Ще ни залеят ли (български) мигранти?

По информация на британския печат британският министър-председател Тереза Мей обисля мерки за борба срещу мигрантите от …ЕС. И по-точно, и по-специално ограчителните мерки ще се отнасят за нас ( и румънците).

Според цитиран от “Индипендънт” и “Телеграф” правителствен източник, Мей се опасявала, че половната жители на България ( и Румъния) можели да се изсипят на острова, ако не бъдат спрени.

Да ви напомня на нещо това грандиозно обобщение, разпалващо страхове? Питам, защото на мен ми прилича на неприличните по своя арогантен популизъм новогодишни пророкувания на премиера Борисов в края на 2015 г., че през 2016-та има опасност да ни залеят 10 000 000 ( десет милиона) мигранти. По този начин Борисов не само произнесе една тлъста лъжа, но и я предопредели като основна копаня за растеж на политически джуджета до степен, че му изядоха рейтинга и се превърнаха в новия политически шишко, наедрял на трапезата на популизма, но с нарастващ апетит за властта.

Напомня ми,  обаче , също и на това, колко много рашизираната публика у нас ръкопляскаше на изолационисткия успех на референдума във Великобратания, обожаван от Москва поради разрушителния му характер за омразния на Кремъл ЕС.

Нещо не чувам аплодисмети на тези нашенски патриотари във връзка с британския мигрантски бумеранг върху радостните български глави. Да вземат да се възмутят , че посягат на най-милото ни.

Да не си помислихте, че българите в чужбина са им най-милото ( сакън, те са гласоподавале на “вражески” на патриотарите формации!)? Не, най-милото им са доходите им, които са второто най-голямо перо, след европейските фондове, което поддържа България жива в условията на драматичен и дългогодишен спад на преките чужди инвестиции.

Тук се получи така: българите избягаха да работят в чужина, а чуждите капитали, които ентусиазирано ни навестиха в първите години на европейското ни членство, хукнаха да бягат обратно през глава след като се убедиха на каква руско-българска корупционна съпротива се натъкват. На кого му се ще да се бори с руско-българската традиция на нагласените търгове, задължителните подкупи и липсата на независимо правосъдие при положение, че по света има доста по-гостоприемни места за инвестиране?

За кумулативния ефект от бягството на българите на Запад и на западните капитали от България трябва да благодарим на управляващите през този 10 годишен период- същите, които се менкат край върха на властовата тенджера, за да обират каймака. В момента са се подредили отново на първо и второ място в социологическите проучвания и точат големите лъжици за следващото раздаване на порциите.

Но “най-интересното” предстои, ако се осъществят намеренията на Тръмп да гони мигранти от САЩ в особено големи мащаби. Това би означавало десетки хиляди българи, потърсили по-добър живот в държавата на мигрантите, да бъдат принудени да се завърнат тук ( най-после растеж на населението, нали!), за да могат да се радват от безопасно разстояние на онзи, на когото ( според някои пребиваващи в САЩ нашенци) много се радваха под мотото “Америка на първо място”.

Така е, понякога второто място означава не просто загуба от шампиона, а направо да те изхвърлят от стадиона, на който веднъж са ти позволи да се състезаваш.

Поуката ( би трябвало да) е: който мигрант попържа, сам се пържи после в ролята на жертвата на страховете, които е подклаждал. https://www.actualno.com/society/desetki-hiljadi-bylgari-moje-da-bydat-deportirani-ot-sasht-news_595524.html

26 мнения за “Ще ни залеят ли (български) мигранти?”

 1. Не викай неволята!

