Нинова гради на братушката си Борисов образа на врага в дясно

Днешните лъжи на социалистка Номер  едно Корнелия Нинова, изречени в интервю за Нова телевизия, добавиха “още от същото” в торбата с небивалиците, която тя мъкне към избирателните урни. Този път Нинова излъга, че ЕС забранил на България да изнася краставички в Русия, но позволил на компанията Мерцедес на оперира на руския пазар. Освен това, в духа на десетилетните десетократни преувеличения за руските жертви за българската свобода, др. Нинова надписа десетки пъти сметката за реалните загуби за България от руските санкции.

Всеки, които иска, знае, че не ЕС забрани износа на храни от ЕС за Русия, а Путин наказа своите поданици с такава забрана, за да си го върне на европейците заради тов, че не се съгласиха с руската окупация на Крим и въведоха санкции за кръг от прближени лица на Кремъл да пътуват и търгуват. Пак Путин е този, които разреши на Мерцедес да внася и да строи на руска територия – него да пита Корнелия защо е толкова кисел на България и нейните краставички, докато за Мерцедес душа дава.

С лъжите на Нинова сме свикнали – както с мръсния въздух от големия съветски “дар” край София в Кремиковци, тровил няколко поколения усмирени от диктатурата на социализма българи. Явно тази другарка е последователна в отровителството на публичната среда с фалшиви новини и държи да не се откланява от тази своя пропагандна линия под мотото “винаги ще лъжа, щом ме търпите”. Което е напълно в духа на популярния израз от времето на НРБ, че в България се успява на принципа “чрез нахалство към прогрес”. Кой казва, че Нинова не била представителна за приемствеността в партията?!

Според мен, обаче, баналността на лъжливите й изяви е само прикритие за истинската цел на тази абсудна линия на поведение. А тя е да създаде впечателние на непукизъм пред фактите, каквито и да са те, стига да се изречени достачъно наперено, за да вдъхнат кураж на електора, обръгнал на лъжи, но и посърнал от многократни изборни загуби. Сега му стягат редиците за победа на всяка цена. За нея съдържанието на казаното от Нинова няма значение, стига да е “бойно” по форма.

Тъкмо поради това Нинова води задочен боксов мач с Борисов, настъпвайки го системно по мъжествеността в кръчмарски стил, характерен за самия Борисов. Предизвика го на двубой “като мъж с мъж” ( не за първи път, правеше го и преди президентските избори). Днес пък директно го обяви за страхливец. При това по природа бил такъв- отново упрек на първосигнално ниво на възприятията от страна на публиката, който излъчва смелост, агресивност дори от страна на дръзкия обвинител Нинова.

Тя прави това, обаче, много внимателно: само на махленско ниво. Никога на политическо. Особено що се отнася до приоритета , изведен от нея на първо място: борбата срещу санкциите на ЕС срещу Русия, които обеща да взривява отвътре в Брюксел в случай, че оглави държавата. Да сте чули обаче Нинова да оспорва политиката на Борисов по този въпрос? Не сте. Защото тя не само не се различава съществено, както знаем от многобройните оплаквания на Борисов от вредата, нанасяна от санцкиите, но и в перспектива може да се окаже спойката за съставяне на коалиция между БСП и ГЕРБ, каквато уж била невъзможна.

Грозна е картинката на карикатурата, която се оформя: от една страна Нинова само дето още не е напсувала Борисов лично, но политиката му не засяга, за да не си изгори мостовете за маневри след парламнтарните избори. Същевременно, колкото повече го ругае, толкова повече му  изгражда образа на реалния противник на БСП, борейки си по този начин задочно в негова полза в конкурентата битка за гласове в дясното пространство.

А на Борисов нищо му няма. Той носи на обиди, когато прецени, че му носят и ползи. Руският министър на външните работи Лавров, ако помните, го зашлеви с изявление, че трябва да се срамува пред сънародниците си като премиер, а Борисов му подложи и другата буза с констатация, че той бил най-големият дипломат в света.  Така е и в случая с храчките на Нинова- той знае, че дъжд го вали. Ще ги преглътне, ако на кантара натежи необходимостта да се договорят да спрат да се преструват и да легитимират съзаклятието си при менкането във властта.

38 мнения за “Нинова гради на братушката си Борисов образа на врага в дясно”

 1. Важно е тези мисли да достигат до повече хора, но това е ограничено от жанра “блог”. Ето защо беше важно като слънцето и въздуха за всяко олигархично същество да бъде овладяна всяка национална медия и така да се ликвидират възможностите истината да достига до повече хора!

  Останаха няколко сайта и блога, които да поддържат жива истината за престъпното лице на отрочетата на БКП – БСП и ГЕРБ. Напълно недостатъчно! “Разконспириращият” Ви текст няма да достигне до масовия български гражданин-избирател, уви, и той ще си остане блажено невеж за това какви скрити взаимодействия протичат зад медийната завеса.

