Русофилски “дисиденти” си пишат актив за бъдещи борци срещу рашизма със задна дата

Вярно е, че мечката рипа според тоягата, но проблемът е да я хванеш, да я вържеш, да я опитомиш и чак тогава да я накараш да играе според тоягата. Ако не можеш, тоягата ще гризнеш ти. Това се отнася с пълна сила за руската мечка, която играе на мегдана у наше село, което е без кучета.

Нещо подобно е и жабата, която трябва си знае гьола. Става за смях, имитирайки коня в желанието си да я подковат, за да докаже, че не троянски кон.

Такива мечешко-жабешки мисли ми минават през главата след едно изказване по актуален повод на бившия външен министър Ивайло Калфин, когото не веднъж съм описвал като Георги Първанов с човешко лице.

Русофилството на Калфин е баснословно – доколкото словото му се е превърнало в басня след онова негово изявление за българския патриотизъм като рожба на любовта към Русия ( по-скоро като плод на изнасилване).

Изненадващо, но Калфин е дръзнал да “заподозре” руските медии в правене на пропаганда срещу България. Да не би АБВ, която се опитва да си изстърже лепенката “Първанов” от физиономията като стара застраховка от предното стъкло на колата, да е решила да мръдне крачка назад и от фанатичната си русофилия, която уж била повсеместна у нас, но май държи партийката в тясната електорална хралупа на няколкото процента фанатици в тази дядо Иванова ръкавичка?

Факт е, че Калфин е посочил пропагандата като причина руските медии да отразят първи и напоително новината за случая с Елена Поптодорова, обвинена от полските власти в кражба на козметика за около 400 долара от безмитната зона на полско летище. Калфин е регистрирал отзвука от събитието в 90 руски медии. Как ли ги е преброил? Може би в АБВ получават някаква специфична статистика, справка ( сводка, по военно му) за темите в руските медии, за да се ориентират какво да мислят?

Този път Калфин е прав. Руската пропаганда няма да пропусне да се възползва от шанса да заклейми български посланик в САЩ, макар и вече бивш. Солидарният с Поптодорова нейн началник от времето на монархо-социализма , обаче, повдига още малко завесата на своята съпричастност, като обяснява (свръх)реакцията на руските медии в превод за публиката у нас във връзка с личността на Поптодорова по следния начин: “ (тя е) един от водещите дипломати, които ни вкараха в НАТО и ЕС – вижте подтекста”.

Сред тези, които “ни вкараха” в НАТО, беше и самият Калфин. Там го стяга лаченият цъвул и затова приема лично аналогиите на руската пропаганда.

На руски има една поговорка: “Своята риза е по-близо до тялото”, която зевзеците отдавна са прекроили на “ без риза е по-близко до тялото”.

По този повод да припомня, че това е вторият път , когато видни български русофили реагират болезнено на руски шамар за по-малко от година насам.

Първият пробив в това отношение се получи, когато важният фунционер от партията на Путин, телевизионният водещ и депутат в Думата Пьотър Толстой, потвърди предупрежденията на “русофобите” у нас, че руснаците целенасочено изкупуват България. Толкова много се крие(ше) туземният й обслуждащ персонал в извършването на нацоналното предателство да служи на агресивната чужда държава, а виден властник в Русия взе, че им свали рубашката и ги остави голи да се срамуват ( макар и за кратко). В резултат на което емблематични български колаборационисти с руския постколониализъм изреваха и се “разграничиха” от изобличителната истина, изречена от циника Толстой.

Да припомня и друго: като кандиат за президент на БСП от Калфин през 2011 г. тръгна не само онази препоръка за руския патриотизъм на българина, но и “въстанието” срещу идеята да научим дали България разполага с алтернатива на зависисимостта си от Русия за вноса на природен газ. Т.н. “шистова революция”, която само за 6 месеца се увенча с успех чрез зрелищната капитулация на премиера Борисов, наредил на депутатите си за по-малко от седмица на пренапишат един френски закон и да го гласуват през януари 2012 г.

“Шистовите революционери” , които последваха предизборния призив на Калфин, заложил като свой приоритет в предизборната си програма този препъни камък, бяха във възторг. Победител на изборите в това отношение се оказа не Плевнелиев, а Калфин. Макар и антиподи в отношението си към Кремъл и двамата се оказаха победители под закрилата на главния проводник на руското влияние чрез своите (без)действия Бойко Борисов. Което си остава ненадминато постижение на двуличното маневриране на Борисов между Изтока и Запада.

