На съветската армия осеменителка от признателния български изрод

Да изредим няколко факта за това, как западните демокрации започнаха да се събуждат и да оказват институционална съпротива на руската хибридна война- макар и със закъснение, но все пак е факт, който предизвиква удовлетворение, както казах неотдавна на един западен кореспондент, интересуващ се от моето мнение.

В Германия пускат телевизионен канал на руски, за да противостоят на руската пропаганда сред говорещите този език.

В Чехия създадоха звено за борба с руската дезинформация.

В Швеция медиите изобличиха руски журналисти, плащали на имигранти да инсценират безредици.

В Черна Гора ( много малка, не най-демократича, и много просмукана от руско влияние) обвиниха официално руски шпиони в организарене на опит за преврат.

В САЩ темата за руската хибридна война чрез намеса в президентските избори извървя за по-малко от година пътя от признанието за нейното съществвне до тема номер едно в предизборната кампания с всички последици от кризата в екипа на Тръмп, заподозрян като ( волен и неволен) бенефициент на руската намеса в негова полза.

Така е по света. А у нас? Защо един британски министър два пъти заявява, че Русия се меси в българските избори, а властите ни мълчат, сякаш Британия е длъжна да има своя нов Гладстон в защита на българския интерес, докато руските мекерата в България си налягат парцалите и мълчат?

У нас няма нито един сигнал за подобна съпротива. Нито един. Нула. Под нулата дори, защото сигналите са в обратната посока,  откакто България се превърна в пример за първи рален успех на руското влияние чрез избори, в които предпочитан от Москва субект печели в една европейска и натовска държава. Това нахъсва петата колона и тя вече заявява с гласа на нейната Нинова, че вече няма просто да мърмори по повод санкциите срещу Русия( както Борисов и някои негови подобия в региона) , а щяла да налага вето върху тях при първа възможност за това в Брюксел.

Ще бъде обаче несправедлво да не отбележним, че при пълното отсътвие на институционален отпор  на руската игра на влияние в България не всичко изглежда толкова розово за червените и техния марш на Червения площад в рамките на похода срещу европейския избор на българите.

На фона на факта, че напоследък постигнаха нова връхна точка на влиянието си, измервана с невидимия за избирателно незрящите ни медии тест за лояност към Москва ( без който в днешната държавна администрация не можеш да получиш важен пост), русофилите са в отчаяние на полето на спора около техните лъжи, стъпили върху опорната точка “ З март” като начало на българската независимост. Тенденция, която може да бъде откроена във виртуалното меийно пространство, чието влияние все пак расте сред образовните българи.

Русофилите вече нищо друго не могат да кажат в отговор на истината, че руската империя ни най-малко не е имала намерение да освобождава българи, освен да заявят, че българите са се оказали свободни ( доста) след руско-турската война от 1877-1878 г. Т.е. косвено признават, че намерението не е било такова, но все пак се е получило. Въпреки намерението. Въпреки Русия, с други думи.

Въпрос на “подробности” в рамките на вярната констатация за последователността на събитията са фактите, доказващи, че българите са извоювали независимостта си и от Русия, сразила военно османците с цената на десетки хиляди български жертви сред опълченците и населението.

“Важни са последиците”, а не намеренията, повтаряше в захлас в своето контраинтервю с цел опониране на историка Янко Гочев по БТВ на 17 февруари 2017 г.  един от основните говорители на просветеното русофилство у нас проф. Андрей Пантев, който явно си дава сметка колко незащитима е тезата за руското освобождение ( като намерение).

Хорошо. Да се хванем тогава за добрите последици от нечистите, имперските,  лошите намерения.

Чудя се какъв пример да дам по аналогия и ми хрумна как ме освободиха от теглото да слугувам на една телевизия. Намерението на моите освободители беше да ме освободят като водещ на предаване ( за тяхно добро) и ми го заявиха. Обаче взех, че въстанах. Не бях съгласен да ме освобождават. Освободих се от тях, като отказах да съм им подчинен.

Но ако този пример е незначителен, значително по-убедително за всеки непредубеден е да се замисли над акта на зачеването като заслуга за последвалото раждане.

На нас ни “продават” точно това: зачената била свободата ни на 3 март. Вярно, вече ( почти) признават, че зачеването не е било по любов. Веднъж отстъпиха от опорната си точка 9 септември, когато тя стана незащитима като отправна такава за българската свобода. Сега отстъпват и от абслютизма на заклинанието, че влюбената в българската свобода Русия жертвоготовно и безкористно е открила за себе си вътрешната необходмост да ни освобождава ( след 10 войни с османците, когато ни най-малко не е имала такива пориви и дори е мачкала българските патриоти, дръзнали да поискат да воюват за българската свобода на вълната на руския военен успех, какъвто е случаят с капитан Мамарчев и неговите български юнаци, заплашени през 1829 г. от руския генерал Дибич “Забалкански” с разправа, ако се опълчат с оръжие на Турция).

Но какво значение имали намеренията на руската империя ( ами да , империите си имат свои интереси, вече извинително подмятат русофилите). Главното било, че плодът, т.е. българската свобода, в крайна сметка се пръкнал!

За изненада на онези, които си приписват бащинството на независимостта ни, тя се ражда въпреки тяхната воля 7 години и половина по- късно на 6 септември 1885 г. чрез акта на Съединението, осъществен изцяло по българска воля като пълен антипод на датата 3 март, нагодена така, че да угоди на император Александър Втори във връзка с годишнината от инагурацията му. И преди, и след Съединението руските славянофили, като Иван Аксаков ( че и техни български подгласници) обяснявали шумно, че българите не са съзрели за самостоятелност и са били възмутени от факта на приетата от същите български акселератчета ( в техните очи) Търновска конституция, смятана в мракобесната Русия за неприлично свободолюбива по европейски образец.

Ето защо руските покровители на мита за освободителите се държат като осеменители на нашето покорство. Вече не се и крият в това отношение, напомняйки на онези изнасилвачи, които се оправдават, че са били предизвикани от жертвата, която си го е “търсила”. Подвикват, че трябва да сме доволни, че са ни заченали ( свободата). Пък каква е рождената дата на свободата ( а тя очевидно не е актът на зачеването й на 3 март 1878 -ма, а е 6 септември 1885 -та  като рожден ден), нямало значение.