  Същата е ситуацията, например, и с отличната статия от днес на проф. Николай Найденов от СУ http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/07/2929643_ideiniiat_kolaj_bsp/ – тя също ще бъде прочетена от няколко хиляди души (част от които, смея да предположа, четат и Вашия блог), но ясната му теза за шизофреничната БСП ще си остане в тази тясна група…

  Медийният монопол на олигархията, символизиран от Пеевски, е основната заплаха за националната ни сигурност, а не липсата на летящи самолети. Основният проблем е, че този монопол с избори няма да се махне. А само това ни останало като инструмент да влияем в големи мащаби на обществените процеси.

  Това е един ужасяващ “Параграф 22” – истината не достига до повече хора заради олигархията, която може да бъде деинсталирана единствено на избори, на които мнозинството от гласуващите е държано далеч от истината от именно от медиите на олигархията, поради което и последната е станала толкова стабилна и заради това – арогантна.

 2. Менте комунисти, менте антикомунисти,даже и царистите менте.Менте десните герб – върха на сладоледа.Комунисти и царисти: най-големите глисти.
  Бюлетина номер 4 – Оригиналът (за всеки на който му е писнало от ментета).
  http://www.NOVAREPUBLIKA.bg

 3. Докато българският “електорат” трае лъжите на другарите (екс)комунисти – да не забравяме, че първопроходец в България с големите изхвърляния и лъготене на корем е милиционерът Бойко Борисов, напуснал любимото си МВР за да остане член на БКП-то!, както и изваденият от нафталина български “цар”, доставен ни от ДС на тепсия за изборите през 2001г. – дотогава и ще шестват по телевизии и радиостанции!

  Болшевишките подлоги никога не са крили желанията си да обслужват интересите на другаряТ (им) Путин за всичко, каквото му е необходимо! Лакейството им е отглеждано дълги години след преврата от 09.09.1944г. Те и не знаят какво е да си българин с достойнство и чест, да защитаваш интересите на България, които са различни от тези на Русия, на Кремъл и империята на злото, както много сполучливо охарактеризира СССР-то Роналд Рейгън! Българските русолюбци са генетично и “образователно” обучавани да бъдат ЛАКЕИ на господарите си от Кремъл. Повечето агенти са на ДС, която е клон на КГБ! Какво може да се очаква от подобни безличия??! Другарката Нинова не е изключение!

 4. Арогантните комунистически полунелегални полухинтелегенти от БКП продължават стогодишната си подмолна псевдопартийна нелегална простит_ция, легитимирана като генетична колониална администрация на “братушките” ИМ.
  Оня ден и т.нар. Симав казА , че назначенията на СДС били виновни за псевдоправосъдната система , израснала по времето на етно-монрхоболшевизъма ИМ,след 2001г?!?!?
  А същото важало и за останалите “институции”?!?!?
  Само че т.нар. Симав забравя ,че таваришката му нинАва е получила картбланш от СДС, и вместо да остане в в редиците на дясното пространство се върна моментално към партията-майка БКП, след 2001г.. И тя номинално се води “десна”! Но “левакът” Симав я възприема като автохтонно “лева таваришка”?!!? нещо не му се ще да я критикува от левашките си позоции, като “десен” ренегат от СДС.
  А и самата нинАва явно е забравила своето “десно” начало в СДС?!?
  Но след 2001г. от многото си обръчни зависимости тя съвсем се е омотала в тях , и вече съвсем не следва ляво-дясното партийно делене, а само “съветите” от преките си водещи Афицери , водени от таваришт генерал Решетников, и някои от обръчните й ментори по старшинство в “йерархията” им. Това се потвърждава и от арогантният цинизъм на нинАва по време на предизборната кампания,а и заемането и на пехливанската поза, говори само за “прякото” и непрякото й “подпиране” от задкулисните й гасудари, иначе сама, със собствените си “способности” и “възможности”, едва ли би си позволила такова нагло словоблудие и гьонсурат.
  П.П. И за да угоди на своят рубльовски началник Путлер, нинАва трябва да въведе собствени персонални санкции на ЕС и САЩ , каот изтегли генетичният си наследник от САЩ, и да го прати в при спонсорите си, на рублево му обучение в Сибирь в елитарното им “ГУЛагерное село”.

 5. Малко офтопик, обаче, хора, голямо шоу – понеже в Русия е забранено няколко души да се съберат без предварително уведомление – властите ги е страх, че всяко събиране може да прерасне в бунт – та затова една директорка на училище се уплашила, че учениците се събират да играят футбол без предварително уведомление и извикала полиция да ги разгони. Яко шоу, ето клипче от събитието

 6. В моето семейство,превключваме канала,когато на екрана цъфнат ББ,Нинова,Радев и тям подобни.Нямаме излишни нерви.Затова, за изявите им разчитам на преразкази.В този случай ми е повече интересна реакцията на двамата”журналисти”Макар че,защо ли питам!!!Страхливи ли са,прости ли са,не могът ли да четат,ипотеки ли изплащат!?!?