Друг е въпросът, че победата на Калфин и на Кремъл от онзи януари, увенчана с мораториума в полза на “Газпром”, се доказа като много по-т(р)айно постижение на руското влияние, довело до днешната пълна рашизация на българската висша държавна администрация.

Щеше да е хубаво сега от страна на Калфин да видим началото на обратния процес на отдръпването от безпощадно засмукващата руска гравитация след хибридното поражение на България, нанесено от руската пропаганда.

Щеше да е добре да видим също, как той си посипва главата с пепелта  на изгорелия ентусиазъм в обслужването на руските интереси и да повярваме, че е искрен в мърмореното си срещу руската пропаганда.

За съжаление, обаче, намирисва на адреналина, предизвикан от страха, който се долавя от потния човек след като му свалят рубашката.

Русия се клати на глинените си крака. Когато тя рухне под натиска на собствената си неадекватност ( за трети път в рамките на столетие), местните въшки, които се возеха в козината й, могат да се окажат затиснати отдолу, поради което се опитват да изпълзят в позиция, позволяваща бърз спасителен скок. Те ли не знаят какво се случи на 10 ноември 1989 -та! Трябва да могат да имат в биографията си по някое (безобидно за самата Русия) изръмжаване, за да се пишат евентуално активни борци срещу рашизма на правата на бащи-основатели на натовска България.

26 мнения за “Русофилски “дисиденти” си пишат актив за бъдещи борци срещу рашизма със задна дата”

 1. Този поне да имаше поне малко срам.Най-малко тази отрепка не трябва да се явява в публичното пространство!

 2. Дай Боже Русия да фалира час по-скоро, защото вече толкова ни задушават, че не се издържа.
  Впрочем има ли някой източник на актуални данни за руската икономика? Какви са резервите им, кога трябва да връщат дълг, какво е финансовото състояние на регионите на големите корпорации и техния дълг.

 3. Виж, другият прокремълски център в Задунайката започна да го кара директно в кадрово отношение. ИНтересна алегория на снимката с шараните- това, изглежда, са българската демокрация, българският евроатлантизъм и онези западни лапнишарани, чиято късогледа любезност е осигурила на този чекист с българско име обучение в ДЖ.МАРШАЛ…

  http://pik.bg/%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D0%B8-%D0%B2%D0%B7%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%81-news636550.html

 4. Пуснах линк към…, с извинение, виждате къде!- защото в десния ФАКТОР под новината за назначението няма и дума за миналото тайно амплоа на този велик стратег…

 5. Мой познат, бивш номенклатурен кадър на ОК на БКП ,
  член после на БСП, понастоящем на ГЕРБ, с пяна на уста защитаваше проруската позиция в описаните събития от г-н Инджев.
  По руският анклав на Черноморието, винаги ми отговаряше едно и също: „Просто бизнес!”
  Нещо се пречупи в него през лятото.
  Той е страстен пушач! Останал посред нощ без цигари и влязъл в някакъв денонощен магазин.
  Казали му, че няма да го обслужат, ако не ги поиска на руски!
  Почерпан и изнервен поискал си цигарите на руски и след като вече ги взел, ругал ги и на български и на руски-владее го перфектно, писмено и говоримо.
  От тогава /макар и рядко да си говорим/ никога не пропуска да каже, че бил отвратен от всички ,и вече за никой нямало да гласува!
  „Противопоставянето” между ГЕРБ, , БСП ,и АБВ все повече се превръща на театър за малоумни българи.
  Колко са останали баламите в България, ще ги преброим след изборите, като съберем гласувалите за ГЕРБ, БСП и АБВ.
  За Европейска България!
  Всички за НОВА РЕПУБЛИКА!

 6. ПП.
  Ние сме в град далеч от морето, но случката с цигарите става в Несебър.

