200 милиарда $ крие Путин, разкрива български путинофилски сайт

Путин притежава 200 милиарда долара, твърди британският “Дейли мейл”, който може да бъде обвинен в “русофобия”, но не и българският сайт, препечатал статията. http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/daily-mail-razkri-edna-ogromna-tayna-eto-kolko-dolara-e-sstoyanieto-na-putin-sumata-e-izvnzemna_news490069.html

Въпросът за българските мишени на руската пропагандна война е по-скоро следният: поради каква причина един от най-яростните медийни пропутински инструменти измежду сайтовете в българския интернет е решил да публикува твърде неудобната за Путин информация в също така твърде нетипичен изблик на желание да ни каже истината за Русия и нейния самодържец?

Не ми се правят конспиративни предположения за някакви обрати и пренареждания на редиците на петата колона в България на медийния фронт. Поради което ще се задоволя на този етап с констатацията на факта. Ще го ставя да “узрее”, за да разберем дали зад него се крие нещо гнило или става дума за елементарна склонност към сензацията, дори и тя да е вредна за любимеца на рублофилите в България.

Дали пък рублофилите в България не искат да ни кажат, че Путин е толкова велик, че с неговите 200 милиарда да не се надяваме да ни освободи от себе си?

Апропо, очаквайте “интересни времена”, когато самите руснаци поискат сметката на Путин за огромните разхищения на националното богатство. Ще му бъдат предявени обвинения и за това, че изолира страната им по невиждан дори и по времето на комунизма начин, превърна я в символ на агресията и я смрази с народи, с които руснаците от векове са били близки ( много повече, отколкото с българския, например!), като грузинците и украинците, обричайки Русия на с(р)амота сред някогашни приятели.

28 мнения за “200 милиарда $ крие Путин, разкрива български путинофилски сайт”

 1. И докато гадаем всички заедно с г-н Инджев за лупингите и повратливостта на путлеристките лакеи и държанки в НРБ, Виталий Портников е описал подобните трансформациите на двама от особено близките до Сталин и Путлер изроди:
  http://glavred.info/avtorskie_kolonki/vyshinskiy-nashego-vremeni-pamyati-vitaliya-churkina-419923.html
  Като особено показателна е сходната им съдба. А путлеристкият лакей е преминал през цялата морална деградация от защитник на жертвите от военните престъпления на Милошевич в Босна , до военен престъпник при кагебисткият бандитски узорпатор и военнопрестъпник Путлер.

 2. Напомнят на смрадливите Путински тролове, че е време за повишаване на продажната си цена