 7. Иво, и аз съм русофоб и мразя русофилите и всичко Путлерастко, мразя изкривената история за “освободителната” война 1877-1878, обожестяването на всичко руско и т.н.
  Но според мен правиш лоша услуга на крехкото демократично общество в България, като преувеличаваш ролята на Б.Б контекста на “уж” партньорството м/у него и човеконенавистното изчадие БСП/ДПС/яТака!! Колкото и да отричаш ролята в стабилизацията на икономиката, в изграждането на инфраструктура и т.н. от страна на ГЕРБ-не звучиш убедително. Симпатизирам ти, но ти казвам кривиците-правиш услуга точно на БСП/ДПС/яТака! Бъди по-точен в нещата и детайлите, когато отразяваш даден проблем, защото предполагам знаеш, че “дявола е в детайлите”!

 8. Напред към светлото бъдеще, защото сами сме си виновни, че България ще бъде “втората скорост”, която е значително по-добра ако-
  Когато една страна сама се включи на задна скорост: Россию заполонили суррогаты колбасы и сыра
  Более половины продуктов питания на прилавках российских магазинов являются фальсификатом. Под вопросом – порядка 85% мясных изделий и 65% молочной продукции, пишет NTDTV.
  Издание отмечает, что объем некачественной продукции в России резко вырос после введения продовольственного эмбарго в 2014 году. Из-за высокой доли фальсификата на рынке производить качественную, но более дорогую продукцию становится экономически невыгодно. В кризис россияне стали крайне чувствительны к ценам, многие ориентируются на акции. Далее: https://news.rambler.ru/head/36268510/?utm_content=news&utm_medium=read_more&utm_source=copylink

 9. От доста време БСП са на сухо, в страни от големите далавери.Много ясно че не могат да търпят друг да краде.Това вече не е справедливо, ГЕРБ толкова време да граби, пък те да подсмърчат от страни. Абе те не са без хич, ама други са възможностите когато си на власт.

 10. Честито място в задния двор на Европейския континент (Европа на 2 скорости си е точно това).След 10 години в ЕС от които 7 години ГЕРБ и 3 години БСП – това е положението.
  И да ме убеждават че по-малкото зло е ГЕРБ ми звучи като: “да пиеш ракия менте е по-малкото зло отколкото да пиеш водка менте”

 11. Към zdv:

  Нацистите и до днес са нацисти тъкмо за това: твърдят, че Хитлер е сатанизиран незаслужено. Пък си имал добрите страни. Строил магистрали, например.Изгаждал инфраструктурата успешно. Стабилизирал икономиката.

  Борисов е 100 процента виновен за това, че България е превзета отвътре от руските интереси по много начини, които съм посочил достатъчно често и подробно, за да се повтарям тук. Без неговото покпровителство, този отровен бурен нямаше да избуи и да доведе до това, днес да има пълна лустрация според лоялността към Москва по върховете на държавата, където неговата политика доведе проверени проруски елементи.Човекът с най-много власт през последните 10 години е отговорен за това, че България е 22 процента икономически зависима от руесия, което стана единствено и само чрез допускане, т.е. поощряване на вноса на руска корупция в особено големи размери от престъпна огранизирана група, наречена “българска власт”.
  Отказващите да “забележат” този факт също са съучстници в превръщането на България в НРБ по признака на нейната зависимост от Москва.

  Когато преди повече от две години заявих, че борисов си мечтае за коалиция с БСП, на следващия ден той изпрати в Нова тв и в БТВ Цветанов и Цачева да ме плюят поименно и синхронно. Само месеци по-късно предложи публично на победения на изборите Миков поста шеф на Народното събрание, а задкулисно на партията му- цели 4 министрества за коалиционно управление, сред които и военното. Онези се дръпнаха, за да не им глътне партията и на тях.

  Освен това на анонимни съвети, под формата на добронамереност и “почти” харесване на моята личност, не се хващам. Не ме блазнят ласкателства и не се хващам на тактиката на гербаджиите да просят “милост” за техния кумир под претекст, че трябвало обективно да се гледа ( на безобразията му).
  Опитай другаде и не повтаряй тук.

