Лукарски прозря предизборно, че Кремъл е алтернатива на Европа

Не знам дали по Коледа стават чудеса, но в навечерието на баба Марта, известна с променливия си нрав, се получават някои чудатости в българската политика.

Някой може ли да ме поправи, когато твърдя, че като министър от най-близкото обкръжение на русолюбивия премиер Борисов неговият Лукарски никога , нито веднъж и по никак повод не е “злословил” по адрес на Кремъл?

Нещо повече!

Същият намираше постколониалната зависимост на България от Русия като фактор “ от собена важност” .https://news.bg/economics/darzhim-na-dobrite-ikonomicheski-otnosheniya-s-rusiya-obyavi-lukarski-v-moskva.html

Пак той се радваше на “голямо размразяване” на отношенията на България с Русия насред възобновената студена война на Запада с нея поради руската агресия в Украйна и руската хибридна война срещу Европа( и САЩ, както се видя напоследък). http://www.dnes.bg/business/2016/06/21/lukarski-vidia-razmraziavane-na-otnosheniiata-s-rusiia.306450

Лукарски хълцаше от радост, че не друг, а България има най-малък спад в търговията с Русия. http://www.bgnes.com/biznes/ikonomika/4441403/

Да, на фона за замразяването на отношенията на Запада с агресивната империя Лукарски хвалеше управлението, в което той беше ключов проводник на руския интерес в България, че ги размразява. https://dariknews.bg/novini/biznes/lukarski-podnovqvame-tyrgovskite-vryzki-s-rusiq-1585870

Обаче “чудото” се състоя. В качеството на кандидат за следващото управление Лукарски събра сили да посочи Кремъл като алтернатива на Европа. Присети се точно както ментора си Борисов, който започна да си спомня на глас колко лошо нещо е социализма, чиито типичен представител е в манталитетно и биографично отношение, но за заблуда на противника ( т.е. на десния избирател) се опитва да финтира и да вкарва голове на празна врата – празна, защото отдавна е прегазил отбраната на бившата десница чрез системно прелъстяване до пълно обезличаване на нейни “водачи”, като Лукарски.

“Гласът реформаторски и гласът народен трябва да бъдат чути. Трябва да бъдат чути, защото тази кампания ще е различна! Ще има много кал, ще има много популизъм, а сблъсъкът вече не е между различни платформи и програми, а между две фундаментално различни идеологии – “За Европа” и “За Кремъл”. И в тази ситуация има само един правилен избор”, заяви Лукарски.http://clubz.bg/51000-za_evropa_ili_za_kremyl

Какво прозрение ( достойно обаче за презрение, защото е връх на лукаво лицемерие)!

Размразителят на отношенията с Русия изведнъж ги вледенява като разтопен от гравитирането около корупционното руско слънце сладолед, който слага временно във фризера, за да си го ближе по-късно пак.

Иначе новината за проглеждането на бившия Бойков министър за Кремъл като алтернатива на Европа щеше да заслужава адмирации, ако просто ставаше дума за бавно развиващ се, който се е научил да говори. Само че е тъжно да се види що за представителство се предлага отново на десния избирател, третиран като бързо ликвидна стока.

53 мнения за “Лукарски прозря предизборно, че Кремъл е алтернатива на Европа”

 1. Защо (ли) в политиката пробиват само безличия като въпроснияТ Лукарски???!

 2. “Ще има много кал, ще има много популизъм”. Аз искам да попитам, защо Българина се унижава повече отколкото струва? От къде ще вземат тази кал? От душите си ли? Защо там, където уж е най-голямата “ценност” златото и имота, които управлява политиката, има най-много кал?? Не е ли очевидно? Защото това не са ценности а проклятие! Истинските ценности са захвърлени в прахоляка на рушащите се Църкви и опустели Манастири, където търчим да палим свещи, когато загубим имането и здравето си. Но Бог не дава святост а я иска от нас, нечистите, за да порастнем! Не искаме да има братска любов? Не искаме да помагаме в беда на “съгражданите” си? Не искаме да познаем Спасителя и да познаем, какво значи Божия Любов? Не искаме духа ни да бъде чист? Наистина ли не го искаме или се боим от страданието, което всеки от нас ще понесе от омърсения земен свят, така както Христос страда на Кръста?? Така, както всички, които го последваха страдаха но те пострадаха не за да получат злато а защото видяха истиското злато!! Това е вярата! Да се издигнеш над сатанинското було от интриги, лъжи, страх, алчност и Богохулства и да устремиш поглед и душа към Създателя, който те чака да се завърнеш при него!

