Русия не се меси кой знае колко, тя само регулира ентусиазма на рублофилството у нас

Вчера руският посланик Анатолий Макаров демонстрира театрален талант, изобразявайки възмущение от журналистически въпрос за намесата на Русия в българските избори. Чувал за пръв път и се надявал да не чуе повече – т.е. никой да не се осмелява да пита още веднъж подобно нещо. С категоричността на пистолетен изстрел Макаров изстреля думичката “никога”. Большой театр!

Няма да се връщаме чак до летописа на добре познатата практика българските избори да бъдат командвани от руската администрация и нейните русофилски пълномощници измежду българските поданици преди Съединението от 6 септември 1885 г. За това, що за български избори изобщо имаше в съветска България, също не си струва да се припомня – все едно да обясняваме мокротата на водата.

Да се съсредоточим само върху най-близкото минало и най-близките избори от гледна точка на вчерашното изявление на посланика.

Не се иска голямо въображение, за да си представим, че няма как Корнелия Нинова и Георги Първанов да са пропуснали да чуят някои важни съображения за предстоящите президентски избори в България по време на посещението им Москва на 27 и 28 юли миналата година. От откровенията на генерал Решетников, назначен пряко от Путин за директор на Руския институт за стратегически изследвания, в прав текст стана ясна посоката на кремълските “надежди” за България. Той изобщо не остави нищо на въображението ни, а направо постави задачата прямо, по кагебистки: “прочистване” на българския прозападен елит.

Как, освен като “внушение” за гласуване за правилния човек, харесван от Москва, да оценим присъствието на руски дипломати на най-големия предизборен митинг на бившия натовски генерал Румен Радев, състоял се на 13 септември 2016 г. край бившия язовир “Георги Димитров”, за което русофилските медии с гордост съобщиха? http://rusofili.bg/13-000-приятели-на-русия-на-брега-на-копринк/

А постоянните твърдения на официални руски представители за това, че повечето българи били русофили- те не спадат ли към хибридните средства за наторяване на “дружбата”, резултатът от което се вижда в кадровия състав на днешната българаска президентска и правителствена висша администрация?

Избирателите в България слушат уверенията, че русофилите са мнозинство. Онези от тях, които са склонни да вярват, се присламчват към мнозинството ( уви, този феномен съществува и е коментиран многократно от политолози и социолози) .

Откъде Юрий Исаков, предшественика на Макаров на поста в София, черпеше данните си, за да каже ( пак на събор край същия язовир през 2015 г.), че повече от 50 процента от българите са русофили- някаква своя методика за преброяване на българските настроения в специални стаи на посолството ли имат?

В едно, обаче, Макаров е прав: при толкова много желаещи да услужат на неговата, на чуждата за България държава,  държавата Русия няма нужда кой знае колко да се напъва, освен в насочването на ентусиазма на колборационистите в желаната посока. Какво друго да направи- да се дърпа ли Русия при такава навалица от услужливи българчета?

На Москва й остава само “фината настройка”: ту ще насъска бияч да удари с умрук публично пред тълпа полицаи и журналисти разжалвания пълководец на “Атака” заради дискредитиращите му клоунади, ту пък друго нещо. Като изпращането на моторизирана глутница за подклаждане на усещането, че винаги можем да бъдем посетени от “братушките” отново.

За руските песни и танци по българските предизборни трибуни пък да не говорим- те изобщо “нямат нищо общо” с намесата в полза на руското влияние сред българските избиратели, нали!

Е, тук не е Франция. Никой не изобличава руските парични потоци като пряка намеса в политиката. Там сгащиха с доказателства крайнодясната путинистка Марин  льо Пен за милионите, получени от Кремъл и тя беше принудена да си признае. У нас Пена да я хванат на калъп с Марин ( нямам предвид Ангел Марин), пак ще каже, че он не й се меси, а тя сама си сака.

По липса на съпротива по държавна линия,тук ни оставят да се досещаме сами, че изброените горе средства за руско влияние не са безплатни. А кой плаща за тях? Вие вярвате ли, че сметката се урежда с левчета, събирани от онези бабки и дядковци, които возят безплатно с автобуси от цяла България на екскурзия до бившия язовир Георги Димитров? Питам, защото безплатните за екскузиантите екскурзии са платени, все пак, но няма институция нито “важна медия”, която да зададе такъв въпрос на докачливото руско превъзходителство, раздразнено, че някой в България поне веднъж се е осмелил да го докачи на тема руска намеса.