 12. “Българският мирен преход” ни докара до сегашната яма, защото такива като преселилият се в отвъдния свят тази сутрин ген. Стоян Андреев никога не изгубиха позициите си. “ПыГ” оплаква непрежалимата загуба и напомня образцова червена КГБстка биография:

  Кой е генерал-лейтенант Стоян Андреев?
  Роден е на 15 май 1934 г. в сливенското село Пъдарево. През 1955 завършва Военно авиационно училище. Между 1975 и 1979 г. е директор на научен институт към Министерството на отбраната.От 1981 г. е заместник-председател на Комитета за наука. Бил е заместник-министър на Науката и висшето образование (1986 – 1987) и заместник-председател на БАН. От 1990 до 1994 г. е съветник по въпросите на националната сигурност на Жельо Желев. От 1994 г. става директор на Националния център за стратегически изследвания.

  Сега-а-а-а-а-а-а… Вот! Сред цивилните академици!

  Член-кореспондент е на Руската академия на науките, почетен председател на Съюза на българските командоси и член на Управителния съвет на Международна академия командос.

 13. ZDV ,
  не искам да го раздавам кисел мъдрец. Емблема на хитлеровия националсоциализъм например остава не магистралата Берлин-Шчечин, а Аушвиц. Съгласен съм, много е пресилено и неподходящо като сравнение. В нашия случай емблеми на управлението на Банкянската мутра остават простащината, хамалският език, жалкото клечене пред бабаити като Путин и Ердоган и пъчене пред фризьорките от Каспичан, реабилитацията на правещината, флиртовете с уроди като динки, пери и пр. пасмина на руска копаня, невъзможността на този индивид поне малко да проумее и възприеме някои основни елементи на западната политическа култура.
  Затова и в “спора” му с Нинова той е по-жалкият- тя си кара направо и програмно промосковската, а той унизително вика онзи ден “Слава на Путин!”, белким се хареса и на русолюбците.

 14. Нинова ЦЯЛАТА да бъде включена в първото издание на Большая Советская Энциклопедия, 1925 г.

 15. Тъкмо и аз мислех да отговоря на zdv и прочетох че авторът е отговорил блестящо. Иначе медийния картел(добре го е казал Радан Кънев) ни заливат със поредните манипулации и циркове. Нищо ново. Толкоз си могат
  1.Нашият растеж на БВП бил почти колкото на Румъния. Следва внушенито управлението на бб слънцеподобни не е толкова лошо. А бе мозъци от медийния картел къде отиде Румъния,която скъса с россия и къде се върна България с този БВП(брутен вътрешен продукт) не може да стигне бюджета само на едно висше училище в САЩ. Там те са на самоиздръжка и само на Харвард бюджета е по голям от нашия БВП. А що не дадете този на Румъния.
  2.Спретва ни се някаква ожесточена борба между зелените (да България) и властта. Подобие на битката между бсп и герб. Нищо ново. А бе говноядци не можете ли малко мисъл да вложите.

  Всички за единствената пробългарска партия НОВА РЕПУБЛИКА!!!

 16. Днес ми се наложи да слушам Нинова *служебно*.Такава нагла лъжа,такава не знание граничеща с малоумие.Реч предназначена за тази част на българското общество ,което си изхвърля през балкона парите събирани цял живот само защото *някой му е наредил*.Жалка картина Срамувам се.
  Нинова не е ли чула за двойните мита на селскостопанските стоки наложени от Русия още през 90-те години.
  Какви трябва да бъдат цените на българските стоки ,да се обложат с двойни мита и да бъдат конкурентни.Ами трябва да бъдат без пари.
  Е как ще се изнася – България да поеме загубите,а Русия да богатее от митата.
  Какво общо имат тука санкциите.
  И добре ,че Путин забрани внос на храни от ЕС,че се спасихме от кражбите.
  Нека Нинова да изчисли по колко милиарда ежегодно е прибирала Русия от България като чиста кражба от Освобождението до наши дни.
  Според мен по милиард лв. годишно.
  Последните ги даде Бойко Борисов- доброволно без да защити нацията.
  Подлец и родоотстъпник.
  Такъв случай в Европа няма.
  Благодари и на Путин ,че е взел парите.
  Каква е разликата между Бойко Борисов и Нинова .НИКАКВА.

 17. СТАМБО: Добавка за емблемата на управлението на политическия с трахливец и икономически идиот Тиквата:
  1. 20 милиарда евро външен дълг – около 40% от БВП – за малоумието икономическа с табилнос т. Вътрешния дълг т.е. междуфирмената задлъжнялост е ужасяваща и затова никой не я споменава
  2. Икономика на държавните поръчки+НАцинална лотария и други хазартни игри
  3. СРИВ на чуждестранните инвестиции през 2015а и 2016а
  3. 113 о място по правосъдие и правораздаване
  4. 115о място по свобода на словото
  5. договорени около 34%,8 % РЕАЛНО разплатени средства по еврофондовете от новия период 2014-2020 (а сега сме в средата).
  6. 670 (ШЕСТОТИН и СЕДМЕДЕСЕТ) села заличени от картата на България през 2015а
  7. На ВСЕКИ 8 МИНУТИ намаляваме с по един човек от нацията
  и още и още и още

