Скеч с кеч между Нинова и Борисов

Ще има ли коалиция на (же)лаещите след изборите, които Бойко Борисов пожела и предизвика, след което се държи като илюстрация на популярното предупреждение “внимавай какво си пожелаваш”…?

Пиша тези редове, развълнуван от хитрината с имитацията на конфронтация между ГЕРБ и БСП.

След военните сводки за тежки преговори и безизходицата в окопната война по подготовка на дебата, накрая се оказа, че двете партии, откроени по този начин още повече като абонати за победа на изборите, застанаха\застинаха в позата на непримирими врагове, които не могат да се гледат в рамките на телевизонен формат по формални , но непреодолими причини, говорещи  уж сами за себе си колко яростни противници са двете формации.

Чак ми е неудобно да ръся баналности и да цитирам себе си, но се налага отново да кажа: най-добрите фокуси хипнотизират публиката с това, че й отвличат вниманието от главното, което трябва да остане скрито.

Главното, което ГЕРБ и БСП крият, е желанието им да запазят шанса да си направят голяма коалиция. За целта им е адски необходимо техните избиратели да повярват, че са направили всичко възможно до изчерпване на възможностите за нещо друго.

Т(р)айният сговор между двете водещи крила на левеещия и деснеещия популизъм се състои в общия им интерес да имитират битка. Постъпват като онези горили на тепиха на американския кеч, за които всички знаят, че се бият със заучени щадящи хватки, но въпреки това им ръкопляскат.

И трябва да се признае, че кечистите ( или чекистите, ако става дума за треньорите) , изиграха номера си перфектно, за да изигрят и вас, зрителите.

Докато се перчеха кой кого ще размаже на телевизионния тепих, Нинова и Борисов се държаха точно като пехливани, позиращи за публиката с пуканките. На кого му пука, че е имитация на конфронтация – шум да се вдига и пушилка, която да скрива истината!

А истината е проста като фасул, преди да бъде сварен за консумация: сготвиха публиката. Уж щяха да се борят, но знаеха предварително, че резултатът ще прилича издайнически много на онзи телевизионен дебат между Цецка Цачева и Румен Радев, когато единствената разлика между тях беше различието в половете. Иначе дебатът беше напълно безполов. Особено по отношение на отношението към Матушката.

Същото щеше да се повтори и сега. Така щеше да лъсне истината за вечната дружба между двата клана\клона на власта, които се менкат.

Ето защо гениалните режисьори на измамата с дебата правилно са преценили, че имитацията на битка трябва да се състои на ниво размяна на виртуални удари извън прекия сблъсък, при който травми просто не могат да бъдат разрешени от реферите.

Да обобщя: сблъсъкът, който уж щеше да се случи на телевизионния екран, беше организиран така, че да стане неотразим чрез медийнно отразяване в далеч повече от една медия. Така всички “разбраха”, колкото много не се понасят нарочените за предизвестени победители партии. Толкова, че чак не могат да се разберат как точно да се карат. С което постигнаха желания ефект без изобщо да рискуват да се издадат, че май няма за какво толкова да се противопоставят.

Докато от БСП играят ролята на “мъжа”, който налита на бой и предизвиква Борисов да се яви на тепиха срещу Нинова като мъж срещу мъж, то Борисов прие да бъде “меката Мария”, която успокоява своя партньор в скеча с кеча.

На 28 февруари Бойко Борисов каза в Пловдив :  „Конфронтацията и тази бруталност, която в момента шества в България, ще бъде с много тежки последици“. Той изрази надежда да се ревизират отношенията между тях. ( Фокус)

Днес пък заместникът му Цветанов избра да каже нещо повече по време на предизборна обиколка от село Бели вир:

„Няма да чуете от нас лоша дума срещу опонентите ни”

Ясно. Разбрахме.

25 мнения за “Скеч с кеч между Нинова и Борисов”

 1. Историята се повтаря като фарс:
  Флагманът на ЕНП в България, дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти – 3/4 от националното ръководство – Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. В лявата БСП бившите комунисти са по-малко в процентно отношение – само 50%.
  Или по-простата математика показва, че:
  Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство – Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при ТЖ.

  Това ли е дясното в България? И двете партии БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета.
  Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков:
  Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР – Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията.
  Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ
  Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител
  Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен
  Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията
  Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив
  Пламен Нунев – редови член на БКП

  Всички управляващи-фалшива „алтернатива“ e избор между креатури на БКП. Маскирани зад фалшива дясна идеология, те подменят ценностната система и я превръщат в чалга/менте.