Опитали са многократно след това да я изнасилят и накрая са успели да превърнат изнасилването в свършен факт, приет от местните евнуси с позлатен надпис “ На съветската армия осеменителка от признателния български изрод”.

ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

 

Иво с плаката си

53 мнения за “На съветската армия осеменителка от признателния български изрод”

 1. Уважаеми г-н Инджев,
  Позволете ми да отдам заслуженото на предаването на БНТ „История.bg“, което не само отделя доста време на тези събития, но и отдавна не кани И. Баева и А. Пантев. От него се вижда, че почти всички наши професионално историци са напъло наясно с истината, но си траят, освен ако не ги попитат. Може да не говорят така категорично като Я. Гочев или така пламенно като Вас, но общо-взето не шикалкавят като Пантев. Дори в предаването със скандалното заглавие „Граф Игнатиев – архитект на свободна България“ коментарите бяха исторически коректни (е, с горната уговорка) и заглавието звучеше иронично. Поне моето усещане беше такова.

 2. @Иво Инджев: RESPECT и да ти е здраво перото и занапред.
  Винаги в съзнателния си живот съм твърдял че 6и Септември е НАЦИОНАЛЕН празник.
  НАЦИОНАЛЕН т.е на всички БЪЛГАРИ изключвам безродните русофилистични и комунистически мърши който ме е срам да нарека българи.
  Сами,против волята на ВСИЧКИ велики сили: Британска империя,Австро-Унгария,Франция,Руска империя. НИКАКВА подкрепа,напротив – враждебност и несъгласие от цял свят. БЪЛГАРСКИ акт.Не само БЪЛГАРСКИ,а и един от малкото случаи в които цялата нация е била с един идеал, без партизанстване,без русофили и русофоби.Една и единна България макар и без кървящата рана Македония.
  Княз Александър Батенбергг – чужденецът който се чувстваше българин за разлика от русофилистичните и по-късно комунистически безродни мърши

 3. “ На съветската армия осеменителка от признателния български изрод”
  НЯМАМ ДУМИ!!!

 4. Към SIMEON:

  Не случайно 6 септември , при цялата иначе споделяна неприязън към “Царска Русия” , в НРБ тази дата не беше празник, камо ли национален. Дори и 3 март не беше такъв!
  Присетиха се да направят 3 март заместител на продънената опорна точка 9 септември и успяха.
  Днес, когато заявиш същото, каквото са предвидили Раковски и Левскии, и са констатирали след това като факт З. Стоянов и Стамболов, чак до социалиста Димитър Благоев ( че и комуниста Васил Коларов, преди да му наредят от Москва да си смени възгледите за целите на възродения от Сталин руски шовинизиъм прд лицето на германската заплаха), те обявяват за “екстремист” и “русофоб”, който отрича “най-светлата дата”, изплвла за тях от тъмните някого страници на руската имперска история, за да ни държат на тъмно относно тъмните помисли на една чужда държава за наша сметка.

 5. Към Караиванов:

  Фактът, че са ни докарали до положението, да четем между редовете, да долавяме и усещаме, вместо да видим ясна позция в защита на историческта справедливост, показва, че не сме се отдалечили много от времето, когато за подобни истини се налагаше да се говори с езопов език.

 6. Българската вата е като руската – заема около 80% от населението и е готова да се гъзи всекиму за 30 сребърника и парче хляб, пардон – за 30 лева и парче пица.

 7. @Иво Инджев: Ама как така не знаеш че Левски,Раковски,З.Стоянов,Стамболов са били соросоиди,американски грантаджии и агенти на ЦРУ,Мосад,МИ6?!?
  А някои от тях даже и рептили.
  Опитвам се да се пошегувам, въпреки че тези епитети дори в съвремието биха били смешни ако не бяха толкова жалки

 8. Денят 22 септември е Ден на независимостта – българската.
  Има държава, когато тя е независима – предишните събития са важни, но са само стъпки към Независимата държава.

 9. Въпреки усилията на руските мекерета подпорките на опорките за Руско-турската война падат стремглаво.Благодарение на младите ни историци,които се ровят в архивите и публицисти като г-н Инджев истината да се популяризира, българинът проглежда.Окупационният фонд,32 тона злато,жертвите на войната от българска и руска страна,Брест Литовският мирен договор ,руските шпиони ,Съединението,русофилските бунтове и още и още.
  И в предаването История бг.русофилските професори не смеят да се придържат към комунистическите канони за Рус.турската война за да не изглеждат мухлясало остарели,нищо ново не научили.Забавно е да се гледат как се гънат като червеи.Цитирам ги *Гр.Игнатиев е българофил,но и лъжец*.Май само второто е вярно.
  Даже и русофилът президент Радев беше много обран в словото си по случай 3-ти март,Явно вижда очевадното и страхът да не стане смешен го възпря да се изложи.Чаках това слово за да го захапа на другия ден.Но той се пазеше.
  За това пък Корнелия Нинова показа пълното си нищожество,падение на човешко същество.
  Срамувам се ,че е българка.Равнопоставена е на Бойко Борисов с неговото *Слава на Путин*.
  По нагла лъжкиня е.Той е по печен,по шлифован,по артистичен.
  Но и двамата имат една и съща стойност на продажност.