 3. Тоя с акромегаличната челюст, нито е изведнъж “прогледнал” за сатанинското влияние на Кремъл върху България, нито е бил невинен и после “прелъстен”, защото той не е избор на автентичните десни българи. “Титлата” председател на СДС, както и самата партия, му я купи руският олигарх от български произход Валентин Златев, за да има директен проводник на щенията си в изпълнителната власт и като щит за имиджа на Борисов, който не биваше да си “мърси ръцете” с лобиране и прокарване на корупционни схеми. За такива неща си има назначен някой “прелъстен”, който след като се компрометира да степен да не бъде повече полезен, ще бъде изоставен (в прилично материално състояние) и заменен с друг.
  Вчера случайно минах края Народния театър, където РБ откриваше предизборната си кампания. Звучаха същите песни от възторжения период на ранната демокрация “Времето е наше” и “Аз не съм комунист и никога няма да бъда”, само че хората на сцената бяха подмeнени, както и публиката наоколо, както и целият ни “преход”. Вместо Филип Димитров говореше лукаво ЛукаВски, а сред рехавите слушатели наоколо беше пълно с кариеристи-помияри, минали през няколко партии преди да се закотвят в РБ и ГЕРБ. Беше и тъжно, и гнусно за достойнството на всички почтени българи и те минаваха забързано, поглеждайки с отвращение и насмешка към псевдомитинга на псевдо “дясната” партия, откраднала атрибутите на загиналите ни надежди и умъртвения народен подем.

 4. Живеем в супер интересни времена!
  Крокодилът Гена Лукарски очаква петсот Ескимо для ден рождения-изборите!
  След „Ромео и Жулиета”-1 /Радев-Цацева / Монтеки и Капулети /ГЕРБ и БСП/,
  предстои нова постановка с разменени роли и артисти /Нинова- Борисов/.
  Постановчикът е същият:ген. Решетников.
  Изобщо, 27г.- Мъпет шоу!
  И съвсем закономерно, Решетникова България на Бай Ганю Банкянски ,се смъкна чак на 113-то място по свобода на медиите-повечето руска собственост. След повечето държави от Африка, Азия и Латинска Америка.
  Ето такава е рецептата и в Третия райх, и в КНДР и в Русия на Путин.
  И никой там не ги кара насила и под строй да гласуват.
  Както и тук.
  По-интересното е , че сме в ЕС и НАТО.
  А най-интересният сеир тепърва предстои.
  И просто няма никакъв начин да бъдем само зрители.
  Всички българи ще бъдем принудени да участваме.
  Кой от коя страна на чертата- всеки сам избира!

 5. Няма как да забравим ужаса, който обзе “десния” министър Лукарски, когато Путин обяви, че спира “Южен поток”. Лукарски говореше, че това е катастрофално за българската икономика, а и дълго след това се надяваше да стане чудо и “Южен поток” да възкръсне.
  http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/lukarski-iujen-potok-ne-e-prekratiavan
  Ех, като си спомня как викахме до изнемога по площадите: Се-Де-Се, Се-Де-Се… Съвсем друго нещо си представяхме, но пък всяко зло – за добро. Вече не можем лесно да се вържем на превъплъщенията на Лукавия.

 6. Кремъл може да бъде единствено алтернатива на Европа към ада.
  Божо трика е бита карта заедно с останалите министри-ръбисти дето крепиха топките на баце в поредният МУ недовършен мандат.
  За случая нека припомня леко циничен лаф. По-добре незапочната отколкото недовърщена. Та и цялата работа на лакомите за министерстване на факторите на останките на РБ е от горният сорт. А и как “ловко” отказват да се дистанцират от напусналите ги ДСБ и голяма част от Гражданският съвет създали Нова Република.
  Белким бивщите им избиратели се излъжат да повярват, че двете формации са едно и също и пак да Фърлят за тях.
  Смешници!
  Няма да стане!