Впрочем, има и екскурзии за журналисти, платени пак с руски пари. Като онази особено срамната в Китай ( за която съм писал в “ Течна дружба” през 2011 г.). Тогава Русия си напазарува наедро български репотражи от една китайска атомна централа, с които рекламира пред българските избиратели какъв прекрасен руски реактор са видели нашите репортери, изпратили до България дописки, писани като под индиго.

А с какво финансиране, мислите, са заснети някои от “емблематичните” ( наистина!) документални филми за българска консумация, чиито автори  днес са възнаградени и като водачи на листи от БСП за предстоящите парламентарни избори?

Но, да не се отплесваме, нали. Защото веднага ще се изпозасегнат въпросните бенефициенти, които десетилетия ни бяха представяни за неутрални журналистически авторитети. За капак ги повишиха, като  ги рекрутираха да свършат нещо и на открито.

В крайна сметка, да се пита руският посланик дали Русия се меси в българските избори наистина е ялова работа. Все едно да искаме да си признае, че Русия ни шпионира- същата работа! Защо да прави това, след като в услуга на руските интереси се редят на опашка да донасят цели батальони рублофили, а разговорът с тях , можем да си представим, протича със следното встъпление: “разрешете да доложа…”.

24 мнения за “Русия не се меси кой знае колко, тя само регулира ентусиазма на рублофилството у нас”

 1. Вчера , в Цървулания са позвънели наследниците и роднини на италианския поп певец известен като Bino.
  Те са заявили ,че цитирания Славен Бино , не е от тяхната фамилия и нямат нищо общо с простийте в Цървулания.
  От Цървулания излязоха с изявление , че наистина простотиите в Цървулания не касаят по никакъв начин името на италианския изпълнител ………..
  Между цървуланския Славен Бино и италианския обаче наистина има прилики, и двамата са певци.Единият е пял на службите и с мутрите(по времето когато и цървуланския Бос е бил мутра ) , а другият през това време е пял Мама Леоне.
  Днес цървуланският Бино е причислен към отбора на доктора и ще пее в неговия хор в чест на свещената Лилава крава .Цървуланите я обявиха за свещена още през 1991 чрез конституциония си съд и така я направиха свещена от свещената си глупост.
  От тогава кравата дава мляко на когото каже доктора , тоес превърна се в крава вечен балансьор на гладните плъхове .Плъхчо ,също е закърмен с това мляко и по някое време го направиха водач под контрола на доктора .Сега бозае от ЕС кравата .Там млякото не свършва , щото германците имат 200 милиарда излишък .
  Балами , скъсват се от работа ,вместо да крадат !
  Ама нищо…., нека има за цървуланските плъхове , че в Цървулания не остана нищо за крадене вече, а плъховете се множат все повече !
  (Има един Радан , нещо отрова им гласи ,ама дали ще ги мори ,не се знае.Те са всеядни , ядат и пластмасата.Била отровна за живите организми .Ами …..вие цървулански плъхове виждали ли сте?Пуснаха ги червените прасетата още преди години. Той Радан не с отрова, а с гаубица да ги стреля , пак нищо не може им направи !Това е напаст ! По добре да заколим прасетата , изчезнат ли те , и плъховете ще намалеят .Плъхове е имало и ще ги има , ама поне да са по-малко! )

  Трябва да подчертаем , за да не стане нова грешка , и да ни звънят утре и швейцарците , че цървуланската Лилава крава и Кравата Милка , нямат нищо общо. Те дори не са от една порода.Цветът на Цървуланската крава е лилав , защото едно време Цървулания се беше рекламирала като Швейцария на Балканите .Оказа се че цървуланите , просто не са швейцарци , а са изпълнители като Славен Бино , Викто –навитко, Щръклицата Радка-пиратка ,Моско –боско, Орешар-вехтошар и все такива , Чиито ценности се побират в израза “Пази боже сляпо да прогледа” .