 10. И единствено НОВА РЕПУБЛИКА изразиха антикомунистическа&антирусофилска позиция и реагираха остро на хибридната война от Русия към България

 11. Редник Рядавой, въздухар нещастник, най големите връзкари, завършили Долна Митрополия, единственото беге военно училище настанено в село дет мириши на кокошки и прасета в класните стаи, тее от долна са срам за българската държава дет не можаха един фантом да земат от щатите и да са научат да го карат ми Нейчив викаши юес еър форс да им охраняват нибето
  ми ка ша викнат кат в плевин пълно с комуняги отгор додол –
  Румин Питков нали напрай МОТОЦИКЛЕѝТНА ПИСТА на мястото на летището на тва училище да са състезават РОКИРИТИ , па литцити да одат да ръсат с отрови на ишлеме в Судан и Тунис за доларе – е с тва са занимаваше ПРЕХВАЛЕНОТО ВЕВЕСЕ дет никой не им търсеше сметка за нищо им даваха шукулади и двойни заплати, а кашиците ЗАГИВАХА ПО МИСИИ РАМО ДО РАМО С АМЕРИКАНЦИТЕ да пазат СВЕТА ОТ ЛУДИТИ И ОТ ПУТЛИР

 12. Нали затва си вкара Рядавой си вкара ПАРАМУРА в Президенстсвото, не първа дама а ВТОРИ ПАРАМУР

 13. До Караиванов:

  Г-не, Искра Баева участва преди 1 месец в История.бг.

 14. http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/08/2931162_shest_durjavi_ot_iztochna_evropa_poiskaha_pomosht_ot/

  Прясна новина по същата тема! Нас ни няма сред тези 6 държави, много ясно! Ша съ поумълчаваме, знайш, ша са снишаваме, нъл тъй, Русия е туй, ней шега работа!
  Ние не сме ястреби, ние искаме по-малко НАТО, а повече яхти, платноходки в Черно море, искаме руски собственици на крайбрежието, искаме руска охрана на Ресен в численост 2 дивизии, искаме паметници на “подводничарите”, на граф игнатьев и графинята му под почетна стража на успешни кметове, искаме Варна отново да е Сталин, искаме рождения ден на Путин да бъде официален празник и да му се обаждаме оттук, дано ни чуе батюшката “Слава на Путин!”
  Не ни бъркайте с проруските комунисти, ние сме антикомунистите евроатлантици от ГЕРБ!

 15. Назряващият конфликт Беларус-Русия през призмата на руската доктрина “Герасимов” (за професионалисти -:) и “непрофесионалисти”):
  http://belarusdigest.com/story/belarus-russia-conflict-through-lens-gerasimov-doctrine-29252?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
  Асиметрично-хибридният бисер генерал Валери Герасимов, началник на руския генерален щаб, я изобретява през 2013 г. тази доктрина, разбира се, поръчана от Кремъл.
  Основното в нея е, че границата между конвенционалната война и мира е размита и в ново време ще има повече акцент върху невоенни неща. Т.е., върху информационна война, пропаганда, натиск, официални измишльотини и инсинуации, създаване на нови коалиции с други страни, развъждане и отглеждане на проруска опозиция в други страни, нови дипломатически комбинации и т.н. Оттогава, всички ние си спомняме, как се появиха руски тролове навсякъде, в България и по света, пропагандата срещу България рязко се засили, появи се кремълски курволяк да заснема с наши предани офицери от ДС филми как умираме тихо и ни загнива чушката, и още цял наниз от руско-казашки водкарски простащини.

 16. Освен чудесното перо на Иво, още един много добър анализ – Любомир Канов:
  За истинската престъпност, при комунизма и продължението й сега. Криминалната престъпност, политическата “престъпност”, кой бе престъпен, режимът или хората?
  Какво бе/е “престъпление”, какво е “закон” и какво е престъпност и нарушение на закона.
  А какво е “беззаконие”?
  Преходът и Страхът.
  Lubomir Kanov:
  http://bulgariaanalytica.org/en/2017/03/07/каква-е-истинската-цена-на-престъпнос/
  (А, бе тоа преход свърши ли? – Май свърши? – Вече никой не говори за (годините на) прехода!!?? – И к’во стана? – Бетонира си се положението от 1990 г. насам !?!?)

 17. Щом полковник Макаров (посланик) се впряга до докара колегата си от КГБ генерал Путин (президент-император) в Българя за 140-годишнината, нещо не е чиста работата.
  Замислят нещо – нов Райхщад ли? А и усещат нещо у нас??
  На 130-годишнината дойде делегация от Руската “православна” църква, т.е. от Попската резидентура на КГБ. На 120-гоишнината имаше някакви побратимени културни хепънинги.
  Сега пък, цял император от освобождаващите! (Вместо да вземат Президента и правителството ни да поканят видни хора от ЕС и НАТО на годишнини, свързани със Съединението или Горянското или Независимостта…).
  Който не вярва, че Светите синоди, в Русия и България, са резидентури на КГБ/ДС, ще се опитам да му докажа само простичко, косвено (не чрез архивите) чрез една песничка на Пуси Райът, в която казват за “златните пагони, т.е. генералските, на Патриарх Кирил, скрити под черното му расо, който имал бизнес за 4 млрд. долара в руското тютюно-цигаро-производство”, и заради такива истински приказки ги окошариха момичетата (иначе, Пуси Райът означава през английски (Pussy Riot) Пичи Бунт – да бе, не Въшка, а Бунт).
  Та, щом Макаров се напряга, той не говори като мен, от улицата, а е съгласувал с Москва чрез онези тайни телеграми дето ги пускат сегиз-тогиз Уикилийкс, и изразява мнението на Кремъл (ама Уикилийкс е руска операция, заедно с будали-агенти като Асандж и Сноудън, и никога не пуска руски телеграми – само американски!).
  Няма никакъв сериозен проект, договор, или политическо споразумяване, че да идва цял президент.
  Това ще рече, че Русия усеща нова обстановка в България, отиваща от синьо, през бледосиньо и бледорозово, към червено, и чрез Путин вероятно желае да:
  – посети своя Троянски Кон в ЕС и НАТО и го потупа откъм червеното по гърба;
  – подкрепи русофилщината на място, допре се до нея да я усети по-добре, даде й указания (подпорни точки), а пък тя ги получи на място, нейните организации и водачи се допрат до Него и усетят вдъхновение (и парички, де);
  – опита да разбута нещата във вреда на свободна и западно ориентирана България и нейните членства;
  – даде увереност на новото, очаквано след изборите, още по-червено правителство, което в тандем с Червения Румко и червен парламент става още повече като руски израз за цяла България;
  – получи гаранции от така червенясващото ръководство на страната ни за по-малко антируски правителствени действия и по-малко съешване с НАТО и ЕС във вреда на Русия, включително дори блокиране на инициативи на двата съюза;
  – опита да пробута някой проект за тръба или друго, през морето или през Турцията, или друга сделка, та още 50 години (БЕЗОБРАЗИЕ!) да сме зависими;
  – опита да пробуда някоя оръжейна сделка, та още 40 години (БЕЗОБРАЗИЕ!) и 100 години да сме зависими;
  – изчистят заедно още “пяна”, след като по команда от Решетката, Тъпото, “българските” социалисти и “патриоти”, за които Русия е №1 преди България, премахнаха Росен Плевнелиев;
  – същото каквото Решетката говори на Курлелия, Боко Тъпото и Румчо Червеното, Александър Дугин и Владимир Жириновски го говорят на Турция (но там слушат никак): да излиза от НАТО и се сватосва за Русия с нейната Евразия.
  Те т’ва виждам аз в горещото желание да бъде докаран Цар Путин.

