Новият Каулбарс се разпорежда в София

В интервю за БТВ руският посланик в София Анатолий Макаров отново настоя днес, че руският президент не е идвал в България  от 10 години. Този път обаче не спомена поеменно Путин, свеждайки грешката в изчисленията си до една година спрямо 2008-ма, когато през януари той триумфира тук с т.н. “троен шлем” на Георги Първанов.

На 2 февруари 2017 г. Анатолий Макаров каза пред БНР:

”Много бих искал да развивам отношенията между България и Русия и те да вървят напред, но за последен път кракът на Путин е стъпил в България през януари 2008 г. Скоро ще имаме антиюбилей, ако продължаваме така. През следващата година ще се навършат десет години от последното посещение на Путин тук”.

Готов съм да се обзаложа, че ако това лъжливо и доста нагло изказване беше запис на интервю, гафът му щеше да бъде любезно изтрит, каквато практика има тук спрямо гафовете на руските посланици. Защото кракът на Путин за последно стъпи в България на 12 октомври 2010 г., а на следващия ден запали свещ на руския светец “Александър Невски” и получи два “космати” подаръка: злато от Голямата косматка, подарено от Георги Първанов и кученце от Борисов, пророчески подбрал като символ на любовта към Путин едно пухкаво каракачанче.

Озадачаваща е упоритостта, с която руският посланик държи да внуши, че такова посещение не е имало. Това е до такава степен лишено от логка настояване, че по логичен път не може да бъде обяснено. Не е честно да заподозрем превъзходителството в глупост- все пак е отговарял до скоро в руското външно министерство за руснаците, живеещи в чужбина ( нещо като командващ руската пета колона ). Това е толкова важен пост в рамките на кремълската стратегия за вътрешно дестабилизиране на безбройните вражески държави, че няма как да е бил поверен на някакъв некадърник. А и изстрелването на Макаров в държавата, която е набелязана от Москва като най-податливия на клатене член на НАТО и ЕС, доказва , че е инструктиран да бъде чукът спрямо българските пирони ( по Лао Дзъ, забелязал: “ Всички проблеми са прони за онзи, който държи чук”).

Ето защо не ми остава друго, освен да го заподозра в обичайния “грях” на руския наместник в България. Сгафил е ( на 2 февруари), но отказва да си го признае и “замазва” положението с почти същия гаф. По този начин ни казва, че може да се държи с нас като с руски крепостни селяни, а и в Москва позициите му са достатъчно силни, за да се притеснява, че го осъждат за подобно поведение.

Нещо повече, в днешното интервю Макаров първоначално направо се възмути от “приказките”, че е повдигал въпроса за посещение на Путин, макар не само да го направи, но и се опита да го предпостави, поставяйки българския русофил Румен Радев в неудобното положение да играе български президент, който открито изпълнява заповедите на руския посланик. С недомлъвки и увъртания Макаров на практика и днес самопокани на Путин преди българския държавен глава да е изразявал публично намерение да му бъде домакин по конкретния повод догодина, когато се навършват 140 години от края на руско-турската война на Балканите.

За 6 месеца престой в София Макаров успя да “блесне” и с други прояви на нахалство. Насред разгорялата се най-после ( поне в интернет ) дискусия за антибългарската роля на граф Игнатиев в обесването на Левски, посланикът настоя на среща с кметицат Фандъкова ( а тя възторжено зкима с глава) за още по-големи почести спрямо българомразеца, на когото трябвало да бъде издигнат паметник ( малко било да има главна улица на негово име в София). И това, при положение, че от рускто посолство поднасят цветя на паметника на граф Игнатиев в духа на новоустановената традиция от декември 2002 г., когато Путин с декрет учредява Ден на дипломтическия работник, отбелязван на 10 февруари.