 7. Случаят е неприятен,но Поптодорова ,къде с глоба,къде със срам,къде с извинение ще се справи.
  Но раната в сърцето на др.Калфин за жестокото и несправедливо отношение на обичните руски медии няма да зарастне лесно.
  Когато казваме,че руснаците ни мразят неистово,групово и поединично,русолюбците като Калфин не вярват.Ето сега Поптодорова е била депутатка от проруска партия и вместо подкрепа руснаците разлайват случая.
  Др.Калфин,руснаците винаги са ни тъпкали и потискали.Завиждаха ни ,че сме по свободни,по информирани,по близо до Запада.Лично съм се убедила в това.Никога не са ни помагали.И преди и сега.Спомнете си делото за убийството на папата,сестрите в Либия,кражбите в енергиините проекти,изказванията за България.
  Трябва да бягаме далеч от тази прокълната страна и да не споменаваме името по никакъв повод,защото може да ни завлече в бездната.

 8. Как и какви ли не наричаме нашенските комунисти в този прекрасен блог-форум.Червени отрепки,боклуци и мерзавци,шумкари и обирджии на мандри,нискочели каскети и неграмотни рабфаковци,рубладжии,русофили,рублофили,русофилистици,путинофили,кремълски подлоги,ибрикчии,гъзолизци и клозетолизци,скотове,национални предатели,петоколонници,българомразци и
  прочие,и прочие,а думите по техен адрес все не достигат,все нещо остава недоизказано и недовършено като последен щрих на четката върху картина,последен акорд в музикално произведение,за да дозаковем на стената на позора тези червени негодници.Както казваше в горните класове на гимназията,в която учех,незабравимата ми преподавателка по български език и литература,липсва
  още едно ЖИВОТРЕПТЯЩО слово,за да се
  завърши окончателно литературното съчинение.
  Такова беше моето усещане за тази липса до скоро,четейки всеки ден блога на нашия любезен домакин и коментарите на постоянните форумци.Но,прочитайки
  онзи ден поредната брилянтно написана
  книга от Виктор Суворов ,,Основи на
  шпионажа”,и не щеш ли(О,карамба!както
  се изразяват в пиратските епоси)от там
  изскача като заек от трънка убийствен
  текст.Текст трепач,мощно кроше в червените мутри,парен чук между подлите им очички,дебела сопа по празните им комунистически чутури,як
  бич по гърба на безгръбначните червени
  скотове.Прочее,да му се насладим!,,Разказът за различните видове агенти би бил непълен,ако не
  споменем още един вид-може би най-непривлекателния от всички.На офицерите от ГРУ им беше забранено да
  наричат тези хора агенти,пък и те не
  бяха точно агенти,доколкото съветското
  разузнаване никога не ги вербуваше.
  Имам предвид многобройните членове на
  различните дружества и комитети за
  дружба със Съветския съюз.В официална
  обстановка съветските дипломати
  сърдечно приветстваха тези паразити,
  но помежду си ги наричаха ,,говноядци’.Трудно ми е да кажа защо
  ги наричаха точно с тази дума,но тези
  хора си я бяха заслужили.Тя се използваше широко в неофициалните
  разговори на служителите в съветските
  дипломатически представителства.
  ,,Довечера имаме вечер на дружбата с
  говноядците”,,,Днес обядваме с делегация говноядци.Поръчайте следното
  меню”…За съветските разузнавачи тези
  хора бяха абсолютни нищожества.Презрението към тях обаче не пречеше на ГРУ да ги използват по
  всяко време,при всяка удала им се
  възможност.Тези хора бяха готови да
  работят безплатно и охотно идваха на
  срещи дори в съветските посолства.”
  А така!И каква стана тя сега?Красота!А и съветското да сменим с
  руското,нищо не променя ни на йота
  написаното от Виктор Суворов.Ето това е ,,фирменият”знак,емблемата на нашите
  т.нар.русофили,бленуващи,жадуващи за
  тяхната си българо-съветска-руска
  нерушима дружба,слугуващи чинно на
  кремълския си господар-говноядци!
  Моля,добре дошли в безбройните
  редици на нашите клубове,дружества,
  сдружения,обединения,сборища за
  българо-руска дружба,за евразийско
  разБите и прочие словесни еквилибристики,алабалистики и абракадабри.Най-учтиво сте поканени
  от българските говноядци!Заповядайте
  на ежегодното ни сборище край язовир
  ,,Георги Димитров”(,,Копринка”тоест от
  кумова срама)на бира-скара,казачок,
  пляски,плюскане и ритуално тъпчене и
  изгаряне на европейското знаме.Да ви е
  сладко и приятно прекарване с българските говноядци!И т.н.,и прочие.
  Все пак дълбоко се съмнявам,че това
  гнусно фирмено клеймо ще стресне по
  какъвто и да е начин нашите червени
  влечуги.Просто защото много
  малко мерзавщини и злодейства не са
  извършили в престъпния си живот и още по-малко не биха сторили в услуга и
  безропотно мазно лизане на миризливия
  кремълски ботуш.
  П.П.На домакина на блога Шапо!(както се изразява Георги Николов) или пък
  Alle Achtung!(както се изразяват германците в такива случаи)
  И от мен лично:Честита Баба Марта на всички!Иво,Бог да те благослови!Теб и
  цялото ти семейство.