 7. Четейки статията към която давам по-долу връзка не знам защо ми изплува спомен от студентството. В първи курс в Юридическият факултет на Софийският университет се учеще Теория на държавата и правото. Преподаваще ни професор Вътю Цонев. Типичен за времето си представител на “червената професура”. Наш колега на когато преподаваният предмет му се виждаше скучен пробваше да води разисквания по “трудовете на класиците” с него. ВЦ, за когато това си беше чиста загуба на време, веднъж точно пред лекцията в култовата аудитория 272 не издържа и на висок глас скастри любопиткото: “Иване, учи теорията (визирайки предмета който той преподава). Остави маркса и енгелся настрана”.
  Та и аз се обръщам към четящите съветофили-путиноиди БЛОГА НИ, изучавайте историята на матущката. Всеки божи ден изплуват нови и нови факти и обстоятелства громящи пропагандните митове от които е неудачно слепена.

  http://rusjev.net/2017/02/28/sovetskiy-tsinizm-udobreniya-kotoryie-delali-iz-pavshih-soldat-vtoroy-mirovoy/#more-35412

 8. Фалиралите през 2016 година фирми са два пъти повече в сравнение с кризисната 2008 година – данни на Агенцията по вписванията.
  Cпад в броя на заетите с около 20 хиляди души.
  Гарантирано от ГЕРБ+Лукавски – министър на Икономиката в правителството на ГЕРБ

 9. За субекта От Лукаваго ЛукаВский бих съчинил най-краткия си коментар, който изобщо съм драсвал някога в блога:
  мекере.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5522683
  А иначе, такива мили тържества не са дребен масраф! Пък и досущ като на “Кръстника” са докарали сцената, ашколсун!- и Кръстникът си е там, венчава и кръщава, само тортата забравих да пастна. И нищо чудно- повечето сватбари са му колеги, но без честта, морала и благородството на Дон Вито.

 10. Последното изречение в статията е унищожително с правотата си. И не съм съгласна, че някой злоумишлено “третира” десния избирател. Той сам се е поставил в положение да бъде подиграван, подмятан, презиран и в крайна сметка малтретиран. Преди всеки избор десният избирател пониква решително като блатно кокиченце, разперва листенца и започва да мрънка: аз хубаво съм поникнал в това торфище, обаче от ляво ми духа, от дясно ми пече, Костов ми сенчи, Радан ме обижда, Хр.Иванов не знам какво ми прави, но отвътре ми идва да не го харесвам, ‘щото Кристиян Таков и Ст.Тафров са малко нещо… Иначе съм широко скроен, клюките на PIK прехвърлям тайно от жената, а пред колегите се фукам, че творенията на Нойзи Цветков ги разбирам от горе до долу без речник. Тия продажни социолози дават гадна прогноза за Нова република /СДС, Синята коалиция, ДСБ/- 1,5%. Много сори за наш’те, но няма да си дам ценното цветче напразно. Даже си признавам, че ако изобщо гласувам, няма да им гласувам. Обаче съм отговорен и искам БСП-то да бъде преборено. Ще взема да закича реверчето на Мадридския мошеник, на простака от Банкя, на разнопосочния Бареков , може и на лудия Аптекар с бензиностанциите. Ако ви се струва, че преувеличавам, моля ви да погледнете коментарите под всеки материал, нещо информиращ за “Нова република” и “ДА, България” в последно време. Пълно е с “мрън-мрън”, “плийз, мляко, обаче…” и “точно тоя ли,бе”. Обзалагам се, че по същите места след изборите ще намерите кахърни превземки от сорта “простаци, какво да ги правиш”. И така до следващите много, ама много решителни избори.

 11. Скоро всички “сини лидери”, бившите коалиционни партньори на комунистическата мутра, ще разберат, че те са главните виновници партиите им да не влязат в следващото народно събрание.

 12. Това е човекът, който ако беше на мястото на путин, би направил от империята на злото една нормална страна:

 13. Щрихи към историята на рубладжийството в България и нещо за предците на днешните му представители… Отбелязан е парадокса-“рубладжия”е метафорично понятие, защото дори и във времената на най-стабилната рубла Третото отделение на Азиатския департамент е възнаграждавало пъкленото предателство на агентурата си у нас с френски франкове. 60 години по-късно пък НКВД -пак с франкове (швейцарски) хонорува възторзите по сесесер в книжките на на… ах! – “Мимоза”-та, проф. Асен Златаров. Днес преминаха основно на евро, но и доларът не е забравен.И така…