 2. Винету сега даде на концесия и армията. На пильотчик-резидента и на неговият начальник – Решетников:
  http://www.mediapool.bg/borisov-iznenada-gerb-kato-podkrepi-smyanata-na-shefa-na-otbranata-news260819.html
  Преди даде на концесия милицията и “службите” на библиотекарско-сарайската ченгесарница.
  Сега пильота си завзема армията , защото си го е договорил с Винету, и сменя всички постове без да има никакво законово право за това. Президента има преди всичко представителни функции.Но фатмащината не може да прави нищо друго, освен да командори и дерибейства. И точно заради това НИКОГА не трябва Президента да е военен. Още повече пък действащ, който не е премонал дори в запаса. Най-малкото заради КОНФЛИКТА на ИНТЕРЕСИ и реваншизма спрямо своите колеги в армията , на които е станал началник по начин различен от военната йерархия и кариера, спуснат с политически парашут от БКП на върха на армията. А съвсем друг е въпроса че един фатмак няма компетентността да управлява централната администрация и бюрокрация. И чака постоянно суфльорите от БКП да му подсказват , какво да прави с тях.
  Остава само да си ги мерят “компетентностите” с Винету. Може да си спретнат надпреварване по КЕЧ-специализация, както по времето на “тато” ИМ.

  П.П. А, ето докъде е достигнал с “компетентностите” си и начальника на нашенските фатмаци – кагебисткият фатмак Путлер:
  http://www.mediapool.bg/putin-se-izpravya-pred-vrag-koito-e-negovo-podobie-news260845.html

  П.П.П. И за накрая една статия на г-н Дичев от ДВ:
  http://www.dw.com/bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/a-37776123
  Последните абзаци обобщават изводите от манипулации на хибридната реалност по света.

 3. У Наше Село така я разбират политиката, така я правят! Единия пейливанин от село Банкя чел Винету, другия пейливанин от село Крушовица, трудовете на бай тошко!
  Днес един познат ми каза внимавай, защото и ти ако станеш политик и ти ще крадеш за себе си. Аз му казах, точно защото няма да крада за себе си, затова няма да ме изберат. Тоест на народа се представят слаби хора със пороци, за да са лесни за сговаряне, когато трябва.

 4. Какво са чекистите, чекизмът.
  Филм за ЧК 1917 г. Първообразът и гордостта на ДС, създадена 1944 г. по образец и с братска помощ.
  По повестта “Треска” на руски писател, екзекутиран през 1937 г. като враг на народа. “Треска” – от поговорката “Покрай сухото гори и мокрото”, рус. “Лес рубят — щепки летят”, или, няма начин да няма “фира”. Но, кой остава при “сухото” и кой отива “фира” определят комунистите на власт, и ЧК / ДС, които са също комунисти, изпълняват!
  За хора със здрави нерви.
  Приятно гледане!
  “ЧЕКИСТ”, 1991 Г. (забранен скоро след създаването му):

 5. SIМEON | март 2, 2017, 21:01
  Ето това е истината!
  Но няма медия, която да има т0пки да я публикува. Поне засега…Но виж, падне ли Вожда в калта, ще се намерят стотици мераклии да го сритат.

 6. Обективността е по-силна от емоциите,затова изразявам кактегорично задоволство от напълно обективния коменатар на Симеон!

 7. Илиян Василев

  Не виждам никакъв смисъл от каквито да е избори, от каквато и да е предизборна кампания като гледам какво се случи с първия брой на Прас-Прес и тоталната абдикация на политиците – тези които ги избираме за защита на основни свободи – като тази да се изразяваме свободно наша обща. Това написа във Фейсбук Илиян Василев във Фейсбук.

  Оставете, че Пеевски контролира разспространението и половината медиен пазар, а това във всяка нормална държава би активирало анти-монополния орган, но би накарало и всеки политик, комуто е близка и скъпа демокрацията и нашите права да бъдем информирани от всички страни, тутакси да вземе отношение. А те мълчат.

  КЗК също мълчи като “пън”, точно както мълчи по всяка друга тема, която засяга правата на потребители и данъкоплатци.

