Обединението на десните минава през раздялата с лъжата за десния Борисов

(Же)лаещите да добавят сол в раната, наречена “разделение на дясното” са толкова много, че изобщо не се нуждаят от моите допълнителни услуги. Ето защо ще си спестя коментара на какво ми прилича присъединяването към Реформаторския блок на “Глас народен”. Още с огласяването на тази новина фронтменът на “Глас народен” Витков се изказа достатъчно типично с репликата си към новите коалиционни партньори “ няма да си сваляме гащите”…

Щом обаче ще употребяваме символиката на гащите ( и тяхното сваляне), се налага да си кажем какво си вижда при този стриптийз. Защото тъкмо това се случи на остатъчните реформатори в т.н. им партньорство с ГЕРБ- на някои им паднаха маските, а на други им се скъса ластика на гащите. Те си мислят, че като ги прекрачат и прескочат заветните 4 процента за следващия парламент ( чиято предизвестена бърза кончина отсега вещаят политици и политолози), ще успеят да се легитимират пред т.н. десни избиратели.

Проблемът пред лелеяното дясно обединение не е народният глас , нито се крие в костатациите за неговото разединение. Проблемът е в междунардния глас в подкрепа на запушалката пред дясното обединение, която всеки път успява да напъха обратно духа на дясното в бутилката с етикета ГЕРБ, когато той се опитва да излезне на свободния “пазар” за гласове. Запушалката е лицензирана от еврофондовете и Европейската народна партия. Без техния “глас международен” тя отдавна щеше да освободи с гръм тясното\дясното гърло.

Хванати за гушата от ГЕРБ, някои гледат да се гушнат с душителя на дясното, биват задушавани и изхвърляни ( справка: отритнатата вече от Боорисов Кунева, която той сега нарича “моята най-голяма грешка”).

Кръгът е омагьосан, защото от чужбина пък казват, че нямат друг полезен ход в името на стабилността ( на дясното), освен да подкрепят Борисов, защото той единствен събира достатъчно подкрепа ( в дясно), за да се противопостави на левия реваншизъм.

Получава с като при гражданска война: ако тя продължава достатъчно дълго, въвлечените в нея вече воюват поради личната мотивация да отмъстят за жертвите си и жестокостите на врага, но вече никой не помни кой е започнал пръв и каква е изначалната причина за братоубийството. При класическите войни между държави и народи, врагът винаги е ясен. Докато в гражданските войни фрагментацията на мотивацията води до всякакви причудливи вариации на “приятелския огън” от лагера на бивши приятели. Много от откритите по телата рани идват откъм гърба.

Наблюдавал съм този феномен 4 години в Ливан, където на въпроса “защо си на барикадата” невръстни момчетии ми отговаряха, че си отмъщават за брат си, сестра си или нещо подобно и твърде лично, но трудно се оправяха в дебрите на политическата казуистика по въпроса за съюзите, коалициите, сглобяването и разпадането им под напора на събитията.

Проблемът на българите, борещи се за победа на дясното е, че не могат да видят със замъгления си поглед онова, което им пречи да дишат, защото то им е стъпило на шията. Нарича се Борисов. Неговите “фенове” винаги питат каква е алтернативата му, че да “лаем” срещу него. Ами да, това е въпросът. Той не е победител на лявото, за какъвто се представя ( и удобно бива приеман в тази роля от снизходителната ЕНП по занижените като за балкански субект критерии).

Няма как толкова възторжен последовател на Живков, който политгенетично принадлежи на лявото, да е негов победител. Но че е победител на дясното, унищожавайки в зародиш всеки негов опит да се съвземе след дебелашкото му нахлуване в политиката, спор няма. Вижда се с просто око, стига да не е от онези “простите”, на които Борисов прави мили очи като един от тях в името на популиската си доминация.

Понеже днес е модно, колкото и да е пошло, всичко и всеки по света ( и у нас) да се съизмерва с “феномена Тръмп”, обърнете внимание какъв жалък оставач е американският президент  в гафенето – като при вчерашната му измислица за някакъв атентат в Швеция, за който днес се оправдава с…медиите. Бате му Бойко може да се похвали с къде , къде по-големи гафове през годините : от лъжата за обявяването на война на СССР от страна на царство България , през фриволното жонглиране с милиарди за АЕЦ “Белене” и с бройката на измислени милиони бежанци в нагнетяването на страхове от мигрантите, до “признанието”, че никога няма да можем да построим колкото др. Живков е построил.

Ако обаче на глупостите на Тръмп целият се присмива ( заради неговата значимост), то на лъжливото овчарче от Банкя тук всичко се прощава на принципа “карай да върви”, щото нямало кой друг да кара влака, както самият левент с премиерския ямурлук не веднъж е заявявал на стадото от своя управленски пиедестал.

Не осъзнаят ли причината да бъдат държани в ъгъла – че това е обсебващият Борисов, десните политици няма да могат да напуснат тъпоъгълния бермудски триъгълник, който ги е засмукал. Малко като в детския виц, в който правоъгълникът казва на тъпоъгълника, че е много тъп, а пък той му отвръща с “откритието”: “много си прав”.