  Толкова за икономическа стабилност и други алабализми в устата на папагалстващи философи които си умират да се изказват неподготвени.ТОВА е икономическото положение на България,а пред факти и цифри и БОГОВЕТЕ мълчат

 18. ZDV, хубаво е, че Бай Хой правил магистрали. Но! НО! Фирмите на КОЙ прави магистралите и инфрастуктурата?!?!?! ЧИИ фирми “строят”?
  Питай Бай си Хой да ти отговори ЧИИ са тези фирми! И за “реформите” му го питай! Особено в МВР и “правосъдието”!
  И за накрая можеш да го питаш дали милиардите евро от ЕС не са “стабилизирали” икономиката.
  А пък честно казано ти се чудя защо трябва да гласуваш за Бай Хой след като ТОЙ сам си подава оставките, с което доказа на всички , че не иска да печели изборите и да управлява. Едва ли и някой ще иска да прави коалиция с него, след като никой не знае кога пак ще поиска да си подава оставката, и така да разваля плановете и програмите излъгалите се за пореден път да му вървят по гайдата.
  Ако гласуваш за него – получаваш задкулисно в аванс ДПС и БСП, а също и подаване на поредната му предсрочна оставка , когато на него му скимне!

 19. Днес сутринта видях муцуната на кака Лъжкиня по НОВА и смених канала. И по другите сутрешни блокове нямаше нищо интересно и отново отидох на НОВА. В момента кака Лъжкиня изрече твърдението, че докато от ЕС забранявали на България да изнася корнишоните си в Русия, същите тези разрешили на Мерцедес да развива там не знам какво. В това твърдение имаше пет думи и десет лъжи, ако това е възможно. Това, че именно Путин забрани вноса на редица стоки в Русия в отговор на забраната за пътуване в Европа на приближените му, свързани с анексията на Крим е факт. Разбира се кака Лъжкиня не се интересува от фактите, стига да скалъпи дебелашка лъжа, която звучи добре. Да оставим настрана факта, че по нашите пазари почти няма нито корнишони, нито каквото и да е българско зеленчуково производство, докато почти всичко е вносно – за жалост, ще добавя аз, защото предпочитам българската стока – не от патриотизъм, но защото е по-хубава. Както е да е – БСП и нейната лидерка са БЕСНИ за власт. В името на тази власт те са готови на всичко. И за да завърша ще препоръчам на всички да видят вчерашната карикатура на Комарницки във в.”Сега”. Кака Лъжкиня е яхнала троянския кон и вее знаме, което е малко с българските цветова, но основно – с руските. В ролята на Одисей там се намира и Вл.Путин, а в далечината стените на града /вероятно Троя/, който вее флага на Обединена Европа. Кратко и ясно. Дано видят карикатурата в Брюксел.

 20. 27г. ГЕНОЦИД на ГЕРБ и БСП над българските пенсионери! Възрастните хора живеят под прага на бедността. Мин. пенсия в страната е 166 лв.-5.30 на ден. В предпоследната в ЕС мин. пенсия е 440лв-14.60 наден.
  Прагът на бедност у нас е 10.40лв.на ден .За сравнение в Гърция е 25.20 на ден, в Испания той е 43.30 на ден, а Австрия – 71.20л.на ден.
  Все пак, по съвета на ZDV, да отчетем заслугите на ББ – за 6 г. управление мин. пенсии се увеличиха средно годишна с 3 лв. След неимоверните усилия на ГЕРБ и лично на ББ, с това темпо, ще настигнем предпоследната в ЕС,Румъния след 91,33г!/Ако те стоят на едно място!!!/ Ура, другари от ГЕРБ и БСП!
  За европейска България с НОВА РЕПУБЛИКА!
  И то не защото съм пенсионер!
  За нашите деца и внуци!
  За бъдещите поколения!
  За Благоденстваща , Цивилизована, Европейска България!
  Или за вечен сателит на разбойническата , вечно гладна и пияна кочина – Русия!
  ТИ ИЗБИРАШ!

 21. Фалиралите през 2016 година фирми са два пъти повече в сравнение с кризисната 2008 година – данни на Агенцията по вписванията.
  Cпад в броя на заетите с около 20 хиляди души.
  Гарантирано от ГЕРБ+Лукавски – министър на Икономиката в правителството на ГЕРБ