Паметникът беше платен с руски пари от путинофили ( същите, които сложиха възхваляваща табела за най- изобличения от руски документи с точни данни за неговата подкупност български русофил Драган Цанков, изработена от същия метал и закачена на оградата на строителния техникум в София). От изричния надпис на паметника в Докторската градина  става ясно, че е и издигнат: “ в чест на посещението на президента на Руската Федерация Владимир Путин на 18 януари 2008 г.”. Формално паметникът отдава почит на подписването на договора от Сан Стефано, но познайте кой е в центъра на композицията!

НА СНИМКАТА: Посланик Макаров поднася венец на паметника на граф Игнатив в София на 10 февруари 2017 г.

Смея да твъря, че точно този паметник, снабден с точно тази обяснителна табелка, не оставя никакво съмнение за путинофилството на русофилите в България, които потвърждават по този начин до каква степен 3 март е превърнат в главната опорна точка на руската пропаганда в България след провала на 9 септември като водеща величина в “дружбата” между народите ни.

Да не говорим, че въпросният паметник, не случайно поставен на ъгъла на ул. “Шипка” и ул. “Сан Стефано” , дублира в Докторската градина намиращия се на метри от него друг руски паметник – на лекарите от руската армия, загинали в руско-турската война, който е вторият по големина монумент на българската благодарност към Русия в столицата след Руски паметник .

За съветските им батковци от гранит и железа в чудовищно раздути мащаби- да не говорим-в края на краищата руската окупация на българските земи, прекратена с решение на Берлинския конгрес, е била ограничена до броени месеци след него, докато съветската продължи пряко и косвено цели 45 години и това личи по монументалното наследство.

За преродения руски генерал Каулбарс, запомнен като образец на руската имперска арогантност спрямо българите от 19-ти век, цялата тази руска многотия в струпването на благодарствени знаци не е достатъчна.

На Макаров доскоро е било поверена задачата да бди над руснаците в чужбина, но явно, докато е бдял, е пропуснал да научи някои елементарни факти ( като посещението на Путин тук през 2010 г.) и да  забележи, че България все пак е суверенна държава, а не придатък на руските имперски интереси.

 

33 мнения за “Новият Каулбарс се разпорежда в София”

 1. Абсолютно вярно- нищо в руската дипломация не е импровизация, така че и немножко довольно разпасаното поведение на тов. посол Макаров си е вписано с хладен чекистки ум в тактиката и стратегията на Кремъл спрямо надвисналата отново над евразийското блато България. Аз си отбелязах фразата на новия ни генералгубернатор в приблизителен цитат- “сега е прездизборна ситуация, много съм ангажиран с пътуване из страната…” Подгрявам агентурата, значит…
  Ами Его Превосходительство да прочете “Каулбарс по агитация” от свещената ни книга “СТРОИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕНТА БЪЛГАРИЯ” на СИМЕОН РАДЕВ, хем и ще напредне в българския, макар и да не отговори на въпроса на Жени Марчева, дали учи български:

  http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=101&WorkID=9352&Level=3

 2. Сами на мене ли ми струва че напоследък сме им много важни на руснаците.Прилича ми на ,,последния напън вече е настал”!Знаят много добре че едно идване на путлер ще създаде напрежение в страната ни, това мисля е целта на просената покана,защото на мен лично ми завира от вътре и съм готова да си дойда за протест с/у едно такова посещение!Не се съмнявам че ,,говноядците”ще са много и организирани за славославене на техния вожд.Извинявам се за грозната дума ,прочетох я някъде и направо ми пасна на усещането за тази категория…!

 3. И понеже, обаче, защото, думата-дума отваря ето докъде я докараха генерал Каулбарс и руски моряци в битноста им на пропагандисти у нас на политиката на матушката.
  Откъс от статията “Говорит Москва” от проф. Иван Илчев.
  “По време на Регенството 1886-1887 руски моряци слезли на брега във Варна си позволяваха да късат неугодни на Русия прокламации на българските власти.
  Генерал Каулбарс се прослави с това, че отиде на политическо събрание, свикано от привърженици на Русия и с „такта” си, съумя само за няколко минути да го обърне на антируско.”
  Наследникът МУ макаров не е лошо да се запознае с деянията на неговите сънародници в историческата ни “дружба, от векове за векове”.