А как точно ще се измъкнат от този резервен коловоз без международна помощ, предстои да видим, когато скачените съдове Борисов-еврофондове-ЕН все някога се разкачат.

Жалкото е, че това може да стане след загуба на Борисов на парламентарните избори и тогава играещите с белязани карти кукловоди да решат, че е дошъл моментът да закачат Борисов за истинската теснолинейка – широка коалиция, теглена от петата колона на Москва, на която той упорито проправи път с действия и бездействие вече толкова години.

Ще ви “издам” с какви аргументи ще “склони” Борисов на евентуално коалиционно управление с БСП ( извън претенцията да спасява България с цената на лична “саможертва”). Той просто ще каже, че е по-добре да държи изкъсо евроатлантическата ориентация на България в едно съвместно управление с онези, които я застрашават- (нещо като Реформаторския блок, който щеше да се бори да си прокара рефермата в правителство на Борисов). А пък от ЕНП като нищо ще му дадат зелена светлина, връщайки жеста на червените, на които беше намигнато геополитичски, за да пуснат България в НАТО и ЕС.

Казал го е уж незначителният пенсионер, за каквъто обича да се определя сам, един от директорите на марионетния политически театър през последните трийсетина години Любен Гоцев. На въпрос в интервю, публикувано в сборник с негови “задочни интервюта”, защо си е променил мнението през 1998 г. за приемането на България в НАТО, Гоцев ( подобно на Борисов, за когото в един изтекъл американски дипломатически доклад пишеше, че душата му остава в Русия), отвръща в началото:

“Аз в душата и в сърцето си оставам привърженик на активен неутралитет. Подчертавам-активен.”

След което обаче изплюва камъчето:

“Но разумът и днешната политическа обстановка у нас И В РУСИЯ ( курсивът мой-бел. ivo.bg) ме задължават да си спомня латинската мъдрост: “Като не можеш да ги победиш, стани техен партньор или съюзник”. Друг е въпросът, кога , при какви условия и на каква цена ще стане  това партньорство”. (“Задочни интервюта с Любен Гоцев”, изд. къща Международни отношения, София, 2005 г., стр. 52-53)

Както знаем, самият Борисов явно очаква, че “не може да ги победи”, освен евентуално с малко- с толкова малко, че да не може да управлява без тях. Дали това ще доведе до нови предсрочни избори до края на годината, както вече и той намеква ( барабар с ДПС, които откровено прогнозират същото) или пък ще се превърне в партньор и съюзник на БСП, за да не ни причинява неудобството пак да гласуваме скоро, е въпрос на ( кратко) време да разберем- кратко, но достатъчно поне за изясняване на въпроса в дясното пространство коя е иситнската им котва, без чието отстраняване няма мърдане ( от дъното).

37 мнения за “Обединението на десните минава през раздялата с лъжата за десния Борисов”