  То и кравата , да ви издам една тайна , не е лилава .Чулът и е лилав да прилича на швейцарска , ама отдолу е червена .Пратили я били от Източната империя , още преди 130 години, да ни кърми с мафиотско мляко .Така от империята поддържала предателския дух и преклонението към нея , на цървуланското население .
  Дори плащаме още на империята за кравата и изглежда това няма край.(Е…. то нали това е целта!)
  Ама ще ви издам и още една тайна за Свещената лилава крава , на цървуланите !
  Кравата не е крава , ами бик , червен бик!
  Тогава си представете от какво сучат и на какво приличат , проснатите на колене под нея мераклии!Бисер дори от сучене , се позадави и захапа със зъби члена на бика без да иска .Случва се , ако го натъкнеш по-надълбоко в устата си , ама те там всичките са опитни в тази работа и се пазят.Затова го и оправдаха , има грешка има и прошка .А иначе лакомията всички знаят , граници няма .Ако могат и им разреши доктор Сава , не члена на кравата –бик ами и целия бик с рогата ще налапат.

  Да…. да …..да не забравим да не се разчете погрешно , Славен Бино , не е и поп певеца Боно .
  Щото , колко му е , той Боно , както има критично мнение за правата , корупцията и политиците , току службите го спретнали на една снимка с нашенския Бино.
  Та да вземем , преднина де….. преди да го е окаляла цървуланската мафия-държава !
  Д а ви кажа и новините за Щръклицата Радка .От няколко дни се прави на бял лебед.
  И понеже , лебедите са защитени , за разлика от щъркелите , иска да я пазят като Свещен лебед….. айдееее….. още едно свещено нещо се появи в Цървулания .Бързо забравят от къде са долетели и миризмата на гнилата действителност.
  ((((Ябълки…… , в цървулания са на почит гнилите ябълки , много обичат да си говорят за тях , ама само си говорят.ЕЕЕ….понякога се и замерят с тях , ама то като има толкова фекална маса наоколо , и тя върши работа .Справка Бареците .Замеряха ги с лайна и станаха евродепутати .А … беее… Цървулания ,какво искаш ? !!))))
  Изглежда след като Варадин , я покани във филма си и обеща да и покаже Темза , тя е поразмислила и за да изглежда по на артистка се прави на лебед.Забравила е обаче да махне високите токчета на щръклица , щото къде сте видели грациозен лебед на токчета !
  (((Тук пак ще отворим скоба и ще кажем , че ако участваш в такъв филм си е опасно дори и на бял непорочен лебед да се правиш , щото лебедите имат по-голяма прилика с патките , отколкото щъркелите !
  А… бе … бела ,…. В Цървулания на каквото и да се правиш все бела , все могат да те сбъркат ,с някой поръчан!То и кола по пътя да караш,пак я бой , я някой Сидер с пищов ще те настигне ! ))))))
  Цървуланска работа , ако си израсъл в блатото , то ти личи селянията , колкото и да камуфлираш . Така много лесно се превръщаш в мюре , а в Цървулания се стреля и с думи. Журналисти пирани те разкъсват за минути, когато те поръчат .
  Затова , тук там вече взеха да я наричат Селянска 2 , нещо като РБ 2!
  За Радко да кажем , че и на него му въздействат с височината на гнездото в което го цопнаха .Той пък се прави на самолет .Колко му е на един щъркел да се помисли за самолет !И да си признаем , започнаха да набиват в главите на цървуланите , че Радко е самолет.Самолет та самолет , само това слушат цървуланите !
  Дори ,за да подчертаят ,че Радко може да кара и лодка (кораб),ще го повишат до кораб който вози самолети , тоес самолетоносач.
  Ако чуете един ден , че Радко е повишен в самолетоносач , не се учудвайте .Това идва от прасетата , от червените прасета .Изпаренията от свинските им изпражнения , причиняват такива халюцинации.

  И последните информации за нашите любимци , Моско и Лукар.
  Оказва се , че и Моско и Витко-навитко ще са майки , един от друг.
  Моско , се закалчал с Витко , че щял да роди “Пустите московци , станали казаци”
  А пък Витко , закачал Моско, че щял да роди мелез между ХИПОпотам и крокоДИЛ, който ще се опитвал да пее в стил хипо-крок , ама неуспешно ! А бебето му щяло да е грозно като крокодил.
  (То от такъв брак ,само грозни неща може да се очакват.Да се чудиш от къде изпълзяват още тези влечуги . Не свършиха ли вече ,за толкова години ?)
  Лукар , ще ражда не близнаци , не тризнаци , а окта-знаци.
  Според последни сведения Лукар е приспал и с Витко и така сложил рога на Моско !
  Информациите до този час са за такава бройка , тя може да се увеличи , тъй като не се знае с кого е спал още Лукар и с колко още ще приспи.
  И това чудо на природа се очаква с нетърпение от политолозите .