 18. В този разказ на И.Инджев има много тъга. Това можеше да се очаква още от заглавието, което е избрал. Като си помисля, нямам какво да добавя по същество.

  Но за да разведря малко впечатлението, ми идва на ум, че то май историите на всички народи са тъжни. Дори и на руския народ, а може би и особено неговата. Та нали и те започват да се съзнават като народ едновременно с нас (и с повечето европейски народи), т.е. – от средата на 19 век. Знае се, че и преди това, елитите и на двата народа са имали някакво народностно самосъзнание и дори – култура, но да не забравяме, че огромното мнозинство от населението (към 99%) е било неграмотно и е водило почти скотско съществуване. И така е било с всички народи, откакто свят светува, та чак до 20 век. Може да се каже дори, че сме от по-предните народи, заради късмета да обитаваме в Европа. Следва да сме реалисти, ако не искаме да повтаряме грешките от миналото, когато прекомерно сме се възвеличавали.

  Важното е днес да се грижим повече за издигането на нашата гражданска култура, а за тази цел е противопоказно да се обвързваме с Русия, която в действителност изостава от нас по пътя на общото цивилизационно развитие. Повече по този въпрос може да се види в чудесната статия на Иван Д. Стоянов http://journal-informo.eu/content/001/03.pdf

 19. Днес, гледах във Фейса едно клипче показващо как едновремешна лека кола – Лада, черно боядисана, със затъмнени стъкла и спойлери се състезава на прав участък с БМВ-та, Пежо и други, не нови автомобили и ги бие наред.- „Бъза си с рози накичи, че е насрант да не личи…“
  Така би коментирал Бай Радой тези руски шашмалогии.

 20. Инджев, не моем сеа да пишем дълго, ше говора у битивито, при Хекимянчо, ама като за осеменяване ше говориме, аз щото пик мноо го обичам, казвáл съм- е, тва е сайт, и мойте мноо го четат, хубао пишат за мене там, и за Цеца пишат, ей както видех това, аз на Путин му вервам, дано не ми се кара, че го пускам у твоа сайт, дето само срещу Русия пише, не мое така, рийш…

  http://pik.bg/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-news638620.html

 21. Лесния начин да променим тъжното ни колониално положение е пълна мобилизация преди и по време на изборите за НОВА РЕПУБЛИКА,.. РАДАН КЪНЕВ… ТРАЙЧО ТРАЙКОВ… МАРТИН ДИМИТРОВ… ПЕТЪР СЛАВОВ…ДАНИ КАНАЗИРЕВА… АТАНАС АТАНАСОВ.. МЕТОДИ АНДРЕЕВ… Политиците които могат да казват НЕ и могат да казват ДА без да може някой КОЙ да им влияе.
  До SIMEON
  В интерес на коректността от неправилните източници знам че Батенберг е търсил срещи и подготвял Съединението като е търсил уверение от Великите сили че няма да се противопоставят на Съединението. Доколкото знам единствено руския император Александър 3ти го е предупредил че ще отговаря с главата си, както и става. За този голям Българин ( нищо че е с немско потекло и жена полякиня) нашите безродници са покрили с мрак Гробницата му , която се намира на бул Левски отстрани на МОЧА, а и за Манифеста му към Българите никой не знае. Иначе има и други велики дати например Букурещкия мир 19. 02.1886.
  Всички за НОВА РЕПУБЛИКА.

 22. До Симеон
  НЕ САМО Нова Република заявяват подобна достойна позиция!

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/evgeniy-mihaylov-osaditelno-i-prestapno-li-e-da-podnesesh-tsvetya-na-zhertvi-na-komunisticheskiya-rezhim
  „ДОСТ не е етническа коалиция. Ако тя прескочи 4-процентната бариера, ще може да предлага десни политики и да наложи антикомунистически закони”, аргументира се още Михайлов и добави, че по време на последната му обиколка в Родопите е бил посрещнат радушно и със сълзи на очи. „Всички говорят за ДОСТ, но никой не говори за „Атака“, която в момента също се явява на избори, а преди години откри кампанията си в Москва, на руски език“ припомни още той.”
  Жалко, че “Нова Република”, “Да, България” и ДОСТ-НПСД не направиха заедно една мощна коалиция!
  Нещата, които ги обединяват, са много повече от различията!
  За разлика от тях обаче, т.нар. “патриоти” успяха да се съберат и сега се тъкмят да са третата политическа сила!

 23. За какво има да спорят т.н. русофили,които са просто едни Юди български.Всеки ден сме свидетели как Русия ни ограбва ,от векове и ще продължава да го прави, щом не само и разрешаваме а даже и се предлагаме по най долен начин.То не бяха мега проекти,подарени фирми, пристанища от национален мащаб,монопол на горива и какво ли още не.Каква точно свобода са ни дали мужиците и главатарите им, че не се сещам, освен свободата да ни крадат, назначавайки си отрепки ,нямащи грам мозък и достойнство за губернатори на Задунайската си провинция.
  Срамувам се от тези,които гонят сирийските бежанци с децата си,като кучета, а с претенции,че сме гостоприемни.Отвратително е колкото и войната от която бягат.
  А защо толерираме заселването на 500000 руснаци ?Много просто – посол Макаров им е взел страха на цялата пишман управляваща класа и даже нарежда на софийския кмет какъв паметник да издига, че улица на убиеца на Левски, не било достатъчно.А уж софийския кмет бил избиран от българи.Така ли е?