 1. Не е по темата , но е по темата .
  Знаете за цървуланите от предни коментари , но нека припомним накратко !
  Техният бизнес в областта на фекалната търговия доста се поразшири.Водачите им полагаха всички усилия в Цървулания да потекат потоци фекална маса от всички точки на Света.
  И парашута им се отвори , като видяха ,че цървуланите друго немогат всички народи взеха да изпращат , харижат фекалната си маса по тръбопроводи и хъбове към Цървулания.
  Босът им от много хвалби, как Цървулания била разцъфнала , влезе в насрещното и се бухна в мантинелата барабар с целия си курник.
  Но това вие го знаете , стара история.
  Днес Босът е в реанимацията , хем лекува раните си , хем го е срам ,че се бухнал и се крие там .Щото има и такива , които говорят ,че не можел да кара .Но Босът има план да управлява за трети път Цървулания.Затова от време на време се провиква от реанимацията да сплаши курника си , да не го изместят.
  Знаете , петлето Лукар е почти фокустник, прочут е с триковете си и хич не му пука за Боса .
  Може вече да не е началник , но му се отвориха нови хоризонти и забавления .Христоско Руменов ,който си присади петлъовият му израстък , го забавляваше с милувките си и го омайваше .Хормоните от присадената му трътка го бяха отнесли в просторите на любовта.Лукар беше намерил новото начало в себе си , вече не като петле , а като кокошка в РБ2.
  Ще питате за Конева !Ами тя след толкова неуспешни опита да снесе читаво яйце , се отказа да снася .Стресирана била и затова снасяла все запъртъци.Ама има и нещо друго , надежда някаква има , някой да я покани да снася на по-спокойно.Да си го кажем направо , да я поканят в Европейския курник, че там снасяш, не снасяш заплатата ти в евро и бая голяма .Що народ се уреди за там , който се провали все там отива .
  Плъхът сега нали е там , като награда за провалите си !
  За петлето Моско какво да говорим , той е и с петльов израстък и с присадена трътка , пей сърце , живот си живее!Кеф ти риба , кеф ти паламуд!
  Сега Моско нещо се е окомушил с новия си избраник Витко-Навитко.Те двамата така са си паснали , че взаимното обслужване хем им носи удоволствие , хем се надяват на субсидии.
  Явно РБ2 е царството на любовта , защото влюбените двойки , все там бягат.Моско и Витко дори говорят на трибуните от името на това гей-образувание.Нищо против гейовете , ама това РБ2 изглежда като клуб на перверзниците.
  И при тази цялата какафония и дъндъния , на сцената в Цървулания , отново изгря сякаш позабравената звезда — прасето Саш.
  Знаете Саш , с хълка поставена на палеца ,за да не рие и да стои в кочината.Но то прасе и не мирува , напира да излиза .Откакто Боса се бухна , прасетата напънаха оградата на свинарника и се разбягаха из цяла Цървулания.Върви ги събирай , ако нямаш работа , то това да не ти е “Фермата “-по БТВ, с една пръчка , хоп от тук, хоп от там да събереш червените прасета .То ако беше толкова лесно ,още преди 25 години щеше да стане .Ама те цървуланите са свикнали с този живот ,затова и Цървулания прилича на кочина .А грухтенето, квиченето и пърденето са ежедневие.
  То остави ами някой нощес влизал в кокошарника и изплашил кокошките на Боса .Временния заместник на Боса , Синдик-Герджик отишъл да види какво става , има ли удушени кокошки и кой е направил суматохата нощес .Но се оказало ,вятър работа , само пера и перушина и малко паника .Оказало се , че прасето Саш влязло в кокошарника преоблечено като лисица .
  Нищо лично само да ги поизплаши , като на пионерски лагер и паста за зъби в обувките !А и де да знайш , някоя комсомолка –демократка , може да му падне в тъмницата . Щом е на тъмно те не се срамът много !
  То покрай този целия цирк в Цървулания , се оказа че не само Саш играе такава игра.Представете си прасето Каракачан , което до скоро беше един помияр и събираше огризките на силните ,присламчвайки се към тях, днес се било преоблякло като куче.
  Дааааа…. , Каракачан , с това шкембе представете си ,се преоблякъл като каракачанско куче , и взел да се разхожда гордо в двора като мускетар .Цървуланите повярвали ,че е от добра фашизоидна порода кучета и ще ги пази и му дали 15 %.
  От тогава Каракачан вирна глава и се мисли за куче.Ма то в Цървулания това се случва редовно .Славното куче Бино от редиците на кафевите от лайняни гафове фашизоидни Сидерии , се прави на теле !
  Ами да ,прави се на теле , кафяво теле…….. , и се мъчи да бозае от Лилавата крава .
  Вярно ,че тази Лилава крава дава много мляко , а ма да се бозае от нея без разрешение е опасно , щото стрелят!
  Знаете ли на кого е тази крава ?
  На доктора…. , на доктор Сава ! …..
  АААА…. Сепнахте се…. Нали!
  Наскоро в двора на Цървуланите се заселиха двойка щъркели, щъркела Радко и щръклицата Радка .И свиха гнездо на високия стълб в Цървулания .Е …..те не са първа младост , ама са от модерните щъркели ,дето си сменят партньорите на 5 години , а не като тези от стари времена , с една щръклица да караш цял живот.Че то бива ли ?
  До скоро и те живееха в блатото на Цървулания и гълтаха жабетата ,редом с всички , ама откакто прасетата разбиха кочината и избягаха , в суматохата се уредиха някак почти случайно да се махнат от блатото и да гледат от високо цирковите представления в Цървулания .А те са нескончаеми , свърши едното , започва друго , артисти колкото щеш за целта.

  Котаракът Варадин и той артист от класа , реши да извлече полза от Радко и Радка .
  Присламчвайки се до стълба на гнездото им , и усмихвайки се под мустак , започна да играе старата изпитана сценка .
  Варадин се направи че опашката му е секира и ще отсече стълба с гнездото им , ако не се съгласят да играят с него в новата серия на филма.
  Щъркелите го гледаха от високо,заети с любовни милувки и се мислеха за недосегаеми , но скоро щяха да осъзнаят колко грешат.
  Варадин беше извикал режисьорите , сценаристите , актьорите и те вече пътуваха към цървуланския двор с гнездото .Пътуваха и още как , натоварени на не какво да е , а трите джипа взети от горските .А знаете в такива джипове , вероятността да има и пушки е голяма.
  Никога не е късно , ако не играеш по сценария да те гръмнат .
  Веселбите в Цървулания продължават и никой не мисли за махмурлука на сутринта !

  ……………………………………………..
  PS
  Дни по-късно …….
  Моско и Витко –Навитко се венчаха ! Кой ще ражда бебето , не е още ясно !
  Лукар забременя от собствения си петльов израстък, управляван от Христоско Руменов !
  Стават и такива грешки , след бурен политически секс в бърдака – Цървулания !
  Предстой Босът да изгрее за трети път , да видим как !
  На бял кон , червено прасе или лилава крава !
  Сидерията обаче ни е в кърпа вързана !