 4. Още полезно четиво и за българи, и за руснаци, и особено за тов. посол Макаров. Писано е преди 140 години от руски автор- Евгений Утин, за когото говорихме тези дни.

  http://toshev.blogspot.bg/2017/03/blog-post_5.html

 5. Първо си помислих, че подобно нагло поведение на Макаров само ще отвори очите на мислещите българи, но после се сетих, че очите на мислещите са отворени отдавна. Очите на броящите (рубли) ще се отворят от само себе си при затварянето на кранчето, а за очите на немислещите не ми се мисли. Тях може да ги отвори само нова 1997-ма, и то не за дълго (както се видя вече)…

 6. От лятото на 2016а си върви пълзящ държавен преврат.По заповед на Москва комунистите от ГЕРБ,БСП,ДПС,МВРО и вся осталная изпълняват московската линия на “изстъргване на западния елит в България” и тормоз и преследване на “американските грантаджии”,така че нищо чудно руския посланник да се е разпищолил така.
  ЕС и европейската десница така ли не вдянаха че москва спечели Югоизточна Европа заради слабата,безволева и безидейна политика от 10 години насам. Чърчил и Тачър сигурно се въртят в гроба ако виждат какво става, а преди година Хелмут Кол го каза в прав текст: “Ако мога бих извъртял един шамар на Меркел”.
  За да си свият перките разни губернаторчета изхода е един: НОВА РЕПУБЛИКА с бюлетина 4.

 7. Явно паметниците се ползват от петата колона като истина . Преди години и на мен като ми кажеше някой че россия НЕ ние освободила от турско (а не османско) робство си мислех: Е чак пък толкова. Поглеждах на говорещия с голямо съмнение. Като се сещам за тази моя “образованост” явно голямо значение са имали многото руски паметници. И какво излиза: ДЪРЖАВА ОСНОВАВАЩА СЕ НА ЛЪЖАТА. Затова БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ ПО ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ А НЕ ПО ПАМЕТНИЦИ И ПОМПОЗНИ МЕРОПРИЯТИЯ. На борба заедно с НОВА РЕПУБЛИКА.

 8. През 2010 година Борисов, изпаднал във възторжено умопомрачение от височайшата визита, подари на Путин българско кученце от породата каракачанска овчарка, известна със своята вярност и послушание. (Ожалихме го това кученце тогава!)

  Интересно, този път какво ще му подарят на самопоканилия се наглец: елитен червей с копринена колорадска панделка, като намек за едноименната разработка “Червей” или пък рядък екземпляр бълха от лъв, нов български национален “атрибут” в златна коробочка, задължително обрамчена с трикуляра ни ????

  Освен ако този път получилите властта с Негова помощ, преливащи от робска благодарност и щедрост, не му подарят направо Панагюрското златно съкровище (оригиналът, разбира се)!

  Щото ние, благодарните лъвски бълхари и децата ни, можем да караме и с копие! Копие или оригинал каква разлика, е въпросът, който вече се върти в мутренските кратуни на “говноядците”(по Виктор Суворов). Па що да не им харижем и “полосата”си, черноморската ни полоса? (Ние нали и без т’ва одим на море у Гърция).

  Важно е уважението към братушките, към “освободителите”, щото носи комисионни, де!.

 9. Смъртна коркуненция между “българските” социалисти и комунисти, дето ги подкрепя полковник Анатолий Макаров от КГБ, посланик в София.