 24. Да ви припомня:
  Веднага след 1986 г. в качеството си на участник в усилията за ликвидиране на последствията от Чернобилската аваария върху българското население присъствах на лекция от съветски другар, на която бях впечатлен от данните за здравните последствия, които следваха за в бъдеще /Българското население беше от най-засегнатите/. На спонтанната ми реакция в смисъл, че ще се обезлюди България беше отговорено:
  “Заселим!”

 25. @БЪЛГАРИН, само НОВА РЕПУБЛИКА заявиха в прав текст че България е обект на руска хибридна война и призоваха правителството да излезе с изявление на британските предупреждения.За изказването на ДОСТ не знаех – благодаря за информацията.
  @Веселин Станев: Не знаех тази подробност че е имало предварителни “совалки” от страна на Батенберг, но е безспорен факт че Великите сили са били категорично против. И то не заради друго,а поради тоталната доминация на Русия на Балканите в него момент – административна и военна(Подкрепяйки акт на Съединение в него момент те биха помогнали на Русия да разшири и укрепи влиянието си).
  Неслучайно след изтеглянето на руското офицерство от България и последвалото насъскване на Сърбия от страна на Русия, Сръбско-Българската война е известна като “войната на капитаните”. Българските офицери с най-високи чинове в армията са били капитан Паница и капитан Олимпи Панов.

  Ето затова ценя този блог.Както заради Създателя+Стопанин на блога, така и на всички читави и свестни коментатори от които може да се научи нещо стойностно.

 26. Истината не може да бъде футболна топка в краката на политиците! Защото, тогава резултата винаги ще бъде в полза на единия или другия отбор а за зяпащата и мляскаща семки публика ще остане само зрелището и празните джобове ; )

 27. Политическия футбол е в разгара си но силата му зависи от билетите, които ще продаде на наивния зрител, дошъл да се посгрее от разпалените страсти, за да се усети поне малко жив! Горко на тези, които ходят с разбойниците, защото разбойник къща не храни и държава не подрежда!!

 28. Вижте тази статия, която дава картинка на плодовете, които берем залисани от страстите на мача. Вижте как постепенно една дума, думата Българин се превръща в менте, точно както и превърнаха в менте всичко до което се докоснаха нашите “футболисти”.

  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/03/09/nai-mladata-maika-v-es-bylgarkata-rajda-sredno-na-26.334262

  Имам чувството, че моите сънародници, истинските Българи са си сложили очила за виртуална реалност и нямат никаво желание да ги свалят! Какво чакате? Game Over ??!!

 29. До Симеон
  Представям Ви на вашето внимание още едно заявление в ПРАВ ТЕКСТ!

  Лютви Местан:”Днес България продължава да стои в жестокото менгеме на проруските олигархични и корупционни кръгове в българското общество!”

  https://www.youtube.com/watch?v=c4YWvS_d3t0
  ОТКРИВАНЕ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ
  Една забележителна политическа реч на Лютви Местан (след 43-та минута на видеото)! Истинска наслада за ухото, прочее както и силните думи на г-н Евгени Михайлов.
  Разбира се, както и по отношение на изявите на Нова Република и Да, България, така и за ДОСТ по нашенските “свободни и независими” медии трудно пробиват подобни новини…

 30. Как да обясниш на един русофилски идиот, че залежите от газ и нефт в България са на стойност 400 милиарда долара и поне 40% от тях са рентабилни за добив, но не се разработват по простата причина, че България продължава да се управлява от Кремъл, а залежите не се разработват защото трябва да си плащаме рекет “Русия” и то по най-високите цени за газ и горива?!
  Как да му го обясниш на един безроден идиот това нещо?!
  Как да му обясниш, че в Брезнишко и Трънско има доказани залежи на злато за 20 милиарда долара, но не се разработват, защото тъпите комунистически идиоти и руските им господари нямат нито технология за извличането му, нито пък искат да допуснат някой друг да го добива срещу концесионна такса.
  Вместо това тролят русофилските идиоти за Дънди Прешъс и пишат и говорят какви ли не идиотщини.
  Средната по големина канадска компания инвестира в технолгия, която позволява златото да се добива на печалба и то при значително завишени критерии за опазване на околната среда и най-вече на водите.
  Годишният приход, който отчита е от порядъка на 300 – 400 милиона.
  Годишната печалба, която отчитат е 150 – 200 милиона. И плащат данък върху нея, освен високата концесионната такса, която отива директно в държавната хазна. Освен това осигуряват прехраната на поне 1500 семейства.
  Да сравним – “Лукойл Нефтохим” отчита годишни приходи от по 7 -8 милиарда. И НИТО СТОИНКА ПЕЧАЛБА?!? Въпреки огромната свръхнадценка при горивата. За последните 10 години са отчели приходи от над 60 милиарда лева и нито стотинка печалба, респективно и данък върху такава.
  В рафинерията работеха над 15 000 българи. Днес социално и здравно осигурени там се водят едва 1400 човека.
  По-малко от Дънди Прешъс, при ДВАДЕСЕТ ПЪТИ по-висок приход за Лукойл.
  Русофилският идиот вижда прашинката, но не и гредата в окото си.
  Сами се сетете защо не се разработват златните, петролните и газови залежи на България, докато продължаваме да сме най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, но с най-високи цени за руския газ и горива и то – зависими на 100%.
  Сами се сетете какви говна имат в главите си русофилите!
  Както е казал народът – вода гази, жаден ходи.
  Но когато си отвикнал дори да се наведеш, за да пиеш, когато чакаш някой друг да ти свърши работата – заслужаваш си мизерията, заслужваш си децата ти да бягат на Запад, защото не си в състояние да им осигуриш нормална държава, нормален доход и нормален живот.
  Защото си тъп комунистически русофил, който подобно на прасето в кочината само чака да му се сипе в копанята наготово и квичи по Путин и Русия, докато вече над 10 милиона руснаци избягаха от кочината.
  Клета руска губерния.
  Клети крепостни.