  Сега, не е по темата, на пръв поглед но пускам линкове към две статии на диалектен съвеЦки.
  Първата, все едно нащ СТАМБО е написал. Успоредиците между Рейгън и Тръмп и отношенията на медиите към двамата. Спестена е само т.н. “руска връзка” на сегащният Стопанин на Белият дом.
  Втората, руската военна мощ-мит и реалност.
  http://rusjev.net/2017/02/26/tramp-i-reygan-chto-obshhego/#more-35223

  http://shaked-il.livejournal.com/137324.html

 2. Да не изпусна най-важното. Голямо интервю на Трайчо Трайков пред Медиапул. Дано, тук и ние можем да помогнем, да стигне до максимум избиратели. Изключително съдържателна конкретика и аргументирана визия за утрешният ден на България.
  http://www.mediapool.bg/bsp-i-gerb-lesno-stigat-do-opasni-konsensusi-news260676.html

 3. “През седмицата излязоха резултати от социологическо изследване на “Тренд”, според които всеки четвърти българин се замислял дали да не емигрира. Основните причини – бедността (62%) и престъпността (над 50%). Сред младите, хората между 18 и 29 г., желаещите да емигрират били повече от половината. Привличали ги главно Германия, Великобритания и Испания. (Много странно, но Русия не ги привличала…)
  Гарантирано от комунистите от гeрб,бсп,дпс,мвро и вся остальная русофилистичная сволочь

 4. Предлагам всички семейства на засегнатите българи да се обръщат с въпроси и оплаквания към българското “Тръмп общество”, а след това и към отец Бохос Нигохосян от арменската апостолическа църква.

 5. Всички ние, които четем и пишем /аз само драсвам от време на време/ тук в блога, се възхищаваме от “перото” на Стопанина му. Сега, под този текст ще задам само два въпроса:
  – как повече българи, “обикновени и прости” да прочетат или чуят тези негови верни и искрени думи, да ги разберат с главите си и да ги почустват със сърцата си. Параграфите, които започват така – “Тук се получи … “, “За кумулативния ефект от бягството … “, “… ако се осъществят намеренията на Тръмп … ” за мен са потресаващи;
  – как тези негови верни и искрени думи да ги казват и пишат, онези за които винаги гласуваме. Защото сме ги приели за истинската десница тук у нас.

 6. “Основополагаща статия с фундаментални последици” и то от академик от РАН и то в мекият пропутински сайт газета.ру. Правете му сметката докъде са я докарали кремълската камарила. 7 сценария за бъдещето на раззия, 2 фантастични които няма как да се случат на база история, практики и тренд и пет, малко или повече ала последният да дръпне шалтера.

  https://www.gazeta.ru/business/2017/02/25/10543481.shtml#page7

 7. Дума няма да продумат за това пишман патриотарите! А за руската окупация на
  Черноморието ни – ни гък! Докато от едно друго славянско, балканско, православно и доскоро русофилско крайбрежие днес достига ето тази чудесна новина. Дето беше казал сесесерският въртоглавник Маяковски- читайте, завидуйте!

  “ЧЕРНА ГОРА ПОИСКА АРЕСТ ЗА РУСКИ ОФИЦЕР ОТ ГРУ. 46-годишният капитан Едуард Шишмаков е разобличен като офицер от руското военното разузнаване, организирал е опита за преврат в страната”

  Е, приятели, съвсем близо във всеки смисъл до нас шашмите на шишмаковцыте не минават вече! А у нас същите вредители вилнеят на воля!