  http://www.168chasa.bg/article/1065888

 14. @ Boreto
  Защо (ли) в политиката пробиват само безличия като въпроснияТ Лукарски???!
  Posted by Boreto | февруари 28, 2017, 09:24
  ТАЙНАТА НА ТАЙНИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД
  ЗАПАЗВАНЕТО НА чл1 ОТ ЖИВКОВАТА КОНСТИТУЦИЯ В ИЗБИРАТЕЛНИЯ КОДЕКС
  Българите се чудят как така, както и да гласуват, накрая ни управляват все” същите маскари”.
  17г. ни управляваха джуровистите от БСП.
  Вече 10г. взимат своя реванш живковистите от ГЕРБ.
  Маскирайки се зад всевъзможни ОФ-креатури, понякога в коалиция, понякога УЖ в опозиция.
  Как става „номерът”?
  Има „абонирани” депутати, които са изкарали по 3-4-5 мандата.
  Някои са прекарали в НС повече години, отколкото е необходимият им стаж за пенсия.
  По-точно?
  Чрез прага на преференции/а първоначално дори нямаше преференции/, който не важи за водачите на листи/за по-сигурно!/ е съхранен чл.1 от Живковата конституция- принципа за „ръководната роля на Партията”!
  Не вярвате?
  Запишете си САМО водачите на листите!
  /След изборите погледнете листите отново!/
  Това са предварително” назначените „ в НС.
  Затова преференциите не важат за водачите на листите .
  Така е съхранен чл.1-ви на Живковата Конституция. И ръководната роля на Първият ръководител на партията. ” Всички сме равни, но първият е най-равен!”
  Ако не вярвате на логиката , повярвайте на очите си-погледнете отново списъците след изборите.
  И тогава не викайте като шопа: „Такова животно нема!”.

 15. “За Европа” или “За Кремъл”

  Ако беше преди 20 години сигурно щеше да е дилема, но в 2017та …

  Все едно да се ожениш за Пена, примерно, и да продължаваш да си мъчиш мозъка – “За Пена ли да се оженя или за Мара?”

  Сетила се Мара да се побара, както казват старите хора.

 16. SMS,
  Поклон пред всяка дума, интонация и изстрадана истина в тези великолепни редове!

  “…Беше и тъжно, и гнусно за достойнството на всички почтени българи и те минаваха забързано, поглеждайки с отвращение и насмешка към псевдомитинга на псевдо “дясната” партия, откраднала атрибутите на загиналите ни надежди и умъртвения народен подем.”

 17. Извинявайте десни, ама вие докога ще дундуркате в редиците си кукувичи яйца ????

 18. Сега, става ли ви безпощадно ясно колко е точен вица: “Защо в България за разлика от Черна гора руските служби не пробват преврат”.
  Не е и случайно и чистофайниците ръмжащи срещу текстове на сАвеЦки ги моля да се въздържат от критикарстване. На български новината не я намирам.
  https://rufabula.com/news/2017/02/28/bulgaria

 19. sms- | февруари 28, 2017, 10:21
  И от мен дълбок поклон за написаното от Вас – усеща се, че извира от дъното на Душата!
  Все едно аз съм бил там…

 20. ПП. Ако не ви се чака до изборите,
  направете същото упражнение САМО С ВОДАЧИТЕ на листите от всички МИНАЛИ избори от ВНС до днес, на всички партии прескочили 4% бариера.
  Гаранция 100%
  Убедете се САМИ сега, ако не ви се чака да изборите!
  ТОВА Е ТАЙНАТА НА ТАЙНИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕХОД!