  Пеевски си прави какво си иска и никакви избори няма да го премахнат като явление и осъдят. Прокуратурата – надзорникът за изпълнение на законите – от нея дори вече никой нищо не очаква. Не си представям нито Борисов, нито Нинова, нито Доган да вземат отношение. С избори нищо не се постига. Нито с емиграция, тя само Ги улеснява. Единственият път е протестът, масов и активен. С тояги.

  Никакви избори не ме интересуват, битката е за правото на тримата карикатуристи да рисуват и разпространяват. Целият смисъл на демокрацията и държавата е в това да могат тези хора да издадат и разстпространят своя вестник. Те са много по-чувствителни към болките на нацията отколкото “политиците”.

  И медиите вкупом /с малки, твърде малки изключения/ мълчат – деградацията е пълна и на този етап окончателна. Този който иска да си избира между Нинова-Борисов и Доган и техните дубликати от ПатрЕоти, Марешки и сие.

  Аз няма да участвам в тези избори без избор. На мястото на Нова Република и всеки, комуто е скъпа демокрацията и свободите – незабавно бих обявил бойкот на изборите. То не беше машинно гласуване. Не бяха ограничения на медиини изяви /безплатно за едни платено за други/, не бяха смени на областни управители и шефове на МВР за да могат и едните и другите да подменят секционните протоколи, а сега спират и Прас-Прес. Както казах : по техните правила при тяхната игра няма как да ги победим.

 8. След лакейското провикване на Мутрата от вчера -“СЛАВА НА ПУТИН!” и последвалото жалко клозетолизничене ( което дори и гоцэ сырыщныка публично не е правил!), вече НИКОЙ българин, който иска той и децата
  му да живеят като европейци в европейска страна, а не като мужици в руска губерния, в НИКАКВИ обстоятелства не трябва да вярва и да подкрепя с гласа си мутренската шайка. Тя вече е №1 по предателска политика в полза на Кремъл и във вреда на България.

  http://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%BB%D0%B8-news636878.html

 9. И още един довод за брака между бойко (герб) и бсп и останалите с изключение на НОВА РЕПУБЛИКА.
  Представителя на държавата ни в Лукойл Нефтохим (главния монополист в България), продължава да е румен овчи, след няколкото смени на декорите.
  Тайния брак по начина по който се перчи марешки много прилича на перченето на бойко преди да вземе властта.
  Всички за НОВА РЕПУБЛИКА.

 10. Както редят моите тукашни “компатриоти”: “Риен а дир”.
  Нищо не можеш каза.
  А насреща сал един Кузя вдига пущеци до 7-мото небе и го влачат на буксир.
  Ех, мъко ватнишка.
  http://www.svoboda.org/a/28344040.html

 11. Както винаги,
  казаното в статията на г-н Инджев е изящно и точно.
  За провъзгласените за победители в изборите е важно сеир да става на политическия тепих,така че простия “Суверен” да бъде ошешавен.

 12. Уважаеми г-н Инджев, уважаеми съфорумци – ще черпите!
  Днес по БНТ първо прочетоха поздравителната телеграма он Тръмп, а селд това от Путин! Лед тронулся?
  Шегувам се – сигурно са го направили без да искат…

 13. Г-н Константинов,ако Нова Република се оттегли от изборите на мислещите хора ше бъде отнета всяка надежда.Това не трябва да се случи. Трябва да се знае,че освен ГЕРБ +производни,БСП+производни има и други-различни от тях.Не е важно само за сега.

 14. Доброволците изследователи от InformNapalm са публикували втора част на разслвдването си за един дребен по мащабите си рашист ,който организира антиукраински и антиевропейски групи от “ултрадесни” комунисти в Полша,Словакия,Чехия и Унгария:
  https://informnapalm.org/33795-kak-kreml-finansiruet-polskih-radikalov-zadachi-oplata-doklad-v-moskvu/
  За тези си “услуги” този конкретен рашист е получил от олигарха Малофеев над 100 000 долара. След което преди 2 години(когато падна Олигархски и се заговори за вагоните с пари за Южен паток,които ще залеят България!), Малофеев е прекратил финансирането на антиевропейските “бизнеси” на този рашист в Централна Европа , защото е поел Балканският рублофилски фронт , и е започнал да финансира балканските рашистки проститу_ки.
  Малофеев тогава е започнал да финансира и антинатовската пропаганда в Черна гора, година преди опита за преврат там.
  А, явно се е престарал в НРБ, защото тук дори и опит за преврат не е нужен – Защото всички “политици” и “институции” са изпаднали в тежка рашистка рублопатия от него. Докато в Полша поне се преследват някои форми на руска зависимост.