  PS
  Че то ако беше така в природата , кой каквото си иска, това да ражда !
  Да очакваме тогава Боса да роди САМО-СВАЛ………. За трети път ! )))

 2. Допускам доста правописни грешки , както винаги!Поради незнание , небрежност и недоглеждане!Но смисълът е този !

 3. ====================================================================================

  Курвелия …

  ====================================================================================

 4. – Разрешите доложить сколько Дедушке служить?
  … – А тов. посол Макаров поглажда кобура с МАКАРОВ-а и прекъсва челобитната поява на някой като гоцэ сырыщныка, нынава, волэн сыдэрав, каракачанав,любамыр каларав, петр вольгынь, ыва грыстав №1, ыва грыстав №2 и т.н. чет нямат, брей!- с едно класическо “Молчать! Не рассуждать! Исполнять!”

 5. Човек никога не знае, подлога руска, до къде ще стигне.Къде сте ПАТРИОТИ наши,ЛИДЕРОВ,КАРАКАЧКАТА,знам,че русия за вас е номер1,трябва да търсим обичта наша в столетницата,видяхме е на язовира ГД.Руското ЗНАМЕ е вашия ПАТРОН,Българското ВЪЛЦИ го яли,дреми ВИ на сайдера,докога ще се бийте в ГЪРДИТЕ какви ПАТРИОТИ сте-рубладжии завинаги и на ВЕКИ,това остава от ВАС-ДРУЗЯ.

 6. Чуркин Виталиевич, доскорошният посланик на Русия в ООН, на заседание на ООН заради руските бомбардировки в Алепо, довели до смъртта на хиляди невинни, сред тях много деца:
  „В Сирия децата ги посипват с прах и ги представят за умишлени жертви на нашите бомбардировки”:
  http://ic.pics.livejournal.com/andreistp/13279564/841120/841120_600.jpg

 7. Най голямата мечта на Русия след 1878 г . е да превърне българите в свои крепости,както собствените поданици.С васално управление и купени политици.С лъжи и измами с единствена цел – да ограбва българите.
  Е,за известни периоди това и се удаде,като българите излизаха ограбени до шушка.Но трайно не им се получи.И никога няма да стане.
  Присадената лъжа без собствен корен че сме масово русофили е направо смешна.
  За да сме русофили трябва да отговаряме на следните общо приети критерии за филство.
  1,Да знаем езика,да общуваме свободно и четем и пишем -колко българи под 45 г. го могат- нищожно.
  2.Да познаваме историята на страната,а не само 2СВ -нищожно.
  3.Колко българи посещават Русия,като любима страна за да я опознаят -нищожно.
  4.Колко българи четат руски автори,класици и съвремени в оригинал -нищожно.
  5.Колко българи предпочитат техника произведена от любимите руски хора-николко.
  6.Колко българи са запленени от държавното устройство и администрацията на Русия -николко.
  7.И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ.
  Лъжи и измами за русолюбство,които извиняваите моят организъм не може да понесе.

 8. Както ще стане ясно от отвореното писмо на рубладжията красымыр каракачанав до Румен Радев, днес рублофилският “патриот” от МВРо води КАТЕГОРИЧНО в дисциплината “лизане на кремълски кенефи”!
  Веднъж поради източника, втори път поради текста предупреждавам- ЧЕТЕТЕ САМО С ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА!

  http://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-news634205.html

 9. Какво ни готви Русия ?

  България е в зоната на приоритетен интерес на Руската федерация и всяко действие на външни сили трябва да среща негативната реакция на Москва, пише политолог, генерален директор на Центъра за политически анализи в концепцията си за националните интереси на Русия

  Павел Данилин*

  http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/95625-kakvo-ni-gotvi-rusiya-rezhimi-maksimalno-loyalni-kam-kremal.html

 10. НОВА РЕПУБЛИКА
  РАДАНЕ,ТРАЙЧО И ДРУГИТЕ

  Отваря се голям мегдан за вас.
  След изказването на руските спецслужби от РИСИ за зони на руско влияние,където попада България и отстъпленията на Борисов от присъствие на НАТО в Черно море е необходимо да се изготви

  НОВА НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ И ЧЛЕНСТВО В ЕС И НАТО.
  Защото друг ще го направи и не се знае на къде ще отидат нещата.Привлечете генерали от запаса и лоялни на НАТО. и Шаламанов също.
  Сами сте.Трябва да се действува бързо.На вас разчитаме.

