Руската корупция в руски мащаби- светъл пример за тъмните дела на българските рублофили

Дори и да имате затруднения с руския език, само “картинките” от видеото, илюстриращи разследването на руския опозиционер Алексей Навални, ще ви бъдат достатъчни да разберете за гигантските мащаби на грабежа в Русия, осъществяван от самия премиер и дубльор на Путин в упражняването на премиерско-президентската несменяемост Дмитрий Медведев. https://www.youtube.com/watch?v=qrwlk7_GF9g

Докато гледах, не ме напускаше усещането за “нещо видяно” ( за да не използвам френския израз) и у нас. Описал съм го в книгата “Президент на РъБъ”, поради което не ме напуска и нещо като чувство на безсилна обреченост. Всичко е видимо и разказано, но няма сила в държавата, която да се изправи да поиска сметката за корупцията на властта. Същата схема с подставни лица и посредници на “подарена” собственост, макар и на кокошкарско ниво, ако бъде сравнена с руския размах на Медведев., е прилагана и тук.

Дори и в някои детайли историята е подобна. Нашият Първанов, също като Медведев, разви склонност към лукса и си имаше снабдител, но това стана на по-ранен етап, когато електронната търговия, описана от Навални, още не беше развита. Ето защо снабдителят на Първанов “просто” … го снабдяваше с аксесоари за контене ( скъпи вратовръзки, парфююми, костюми и т.н.). Снабдителят по-късно го простреляха и легна в неспасяема кома…

Но да оставим жалката българска аналогия и да видим прототопа й в няколко абзаца като резюме на видеото, разпространено от Навални.

“Чорапът” започнал да се разплита след хакерска атака на личните данни да Медведев, заради която част от хакерите са вкарани в затвора, а останалите се издирват по света. Обаче има следи. Навални и екипът му тръгват по тях от нещо дребно: от абсолютното съвпадение на поръчките за разни вещи, правени от Медведев в интернет. С покупките след това Медведев се перчи на публични места и сам си пуска снимки ( с шарени маратонки и т.н.). И така , без да иска, посочва фирмата посредник, която пазарува не само на дребно, но и доста на едро- за десетки милиарди рубли.

 

НА СНИМКАТА: Медведев позира във Виетнам с маратонките, издали фирмата посредник, която обслужва неговите прищевки

Резултат с изображение за Дмитрий Медведев кроссовки Вьетнам

Вървейки по следите на посредника, който прави заявките за покупки и ги получава, Навални установява , фигура след фигура, че подставените лица са до един най-доверените хора на Медведев от студентските му години от близкия му семеен кръг ( съпругата, братовчеда). Появяват се с размнени места на върха на пирамидите от “дарителски фондове”, обслужващи лакомията на Медведев. Получават баснословни “дарения” от най-богатите олигарси в Русия, но понеже и техните дарени десетки милиарди рубли са преценени за недостачни за именията, резиденциите, лозята, фермите и луксозните апартаменти на Медведев, в кредитирането на неговата алчност се включва с още 11 милиарда рубли и “Газпрпомбанк”. Официално. По документи ( не на името на Медведев, разбира се, а в полза на въпросните фондове със социално звучащите названия).

Така Медведев става собственик на имот за около 5 миларда рубли край Мсква в Рубльовка, където е най-скъпата земя в Русия.

Резултат с изображение за Иля Елисеев фото

Имението е “подарък” на оглавяваната от доверено лице на Медведев фирма ПРОМТЕХИНВЕСТ. Дарителят е най-богатият олигарх в Русия Алишер Османов. http://zampolit.com/dossier/usmanov-alisher-burkhanovich/

Не по-малко впечатляваща е и планинската резиденция на Медведев в Сочи, построена уж като олимипийски обект за прием на гости на 1500 метра надморска височина за около 7 милиарда рубли. Медведев сам се издава колко често пребивава там със снимки, които показавт детайли, заснети с дрон от екипа на Навални, сред които и контура на планинския хребет, очертаващ се зад гърба на Медведев при поредното му селфи, с което се хвали в социалните мрежи.

С особена ирония Навални показва ( да, всичките обекти са заснети от дрон) как насред пустеещите поля на Куркска област и сред безбрежната бедност наоколо, Медведев е създал в родното си село Мансурово имение за чудо и приказ ( с високи огради срещу любопитните погледи на съселяните). http://www.asfera.info/news/economics/2014/01/22/dvoyurodniy_brat_medvedeva_kinul_lyudey_na_dengi_84663.html

Прокарал е път към него. За което местните му благодарят с наведен поглед в няколко кратки интервюта. “Помага, все пак, човекът”, казва една смачкана от живота бабичка, докато всички признават, че не знаят какво точно има зад оградата, но че в храстите се крие охрана- това знаят.