 3. ПЕЩЕРАТА НА АЛИ ВОВА
  Описвам тази случка за първи път, по точно неволната среща с въпросния таваришч, която имахме с мой колега в Дрезден в края на миналия век, когато по чиста случайност се наложи да се пазаря с въпросното лице – да, става дума за Вовата – по време на екскурзия, която включваше обиколка на няколко от бившите социалистичеки страни, включително ГДР-то. Пътувахме с влак, което не ни даваше възможност за кой знае какъв багаж, но все пак някои бяха взели различни стоки, за които бяха разбрали, че могат да бъдат „изтъргувани“ изгодно в различните държави. Румъния купуваше всчико, само дето с парите им не можеше да се купи нищо, Унгария пък имаше всичко, но беше скъпо, затова надеждите бяха в ГДР.то, където моят колега Пешо искренно се надяваше да продаде прескъпо един електрически маслен радиатор Смядово, който в България струваше само 60 лева, макар че беше изработен с вносни части. Докато ние играехме карти в купето или се забавлявахме във вагон.бюфета, Пешо беше постоянно нащрек за своята стока, скрита под седалките, и непрекъснато наблюдаваше шафнерите да не му го откраднат, а също да не пристигнем неподготвени (тоест непокрити с одеала) на някоя граница, където митничарите да нахълтат и да му отнемат скъпоценния товар. Най-накрая се добрахме до Берлин, който беше първата ни спирка в Германия (или останалата от Германия осакатена от руснаците част), а след това щяхме да ходим и до Лайпциг и Дрезден. Като приятел на Пешо се съгласих лекомислено да му помогна с пренасянето на кашона по пазарите, повярвал на думите му, че ще се „продаде като топъл хляб“. Което разбира се не това не стана толкова бързо, тъй като въпреки интереса и фака, че подобни уреди бяха неизвестно защо забранени от Ерих Хонекер, хората бяха доста предпазливи, стараейки се да избегнат купуване на крадени и забранени вещи и така да попаднат в лапите на Щази. Освен това столичаните от Брелни не изглеждаха твърде заинтересовани да се сдобият с тежкия уред, и изобщо да се устройват луксозно, а по-скоро гледаха да се отърват от всичко излишно и така по-лесно да се прехвърлят нелегално в Истинската Германия – техния Дойчланд, където можеха да минат и без подобни социалистически луксове поради масовата газификация. Така надеждите на Пешо за лесна печалба постепенно истинаха след като в Берлин беше пълен провал, в Лайпциг предлагаха по-малко пари, отколкото беше купен в България, затова Дрезден остана последната надежда на колегата.
  Макар че беше късна есен, в Дрезден ни чакаше голяма мъгла, което обаче не затрудни един местен руски старшина, който срещнахме на пазара, да открие, че сме българи и да ни се похвали, че преди имал гадже българка и е склонен да ни помогне. Въпросният Виталий ни каза, че вече имал два такива „масльончика“, но имал човек, който можел да плати за него. От приказка на приказка, разбрахме, че старшината е тиловак, който завежда матералната част към руското представителство (на кагебето, както се оказа по-късно) в града и държи склад, в който има много дефицитни стоки, нещо като Пещера на Али Баба. Но той не можел да взема решение за купуване на нещо, само отговарял за наличността и съхраняването, а с покупки и продажби се занимавал друг руснак, на който всички викали Вовата. „Севодня он прийдьот в складе и я папрашу ево купит етат МАСЛѝОНЧИК у вас!“. Така викаха рашъните на този вид изделия.
  Вовата дойде в склада чак вечерта, с няколко часа закъснение, а през това време двамата с Пешо замръзнахме навън под дъжда, но нямаше как да влезем в сградата, защото тя се водеше дипломатическа руска територия! Чак привечер се зададоха двама души, единият от които беше беше нашият познайник, а другият, по-нисък от него беше облечен с черен кожен жак и сини джинси на Джордънс Джийнс, обут с полубутуши Саламандър, все стоки, които се водеха дефицитни на гедерейския пазар. Това беше въпросния Вова. Те се спряха и ни направиха знак да се приближим с нашия товар. Без да се представи, въпросният Вова направо ни попита “Масльончик болгарский?”, а ние потвърдихме. „Сколька ватов?“, а когато отговорихме, че е 800 вата, Вовата отбеляза „1000 палучше, но 800 тоже ладна.“ И след това се обърна към склададжията – „Отличнъй для таваришча Громика, он хочет такой чтобъй включат дапалнительнна к централном отаплением, и маленкий не атнимает многа места“. Всичко вървеше добре, докато дойде момента за плащането – „СКолька?“ Ние поискахме 200 източни марки, но купувачът сякаш не беше много съгласен. „Ну, видите ли, балгарские друзя, в етат городе рускае представителства имеет права канфискават ваши стоки как угодна. Ета договореност ещьо с вайнъй. Если не атдадите на 100 марок, буду канфискуват.“ Накрая едвам се договорихме за 150 марки, което беше добре общо взето и Вовата бръкна във вътрешния джоб на жака си, откъдето извади една голяма БАЛА кеш, в която имаше САМО бундес западни марки и ни наброи от тях 150, а нашите усмивки отвърна „Проста других не имею!“. След което изчезна към една паркирала лека кола Волга и отпраши нанякъде. Останалият с нас склададжия се зае да разтовари стоката и след като седнахме вътре на чашка шнапс ни разказа, че Вовата е офицер от кагебе и отговаря за снабдяване на пристигащите отговорни другари от КПСС с дифицитни стоки или просто със западен кеш, докато те са на посещение в братското гедере. Макар и седнали в предверието на склада, което не ни позволи да разгледаме вътрешността на ПЕЩЕРАТА НА АЛИ ВОВА, все пак се нагледахме на какви ли не „корекомски неща“, с които беше пълно навсякъде в кабинета и които трябваше да бъдат описани и съхранени. Там имаше мечтани от внеки източно европеец стоки като радиокасетофони „Грундиг“ и „Щерн“, видомагнетофони и видеоплеъри, на които руснакът викаше “вертучка”, сгъваеми бебешки колички, ролкови декове „Ухер“ и „Филипс“, купиша западни грамофонни плочи и видеокасети, камари от сгънати джинси „Райфъл“ и „ЮЕсТоп“, бюстгалтери “Триумф” (женски сьотени и то все големи номера за тьотките), пакети с компакт касети „АГФА“, „БАСФ“ и “ТДК” и купиша шоколадови бомбони и снаксове на МАРС, планини от Джони Уокир и пакети с фастъци, бадеми и пр. Можем само да си представим, какво имаше пък вътре в пещерата. Това беше един малък оазис са „победилия социализъм“, победилия за някои само, разбира се.

