхувайки се да не
  изтърве,а да гарантира за вечни времена при себе си натрупаното богатство,използва целия арсенал
  от имперски и комунистически прийоми за да не позволи това да се случи.В управляващите там цари тотален ужас
  от демокрация и законност,които не гарантират заграбено богатсво,а налагат спечелването и опазването му
  по законен път.И вътрешната и външната политика са подчинени на тази изключително себична,кланова цел.
  Жалкото е,че и страни като България са потърпевши.У нас все по-ясно се усеща отвратителният дъх на
  комунистическите времена и тоталитарната държава.
  Проблемът може единствено да се реши от руския народ,но и с активната помощ на целия демократичен свят –
  санкциите са само една ограничена мярка.Дано доживеем окончателното сгромолясване на псевдокомунизма,
  насочвайки нашите скромни усилия в тази посока.

 4. Все още не са излезли данните за икономиките на държавите за 2016 г., но според статистиките за 2015 г. брутният вътрешен продукт на глава от населението в Русия е между този на България и Румъния. Как тези идиоти имат самочувствието да са световен фактор, след като не могат да изпреварят двете най-слаборазвити страни в ЕС. И всичко това при условие, че държат огромната си територия и паразитират на гърба на десетки държави с продажни политици като нашите.

 5. Приятели, простете изповедното ми признание-не мога без “пыг”! Все пак СТЪРШЕЛ е седмичник, а нуждата от смях и кикотене е постоянна и здравословна. И тъй – преписваческата помиярница се насочва към външнополитическа тема. Опасна работа, това е все едно да курдисаш Бареков и Стоичков като лектори-пленаристи на международен конгрес на английските филолози върху стила на Шекспировите драми и сонети.Но, както и да е. Виждам аз нещо радващо в заглавието, което и вие ще видите в линка, викам си-този откровен комундел Гутериш най-после да свърши нещо свястно, и да дръпне малко дизгина на рубладжийския режим в Армения… но разбирате ли нещо, кой какво рекъл, а другият какво казал..
  С тези “медии” и 116 място ни е много, май!

  http://pik.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BE%D0%BD-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D1%85-news633653.html

 6. Скъпи EVERYONE ELSE,
  от същия сайт следя този наш съмишленик- изглежда ще да е беларуския ВЕЛИЗАР ШАЛАМАНОВ, завалията, ясно е описал във военно тактически параметри възможната окупация на Беларус… Ама страх да го хване човек!
  “Братя мои, мои бедни братя,
  пленници на орис вечна, зла!…”

  http://www.belaruspartisan.org/opinions/371265/

 7. Антикомунистически филм “Досието Петров” по БНТ в момента… Изглежда добре направен- капка в блатото на червената пропаганда от сутрин до вечер.

 8. Ето нещо и от мен в памет на Анна Политковская:
  “Това, което другите народи създадоха, възпитаха, построиха, ние руснаците не създадохме и не построихме. Нямаме държава с честни избори, нямаме партии, нямаме обективна телевизия, нямаме широко народно здравеопазване, нямаме истинско образование, нямаме профсъюзи, нямаме здрава икономика. Няма солидарност между хората, човешките връзки са разкъсани толкова отдавна, че вече никой не помни какви са били.
  Данните за загубите през ХХ век са отговорът на всички въпроси и програми на целия ХХІ век. Страната на недоживените животи, измъчените деца, уморените от глад братя и сестри, наивната страна на революцията, героичната страна на войната, страната на безногите инвалиди върху дървени платформи със сачмени лагери вместо колела, страната на копторите с мокри стени и нагли плъхове, страната, която така послушно върви след подлеците и търпеливо носи тлъсти бонзи върху своя отруден гръб, страната, по злата воля на садисти откъсната от света за десетилетия с бодлива тел, пазачи и лъжа, тази страна не се нуждае повече от никакви експерименти, нито от каквито и да било войни, нито от разширение в която и да било страна, а се нуждае само от сто години покой, от сто години топъл бульон и бял хляб, от сто години университети с най-добри преподаватели и от болници, оборудвани с най-добра техника, от сто години бавно възстановяване на своите сили, разум и душа, от сто години отворени граници за пътешествия по света, за разбирането му и за сближаването с него.”
  Алексей Поликовский
  “Новая газета”,2016.