 21. Искам да споделя няколко “мисълчета”, относно страната, към която се стремят една купчина родни рубладжии. Ето: Разказ руските дупета.
  Брадат виц: Извинете, откъде купихте тоалетната хартия? Отговор: Не съм я купувал, връщам си я от химическо чистене!
  На 3 ноември 1969 г., в Н-ския целулозно-хартиен завод, за първи път в СССР започва производството на тоалетна хартия. От самото начало производството се натъква на отрицателно търсене. Обикновенният съветски гражданин не разбира защо трябва да купува тоалетна хартия, след като 99% от населението си бърше дирниците с вестникарска хартия.
  Влиза съветския гражданин в кенефа, натъкмява се удобно, и в съответното състояние на духа и психиката, след 500 гр. водка си чете идеологическите статии от “Правда” и “Труд”. Там се разказват фантастични неща за успехите в строителството на комунизма, за борбата на угнетените никарагуански комунисти срещу американската диктатура, за успехите на съветската космонавтика, и за поредното намаление на цените на бананите и портокалите преди Нова година.
  И тъй, като си клечи в кенефа, гражданинът на най-четящата страна в света разбира, че той, и именно той живее в най-великата Страна на Земята. И го разбира по най-елементарния начин-не като му го обясняват на разни партийни и профсъюзни събрания, а като се напъва самостоятелно. И така, от година на година, 99 % от съветските граждани, заедно с оловото от типографското мастило, втриват в себе си, демек в задниците си, дълбоките премъдрости на марксизма-ленинизма. По няколко пъти дневно.
  Но, след като се организира ударна пропаганда за ползата от тоалетната хартия за нежните мужицки дупета, изведнъж тя става дефицитна стока. Като всички останали. И така, покрити с олово и почти стоманени, съветските задници започват да се изнежват, да поруменяват малко по малко, а заедно с изнежените дупета започва и да се пропукват и твърдите политически постулати на главната направляваща сила-Компартията.
  Затова и то време на време се чува нещо като: “Ех каква хубава страна осрахме!”, и това нещо може да се приеме в буквалния смисъл на думата. Защото “те” наистина я осраха. В дупката на нужника, гледайки към зведите, през пролуките на изгнилите дъски на покрива на кенефа.

 22. ЯСЕН ПРАХОВ: Липсваше гласа Ви!

  SMS: БЛАГОДАРЯ!

  СТАМБО: Още едно добро решение на Марко РУБИО: http://www.politico.com/states/florida/story/2017/02/marco-rubio-town-halls-109889

  И нещо по беларуската тема. Какво се случва между Минск и Москва – добър анализ на Владимир Владимирович Мацкевич, философ и методолог: https://eurobelarus.info/news/policy/2017/02/27/vladimir-matskevich-lukashenko-kak-nikomu-drugomu-vygodna-ugroza.html

 23. За последнюю неделю руководство сразу трех стран-членов Европейского Союза сделало поразительно схожие по тональности заявления: санкции против России не достигли цели. Главная проблема в том, что отчасти эти заявления правдивы. С помощью санкционного режима Европа не смогла урегулировать украинский кризис. Более того, западные санкции в их нынешнем виде не способны принудить Россию прекратить агрессию. Сейчас они выполняют немаловажную функцию сдерживания, но не более.

  Канцлер Австрии Кристиан Керн на днях призвал ЕС обдумать новые подходы влияния на Россию. И в этом контексте он, безусловно, прав: классическая тактика не работает так, как хотелось бы.
  Вялотекущая болезнь

  Последняя антисанкционная волна в ЕС исходит из Австрии, Болгарии и Венгрии – стран, которые уже давно призывают Брюссель пересмотреть политику на российском направлении.

  – “Санкции против Москвы не несут никакой конкретной пользы и только вредят экономике России и ЕС”, – отметил президент Болгарии Румен Радев. Через несколько дней подобное заявление сделала и вице-президент Болгарии Илияна Йотова

  – “Санкции не достигли своей цели. За последние три года реального прогресса в этом вопросе нет. Я не хочу говорить, чья это ошибка, но прогресса нет. Это значит, что политическая цель не была достигнута. Тогда я задаю вопрос: почему мы должны сохранять санкции и не искать выходов?” – подчеркнул глава Министерства иностранных дел Венгрии Петер Сиярто.

  – “ЕС, возможно, должен обдумать новые подходы, каким образом ввести рычаги влияния на Россию, чтобы добиться большего успеха, и чтобы это наносило меньший экономический ущерб Европе”, – заявил австрийский канцлер Кристиан Керн.
  Политики использовали здравый месседж – санкции не помогли Украине восстановить территориальную целостность, поэтому стоит рассмотреть варианты. Однако сделанные из этого выводы идут вразрез с логикой и опытом взаимодействия с Россией. Все три заявления были сделаны в контексте ослабления санкций, а не наоборот.

  Действующие санкции не сработали именно потому, что не стали критическим ударом по экономике России. Они создают дискомфорт – на первых порах он был весьма сильным. Но по итогам трех лет санкционной политики стало ясно: российская экономика оправилась от первоначального шока и более-менее успешно адаптировалась к новым условиям.
  Экономика России стабилизировалась в прошлом году. А в 2017-м Европейский банк реконструкции и развития даже ожидает рост 1,2%. Кроме того, позиции Москвы усилились благодаря стабилизации цен на нефть, ведь торговля энергоносителями – главная статья российского экспорта.