 8. В “близкия до герб” (дипломатично казано) сайт Фактор прочетох следния коментар на “гласоподавател”. Копирам го без никаква намеса:
  Защо ГЕРБ са една здрава комунистическа и русофилска партия? Не е само защото не направиха нито една реформа, не е само защото защитават яростно руските интереси – не желаят да им съберат данъците и им облекчават със закон заселването. А защото ни излъгаха за всичко, което обещаваха! Излъгаха ни за Шенген. Цветанов ходеше по външните капепета, правеше тоалетни и ни уверяваше , че сме готови и след няколко месеца ще влезем! Обещаваха ни интерконектори. И до сега няма нито един действащ – за два мандата управление! Обещаваха ни реформи – ама един друг път. Обещававаха ни, че ще спрат Белене и Южен поток, а вчера Борисов призна, че не той ги е спрял, а Драгомир Стойнев, който даже е тичал към Брюксел. А ГЕРБ сега са за възобновяване на този свръхкорупционен и заробващ руски проект! Обещаваха ни, че ще изпълнят задълженията си по НПК, чрез МВР да разкрият, съберат доказателства, да задържат и предадат на прокуратурата виновните за КТБ, Белене, Южен поток…Вместо това ни казаха да го духаме и изпратиха Искров дипломат! Крепят се на най-раздутата администрация в Света, а за двата им мандата се наредихме сред най-бедните на Планетата! Били строили магистрали! Пътувам достатъчно извън България. Навсякъде, ама навсякъде навън, строят три пъти по-много, пет пъти по-бързо и десет пъти по-евтино! Вие си отговорете защо! При това у нас построеното е хвърлено на вятъра. Защото след това изобщо НЕ СЕ ПОДДЪРЖА! И кое от казваното от ГЕРБ е истина?! И защо да гласуваме за тези пребоядисани проруски комунисти?

 9. Забележително перо от автора. Не знам как да кръстим стила. Както винаги голям смях. Искрено се развеселих. Иначе родата по майчина линия е от Сандански ( някогашен СВЕТИ ВРАЧ на старобългарски,днес съветЦки) и единия клон 15 души са в Англия. Мале, мале кво ще правим ако се върнат.

 10. Напоследък е модно да се апелира към елитите да вземат да разбират страховете на хората. Даже е препоръчително слоган на предизборна кампания да си спретнат. Обаче не ми е ясно как да разбереш някой, който сам не разбира от КАКВО и ЗАЩО му се страхува. Повечето “обикновени” хорица не са видели кьорав мигрант и през плет. Обаче най-много се страхуват. И елитите викат: Щом само мигранти са ви грижата, задачата е лесна- разкарваме ги! НА ви Брекзит, НА ви Орбан, Льо Пен, НА ви и Тръмп да си направите от него “общество” с Гестапото и Шаренкова на чело. Вместо да са успокоени от страховете си и да мирясат, хорицата български отново се тресат- ‘ма ние имахме предвид други мигранти, не нашите дечица, оставете ги у вас, молим ви, ‘щото те за единия хляб само…Така ли? Значи децата ви мигрират за единия хляб, а децата на другите мигрират за два хляба слепени. Получава се нещо като подобрен и оптимален вариант на шопската изконна мъдрост – на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле. И понеже елитите са мързеливички, за по-лесно решават и на двама ви да е зле. Поуката е, че когато си много, ама много глупав, собствената ти глупост ще те залива мощно, докато те удави.Никой друг не ти е виновен, освен Иван Костов, аф корст.

 11. Баш по темата. Финалът на последните делници на един луд от д-р Тони Филипов.

  “През седмицата излязоха резултати от социологическо изследване на “Тренд”, според които всеки четвърти българин се замислял дали да не емигрира. Основните причини – бедността (62%) и престъпността (над 50%). Сред младите, хората между 18 и 29 г., желаещите да емигрират били повече от половината. Привличали ги главно Германия, Великобритания и Испания. (Много странно, но Русия не ги привличала…)

  Бягайте, деца! Бягайте без да се обръщате! Сложете по една снимка на Борисов, Нинова, Сидеров, Каракачанов… в портфейла си и като ви домъчнее за родината, ги погледнете. Ако можех, и аз щях да тръгна с вас. Но не мога, късно ми е. Ще остана и ще продължа да се опитвам да обичам България и българите такива, каквито са…”

 12. до ИВАНОВА
  Израза “обикновени хорица” е учтив начин да се каже “тъпи селяни”.