 2. Как по-точно руските шпиони бяха изпратени и трябваше да убият Министър-Председателя На Опитващата Се Да Се Добере До НАТО Черна Гора, Мило Джуканович, големият заговор да бъде свалено правителството му, какво може да следва и да се очаква :
  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/18/russias-deadly-plot-overthrow-montenegros-government-assassinating/
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4240700/How-Kremlin-s-assassins-targeted-Montenegro-PM.html
  Само си представяме какво милата, освободителна и състрадателна Русия си мисли за вече членове като България, още повече, че Петата й колона тук начело с Червения Радев, преструващ се на “от НАТО”, Курлелия и сие, е също така многобройна, и т.н.

 3. Поредното Указание от Кремъл до петите колони, по света, включително и у нас (п/одпорна точка).
  То се нарича “Преминаване към нов световен ред, след Запада и НАТО”: “Постзападный мировой порядок”, “Post-West World Order”:
  http://www.dw.com/en/lavrov-calls-for-post-west-world-order-dismisses-nato-as-cold-war-relic/a-37614099
  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/95483-gestapovstina-pod-maskata-na-demokratziyata.html
  http://www.aljazeera.com/news/2017/02/sergey-lavrov-hope-world-chooses-post-west-order-170218134909381.html
  Значи западната цивилизация свършва, ей, да бе, аз не знаех, чакай да разтъркам очи – ей така, вече й се вижда краят, я вземете се събудете – и какво идва на нейно място – идва Руско господство, които всички да прегърнат, обичкат и се подчинят.
  Вече е подето и се чуват пригласяния и тук.
  Затова и такива като ДжонМакКейн трябва да реагират и говорят кое е вечна ценност и кое е куха пропаганда като лейката-глава на Курлелия.
  Идвал вече краят значи – а на Лавров, Путин и цялата олигархия, там и тука, всичките им деца са по Европата и Америката.
  Празни, плоски кремльовски тъпизми, сътворени от мужици със средно ниво на алкохол-самогон в мозъците най-високо в света.
  Но пък има кой да им се хваща – на първо място по света у нас.

 4. Браво за този анализ! Голямо браво за Автора!
  От отдавна чакам някой така точно, с подбраните примери да обясни драмата на “дясната политика“ в България.
  Омагьосаният кръг, запушваната постоянно бутилка с етикет ГЕРБ, непукизмът на Запада да подпомогне качествените сили в страната ни вместо да легитимира фалшивите, но удобни десни от ГЕРБ….- прекрасно ясно, разбираемо, достъпно и за не чак толкова интелигентните.

 5. НОВА РЕПУБЛИКА забрана ли има за публични изяви или чака планината да дойде при Мохамед

 6. https://www.youtube.com/watch?v=rW8U-7TwVsQ#t=20

  ПАВЛЕ, ЖОРЖ и всички! Само за еротомани, ценители и мераклии!…
  Но, уви!- не и за мен! Обсебен от геополитическото й визионерство, обладан от нейния загадъчен сексапил, аз оставам верен на Джема до гроб и страдам не само, че я няма никъде из листите, а и от това, че външната ни политика остава направо сираче без нея! За кой ли път се потапям в недостижимия за един Зб. Бжежински например океан на нейните мисли и слова!…

 7. Десни са бългорофилите обявили се за премахване на МОЧА!
  Всичко останало е дрън-дрън ярина, шменти-капели, ти ли ме ритна или сам си паднах и т.н. и т.н. Последният да затвори вратата.
  Следва статия с много интересни виждания за политиката на новият янки президент. На бг обществото Тръмп смея да предполагам няма да се хареса. На истинските му фенове-да!
  Авторът е украински физик-емигрант в Канада. Навремето имаще диспут лирици-физици. Аз по нагласа съм от първите но за сериозните работи винаги съм давал предимство на вторите.
  Приятно четене.
  https://www.obozrevatel.com/blogs/43156-nemnogo-o-trampe-iz-pervyih-ruk.htm

 8. “Sad but true”но не по Metallica,а по Иво Инджев. Путерингите (по Стамбо) по-добре да не ги споменвам,че Иво Инджев няма толкова червени точки за непълнолетни да наслага. Шанса на принципните, свестни и принципни десни е в настъпващите промени в Европа-както в ЕНП,така и в изборите в различните държави. Юнкер и Йозеп Дол декларирахa че няма да продължат активна дейност.Меркел е на път да загуби. Българските десни трябва отсега да постоянс тват и отварят очите на хедонистична Европа и ЕНП че трябва връщане към изконните ценности на десницата и че трябва помощ от европейските прокуратури ако изобщо искат да не загубят Югоизточна Европа вселдствие инвазията на Руслямска държава.Много по-лесно е ако Марко Рубио беше президент,но c’est la vie.Парадоксално,но както за България,така и за Европа тази година е преломен момент.Единственото което можем ние да направим е да подкрепим свестните десни НОВА РЕПУБЛИКА.
  А относно Борисов – убеден съм няма да изпусне шанса за коалиция.Прост като галош е,но интуицията му подсказва че сега е последния шанс за крадене;следваща спирка: политическото гробище

 9. !”Обединението на десните минава през раздялата с лъжата за десния Борисов”.