  Чети, гледай снимка с колорадно-бръмбарски лентички и падай от стола за поредно изсулване на червена палачинка-:)

  Какво казват по-червените за червената “българка” Корлелия Нинкова:

  “Настоящата (рус. = “сегашната”) председателка на “Б”СП Нинкова се цанила начело на «Безсмъртния полк България», чийто автори били Движение Че Гевара и Съюза на комунягите, напуснали свещената коалиция “Б”СП Лява България.

  Инициативата била подкрепена от много руснаци в България, БАС (Българско-американски съюз?), резидентурата на Русия в България и от други организации и станала многохилядна в страната.

  Обаче, Нинковата, която нямала антифашисти в родата си (т.е. комунистически и задължително промосковски партизани), не се посрамила да застане начело на наследниците на участниците в „антифашистката” „съпротива”, а по-късно дори да нарече създателите на «Безсмъртния полк България» екстремисти”.

  Линк: goo.gl/lzd22r

  LMFAO, както казват китайците, за дълбокомисленото високофилософско съобщение, в превод: “Скъсах си съдрания задник от смях!”

 10. Симо Хайха (1905-2002), филнандски снайперист, станал герой на Великата отечествена война (ВОВ) на Финландския народ срещу руската агресия през зимата на 1939/1940 г., завършила с поредно откъсване на парче съседна територия, като днес Крим.

  Симо получава прозвището „Бялата смърт”, финл. ”Valkoiseksi kuolemaksi”, рус. «Белая смерть», страшилище за пияните казаци. Само първия си ден на фронта тръшва 25, а за по-мелко от 3 месеца поваля 500 потвърдени (!), а по неофициални данни над 540!

  Роден в обикновено селско семейство с 8 деца край границата, той знае всеки храст наоколо. Всеки ден сутринта излиза към фронтовата линия с джобове с храна, притаява се с часове до земята в очакване на врага при до минус 40 градуса, стреля, преминава на друго място, така до вечерта, и на другия ден пак. Никога не използва оптическия мерник на финландската си карабина, който увива заедно с нея в бяло, защото е на мнение, че стъклата му замръзват и отблясъците на слънцето от тях го издават.

  Седмица преди края на войната руски взривен куршум отнася част от лявата половина на лицето му. :

  goo.gl/kmkV5k

  Ето го Симо начело в класациите на най-добрите снайперисти през войната и в историята, по брой нанесени жертви:

  goo.gl/9ECIKZ
  goo.gl/m7TEYM

  И после се измислят:

  – най-добрите в света руски снайперисти като Зайце/Сидоренковите, не, че е нямало такива, та да не се знаят или бъдат забравени такива като Симо;

  – милионите жертви на всяко семейство в Русия от Втората световна, та да не се знаят или бъдат забравени милионите Украинци, избити от същите руснаци;

  – асове-изтребители като Кожедуб от Втората световна, та да не се знаят или бъдат забравени Хартман и Удел, натръшкали стотици руски танкове, та и кораби;

  – и т.н.

  И в България се вярва и вярва, както и за «деня на радиото» през месец май, отбелязван единствено в Русия и у нас, «освобождението» 3 март, основаването на България точно през 681 г. и какво ли не още.
  Докато масово има лапни-мухи, ще ги има и подавани мухи, и подаващи мухи, и синбиозата ще работи безкрай…

 11. @ВЕСЕЛИН СТАНЕВ
  Четейки за Вашата „образованост” се сетих и аз за моята „образованост”.
  196…-та г. ,надъхан правоверен комсомолец, още по надъхан след някакъв урок, отивам в Окръжния музей да се кефя на славянски артефакти. Не само, че не се изкефих, но директора на музея ми каза, че и той не е виждал такива. От тогава ми е станала фикс-идея, но нито аз съм видял славянски артефакти, нито знам някой друг да е виждал. Впоследствие се „поизучих” и разбрах, че славянството е измислица, обслужваща руската имперска доктрина.
  Вече, доста учени и обикновени българи са стигнали до тази истина, но явно все още недостатъчно критична маса, след като на най- българския празник 24-ти май, продължаваме да пеем химни за славянството и сами обслужваме руските имперски интереси!
  Но съм 100% убеден, че и на МОЧА, и на „вашите”паметници, и на „моите” славяни-покемони им изтича времето!
  За цивилизована и благоденстваща европейска България!
  За НОВА РЕПУБЛИКА!