 4. Руснаците и техните поклонници се възбуждат от думата “болшое”.
  Така че дори Путин да няма 200 милиарда, в което между другото съм сигурен, като кажат една голяма сума и това ги изпълва с едно . . . удовлетворение.

 5. До Антонов-Овсеенко:

  Явно Вовата още от тогава си е измекяр и изнудвач, щом не дава 200 марки, а ми предлага само 100 или конфискация. Пак добре, че е дал нещо изобщо.

 6. ====================================================================================

  482 руски изтребителя МИГ катастрофирали в Индия за 40 години

  Делхи, Индия
  04 Май 2012, 06:12
  320 прочита
  6 коментара

  1 от 1
  ВВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя „МиГ” съветско и руско производство. Това е разказал военният министър на Индия Аракапарамбил Куриан Ентъни за Agence France Presse.
  При инцидентите са загинали 171 пилоти (35%), един член на екипажа, осем военнослужещи и 39 мирни жители. Според Ентъни причини за катастрофите са както човешки грешки, така и технически неизправности.

  По-рано беше съобщено, че през последните 3 години Индия е загубила 33 изтребителя, от които 27 марка „МиГ”, както и 10 вертолета.

  В края на март руският посланик в Индия Александър Кадакин заяви, че причина за честите аварии на руски самолети в индийските ВВС е използването на неоригинални резервни части.

  Според AFP, сега общият брой на самолетите „МиГ” в Индия е 873 единици. По информация на Flighglobal MiliCAS в активния състав на индийските ВВС влизат 334 изтребителя „МиГ”: 153 МиГ-21, 14 МиГ-23, 88 МиГ-27, 68 МиГ-29 и 11 МиГ-29К.

  Статистиката показва, че броят на МиГ-21, които Индия е започнала да купува още през 1966 година, съставлява около 45 процента от индийските самолети с марката „МиГ”. Тяхното бракуване ще започне през 2014 година.

  Индия планира да замени част от тези изтребители с френски Rafale. През януари компанията Dassault победи в индийския търг за доставка на 126 самолета на стойност 10-12 милиарда долара.

  India Today съобщи, че военното министерство планира постепенно да се избави и от изтребителя-бомбардировач МиГ-27. На прехващачите МиГ-29 пък ще бъде направена модернизация, която може да възлезе на 940 милиона долара. /БЛИЦ/
  —————————————————————————————————————

  http://www.factor-news.net/index_.php?ct=35&id=5994

  *
  Един F 22 може да се разправи с 10 руски изтребителя Су 35?
  5 Октомври 2005

  Британската Агенция за военни изследвания сметнала колко Су-35 ще бъдат свалени в бой с различни западни изтребители

  Американският изтребител 5-то поколение F-22.

  Американският военно-информационен сайт Strategypage публикува пазени в тайна досега изследвания на разформированата британска Агенция за военни изследвания и оценки (British Defence Evaluation and Research Agency) от 2000 г., сравняващи характеристиките на най-модерния в момента руски изтребител Су-35 със западните бойни самолети от този клас. В хода на анализа, експертите опитали да направят сравнителна оценка, колко Су-35 ще бъдат унищожени при въздушен бой с някои модели западни самолети, сред които и доразработвания все още американски изтребител от пето поколение F-22. За сравнение, Су-35 се явява изцяло модернизирана версия на изтребителя Су-27, съответстваща на поколение 4++ бойни самолети.