 22. Уважаеми г-н Инджев,
  Чета коментара на zdv и Вашия коментар и ми се струва, че и двамата сте прави (тук не включвам фамилиарното му обръщение към Вас). Просто разглеждате различни страни на бойкоборисовото управление.
  Да, холокостът е емблемата на Хитлер, но и магистралите са си там. По тази причина може да се каже, че за страната си (народа си) Хитлер е бил по-малкото зло от Сталин. На мнозина това твърдение ще им се стори спорно, но погледнете как се възстановиха двете страни след диктатурите….(или как втората почти не се е възстановила).
  Използвам случая, че на парламентарните избори няма втори тур и сравняването на ГЕРБ с БСП няма дя се схване като агитация да се гласува за ГЕРБ.
  Съгласен съм с всичко казано против Борисов, но това не пречи да твърдя, че той е по-малкото зло. Ако управлението на триглавата ламя и Орешарски не са убедително доказателство, здраве му кажи. Наистина ГЕРБ и БСП са двете страни на една монета, но при БСП нямаше да има министри като Дянков, Трайков, Ненчев, Митов, Горанов, Дончев. Да, Борисов уволни Т. Трайков, но Станишев или Миков изобщо нямаше да са го назначили (и отдавна да са построили Белене). Да, Бойко не срути МОЧА, но и не поднесе венци пред него (извинявам се, ако аз не съм разбрал). Да, Борисом мрънкаше по повод и без повод против санкциите, но пребройте колко пъти ги подкрепи. Когато и червено правителство (не дай си Боже да дойде такова) ги подкрепи толкова пъти, ще се покая, че съм сгрешил в преценката си.
  Ако някой не ме е разбрал: Гласувайте за истинското дясно! Но и не приравнявайте фалшивото, правещо мили очи на Путин дясно с откровенно пропутинското ляво. По този начин олекват обективната критика и разобличаването на бойкоборисовщината.

 23. А, в предпоследното изречение съм пропуснал кавичките: …правещо мили очи на Путин “дясно”….

 24. Да, “в бою не бывают чудес”. На президентските избори само един кандидат беше на твърдо антипутински позици. Сега в Референдум по БНТ четири измислени партии единодушно отговарят, че санкциите трябва да се свалят независимо от отва, че Русия не изпълнява минските споразумения. А на въпроса на Д. Чешмеджиева “Ама нали Расия въведе санкциите срещу селскостопанската продукция (за което я поздравявам), се правят, че не са го разбрали. Повтарят глупостите на Нинова – Мерцедес та Мерцедес…
  Мъкаааа, мъкааааа!

 25. Да,ясно ни е ,че Нинова е лъжец.Манипулатор.Мерцедес ще строи след 2-3 години,а не утре.До тогава,я камилата,я камилара.Но ние какво да правим с лъжкинята?Народа виждате колко му е акъла,мята 10000 лв.през балкона и това е.Преди година повдигнах въпроса за трибуна,която да стига до хора,на които не е ясно какво зло са комунистите и как се маскират.А иначе тук в блога ни е ясно,но каква файда?Масата,тетките със забрадките и големия парламент с гумените ботуши и каскета.Н тях трябва да се отворят очите.

 26. А рубриката “Нормалните хора в България” предлагам материал от един карикатурист който говори на напълно разбичраем и човешки български език.Не казва нито една “въздухарска” дума,мислите му са ясни и недвусмислени.

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/izdatelite-na-pras-pres-puskat-utre-na-ploshtad-saveykov-poslednite-50-broyki-ot-arestuvaniya-tirazh

 27. до КАРАИВАНОВ,
  г-н КАРАИВАНОВ, щом си започнал да “сравняващ” ГЕРБ и БСП, продължавай и по-нататък!
  Например Олигархски спря Южен Поток, докато твоят вожд искаше, и все още настоява да го строи, сега под формат на “хъбченце”! Той плати и над 1,2 милиарда за беленският ядрен скрап ,и заедно с това слави своят “приятел” Путлер.
  В МВР изгони г-н Вучков,и продължи с “приемствеността”, защото не искаше да замени висшите кадри в ръководство на МВР и ДАНС от времето на Олигархски.
  Навсякъде твоят вожд продължи с “приемствеността” от Олигархски и даже я “надгради” със заеми за десетки милиарди, назначения на най-червените омбудсмани и бивши министри в бордовете на държавни предприятия, и т.н. …… и т.н..
  Вместо да подкрепя коалиционните си партньори от РБ и ПФ , Боко ги използва за да го крепят на власт , докато той си назначаваше червени кадри , теглеше заеми за да плаща за червените проекти в енергетиката и поддържане на обръчите на олигархията им. И без да са на власт БСП, ГЕРБ продължиха с плащанията и по Белене, и по Южен поток. Кадрите на БСП също си останаха ,където ги назначи Олигархски.
  Подаде си оставката за пореден път без да се консултира със коалиционните си партньори.
  Не подкрепи Плевнелиев, който уж назначи за министър, а не подкрепи и Трайков. А те де факто бяха тези , заедно с Дянков, които му помогнаха почти да изкара първия мандат. Докато през втория мандат , разчиташе на заместниците им , и не можа да изкара и половината си мандат.
  Без стабилни и професионални коалиционни партньори твоят вожд няма да изкара и една година, ако получи трети мандат за премиер! Той няма вече ской да се коалира , освен с популисти , нагаждачи, подлизурковци, жадни за власт. НиКОЙ друг ……….НЯМА!