 9. http://frognews.bg/news_129192/Toma-Tomov-Bashta-mi-ne-e-otsapan-s-krav/

  Разбира се тази статия не е по темата,но е много интересна.Все пак комунистическия функционер Тома Томов признава недвусмислено че е бивш служител на ДС.
  Но понеже е комунист не казва истината докрай.
  -първо не казва какъв е бил служебния му статус когато е”сътрудничил на ДС”.Понеже втори като него в българската журналистика нямаше,твърде вероятно статуса му да е бил висок.
  -второ,не казва кога е престанал да сътрудничи на ДС
  -трето,не казва причините поради които е прекратено сътрудничеството с ДС
  -четвърто,не казва дали е бил член на БКП,което не е толкоз важно,но по-лошото е че не казва дали и той е комунист като баща си.
  (достойна постъпка от негова страна,че без никакви заобикалки и епитети определи баща си като комунист).
  – пето,за да приеме да сътрудничи с комунистическата партия,Тома Томов не може да е антикомунист или незапознат с комунизма
  -щесто,когато е сътрудничал на ДС,той е сътрудничал дефакто на комунистите и само на комунистите,индиректно и на руските комунисти.
  -седмо,да твърди в очите на някого че ще бъде убит до два месеца,това може да го каже само комунист-те комунистите са специалисти по убийства,добре е ,че не е познал.Но не казва кой е щял да бъде убиеца на комуниста Румен Радев.
  -осмо-напълно жонглира с дясното и лявото,ссъс социалдемокрацият и християндемокрацията,пълен профанизъм

 10. @ДИМИТЪР СИМЕОНОВ

  Браво за откъса от Андрей Политковски! Никога не ме е напускала горчивата мисъл, че в Русия живеят и ТАКИВА ХОРА!
  Винаги съм им съчувствал и сега казвам като ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ: “Дайте ни ги тях, бе, ние сме петимни, ние желаем да посрещнем такива руснаци, пък ние ще ви върнем всичките ни рубладжии с гоцэ сырыщныка начело!”

 11. СТАМБО, страхотна идея! ЗАМЯНА!
  Как досега не сме се сетили бе, джанъм. Ако нямат достатъчно от свястните, правим я 85:1. Ние даваме (скромно) 85 рубладжии, те дават 1 свястен руснак. Нашите проценти ги ловим по кулоарите на парламента, в района на ‘копринка’ (където и да дими на кебапчета), на цветната борса (навръх червеноармейските дати, направо с букетите пращаме), да не пропуснем една специална отсечка на ‘драган цанков’, пътечките в лонгозните гори на ‘Камчия’, поморийските сауни, манастирско-паравоенните свърталища… ще добавяме.
  С венците и георгиевските лентички барабар ги пращаме. Завършени, в търговски вид.

  PS: Рационалността и бдителността на нашия SMS ще ни бъдат от особена полза.

 12. да се чете ‘свестни’, някаква пловдивска жилка тук се обади изненадващо

 13. @ EVERYONE ELSE:
  Да не пропускаме и калабалъка пред всички МОЧИ и Альоши на празника им на червената армия!

 14. ПАВЕЛ ТИНКОВ,

  Даже оттам да започнем?!
  Да не пропуснем да включим в пакета и музата на вечната българо-руска дружба – бившата тутберидзе. Напоследък липсват горестните й силуети? Дали пък вече не лети към Русия за московската Масленица… дали не е направила принудително кацане в Томск? за тупирана фризура в резбована, дървена къщичка на пилешки крака. Нея ще я броим за двама, справедливо е.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.