 31. Може ли да се вярва на партия или коалиция, които предлагат в предизборните си листи агенти на ДС за народни представители? Та нали цялата дейност на ДС беше насочена срещу РОДНОТО И БЪЛГАРСКОТО. Някой от тези агенти да е поискал прошка досега? НЕ, нали? Ами тогава? Ами тогава трябва да си идиот, за да повярваш на “ европейската“ им козина, да забравиш за вълчия им нрав, и да гласуваш за тях и за тяхната робска шестнайста република. А, ако не си такъв, а просто си БЪЛГАРИН разбира се, че ще гласуваш и то без каквото и да е колебание за Чиста и Свята Република.

 32. @ КАРАИВАНОВ
  За последен път видях искра баева в История.bg преди около месец и през цялото време си държеше ръката пред устата. Сигурно нещо се е разболяла, та затова липсва (не и на мен) от екрана.

 33. Чета вече два дена статията,чета заглавието и все не стигах до нещо,което усещах че го има и че е много силно.

  И след многото препрочитания,взе та ми светна.
  Изведнъж думата-действие “осеменителка” възбуди интереса ми и понеже не можах да се досетя сам,веднага се обърнах към стария безотказен способ на “течната дружба”.Не след дълго стигнах до извода,че “метода” си е метод,но всеки метод има същина,сърцевина,движеща сила,действие и пр.

  И се досетих,че точно процеса на “осеменяването” на българчето и неговата държава е същината на “течния метод”. За да не се подведа както много хора в България,насочих се в различни области на живота и все излизаха на показ три неща:
  – Съветския Съюз и Русия
  – течния метод
  – и осеменяването.

  Правих различни комбинации,аналогии,сравнения ,но резултатите са все едни същи.
  Оказа се че преди Червената армия да започне осеменяването преди обяд на 08 септ. 1944г.,самия процес е бил в процес около четвърт век преди това.И самата Руска държава го е започнала,като за тази цел е извикала осеменяваните-това са българските комунисти,които на вълни заминават при болшевиките в Москава.Това е станало защото осеменителя (СССР) не е имало как да дойде при осеменяваните.След като в Москва са осеменени няколко дузини български комунисти,те заминават обратно за България и ОСЕМЕНЯВАТ няколко хиляди неграмотни наивници през лятото на 1923г.Интересното при този физиологически процес на осеменяването е ,че то се осъществява в безмозъчните глави на руските болшевики и българските комунисти.По спомените на поне две дузини осеменени български комунета в Москва,оргазмът е бил неописуем,той е взел такива мащаби,че осеменителите са се изплашили ОСЕМЕНЕНИТЕ да не превземат болшевишката държава и започват да избиват най-успешно осеменените. Избитите български осеменени комунисти са около 700 на брой. Сръбските са около 800,полските са над 1200,германските и унгарските са също добре представени в руската земя…
  Обръщам внимание на две неща,два факта:
  -Българската наивност като групово,да не кажа масово явление се създава точно по това време-1923г.
  – втория факт е че не пиша думата осеменяване в кавички,защото обективно погледнато съветско-руската дивотия и мърсотия е синтезирана точно в тази дума

  Дори думата заразяване(заразителка) е много слаба,процеса си чиста форма на осеменяване-перманентно и чак до днес.

  Плодовете от осеменяването са толкоз големи и страшни,че един ден осеменителите от Кремъл няма да имат кого да осеменяват на Българска територия.Точно затова в крайбрежните области на България се създават цели руски колонии-миниатюрна Русия.Те ще се самоосеменяват помежду си,по чисто етнически признак.Ако се анмери случайно ОЦЕЛЯЛО българче,то веднага ще бъде осеменено и претопено…

  След като осемененните осеменители през септември 1923г не успяха да осеменят държавата,те избягаха отново в Съветския Съюз за да продължат квалификацията си по осеменяването.Този период продължи точно 20 години.И елементарната логика ни води до елементарни и обективни резултати- ОСЕМЕНИТЕЛЯ Съветския Съюз окупира България и започна същинския процес на осеменяване “на место” ,по осеменяването на страната,държавата и народа.Тези,които не се съвоокупиха със съветските и българските комунсти бяха ликвидирани за няколко дни и седмици.Останалите бяха арестувани,съдени и разстреляни като противници на осеменяването.

  Близо половинвековното съветско осеменяване на българчетата постигна невероятни резултати,плодовете му се виждат навсякъде по цялата територия и всяка година има нови родилни мъки и нови раждания.Потупването и почукването на Руските ОСЕМЕНИТЕЛИ върху българската плът е изключително плодовито.Чудех се кои са по-плодовити РУСКИТЕ ОСЕМЕНИТЕЛИ или БЪЛГАРСКИТЕ им ПАРТНЬОРИ.

  По всичко личи че нашите са по-поврътливи и в крайна сметка по-податливи и в съвсем крайна- в руска любов се обвили.
  Защо е така ли? Логиката веднага вдига ръка и казва: Централата на РУСКИТЕ ОСЕМЕНИТЕЛИ е една и съща и семенната течност е една и съща,която се впръсква в различните държави.С други думи,руската мърсотия е универсална и позната. Но ,но,но,има нещо страшно-поемащите тази течност в България са много по-породисти,водени както всеки знае от старите комунисти. Москва внася по различни канали тази течност и в Полша,Румъния,Литва,Черна гора и Унгария,но в тези страни не се наблюдават подобни резултати като тези в България.
  Ще продължа по-късно своята пледоария…

 34. “Някой от тези агенти да е поискал прошка досега?”-TERVEL

  Тервел,уважаеми колега,тези твои думи без никакъв проблем попадат в рубриката “Наивността в България”.

  Служител на ДС да поиска прошка-от кого да я поиска тази прошка??? От теб,от мен…..