 28. ГРАДИБРАТУШКА, много се радвам, че само Вие сте ми отговорили в този дух. Страхувах се, че и други нама да ме разберат (а може просто да не са прочели или да им е скучно да спорят).
  Ако не в нощта, то в седмицата след изборите влезте на тази страница и прочетете как сте реагирали, за да разберете защо разпокъсаното дясно е постигнало катастрофални резултати. Мен кучета ме яли, но погледнете коментара на zdv. Все едно, че не е написал първия пасаж, под който всеки от нас би се подписал с две ръце, всички са се нахвърлили върху него заради втория. Сащото е и при десните политици. Заради десет процента различия, са готови да загърбят 90 процента общи възгледи. Докато всеки един от нас, българите, не разбере, че не всички са умни като него и не могат на 100 процента да приемат вижданията му, ще ни яхат петоколонниците. А на Вас ще ви остане утехата, че сте ме нагрубили с твърдението, че Боко ми е вожд, и сте ме поставили на място.
  Пиша това с пълното съзнание, че може да не съм прав, и с надеждата, че не съм прав за резултата от предстоящите избори.

 29. г-н КАРАИВАНОВ, аз нищо не си измислям и даже не излагам своите политически пристрастия и самозаблуди! НЕ!
  Боко го прави. ТОЙ! Той не може да направи наистина действаща коалиция.Никаква. Още по-малко пък дясна.Това се вижда след повторният управленски мандат. Освен това няма и еди завършен мандат – нито като кмет , нито като премиер. Просто няма.
  Явно причината НЕ е в десните партии, а е в ГЕРБ, в Боко и в Цецерон. Те не могат да осъзнаят ,че сами не могат да управляват – трябва коалиция. Не става с малцинствен кабинет подпиран със задкулисни договорки и раздаване на порции и обръчи от ДПС и БСП. И при вторият мандат не сработи. Не може да сработи! Няма как! Защото такъв кабинет няма как да оцелее без постоянно увеличаващи се корупция и порции. За които вината пада само върху носителите на мандата на правителството, а ползите и порциите отиват преди всичко върху задкулисните “крепители” на първото и второто правителство на малцинството на ГЕРБ, без да носят никаква отговорност за увеличаващата се корупция. И след като Боко сдаде за пореден път властта, ДПС и БСП се връщат на бял кон, защото формално са били в “опозиция”. А де факто са били задкулисно във властта , чрез порционните си договорките с ГЕРБ, дори след като са губили 2 пъти изборите от тях! И никога не са били в реална опозиция,защото Боко и Цецерон ги връщат във властта ,дори и при загубени избори.
  П.П. От това губят и коалиционните партньори на ГЕРБ, като РБ, защото понасят само негативите от увеличаващата се задкулисна зависимост и корупция на ГЕРБ, докато за ДПС и БСП остават и задкулисните порции, докато са задкулисна “опозиция”, и позитивите да се представят за противници на тази задкулисна корупция ,в която те са основни участници.
  Докато Боко и Цецерон не започна да се държат честно с коалиционните си партньори, всеки следващ техен мандат ще бъде все по-къс, и ще са още по-зависими от задкулисни договорки. Въпросъ е само – докога ще могат да си го позволят, защото тенденцията е броят на депутатите им да намалява при всеки следващ избор.

 30. Г-н Караиванов, не спорих с Вас заради разбирането на думите Ви за реалната десница.Не само Вие изгаряте от желание да имаме нова 1997а и 4 години най-успешния мандат на ОДС и Иван Костов.
  Иначе категорично не съм съгласен с Вас относно “десния” Борисов.Изключвам цласическото определение на дясното (Стамбо е с цласи над нас в теоретичната част), с 3 думи дясно означава -свобода на личноста,върховенство на закона,национална доктрина, средна цласа,малки и средни предприятия като гръбнак на икономиката (изключвам икономика тип САЩ – там просто е друга структура).Кое от всичко изброено попада в графа дясно на Тиквата?
  1. Червен Овч – защитник на БГ интересите в Лукойл?
  2. 100% от обществените поръчки отиват в 90% едни и същи фирми които и на Луната знаят на кого са?
  3. От 10 години слушам Тиквата да говори “Всички са маскари”; няма съмишленици, няма сестрински партии в ЕНП, няма принципност
  4. Съпругът на Ирина Бокова ЛИЧНО от Тиквата заема пос та управител на ЕБВР 2 години СЛЕД изтичане на мандата
  5. Цитирам Иво Инджев – след сформиране на 43 о Народно Събрание лично Тиквата е предлагал 4 минис терс тва на БСП
  6. ДПС са окупирали 90% Фонд Земеделие. Много са кадърни и незменими специалисти?
  7. Тотална подкрепа на козметиката(проформа) съдебна реформа на варианта предложен от БСП+ДПС+АБВ и фразата всичко СЛЕД Цацаров (между другото след изтичане на мандата на Цацаров изтича давнос та за елементарно наказателно преследване на кражбите на правителс твата на герб).
  8. Уведомлението от стрaна на “Бивол” и Трайчо Трайков по какъв начин да бъде спечелено делото Белене и с тарателното укриване на всички доказателс тва
  в чекмеджетата на министърката (Тиквата не е знаел?)
  9.Отказ от реформа в образованието за истината за имперска Русия и СССР, за любимеца му Т.Ж., за престъпния комунистически режим, за фалиралата и с разрушена икономика и аграрен сектор България.
  Добре кажете ми какво трябва да има още като факти за да е явна коалицията ГЕРБ+БСП+ДПС?