  В хода на анализа на бойните характеристики на самолетите били използвани авиосимулатори, изполващи тактико-техническите качества на машините. Те били “въоръжени” със съответния арсенал ракети, а пилотите се старали да дублират тактиката, характерна за пилотите на съответния модел самолети. Данните от тестовете били събрани в сравнителна таблица на съотношението на загубите на Су-35 и западните самолети. Според изводите на експертите, най-добре срещу руските изтребители се представя F-22 със съотношение 10,1:1 (на един свален американски изтребител се падат повече от 10 Су-35). Съотношението при изтребителите Typhoon е 4,5:1, а при Rafale – 1:1. Британците обаче са категорични, че Су-35 е по-добър от американските изтребители F-15, F-16 и F-18. Съотношението при F-15C е 0,8:1 в полза на руските изтребители, при F-18D – 0,4:1, при F-18C – 0,3:1 и при F-16C – 0,3:1. Това означава, че Су-35 е 10 пъти по-слаб от F-22, но 2 до 3 пъти по-силен от F-18 и 3 пъти по-силен от F-16.

  Руските изтребители 4++ поколение Су-35.

  Експертите от Strategypage правят уговорката, че въпреки че изследването е проведено от държавна агенция, данните могат да съдържат значителни грешки. При всички случаи, както отбелязва оръжейното издание, с изключение на конфликтите в Ирак и Югославия, през последните 15 години в реални условия не са водени боеве между руски и натовски самолети, а изводите от използването на тренажори често съдържат неточности. Стойността на един F-22, по оценките на Strategypage, е около $ 100 млн. без да се отчита по-нататъшната му доразработка и модернизация, които увеличават стойността му до $ 400 млн. В същото време ориентировъчната стойност на експортния вариант на един Су-35 е между $ 30-38 млн. През 2007 г. се очаква да се появи и опитният образец руски изтребител 5-то поколение И-21 на авиационния холдинг “Сухой”, за който Москва е категорична, че ще бъде по-добър от западните си еквиваленти.

  ================================================================================

 7. Здравейте, господин Инджев. Няколко седмици нямах възможност да следя блога ви, защото… бях в Русия. Не знам, може би знаете, а може би и не, но вашия блог е блокиран на територията на РФ. Това е станало миналата година, защото при предишни мои пътувания до Русия подобен проблем нямаше. Блокирани са също каспаров.ру и някои украински сайтове които имах навика да преглеждам. При възможност ще ви изпратя скрийншот, на това което излиза при набирането на ivo.bg- въз основа на кои закони на РФ е забранен достъпът до вашия блог.

 8. Уважаеми г-н Инджев,
  Ако към прогнозата Ви за съвместно управление на ГЕРБ и БСП се отнасям с лек скептицизъм (и като вероятност, и като желание за сбъдване), то сбъдването на последната прогназа

  “Апропо, очаквайте “интересни времена”, когато самите руснаци поискат сметката на Путин за огромните разхищения на националното богатство.”

  очаквам с огромно нетърпение, въпреки че братският руски нерод не си дава много зор…
  Също така ме безпокоят темповете, с които оредява подсъдимата скамейка. И ако за Моторола, Гиви и другите главатари не съм се надявал много да доживеят, то искрено скърбя за В. Чуркин. Дори си го представях, като една от неизбежните за справедливия процес оправдателни присъди. Да се надяваме, че физиономията на Лавров отразява само неговото морално, но не и здравословно състояние…
  А най-вече се надявам да не Ви откажат акредитация за процеса.

 9. Българските мишени са си издигнати от българите,просто работата е поделена по братско-болшевишки.

  Бългачетата казват-ето ви мишените братцъй,целете се както си искате,ние сме насреща.

  Поне в мишените русите не са непричем.