 15. Българин така е.и проблема не е само съществуващите медии.Не е нерешим проблем и финансирането на некомерсиална телевизия.Проблема е намирането на една шепа свестни професионалисти за да я бъде

 16. До Симеон
  Аз гледам телевизия BIT и мисля, че отговаря на тези критерии.
  За съжаление я няма в основния пакет на кабелния ми оператор, и едва ли скоро ще я включат.

 17. Стане ли дума за романтичните/циничните игри между БСП и ГЕРБ, винаги се сещам за прекрасния глас на Жан Моро; пееше следното с усмивка:

  Quand on s’est retrouvé,
  Quand on s’est réchauffé,
  Pourquoi se séparer ?

 18. Ето една от най-важните основи на единението между БСП и ГЕРБ, заложена в предизборната програма на Бойковата партия:
  “Предложението за създаване на т. нар. флотилия на страни -членки на НАТО, като Румъния, България и Турция, не бе прието от българската страна. Потенциално агресивни действия спрямо Русия не са част от политиката ни в региона.”

 19. “Според мен това е грубиянска и елементарна манипулация от най-долна проба. За мен е абсурд да е направила такова нещо. Така Кирил Маричков коментира скандала с Елена Поптодорова в ефира на bTV. “Разбирам положението й – говорила е по телефона и от напрежение го е направила. Казах на Поптодорова по телефона, че нормалните хора, които я познават, е абсурдно да приемат това да се е случило”, добави той.”

  Интересни неща се пишат от известни антикомунисти за постъпките на известни комунисти.

  На този етап нито един разумен човек не може да допусне,че Полските летищни власти са се отнесли безотговорно към такъв високопоставен човек като Г-жа Елена Поптодорова,притежаваща дипломатически паспорт.Ако те са допуснали грешка, самата тя ще я посочи и ще каже пред медиите “съжелявам много грешката не е в мен,службата по охрана допусна грешка,задържаха ме нейните агенти,предадох вещите,платих глобата и случая приключи”.

  Полша е цивилиозвана държава и е недопустимо да се допусне такъв гаф,още повече с дама.Ако има поне малки съмнения че поляците са допуснали грешка,поне две институции ще вземат отношение към случая и ще протестират -Българското Министервто на Външните работи(вкл. посолството ни в Полша) и Еврейския комитет,в която тя работи от няколко месеца.

  Нищо подобно!

  Г-н Маричков пък иронизира служители в американски мол,че са го набедили в кражба за минерална вода.

  Истината обаче е следната.Тук някой да обвини неправилно някого в кражба е по-лошо някой да извърши кражба.Такива хора веднага биват суспендирани от работа,собственика на магазина повиква задължтелно полиция и само в редки случаи се проявява толерантност към служителя,който неправилно е обвинил клиента.На него (клиента) веднага му се правят обезщетения,извинения и му се казва,че има право да съди магазина.И в пресата и нета да изтече информация че на еди кое си авеню в еди-кой си магазин със еди-кой си собственик негов служител неправомерно обвинява клиенти в кражба е равносилно почти на банкрут.Оттедлно от това,служителя който обвинява клиента подлежи на съдебно преследване.да,всеки може да сгреши,но в случая с комунистката едва ли има грешка,все пак международното летище във Варшава е нещо съвсем реномиран обект.
  А пък едва ли невинен човек ще подава оставка по лични причини.Ако комунистката не виновна само би информирала своите началници за случая и че е станала грешка от страна на секюротито на аерогарата.

  Да не говорим че навсякъде са разположени камери,каквито несъмнено е имало и на летището във Варшава и супермаркета в Щатите,където българи са помолени да го напуснат . Оосбено отвратително е това да бъде направено към чужденци.

  Очудващо е такъв порядъчен човек като Г-н Маричков да става морален защитник на един от най-известните комунистически функционери в историята на НРБ и РБългария.При това това самата тя признава за грешката си.Тя признава че краде,а г-н маричков казва,не не си крадла,поляците са ти направили номер,бъди си спокойна,хич да не ти пука…
  Но негово си право.

 20. И откъде накъде Г-н Маричков смята,че точно “нормални хора” добре познават такава гоялма комунистка от най-високите комунистически кръгове,включително и комунистическия диктатор Тодор Живков.
  Точно НОРМАЛНИТЕ ХОРА не контактуват с комунисти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.