Онова, което се крие вътре, с неговите две хеликоптерни площадки, е нескриваемо по отношение на обслужването. За неговите цели “дарителите” са инвестирали в собствена ферма с крави, внсени от САЩ, управлявана от братовчед на Медведев.

Медведев развил и страст към винопроизводството, но в по-топлата част на Русия. Буквално си внесъл от Италия една “малка Тоскана” с лозови масиви, които по нищо не се отличават от италианските и започнал собствено производство на вино, което “позволил” да се рекламира в медии. Собственото му правителство пък облекчило акциза…( да, това също е по документи).

Но не само родовият имот в село Мансурово Медведев е превърнал в остров на лукса, какъвто смята , че се полага на един типичен руски “аристократ”. Неговите доверени лица купуват  през 2009 г.в Санк Петербург, където е израстнал, двореца на граф Кушелев на брега на Нева, прехвърлят го на добре известния от предишните покупки, изобличени във видеото, дарителски фонд ДАР, оглавяван от доказано близки на Медведев негови приятели, след които главното действащо лице е Иля  Елисеев. Резултат с изображение за Иля Елисеев и Дмитрий Медведев фото

 

В сградата са построени 29 жилища за милионери с басейни и мраморни стълбища- не стълби, а стълбища като на римски площад ( вътре във всеки апартамент) и анасньори за луксозните им автомобили ( доставяни пак вътре в жилищта). Има и снимки.

Изобщо: корупцията е снимана и разобличена и тук и в Русия. Остава въпросът защо е безнаказана. На това трябва да си отговорят нашите рублофили, които са изградили подобен модел на крадене и прикриване с върховната закрила на беззаконието.

15 мнения за “Руската корупция в руски мащаби- светъл пример за тъмните дела на българските рублофили”

 1. Людмила, Милко, Име фамилия, Плами и останалите путиноиди инцидентно включващи се в БЛОГА НИ сигурно се гордеете в какви мащаби джуджи1 е разрещил на джуджи2 да го гони по грабителство. Ето до какво психопатът лилипут.ин и ко са докарали любимите ви братушки.

 2. Древните римляни са казали. Цитирам по памет, смисълът запазен 1:1: “От отношението към мъртвите се разбира най-добре как са живите.”
  https://www.youtube.com/watch?v=Omd9_FJnerY

 3. Забележете годината, в която АЛЕКСАНДЪР ГАЛИЧ- с 99% вероятност убит от КГБ в Париж дисидент и емигрант- е описал същото ТОВА вонящо блато на номенклатурна лакомия и корупция в невероятната си сатира. Особено куплета с порното, пускано само за отговорните таварищи, ну как иначе!
  Ама чуйте само!

  А ночами, а ночами
  Для ответственных людей,
  Для высокого начальства
  Крутят фильмы про блядей!

  https://www.youtube.com/watch?v=qhJO7Kg8hfI

  За семью заборами

  Александр Галич,
  Геннадий Шпаликов

  Мы поехали за город,
  А за городом дожди,
  А за городом заборы,
  За заборами – вожди.

  Там трава несмятая,
  Дышится легко,
  Там конфеты мятные
  “Птичье молоко”.

  За семью заборами,
  За семью запорами,
  Там конфеты мятные
  “Птичье молоко”!

  Там и фауна, и флора,
  Там и галки, и грачи,
  Там глядят из-за забора
  На прохожих стукачи.

  Ходят вдоль да около,
  Кверху воротник…
  А сталинские соколы
  Кушают шашлык!

  За семью заборами,
  За семью запорами
  Сталинские соколы
  Кушают шашлык!

  А ночами, а ночами
  Для ответственных людей,
  Для высокого начальства
  Крутят фильмы про блядей!

  И, сопя, уставится
  На экран мурло:
  Очень ему нравится
  Мэрилин Монро!

  За семью заборами,
  За семью запорами
  Очень ему нравится
  Мэрилин Монро!

  Мы устали с непривычки,
  Мы сказали:
  – Боже мой! –
  Добрели до электрички
  И поехали домой.

  А в пути по радио
  Целый час подряд
  Нам про демократию
  Делали доклад.

  А за семью заборами,
  За семью запорами,
  Там доклад не слушают –
  Там шашлык едят!