  Иво, това е безплатната истина! Платената лъжа обаче пише и говори, че това обединение ще се случи само и единствено, ако Радан Кънев се оттегли от политиката и остави Москов, Кунева, Лукарски и другите службогонци да ходят силно наведени пред мутрата. Без право на изправяне! Питам се, десни ли ще бъдат тези избитатали, които ще дадат гласа си за групата предатели? За тези, които присвоиха “сградата” на блока, разбиха вратите и прибраха всички всеядни полит-партизани, с една единствена цел – Пари!(Власт = пари).

 10. P.S. Хавел: “Предпочитам временна неопитност пред постоянен саботаж.”

 11. Прекрасна статия, г-н Инджев, поздравления, поклон до земята! От кога чакам да наберете скорост и да разпердушините от висотата на интелекта си всички мазни бакалски тефтери “има да взема-има да дава”. Упрекът в безпринципност и съглашателство към ЕНП е изстрел право “в десетката”. Много точен, поради което и убийствен. Не ми се рови в конспиративното бунище да си изяснявам какви подбуди /мейби идеални, мейби материални/движат европейските ни другари да налагат гербаджийте като единствената българска проевропейска формация. Обаче имам една много голяма надежда- всички свободолюбиви българи и грамотни люде да си дадем сметка, че сега освобождението ни от силите на мрака е само и единствено в нашите ръце и обединените ни усилия. Няма антагонизъм между “Нова република” и “Да, България”. Единствено двете формации директно атакуват модела “ГЕРБ+БСП+ДПС+ разноцветни народни гъзове, зелени гащи и КОЙ знае още какви пиявици”, към която и да се присъединим, само ще добавим полезна енергия. Опять допряхме до Илф и Петров- делото за спасение на давещите се … Да не досаждам повече, смятам, че ме разбрахте.

 12. “Той припомни, че винаги е бил за това в Черно море да има само лодки и платноходки и ако има сили на НАТО, те да са за овладяване на бежанския поток.”

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/95521-boyko-borisov-bsp-sa-stanali-yastrebi-kato-plevneliev-samo-az-ostavam-galab.html
  Поредното “откровение” на “дясната” и “проевропейска” СИКаджийска мутра…

 13. Пасоль Макаров чакал новото ни правителство, за да обсъдели пак енергийните проекти и фериботната връзка между Новорусийск, Варна и Бургас,т.е. директно да си вкарват зелените човечета в България:

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/95524-ruskiyat-poslanik-chaka-novoto-ni-pravitelstvo-mozhelo-da-se-obsadi-yuzhen-potok.html

 14. БЪЛГАРИН,
  Изпревари ме, братко, и аз щях да копна същото прозрение на Банкянския миролюбец. Явно обаче не става дума за плещене ей тъй, както му дойде, защото, както драснах в предишен пост, днес военнополитическият му експерт В.Радев заяви абсолютно същото. Това значи- политическа позиция, която трябва да чуят тези, които трябва да я чуят- най-вече – в Московлука, защото

  ДРАГИ SIМEONЕ, и Путерингите започват да проумяват лека -полека, че тази балканска мутра вече им е в тежест, покрай всичките им тегоби в момента.Без да ти натрапвам мизерното си писателско дарование, ако случайно си пропуснал моя цикъл “Из живота на путерингите”, ето ти един откъс тук:

  https://ivo.bg/2014/07/06/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%88%D0%B5%D1%84%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB/

 15. Г-жа Иванова, моделът “ГЕРБ+БСП+ДПС” също бе директно атакуван вчера на местните избори в с.Глоджене, Русенско – кандидатът на Обединение ДОСТ-НПСД води срещу кандидата на ДПС убедително преди втория тур с над двеста гласа!
  Сега е момента да подкрепим нашите съграждани българите мюсюлмани, започнали неравна битка със Сараите на агент Сава, кой с каквото може!
  Тяхната борба е страшна и рискована – все пак по жълтите павета и около тях мутрите на КОЙ не са чак толкова арогантни, нагли и безпардонни – помислете си какво им е на тези хорица на края на географията да се изправят срещу ДС!
  Да бъдем с тях!

 16. Демократичната общност на БЪЛГАРИЯ ще се яви на изборите разделена. Ако приемем, че проекта Да,България не е от типа “проект Борисов“, то тази демократична общност ще бъде представлявана единствено от две формации, защитаващи интересите на БЪЛГАРИТЕ и на БЪЛГАРИЯ. Да, България и Нова република . Всички останали участници в изборите защитават интересите на Русия. С една дума на тези избори ще се гласува за БЪЛГАРИЯ и Русия. Ще успеят ли да влязат в НС и двете формации? Това ще бъде от добре по-добре, но опасността да не влязат и двете в 44НС, или една от тях съществува. Да,България събраха за един ден 20000 подписа. Ако този знак показва, че Да, България се ползва с по голямо влияние от Нова република и, че единствено те ще влязат в НС искам да ги запитам: „ Добре, честито, но как ще преобразувате сталинската прокуратура и ще се преборите с корупцията и олигарсите с тези няколко депутати. Христо защо забрави , че дори с помощта на Радан Кънев и ДСБ съдебната реформа не можа да я осъществиш. А сега без него, без ДСБ, без Нова България на какво ще разчиташ? Колкото и смешно да е, и излишно, но все пак ще те запитам не виждаш ли, че около теб там в това НС ще бъдат представителите на Русия, които ти спретнаха сценария от 43НС и ще го повторят отново с наслада, ехидно и злостно и в това НС. Бедни ми, бедни Христо……………….“ . И тогава какво? Нови избори?