 35. До БЪЛГАРИН:
  Благодаря на Медиапул за подкрепата.И става от ясно, по-ясно това което казах, че ако си БЪЛГАРИН,(нямам предвид никове или хората с българско гражданство, но лишени от българско съзнание)ще отстояваш и ще защитаваш БЪЛГАРИЯ да стане ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА.И първата крачка до там е една, единствена и няма алтернатива:

  НОВА РЕПУБЛИКА-БЮЛЕТИНА №4

 36. Тервел, чест и почитания БРАТ!
  Знаеш ми политическите виждания, знаеш ми позициите…и по-добре сега да го кажа, отколкото да затая този въпрос в себе си и да се измъчвам…Как да дам гласа си за една бивша сервитьорка от “Комина” на Ванко-1? (за другите неща дето хората около мен говорят, ще замълча!)
  КАК? Какво да се обърне, превърти, пречупи в мене?
  Благодаря ти за искрената позиция в коментарите и те прегръщам!
  Спирам да говоря и пиша, за да не ме емне и г-н Веселин Станев (чест и почитания и за него!)

 37. Добре колега,поради технически причини аз смятам,че България не може да стане нито чиста,нито свята република.

  За каква чистота може да се говори като Държавния глава на РЕПУБЛИКАТА е комунист и чужд резидент.
  За каква СВЯТОСТ може да се говори,когато СВЕТИИТЕ по цялата територия са символите на РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ,пък се строят още.

  Как може да стане тази реализация,като основните партии са слуги на друга държава,тяхната същност е да служат първо на Русия,а после на себе си.

  В коя страна има подобни неща-политическия живот и самата държава да са слуги на друга държава.И това се рпави съвсем съзнателно и открито.Комунистите повече говрят за Русия,отколкото за България.Резидента-президент онзи ден пък излезе голям специалист и каза че “Европа не е същата”. Да,взъможно и така да е,но по-важното е че неговата Русия си е същата като родителя си Съсветския Съюз,дори по-мръснишка.

  Аз смятам,че чистотата и светостта засега ще се отложат…..Любимия ми пример с Пловдив пак е тест и по този въпрос. Цял Пловдив ще гласува под “чистия” и “свят”Альоша-окупатора.

 38. Забелязвам,че верните коментатори на сайта не се впечатляват от поредното научно-историческо-физиологическо и политическо откритие на Иво Инджев.То финализира съвсем справедливо мнението на дузината истински БЪЛГАРИ,които са разбрали какво е това Русия като явелние още преди Руско-Турската война,както и много такива,които са разбрали нейната същност след Освобождението.

  Не е възможно да се посочи по-адекватен процес в Българо-Руските отношения след 1878г. от думата “осеменяване”. Този процес е универсален,перманентен и безсрочен.България като държава,всъщност посмешище на държава така е отворила своите отверстия за РУСКИТЕ ОСЕМЕНИТЕЛИ,че не е възможно този физиологически процес да бъде спрян.

  Твърдя най-убедително: РУСКОТО ОСЕМЕНЯВАНЕ на БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ще е ВЕЧНО-до пълно УНИЩОЖЕНИЕ.!!!
  Такова ОСЕМЕНЯВАНЕ не е познато в нито една държава и сред нито един народ.

  Една от най-характерните черти на Руско-Българското осеменяване е ,че мнозинството от българчетата( те никога не са посещавали нито Русия,нито СССР) се осеменяват и извън територията на България.Понеже в България Руската осеменителна “течност” е действително(без кавички) ТЕЧНА и БЕЗКОНЕЧНА,повечето българи са си взели неограничени количества със себе си и се самооплождат и в емиграция.Резултатите са показвани няколко пъти на сайта.

  Затова много хора не могат да разберат българите-емигранти,които все повече заприличват на руски мутанти…. Абе уж българи,а все руска мърсотия и помия тече от тях.

  Ако знаете драги читатели какви хора се понесоха в центъра на Чикаго пред “ситито”,ще се хванете за главата.

  И по този начин беше реализиран още един акт на Руско-Българско съвоокупление,пак в рамките на комунистическото умопомрачение.

 39. Продължавайки анализа за процеса на РУСКОТО ОСЕМЕНЯВАНЕ на България,лесно се стига до извода,че самите осеменители не заят че извършват функцията на физиологически и душевни осеменители.Може би усещат че Руско-Българското съвоокупление е на по-високо ниво от обикновените междудържавни отношения,но съвсем не са знаели,че същността му е ОСЕМЕНИТЕЛНА.

  Сега вече най-изисканите охранители на този процес знаят че Русия провежда осеменяване на българите.

  Второ,което е неотразимо вярно-всеки знае че България бше най-комунистическата държава след Съветския Съюз.Дори в някои отношения беше и е по-комунистическа-все пак русите нямат нито един паметник на техен враг или агресор….
  Но никой не знаеше,че е съществувало осеменяване по “течен метод”. Просто оплождането за разлика от човешкото осеменяване е в режим постоянен.Никой до този момент не е регистрирал прекратяването на процеса. С други думи, днес Република България постоянно се е подложила на руското осеменяване.

  Ако някой се съмнява в тези думи,нека да си припомни кого избра за президент българчето здраво.

  Вместо да беше избрало цивилизован и честен човек,то избра комунист и проруснак.
  Е,за каква “декомунизация” и “преход” говорят наивниците в България.
  След близо 30 години “декомунизация” и “преходжане”,резултата е комунистическо изхождане. За какви “будители” иде реч на фона на руските ОСЕМЕНИТЕЛИ.

  За каква чиста и свята република говори българчето на фона на Руско-Българското осеменяване.То дава такива убийствени и обилни плодове,че просто няма кой да ги по списък заведе.

  Няма по-осеменено население от българското.То е най-плодовито,въпреки че е цивилизационно съвсем недоразвито.

  Бъллгарската плодовитост е изразена в израженията на женското съсловие от комунистическата смрад.

  За да не се замърсяват сега електронните страници на сайта,ще припомня само лика на секс-символа на комунистите Велислава Дърева. Тя е толкоз сексапилна,че никой не може да се обърне към нея нито като “госпожа”,нито като “госпожица”, за дама дума да не става,тя е толкоз дашна,че вече е загубила женската си същност.Но затова се намира в перманентна комунистическа бременност и излизане от нея няма,организма й е руско-обременен.