 11. Към sms:

  Напълно в духа на Вячеслав Молотов, който от трибуната на Лигата на нациите заявява, че твърденията за съветски бомбардировки във Финландия са клевета, защото съветските самолети пускали друго- колети с храна за бедните финландци. В отговор финланската съпротива засипвала съветските танкове с бутилки със запалителна течност и ги нарекла “коктейл Молотов”. Откъдето и произхожда този термин.

  Репликата ми е към друг коментатор, но и в този вид е валидна…

 12. Забелязала съм, че с руснак, рускойка, с русофил най-паче, обикновен човешки разговор не може да се проведе. Като го попиташ дали все пак две и две не прави четири, то ти вика, че верният отговор е “вторник”. Повдигаш вежди в недоумение, обаче то има още по-зашеметяващ аргумент: с умом ти Россию не можеш понять, обаче ако толька вериш, работата заспива. Това антични философии, идеи на Просвещението, това модерни доктрини- за..режи. Сляпата вяра му е майката, щото Русия била държава на духа, каквото и да значи последното. На мен ми е чудно какъв ще е този дух, дето си няма никакво тяло, обаче така казА и психиатърът Н.Михайлов в сайта “Дачков тудей”. И сега пасланикът Макаров също сказва нещо, което да приемем на вяра- не ни се бъркат братушките, ка’ щяло, Господ да ма убий ако лъжа, а свети Дух да ми прокисне водката! Олекна ми, като го чух, щото като гледам какво постигнаха без да се бъркат, не ми се мисли какво биха постигнали бъркайки се. Обаче те не го правят, ни в Болгарии, ни в Унгарии, ни в Париже, США даже не могат да го посочат на картата. Черна гора, Грузия и Украйна са измислени държави, няма ги на тяхната карта. Там има Масква, Ленинград и язовир Копринка. Малко съм неспокойна, защото ако пресъхне Копринката, най- близко е яз.Искър. Какво правим тогава?

 13. Ако някой незнае какво е хибридна война да прочете тази статия на г-н Инджев.Благодаря ви г-н Инджев! Благодаря ви и за това,че ме разсмяхте.Българинът е оцелял защото се е смял.

 14. До г-жа Савова. Предложенията може да ги изпращате до сайта на НОВА РЕПУБЛИКА., Като коментар. То да си за НАТО И ЕС , може да го водят престъпление и цацата да се задейства та затова да няма желание от умните Българи.

 15. ОГНЯН ГЕОРГИЕВ,

  Огняне, време е да събереш чудесните си алегории в един сборник, да ги издадеш и да ни поканиш на премиерата!

  ИВО,
  това с колетите храна за финландците е сесесерска класика!

  Ето перфектен фински сайт вкл. и на руски.
  http://kronos.narc.fi/index_rus.html

  А това го твърди руски историк и е известно:

  “Финляндия старалась соблюдать международные правовые нормы, касающиеся обращения с военнопленными, и пленные, которые попали на финские фермы, как правило, выжили, и многие даже с теплотой и благодарностью вспоминали время, проведенное в финских крестьянских хозяйствах”

  Ето как са се държали финландците с тях: http://waralbum.ru/17392/

  Ето и топеното сирене, което виждат и ядат за пръв път съветските пленници във Финландия, че то в сесесера… Непременно прочетете този текст!
  http://beam-truth.livejournal.com/2428729.html

  И от този изключително интересен РУСКИ анализ става ясно, че Московлука, сесесерщината без гнусни лъжи не могат. Абсолютно огледална е съветската провокация (“фините ни обстрелват”) с тази на Хитлер към Полша във Вестерплате. Имало е и опит – също като в Катин!,но не е минал- да се припишат на финската армия и раздуят пропагандно пред света около 3-те хиляди жертви на тайно разстреляни хора през репресиите 1937/38 от НКВД в гората Сандармох край Медвежгорск в Карелската АССР, която Финландия окупира (то си е нейна територия, населена с най-нещастните хора след севернокорейците-карелците са де факто финландци, които под ботуша и терора на монголоида гледат отчаяно какво благоденствие цари оттатък!)
  Братът на един от сталинските главни писатели А.Твардовски например попада във фински плен, ама се заинатява и не иска да се връща в СССР, хем там так вольно дышет человек. Та съветският человек и номенклатурен брат иска да остане във владенията на “фашиста” КАРЛ МАНЕРХАЙМ, да подыша малко като человек и избягва.