  Да, стратегические перспективы, ввиду ущербной модели российской экономики, отнюдь не радужные. Рост ВВП на 6-7%, который наблюдался в первые годы каденции Владимира Путина, остался в прошлом. Но вялотекущая болезнь экономики не способна заставить Кремль изменить внешнеполитический курс, разве что в очень отдаленной перспективе. Едва ли Украина может столько ждать.

  Слабые места

  В арсенале Запада осталось как минимум три потенциально эффективных рычага влияния на Россию. Первый вариант – отключение от международной межбанковской системы SWIFT. В 2014-начале 2015 года этот путь активно обсуждали в Европе и США, но на столь решительный шаг Запад не решился.

  Отключение от SWIFT – болезненный процесс. Есть всего один мировой прецедент – в 2012 году доступ к системе был перекрыт Ирану. Это не привело к коллапсу иранской экономики, но нанесло ей серьезный ущерб. В сумме с другими санкциями отключение от SWIFT заставило Тегеран через несколько лет пойти на мировую.
  Второй вариант – удар по энергосектору новыми санкциями. Наиболее интересен законопроект о противодействии враждебным действиям России, авторами которого являются “ястребы”-сенаторы Джон Маккейн, Линдси Грэм и другие. Документ предусматривает законодательное закрепление введенных при Бараке Обаме ограничений, а отдельный блок посвящен санкциям в энергетике. Предлагается запретить “участие в разработке российских нефтяных и газовых месторождений”, если сумма инвестиций превышает 20 млн долларов. В черные списки могут попасть инвесторы, которые вложат в течение года более 5 млн долларов в строительство Россией трубопроводов, а также те, кто инвестировал более 1 млн в гражданские ядерные объекты.

  Энергетический сектор – наиболее важная составляющая экономики России. И как следствие – наиболее уязвимая. Поэтому третий вариант также непосредственно касается сферы энергоносителей, хотя и не предусматривает новых санкций. Речь идет о снижении цен на нефть в результате политики Вашингтона. Косвенно США еще при Обаме действовали в этом направлении, хотя сомнительно, что руководствовались они интересами Украины – для экономического роста в развитых странах необходимо дешевое топливо. Так, в 2016 году Штаты сняли эмбарго на экспорт американской нефти, наложенное 40 лет назад. Возвращение США на мировой рынок стало одним из факторов падения цен на нефть.
  С этой точки зрения, избрание президентом Штатов Дональда Трампа несет позитив для Украины. Глава Белого дома выступает за снятие ограничений на добычу нефти. Сегодняшняя цена на уровне около 55 долларов за баррель достигнута исключительно за счет квот ОПЕК, сокративших предложение. Если Трампу удастся реализовать свои планы в сфере энергоносителей, наплыв американской нефти может обрушить рынок.

  Не стоит забывать, что судьбу Советского Союза во многом определила именно цена на нефть. С 70-х годов СССР участвовала в войнах по всему миру: от Афганистана до Мозамбика. Но летом 1986 цены на нефть резко обвалились, предопределив конец “империи”.

  Как сообщал “Обозреватель”, в США назвали главные условия для снятия санкций с России.

 24. Г-н Инджев,предполагам знаете за лафа,че за един достоен мъж се съди по обувките,които носи.Това е част от градската и европейска култура.Когато видях Б.Лукарски за пръв път отблизо на протестите против Орешарски,и неговите смешни и невзрачни пътъчки,ми стана ясен!Така че,без изненади от такива типове!

 25. Този нещастник Лукарски е едно недоразумение. Имаше преди време една история с негова самоотлъчка и приключения в чущбина. Тогава Бойко защити слугата си и всичко се забрави. Да им е на хайрлия и на двамата. Скоро само ще си спомнят за безметежните времена.

 26. Всъщност вчера или оня ден се случи събитие, което показа ясно цялата ситуация с алтернативите.

  Едно нещастно голямо германско семейство с фамилия Мартенс избяга от Германия в Русия през декември 2016. Повода бил, че в Германия карали децата задължително да посещават уроци по секс-просвета, а мама и тате Мартенс не искали десетте им деца да се образоват по тоя въпрос.