 9. На Иво и всички съмишленици ЧЕСТИТА БАБА МАРТА с пожелание за здраве, късмет и много поводи за щастливи усмивки!

 10. Неслучайно Чърчил е казал: “Комунистите четат Маркс, десните го разбират и избягват грешките”
  Казват го не кой да е,а идеолозите на комунис тите от АБВ,а имено: Маркс и Енгелс

  “У Европы только одна альтернатива: либо подчиниться варварскому игу славян, либо окончательно разрушить центр этой враждебной силы – Россию”.Энгельс Ф.(Сочинения, том 1, Москва, 1963)

  «Само название Русь узурпирована москалитами. Русские не только не являются славянами, но даже не принадлежат к индо-европейской расе. Они пришельцы, которых надо выгнать обратно за Днепр…. Я хотел бы, чтобы этот взгляд стал преобладающим среди славян» К. Маркс, Ф. Энгельс (Сочинения, том 31, Москва, 1963).

  Скоро имаше някакъв спор относно четенето на руски сайтове………и наличието на руски език в блога…………

 11. На всички съмишленици и от мен ЧБМ!Много здраве и силен дух!!!Марга

 12. @ ЕМИЛ ИЛИЕВ

  ШАПО, както казва ЖОРЖ, за Вашите вулканични редове! Моля Ви, пишете по-често в блога, спечелихте ме като читател- и не само мен.
  Сещам се за убийствените книги на ВИКТОР СУВОРОВ, а фекалните, екскрементните, копрофагските (лайноядните) линии в наименованието и описанието на кремълската агентура са много логични.
  Ето какъв пореден пример копнах от един форум. Познайте за кого е сътворена тази авто-ода:

  Дебелогъз, дебелосер,
  ченге, слуга на СеСеСер,
  с шкембе огромно съм познат
  като тулуп и рублояд!
  Единствено, което зная,
  в посока Скопие да лая.
  След това на топло се прибирам,
  поредни рубли инкасирам,
  но ме преследва зла прокоба-
  ВАНЧЕТО се обръща в гроба!

 13. До Стамбо
  Познах субекта на тази Ода – без съмнение това е “патрЕотът” Ивань Каракачань !

 14. До Българин:
  Че какво не му харесвате на Божидар Димитров?

 15. Като стана дума за рубладжии от външното министерство, колега от Одеса се оплака, че от няколко дни нашето консулство е започнало да издава по-трудно (и за по-малък срок) визи на украинци. Дали си постилат за пред някой още по-червен външен министър?

 16. Емил Илиев
  ШАПО! ШАПО! ШАПО!
  Честит съм, че си един от нас!
  Присъединявам се към Стамбо, пиши по-често!
  Свободна и демократична България има нужда от Личности като теб!

 17. БЪЛГАРИН, така излиза с най-голяма вероятност!

  А сега вижте за какви дипломатически СИНЕКУРИ са абонирани до ден днешен дечицата и внучетата на каскеклиите!
  Не се учудвайте, че в списъка го няма посол бойка коцэв. Той е в други списъци.

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/9-kabineta-pratili-40-agenti-na-komunisticheskite-sluzhbi-v-mezhdunarodni-organizatsii-nay-mnogo-v-nato

 18. Стамбо,
  мярнах го това инфо. Нищо неочаквано, дет се казва. Аз лично се впечатлих ето от това, макар че никак не се изненадах, предвид генезиса на “десните” СИКаджии и “реформаторските” им патерици….
  “Кабинет на Борисов-1 (ГЕРБ) – 4;
  Кабинет на Орешарски (БСП, ДПС) – 3;
  Кабинет на Борисов-2 (ГЕРБ, Реформаторски блок) – 2;”
  Тоест, ако подходим алгебрически на въпроса, кабинет Борисов 1+2 е изпратил точно двойно повече хора от ДС на висши международни позиции от кабинета на Орешарски.
  Тъй ли е или не е?
  Или аз нещо съм в ошибка?
  😉

 19. Нямам думи. 9 кабинета, 40 агенти, 16 от тях в НАТО!
  Данте да подпъхне специален КРЪГ В АДА за лъже-натовците!