 13. “…Мей се опасявала, че половната жители на България ( и Румъния) можели да се изсипят на острова, ако не бъдат спрени.”
  Тази Мей май малко се е поизхвърлила… надали е чела някое изследване на нашенския Галъп…
  Не може от страна с 80% русофили, половината да се юрнат към Острова…. че то за Поволжието нищо не остана…

 14. До Стамбо:

  https://www.youtube.com/watch?v=V2WioyrbzVw
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  А Москаль північний, то наш ворог вічний!

  Той москаль північний, то наш ворог вічний,
  Знищив нашу Україну і тепер ще нищить. / 2

  А ви, українці, не спали на волос,
  Лиш писали і читали Український Голос. / 2

  А ми – Українці, голос, як органи,
  Сардак, тризуб, чорна шапка, синьо-жовта фана. / 2

  Ой, ти, старий батьку, і ти, стара мати,
  Не жалій же свого сина /
  За Вкраїну дати. / 2
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Стамбо,
  реших да ти пратя един поздрав с тази песен, като гледах клипа и се сетих за Осмарските къщи и осмарския пелин. Гледай сега един типичен украински пазар, преливащ от стока и добитък, с усмихнати хора, наметнати с ямурлуците. С децата, чисти и спретнати, стиснали книга в ръцете си! Всичко туй е нейде от началото на миналия век, преди болшевишките йероди да им откраднат земята на хората и последващия Голодомор…

 15. Българите, които пребивават незаконно в САЩ няма да се върнат доброволно, а само ако бъдат депортирани, защото после няма начин да се върнат никога. По официални данни в САЩ живеят 13 милиона нелегални. Акциите на емиграционните са по-показни и може би повече, но Сенатът не е отпуснал повече пари за депортиране. Така че броят на завърналите се българи ще е минимален, поне на първо време.

 16. Тръмп по време на кампанията постоянно повтаряше че ще се депортират нелегалните емигранти които имат криминални досиета, или издадени присъди, или са членове на криминални банди. Никога не е ставало въпрос да депортира обикновените мексикански бачкатори, строителни работници, детегледачки, кухненски работници и прочее. Така че за масата от българските емигранти, ако още има някои сред тях нелегални, няма никакво отражение новата депортационна политика.

 17. @ Георги Николов.
  Четох линкът Ви :
  http://rusjev.net/2017/02/26/tramp-i-reygan-chto-obshhego/#more-35223
  – пълен с “аналогии” до там където пише, че Роналд Рейгън НЕ БИЛ ИЗВЕСТЕН ЗА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ СЪЩО КАТО ТРЪМП!
  И взех да се съмнявам в това дали Земята наистина се върти!?
  А бе г-н Николов, дали Калифорния е известен щат в САЩ?! Дали НАИСТИНА Рейгън не е бил 33 губернатор на Калифорния?! То това губернатор на Калифорния дали значи нещо в политиката?! А дали е вярно, че БВП на Калифорния е по-голям от този на цялата Ръшън?! А бе г-н Николов, четете ги тези неща преди да ги поствате, пък не е лошо и малко да се филтрира ИСТИНАТА от ГЛУПОСТА!

 18. До Г-н Танчо
  Наложи се пак да прочета статията и така и не намерих в нея взривилата ВИ крамолна аналогия “Роналд Рейгън НЕ БИЛ ИЗВЕСТЕН ЗА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ СЪЩО КАТО ТРЪМП!”
  Отдавам го единствено на недостъчното ВИ познание на диалектният сАвеЦки и оттук, неточен и изцяло променящ смисъла превод на “ключовата фраза”.
  Статията е изключително добронамерена, при това фактологично-аргументирана и за двамата й герои на фона на пороя критикарстващи ДТ за щяло и нещяло. Оттам-нататък, твърденията ви са артък приказки.
  Та, кое е ИСТИНАТА и ГЛУПОСТА си остава само Ващ проблем.

 19. @ Георги Николов,
  я прочетете още веднъж и вижте това дали ще го намерите :
  “…Рейган, точно так же как Трамп не являлся обычным республиканцем – он не был частью республиканской элиты,…”.
  Е, ако да си два последователни мандата губернатор на Калифорния от Републиканската партия от 1967 до 1975г и да не си от елита и Е СПОРЕД ВАС ВЪЗМОЖНО – ЗА МЕН НЕ Е!