 10. В една друга страна-центъра на ЕС-БЕЛГИЯ,цената която претежава ВОВА е с друга стойност 650,000000000$ предполагам не е от заплати,сигурно е по-ЧЕСТЕН начин.На Фниманието на 5-то КОЛОННИЦИТЕ и РУСОФИЛИ,ПАЗАРЕТЕ се УМНО и КРАСИВО,АКО МОЖЕТЕ-друзя.ВВП,ТРУПА,ТРУПА,как ще ги харче,един господ знае-МУРЗИЛКАТА.

 11. МУТАНТАРИЗЪМ,
  браво и благодарско за линка към убийствения текст на ПОРТНИКОВ и паралела с Вишински! Истина е,че това чудовище е един от няколкото сесесерски тартори, които някак се обаждат с нещо като протест по повод Гладомора в Украйна 1933/34. Какво става от него после, е известно-касапин в тога, на пък… как да ти кажа, като знам колко ПО-ГОЛЕМИ изроди от него е изпратил на дръвника-ягода, бухарин, тухачевски, блюхер, якир, разни “дети Арбата”, дибенки, плинери, бермани и пр.пускам го по тъча…

 12. И какво излиза? С това свое изявление Румен Радев забива рубладжийския “пацифизъм” на Банкянския ветроходец:

  “Планираните военни учения на НАТО в Черно море, договорени на срещата във Варшава през юли 2016г., нямат нищо общо с идеята за така наречената Черноморска флотилия. Подобни учения се провеждат редовно, от години и никой не ги е „допускал“ или забранявал, още по-малко български политик. Те не съдържат заплаха за „лодките, платноходките и туризма“.

 13. Манко статистика за 2016 г. за Соц-Венецуелата на соц-управляващата партия и соц-президента Мадуров:
  – през годината 75% от населението е отслабнало средно с 8 килограма на човек (!), поради недояждане;
  – магазините все повече се опразват, населението в граничните райони редовно пресича границата да си пазарува в съседните страни;
  – 33% от населението се храни 1 до 2 пъти на ден;
  – 82% от домакинствата са изпаднали в категориятна “бедност”;
  – и т.н.
  http://www.foxnews.com/world/2017/02/20/study-venezuelans-lost-19-lb-on-average-over-past-year-due-to-lack-food.html
  Венецуела от 1950-те години си имаше нормална, християн-демократическа традиция на управление и политика, но от 2007 г. в нея успя да се настани соц-партията и президенти, до 2014 г. Чавес, и оттогава Мадуров.
  (Нали Кома-и-Соца бяха “следващия” стой на земята и населението на тази прогресивна част от човечество живееше по-напред от западащия Запад на регресивното човечество – я стига бе – е, иди питай идеологията на Курлелия, тя трябва да ги знае тия.)
  Иначе страната Венецуела си има нефтени гьолове от най-големите в света, идващи след Америката, Русията и Персийско-заливните.
  А пък в парламента на тази 32-милионна страна депутатите й са само 167 бройки!!

 14. Случая с радиатора ме върна в младежките и зрелите години на “корекомските” трески.
  Корекома в центъра го наричахме “ключалката”.
  Влизаш в една микроскопична част от западни стоки и си предсатвяш какво е самите страни,произвели стоките.

  Както през микроскопичната ключалка(отвор) на всяка врата се вижда много по-голяма част от вътрешността на стаята или двора.
  До ден днешен комунистите не са обяснили на хората защо бяха създали ВТО “Кореком”,но едва ли някога и ще кажат.Не им остава време да се променят….

 15. Имам обосновано предположение и мисля че не греша. че блиЗаджиите са избумкали статията на Дейли мейл защото с основание смятат, че от обстоятелството. че любимият им кремълски гном притежава за себе си 200 000 000 000 гущера е повод единствено за гордост. За сите путиноиди по света и у нас. Преди няколко години когато идеше реч само за “мизерните” 80 милиарда негов средностатистически бг фен в изстъпление заяви, че за това което е направил ввп за матушката-малко са.
  Насреща са хора с извратено мислене и с акъл колкото на врабче или хамсийка. Изборът е ваш.

 16. Кореком означава КОРЕкция на КОМунизма.