  Да си десен днес в България означава само едно. СМЕЛОСТ и СИЛА. Означава да си БЪЛГАРИН. Това което притежават хората на НОВА РЕПУБЛИКА.

  БЪЛГАРИЯ-ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!

 17. Онзи ден случайно стана дума за “Липсващите филми” на КЕНЕТ ЛОЙД БИЛИНГСЛИ. Но днес “имаме новина” по темата!
  Не е за вярване! Сетили се накрая другарите от Мосфильм…, пардон!- от Холивуд!- след 32 години пак да направят филм за геноцида, който любимецът на парижката интелектуална левица Пол Пот извърши над собствения си народ. (И на др. ноам чомский Пол Пот с червените му кхмери бе голям любимец, да не се забравя това, ето литература по въпроса
  http://natethayer.typepad.com/blog/2011/11/khmer-rouge-apologist-noam-chomsky-unrepentant-.html

  та като дойде да си получи академичните хонорис и авторските ХОНОРАРИ в Аулата на СУ “Свети Климент Охридски” да му се изплюем в мръсния сурат и да настояваме хонорарът му да бъде в севернокорейски вонове!)
  Това е филмът “Първо те убиха баща ми” на Анджелина Джоли.

  https://www.youtube.com/watch?v=JerdM27_fCY

  Още не съм го гледал, май го има онлайн, но като зная пълния й провал като режисьор на “Земята на кръв и мед” за постюгославската касапница, сдържан съм в очакванията си.

 18. Обърнете внимание на блога на НАТ ТАЙЪР-разследващ журналист, най-големият специалист по Камбоджа и консервативен коментатор, който е интервюирал самия Пол Пот.
  Да му изпратим Гарелов да му изхвърля пепелниците, пък θома θомов и Дмитрий Иванич да му острят моливите!

 19. Стамбо, Благодаря за напомката с клипа. Сега, тази че е тъпо неграмотно туй си е по презумпция. баце няма да я тури на избираемо място ако не е по-голяма тиква от него. Но аз съм повече стреснат от мълчанието на репортерите. Или и те са събрани от кол и въже и не знаят бройката на страните-членки на СС при ООН или си траят нереплекирайки да не им изстинат местата.
  А междувременно, гълъбчето от Банкя пак се е изходил неподготвен. Що ли не съм изненадан.

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/95521-boyko-borisov-bsp-sa-stanali-yastrebi-kato-plevneliev-samo-az-ostavam-galab.html

 20. Инджев, не мое така да не ми оцениш заслугите, ей, глей сеа, да видиме при кой кмет е ходѝл теа дни рускиа посланик, да чества, дето са ни освободили два пъти руснаците, пък ние ги нападнàхме и война им обавихме когато съюзници бехме у НАТО с Аржентина…

  http://www.mediapool.bg/ruskiyat-poslanik-moskva-nyama-neobhodimost-da-se-mesi-v-balgarskite-izbori-news260404.html

  Ако не знайш, у Русе съм сложѝл кмет мноо на место, рийш, има голѐма еспертиза у разузнаването, дето Цецо вика, сега у Русе е мноо хубао, че е посрещнàл Началника си, на Русиа посланика.
  http://ruse-bg.eu/bg/pages/164/index.html

 21. Като видях това заглавие в рубладжийската помиярница ми се подкосиха краката- 80% от руснаците търсят имоти до 50000 Е! И като знам как успешните черноморски кметове на Банкянската мутра могат като нищо да осъществят мечтыте на ушанките!… Слава Богу, или слава на неграмотността на “пыг” то не било точно тъй, но-вижте НЕПРЕМЕННО какво прави ФИНЛАНДИЯ с тези наглеци!
  Веднага да се преведе финландския закон- и ТЕЗИ, ЗА КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ-да поемат ангажимента!

  http://pik.bg/80-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%B4%D0%BE-50-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE-news633934.html

 22. Такава е истината, както е описана от г-н Инджев в поредната му брилянтна статия!
  И Иван Костов изрази възмущението си от ЕНП в последното си изказване на конференцията на ДСБ, на която си подаде оставката през 2013г.
  Що се отнася до обединение аз не виждам друго дясно освен НОВА РЕПУБЛИКА. Това, което съм чувал досега от упълномощени лица от ДА България е, че те не са нито леви, нито десни. Те ще се борят срещу корупцията и ще правят реформа в съдебната система. Като как ще стане тази работа без обединени усилия въобще не ми е ясно. Както се очаква в новия парламент ще има огромно мнозинство от партии от олигархичен (комунистически} тип бкп/бсп+герб+дпс+патреоти+марешки и е наивно да се очаква от тези хора да си бръкнат в джобовете и да позволят добре работеща прокуратура и съдебна система въоръжена с добри закони? Коалицията им със зелените, които според мен са зелени, но избирателно. Примери: позицията им по отношение на Белене, шистовия газ и завладяването от руснаците на Камчия в нарушение на натура 2000. А пък за този ДЕОС съм чул само от техния човек Виктор Лилов, че ще правят анализ след изборите.
  Много се зарадвах в началото на Да България, че ще има силно обединение, но за съжаление не се оправдаха надеждите ми. Спомням си в началото на 90-те как ВМРО беше превзето от чекисти и това спонтанно учредяване без филтри вероятно би могло да повтори този вече гледан филм.
  Така, че обединение няма да има. За мен алтернативата на това, което са ни подготвили е НОВА РЕПУБЛИКА!