 16. СКЪПА ИВАНОВА,

  Поклон, шапо, комплимент- постмодернистките икони в белетристиката НЕ МОГАТ ДА ТИ ОБЪРНАТ ЧЕХЛИТЕ!

 17. ОГНЯН ГЕОРГИЕВ:
  Ако решиш за книгата, имаш ме като купувач, да знаеш.

 18. Стамбо ,
  Нямам никакви претенции за меродавност !
  Единомишленици сме , повечето коментатори в блога.Аз просто се опитвам да споделям мислите си ,малко по-изкълчено , понякога.Смятам , че тук коментаторите трябва да сме добронамерени помежду си.А политици и обществени личности , които имат претенции да управлява живота ни , да осмиваме и критикуваме ,дори с краен сарказъм !
  Не пазя нищо от това което съм написал.То не е стойностно !
  Прекалявам с гостоприемството на г-н Инджев и го съзнавам добре.
  Затова , ще огранича тези дълги и отвлечени коментари, докато не ме избият отново фантазиите!
  Желая ти , слънчеви дни ( и в двата смисъла ) !

 19. Ето един цитат, в който се дефинират стратегическите цели на днешна Русия. От него се вижда, че те се радват на успехи на българска територия. Този успех обуславя и българското лидерство в европейските негативни класации. Руският историк Юрий Фелтшински формулира така доктрината на Кремъл днес:

  -„Пред Русия стоят някои глобални стратегически задачи, без значение дали са правилни или не, добри ли са за Русия или не. Пред Русия безусловно стои геополитическата задача по завземане на територии, на които се намират бивши съветски граждани, говорещи на руски език. Пред Русия безусловно стои стратегическата задача за разцепление на ЕС. Потенциално или теоретично, пред Русия стои и въпросът за отслабването на НАТО или откъсването от НАТО на някои членове на организацията. Макар че политиката на Русия води към това, че НАТО се разширява. Защото след окупацията на Крим, нахлуването на руски войски в Източна Украйна, за всяка европейска страна е ясно, че единствената надежда за независимост и национална сигурност е членството в НАТО.”http://www.faktor.bg/hlyab-i-pasti/66095-radio-svoboda-pred-rusiya-stoi-strategicheskata-zadacha-za-raztzeplenie-na-es.html

 20. Умом россию не понять, аршином общим не измерить, х.й на стене нарисовать, скажи – икона — будут верить!
  Та точно затова-опознай россия за да обикнеш БЪЛГАРИЯ!!!

 21. Абсолютно точно казано-комунистите предлагат своята русофилия на Москва за одобрение и така се реализра всяко едно ТЕЧЕНИЕ.

  Българчетата са си виновни за всичко,те са отворили очите си към Мочита,я устата си към Москвата и всичко заспива.

 22. Предлагам ви едно резюме на скорошната среща на Българският президент с руският посланик, но резюме, което би трябвало да прозвучи в един нормален диалог, в един нормален свят, свят на отношения между равноправни държави:

  “Двамата /Президент Радев и пасол Макаров/ са направили преглед на двустранните отношения в областите от взаимно изгоден и прагматичен интерес, след което българският президент е настоял руската страна да направи всичко възможно, за да се поправи несправедливото търговско салдо на България спрямо Русия, като Русия е поела ангажимент да свали несправедливият акциз наложен на български стоки и продукти от нейна страна. След това Българският президент е настоял за конкретни и скъсени срокове на връщане на Българският Държавен Архив, плячкосан от Русия по време на инвазията на червената армия в България в края на Втората Световна война. 
  От руска страна са посочили точна дата на връщане на архива, след което са преговорили за точната сума, която Русия ще заплати за преместването на множеството “паметници” на съветската армия от България в Русия, или в съответният регионален музей на тоталитаризма. 

  От българска страна е поето задължението да не се изгонва директно всеки един руски купувач на имот по крайбрежието ни, а да се разглежда всеки случай индивидуално, и да се конфискува в полза на държавата само тогава, когато съответният “собственик” не е платил данъците си и не успее да докаже, че е закупил имота си със средства с легален произход. 

  Руският посланик е изразил задоволство и благодарност от добрият тон на срещата, извинил се е за пореден път за 45- годишната съветска окупация , и е показал желание Русия все повече и повече да усвоява Европейските стандарти на дипломация и политика, изучавайки Българският опит”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.