  След 2 месеца семейство Мартенс избяга от Русия обратно в Германия без да дава каквито и да е коментари и обяснения хахахаха

 27. От Министерството на външните работи също потвърдиха информацията, че бившият ни посланик в САЩ е била задържана на летището във Варшава. По данни на управлението на полицията на летище „Окенче” във Варшава на 27 февруари в 16 ч. Поптодоворва е била задържана за кражба на козметика от безмитен магазин на летището на стойност 1640 полски злоти, които се равняват на почти 400 евро.-Фрогнюз

  Ето какво прави по Фришоповете на европа една от най-известните български комунистки Елена Поптодорова,вижте лукавата й физиономия и нека наиниците да повярват че случайно е излязла извън магазина с крем за 400Евро.

 28. “Антон Тодоров към “Позитано” 20: Да спрат Нинова, говори неистини от сутрин до вечер!’

  Браво на Г-н Тодорв,той едва сега ли е разбрал,че комунистите не говорят истини.
  Пък и не казва кои са тези които да “спрат” лидера на комунистите.

  Ще се почака и по този въпрос…

 29. Честита БАБА МАРТА на г-н Иво Инджев и на неговото семейство, на коментаторите. С пожелания да сме румени и засмени. Да последваме Румънците (само в България и Румъния се празнува БАБА МАРТА)
  Една добавка от мен. Антиподът на явлението лукарски е НОВА РЕПУБЛИКА , която има сайт http://www.nonarepublika.bg, който трябва да се изпише изцяло. Нека да разбулим мрака с който се покрива НОВА РЕПУБЛИКА от колонизираната ни държава. Политиците от НОВА РЕПУБЛИКА влагат неимоверни усилия , чрез пресконференциите, които понякога са няколко на ден, но са покрити със мълчание. Заменени са със събития и коментари от уж важните партии.

 30. Жив и здрав Станев.Честито и на теб.
  Нарочно не канят НОВА РЕПУБЛИКА по медиите защото ги е страх. Очаквам този месец троловете в блога тук да се пенявят в несвяст за щяло и нещяло,а Издислав с мнoгoто никове да постигне недостижими висини в чалгаризацията.

 31. Извинявам се за грешката и благодаря за поправката за името на сайта.

 32. Господин Станев, позволете ми персонално един въпрос (като на човек, само допреди десетина дни абсолютно убеден, че ще даде своя глас именно и единствено само за Нова Република).
  Как да стане това за заклетия путинофил – кмет на Тополовград, или за сервитьорката на Ванко-1 от “Комина” в Пловдив?
  Някак си, твърде дискомфортно го усещам…И моля – нека да не си говорим за преференции – когато иде реч за водачи на листа!

 33. Българин извинявам се че отговарям вместо Сранев.Днес 1и март Божинов е подал заявление до ЦИК Да бъде заличен от листите.Да се счита за закъснял отговор до тролчето Skyspirit

 34. До Българин
  Уважавам вас и вашите коментари. По вашия въпрос писах и преди. Малко е информацията на която може да се вярва. Ако вярвах на всяка една ” достоверна ” история за лидерите наНОВА РЕПУБЛИКА досега да съм спрял да пиша за тях. С това не вземам отношение.Тази информация може да е процент истина , процент лъжа, а може и да е истина. Но това в което вярвам е че въпросния господин ще бъде отстранен, ако не работи по правилата на НОВА РЕПУБЛИКА. А тя е ЕДИНСТВЕНАТА ПРОБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ, защото УПРАВЛЕНИЕТО И Е СЪСТАВЕНО ОТ
  ДОКАЗАНО ДОСТОЙНИ ХОРА:
  1Ген. Атанас Атанасов напусна комисията по сигурността и заяви че го прави защото бойко даде службите по сигурността на концесия на сараите.
  2Радан Кънев излезе от управлението, когато бойко си риташе мачле и бламира постамента на всичко : съдебната реформа.
  3Трайчо Трайков уволнен заради защита на Българския интерес за сметка на руския от бойко вездесъщо и единствения пробългарски кандидат президент от Г20
  4 Мартин Димитров , Петър Славов, Методи Андреев неуморните парламентарни борци против влиянието на россия, чрез енергийни шлемове, бивши агенти идр.
  Като капак на всичко това е партията срещу която воюват останалите партии чрез послушните медии. Защото който се изправи в нормален диспут срещу лидерите на НОВА РЕПУБЛИКА ще бъде смачкан от аргументи и факти. Затова най-големата опасност за всички антибългарски партии е НОРМАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ДЕБАТ С ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ И ТЕМИ. А в момента ни заливат с новини (реклама) на всички останали партии и този цирк който ни се разиграва ни се представя като предизборна борба.