  1961

 4. Не, зависимостта ми от “пыг” придобива патологичен характер, направо съм в паника за душевното си здраве и читателския си вкус! Вижте това заглавие. Според всяка граматика и логика от него се разбира, че…Украйна е санкционирана с резолюция от ООН за нарушаване на човешките права в Крим, който обаче е окупиран от Русия. Но как рубладжийското биде “пыг” ще допусне нещо против Матушката. Ето че вица за съветския и американския лекоатлет е бетер истина в България и “нейните” “масмедии”!

  http://pik.bg/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%BE%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC-news605044.html

 5. Изгледах го докрая. Потресаващо. Тези наистина са се самозабравили окончателно. Няма да свършат добре. На обикновените руснаци ще им писне и нито в Тоскана, нито на яхти в океана ще се скрият Медведчета и Путинчета.

 6. най-великата държава-РАССИЯ,страна неА.ябятна,корумпирана до мозъка на костите от съвецката ОЛИГАРХИЯ.ПУТИН,медведев несменяеми ВОЖДИ по-политически ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ, най-БОГАТИ на света,евала БРАТУШКИ,наши поробители,,освободители,,-БРАТСВО-РАВЕНСТВО-СВОБОДА.

 7. Крадците са много. Да не забравяме виолончелиста на путин с неговите милиарди долари в Панама. А също така главния прокурор на россия с неговите пищни палати на Халкидики Гърция.Прокурора беше Чайка и Пусирайт направиха песен и клип. Роби Уилямс също направи песен и клип за да се подиграе на руските милионери.Някой от съблогарите, ако може да ги намери и пусне тук ще съм му благодарен.
  По малките населени места хората са превърнати в крепостни селяни. Съществуването им зависи от комунизма (обикновено бсп, герб или дпс). Докъде я докараха. Хората да ги е страх да вземат вестника на НОВА РЕПУБЛИКА, за да не ги уволнят. Фирмите уж частни пък са на хранилката от комунистическата система.
  Всички за НОВА РЕПУБЛИКА-спасенито ни.

 8. Тази сутрин руският посланик говори по телевизията като господар на покорна страна.И външният му вид беше като на господар.
  Преди него видяхме патриота Каракачанов,който беше копие на във всяко едно отношение на руския посланик.Изобщо живот ли е да го опишеш……..

 9. Един поедим до един!
  Колкото повече, толкова повече!

  Подозрительно умирает одна из ключевых фигур, замешанная в скандале по предложениям снятия санкций с РФ. Alex Oronov причастен к кремлевскому шантажному документу-плану, который был отослан Дональду Трампу. В данной технологии замешан также предатель Украины Артеменко. Они разработали кремлевский план, чтобы с помощью шантажа свергнуть президента Украины. Этот план был доставлен Майклу Флинну, прежде чем тот ушел в отставку. Встречу организовывал Alex Oronov и теперь он мертв.
  Oronov был тестем брата Майкла Коэна, входил в их семью. Oronov занимался бизнесом в Украине и был связан с Артеменко. Имеются веские предположения, что Oronov был убит (возможно, по приказу Путина и Кремля).

 10. А ето и много точно описание на т.нар “професинални разведчици” от КГБ още от времето на СССР, като съвсем същото се отнася и за техният клонинг от “патриоти” и “професионалисти” от КДС в НРБ:

  “Вы, друзья, наверное, привыкли думать, что разведка — это герои. «Щит и меч», доктор Зорге, бойцы невидимого фронта.
  Это всё в прошлом.
  В путинской России СВР(Служба Внешной Разведки) – это криминальный синдикат. Кокаин, оружие, отмывание денег, нефть, газ, ангольские алмазы и индийские титановые рудники, куда они только не влезли. Сварщики – еще одна ОПГ в погонах, только более законспирированная. По статусу они выше ФСБ (особенно как Путин пришел к власти).
  ……………
  Ну а что касается самого Магнитского… Волею судьбы в 2008 г. он обнаружил один из каналов обогащения этой урко-чекистской братвы: воровство налогов из бюджета и перегон их в оффшоры. Наступил на хвост «Ренессансу» и его крыше. Его пытались сломать, но хлипкий на вид «ботан» оказался крепким орешком. От показаний не отказывался и стоял на своем.
  Ну а санкции в память об этом человеке — они совсем не «антироссийские», друзья. Если только вы весь этот путинский зоопарк из продажных ментов, судей, налоговиков и генералов ГБ не ассоциируете с Россией.”

  Ето и линк:
  https://putinism.wordpress.com/2017/03/01/svr/

  И всичко това само за сетен път потвърждава сентенцията от соца, че в НРБ, СИВ и СССР “няма престъпност” , защото престъпниците са във властта.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.