 31. КАРАИВАНОВ, и диверсанстващ и под други НИК-ове, и здава те еднаквата ти лексика и прийоми.
  Както се казва: “Всяко зло- за добро!”
  Напомняш ни никога да не забравяме:
  1.Приказката за “Вълкът и седемте козлета”
  2.Блестящата мисъл на Чърчил: ” Комунистът е като крокодила-отвори ли уста, дали ти се усмихва или ще те глътне, не можеш да разбереш. Когато разбереш-вече е късно!”
  3.И мъдрият Омир ” Не вярвайте на данайците, когато ви правят дарове!”

 32. Да се платят парите на хитрите руснаци определи Арбитражния съд.А да стигнеме до съда са виновни Първанов и Станишев,които ни вкараха в това беленско говно.Голяма конспирация.

 33. Ех, колеги, колеги… вече се извиних, че забравих кавичките, като нарекох ГЕРБ дясно. Пак се извинявам. Като казвам, че дясното е разединено, хич и не си мисля за ГЕРБ (ау, това “хич” май беше от лексиката на другия вми ник, ама нейсе….)

 34. КЛЮКАР,
  Май пропуснахте Ботев (“Свестните тук мислят за луди”)

 35. Арбитражния съд отсъжда на базата на факти и документи представени от страните. Сакса първанов и станишев забъркаха Белене но защитата не доказа че е подменено пурвоначалното задание и тръжни изискеания което автоматично е основание за девалидизация на иска. Просто и елементарно е и без конспирации и философии или неподготвени изказвания. Ама само с плямпане не става иска и акъл. Малко но навреме.

 36. А по новините чух,дали добре?че Бойко казва,че плащал дългове на правителството на Костов.Когато Иван Костов стана министър-председател на РБ,завари около 300 млн.лева в хазната,включително около 32 тона златен резерв.Когато сдаде власта на КГБ Симеонча,остави 7.000.000.000 ДМ=РЕЗЕРВ,който последващите правителства едва за 15 години можаха да удвоят.И какво от това,народа това не знае,а знае как лае Ниновица.Комунистите си оправят работите,а ние тук си пишем.

 37. Към КАРАИВАНОВ и опортюнистите:

  “Борисом мрънкаше по повод и без повод против санкциите, но пребройте колко пъти ги подкрепи.”

  А това за мен е най-опасната теза, смърт за държавността и независимостта на една страна. Защото предлаганата от Вас теза я изпълвате с такава наивност и добродушност, че ти идва да го разцелуваш и да му благодариш, затова, че е толкова прекрасно малко зло.

  Допустимо ли е човек на такова държавно ниво да сее семената на съмнението върху такава безспорна ценност какъвто ЕС? Кажете ми, това изказване на Борисов против санкциите на ЕС спрямо Русия единствено на кого носи полза“ На ЕС или на Русия? Изобщо не е малко зло, това е ГОЛЯМОТО ЗЛО, защото се промъква подло използвайки нашата наивна вяра за доброто в човек, а пораженията от него върху нас са жестоки, осакатяващи и дълготрайни. „Който сее ветрове, ще жъне бури“. И семената на съмнението посяти от Борисов започнаха да кълнят. По време на кое управление започнаха да се горят знамената на ЕС и издигнаха лозунгите „България вън от НАТО“?…………….. С изключителната помощ на герб, България не се ли сдоби с Президент предложен от бсп? Това са те свързаните с родилна връзка СЕЯЧИ НА ВЕТРОВЕ- ГОЛЯМОТО ЗЛО ГЕРБ И ВРАГА БСП. Така че, от този тандем нищо хубаво и добро не очаквайте. Хубавото и доброто за нас и за страната ни може да го постигнем единствено, ако се вслушаме и се възползваме от съвета на Възрожденците ни от 19 век „Докато е мъничка змията да и строшим с крака главата.“ и гласуваме за:

  НОВА РЕПУБЛИКА-БЮЛЕТИНА №4

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.