 23. Пуснете си “дясната”, “синята” ТВ Европа в момента и гледайте,слушайте и си правете изводите!

  “Борисов:ГЕРБ отстоя да НЯМА флотилия на НАТО в Черно море”

  Явно совите не са това, което са…

 24. Eдин по един, до един!
  Постоянный представитель Российской Федерации при ООН Виталий Чуркин скончался в Нью-Йорке за день до своего 65-летия.

 25. Дано Христо Иванов е добре с аритметиката и демографията.

 26. От всичко дотук не се разбра Да България къде се позиционира?!?!?
  Лява ли е?!? Дясна ли е?!? Ляво-дясна ли е?!? И защо може да се коалира с Зелените, а пък с РБ2 и Нова Република не ,оже?!?!?
  Преди 1 година ДСБ можеше да не си разваля рахата и да остане в коалицията с ГЕРБ , когато Хр.Иванов си подаде оставката. Тогава ДСБ подкрепи БЕЗусловно Хр.Иванов, а сега не могат да се коалират?!?! Заради какви причини?!? Явно са много основателни ,щом Хр.Иванов рискува да не влезне в парламента, само и само да не се коалира с ДСБ?!?! И с РБ2 също не иска да се коалира.
  А пък за т.нар РБ2 просто тяхното положение е …….просто безсмислено. Боко ги заряза насред мандата , без даже да си направи труда да ги питаи даже да ги уведоми. Освен това за ВТОРИ път ги отхвърли ,когато се даваше трети мандат за съставяне на правителство преди месец. От всичко се вижда ,че ГЕРБ са се договорили с БСП и ДПС да сдадат мандата , както си договаряха порциите през изминалите 2 години. Но РБ2 продължава да иска коалиция с ГЕРБ , въпреки че ГЕРБ не искат. И най-логичното за РБ2 е да се коалираха с ГЕРБ за тези избори ,и да се явят заедно на изборите, за да е по сигурно че ще получат възможно най-голям резултат, без да съществува риска РБ2 да не влезне в парламента. Но вместо това РБ2 изпадна в положението на тотална всеядна помиярщина при търсенето на партньор за влизане в парламента.За да се коалира евентуално отново с ГЕРБ?!? И с това да отнема десни гласове , и да привлича допълнителни гласове за ГЕРБ от Глас народен и земледелците на Йончев. Ех власт…..власт, сладка нереформирана власт.
  От всичко се вижда ,че Да България не е с установена принадлежност, то даже не е и партия. Има само някакво желание да бори корупцията и да реформира проКУРатурата?!?! А същото го искат всички партии , поне на думи. Даже ДПС и БСП -също.
  А пък ГЕРБ – още повече. Вече 2 мандата го иска.
  РБ искат да са във властта, за да я реформират на всяка цена.
  Остава само Да България да влезне в парламента и да покаже на всички как се прави, евентуално.
  И просто нямаше нужда да търси разни зелени, пембени , а да се коалира с всички едновременно , след като всички искат това , което иска и Да България.

 27. Да България не можа да се позиционира, което ясно показва че е менте. Първо те твърдят че не са омърсени от политиката. Той и царя не беше омърсен и неговите юпита дадоха вид че ще дойде нещо ново а то какво дойде? За отделните хора не мога да кажа нищо.Тук таме достойни хора но политически девствени. Та мислещите няма нужда да търсим . Имаме ясна алтернатива на россия и това е НОВА РЕПУБЛИКА. Към Коментатора с упрека за липса на публични изяви ами, г-не, г- жо те публичните изяви са за тези които държат медиите и другите. За повече на сайта на :”www.novarepublika.bg”
  A иначе кой както може да популяризира, да просветлява.
  И стига с това обединяване на дясното.ТО Е ОБЕДИНЕНО И ИМЕТО МУ Е НОВА РЕПУБЛИКА. ДА ДЕЙСТВАМЕ ЗА ДА НЕ НИ Е СРАМ УТРЕ НА ВЪПРОСА НА ДЕЦАТА ИЛИ ВНУЦИТЕ НИ: А ВИЕ КЪДЕ БЯХТ И КАКВО НАПРАВИХТЕ. А МОЖЕМ ДА СМЕ СПОКОЙНИ ЗА ПИСАЛКАТА ТЯ Е ТАЗИ НА НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ И ТОВА ТРЯБВА ДА НИ ДАВА ВЯРА И СИЛА.