  Г-жа Корнелия Нинова пък е съвсем над процеса на руското осеменяване,тя е негов кардинал,а всеки знае че кардиналите не водят интимен живот.Нейната природа е последен плод на комунистическо-руския осеменител- октопод.

  Но най-сложния за изучаване субект е личността на съпругата на Президента.Такава комбинация между фен на буржоазната хеви-метал музика и комунистическата заблуда,води всекиго до полуда.
  Явно процеса на руското осемняване при нея не се е развил правилно и затова се е изродил.Тя не е ортодоксален комунист,тя е пример на недоосеменяване,въпреки силните й белези на комунистическо-руското окосмяване.Заложбите й са несъмнени.

  Точно след един месец се очкава да излезе поредния и последен албум на британската рок-група Дийп Пърпл и навярно ще го хареса,но изобщо не реагира на миналогодишния студиен албум на Металика.
  Абе рокаджийка несъмнена,но от комунистическото осеменяване е малко поизменена….

  Уважеми колеги антикомунисти,това беше среднощното ми бдение към плодовитото Руско осеменително поведение,всеки може да си състави свое мнение,но да не допусне,че осеменителите ще отидат в забвение….

 40. В съботното ранно издание на рубриката “Идиотизма на Българските комунисти” ще посоча случая с подаръка,който един български комунистически журналист е подарил на говорителката на Руското правителство Мария Захарова.

  Това е българска национална носия,която е шита “на око” и са извезани имената на рускинята,а на ръкава и инициалите й.

  Това е един от безборйните резултати от Българо-Руското осемняване. Журналиста Борис Анзов дотолкова се е влюбил в своите осеменители,че е проявил изключителна фанатазия.

  Този подарък изглежда не е самостоятелен негов оргазъм,а е подтикнат от оргазма най-големия Сръбски комунист Ивица Дачич,който в края на миналта година подари на Мария Захарова елек от сръбска национална носия.Но за да не си помисли някой наивник,че Българчетата са по-назад в любовта си към Русия,Борис прави почти пълен комплект от такъв подарък.Остава само да й се подари ямурлук,все ще й послужи в някой Сибирски студ.

  Преди години,друг Български комунист подари на Владимир Путин куче…абе въобще,нещата са трагикомични….
  Какъв ли ще бъде следващия подарък към Руските осеменители,а че ще има,в това никой не бива да се съмнява.

  И Захарова е благодарна,веднага облича носията,снима се,пуска я на публиката и казва на български “България,благодаря много”.Тук вече преиграва,не цяла България е направила подаръка,по-добре е да беше изразила благодарност само към комунистите,впрочем не,НЕ! , Захарова по-добре от всички знае,че България е на Русия и затова се изкипри в новата си носия!

 41. Към БЪЛГАРИН:
  За малко да ме изкараш от равновесие с това твое „БРАТ“ към мен. Надявам се, че знаеш кои са го използвали и към кого е било предназначено това обръщение в държавата на БЪЛГАРИТЕ. А аз приемайки го сериозно се обръщам към теб с въпрос-отговор на въпроса ти „Как да дам гласа си за една бивша сервитьорка от “Комина” на Ванко-1?“.
  Не грее ли еднакво слънцето, и за подлеците, и за нравствено чистите? Трябва ли поради тази причина да се откажем от слънцето?
  Бъди жив и здрав!

  НОВА РЕПУБЛИКА-БЮЛЕТИНА №4

 42. TERVEL
  Поздравлявам Ви .Достойно.
  А *братът* да седи там ,където е отишъл.
  От тези като този *брат* сме на този хал.Не знам вече от какво е .Нарочно.продажност или от без мозъчност.Май и от трите.

 43. До tervel | март 11, 2017, 10:33
  Не, не знам конкретно кои са използвали това определение и към кого е било предназначено. Аз лично го споделих емоционално към теб както се споделя към съидейник, съмишленик, съфорумец, чиито коментари чета винаги с удоволствие и интерес.
  Жив и здрав бъди и ти!

 44. Г-жа Савова, това за *братът*, от който сме на този хал, както и “нарочно. продажност или от без мозъчност” (правописът го оставям в оригинал) за мен ли се отнася?

 45. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/11/2933179_otec_paolo_kortezi_v_belene_umria_bulgariia_umria/
  “Днес стана известно, че “Нова република” оттеглят подкрепата от кмета Милен Дулев, издигнат от местна коалиция, в която влиза и ДСБ.”

  Явно много станаха грешките…но, както казва Тервел, “Не грее ли еднакво слънцето, и за подлеците, и за нравствено чистите? Трябва ли поради тази причина да се откажем от слънцето?”

 46. Не за Вас.За всеки който изрази мнение,че удряйки по своите ще спечели.А *своите* вадиха веднаж България от дъното.Втори път няма да има.Или и това не се признава.Ако се дразните от правописа ми не ме четете.Толкова го мога.

 47. До г-жа Савова
  Аз лично не броя за “свои” нито кмета-пропутинист на Тополовград, нито кмета на Белене, прогонващ Отец Паоло Кортези и ЗАКОННО пребиваващи семейство бежанци от война! Ако Вие ги боите за “свои” – толкова по-зле за Вас…
  А относно нашите, които НАИСТИНА извадиха вече веднъж България от дъното – спор за това няма и няма как да има! Когато човек изрази мнение, доброжелателно и с цел да им помогне да коригират някои свои грешки и кривици (както и стана, ясно се вижда постфактум, с оттеглянето на Божин Божинов от листите и снемане на политическото доверие към Милен Дулев) – това не е УДАР по своите, това е ПОДКРЕПА от приятелска ДЕСНИЦА!
  И последно, за правописа Ви. Няма как да се подразня, бих го сторил, ако идеше реч за моя такъв.
  Аз спирам дотук. Каквото имам да кажа още, ще го казвам на 26 март вечерта, след 20-00 часа, когато са затворени урните.
  Успех на всички, които мечтаят и работят за Свободна и Евроатлантическа България!

 48. Хахахахаха! Съветската армия била ….”осовободителка”/???/:):):) Ееееех ,че наглост!Ееееех,че зле скроена ,нескопопсана лъжа!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.