 12. Kак се нарича престъпник на закона?
  -ПРЕСТЪПНИК.
  А, Как се нарича престъпникът на международен закон?
  – МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕСТЪПНИК.
  Е, ЗАЩО НИ Е ТАКЪВ ДА ПОСЕЩАВА БЪЛГАРИЯ -(ВЕДНАГА ЩЕ НИ ПАДНАТ АКЦИИТЕ)?

 13. По-добре, ако има фенове у нас, те да си го посетят в руския затвор…

 14. А като е за руски посланици, ето и текст под заглавие “Моят приятел руският посланик” в памет на Виталий Чуркин.

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/25779

  Авторка е другарката Саманта Пауър. Относително млада ирландска интелектуално-академична въртоглавница, Пулицъров лауреат, 100 %-ов кариерен продукт на демократическата партия и лично на Барак Хусеин Обама, който я направи представител на САЩ в ООН. При демократите този пост е сякаш бетониран за политически идиоти. Вярно, Саманта не достигна абсолютното върхове на джимикартъровия посланик Янг. Този невъобразим левичарски идиот през 1977 искаше да внесе резолюция срещу……САЩ като… “най-голям нарушител на човешките права в света,…. с 1000 пъти повече политически затворници, …. отколкото в СССР”(!!!)
  Но и Саманта се стараеше. Де що има геноцид по света, все САЩ са виновни, има си хас!- горе-долу това казва книгата й. Майтапът обаче е, че друг суперидиот и академичен драскач на левичарски мерзости, проф.Едуард Хърман- съавторът на ноам чомски в позорната възхвала на Пол Пот, критикува Саманта, че е омекотила вината на САЩ за още геноциди, геноциди, геноциди… С подтекста “Ти мразиш Америка, но аз я мразя повече!”, комридът Хърман правилно е забелязал, че авторката не е заклеймила както трябва ролята на американската външна политика в такива чудовищни геноциди като изяждането на децата на Кронос, избиването на 14 000 витлеемски младенци от Ирод, Вартоломеевата нощ и т.н.
  Изритването на Пауър от ООН е едно от действията на Доналд Тръмп, които БЕЗУСЛОВНО приветствам.

 15. Само погледнете “осанката”на този издялан от”Тройной”,погълнат антифриз и препарат за почистване на вани азиатски питекантроп!Мундшщруван по най-добрите кретенски монголо-азиатски традиции,включващи подлост,коварство,удар с нож в гърба.Този алкохолизиран фекален мозък(или,по-скоро останалата неферментирала бълвоч в руската чутура!),демонстрирайки типичната варяго-азиатска наглост,се пъчи в стил’МОГА да изкъркам още 5 стаканчика”и ни поучава как да живеем най-добре в собствената си държава.В такива случаи най-любезното послание към тези мутанти е:Мамицата ви путинофилска(sorry за изказа,ама и това им е малко!)мерзавци недоклатени от Майката природа!

 16. Sorry,в бързината и възмутен от наглата руска демонстрация,пропуснах да добавя.В два поста(както сега е модерно за по-кратко да се отбелязват писмените материали)два пъти забелязах употребената от Виктор Суворов по отношение на всички безхарактерни,безгръбначни и всякакви подобни нищожества и рептилии(нищо лично срещу този вид влечуги)обобщаваща дума говноядци.Скъпи,форумци,не се извинявайте,когато я употребявате,напротив-употребявайте я неизменно,що се отнася до нашите комунистически родоостъпници и главорези.Прочее,да не забравяме-няма мръсни думи,има мръсни хора!А за нашите комунистически отрепки и най-лошите думи не са достатъчно лоши.