 20. .В официална
  обстановка съветските дипломати
  сърдечно приветстваха тази паразитна държава,
  но помежду си я наричаха ,,говнояда”.Трудно ми е да кажа защо
  я наричаха точно с тази дума,но тази
  държава си я беше заслужил.Тя се използваше широко в неофициалните
  разговори на служителите в съветските
  дипломатически представителства.
  ,,Довечера имаме вечер на дружбата с
  говноядците” от тяхната държава,,,Днес обядваме с делегация от държава на говноядци.Поръчайте следното
  меню”…За съветските разузнавачи тази
  държава беше абсолютно нищожество.Презрението към нея обаче не пречеше на ГРУ да я използва по
  всяко време,при всяка удала й се
  възможност.Тази държава беше готова да
  работи безплатно и нейни представители охотно идваха на
  срещи дори в съветските посолства.”

  P.S.Утре ще позвъня на Виктор Суворов за направената доуточняваща корекция на неговия текст,одобрението ще бъде направено със сигурност.Имам вече три публикувани статии за него.

 21. Драги Стамбо,ето какво казва и Г-н Трайков:

  “В интервю за Mediapool той призна, че част от десните избиратели в момента са объркани кой от познатите десни политически лица в коя формация е. Влизане в парламента само на ГЕРБ от десните формации може да се случи, само ако хората масово са припознали ГЕРБ за дясна алтернатива на БСП, което ще означава, че една голяма заблуда е успяла”.

  Не само част от несъществуващите “десни избиратели” е объркана,ами всички нормални българи с антикомунистически убеждения.

  Точно те няма да гласуват за “комунистите от БСП.ГЕРБ и ДПС”.

  Просто и елементарно.

 22. В нощното издание на рубриката “Наивността в България” посочвам думите на Българския президент Г-н Румен Радев:

  “Президентът Румен Радев се ангажира с подкрепа за малките и средни производители и призова институциите да обединят усилията си за ограничаването на административната и бюрократична тежест пред тях”-съобщение на Правителството.

  И Правителството и Президента са комунистически.

  Елементарната логика веднага пита:Как Президента и според кой негов прерогатив
  “ще се ангажира с подкрепа на малките и средни проиводители…”
  И кой според какви критерии определя едни производители за “малки”,а други за “средни”.
  А има ли “големи” производители.И по какви причини Г-н Радев няма да се “ангажира” с тях. И те са български и те са част от икономката на държавата.Защо е нужна тази президентска сегрегация-дискриминация.

  В цивилиозваните държави едва ли преиздентите се ангажира с малките и средните проиводители…

 23. На Калфата баща му, полковник Георги Калфин, си е падал шеф на българските ракетни войски по комунистическо време. Ще рече, че тия ракети и машинарии са били 100% руски (под прикритие “съвеЦки”), а пък персоналът им е бил 101% проруски и комунистически, проверен и доказан като такъв.
  Та и Калфата в такъв дух е възпитаван от баща си – да обича повече Русията от Българията, и руските неща повече от българските. Затова и веднага той, примерният “български” социалист, хукна да брани отечеството от Шевронските Американци, дето шяха да дупчат земята ни за БЪЛГАРСКИ ГАЗ: да увеличат ЕНЕРГИЙНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ от Русия, а не да я поставят отново в НЕОСНОВАТЕЛНО УВЕЛИЧЕНА, НЕДИВЕРСИФИЦИРАНА ЗАВИСИМОСТ.
  Това последното преследва и Гоцэ, под прикритие на “политик” и “президент”.

 24. “Искаме Републиката на Левски – чиста и свята!”

  Политическата партия “Нова Република” изразила ли е отношение към тези безименни искащи.
  Щом като те искат “Републиката на Левски”,значи тя все още я няма,а кога ще дойде никой не казва….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.