 20. Танчо, въпрос на тълкуване. За мен означава, че са нещо повече не само от редови републиканци но и невписващи се и игнорирани дори в елита който и в двата случая е бил против избора им. Което решително е заслужен комплимент на автора. Показва неслонимата им воля да извървят пътя който съдбата им е отредила.
  Дори да приемем Ващето тълкуване цялата останала част на статията е пронизана от позитивност. В най-“лошият” случай е налице двусмислено изказ който по никакъв начин не променя духа и съдържанието на статията-блестяща защита на ДТ. За Велият Рейгън не говорим. Той своето в историята го е отработил отдавна.

 21. @Георги Николов.
  Г-н Николов, аналогията е много силен инструмент в науката и заедно с индукцията представляват фундамента на аналитичното мислене, но същевременно и много коварен, ако си служим с нея(аналогията) НЕТОЧНО, А СЛУЧАЯТ Е ИМЕННО ТАКЪВ! Затова и водим тук тази полемика с Вас( Да благодарим на г-н Инджев, че ни дава тази възможност!).
  Просто Роналд Рейгън и Доналд Тръмп са НЕСРАВНИМИ ВЕЛИЧИНИ – поне засега! Единият вече е оставил вече Историческа следа – както правилно отбелязвате! А другият – Тръмп засега е оставил само обещания и закани! Ще можем да ги сравняваме( и така е коректно) чак когато свърши мандата на Тръмп! Всякаква друга аналогия е меко казано – НЕТОЧНА! Желая Ви здраве и мъдрост, за доброто на България и Демокрацията! Надявам се, че преобладаващата част тук имаме един вектор на мислене!

 22. Tанчо, Благодаря за добрите думи. И на Вас желая само положителни неща да се случват и пищете по-често по темите които Ви вълнуват!
  За свободна и демократична БЪЛГАРИЯ!

 23. Извинявам се за лекия Off-topic.

  Всички ние тук се дразним, когато т.н. “левичарски” или леви интелектуалци на запад се мазнят на СССР или Русия, и ползват двойни стандарти в оценките си за комунизма и Източна Европа – и с право. Какво обаче да кажем, когато “десен” мислител /най-вероятно кавичките са абсолютно необходими/ като Стив Банън, провъзгласен и възприеман като главният теоретик и стратег на Президентът Доналд Тръмп, казва следното/според Роналд Радош от “Дейли Бийст”/:

  “I’m a Leninist,” Bannon proudly proclaimed.
  Shocked, I asked him what he meant.
  “Lenin,” he answered, “wanted to destroy the state, and that’s my goal too. I want to bring everything crashing down, and destroy all of today’s establishment.”

  Дано да не е истина, а долен комплот на “безчестните медии”, както се изразява господин Тръмп. От друга страна самият Президент, докато е обявил война на медиите,/които нарича врагове на народа- не ви ли звучи по ленински?/, най-вероятно е проучван, заедно с много назначения в неговата администрация, разследвани за нерегламентирани връзки с Кремъл, като ПОНЕ ШЕСТ души от тях не отговарят на изискванията, определени не случайно в профила за сигурност, който се спуска от Националният Съвет за Сигурност към Президентството. В същият момент хората на Тръмп се опитват да спрат разследването, което противоречи на принципа на разделението на властите, и показва или незнание /тъпота/, или гузна съвест.

  …Както и да е – при всички скандали досега, свързани с “особено доброжелателното” отношение на Тръмп към Кремъл, става ясно едно – ако имаме късмет да видим едно строго и принципно отношение на Вашингтон към Путинова Русия, едно “затягане на гайките”, а не “затопляне”, това най-вероятно няма да е благодарение на Тръмп, а ВЪПРЕКИ Тръмп.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.