 17. към ЗЛАТА:
  Сигурен съм, че ще бъдем заедно с Вас и много други българи на посрещането на кремълския фашизиран гном, добре заредени с домати и яйца; но ми се струва, че той вече се занимава със собственото си оцеляване, отколкото с планирани визити в малкото страни, в които въобще е възможно до се самопокани. Струва ми се, че става въпрос за ПР за предстоящите избори. А на предстоящите избори аз ще пусна бюлетина №4 – Нова Република. Това ще направят и семейството ми, и всичките ми приятели – не че аз съм ги убеждавал.

  към SMS:
  Вече май е сторено – “Панагюрското съкровище е подменено/откраднато по времето на Людмила Живкова” – tsvetankov.blog.bg/drugi/2013/12/29/edna-dylboko-skrita.1223238

 18. Сигурен знак, че хуйло ще идва, ще е вербовката на децата (възраст между 1 и 7 години) на бсп, герб и сие… ще се наложи да повярват в путин… иначе няма лего няма плеймобил; много дидактични кобзони ще се излеят.
  Дали си дават сметка какви върхове гонят? https://www.youtube.com/watch?v=RL5h14UayfE
  нинова?

 19. Разбирам, че синът на нинова не е в детска възраст, но само заради майка си би могъл да се включи от Бъркли с едно двустишие:
  Прошла зима, настало лето, –
  Спасибо Путину за это!

 20. Не вярвам някой от заинтересованите да е пропуснал коментара на Яковенко относно Саманта Паър, но като стана дума – за всеки случай: http://www.kasparov.ru/material.php?id=58BAED398BE31

  Както винаги Комарницки е блестящ!
  А после се чуди защо са му скрили вестника…

 21. На източния фронт след 130 години – НИЩО НОВО !!!!
  1886 Каулбарс :„Аз ще отида в провинцията, каза той, за да видя какво е настроението на масата и дали тя е съгласна със своето правителство в политиката му спрямо Русия. От манифестации аз не се боя. Ако си позволят да упражнят върху ми някакво насилие, 100 000 души ще дойдат тук да отмъстят за мене…“
  …да отмъстят… забележете!
  Удържаха си на думата на 5.9.44 . А сега – ‘ние пак сме тук” !

 22. До Иво:
  И до останалите, които се ангажират срещу “Людмилките”:
  Бих посъветвал – Не им обръщайте чак толкова внимание и не изпадайте в словесни безкрайности заради тях, които не само отнемат време и внимание, но и карат да паднеш до тяхно ниво.
  По-скоро, припомнете си Данте:
  Guarda e Passa = “Погледни и отмини” (Погледни с достойнство и подмини с презрение):
  https://it.wikipedia.org/wiki/Non_ragioniam_di_lor,_ma_guarda_e_passa

 23. Знам, скъпи приятели от блога, че изглеждам като медиен извратеняк… Но вече ви признах-за мен утрин без “пыг” е живо страдание! Няма по-мръсно нещо, И НЕКРОЛОГ ДА ПРОЧЕТЕШ в “пыг”, ЗНАЙ, ЧЕ Е ПУКНАЛ НЯКАКЪВ ГОЛЯМ БОКЛУК! Сега обаче пускам линк от тази рубладжийска боклукчийница във връзка с предишните ми редове и теми. Саманта Пауър написа наскоро книга с венцехваления за “супердипломата” Ричард Холбрук, Бог да го прости! Резултатите от бляскавата му дипломатическа дейност из бивша Югославия обаче личат без коментари от тази новина, която подмокря редакционния екип на “пыг” и всички, които искат да ни натикат в една яма с руския феод, администриран от Милорад Додик.

  http://pik.bg/%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%80%D1%8A%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-news637759.html

  Но “пыг” няма да бъде “пыг”, ако и тук не обърка работите с припряно рублолизничене, явен кретенизъм и абсорютно невежество. На снимката Додик преди 10 години е с Борис Тадич – тогавашния прозападен президент на Сърбия.
  С такива “медии” и малкото ни предимство пред Северна Корея никак не изглежда сигурно.