 17. Да , така се случва с диктаторите , биват отричани след като паднат или по- често изчакани търпеливо да умрат!
  И добре , че всичко има крайна този свят , иначе лошо!
  Лесно е , когато го няма вече!
  Трудно е да се даде отпор на диктатор с ядрена мощ!
  А това ,написаното е за сензацията и оборота.
  След това ще го компенсират с двойна доза подмазване !

 18. И аз мисля , като г-н Николов че по заповед му правят реклама на путин. Тя трябва да направи и реклама на пеевски, който се бил появил в много от листите на руското дпс.
  Народеца постоянно се облъчва че парите са равнозначни на успеха. А че путьо могат да го сменят във всеки момент и да бъде обвинен за всичко е ясно. И след това един театър, прах в очите. На власт нови пионки.
  Ето нещо интересно и показателно, как всичко е театър най-вече между бсп и гроб. Радан Кънев в едно интервю в Добрич казва “корнелия може да влияе на споразумението СЕТА, колкото аз мога да предизвикам земетресение”. Всичко това е да се развихри една БОРБА между бсп и гроб.Едно време така се бяха захапали нфсб и атака.А между другото НОВА РЕПУБЛИКА постоянно дава пресконференция но има кохорта ( мафиотско споразумение ) за пълно мълчание.

 19. Само за протокола.
  “Гадачът” професор Алън Лихтман, в кавичките е по царичока-мадридският шмекер, познал изходът на всички президентски избори в щатите от 1984г. насам гласи книга за импийчмъна на Тръмп.
  От мен-ще да видим!
  http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Profesorat-kojto-prognozira-pobedata-na-Tramp-izdava-kniga-za-impijc_647933.html.

 20. Стамбо, как е мерлото?
  Такава е тезата на Портников.
  Тук акцента е по-скоро върху Чуркин, отколкото за Вишински.
  И разбира се ,че Вишински е много по-ценен за Сталин от всичките примитивни палачи избити от него след 1935г.. Тяхната роля е като на Моторола, Гиви, Мозговой и другите бандити в Лугандон. И при Сталин , и при Путлер те са само пушечно месо ,и служат за преки извършители на военните престъпления и престъпленията срещу човечеството ,и на двамата тирани.Те правят същото както Менгеле, Айхман и другите нацистки палачи за Хитлер.

  Но Вишински и Чуркин са с по-високо образование и с по-големи отговорности , те реално задвижват престъпните режими на Сталин и Путлер ,а са и тези , които служат за лице на техните кървави режими пред останалият свят.Не случайно Вишински надживява Сталин.Това показва ,че той го е ценил, заради неговите възможности.
  И все пак Вишински имал по-малък избор, докато Чуркин доброволно е приел да служи на Путлер.

 21. Антирашистите от украинският сайт IformNapalm отново са хакнали пощтата на поредният руски фашист,който подклажда антиукраинска и антиевропейска омраза , чрез раздаване на рубли сред маргиналните ултрадесните лумпени и шизоиди в Полша:
  https://informnapalm.org/33652-za-antiukrainskimi-aktsiyami-v-polshe-stoit-kreml-analiz-vskrytoj-perepiski/
  Прави впечатление ,че и този конкретен рашист мисли преди всичко за деньгите. По-голямата част от писмата му са изпълнени със бакалски сметки, и мисъл за личната им облага, както и при рублофилите в НРБ.

 22. Всъщност въпросните 200 милиарда са блокирани от САЩ във банката на Ватикана.

 23. Вишински надживява Сталин с година и седем месеца,но е по млад от него с повече от три години.Най важното според мен е,че Чуркин умира по същия начин като Вишински-на длъжност постоянен представител и в Ню-Йорк.По руски сайтове,бил отровен с кафе.Кафето явно че е вредно.Пийте боза.

 24. 200 милиарда хич не са зле за милиционер, който не е създал нищо в живота си. Но защо “комунистите” му се покланят след като те уж мразеха богатите хора ?? Нали бяха пламенни борци за равни дажби за всички?? Нали затова окрадоха на хората имуществото да нямали нищо!? Нали свалиха руския Цар, защото бил Цар а какво направиха след това? Замениха царя с Вожд, който сега пък е нещо като Император на армия от червени идиоти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.