 28. Стамбо,
  не спират хубавите новини тази вечер, братленце!
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/95566-frenskata-politziya-nahlu-v-tzentralata-na-partiyata-na-marin-lyo-pen.html

  http://files.d-lan.dp.ua/storage_img/2c5f984a9618833463b0d760d630511c.jpg
  С невероятно удоволствие чета коментарите ти, наслаждавайки се едновременно на смисъла, емоцията, житейската мъдрост и тънкото, деликатно чувство за хумор в тях!
  Наздраве, пак съм на червен пелин тази вечер (умерено), много ми се услажда и върви глътката в това хладно време напоследък…
  С уважение: Българин

 29. Невероятна СИЛА идва от блога днес!
  БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ!

 30. Извинявам се: ПОСОКАТА вместо ПИСАЛКАТА в последния ред на коментара ми.

 31. БЪЛГАРИН,

  Наздраве, благодаря, аз пък съм на мерло – собствено производство! А като е за качествен пелин и пътуваш към Варна, отбий се в с. Осмар до Преслав и си вземи и бял, и червен от избата като табихетлия ценител.
  Вече ако ти се случи път през декември-баш сезона- можеш да потърсиш супероригинал и в селото-правят го няколко майстори.
  Ще ти направят впечатлеие и къщите от 20-те 30-те години- половината са като в София и останалата Европа. С тоалетни и водоснабдяване -ВЪТРЕ! Това е след коняка, с който Осмарска изба се прочува през 30-те и двете питиепродавници в София, едната е била на Пиротска- пращят от клиентела!… Виж училището, виж кметството!
  Тъй било някога, както пишеше Енчо Мутафов, “докато една злокобна нощ нахълтали неграмотните каскетлии с касапския си бяс!”.

 32. България е прекрасно поле за политинженерство.То изключително леко постига целите си,понеже зад гърба си има
  необходимата икономически база,зависима и вирееща върху червени капитали.Капитали,за които се води сметка как,
  от кого и за какво са раздадени,естествено,за да бъдат послушни и управляеми.В страна,в която медиите са
  неразривно свързани и подчинени на тези капитали е невероятно трудно,дори невъзможно да създадеш независима
  (още повече дясна)партия или коалиция.Неслучайно има антагонизъм между наричащите се “десни” партии – така е
  планирано и така се обезпечава пътя за връщането на БКП(БСП)на власт,а заедно с нея и чуждото,ретроградно
  влияние,на което тя е подопечна неограничено.Партия ГЕРБ изпълни поставената и задача да стъпче,обърка и компрометира дясното,да заяви отказ от дясна коалиция,да сдаде властта под мъдрото ръководство на лидера си и сега ще бъде отдръпната
  на заден план с отредена поддържаща роля – било в пряка коалиция с БСП,било като псевдоопозиция,която да продължи да задушава всичко дясно.Вече и слепите видяха,че ГЕРБ,както и лидера й не са десни,а обслужващо леви.За народа остана утехата Нова Република,ако зидарите на българската политика не решат друго.Политинженерите работят – дори е публична тайна къде са базирани.Да не позволим да ни водят за носа – време разделно е!Надеждата е Нова Република чрез силен граждански контрол над нея.

 33. Стамбо,
  непременно ще посетя това място, стига да имам път тъдява!
  Чичко Гугъл показа интересни неща, точно както и ти ми ги описа…
  Бъди здрав!

 34. В днешното издание на рубриката “Наивността в България” ще посоча думите на Президента и Главнокомандващия ВС на Република България по отношение на договореностите на страната с НАТО по отношение на съвместни учения и операции в акваторията на Черно море.

  Както много пъти съм казвал в последните години,Българските държавници нямат абсолютно никаква юридическа подготовка,или в най-добрия случай почти никаква.

  Техните правни отдели и юридически съветници също,или ако са добри юристи изпитват страх да коригират някои непремерени изяви на държавниците.(По отношение на Г-н Бойко Борисов,нешата бяха уникално смущаващи)
  Както всички президенти досега,така и новия Г-н Румен Радев ползва неофициален способ (Фейсбук-мрежата) да изкаже свое мнение.
  Да,но такова длъжностно лице-ДЪРЖАВЕН ГЛАВА в качеството си на Президент и Главнокомандващ не може ,всъщност не бива да ползва такива начини,защото те не са официални институции или медии в страната,а самия президент говори именно от позицията си на официална длъжност,максимално високо представителна-Главнокомандващ.
  По този начин неговото изказване не може да се счете за официално.Самия Фейсбук по принцип не е БЪЛГАРАСКА институция(мрежа),а международна,при това ПУБЛИЧНА,сиреч НЕюридическа,НЕофициална,НЕпредставителна за ДЪРЖАВАТА.

  И не се намира нито едно българче,което да му каже,че това НЕ Е РЕДНО,това дори е НЕЗАКОННО.

  Откъде накъде Държавния глава ще ползва частни,или корпоративни средства за контакт по отношение на такива важни държавни въпроси.

  Наивността ще продължи и вбъдеще,тя не може засега да се прекрати в България.

  Поредния пример отпред-назад беше кампанията на всевъзможни институции и лица към паметта на Васил Левски.
  Как е възможно да се отдва почит към паметта на такава личност на фона на символите на Руската окупация от 1944г. Това е невиждано в цивилизованите държави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.