 24. “МЕЧКАТА В ОВЧА КОЖА”:
  Нов доклад на Европейския център Wilfried Martens, Брюксел:
  – План: Русия има изработен план за дестабилизиране на НАТО и ЕС (Т.Е. И НА БЪЛГАРИЯ), и в крайна сметка разрушаване, ако може (А, ДЕ);
  – Начин: Основно чрез увеличаване на финансирането, включително с милиони евро, и постигане на още по-голяма активност на организации в Европа с антизападна насоченст (т.е. Петоколонници, включително нашите русофили, комунисти, социалисти и други антизападни и проруски лизачи);
  – Някои от похватите: Тайно манипулиране на европейското обществено мнения и правителства (т.е. и нашето); подбуждане на социално недоволство; подтикване на съмнения в европейските общества относно ценностите им; изтъкване на руски “православни” ценности; решително издигане на руския междунероден имидж като единствено положителен; други;
  – Инструменти: Основно, използване на подкрепяни от Кремъл руски Неправителствени организации (НПО) с по-настъпателна дейност в обществата в ЕС, свързващи се с местни НПО, които им съответстват и пасват, за промяна на общественото мнение в ЕС; легитимизиране на смазването в Русия на човешките права и свободното слобо като нормален процес, оправдан и естествен; прослава на руския език, литература, култура, история; критикуване дори на основни ценности като демокрация; и др.;
  – Основание: Падане на популярността и имиджа на Русия заради откъсването на Крим; западането на Русия след края на комунизма като люпилня на идейност и “прогрес”; силно намаляване на популярността на Русия и влошаване на образа посред най-важния исторически съюзник в Европа – Германия – какъвто е ползван срещу останалите западни страни. Т.е., основната причина е растящото единство на Европа и Запада спрямо Русия, при липса или отслабване на някога силните Пети колони на комунистическите партии и др., и провалянето на Русия като нормален международен играч, завърнала се в амплоато си на мужишки агресор.
  https://www.martenscentre.eu/sites/default/files/publication-files/russia-gongos_0.pdf
  Иначе казано, пияните казаци, начело с Кремъл и КГБ, се чудят какво да изсмучат от пръстите си да представят Русия отново за велика и накарат хора в Европа и Америка да им повярват.
  Нали и тук има кой да им се хваща, като се почне от Президента Румко, дето е “От НАТО”, неговия идеен напарник в пилотската кабина, спаруженанта мъжемразка Дърева, Боко Тъпото човек на “бръкмите” и великите руски политици дарени с кучета, хиляди русофили и още подобни грешки на Българското историческо развитие, подкрепяни от резидентурата на Русия в София начело с полковник Анатоли Макаров, посланик под прикртие.

 25. Бай дъ уей, колеги, знаете ли какво става с “Фактор”? От 5 дена няма нов текст, коментарите са задача с повишена трудност, сякаш чума е минала през редакцията. Вярно е, че на десния читател му идваше малко отгоре там да съседстват заглавия в силни антикомунистически рубрики с явни ибрикчийства пред спонсора като: “Цветан Цветанов се срещна с трудовите хора от Благоевград”, “Цветан Цветанов, придружен от съпругата си, се разходи из планината”, “Цветан Цветанов в пламенна защита на семейните християнски ценности”,”Цветан Цветанов за стратегическите предизвикателства пред ЕС”, “Цветан Цветанов сред тайнствата на природата в Котленския балкан” и т.н.