 35. Г-н Станев, благодаря Ви, благодаря за съвсем актуалното инфо и на Симеон и “До Българин”!
  Чудесна новина за оттеглянето на Божин Божинов от листите на “Нова Република”.

 36. СТАНЕВ,моля да ме извиниш че се намесих в диалога м/у теб и Българин + моля да ме извиниш за печатната грешка (на път съм и пиша от телефон).
  Жив,здрав,прав,корав и занапред

 37. “Само че е тъжно да се види що за представителство се предлага отново на десния избирател, третиран като бързо ликвидна стока” -Вярно за пореден път.

  Интересно ми е, дали /и кои/ български политици /освен БСП и Атака/, ползват “Решетниковски” анализ на българският избирател?

  @ АНТОН – Браво, разсмяхте ме от сърце! Към края сте постигнали и забележителна метонимия , -пропукват се комунистическите задници и постулати!

 38. Не разбирам защо Лукарски не се е доизказал за “идеологиите СИ за Кремъл и за Европа”?!?
  Коя “идеология” предпочита между двете?!?
  И КОЙ е “правилниЯт избор” за него?!?
  Защото от всичките му действия досега може да се предполага , че неговият избор на “идеология” е….. собствената му. Директно в кеш. Без да се интересува дали идва от Европа или от Путлер.
  Не може основната ти “идеология” да е коалицията с ГЕРБ , и да се представяш за “десен”. Най-логично е да се присъединиш към гербаджиите. Но те едва ли ще искат да ти отпуснат избираеми позиции в листите си, които вече са харизани на някои по-отговорни и платежоспособни “другари” още от времето на соца.

 39. В днешното издание на рубриката “Глупостта в комунистическа България” ще посоча един цитат от коментатор в друг блог.

  Той обвинява поляците че са задържали комунистката Г-жа Поптодорова неправилно на летището заради кражабата й,защото тя е имала дипломатически паспорт,а всеки дипломат е неприкосновен.

  Да,явно не са много такива хора като този коментатор,но само за уточнение. Полските власти са арестували крадлата по напълно регламентиран начин със съмнение че е извършила престъпление-кражба и чак после са разбрали че тя е дипломат и е български гражданин.
  Друг сайт пък казва че първо е била установена самоличността на крадлата,а после е била задържана(арестувана). Наивитет първа категория.А е станало точно обратното-първо крадлата е задържана и после е установена самоличността й.

 40. Симеоне, и аз пиша между различни дейности и ангажименти та сега прочетох и ако не беше извинението, нямаше да забележа. И да нямаше възможност да ми се извиняваш аз знам че сме съмишленици и приятели. Бъди здрав и весел.

 41. Бяло дърво, еваллах ти за вярата и навярно религията която изповядваш, но този сайт е за много сериозни неща в живота на българското население.
  То е подложено поради своята добродушна наивност на изтребление в буквалния смисъл на думата.
  Това изтребление са го подели комунистите след 1920г. под ръководството на руските комунисти и продължава и днес, когато в Русия комунизма е прекратен.
  Самослугинската бездушевност на българчето към Русия обаче и днес се води от комунистите, единствената им цел е да слугуват на Русия и както се вижда от последните избори, българчето има за президент чист комунист и проруснак.
  Твоите душевни настройки са човешки и добронамерени, но не би могъл да ги реализираш при тази комунистическо-проруска доминация.
  И колкото повече минава времето, толкова шансовете за нейния край намаляват.
  Стратегическата цел на българските комунисти и държавата по принцип е един ден българското население като намалее силно, руснаците да се населят още по-масово в България и един ден българския етнос да изчезне. И не случайно държавата и народа са тежко русифицирани и реалния облик на страната е руски.
  Националния празник е избран в подмазване на Русия, паметниците на съветските окупатори се увеличават, наименования на улици, църкви, обекти и др. са руски и т.н.
  Ти добре питаш защо българчето се унижава, но отговора е даден с облика на държавата който ти описвам.Друг отговор просто няма.
  На думите ти за Бога, Създателя и др. фактори аз не мога да реагирам…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.