 26. Ето пример от минути:
  Цветанов: Инвеcтицията в обpазованието cъздава повече квалифициpана pаботна pъка. ( https://www.24chasa.bg/novini/article/6095098 © http://www.24chasa.bg)

  Колко мъдро, колко проницателно!.. Ботуш Каишев може и да продължи с крилатите прозрения “По-добре е да си здрав и богат, отколкото беден и болен”, “Люксембург е по-развит икономически, отколкото Видин”, “Да имаш 6 апартамента като милиционер и син на милиционер по-приятно решава жилищния ти проблем, отколкото ако спиш на Централна гара”, “В друга държава щях да съм най-много чобанин в Годечко, или пазвантин в обществена тоалетна, но в България съм депутат и министър..”

 27. Вземайки повод от Posted by Стамбо | март 6, 2017, 13:11, пък и нали съм КЛЮКАР, надавам ухо на клюките.
  Говори се, че Бюрото на ГЕРБ, с необходимото мнозинство, е взело решение и връчило оставката на Борисов, като Председател на ГЕРБ.
  На много хора им прави впечатление, че Цветанов ходи вместо Борисов в централата на ЕНП, едва ли не като пръв ръководител на ГЕРБ. А и в Брюксел не приемат сульо и пульо.
  Факт е, че тук в българските медии, в последно време ,присъствието на Цветанов е пъти, в пъти в повече от Борисов.
  За да няма отлив на гласоподаватели и сътресения в партията, рокадата щяла да бъде огласена след изборите.
  Докъде е клюката и докъде е истината ще разберем след 2-3 месеца.

 28. За трагичната фигура Саманта Пауър, някъде в началото на годината имаше един чудесен разказ в ‘Commentary’. Подзаглавието беше като точен пирон, цитирам по памет: every day Samantha has to wake up knowing she turned into what she despised.

 29. В сутрешното издание на рубриката “Наивността в България” ще посоча липсата дори на минимална съпротива срещу комунистическата масова смрад,която в този период съвсем лесно се открива с безброй път посочения от мен “течен способ”.

  Въпреки че у нас има среди,в които се изказват изключително обективни разработки,анализи и изводи по различни поводи от историята и,все още няма организирансот на тези сили.
  Има по една дузина журналисти,една дузина публицисти,една дузина историци,една дузина дългогодишни жертви на комунизма,поне дна дузина политици,поне една дузина депутати и бивши депутати,дипломати,учени,литературни критици,издатели и др.,но никой не предприема някаква съпротива среюу комунистическите мерзавци.
  Да,трудно е да бъдат преборени,но поне да се направи някакво събиране,да се направят сериозни изказвания,да се анализират последните комунистически и проруски операции,да се посочат източниците,и лидерите на русификацията,да се приеме някакъв документ,заявление,декларация,да се обяви протест срещу носителите на комунистическите и руски измами и издевателства в буквалния смисъл на думата.

  Моя милост посочва някои интервщта на Янко Гочев,Димитър Бочев,Ренета Инджова,Александър Йорданов,Ковачев,Андреев, бивши емигранти и др. честни хора.
  Някои казват:ама аз това не го знам,не съм чул,вярно ли е,ама как така,сериозно ли е,руснаците не могат да направят това,измишльотини,американски подлоги,турски не знам какви си и почти никой не се впечатлява.

  Бивши депутати от СДС почти не се появяват публично,къде отидоха,къде се покриха…
  ВСеки дава пример какво са писали Ботев,Стоянов,Славейков,Раковски,Левски Стамболов и др.,но малко следват техния пример.
  Наложително е да се върне Радио Свободна Европа,поне от информационна гледна точка ще има голяма полза.

 30. Дали няма да се случи същото и в София?
  „Турската полиция арестува рускинята Екатерина Б., която може да е свързана с убийството на руския посланик Андрей Карлов. 33-годишната Екатерина в Анкара се занимава със сутеньорство, организирайки срещи в хотелите между крупни бизнесмени и жени.” https://news.bg/int-politics/v-turtsiya-arestuvaha-ruskinya-za-ubiystvoto-na-ruskiya-poslanik.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.